Fodringsvecka

Denna veckan har jag hand om fodringen i stallet dvs jag fodrar på kvällarna och på morgonen lördag och söndag!
Detta gör vi på ett rullande schema efter antalet hästar i stallet, varje häst (förutom stallets ägares hästar) har en vecka. Det blir ungefär en vecka per halvår så jag tycker det är ett rätt "smärtfritt" schema.
På lördag och söndag har jag även utsläpp i våran utsläpps grupp vi är tre olika grupper i stallet som hjälps åt med utsläpp, i våran grupp ingår 8 hästar så det innebär att man har utsläpp en gång varann månad, inte så farligt det heller. Jag tycker det är skönt att kombinera utsläpp och fodring eftersom man ändå måste upp och fodra kan man lika gärna var kvar tills de ätit upp och sedan släppa ut dem.

Igår låg jag mer eller mindre hela dagen, som tur var pratade jag med Lissa i stallet och hon skulle in till stan för jobb så igår fodrade hon dem. Orkade ju knappt gå ut med soporna så det var ju tur att hon kunde hjälpa mig. Mår mycket bättre idag, har till och med fått i mig lite frukost nu!
Egentligen skulle jag jobbat idag men efter två nätter med knappt någon sömn så kände jag att 13 timmars jobb nog skulle förvärra saken så idag ägnar vi dagen åt rehab...
Beroende på hur jag känner mig framåt kvällen så kanske det blir en lugn körtur med Isa annars skulle Josefin ta ut henne på en lång skritt tur!

Skickar med en bild på Isas box, jag har alltid extra täcke hängande framme om hennes utetäcke är blött och hänger i torkrummet kan Pelle alltid ta det andra som hänger på boxen.
Alla i stallet har också egen grep och sopkvast, rätt skönt tycker jag då kan man alltid mocka och sopa utan att behöva vänta på någon annan.
Sen har vi min älskade "trefingers"-krok där jag alltid har en handduk hängande plus att det är smidigt till träns, tömmar osv.
Har även en "cykelkorg" hängande på boxen där i finns jodopax, pälsglans, linement, schampo och lite annat smått och gott! Smidigt att ha det framme som andvänds ofta.
Nästan alla hästar i stallet har en egen "white-board" tavla på boxen, där skriver vi vad de ska ha för täcke eller om de ska stå inne. Helt enkelt om det är ngt de andra behöver veta. Alla hästar har även en fodertavla så Pelle vet hur mycket grovfoder vi ger dem.
Vi hänger färdiga "ikea-kassar" med maten på deras boxar, överst är kvällspåsen där vi även ställer kraftfodret. Nederst är bara grovfoder, kraftfodret står då i fodringsvagnen i foderrummet ifall ngn häst skulle vara lös under natten finns iaf inget kraft foder den kan äta av.

Så nu vet ni lite hur vi har det i stallet och hur det ser ut vid boxarna.

Kram
Mikaela <3

Kommentarer
Postat av: Efwa

Inte helt dumt att ha egna mockarsaker. Nu är vi ju bara tre i vårt stall och vi samsas så himla bra. Men, jag har ju bott i stall med många personer och hästar. Då hade det varit skönt.

2011-04-12 @ 22:35:05
Postat av: Christina

Vilken ordning! Håller med Efwa...så bra med egna mockarsaker:)! Sen Ikeakassar...vad gjorde vi utan dem ;)?!

2011-04-14 @ 08:38:51
URL: http://stuterirubin.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0