Vila

Idag blev de vila för båda hästarna, Dockan skulle gått ett tömkörnings pass och Alle på banan.
Men det gick inte vi tog ju bort sulorna förra fredagen och idag blev det "snö-klampar" igen... Så det fick bli vila istället, imon tar vi nya tag och kör båda två!

Kram
Mikaela <3


Snö?!?

Vem hade beställt detta vita hemska nu... När man börjat få vårkänslor, de är inte okej!!!
Har i alla fall fixat stallet får vi se om det kan bli lite ridning och tömkörning i eftermiddag.
Jag är osäker på om den hemska snön lämnar "klampar" i hovarna. I så fall blir det inget jobb alls idag och blir det inget jobb idag kan vi nog inte åka till ridhuset imon. Känns inte rätt att åka bort o träna med dem om de vilat dagen innan.

Bara för jag var lite kaxig om Fortunas rygg igår, blev det täcke på idag igen... Snö och snålblåst kändes inte som det bästa för henne nu.
Näpp, nu ska jag ta bilen och fara in till stan, handla både nödvändiga och mindre nödvändiga saker till ikväll!

Kram
Mikaela <3


Fullt hus

Idag har det varit fullt ös... Medvetslös! Tog ledigt från jobbet och har tillbringat dagen med syster, Alvin och mamma.
Vi körde Allman runt Ödshult mest skritt och trav utan några större krav... (fick till ett rim... :p) En mys tur med en sovande liten kille i vagnen.
Så blev det ju så klart massa mys och pyssel i stallet!
Har dem fortfarande kvar här så jag hoppas jag kan få med syster på en ridtur imon på morgonen! Tycker vi kunde få till ett dressyrpass på dem på ridbanan, tänk det var inte igår man hade sällskap av syster i stallet två dagar i rad.

Fortunas rygg börjar bli riktigt fin nu igen... Så jag hoppas att hon och Wella kan flytta ut nästa vecka. De får sällskap av två små ull-tussar till :0)

Kram
Mikaela <3


Skritt tur

Jag och Alle var ute på en timmes skritt tur framåt kvälls kvisten... Kallt som bara den var det! Usch, de behöver inte komma kyla och snö?!? Som de har hotat med framåt helgen... Vill ha kvar detta underbara väder!

Allman har viskat i mitt öra vad han önskar sig i födelsedags present... Ett nytt mörkbrunt träns för han tycker Isas är lite "flickigt" han ville ha ett med "hingst" pannband.
Jag kan bara hålla med tror han skulle bli toppen snygg i ett sånt! Så klart med gummityglar utan "stroppar" på, så Jennifer håller sig glad också! Får se om hans önskan slår in?!?

Kram
Mikaela <3


Gigg

Just nu håller jag på och kikar på en gigg!!! Så spännande...
Någon som har något speciellt att rekommendera?!?

Kram
Mikaela <3


Dålig info

Nu har jag varit dålig på att blogga... Ingenting igår! Jag jobbade och hade verkligen en "strul" dag ingenting gick som jag ville... Men Fanny red Allman på fältet, han fick jobba galopp intervaller och dressyr.

Dockan har jag tömkört idag på förmiddagen, hon är verkligen super fin just nu. Ska försöka fixa lite kort på henne så ni får se!
Hon är så mjuk, lugn och avslappnad så jag knappt vågar andas när jag jobbar med henne... Jag har väl sagt att hon är en känslig dam :p
Alle ska få ett skritt pass med vagnen ikväll. Annars har jag mest fixat inne idag, på lördag kväll ska jag ju ha lite fest här och snart kommer hela "dala-gänget" då måste det vara fint!

Kram
Mikaela <3


Liten förändring

... Kan göra stora resultat!!!
Har bytt mellan lite olika bett på Alle nu de sista, han är super fin men lägger sig en aning för mycket i handen särskilt när man kör... Då har man ju inga ben att hjälpa till med!
Så idag satte jag på honom d-rings bettet, vilken skillnad! Fast man tycker att det inte är så stor skillnad på betten?!?
Nu bar han sig själv på ett helt annat vis, riktigt kul och skönt! Så nu har vi detta när vi kör och fortsätter på vanligt tredelat när vi rider!

Jag la mycket fokus på halter idag då han har fallit åt höger för mig i halten, dvs han blir lite sned åt höger. Detta var mycket bättre idag, undra om de är att jag kunde fånga upp honom de där sista?!?
Det blev dock inga isolatorer, det blev byte av vinter garderob för hästarna till vår/sommar garderoben! Skönt att få ordning på alla täcken osv....

Kram
Mikael <3


Ingen kontakt

Tänkte att jag skulle bloggat igår innan jag gick och la mig men jag hade ingen mottagning på telefonen... Och har inte haft på hela natten, tycker det är lite otäckt tänk om något skulle hända, då kan man inte nå någon! Ja ja... Nu är jag tillbaka i alla fall.

Igår hade jag verkligen en toppen dag, kanske nästan lite för slapp?!?
Jag var ju inte ens trött när jag la mig, nä det går inte för sig så idag kör vi mycket hårdare!
Anna skickade ett sms att hon kunde komma och hjälpa mig med mina bestyr, toppen med sånna vänner. Blir nog till att skruva isolatorer!

Dockan fick i alla fall gå ett dressyr pass på banan igår och måste verkligen säga att hon skötte sig super bra!
Hon låg kvar och väntade, gjorde fina halter med lugn och stillhet! Längtar verkligen ut på tävlingar med mina hästar!
Nä, dax att ta ut Allman på ett dressyrpass med vagnen.
Lägger ut en bild med ett hopp-kollage med Alle från i söndags. Tack www.theresiasandahl.blogg.se för de fina fotona!

Kram
Mikaela <3


God morgon

Vaknar upp till ännu en solig och ledig dag... Underbart!
Idag blir det dock inte så mycket häst. Alle ska vila, jag ska åka in till stan, har lite ärenden och så ska jag fika med en kompis.
Ska dock köra ett dressyr pass med Dockan i eftermiddag!
Och efter det blir det kvällsmat med Josse... Bra dag :)

Kram
Mikaela <3


Pay & Jump

Idag har det verkligen gått i ett... Klockan halv sju ringde klockan, kvart över åtta rullade vi mot Vetlanda! Halv fyra var vi hemma igen... Då hade vi stallet kvar att fixa jag och Fanny, Dockan skulle även ut på en skritt runda. Så Fanny tog Dockan på en barbacka ritt och jag fixade stallet.

Anledningen till att vi fick åka så tidigt var att jag satt i sekretariatet till 80cm började... Så Alle fick följa med in och fick en box i tävlings stallet!
Jätte skönt att se att han stod så lugnt borta, han åt och kopplade av jätte fint.

De startade mot slutet i 80cm och vi kan väl säga som så här... Det var en övertaggad hingst som kom ut, lyckan över att hoppa och vara på tävling formligen sprutade ut öronen på honom! Så den ritten kanske inte går till historien som den stiligaste men han var felfri, pigg och glad...
I 90cm var kontrollen tillbaka de fick till en bra runda där han hoppade väldigt väl och lyssnade mycket bättre på Jennifers hjälper. Så det bådar gott för framtiden...

Kram
Mikaela <3


God natt

Nu ska jag sova... Och hoppas att telefonen "ställer" om sig själv... Annars får jag och Fanny det stressigt till "Pay and Jumpen" imorgon!!!

Idag har jag jobbat till tre, sen blev det lite snabb handling på maxi innan jag åkte hem och hoppade i stall kläderna! Fam F kom och höll mig sällskap i stallet, jag och My tog Dockan på en körtur, Diamond och Nellie hängde på... Fanny och Alle tog en skritt tur... Jeppe lämnade vi hemma med borrmaskinen i högsta hugg!
Så nu är ordningen bättre i sadelkammren, spöhållare, fler krokar och ännu en selhängare finns nu uppsatta!!!
Allman har även fått sin namnskylt uppsatt.

Nu ska jag stänga mina blå och sova!

Kram
Mikaela <3


In love

It's friday and im in love... Är ju en låt!!! Ha ha ha... Bara så ni vet... :)

Allman är ju den jag lägger min tid på, bara så de tolkas rätt...

Kram
Mikaela <3


Det är vår

Nu tycker jag att vi kan bestämma att det är vår... Jag sitter på trappan i bara t-shirt, jag har varit ute hela dagen, solen strålar ju från klarblå himmel... Man vill ju liksom inte ens vara inne! Har hittat massa små fina blommor på trädgården och kring stallet... Och det säkraste vårtecknet av dem alla! Alla hästar går utan täcke...
Allman firade detta med att blöt och tvättad efter vår körtur slänga sig ner i leran och omsorgs fullt gnugga in lera överallt på hela kroppen!!!
Om man skulle färg bestämma honom nu hade han absolut blivit brun black :p

Alla hästarna skötte sig super när hovslagaren var här. Så nu är de fina om fötterna! Och Alle har fått på sig "spring-skorna" (läs över-rullnings skorna) så nu är vi redo för tävling och träning på riktigt!

Måste säga att jag är så glad/stolt över mig själv som vågade ta chansen och flytta ut hit... Just nu kan jag inte tänka mig att flytta tillbaka till stan! Älskar livet på landet... Det är verkligen livkvalite', som nu... Sitta på trappen och titta på "mina" fina hästar!!! It's friday and im in love... <3

Kram
Mikael <3


Dagens hiss

Dagens hiss är verkligen min nya "h2o bag" vilken smidig uppfinning... Känner att detta kommer bli min vän i sommar och fram över...
Bara att fylla upp och sen tippa skottkärran när man ska tömma. Får erkänna att jag va skeptisk till halk mattan när man skulle tippa den... Men det fungerade! Så detta kan jag rekommendera varmt. Rymmer 80 liter.

Kram
Mikaela <3


Ut i solen

Nu ska jag bege mig ut i solen... Underbart väder, när jag gick ut o fodrade va ja ute i fleecejacka och väst! Hur bra är inte de?!?
Hovslagaren är redan i stallet... Så idag ska alla få fina fötter, sen väntar ett tömkörnings pass för Dockan. Allman får gå ett lång pass med vagnen... Men det blir nog i eftermiddag!

Uuuuutttttt!!!

Kram
Mikaela <3


Livet i raketfart

Ibland känns det som livet går i raketfart! Man hinner ju inte med... Lovade ju egentligen er ett inlägg redan igår kväll, men vi körde på fältet jag och Alle!
Dressyr i över en timme, killen var både trött och nöjd. Jag la mycket fokus på halter, avsaktningar och igångsättningar... Vet ju att detta med kontroll kommer komma på träningen i april så det är bara att börja slipa.

Sedan mös jag och fölen i hagen, kli och rykt var mycket uppskattat! När det är så här härligt väder som det varit nu i dagarna två vill man ju inte gå in... Det är underbart!!!

Idag har jag och Kim varit i Jönköping, sadelprovning för två av hennes hästar var anledningen att åka upp dit...
Hon hittade en sadel, med oss fick vi också varsin jätte fin jacka från "Charlies häst & hund" där vi va och handlade.
Med hem till Salvaryd följde också massa andra mer "nyttiga" saker som bomull, spraypump, hästgodis, klippolja, Himalaya sten till alle, två vatten tunnor, sadeltvål och helosan sol till Fortunas "kala" rygg!
Visst handlade jag "bra" saker, är nästan stolt över mig själv som bara köpte sånt...

Väl hemma fick Allman och jag slåss med myggorna?!? När han fick jobba på volten en stund... Longering, lång och låg i 30 minuter.

Lägger ut en bild... Från ikväll... Visst är killen fin i kroppen nu?!? Pia?!? :p

Kram
Mikaela <3


Ett måste klart

Idag har jag fixat ett av "måstena" som har hängt över mig ett tag...
Tvätta vagnen!!! Det var verkligen välbehövligt och så konstaterade jag att jag måste köpa en längre slang... För nu blev det VÄLDIGT blött utanför stallet (slangen räckte bara precis utanför)!

Så idag kan Alle och jag ut och "fin" åka, nej just det vi ska ju köra dressyr... Fast då åker man ju fint ;0)
Nu blev det lite rörigt och förvirrat kände jag! Men skönt i alla fall att ha det gjort, nu är det bara den där hagen som ska bli klar också. Ska försöka fixa det i veckan, så är det någon frivillig som vill skruva isolatorer och dra tråd är det bara o höra av sig!

Sen funderar jag på om vi ska ta tag i och fixa staketet i lösdrifts hagen också, de körde med skogsmaskiner i den nu i vintras så delar av staketet är nerplockat. Funderar nämligen på om små tjejerna ska få flytta ut igen... :0)

Återkommer ikväll med lite mera nyheter! Och kanske även inlägget om Österrike, igen...
Ni får en bild på min skitiga vagn... Visst var den i behov av en tvätt?!?

Kram
Mikaela <3


Suck

Jag hade skrivit ett jätte långt inlägg om Österrike och så kom bara bilden med... :( på bilden är det iaf David Hasselhof som uppträder i "Riders loungen".

Vill ni läsa om Österrike får ni kommentera!

Kram
Mikaela <3


Österrike


Hoppning

Idag har vi återigen varit i Lammåsa blev bara med Alle...
Jennifer tyckte som jag att han blivit mycket lättare att rida, mjukare i både mun och kropp! Det var riktigt kul att se honom jobba också, det har jag inte gjort sen i december någon gång och det är verkligen skillnad.
Både kroppsmässigt och ridmässigt! Kul att se att de man gör faktiskt gör nytta.

De jobbade mycket över bommar för att sedan hoppa linjer på båge och med bruten linje. Han skötte sig verkligen super, hoppade bara små hinder mest för lydnads skull. Hoppa kan han ju det vet vi redan!
Så nu väntar pay and jump på söndag, alltför att hålla honom fräsch till SM! Imorgon ska han få en dag i hagen istället kommer här ett inlägg om våran resa till Österrike! Så håll koll gott folk...

Kram
Mikaela <3


Ström löst

Och där gick strömmen... Varför ska det blåsa så förtvivlat idag när man ska ut o åka me släpet?!?

Kram
Mikaela <3


Livat i Salvaryd

Hästar är verkligen vane-djur idag stördes dock rytmen rejält här i Salvaryd. Numera går hästarna i tre olika hagar, Wella och Fortuna hamnade bakom stallet!
Då vi har upptäckt att Wella, börjat dia på Dockan. Igen?!? Någon som varit med om detta innan?!? De har ju varit skilda åt och sen när vi släppte ihop dem igen slog ju Dockan bort henne... Men nu var de visst ok?!? Så då blir de skilsmässa... Igen! Så det är ett farligt liv ute i hagarna nu...
Dockan skriker konstant, Wella svarar ibland och Alle lägger sig i någon gång emellanåt.

Stallet är fixat och nu ska jag "unna" mig en lugn eftermiddag innan vi lastar Dockan och Allman för färd upp till Lammåsa. Idag står lite gymnastik hoppning på schemat för dem.

Kram
Mikaela <3


Regn, regn & regn

Just nu öser regnet ner här... Och när Alle och jag va ute på tur regnade det oxå!
Blev en sväng till Karlsjön med honom oxå, även här la jag mycket fokus på avbrott och igångsättningar. Vilket han inte uppskattade jätte mycket... Han tyckte springa fort var en bättre plan! Så idag var vi inte helt överens med upplägget och det kan man ju inte vara jämt heller. Allt handlar väl om att kompromissa eller hur är det?!?
Så det fick bli en lång sträcka ut galopp för honom och sedan gjorde vi det jag ville... :p

Lilla Fortuna och jag hade också en diskussion ikväll, fröken tyckte man kunde trycka tillbaka istället för att flytta sig i stallgången... Så sen fick vi öva på att flytta oss i sidled innan det blev kvällsmat! Dessa underbara hästar, va skulle jag göra med all tid om ja inte hade dem...

Kram
Mikaela <3

https://cdn2.cdnme.se/cdn/7-2/2049423/images/2012/pic_194546585.jpg" class="image">


Mina fina

Måste ge en stor guldstjärna till mina små tjejer... Vi kom fram till att vi kan ju inte kalla dem "fölen" längre, de är ju faktiskt snart ett år!
De uppför sig alltid exemplariskt, snälla lugna, lyssnar och tänker till innan de gör något.
Båda två traskar snällt rakt på transporten och står helt lugnt när vi kör.

Väl uppe i Lammåsa fick de lite extra miljöträning då Rigo körde med "grävaren".
Båda två visste direkt vad som gällde när de kom in i ridhuset, idag behövdes knappt någon drivning alls!
Båda verkar också tycka att det är väldigt roligt då de bjuder friskt och glatt! Sen att de visar upp riktigt härliga rörelser och fint hopp gör ju inte saken sämre.
My tog kort så jag hoppas att de landar i min "inkorg" snart så ska jag del med mig av dem här.

Dockan är körd, fick gå ner till Karlsjön med mycket tempoväxlingar till största delen körd på en hand.
Hon blir mycket lugnare i munnen när man kör på enhandsfattningen.
Alle ska också få gå samma tur framåt fem tiden, fram tills dess blir det minsta möjliga jobb, alltså raklång i soffan!

Kram
Mikaela <3


Miljö träning

Nu ska jag strax hoppa i stallkläderna (igen har ju varit o fodrat o släppt ut innan) för att gå ut och bringa lite ordning i stallet... Mocka osv!

Sedan ska vi lasta fölen och bege oss till Lammåsa för lite miljöträning/löshoppning. Tycker det är bra och åka iväg så här någon gång då och då med dem så de vänjer sig vid både åkandet och nya platser!

Alle ska få jobba i vagnen framåt eftermiddagen.... Återkommer ikväll om hur det har gått. Förhoppningsvis med lite bilder :0)

Kram
Mikaela <3


Stig finnare

Idag (läs lördag) gav vi oss ut på stig finnar tur med alla tre de vuxna hästarna. Red över till Hässle och sedan vidare till Ödshult...
Vi var ute i två timmar, då blandade vi skritt och trav. Fick hålla ner tempot en aning med tanke på Diamond, som inte har så bra kondition.

Sedan hade jag en kompis på besök med sina små killar... Så då blev de klapp och kik på hästarna.

Kvällen har jag spenderat hos Kim, Johan och barnen. Fick även prova att tömköra deras fina nyförvärv "Knattis" han ska vara rätt mycket körd så vi hoppas kunna få ut honom på någon tävling framöver... Spännande!!! Nu ska jag försöka sova några timmar innan det blir ännu en "hästig" ledig dag...

Kram
Mikaela <3


Bild

Var lite för snabb skulle ju skickat med en bild på stjärnan oxå...

Kram
Mikaela <3


Lördag kväll

Är man knasig om man åker till ridhuset och tömkör en häst klockan halv sju en lördag kväll... :p

Kram
Mikaela <3


Ledig

Nu är jag ledig ända fram till tisdag... Ska bli så skönt! Ska försöka fixa "undan" en del hemma och få i isolatorer till en ny hage. Men även hinna njuta av ledigheten så klart... :0)

Stallet fixade jag redan idag på morgonen. Alle ska få jobba på banan i eftermiddag tror det blir ett dressyrpass med vagnen.

Men först ska jag återigen bege mig ut till Isa & Razzmin. För att sedan styra vidare mot en "Nordis" som vi ska försöka få i vagn. Kul med lite nya
uppdrag...

Kram
Mikaela <3


Äventyr

Vilket äventyr det blev av min och Alles skritt tur igår...
Vi skulle testa en ny väg, hade tänkt att jag skulle skritta en timme, så jag tänkte att vi skrittar o ser vart vi hamnar annars vänder jag!
Efter ca en timme hade jag fortfarande inte vänt utan istället kommit ut på en riktig grusväg, tog höger på den för mitt lokal sinne sa mig att det var rätt ;0)
Jag trodde jag skulle komma ut vid sjön 4 km hem ifrån mig... Men vi skrittade och skrittade på den där vägen, ringde My och bad henne kolla på kartan?!? Hon sa att vägen jag hade valt inte ledde någonstans men om jag red förbi ett berg så kanske jag skulle komma ut uppe vid säteriet?!?

Nu började även jag bli nervös mest för om de skulle bli mörkt... För nu var jag ju "vilse" i skogen... Vi red och red och kom till slut till en bäck, skutt över och sen ÄNTLIGEN såg jag en grusväg... Döm om min förvåning När jag kom ut ungefär där jag hade ridit in!
Tur i alla fall att jag hade en pigg häst och att solen strålade när skritt turen blev dubbelt så lång som det var tänkt!

Idag blir det återigen vila för Alle-mannen, imon sätter vi igång med träning igen.

Kram
Mikaela <3


8 april

Igår fick jag ett roligt telefonsamtal ifrån ridskolan här i Vetlanda...
Under påskveckan ska de ha teori vecka och då undrade de om jag ville komma in och visa/berätta lite om körningen. Så på söndagen ska vi in dit och berätta om vår underbara sport!

Alle får följa med och agera "provdocka" vi ska lägga upp det så här:
• vi börjar med att visa hur man selar.
• medan jag sedan kör honom lite varm förklarar jag grund tänket i körningen och de tre olika "grenarna".
• köra delar ur de Msv dressyr programmet.
• visa lite precisions körning.
• avslutar med att de får åka med och ställa frågor.

Tror och hoppas att det kommer bli en bra teoridag för de som ska vara med och kanske sår jag ett frö om körningen till någon!

Kram
Mikaela <3


Spännande uppdrag

Den 8 april har jag, Jossan och Alle fått ett spännande uppdrag... :)
Berättar mer ikväll...

Just nu är jag på väg ut till Isa & Razzmin, ska fixa stallet där ute. Sen blir de hem o laga lite mat innan ja och Allman ska ut på en lång skritt tur i solen!

Hörs sen!

Kram
Mikaela <3


Huvudvärk

Just nu ligger jag i soffan hemma hos mamma med grym huvudvärk, men det är väl bara att bita ihop o kämpa på... Tror att det är allt med jobbet osv som påverkar detta. Har ingen arbetsglädje alls, tänk om...
Man kunde leva på hästarna, om det i framtiden kunde bli så att man kunde bygga upp sitt eget företag kring dem! Hoppet och drömmarna är ju det sista som överger människan säger de ju, så jag hoppas och drömmer...

Igår red jag Alle på banan, han jobbade fint men kändes lite trött i kroppen. Han har ju jobbat hårt nu några dagar, så för hans del passar det ju bra att jag jobbar idag, så han får han en vilodag!

Även Dockan fick sig en körtur igår, runt öde torpet! Visst är det en bit kvar innan hon är där hon va i höstas, främst med kondition o styrka... Men just att köra henne är underbart, sedan jag fick hjälp med hennes höger sida har hon bara blivit bättre o bättre. Så nu är det bara o jobba vidare mot nya mål och utmaningar!

Kram
Mikaela <3


Triangel

Så nu sitter den där... Isas triangel på baken, hon var så duktig så!
Skötte sig exemplariskt (som vanligt), tror seriöst att den hästen har ett hjärta av guld!
När vi ändå var i farten så blev det en ordentlig rykt av fröken päls-boll... Och pälsen föll i stora drivor! Passade även på att gosa massa och klippa manen, så när jag åkte därifrån såg hon riktigt fin ut ;0) tror inte hon är det när jag kommer ut på onsdag igen...
Får bli en ny rykt då!

Fina lilla tjejen... Känner att det får bli ett långt inlägg om hennes och min tävlings karriär! Så håll utkik! (Kom även på att jag glömt inlägget om Österrike, det kommer.)

Nu ska jag ge mig ut i solen igen, dressyr på banan med Alle och kör tur med Dockan står på schemat...

Kram
Mikaela <3


Isa & Razzmin

Har fixat mitt eget stall nu och ska strax bege mig till Isa och Razzmin för att fixa allt hos dem...
Ska nog ge pälsbollen (läs Isa) en ordentlig rykt oxå! Hörde på ryktevägar att hon var i behov av de.

Veterinären kommer även ut idag, så idag ska Isa få en triangel på rumpan. Oerhört tråkigt och sorgligt men vi får ju ingen rätsida på hennes framben. Så nu är tävlings karriären över på riktigt... :,(

Kram
Mikaela <3


Inte alltid som man tänkt

Ibland blir inte allt som man tänkt sig... Min plan idag var att rida ett dressyr pass på Allman.
Men när man får sånt fin besök som Alle nr 2 (Alvin) och syster-yster då kastar man gärna om planerna! Istället blev det en körtur i solskenet... En glad unge pladdrade på hela vägen och la sig även glatt i körningen! Underbart...

Efter att ha åkt efter Allman var det även ok att sitta på honom och det bästa av allt ge honom morötter...

Dock var Alvin väldigt bekymrad över att Dockan & Diamond var "ute" när vi gick in (de va ute på ridtur) barn är för söta med sina tankar och åsikter!!! Det fanns även lejon i mitt hus... ;0)

Imon blir det mest stall jobb igen... Ska ta hand om Isa & Razzmin, hämta spån och rida dressyr.
Så nu blir det sängen för mig...

Kram
Mikaela <3


Alle*2

Har haft syster och Alvin här hela eftermiddagen...
Här kommer en underbar bild på bilder från idag, Alle, Alle, syster och jag...

Kommer ett längre inlägg senare!

Kram
Mikaela <3


Lunch paus

Just nu är jag inne och äter lite... Slängde iväg förra inlägget lite väl fort såg jag, stavningen var ju urusel... Ber om ursäkt!

Så båda hästarna är körda, Alle fick gå runt ödetorpet med tre stycken på vagnen. Ett riktigt styrkepass med andra ord. Vägarna är mjuka och fina men det märks också att det "suger" i benen på hästarna!
Men när vu var hemma fick han en rejäl rykt, linement och mat så han verkade väldigt tillfreds.

Dockan som inte har varit i vagn fick gå ett lugnt pass på vägen. Lite trav, mycket halter och även några ryggningar fick vi till.
Hon skötte sig verkligen super bra! Skönt...

Stallet är färdigt så efter en paus inne ska jag gå ut och ta tag i en del saker som behöver putsas. Skönt att få undan en del.

Kram
Mikaela <3


Svarta Madame

Nu är båda hästarna körda... Även "svarta Madame" och skötte sig toppen... Den hösten ger mig verkligen en härlig körkänsla!!!

Nu ut och fixa i stallet, återkommer!

Kram
Mikaela <3


Över trött

Idag har jag gått som i en dimma, har varit helt slut. Vet inte om allt man haft i bak huvudet om jobb o så vidare blev en utlösande faktor... Trött, tröttare, tröttast!

Så nu ska jag slänga mig i sängen. Imon blir det en riktig häst dag, både Alle o Dockan ska köras... Sen ska vi fixa i sadelkammaren, få upp mer krokar och organisera lite bättre ;0) jag ska även försöka hinna putsa av en del av läder sakerna.
Håll utkik imon, lovar att uppdatera er med bilder allt eftersom under min "hästiga" dag.

Kram
Mikaela <3


Jobbet kvar

Idag fick vi veta "lite" mer om jobbet, jag har iaf mitt kvar... Som tur är! Lider med och tänker på mina tre fina arbetskollegor som inte fick va kvar...

Tyvärr vet vi inga scheman ännu, det ända jag vet är att jag jobbar varannan helg... Tufft med tanke på hästar och tävlingar!

Skriver mer ikväll...

Kram
Mikaela <3


Snö

Idag kom det snö igen, ganska väntat om man lyssnat på vädret. Men ändå så negativt... Förstörde min dag direkt!!! Så idag blev det vilodag för Alle, istället fick sig selen en omgång efter att jag blivit lite irriterad på att ännu en plan gick i stöpet... Men selen blev väldigt ren och fin i alla fall :p

Denna tävlingssäsong :/ blir inget Gotland för oss. Vi får inte ihop de, fungerar inte med färjorna... Åka dit på torsdagen kan vara ok sett ur mina ögon, men hem???
Det gick en båt klockan tolv, då har jag ju inte tävlat klart... En annan vid fem, den tar inte med hästar... Nästa går måndag klockan 17!
Kan inte vara borta i fyra dagar för att tävla två... Så vad hittar vi på istället?!? Funderar på Hjälmsätra... Någon som ska dit?!?
Eller ens vet var de ligger...

Nä nu ska jag dra täcket över huvudet och sova min skönhetssömn, kan behövas!

Kram
Mikaela <3


Vinst

Det blev vinst igår i hockeyn, så kul! Imorgon väntar nästa match...

På tal om vinster så längtar jag verkligen ut på tävlings banorna nu! Ska bli så grymt kul o komma ut på tävlingar igen och förhoppnings vis kunna tävla en hel säsong. Det är två år sedan sist.

Jag är tävlingsmänniska ut i fingerspetsarna men samtidigt realist. Jag försöker lägga mina och hästarnas mål på rimliga nivåer. Förr gick det inte att prata med mig efter en dålig tävling men numera har vi ett system ;0) har det gått dåligt kör jag iväg själv en stund. Sedan när jag tänkt igenom allting är det lättare att prata med "teamet"... Så gör jag!

Målen i år med mina hästar är att kvala dem till elit tävlingar inför nästa säsong, så att vi då förhoppningsvis kan köra SM.
Sedan vill jag så klart att Allman ska gå Fjord-SM och Dockan NF-SM, så vi har en rolig säsong framför oss!

Kram
Mikaela <3


Hockey

Sitter i Kalmar ishall och hejjar på bror och de andra i Åseda! Just nu är de underläge 3-2.
Tänk att innan jag bestämde mig helt för att satsa på hästarna har jag me tillbringat massa tid i ishallar...

Spelade hockey från jag va 13-16 och sen återupptog jag de när jag va 20-22.
Älskar verkligen hockey och ska jag göra något annat en kväll så tittar jag gärna på hockey... Extra kul är ju då matcherna som bror och Basse (systers pojkvän) spelar!

Så nu håller vi tummarna att de vinner ikväll...

Kram
Mikaela <3


Blå himmel

Ännu en dag med sol från klarblå himmel, underbart!
Halv tio kommer My då ska hästarna få jobba igen. Alle i vagnen och Dockan bredvid.

Igår red jag ett dressyr pass på banan på Allman. Jag känner verkligen att jag börjar hitta alla knappar på honom nu, det är liksom lätt att rida!
Hoppas jag kan få med mig någon ut som vill filma eller ta kort snart en dag!
Vi la fokus på volterna igår, att verkligen få honom att runda sig, inte gå på två spår osv. Han har väldigt lätt att flytta sin rumpa hit och dit... Så man får verkligen tänka på att man ramar in honom så den stannar där den ska ;0)

Nä nu ska jag kasta mig ut i solen...

Kram
Mikaela <3


Kvälls träff

Idag har vi ätit mat pratat, skrattat och planerat tävlingssäsongen hemma hos mig.
Jag, Jossan, Fanny, Jeppe och My vilket härligt gäng jag har kring mig och mina hästar. Utan er skulle det aldrig gå, tusen tack!
Så nu är säsongen 2012 mer eller mindre spikad.

• 29 april uttagning i bruks- och presicionskörning inför fjord SM
• 6 maj hopp och dressyr uttag SM
• Gotland komplett körtävling.
• 3 juni DM i bruks- ridning och körning
• Berg komplett körning
• New Forest SM
• Fjord SM
• Vaggeryd komplett körning

Så ser det ut fram till sommaren sedan hoppas jag på några tävlingar till på höst kanten.

Kram
Mikaela <3


Veckoplanering

Här kommer en veckoplanering för kommande vecka... Gällande Allman! Dockan ska oxå få börja jobba ordentligt snart. På lördag tänkte jag att hon skulle i vagn igen :0)

• Måndag dressyr
• Tisdag lång tur med vagnen
• Onsdag klättra tre gånger i Skurebo backen
• Torsdag åka till ridhus och hoppa
• Fredag Skritt en timme
• Lördag vila
• Söndag jogga i skogen

Kram
Mikaela <3


Svar

Här kommer lite frågor jag fått på bloggen... Ska försöka svara så gott jag kan.

"Jag har ett himla sjå med att se till att hästen är rak... =) Fast det är himla bra med en fjording, bara att följa den svarta strimman i manen!" skriver Anette H

Detta är väl egentligen inte en fråga, men tänkte jag kunde dela med mig av ett "knep" som jag använder mig av.
Kör man på en grusväg kan man försöka tänka att man ska köra rakt och då ha hästen rak. Sedan kan man stanna eller vända och se hur "rakt" man kört.
Har man en häst som gärna vill lägga över huvudet åt ett håll brukar det hjälpa att ha pisken på den sidan. Då blir de rakare...
Bara några tankar!

"Hur kommer det sig att du bytt?
Fördelar/nackdelar? Vad får du ut utav att byta? (:"
Becca

Denna fråga fick jag när jag skrev att jag bytt lokal förening... Den största anledningen till att jag bytte var att man i jlff skulle ha kvalat till bruksen året innan... Och eftersom det inte ar möjligt för mig och Allman ville jag ha den chansen och då bytte jag helt enkelt!
För målet är att kvala honom till allrounden och då måste man ha med alla grenar.
En annan anledning är att jag har många kompisar i Kalmar, Jenny H, Matilda S för att nämna några... Och har bara hört positivt om denna klubb så jag tror och hoppas att det kommer bli bra!

Kram
Mikaela <3


Frågor

Har fått lite frågor nu på bloggen, imorgon kommer svaren på dem i ett inlägg... Håll utkik!
Och passa på att ställa fler om ni har några på lager.

Kram
Mikaela <3


Tankar

Vad vet du om vägar du skulle kunna gå förrän du har gått dem...

Vad vet du om tankar du skulle kunna förstå förrän du har förstått dem...

Endast ur erfarenhet växer en medvetenhet som är tillräckligt stark för att vara den mark som bär både handling och drömmar!

Tänkvärt...

Kram
Mikaela <3


Massage

Ewa o Josse var här i eftermiddag... Alle fick massage och det blev massa häst prat! Trevligt som alltid...

Allman tyckte verkligen om massagen och återigen fick jag beröm för en fin och välmusklad häst! Isa ligger Ewa väldigt varmt om hjärtat så det blev massa peptalk till Alle för att han skulle komma upp i hennes nivå...
Han var mjuk och fin hade en spänning i nacken och en i korset, där han hade sina låsningar sist!
Han visade tydligt när de inte passade, blängde och viftade med svansen. Samma tydliga språk när de va skönt, gungade med och gäspade! Fina hästen...

Sen har jag unnat mig en kväll i soffan, riktigt skönt!

Kram
Mikaela <3


Flitiga Lisa

Idag har jag verkligen varit flitig på min lediga dag... Många ""måsten" är borta från listan!

• städa grov entrén och plocka ordning där.
• tvätta benskydd och boots.
• elda fodersäckar.
• dammsuga.
• rensa ordning i landet utanför trappan.
• plocka skräp i och omkring trädgården (mest öl burkar och flaskor, va nog mycket fester här innan)
• bära ut allt skräp som ska till återvinningen.

Blev nästan en två timmars tur med Alle och Dockan på förmiddagen också, två svettiga och nöjda hästar va det iaf! Nu sitter jag och slöar i soffan lite innan det är massage dax för Allman, kan behövas, då han gått rätt hårt det senaste.
Men nu väntar två vilodagar, då både jag och Jossan jobbar helg. Skriver ikväll om hur han kändes i kroppen, håll utkik!
Hittade jätte mycket snö droppar när jag var ute och plockade så det blir en "vårig" bild på dem.

Kram
Mikaela <3


Mys tur

Igår kväll var jag och Alle ute på en riktig mys tur... Tyckte han förtjänade ett sådant pass efter två tuffa dagar i vagnen.
Vi red lite "slalom" i skogen och gick återigen genom vatten... Och jag njöt av blå himmel, ljuset (som nu varar ända till kl sex) och en alldeles lagom pigg häst!

Idag hade jag och My tänkt åka till ridhuset med både Allman och Dockan men när jag vaknade idag kände jag att det inte va rätt... Ute strålar solen från en klarblå himmel! Vem vill va under tak i sånt väder?!?
Inte jag, så de blir en tur ute med båda istället, sen ska jag fixa lite i stallet, får ju besök framåt eftermiddagen.
Josse N och Ewa kommer, Alle ska få massage, ska bli spännande att se vad han tycker om det.

Skriver mer ikväll... Nu ropar solen på mig :0)

Kram
Mikaela <3


RSS 2.0