Maraton tänk

Tänkte jag skulle berätta om ett "maraton-inspirerat" kör pass sett från mina ögon, hur jag lägger upp det!

Om jag ska köra ett sånt pass är det viktigaste för mig att hästarna verkligen är framme, dvs de ska bara kunna "rulla på" i samma tempo utan att det känns jobbigt.
När jag kör maraton bryr jag mig inte så mycket om var hästen har sitt huvud de ska vara glada, pigga och arbetsvilliga hästar ute i skogen.

Idag la jag och Alle fokus på att kunna rulla på i ett bra grund tempo, från detta tempo ska du kunna både växla upp och ner. För när du kör i ett hinder ska hästen både kunna gå framåt fort där det finns utrymme samt kunna komma tillbaka om svängarna är mindre och snäva. De känns att han börjar hitta detta och han vet vad jag vill ha för tempo i grunden.
Jag jobbar även med svängar både i trav och galopp, så att han hela tiden är med mig och inte bara tror att vi ligger rakt fram på vägen... Hästarna måste hela tiden vara med kusken och lyssna på vart denne vill för att kunna vara så lyhörda och känsliga som det krävs!
Jag kör även en del med klocka och uppmätta sträckor för att veta vad man ligger i för tempo. Detta är väldigt bra för att spara på hästarna på sträckorna, man vet var man ska lägga dem för att inte behöva "ruscha" i slutet.

Har ni frågor eller funderingar kring detta så bara fråga :0)

Kram
Mikaela <3


Jobb kväll

Just nu är det jobb dom gäller, fram till halv tio.
När ja kommer hem ska jag skriva ett inlägg om mitt och Alles maraton inspirerade pass som vi körde på förmiddagen. Lite maraton tänk alltså... Håll utkik!

Kram
Mikaela <3


Dessa hästar

Igår skrev jag ju att jag var otroligt omotiverad för allt... Var dock tvungen att gå ut för att mocka och fixa stallet, sen tyckte jag dock "synd" om Alle som skulle vila en dag till!
Så på med sadeln och iväg. Vi gav oss iväg till "vattnet" och tränade lite, till att börja med blev de några hopp, innan mannen bestämde sig för att det nog inte var så farligt att bli blöt om hovarna ;0)
Jag är inte det minsta rädd att han kommer ha problem med vatten på tävling, han är liksom inte rädd utan det där att han ska hoppa hänger nog mer med i och med att han är mycket hoppad! Helt plötsligt hade vi varit ute en timme och jag som inte skulle göra ngt mer än att mocka... Även Wella och Fortuna fick sig lite pyssel.

Idag blev det ett dressyr pass med vagnen! En över taggad häst hade i början problem med att sätta sig på bakbenen och lyssna på mig... Vi la fokus på avbrott och igångsättningar. Sedan lugnade han sig och jobbade riktigt fint i slutet.
När han taggar så mycket får man ganska mycket i handen, mitt knep då är massa avbrott och igångsättningar... Då får man honom mer på bakbenen samtidigt som det får honom att slappna av fint och mjukna!

Har också bestämt mig för att tävla för Kalmar fjordhästförening detta året. Det innebär ju att jag tävlar SM på "hemmaplan" om vi kvalar dit... :p så sista helgen i april och första i maj lutar det åt att det blir SM kval.

Kram
Mikaela <3


Vinter v/s vår

Bilderna är tagna på "samma" väg med en månads mellanrum. Visst är vår bilden underbar om man jämför ;0)

Kram
Mikaela <3


Omotiverad

Just nu är inte motivationen på topp... Egentligen är den ju de med tanke på stundande tävlings säsong och allt! Men det är verkligen kaos på jobbet och det påverkar så klart allt annat också... Neddragningar!

I lördags vilade Alle för vi va i Scandinavium, igår pga jobb och massa annat... Idag finns helt enkelt inte motivationen! Funderar på och ge honom en vilodag idag också, han har ju jobbat bra de sista nu. Så får ja försöka hitta motivationen tills imon igen.
Ibland mår ju hästarna bra av "pauser" från arbetet så jag får väl säga att han fått en sån nu.

Kram
Mikaela <3


Hag-bus

Jag har precis varit ute och busat med stona... Ta fatt i hagen! Och efter det kli och mys i solen.
Vad skulle jag göra utan mina fina hästar?!?
Lägger ut en bild på vilddjuren ;0)

Nu sitter jag bänkad framför tv:n halv fyra är det ju wc hoppning från Göteborg! Erika och "Casch" har start nummer två, blev även påmind om att inlägget om Österrike inte kommit än... Sorry, ska försöka ordna det ikväll!

Kram
Mikaela <3


Inköp

Ska jag vara ärlig så är jag riktigt stolt över mig själv... Köpte "bara" ett par handskar!!!
Riktigt fina sånna, nu ska jag "blinga" till körsporten ;0)

Vi har verkligen haft en toppen dag, gått på mässan, sett Grand prix hoppning där Roffe var så nära så nära... Sedan var det dax för dressyr, svenskt i topp!!!
Jag hann även umgås en del med Erika, som alltid lika trevligt!

Fjordhästföreningen hade bild på Isa och mig i montern, kul! Träffade även en hel del fjordfolk, även de väldigt roligt!
Nu är det några timmar hem i bussen, sen väntar sängen och jobb imon!

Kram
Mikaela <3


Agria

Agria är ett bra bolag :p

Kram
Mikaela <3


Scandinavium

Sitter i bussen på väg till Scandinavium idag står mässan, Grand prix och dressyr kur på schemat!

Jag, Jossan och Jennifer ska verkligen ha en toppen dag!
Hoppas så klart på att hinna med en "dejt" med Erika också!

Igår var jag, Alle, Fanny och Dockan ute och galopperade på mjuka fina grusvägar! Det är verkligen härligt att rida just nu, han är så fin... Kan korta och länga ställa och böja hur man vill. Vad jag längtar tills tävlingssäsongen drar igång... Hoppas jag kan konservera formen!

Skriver ett inlägg igen när vi är på väg hemåt, får vi se vad det blivit för inköp!

Kram
Mikaela <3


Lösning

I mitt förra inlägg "Solstrålar" får jag upp en ruta man kan kommentera i... Kanske är så att även om kommentarerna är "i bockade" när jag bloggar från mobilen, kanske jag aktivt måste klicka i och ur?!?
Vad tror ni, testa och kommentera! I så fall ska det fungera med även detta inlägg...

Kram
Mikaela <3


Solstrålar

Idag har de varit en underbar dag en föraning om att våren faktiskt är på väg... Blå himmel, strålande sol och hela 9 plus grader! Underbart... Alle och Jossan gav sig av till skurebo backen och klättrade två gånger, sen tog de även svängen runt Ödshult! Så de va ute på en riktig tur... :)

Igår trimmade jag dressyr med honom på mjuka grusvägar. Han är riktigt mjuk och följsam nu, kul och rida nu när jag börjar hitta knapparna riktigt bra!
I tisdags red Jossan en sväng i skogen.

På rasten idag gick jag genom tävlingsterminen och det finns mycket man velat åka på... Säsongen kommer börja i åsbo eller Åstorp! Sedan lutar det åt Gotland, Berg, New Forest SM, Fjord-SM, Vaggeryd, Flyinge och Åstorp! Så det finns lite att välja på, tråkigt bara att det är en och en halv månad mellan Gotland och Berg.
Nu ska jag stänga mina små blå en stund, klockan ringer vid sex imorgon, upp och jobba extra!

Kram
Mikaela


Längtan

Längtan efter vår, grönt gräs, tävlingar, svettiga hästar... Adrenalin ruset innan man går ut i maraton delen! Den är STOR!!!

Kram
Mikaela <3


Lata dagar

Två lediga och lata dagar, vet inte när de hände sist...
Igår sov jag ända till klockan elva, när hände det liksom?!? Sen blev de mat och slöa framför tv:n hos pappa! Innan jag slutligen gjorde något seriöst, stallet, skrittade Alle och tömkörde Dockan får väl räknas som seriöst!
Kvällen spenderades med bra sällskap och en film.

Idag har jag dammsugit och plockat lite... Nu ligger jag i soffan! Tittade ut genom fönstret nyss och då hade små brudarna race i hagen. För de två är de verkligen fullt ös som gäller just nu. Ska försöka hinna med lite pyssel med dem ikväll.
Har inte riktigt planerat vad jag och Alle ska hitta på idag. Hade tänkt mig dressyr men de är skare på snön så de känns inte riktigt schyst... Kanske blir en tur med vagnen i den strålande solen :) vi får se... Fram till dess ska jag bara slappa...

Kram
Mikaela <3


Allman

Bild på världens gladaste Allman efter körturen igår... :)
Han brydde sig inte de minsta om att det regnade på sidan och var allmänt odrägligt väder, lika lycklig ändå!

Kram
Mikaela <3


Problem

Fick ett mail av en kompis som inte lyckas kommentera... Är det så för fler?!? Någon som har någon ide om hur man kan lösa det...
Jag vill ju så klart att ni ska kunna kommentera det jag skriver.

Skicka gärna iväg ett mail om det strular för er också eller om ni har tips på hur man löser det [email protected] är min mail adress!

Nu har jag spenderat hela förmiddagen med att sitta i sekretariatet, tycker det är kul, dels får man träffa mycket folk sen gillar jag att jobba när det är mycket på gång och det kan man verkligen säga att det är där.
Ska strax ge mig ut till stallet, fixa stall och köra Alle står på dagens schema!

Sen blir det fin kläderna på och bege sig in till stan. Har det så lyxigt så jag ska sova hos mamma, Fam F fodrar ikväll och släpper ut imon. Vilket betyder SOVMORGON!

Kram
Mikaela <3


Vill ha

Just nu känner jag att det är mycket som ligger på min vill ha lista...
Allra högst på önskelistan står ju så klart en tävlingsvagn för dressyr och presicion!
Inte långt därefter ligger ju så klart fin-selar till båda hästarna och allra helst en liten lastbil med sovplats... Någon som känner att de vill sponsra lite :p
Jag kan garantera att jag bjuder på minnesrika tävlingar och fina turer i skogen... :D

På lördag åker ju jag, Jossan och Jennifer till Scandinavium! Ska bli så roligt... Då hoppas jag så klart på lite shopping på mer rimlig nivå!

• ett tävlings träns till Allman.
• tjocka "paddar" som man har under när man lindar stallbandage.

Det är de två sakerna jag vet att jag behöver! Sen kommer det säkert finnas hur mycket annat fint som helst...

Kram
Mikaela <3


Underbara helg

Nu är det snart helg igen, jag ser verkligen fram emot 3 dagars ledighet. Lördag, söndag och måndag... Ringer de från jobbet ska jag inte ens svara ;0)

Lördag förmiddag ska jag tillbringa inne i ridhuset, vi anordnar nationella tävlingar för ponny och häst. Sen blir de hem och köra Alle... För att sedan återigen styra in mot stan och fest hos Emma! <3
Söndag ska jag försöka ta de lugnt, för utom motion av Alle & Dockan ska jag inte göra många knop.
Sen har jag ju även måndagen kvar som ledig dag, då får vi se vad vi hittar på, pyssel med små brudarna står nog på schemat igen.
Tänkte jag skulle försöka göra något med dem nu två gånger i veckan så de har varit med om lite saker innan de släpps på ett välförtjänt sommarbete.
"Målet" med dem är att de kan ha träns går att leda i skritt och trav och kan gå i och ur skaklerna. Sedan får vi se hur de utvecklas om jag visar dem något i sommar.

Alle och jag skulle ju ha tävlat dressyr den 3 mars... Tyvärr blir det inte så då det har kommit lite annat emellan. Så vi får skjuta på dressyr starten ännu ett tag.
Fick dock ett glädjande besked från ridklubben. Jag får vara och köra inne i ridhuset alla förmiddagar fram till klockan tolv utom lördagar. Så nu kan vi börja träna. Mycket glad att de ger mig sånna möjligheter...

Kära läsare, tycker ni är lite dåliga på att kommentera... Har varit helt tyst här ett tag?!? Vad beror de på... Fråga, skriv vad ni vill läsa om osv. Jag vill ha lite respons ;0)
Skickar med en bild som bevisar att jobba med hästar och rida inte är så glamoröst som folk tror.

Kram
Mikaela


Tiden rusar

Det känns som tiden rusar iväg just nu, man hinner ingenting som man tänkt... Tisdagen var fullt upp, Allman fick jobba i tömmen på banan, och jag funderar seriöst på om ngn bytt ut vår lugna kille till en krutdurk... Han är så pigg nu men riktigt rolig att jobba med då han bjuder till och tycker själv det är toppen!
Små tjejerna fick även de komma ut på promenad och återigen ha träns på sig. De är verkligen super snälla och lugna att jobba med... De har dock kommit in i en väldigt "busig" period i hagen, de leker, hoppar studsar och far! Riktiga små yrväder är de.

Igår skulle Jossan ridit när jag jobbade... Tyvärr var hon inte riktigt pigg så det blev vila för Alle igår.
Idag har vi dock varit ute på ett rejält pass, vi hade Dockan och Josse med oss. Båda hästarna var rejält laddade och ville helst springa fort!
Vi var ute i en och en halv timme... Skönt och välbehövligt för alla.

Kram
Mikaela <3


Avbrutna stolpar

Bonden kom o skottade snö igår... Och lyckades även backa ner en stolpe! Vilket var mindre bra eftersom det är rätt hårt i backen just nu, vilket gör det hela lite knepigare när man behöver få ner en ny stolpe.
Men, men glad i hågen ringde jag min morbror (som har stor gård) på morgonkvisten och frågade om han hade några tips...
Han rabblar massa om varm vatten, povisoriska stolpar osv. Till slut frågar han... Du har provat o sträcka upp tråden och se om du klarar dig utan den stolpen?!? Öööö, nä, tala om o känna sig som blondin Bella,blev jätte bra när jag sträckt tråden... Så var det problemet löst och hästarna kunde få komma ut.

Annars har mesta tiden idag gått åt till att "tjata" häst med Jenny H på Yxnavall... Det går otroligt lätt att prata bort massa timmar! Fick även en liten rundvisning bland alla fina hästar i hagarna. På näthinnan fastnade det fina hingstfölet, som blev bästa föl i Vetlanda. Ska bli spännande att se vad det blir av honom.
När jag väl kom hem var det för sent för ridning så idag blev det vila... För Alle!

Nu ska jag sova klockan ringer kvart i sex imon, upp och jobba extra!

Kram
Mikaela <3


Snö

Inatt har vi fått mer snö... Så det får nog bli ett samtal till "min" bonde, så han får komma och skotta lite.
Jag jobbar ju denna helgen, men igår lyckades jag med hjälp av Elin hinna med att rida på min lunch. Hon på Dockan och jag på Alle gav vi oss ut på en 45 minuters jogging tur med hästarna... Allman var tro det eller ej ganska lugn inget taktande och små travande, kan det vara så att även han kände av dressyr passet sen i fredags!?! Jag har i alla fall träningsvärk.

Idag ska han få komma ut på en lång runda med mycket trav och galopp... Nellie ska få äran att jobba lite på flåset som vi måste förbättra. Så långa sträckor med trav och galopp i omväxlande tempo ligger högt på prio listan över jobb just nu!

Kram
Mikaela <3


Ledig fredag

Idag har jag varit ledig (eller ska jag skriva igår klockan är ju över tolv nu) och de var både skönt och välförtjänt!
Började dagen på bästa sätt, en ridtur på fina Alle... Så skulle man får börja alla dagar!
Vi tog först en skritt tur i skogen på 15 min sen blev det ett riktigt hårt dressyr pass på fältet! Vi var rätt varma och svettiga efteråt båda två :)
Fokus idag låg på lydnad och lätthet i hand och mun. När han är så här pigg blir han lite som ett ånglok, han bara "matar" på framåt och då måste man få honom att lyssna och lägga tyngden på bakdelen och inte bara rusa framåt...
Jag fick igenom detta riktigt bra i slutet, då jag inte hade ngt i handen men ändå kunde växla både framåt och bakåt i varje gångart, härligt!
Igår blev de vila... Imon en lugn tur i skogen!

Igår kväll fick dock små damerna en riktig pysselomgång, borstning, lyfta hovar, klappa, pilla och peta lite över allt stod på schemat...
Båda två fick även prova att ha träns på sig, vilket mina fina små tjejer tog med ro. Två gånger tog vi av och på, de gapar snällt båda gångerna. Är verkligen stolta över dessa två, de tar allt med sådan ro och älskar uppmärksamheten de får.

Kram
Mikaela <3


Jobb jobb jobb

Har varit väldigt mycket jobb nu sen jag kom hem... Började med ett tretton timmars pass i tisdags... Igår jobbade jag kväll och idag är det dag som gäller, lunch just nu!

Jag har inte glömt uppdateringen om min vecka utomlands... Den kommer!
Igår var jag och Alle ute på en tur med vagnen, hade tänkt mig dressyr på fältet men med den överladdade hästen jag hade framför vagnen var det inte lämpligt... Dragkamps varning hade de blivit då!!!
Så vi tog en tur ut i snön i skogen, så han fick rasa av sig lite!
Idag blir det nog däremot dressyr eller vila beroende på vad jag hinner efter jobbet :0)

Kram
Mikaela <3


Laddar

Jag sitter vid köksbordet och laddar för att gå och släppa ut hästarna och köra Allman... Egentligen behövs inte så stor uppladdning då det var längesedan jag spenderade tid i stallet... Men, dessa men...

Jag har alltid svårt och motivera mig när det finns 100 saker som behöver göras! Helst innan klockan halv tre då jag ska gå bredvid på en "nygammal" arbetsplats...
Inne ser ut som ett bombnedslag, veden inne är obefintlig och tvätten är ungefär i "Mount Everest" storlek...
Men nu struntar jag i det och går ut till mina älskade hästar!

Kram
Mikaela <3


Skit dag

Idag har jag verkligen haft en sån där dålig dag... Snabbt välkomnande tillbaka till verkligheten med andra ord!

Jobb i tretton timmar stod på schemat, så klart börjar dagen med fruset vatten i stallet, strulande bil med blinkande lampor överallt och då även försenad till jobbet. Väl på jobbet strular ALLT och jag blir flyttad, får ändra planer och tider och får dessutom en utskällning som inte jag förtjänade...

Suck!!!

Men men fick iaf ett sms av Jossan om att Alle varit galet pigg men skött sig utmärkt på ridturen! Då blir man iaf på betydligt bättre humör... Imorgon väntar ett pass framför vagnen, jag längtar...
Ska även försöka knåpa ihop ett inlägg om min härliga semester! Håll utkik gott folk och kommentera... Det har ni blivit lite dåliga på, skärpning... :p

Godnatt Kram
Mikaela <3


Underbart

Kram
Mikaela <3


Bra dag

Igår hade vi en riktigt bra dag... Alla hästar placerade!
Vi avslutade dagen med Qasch som femma i gp kval och till lika rankingklass.

Idag är det finaler som gäller, så håll tummarna för oss!

Kram
Mikaela <3


Horses and stars 2012

Vilken tävling... Fina hästar, roliga människor och allt är gratis... Mat, dricka, kakor allt man kan hitta på!!!

Kunde haft de sämre...

Kram
Mikaela <3


RSS 2.0