Dockan i vagn

Äntligen har jag fått köra Dockan igen, underbart! Ska jag vara ärlig trodde jag hon skulle hoppa och studsa för hon har varit lite sådan nu när man har tömkört... Men hon uppförde sig exemplariskt och stod still i halter, för- och frånspänning, hon är verkligen jätte fin i munnen lyssnar så fint framåt och bakåt. Wella fick följa med och gå jämte dockan i transportgrimskaft. Detta gjorde jag med Isco (Isas fölunge) och han var en dröm och köra in lugn och fin och inga dumheter eller påhitt när de känner till allting från det att de var små.
Wella följde så snällt med, hon tog inte i bakåt någon gång, dock tyckte hon att en vilt skällande hund i hundgård var väldigt läskig och försökte gå "före" Dockan då är det skönt att ha ett sto som snällt går fram och är totalt obekymrad om skällande hundar...
Vi gick förbi hunden igen när vi vänt och då gick det mycket bättre, då hade hon ju mamma mellan sig och hunden vilket var mycket bättre :0)

Inte världens bästa bild men ändå ett bildbevis över dagens bravader,
Jag är verkligen glad och stolt över att båda uppförde sig så bra.

Igår var jag bara i stallet och klappade lite på dem, spenderade dock fyra timmar inne i ridhuset då det var Clear Round ute på vår stora gräsbana. Jennifer hoppade sin stora häst och så hjälpte jag Kim med hennes fyra hästar. Trevligt i det fina vädret med sådana fina träningstävlingar inte alla förunnat.
Tanken var ju att Jennifer skulle hoppat Isa också innan Örebro men så blev det ju tyvärr inte...

Kram
Mikaela <3

Midsommar

Så har midsommarhelgen passerat och även första dagen på min 4 veckors långa semester. Midsommarhelgen ägnades mest åt jobb då jag jobbade lör-sön, Dockan och Wella hade de riktigt lugnt och skönt, de vilade i hagen i dagarna tre, de fick lite gos och pyssel i hagen annars fick de bara vara hästar.
Isa skulle ju stå på box i två dagar och sedan ut i 10*10m hage men efter mycket funderande och pratande med andra hästmänniskor och veterinärer beslutade vi oss för att låta henne stå inne hela helgen och idag släppa ut henne med de andra.
Hon "stimmar" runt väldigt mycket och vandrar hela tiden när hon är själv därför kändes det som påfrestningarna på benet skulle bli värre än om hon gick ute med sina kompisar och var lugn. Så idag släppte vi ut henne och hon kommer få gå ute dygnet runt med kompisarna. Hon var lugn när hon kom ut och började beta direkt, vilket var jätte skönt.

Dockan tömkörde jag idag med Wella som sällskap på banan, det gick jätte bra även om fokus ibland låg på Wella istället för mig, men vad gör det när solen strålar från en klarblå himmel och fölungen är överlycklig och dessutom visar upp en riktigt fin trav...
Sedan var det slut på det roliga, dags att raspa Wellas hovar igen. Idag var inte koncentrationen på topp om det berodde på att hon var trött eller alla flugorna låter vi vara osagt men nu är fötterna fina igen i alla fall.

Det var läget hos oss just nu...

Kram
Mikaela <3

Vaggeryd

Så har man då genomlidit denna dag också och utgången blev mer positiv än vad jag hade vågat hoppas på. Vi hade fått tid i Vaggeryd halv tio så jag och Andreas var i stallet halv åtta, släppte ut de andra hästarna och tog in Dockan och Wella, stackars lilla Wella frös så hon skakade...
Sedan bar det av och jag kan säga att det var torrt i halsen och darrigt på benen. Vi fick springa med henne och longera och man såg en hälta på vänster fram, sedan böjdes hon på båda fram vilket idag inte förvärrade saken nämnvärt vilket var väldigt skönt. Så började då letandet efter att lokalisera hältan, bedövade hovleden och hon blev mycket bättre men inte helt hundra... Bedövade kotan och därefter senskidor och fästen i kotan, inte heller här någon förbättring. Vilket var bra enligt veterinären för det är svårare att läka ut. Sen tog vi röntgen bilder på frambenen och de var helt klockrena, inga fel där, skönt!
Så det blev behandling i hov- och knäled och återbesök om två veckor. Då ska vi beroende på hur det har blivit ta oss ett "snack" om vad vi ska göra med henne, tävla på hög nivå, gå lugnare och eventuellt betäcka... Vi får se helt enkelt! Men veterinären var positiv eftersom hon visar så lite så är det i ett tidigt stadium.

Så nu gäller boxvila fre-lör, sedan ut i liten hage 10*10m och skritt för hand 20 min per dag... Dock får vi se hur det fungerar med hagen, hon är ju inte "världsbäst" på att hålla sig lugn och var det så att hon stimmade runt var det bättre att hon var inne.
Har precis varit ute hos henne och gosat, gett medicin och mockat. Andreas är och dömmer fotboll och jag borde ta tag i lägenheten som ser ut som ett bombnedslag.

Josefin kom till stallet när vi kom hem från Vaggeryd och då blev det en kort liten promenad med Wella och Dockan, man kan inte annat än att älska Wella hon är så klok och lättlärd. Gått i grimma två gånger och gör det som hon inte gjort annat i sitt liv. Min lilla hjärte häst...

Nä nu är det bäst att ta tag i diskberget, tyvärr är det väl ingen annan som gör det åt mig ;0) 

Kram
Mikaela 

Vad händer?

Just nu känns det som de inte händer så mycket hos oss, Isa vilar, imorgon får vi domen om vad som kommer hända i framtiden.
Den senaste veckan har jag fällt många tårar av ovisshet och sorg, tänk om karriären är över? Jag brukar alltid tjata på alla om att man ska vara positiv och göra det bästa av situationen men just nu har jag faktiskt ställt in mig på det värsta att tävlingskarriären kanske är över och att det får bli avelsboxen istället. Det känns som det har varit så mycket strul de sista åren till och från så det kanske faktiskt är så att det är något i hennes kropp som inte stämmer... Men imorgon vet vi förhoppningsvis!


För Dockans del blev det två vilodagar i söndags och måndags, igår blev det återigen ett tömkörningspass på banan. Hon var fin men hade nog tankarna någonannstans för emellanåt kom hon inte ihåg någonting. Hon kunde inte stå still inte rygga... Och när Dockan blir sådan är det bara och ta tre djupa andetag och hoppas att hon kommer på bättre tankar. Man kan liksom inte bli arg på henne för då slår de över och hon hoppar och skuttar och ställer sig gärna på bakbenen.
Så igår blev det mycket tempoväxlingar och vi jobbade även med ställningar och mycket byte av varv så att man fick göra omställningar. Hon kan ha sådana här dagar ibland och sen är de som bortblåsta i flera veckor eller kommer de åter redan dagen efter. Ston med mycket i hjärnan?!?
Så för att befästa lite och försöka hitta ett lugn blir det nog ett litet pass på banan idag också! Imorgon ska jag och Josefin försöka ta en promenad med Dockan och Wella.

Igår var jag och en kompis nere i Ullared! Hade verkligen en jätte trevlig dag med många bra fynd och mycket skratt och umgänge!
För hästarnas del blev de schampo, pälsglans, en brems, hästgodis, krokar till täcken och nya bakskydd. Jag hittade även ett par jätte snygga Jascon ridbyxor i tunt andasmaterial, jätte sköna nu på sommaren. Så klart blev det massa till mig själv också kläder, plattång, smycken och lite annat smått och gott.
Snart är det dax för semester det ska bli så skönt att vara ledig i fyra "långa" veckor, jag har inte så mycket planer ännu eftersom jag inte vet hur det blir med Isa.
Vi hade ju planerat SM och tävling i Vaggeryd nu kanske de inte blir något. Det som är spikat är i alla fall Falsterbo 3-5 juli när 5-åringarna hoppar, hoppas så klart på att få stanna ända till fredag om någon av dem går till final.

Kram
Mikaela <3

Wella bus i bilder

Här kommer lite bilder med text om vad Wella haft för sig på senaste tiden...

Wella och kompisen "Sunny" minerna är inte alltid glada men för det mesta
är de bus och galopp i full fart som gäller...

I lördags var Elin, Mattias och Tindra här då passade vi på att ta en
promenad i skogen. My och Jeppe och deras tre hundar var också med
så vi såg nog ut som "familjen-tajkon" på promenad, men Wella lär sig
att ingenting är farligt...

Wella verkar ha en förkärlek för Ikea kassar, hon tar dem i munnen och skakar
dem som en hund. I söndags höll hon på och dra i Isas kassar som hängde lite
högre upp och helt plötsligt fick hon en "över" sig, vilket inte bekymrade henne
nämnvärt. Underbart!

*Hmmm* gräs börjar smaka rätt gått men benen är fortfarande långa
när man ska äta på marken.

Ikväll kommer ett inlägg om vad vi har haft för oss de senaste dagarna, håll utkik!

Kram
Mikaela <3

Promenad

Idag var vi ute på promenad med Wella och Dockan, hade någon sett oss hade de nog trott att det var "familjen tajkon" som var ute och gick. Elin med Dockan i grimskaft och Tindra på hennes rygg, jag med Wella, Jeppe med en hund, My med en hund, en hund lös och slutligen Mattias...
Wella lär sig iaf att det inte finns så mycket som är farligt, egentligen! Vi gick till skogen, där Wella fick gå lite lös och sen vände vi och traskade hemåt igen. Det var egenligen första riktiga gången Wella gick i grimma och grimskaft och hon skötte sig super, gick för det mesta fint brevid mamma eller strax bakom. Vi måste börja öva så smått eftersom vi anmält Dockan till premiering, funderar även på om vi ska åka på någon utställning eller fölmönstring men då blir det ju för att få Wella bedömd. Jag tycker det är kul att ha något att öva mot motivatioen infinner sig mycket fortare då.

Promenad i skogen.

Igår fick Dockan åter ett tömkörningspass på banan och nu var det inte alls lika mycket "skrik" efter Wella och annat  "hitte-på" för att "slippa" jobba. Hon skötte sig jätte fint och jag är så glad över hennes mjuka mun får bara hoppas att det håller i sig. Imorgon får de en vilodag och även måndag (då jobbar jag)... Tisdag får nog My eller Jeppe longera henne lite... Jag ska följa med en kompis till Slöinge och på vägen hem blir det stopp på Ullared för massa fynd!

Isa hon går i sin hage och myser, får massa pyssel och rykt hon tycker nog att livet i allmänhet är toppen. Inte bekymrar det henne att hon haltade lite när veterinären böjde hennes ben hon är lika lycklig för de... Min fina tappra häst, tänk om matte kunde vara lycklig också. Tankarna far runt som stormvindar i mitt huvud...

Kram
Mikaela

Dystert

Just nu är läget inte på topp hos oss... Helene tittade på Isa igår och visst är hon oren på vänster fram! Dock känner inte hon heller någon värme eller puls.
Vi böjde båda hennes framben och fick rejäla reaktioner på båda, dvs hon blev riktigt halt (det kan ju vara så att hon har pålagringar eller ngt liknande som gav utslag efter det maratonet på Flyinge?!?).
Jag är så glad att jag har en veterinär som jag kan resonera och diskutera med, det första hon frågade var hur jag tänkte och vad jag ville ha för upplägg.
För mig är det självklart att vi ska kolla upp vad det är och hur man går vidare. Men jag måste erkänna att jag nog inte är så sugen på att behandla i leder osv, då väntar en lång konvalecens och återigen en lång uppbyggnadsperiod... Om vi jämför med 2009 då tog det ett år att komma igång ordentligt då är Isa femton och ett halvt år, det kanske är bättre att betäcka henne nu och hon får bli avels- och hemmahäst!?!

Isa har ju i hela sitt liv varit otroligt fräsch och alltid varit en "fajter" hon har otaliga placeringar och rosetter i de flesta grenar... Vi får helt enkelt ta en dag i taget och se vad som händer.
På torsdag nästa vecka ska vi i alla fall till Vaggeryd för en hältutredning...

Kram
Mikaela <3


Hovslagaren

Idag har min duktiga hovslagare varit i stallet, nya skor för Isas del och Wella fick hovarna raspade för första gången. Hon skötte sig med den äran, lyfte snällt på hovarna och stod nästan helt stilla. Vi tog tre hovar sen fick hon ta sig en slurk mjölk innan den fjärde och sista hoven blev raspad. Fick mycket beröm för en snäll fölunge som var väldigt duktig på att lyfta sina hovar, härligt!
Wella fick bli lite "vuxen" idag med, lämnad utan mamma för första gången. Nu är det slut på sötebrödsdagarna och det är dax och börja jobba igen. Båda två uppförde sig jätte bra, visst var de lite skrik men inte värre än så. Dockan var verkligen super fin att jobba med mjuk och fin i både mun och sidor, jag ställde inga högre krav utan det var mest mjuka svängar och volter i skritt blev även lite jobb i trav. vi tänkte vi skulle komma igång så smått och jobba henne ungefär varannan dag, ska bli så kul att sätta henne i vagnen igen, jag längtar!

För Isas del är det boxen som gäller för tillfället, pratade med veterinären igår och hon tyckte vi skulle hålla henne inne nu ett tag och se om det blev bättre hon kunde gå ut i en liten hage om hon höll sig lugn.
Så idag när jag var i stallet fick hon gå på framisdan, tokiga hästen sparkade bakut så hon höll på att slå över. Då kan hon inte ha så ont va?!? ;0)
Veterinären ska titta på henne ikväll... Hoppas det var ytterst tillfälligt för hon såg mycket bättre ut idag!
Vi vill inte missa alla planer nu igen, känns som vi har haft våra struliga år, ja hade tänkt att vi kunde avsluta på ett snyggt sätt också...

Muscot, hästen jag skulle tömköra i måndags uppförde sig SUPER. Va lätt och fin och tömköra och brydde sig inte det minsta om sele eller linor. Så om två veckor blir det lite jobb med plaströr. Det är så kul och inspirerande att jobba med olika hästar, ska försöka få lite foton nästa gång jag tömkör både Dockan och Muscot så ska ni få se.

Kram
Mikaela <3

Tungt

Just nu är läget riktigt tungt här!
Vi har kämpat och gått in för en sak i år och det har varit allrounden och hoppningen på fjord SM, i lördags fick vi beskedet att detta kommer inte gå att genomföra.
Eftersom all hoppning ligger på söndagen och så även dressyren för allround hästarna. Det går inte och flytta om grenarna enligt arrangören för då krockar det med andra som vill rida tex bruksridnings SM eller dressyren... Vi har fortfarande inte tagit något beslut om hur vi ska göra men det lutar åt att vi stryker oss i allrounden och bara åker på hoppningen. Det är Jennifers sista ponny år och hon ska iväg och plugga sen så det känns som det är de rätta allrounden kan jag ju kvala till själv nästa år igen.
Dock tycker jag det är så tråkigt och till nästa års möte kommer det nog en motion om ett fast schema med klasser osv på SM för är det stört omöjligt att vara med i flera grenar behöver man ju inte lägga tid och pengar på att hålla på och kvala... Detta är mina tankar och åsikter, jag vet att arrangörerna gjorde allt de kunde och tittade på olika lösningar.
Men besikelsen är lika stor i alla fall och jag tycker inte att fler ska behöva drabbas av detta besked framöver.
Sen är det ännu sorgligare att det bara drabbar oss, de andra dagarna kan du ställa upp i både allround och SM-klass men inte på söndagen.

Nästa tråkiga nyhet är att Isa va halt igår när jag skulle ta in henne, kom i trav mot mig och var tydligt halt på vänster fram. Hon har varit lite gallig ända sedan förra helgen, när hon gick maratonet, dock har det funnits i alla fyra benen.
När jag var i stallet idag på morgonen var hon dock ohalt vad jag kunde se, dock är det svårt att titta när man själv springer med hästen. Alla fyra benen var dock väldigt torra och fina idag.
Igår blev det så klart vila och även i lördags på grund av att jag jobbade, även idag blir det vila så får vi se om hon är ohalt i eftermiddag  i så fall får Josefin och hon ta en skritt-tur imorgon. Allt känns lite deppigt nu och motivationen flög sin kos när vi fick beskedet om SM i lördags.

Har dock fått mail angående Nordiska, att vi är välkommna och anmäla oss. Jätte kul och trevligt att folk tror på oss. Dock har vi valt att avstå då det inte har legat i planeringen efter kvarkan då jag trodde chanserna var helt borta. Jag har inte planerat och tränat för detta, sen blir det även en stor ekonomiks fråga och jag väljer att spara pengarna så det förhoppningsvis går att köpa en gigg till nästa säsong...

På onsdag ska jag tömköra Dockan så hon börjar komma igång lite smått. Ska bli så spännande och kul och just nu i det mörka är det hon och Wella som är mina ljusglimtar.
I eftermiddag ska jag även stifta bekantskap med en ny New Forest, vi ska börja tömköra så smått och sedan om allt går enligt planen köra in honom. Så lite ljusglimtar finns det, håll nu alla tummar ni har att det var något ytterst tillfälligt med Isa.

Kram
Mikaela <3

Frågestund

Nu kör vi en frågestund här på bloggen... Ställ era frågor om träning, tävling, upplägg eller annat ni vil veta så ska jag försöka svara så gott jag kan!

Just nu händer inte så mycket, denna veckan blir det mest jobb för min del, igår skrittade Josefin och Isa en lång runda och idag blir de vilodag.
Imorgon ska Josefin och Isa ta med sig My och Diamond på en riktig genomkörare runt Nygård... Lördagen är ännu oviss, jag har tackat ja till jobb men hoppas jag slutar så jag hinner med Isa på kvällen. Det är ingen större skada skedd om hon vilar heller så här veckan efter tävling kan hon ta det lite lugnt men helst hade jag velat köra henne en runda.

Så kom igen nu fram med massa frågor!

Kram
Mikaela <3

Bilder

Här kommer några bilder på oss i hindrena på Flyinge som Anette Holmgren har tagit!

Ut ur första hindret, Flinge Kungsgård.

Trav mellan hinder ett och två.

Full fart i hinder tre!

Idag har jag och Isa varit ute och skrittat med My och Daimond, tyvärr var hon lite svullen i sitt ena bakben, mugg som spökar igen. Så nu blir de tvätt med jodopax och penecellin salva ett tag så vi får ner svullnaden. Hon är dock helt ohalt så hon får jobba på helt enligt planen. Idag var hon till och med rikitigt pigg och skritta trodde hon skulle vara trött efter helgen men icke! Härligt!!!
Imon blir det också skritt fast med Josefin, jag jobbar "tyvärr" tre dagar i rad nu men har ju varit ledig nio så jag ska väl inte klaga...

Wella och Dockan fick komma in och äta lite kraftfoder medan vi var ute och skrittade. Sedan blev det lite pyssel och gos, hon har blivit riktigt duktig på att lyfta sina hovar och man får ta över allt på hennes kropp nu. Hittade även två otäcka fästingar i hennes ljumske, det är enligt mig ett väldigt onödigt djur!!!
Finns även lite planer på en form av "utökning" och lite annat upplägg i stallet men ni får hålla er till tåls tills det är helt bestämt ;0) jag hoppas och håller tummarna!


Wella på väg upp till hagen, plötsligt var hon långt ifrån mamma och
fick en väldig fart!

Kram
Mikaela <3

Packa upp

Igår var man tvungen att ta tag i baksidan av tävlandet, putsa, tvätta vagnen och packa upp allt igen! Men till skillnad från när jag packade allt så hade jag nu sällskap i stallet, Josefin kom och hjälpte mig. Så vi putsade hela selen, tvättade vagnen och fixade massa andra saker också.

Sen blev det en tur upp i hagen för att mysa med Dockan och Wella, de sover ute på nätterna nu (fast inatt kanske de får komma in, de varnar för kraftig åska) man märker att de uppskattar samvaron med oss människor och kommer gärna fram för att bli klappade och kliade, nu dröjer det inte länge innan jag tänkte att Dockan skulle börja få jobba så smått igen.
Blev en tur ut till Isa oxå för att klappa om henne och kolla så benen var torra och kalla. Hon brukar inte bli påverkad av att gå maraton men man får ju ändå hålla koll på benen hon börjar tyvärr bli äldre.

På kvällen gick mamma och jag ut till stallet, för att kolla hästarna på betet och släppa in Isa. Det var verkligen skönt att komma ut och gå och ännu bättre hade de varit om jag hade sluppit lunka hem med mini steg sista biten. Blåsor på hela fötterna, förmodligen av värmen, ingen hit alls.
Jag ska försöka stoppa fötterna i ridskorna och ge mig ut på en skritt tur i värmen och hoppas på att jag hinner hem innan åskovädret sätter igång!

Skriver mer senare ikväll, kommer även en bildbomb då, från Flyinge så håll utkik!

Kram
Mikaela <3

Flyinge 4-5/6

Vi har haft en underbar helg på Flyinge och Stuteri Grönkulla vi åkte ner vid lunch tid i fredags, resan ner tog ca 3 timmar och 20 min. Isa stod lugnt och snällt hela resan trots att det var mycket varmt. Fredagen ägnades åt bangång av presicionsbanan och "Maraton-breeting" hann även med att prata med alla härliga körvänner!
Sen styrde vi åter mot Grönkulla och Fam Holmgren, där väntade en utsökt lasagne och efterätt i form av jordgubbar och glass, jag kan säga att det var många av "kusk-kollegorna" som va avis på den servicen! Sen blev de rundtur bland alla fina hästar, det var kul att återse fina Etna! Men mest avtryck på näthinnan gjorde nog lilla Fortuna som har Vidja som mamma, ädel och vilken fart hon hade i hagen, det är verkligen min typ av häst!

På lördagen blev det tidig uppstigning då vi startade dressyr redan tjugo över nio. Isa var hur fin som helt att köra fram, inne på banan var hon lite svår att få ut till vänster men annars fin och lyhörd även där. När vi skulle vända upp mot domaren för att göra halten och ryggningen stannar hon helt appropå och breddar benen, slår med svansen och ska "kissa"... Mitt superbrunstiga sto ville inte flytta på sig... Där rök många poäng, domarna räknade de som felkörning och jag fick dåliga poäng på lydnad och presentation. Tårarna var inte lång borta när jag kom ut från banan, hon som hade varit så fin... Annars!
Ladda om direkt för att köra presicion, nolla och inom tiden! Får nog säga att detta är vår paradgren vi har inte rivit många bollar i vår karriär!
Eftermiddagen spenderade vi i maratonhindrena, solbrända och fina blev de grillbuffe med goda vänner på kvällen innan det blev ännu en vända i hindrena! Isa fick komma ut i hagen på em/kvällen skönt för henne att sträcka på sig!

Söndag och dags för maraton i stekande sol och 27 grader i skuggan, vetrinären ville se Isa en gång till då hon tyckte hon travade stelt första gången men efter bocksprång och bakustsparkar i longerlinan fick vi väl godkänt och beröm för en häst i fint hull.
När vi selade och skulle iväg va Isa så seg hon sov nästan och verkade inte särskilt arbetsvillig men så fort vi kom ut på sträckorna så piggnade hon till, sträckorna va otroligt fina med bra underlag och härlig natur både A och D sträckan klarade vi av med tid tillgodo, härligt!
Så var de då dax för E sträckan och hindrena! Hinder ett körde jag dåligt i vi fick inget tempo och det blev ryckigt men sen körde vi upp oss och fick till riktigt bra rundor i en del hinder! Vi hade snabbaste tiden i sista hindret och allt flöt otroligt bra då är det verkligen härligt att köra maraton. Med en häst som har tryck i steget och vill ge allt och en groom som sköter sig utmärkt där bak då är det lätt att köra häst!

Sista hindret på väg ner till port A (fotograf: Anette Holmgren)

Även denna sträckan klarade vi utan problem med tider osv, fick beröm för en fräsch häst när vi kom i mål! De känns skönt det ger ju ett kvitto på att man tränar på rätt sätt!

Så var det bara och packa ihop allt igen, Isa blev duschad, fick betfor med mycket vatten och en liten promenad innan vi åkte hemåt! Vi var så klart tvugna att kolla resultaten innan vi begav oss, ledning i maraton! Nog hade det kännts bra men jag trodde inte det var så bra. Vi bestämde oss för att åka hemåt iaf, Eva lovade att ta hem priser om det blev några!
Hemfärden gick bra, väl i stallet packade vi bara ur och tog hand om Isa det andra sparade vi tills idag... Framåt nio när vi tvättade bilarna efter helgen strapatser (får göra något extra för snälla morfar som lånar ut sin bil) ringer Eva och gratulerar till en andra plats i maraton! Så kul att vi fick en rosett iaf... Tänk om hon hade skött sig i dressyren också då hade vi varit riktigt farliga ;0) men de kommer, hon var super i helgen och jag är så nöjd!

Solbränd och med massa myggbett somnade jag snabbt igår kväll! Tack än en gång till Fam Holmgren för er underbara gästfrihet, finns nog inte bättre kusk- och hästhotell även om Isa inte behövde blivit så kär i Ternegutt, men han är snygg... ;0)

Kram
Mikaela

Laddad

Så var man då äntligen färdig med nästan allt, vagnen ska spolas av imorgon mycket mer är det inte kvar! Isa är badad och selen är putsad. Allt är nästan inne i transporten, kom även på att jag har packat Isas transporttäcke *oooppss* de får vi packa upp igen...

Min klippa till medryttare hjälpte mig i stallet, hon badade Isa och fixade de vanliga sysslorna i stallet plus att de var ute på en lugn skogstur tillsammans. När vi ska till Vaggeryd i sommar så följer nog Josefin med oss, ska bli jätte kul. Då får hon följa med på de vi kämpar och sliter för hemma hela tiden...

Imorgon åker jag till stallet framåt sju jag har fodring och utsläpp. Sedan är min plan att jag ska köra Isa en stund och tvätta av vagnen. Vi tänkte rulla mot skåne vid lunch tid! Ska verkligen bli jätte kul, jag ska försöka lätta på kraven och bara ha kul och njuta av de vi gör tillsammans men det är svårt...

Isa nybadad och fin...

Håll nu tummar, hovar och tassar för oss!!! Ska försöka mig på att mobilblogga så håll utkik!!!

Kram
Mikaela <3

Sommar

Vädret är helt underbart just nu och jag har prickat in det med ledighet kan de bli bättre? Igår tillbringade jag och Emma större delen av dagen i solstolarna, härligt!
Resten av tiden spenderade jag i stallet, klippte Isa och hon blev så fin velade fram och tillbaka om jag skulle klippa eller inte men är verkligen glad att jag gjorde de nu när man ser resultat. Det blir liksom en helt annan häst! Sen fixade jag diverse saker inför tävlingen och så avslutade vi dagen med ett körpass på banan, körde lite program delar och mycket jobb på volter med omställningar som också förekommer i programmet.

Idag var vi och tränade dressyr. Både jag och Karin var mycket imponerade, det var verkligen en helt annan häst som kom till arbete mycket snabbare idag än sist. Vi red programdelar ur LB:1 som kommer vara med på SM i sommar, än finns det mycket att slipa på men formen och flåset är det inget fel på. Vi jobbade även här mycket med att ställa om och verkligen få henne och jobba genom kroppen utan att skjuta ut diverse kroppsdelar.

Ikväll har jag och fam F hämtat en höbal till den sista innan det finns nyttaget hö hoppas jag! Dockan och Wella ska snart få gå ute om nätterna, idag fick de komma ut i hela den hagen de går i och de var inte så angelägna om att komma in ikväll.
Passade även på och gå in en vända i transporten med dem när den ändå var kopplad till bilen, första gången behövde Wella lite "putt" i rumpan andra gången traskade hon snällt in med Dockan. Skönt när man lär de medan de är små.

Nä nu ska jag gå och göra mat till Andreas kommer hem från en fotbollsmatch, bjuder på en bild med Wella och Jennifer från i söndags.


Ska försöka uppdatera imon om allt packande, putsande, tvättande och badande... Så håll utkik!!!

Kram
Mikaela <3

RSS 2.0