Skritt

Just nu är det skritt som gäller för Tim... I tisdags var han ute med Amanda och tittade på kossorna, igår skulle vi skrittat med vagnen men åska och gäster statte stopp för detta, ibland är det bara till att inse att allt inte alltid blir som man vill... Idag fick han dock komma ut på en rejäl skritt tur en timme och femton minuter, imon blir det vila igen och på söndag en tur med vagnen med mig och Jossan.
Tänkte att han skulle få ta det lugnt fram tills ons-tors nästa vecka då kör vi på som vanligt igen, med framför allt mycket körning om vi ska nå höstens utsatta mål!
Det blir nog även en till dressyr start med Elsa inom det närmsta!
 
Alla hästarna har fått byta hagar nu, Tim har fått en med mer gräs, tror dock att han uppskattar alla träden och skuggan mest just nu, i denna hetta.
Brudarna agerar kantklippare på slåtteråkrarna då hagen de gått i hela sommaren behöver en "paus" för att växa till sig igen.
De har även fått en "ny-gammal" vän, vi har Valle hos oss igen, hovlagarens söta lilla dartmoor, vi ska friska upp minnet angående körningen igen... Han har fått vara ute på töm och med släpa både igår och idag, inga problem här, när Valle tänker efter före, för ibland har han en förmåga att handla innan han tänker. Så på söndag blir det i vagnen igen.
 
Idag har jag haft världens bästa Tilde som hjälp i stallet så förutom att motionera Tim och Valle har vi hunnit med och putsa upp massa saker i sadelkammaren, tänkte vi skulle ge oss på en av selarna nästa gång de behöver lite kärlek de också. Idag blev "skörden" fem träns, magplatta, sadelgjord, förbygel graman och grimma så rätt flitiga har vi varit. Plus att båda hästarna fick en rejäl pyssel omgång!
Imon blir det en lugn dag för pållarna, alla vilar, jag jobbar och sen blir det galej på kvällen. Brudarna och Valle ska få en ny bit att beta på, det kommer nog att uppskattas.
 
Kram
Mikaela <3

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0