Grått, grått, grått

Idag var det svårt att masa sig upp ur sängen det var ju helt dimmigt och regnade så smått ute, jag behöver sol och vårväder!!!
Framför allt behöver våran hage det... Man får "vada" ut i geggan när man ska hämta in dem. Igår blev en lite mer stressig dag än det var tänkt, passade Alvin (min underbare systerson) på dagen och sen blev det jobb från halv fem till elva. .
Fanny tog ut Isa på en skritt runda, hon hade varit pigg o glad men haft lite högre temp än vanligt... 38,3 visserligen bara 0,2 grader men just nu är man helt nojjig att de ska bli sjuka! Vi hoppas på vanlig temp idag igen och att det bara var en tillfällighet.

Damerna äter lunch i deras leriga hage...

I onsdags var jag och Isa ute och travade i det fina vårvädret, vi tränade mycket avbrott och igångsättningar. I början var hon lite för laddad och tyckte inte alls om att matte ställde massa krav och att hon ibland också skulle stå stil,l det tillhörde inte favoritövningarna i Isas ögon...
Men efter ett tag så gick det till och med att göra fina avbrott från trav till halt och från galopp till skritt självklart blev de även från skritt till galopp och från halt till trav. När man jobbar dem på detta viset får man verkligen en häst som är observant och lyssnar och man får dem att mjukna bakifrån när de får in baken under sig och höjer ryggen.

Dock hade en person med hästar som jag travade förbi ringt till jourhavande veterinär och klagat! Vi kunde ju inte vara ute med hästar från "Kvarkastallet" hans hästar kunde smittas!!!
Jag säger bara, herregud, Isa är frisk och kvarka är en kontaktsmitta!!!
Jag förstår att han hade blivit upprörd om Isa stått och "pussats" med hans hästar över staketet men vi travade förbi på en allmän väg... Om folk tog reda på fakta innan de ringer och skäller så vore det så mycket enklare. Jag skulle aldrig drömma om att orsaka smitta på någon annans hästar eller utsätta dem för en risk...

Isa iklädd sitt nya utetäcke!

Ringde Eva i tisdags också så det blir en tripp till O-hamn nästa helg, ska bli jätte kul! Jag var så välkommen om jag kom utan häst och i rena kläder... Så klart!!!

Kram
Mikaela <3


Kommentarer
Postat av: josephine - junior med satsning mot sin dröm

Ååå vad mesigt att ringa o klaga :S De va ju inte direkt så att Isa hade kvarkan .. Humm ibland undrar man ju.Sv: jaa visst e dem underbaaara !! :D Funderar starkt på att köpa den blå med..

2011-04-05 @ 20:32:21
URL: http://josephinetjernlund.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0