Isa

Fick en sån mysig bild av en tjej som är kompis med Lukas som har Isa nu... Fin eller hur?

Kommer lite mer om hästarna här hemma ikväll, håll utkik!

Kram
Mikaela <3


Adventstid

Idag har jag städat och fixat i huset :) så skönt att ha allt klart till 1a advent!
Nu ska jag bara njuta av en lugn och ledig helg...

Kram
Mikaela <3


Stallhund

Igår när vi var med Alle hos hovslagaren blev jag nästan lite kär... I Doris, en jätte liten söt hund! Så nu är tankarna många.
Jag har ju egentligen velat ha en hund ända sedan jag flyttade ut, ja vi får se vad som händer!

Alle fick iaf jätte fina ringskor på sig, så nu får vi hålla tummarna ännu hårdare att även detta hjälper honom!
Det är verkligen GULD värt att ha en bra Hovslagare som man kan diskutera med!!! Är så otroligt glad över min och får jämt höra att mina hästar har så fina hovar.

Wella var nog världens lyckligaste tjej idag på morgonen när hon fick sällskap av Valle. Hon for runt som en tok medan Valle och Alle mest tittade på henne med frågande ögon ;0)

Nu blir de julklapps shopping i Växjö med världens bästa Jossan!

Kram
Mikaela <3


Huvudvärk

Idag vaknade jag med sån där sprängande huvudvärk, ni vet när stjärnorna dansar framför ögonen... Det var bara o ringa jobbet o slå igen dem igen, tur de bara va extra jobb! :/

Känner mig lite bättre nu efter 4 timmars mer sömn! Men regnet öser ner ut och Alles "ruta" är typ en svimning pool så idag får han nog hålla sig inne.
I eftermiddag ska vi fara till Anna och få på nya skor samt hämta Walle! Tror Wella kommer uppskatta det något grymt mycket...
Ska bli riktigt kul att ha en häst att jobba med på "riktigt" också!

Idag skulle vi begett oss till Globen... Åååå vad jag hade sett fram emot de och längtat! Men men vi får väl hoppas på fler chanser, framåt!
Önskar stort lycka till, till alla er som är där! Vi tänker på er...

Kram
Mikaela <3


Bloggtorka

Jag känner att det är lite bloggtorka här just nu... Det händer inte så jätte mycket, vi går och går! De är väl ungefär de vi pysslar med.
I helgen hade jag mina underbara syskon och systersonen på besök. Då blev de ju självklart massa stallhäng och mys me hästarna!

Jag vet inte om det är inbillning för att man så hemskt gärna vill att Alle ska bli frisk men det känns som han börjar pigga på sig i alla fall. Han börjar få lite bus i blicken och kliver på bättre i skritten! Hoppas på att detta är de faktiska som händer och att det inte är något jag bara tror...

Kram
Mikaela <3


Promenader

Här går vi våra promenader, känns som det är de ända vi gör ;0)
Men de gör väl gott för både matte och hästarna, hoppas jag!

Wella är riktigt bra att ha med sig ut nu, hon går snällt jämte och är något läskigt så kikar hon på de och sen stegar hon vidare! Tänkte att hon skulle få prova tömkörnings-gjorden snart och börja lära sig att bli styrd med tränset...

Idag klev även Alle på riktigt bra... Hoppas de betydde att han kände sig lite piggare!

Kram
Mikaela <3


Alle då och nu

Gjorde ett litet collage med bilder på fina Alle... :)

Kram
Mikaela <3


Lycka är en häst!

Hade en jobbarkompis på besök med sin flicka idag...
Vi borstade, smörjde hovar, skämde bort hästarna och gick en promenad i solen!
När Ottilia fick sitta på Alle då var nog lyckan totalt, även om hon tyckte det var bättre med sadel än barbacka... Kan väl kanske vara beredd och hålla med han är ju ingen barbacka häst :p

Kram
Mikaela <3


En sån där...

Underbart bra ledig dag har jag idag... Solen skiner ute och jag har hunnit med en hel massa redan och klockan är bara ett?!?
Började morgonen med promenad med Alle 15min sen fick han äta hö medan jag tog en promenad själv... De va en glad kille som fick komma ut i hörnet av ridbanan, där kommer han nog trivas! Även Wella uppskattade sällskapet, så i den milda grad att hon bjöd på en rejäl "rejs" runda i hagen!

Nu ska jag snart ge mig ut i stallet igen, en jobbar kompis och hennes flicka kommer så nu ska här borstas och pysslas med hästarna! Innan vi återigen ger oss ut på promenad, bra för matte de här med alla promenader!

Annars har de dagen bestått av bak, både bröd och saffrans muffins. Så nu finns det lite att bjuda på alla "fika glada själar".
Även kvällen kommer bli bra, middag och soffhäng med bra sällskap!

Kram
Mikaela <3


Snart måndag

Snart är de måndag... Tänk när man har en sån där 35 timmars helg då längtar man till måndagen!
Imon ska jag fixa en ny hage till Alle, han ska få ett hörn på ridbanan 10*10... De är viktigt att han är på "slätt" underlag nu dessa tre veckor.
Idag har vi varit ute på promenad två gånger.

Wella är så snäll och lugn i hagen trots att hon är själv, inget ont som inte har något gott med sig... Nu har hon lärt sig att ensamheten är ok!

Tänkte om ni har några frågor så ställ dem nu, här händer ju inte jätte mycket... Så kan jag få in lite förslag så ska jag skriva om det!

Kram
Mikaela <3


Omtanke

Vill börja med att tacka för kommentarerna här på bloggen, på Facebook, telefonsamtal och sms... Jag blir rörd av all omtanke kring hur de går för Alle och de betyder otroligt mycket! Tusen tack alla snälla människor...

Jag vet att jag ska hålla hoppet uppe osv men får erkänna att de känns lite tungt, andra hästen som går super. Sen händer detta?!?
Kanske skulle börja med frimärken istället?!?
Fast sen vet jag att jag skulle nog inte kunna hålla mig från de här fyrfota djuren heller, de skänker ju så otroligt mycket glädje tillbaka! Och tävlingarna finns ju inget bättre än det, hade jag inte haft tävlingarna som mål hade jag nog inte haft några hästar. Jag är inte intresserad av att "ha" en massa hästar utan jag vill antigen att de tävlar aktivt eller att de kommer kunna tävla (Wella, Fortuna). Där passar väl inte Isa in i gänget just nu då :D men jag skulle så väldigt gärna ha en fölunge efter henne... Så hon får denna sommaren som kommer också annars får hon nog glädja någon familj! Bättre familje häst går nog inte att tänka sig...

Blev kanske lite utsvävat idag, men det är mina tankar och funderingar...

Kram
Mikaela <3


Klinikbesök

Ja idag har har vi varit i Vaggeryd... Och vi har väl gjort ungefär allt man kan göra! Tagit prover, röntgat, ultra ljudat, pratat och analyserat!
Stor eloge till hela teamet där som verkligen lyssnade och gjorde allt man kunde tänka sig.
Alle frälste nog hela kliniken med sitt lugn och sin utstrålning... Dock märker man att han inte är på topp då han är VÄLDIGT lugn och tyst!

De vi hittade idag var iaf dåliga blodvärden och lite vita blod kroppar vilket tyder på infektion och dåligt immunförsvar! Så nu blir de antiinflammatoriskt och järn tillskott, vi hittade även förslitningar på ligaments-fästena i båda fram... De är ju inte jätte bra!
Det "positiva" i detta är ju dock att han kanske inte alls känner av detta när resten av kroppen mår bra... Så nu är det bara att vänta och se! Tre veckor i mindre hage och promenader blir de för honom framöver.

Vi har även tagit träck prov och andra analyser utav blodet... Så detta väntar vi svar på! Kul iaf att veterinären tyckte han såg ut som en tio åring om man tittade på röntgen plåtar och hans kropp där fanns inget att anmärka på... Nu får vi bara hålla tummarna att kroppen "orkar" läka detta.

Kram
Mikaela <3


Världens bästa vänner

Alle och Wella har verkligen blivit bästa vänner... Gör allting samtidigt, på samma vis och har alltid full koll på varandra! Inget skrik o gap utan bara hälsa lugnt o trevligt...

När jag kommer tillbaka med Alle in i stallet ska alltid han och Wella hälsa lite, Alle "hummar" och Wella hon nosar mest... Mina fina hästar!

Kram
Mikaela <3


Klinik besök

Imon har vi fått en tid för Alle i Vaggeryd...
Han känns inte fräsch, han är trött, matt i pälsen, blir flåsig o han har även det sista markerat lite på vänster fram.
Dock känns det inte som det är en hälta, utan det känns som han har något i kroppen som "bromsar" honom. De svårast är vara hur man förklarar detta när han även visar hälta... Vi ska iaf gå ner i halsen på honom och se om vi ser något där! Så snälla nu behöver jag er hjälp... Håll tummar och tår att det inte är något allvarligt!

Nu kanske ni förstår tystnaden kring honom här på bloggen, den senaste tiden har han nämligen tagit de rätt lugnt!

Kram
Mikaela <3


Promenad

Igår var jag och Wella på promenad... Fick sån pyssel-lust där på em/kvällskvisten så båda hästarna fick sig en grundlig rykt och så klippte vi lite "skägg" osv. Lite allmän "till-fixning" helt enkelt.

Sedan fick Wella på sig schabrak med gjord, träns och reflexer och så gick vi en promenad i mörkret! Coola lilla hästen bara stegar på, travar snällt jämte eller står stilla om man ber om det!
Vi provade även att gå genom vatten och på murad bro även under eller "genom" en utbyggnad. Inget av det bekymrar damen det minsta... Ska jag vara ärlig trodde jag inte att hon skulle vara sådan, så lugn och cool. Hon tar allt med ro, samtidigt som hon har energi och framåtanda! Precis som de ska va...

Ååå, vad jag längtar till mina små tjejer blir stora!

Kram
Mikaela <3


Paket

Paket är alltid roligt och få... "Hemliga" paket är nästan ännu ett snäpp roligare!!! För någon vecka sen hade jag ett hemligt paket att hämta ut. Från DriveOut, riktigt kul att få fina saker från ett mycket bra företag.

Alle och jag är med på deras hemsida, kika in på www.driveout.se under vagnar ligger en bild på oss och vagnen. Kul när man får lite uppskattning.

Paketet innehöll nya tömmar, vilket jag hade tänkt beställa, vill bara använda mina andra när jag tävlar då de verkligen är mina favoriter!
Sedan fick vi en jätte bra "rykt-box" tänkte vi skulle ha alla flaskor osv i den på tävling, jag har ju alltid haft dem i dörren på tävlings skåpet men de har en förmåga att välta där och nu kan vi ju ha dem i denna istället! Tusen, tusen tack...

Kram
Mikaela <3


Helg

Snart har hela denna helgen också gått, tiden bara rusar iväg, insåg idag på morgonen att det endast är två veckor tills vi åker upp till Sthlm... Vilket äventyr!!! :) behöver jag säga att jag längtar ihjäl mig...

Fredags kvällen va så där fantastiskt bra som kvällar med underbara vänner kan vara! Jag säger bara, alla tjejer där ute gå på Ladies night!!! Så värt pengarna...
Lördagen tillbringades i soffan, skulle egentligen varit på flyinge, boksläpp och dressyr tävling. Men min kropp ville inte vad huvudet ville så de blev en dag lugn dag hemma...

Idag är de jobb som gäller hela dagen lång och kvällen. Mina hästar har inte fått så mycket kärlek denna helgen så båda två ska få jobba imon... Och innan idag pratade jag med en kompis!
Över jul kanske vi får en "liten" julgäst i stallet vore så himla roligt. Håller tummar och tår för detta... Som på den gamla goda tiden!

Kramar
Mikaela <3


Ladys Night

Ikväll ska jag och ett gäng tjejer ut och roa oss ordentligt!!! Ladys Night i Växjö är de som gäller... Med middag och allt! Ska bli riktigt kul, jag har aldrig varit innan men hört många som varit och varit super nöjda.

På hästfronten är det lugnt, Alle slipper kraven ännu. De viktiga är att "gammel" mannen har kul och är fräsch. Igår va vi ute i skogen en sväng.
Wella har fått komma ut på promenader med jämna mellanrum nu de sista! Hon är pigg och försiktig (på ett bra vis) ska bli så spännande att få ta två hästar förhoppningsvis hela vägen upp.

Näpp nu är de bäst att hoppa in i duschen, kan ju inte lukta häst ikväll :D

Kram
Mikaela <3


Körkurs

Körkursen i lördags var väldigt lyckad, tror alla deltagare åkte hem med mycket nytt att träna och tänka på.
Vi började med att gå igenom selarna på morgonen, både lok- och bröstsselen hur de ska ligga och vad man ska tänka på inför en funktions kontroll.

Sedan började vi fm passet med att jag körde Alle visade lite hur jag vill ha hästarna och vad jag tycker är viktigt! Betonade starkt att det viktigaste är en glad häst, då är de alltid lättast att jobba vidare med dem.
Lunchen bestod av sallad och bröd, efter de blev de film och fika! Vi pratade om de tre olika delgrenarna och hur en körtävling kan vara uppbyggd beroende på hur många dagar den är osv.

På eftermiddagen var det många polletter som trillade ner och körningen blev helt annorlunda för alla ekipage! Vad roligt de är när man kan peppa och hjälpa folk och verkligen se att de kommer vidare...
Jag körde en av hästarna och vilken fin häst, så där kanske vi har en framtida tävlings kompanjon?!? Hoppas det går att lösa...

Vi försöker köra en repris i mars, ska försöka spika ett datum snart framåt så ni har lite längre tid på er att planera osv.

Kram
Mikaela <3


Inspirationen

Just nu har jag tappat min blogg inspiration lite... Det kan bero på att det är fullt upp och lite till nu inför Globen besökte!
Jag kommer ju vara helt ledig den veckan så det är mycket jobb osv just nu.

Igår var vi uppe i Lammåsa och tränade "skidåkning" allt gick toppen till sista varvet... Då Jossan trillar och vrider till ngt i låret!!! Nu håller vi tummarna för ett snabbt tillfrisknande, så ja får med mig henne till Globen. Kan liksom inte tänka mig ett bättre sällskap...

Idag är det jobb som gäller så vilo dag för hästarna! Tur att Alle har de lite lugnt när jag har mycket...

Kram
Mikaela <3


Dålig uppdatering

I helgen har det varit lite dålig uppdatering... Men jag har varit ledig och bara gjort sånt jag tycker är kul!!! Umgåtts med vänner, hästarna och tittat på hockey en väldigt bra helg med andra ord!
Det var väldigt välbehövligt med en helg hemma utan massa måsten, tider, krav osv ser fram emot flera sådan nu här under vinter halv året! Så kommer vi vara så sugna på tävlingar igen sen framåt vår kanten...

Kommer ett inlägg om lördagens körkurs ikväll, så håll utkik gott folk. Skickar med en bild från helgens hockey match...

Kram
Mikaela <3


Ledig fredag

Både Alle och jag har haft ledig fredag idag... Dagen har tillbringats i sekretariatet på november tävlingarna i vetlanda!

Imon är de körkurs här hemma som gäller...

Kram
Mikaela <3


Onödig dag

De finns vanliga dagar, bra dagar, dåliga dagar, jätte bra dagar, underbara dagar osv... Fast idag är de en "onödig" dag i mina ögon!
Va verkligen inställd på att jobba mån, ons denna veckan men till min stora förtvivlan så är det jobb som gäller i em oxå! Och jag får väl erkänna att motivationen inte är på topp!

Dessutom hittade jag vildsvins spår typ precis utanför dörren och de bättrade ju inte på min glädje direkt!
Ska dessa djur vara här och förstöra nu också. Vilket gnälligt inlägg de blev...

Men ibland måste man väl få gnälla lite också?!?

Alle och jag har iaf varit ute och skrittat 40min, Wella har fått en promenad och en rejäl rykt. Men nu ska jag nog lägga mig i soffan tills arbetet kallar.
Är de ngn som vill passa på vild svin ifrån mitt köks fönster är ni varmt välkomna...

Kram
Mikaela <3


RSS 2.0