Dag 1

Ligger i sängen och skulle ha sovmorgon?!? Och när man väl får sova vaknar man klockan halv åtta och är jätte pigg... Men annars när klockan ringer då är man alltid trött, visst är de märkligt.

Vilket gäng man kommit till, alla är verkligen super trevliga och jätte snälla! Hit kan vi tänka oss att komma tillbaka både Tim (Burley Time Lord) och jag, vilket jag så klart hoppas att vi får!

Vi körde ut en sväng med honom först och sen körde vi på banan, i skånsk stormvind och han skötte sig super!
Jag insåg dock att mina hästar har nog gått i undertempo hela tiden.
För här kör vi i betydligt högre tempo, vilket också leder till att de har lättare att ta stöd på bettet.
Har redan fått med mig mycket och har då bara kört en gång, jag måste hålla mina händer mer stilla och inte följa med i rörelserna! Tempot, vara konsekvent i min drivning och tänka på vilken sida ja lägger pisken på!
Just pisken vet jag egentligen men det är ett typiskt sånt där "hemma-fel" som man kommer på sig själv med att "slarva" med.

Sedan körde vi ut en av Axels unghästar, han hade träning och vi körde en inkörnings häst som skulle hem.
Jätte kul och ännu mer lärorikt att få vara med och se de andra hästarna.

Nä nu ska ja dra på mig stall kläderna för det är mycket på schemat idag me.

Kram
Mikaela <3


Tid tid tid

Denna tid... Den bara rusar iväg, nu är det söndag kväll igen, känns som det mest är mån fre och sön!

Imon bär det av till Skåne igen, träning hos Axel Olin står på schemat ända fram till onsdag ska bli så otroligt roligt och inspirerande!
Här hemma rullar de på, vi rider och grejar med hästarna.
Alle är fortfarande iväg och "roar" sig, han kommer nog hem nu igen när jag är i Skåne. På fredag hoppas jag att jag ska kunna få in tid till att hämta hem Isa så är alla pållarna hemma igen...

Jag hoppas verkligen jag har tid till att uppdatera under tiden jag är i Skåne, håll utkik!

Kram
Mikaela <3


Grrrr

Blogg.se ligger inte högt på min topp lista just nu... Har inte gått att gå in på deras app på hela helgen, därav den usla uppdateringen! Så denna gången är det faktiskt inte mitt fel ;0)

Kommer ett inlägg senare idag om helgens bravader!
Idag har jag haft en riktig "arbetsdag", tömkört Burley, friserat hans man, flätat den (för den vill gärna dela sig), ställt ut vatten tunnor och fyllt dem och städat och plockat lite runt och i stallet...
Så just nu ligger jag på soffan och funderar på vad jag ska äta till middag.

Nästa vecka hade jag tänkt försöka hämta hem Isa, är ju hos Axel till ons så får bli tors eller fredag!
Sen blir de faktiskt lite tävling den 4 maj också, ska tävla Darita som va här på körkursen i höstas. På KLFF:S uttagning till fjord SM, så får vi se hur de går...

Kram
Mikaela <3


Träning

Nästa måndag, den 29e packar jag och Burley in oss och far på en Skåne tripp... Vi ska iväg och träna hos Axel Olin ska bli riktigt spännande, han hade ju honom på inkörning och har kört honom mycket.
Så jag känner att med en så ung häst så är det skönt att köra lite på samma sätt för att det ska bli på bästa sättet för oss alla...

Ska bli jätte kul på alla sätt och vis, massa körning i tre dagar, jag tror inte man kan fira Valborg på ett bättre sätt?!?
Sen att man lärt känna underbara människor på vägen som erbjuder boende till mig är ju bara ett stort plus i kanten...
Vad jag längtar!!! Men blir ju massa körning hela denna helgen med, jag ska bara titta och de ska bli riktigt kul och lärorikt det också.

Nu blir de sängen, lite jobb imon, sen fixa stall och jobba Burley innan jag och Jossan ger oss iväg...

Kram
Mikaela <3


Vår

Nu börjar det äntligen kännas som våren faktiskt är på väg och den är så efterlängtad!!!
Våren ger sig även tillkänna genom betäckningar och om Alle har "tur" kanske han får åka och roa sig i helgen och snart kommer Isa hem då ska han få roa sig igen...
Herre jösses, man kan ju inte bara ha "roligt" så idag blir de skogen med Amanda, vilket han iofs säkert uppskattar väldigt mycket det också!

Hon ska även ta en skritt tur med Burley så de får lära känna varandra också...

Jag och Burley va ute på tur med fart lekar i galopp på schemat igår och efter ett tag var han riktigt med mig och vaken...
Han har en förmåga att kröka på nacken och korta på steget. Jag vill hellre att han sträcker på sig och slappnar av så där har vi fokus just nu.

På fredag styr jag och Jossan kosan mot Skåne och Grönkulla!
Tävling på flyinge och umgänge med massa härliga människor står på schemat. Gissa om ja kommer bli tävlings sugen?!?
Så ser det ut just nu... Jag hoppas kunna komma med en jätte glad nyhet snart!!! ;0)

Kram
Mikaela <3


Årsmöte

Blev inget inlägg igår, sorry för det! Hade en riktig tjej dag med syster och mamma så de hanns inte med... Hann inte ens med något jobb med hästarna! Så det får bli desto mer idag istället... Både bloggande och hästar.

I söndags var det årsmöte för fjordhästföreningen och meningen var att Pia och Co. skulle kommit ner i lördags så vi kunde åka tillsammans och mottaga Alles fina pris! Men de fick så mycket snö natten mellan fre och lör så de fick hålla sig hemma tyvärr.
Så det blev en ensam tripp upp, tur att det inte var så långt (Gränna) och att man aldrig är ensam när man väl är bland alla fjordhäst människorna!

Årsmötet avlades i lugn takt och jag tog upp min tanke kring SM medaljer under övriga frågor, jag tycker SFF borde ta fram en medalj som delas ut till 1-3 på alla SM likadana år från år, de vore väldigt kul som tävlande.
Ända året jag har fått medaljer är Stockholm 2005, annars har jag inte några medaljer från de andra SM:en som jag varit på pallen på...
Ta tex förra året, när jag måste lämna ifrån mig pokalen har jag "bara" rosetterna som minne och det är inte alls samma sak, tycker iaf inte jag!

Sedan var det dax för prisutdelning och jag fick "träna" på att ta emot hingst diplom för Baccus Grönkulla, eftersom det blir Skåne tripp i helgen.
Sen fick jag Alles fina diplom och glas-staty!
Jag gillar verkligen motiveringen på diplomet och är väldigt stolt över att ha lyckats med två prestationshästar på 4 år... Känn ingen press Fortuna! :D

Kram
Mikaela <3

https://cdn1.cdnme.se/2049423/7-3/pic_516d0a64e087c32e8f689538.jpg" class="image">


Blogg torka

Får väl skylla på dagar som gått i ett därför har jag inte riktigt hunnit med att blogga...
Har egentligen varit ledig nästan hela tiden men det har varit mycket annat! Igår hade jag dock verkligen en dag med "kvalitets" tid. Kicki och Ottilia va här vi donade i stallet och tog en ridtur ihop! Kul med sällskap och hjälp.

Sen blev de en tripp till Lammåsa, hjälpa Kim med hennes hästar och fixa inför dagens tävlingar. Dessa hästar, de håller oss i alla fall sysselsatta...

Burley och jag håller på att lära känna varandra och nu känns det som han börjar landa lite på "stället". Mycket trevlig hingst och både han och Alle sköter sig helt utomordentligt... Verkligen skönt när det är så!

Imon kommer ett inlägg om dagens äventyr, håll utkik!!!

Kram
Mikaela <3


Han är här nu

Nya hästen är på plats...

Och jag är alldeles för trött för att knåpa ihop ett inlägg så ni får hålla tillgodo med en bild så kommer mer info imon.

Godnatt
Kram
Mikaela <3


Betäckningar

Tänkte att jag skulle försöka knåpa ihop ett inlägg om hur vi har tänkt och planerat för Alle framöver...
Han kommer vara kvar hos mig till ca första juni sen flyttar han hem till Dalarna igen!

Vill ni ha ert sto betäckt med honom går detta alldeles utmärkt han står till förfogande på Stuteri Yxnavall precis som förra året.
Hoppas många tar chansen att betäcka med denna underbara hingst!

Skulle ditt sto inte vara dräktigt får du självklart "byta" till någon av de andra hingstarna på stuteriet när han åker hem.
Det är viktigt att ni kontaktar Jenny så fort som möjligt så vi kan ordna allting så bra som möjligt för er och stoet.

Kram
Mikaela <3


Hemma igen

Nu är ja hemma i min egen soffa igen! Både skönt och tråkigt, jag är väldigt förtjust i Holland och varje gång jag är där tänker jag att de kanske är där jag skulle vara?!? Men jag skulle sakna mycket här hemma också...

Det har i alla fall varit fullt ös sen jag kom hem... Nya däck på bil o släp! Varit på Charlies (köpte nytt bett, handskar o pälsglans) ätit me Jossan, fixat stallet och nu eldar jag!
Självklart ska ju allt strula när man är trött och precis kommit hem! Bromsarna ligger på så imon får jag ta med släpet in till stan så de får fixa de.
Den måste ju rulla fint ner till Osby på onsdag!

Skönt att detta är en lugn vecka på jobbet, mycket att styra med här hemma! Och det finns lite nya tankar kring hästar... Alltid bra med inspiration utifrån!
Kommer ett inlägg med tanke på betäckningar imon också... Håll utkik!

Kram
Mikaela <3


Våran dag i bilder...

Kram
Mikaela <3


Nu är vi här

Framme i Holland och som alltid så trivs jag som fisken i vattnet!!! :)
Efter massa prat och en underbar tre rätters middag, kommer vi sova gott.

Imon väntas banhoppning, ute och jag hoppas solen vill lysa på oss!

Stort tack till alla där hemma som gör sånt här möjligt! Ser fram emot den dagen då jag själv åker hit med hästar... För träning och tävling!

Kram
Mikaela <3


Sol

Tänk vad solen kan göra för glädjen och energin! Allt blir så mycket lättare när den skiner, man får ork till så mycket mer...
Jag måste ju bara "rätta" mig själv, nya hästen kommer ju nästa onsdag, inte tisdag!

Nu på förmiddagen har jag grejat i stallet, det krävs ju lite mer planering och fix när man ska vara borta ett tag. Ska handla foder också innan jag börjar jobba ikväll. Sen tror jag att jag och mina hus/stall-tomtar har läget under kontroll...

Planet går från Växjö vid fyra imon, framme halv sex i Tyskland. Perfekt! Det ska bli så kul och ha en riktig "tjej"helg, lördag eller söndag kommer vi tillbringa i Lanaken, på Zangershedie. Titta på tre stjärninga tävlingar och njuta av fina banor och hästar, super kul! Annars blir det nog lugnt och planerna ät inte så stora.

Amanda pysslar om hästarna här hemma... Medan bror och Filippa tar hand om huset och njuter av lugnet på landet.

Kram
Mikaela <3


RSS 2.0