Nytt år

Imorgon är det redan nyårsafton, tiden går verkligen fort! Jag har haft semester i en vecka nu vilket har varit jätte skönt, men tiden går alldeles för fort när man är ledig, hade lätt kunnat haft några veckor till. Men nu får vi blicka framåt mot nästa år och nya utmaningar, häst året 2011 känns rätt ovisst, allting beroende på hur Isa känns. Jag längtar så klart jätte mycket tills i Maj då det förhoppningsvis kommer en ny frisk och pigg lite fölunge till världen, ska bli så spännande. Dockan är verkligen tjock, redan, medans Etna inte ser så tjock ut. Skillnaden mellan dem är väl att man är van att se Dockan "slimmad" och i konition medan Etna hade lite för många kilo på kroppen när hon kom till mig, så båda två är säkert helt normala!

Sen jag uppdaterade bloggen sist har Etna och jag hunnit med tre turer i skogen, i tisdags va vi återigen ute med Belle och Macken och nu kan vi prata om älgsafari på riktigt. När vi skrittade i skogen sprang en älg över vägen inte långt ifrån oss, kära Etna toppar öron och länger steget, och värkar säga, "-Hallå, kompis vänta på mig, vad är du för en underlig krabat?!?" Hästar brukar ju vara rädda för älgar, sedan stod älgen tio meter in i skogen och bara tittade på oss, en bit längre fram såg vi även rådjur.
Vi va ute i över en timme, hästarna va pigga och glada trots den djupa snön, det blev skritt hela rundan men ändå va hästarna nästan lite svettiga när vi kom hem.
Idag blir det vilodag men imorgon får vi nog bruka lite "allvar" och träna i ridhuset. 
Etna efter ridtur dan före dopparedagen,      Så här kallt kan de va när man varit på
på med mysigt täcke och äta hö och             "älgsafari" i småland!
musli i boxen.

Gott nytt år!
Mikaela <3

God fortsättning

Många tycker att julen är förbi, idag är det ju annandagen, men för mig käns det som den bara har börjat. I våran släkt blir det mycket sammankomster nu hela januari framöver så vi har mycket att se framemot och detta tillhör även julen för mig. Dessutom har jag lyxen detta året att vara ledig nu ända fram till den 3 januari det ska bli så skönt!
Än så länge har jag faktiskt lyckats hålla veckan rätt så öppen vilket var själva planen med veckan, att jag skulle kunna göra och hinna med mig själv lite efter intensiva månader på jobbet. Jag har "bara" några hästar som ska klippas annars faktiskt inget särskilt planerat alls.

Imorgon ska jag försöka få med mig någon och hämta släden hos morfar, det ska bli mycket spännande, fick även låna bjällerkransen av honom så sen ska vi ut och köra.
I torsdags var jag och Etna ute på en mycket trevlig tur i snön, det var en trött, lite lagom svett och mycket nöjd häst som fick mumsa hö och musli inne en stund innan hon fick gå ut i hagen och göra Shakira sällskap igen. Turen innehöll mycket snöpulsning och även lite älgsafari, att vi sedn hade fin fint sällskap i form av Macken och Belle gjorde inte saken sämre!!!
Idag ska vi också ge oss ut i snön tänkte jag, idag blir det dock lite mer dressyrinriktat på plogade vägar och utan sällskap. Solen strålar från en blå himmel och termometern är inte så farligt långt ner på den blåa skalan, härligt!

Jag måste skryta lite med mitt "inkörningsekipage" Emelie och Lukas, får uppdateringar på facebook och i mailen att Lukas sköter sig fin fint, jag tror även att Emelie gör det men hon är mer frikostig med berömmet till hästen än sig själv.


Här är de ute och drar på däcket, jag tror dock att det är "husse" som hålle ri tömmarna på detta foto, det känns riktigt kul att kunna hjälpa ett sånt här ekipage som är så seriösa och duktiga! Ännu roligare är det när den filosofin och träningslärna man själv är inne på fungerar för andra.

Nä nu ska jag dra på mig långkalsongerna och bege mig till stallet. På vägen hem ska jag nog köpa en bra tidning för att sedan kura ihop mig under min värmefilt som jag fick av Andreas i julklapp.

Kram
Mikaela <3

Halvfart

Just nu går vi på halvfart vad det gäller ridning och körning. Det är jätte mycket att göra för mig på jobbet just nu och den stundande julen kräver sin energi, vilket jag inte klagar över på något vis för jag är en riktig "julgris" som älskar allt som har med julen att göra.
Många av mina kompisar tjatar om slädfärd så nu har jag tagit tag i saken, delvis i alla fall, morfar skulle kolla hur knepigt det var att få fram en av slädarna så vi kan komma och hämta den i juldagarna. Jag ska prata snällt med honom så att jag kan få låna bjällerkransen också, det finns inget mysigare än att köra släde med bjällerkransen på, det är barndom för mig.
Morfars två nordsvenskar i frisk trav så snön yrde och så ljudet av bjällerkransen, fast enligt gammal utsago ska man bara ha bjällerkrans när man kör par annars ska man ha klocka, vilket jag alltid hade när jag körde Frida (min gamla fjording) detta för att de förr i tiden skulle veta vad de mötte, par eller enbet, lite kuriosa mitt i min blogg.

Jag kör och rider lite blandat 2-3 gånger i veckan för tillfället, detta verkar passa Etna utmärkt då hon är helt lagom pigg med lite bus i kroppen, dock kanske hon va lite för busig för en orutinerad kille, för i lördags skulle Nellies pojkvän rida och han åkte i backen tre gånger.
Nellie var dock snabba att tillägga att det ABSOLUT inte var Etnas fel och att jag inte fick bli arg på henne, så vi häst tjejer funkar va!!?!? Försvarar alltid hästarna.
Dock hade allt gått bra och Etna hade inte gjort några större utsvävingar, vänt lite för fort och tagit ner huvudet osv. tur det är snö så han landade mjukt.

Förra helgen hade jag en "aha" upplevelse i ridhuset, jag körde henne och hon va helt super fin slappnade av och bjöd verkligen bakifrån och låg med lagom stöd i handen. Då var det väldigt enkelt att köra häst! Tänk att det är de stunderna som gör att man orkar kämpa och jobba vidare, eller som idag när vi myser i boxen och man känner en liten spark mot handen man håller på Etnas mage. Härliga hästar, de ger en så mycket glädje.
Det känns helt rätt i tiden att hon får gå lite lugnare nu, jag tömkörde idag och återigen hade jag en väldigt lydig häst som går i jätte trevlig form och jobbar bra, känns som poletten trillat ner och att vi nu jobbar åt samma håll.

Jag ska försöka uppdatera här innan jul men i fall det inte blir så, säger jag God Jul, ta hand om varandra och ta det lugnt i julstressen.

Kram
Mikaela <3


Dålig uppdatering

Nu har det varit dåligt med uppdateringar denna veckan!!! Början av denna veckan har jag mest tillbringat i soffan har varit hemma, i tisdags låg jag helt däckad i soffan orkade inte ens ta mig till stallet. Vet inte när det hände sist men då är det tur att man har vänner som ställer upp fam F fixade allting till Etna. I onsdags va jag bättre men inte helt pigg så de fick bli ännu en vilodag! Idag va vi dock ute en liten sväng i skogen, på lång tygel i skritt vilket inte ska föraktas som motionsform då det bygger muskler och är väldigt stärkande för dem att komma ut och skritta.

I fredags var jag och Fanny ute på en jätte mysig tur, vi skulle rida bäckrundan (Etna är inte super förtjust i vatten) jag tänkte att det är ju ingen fara nu för bäcken är ju frusen. Tji, fick jag den va minsann öppen och forsade så fint i snölandskapet! Etna gick först och just där man passerar bäcken är utrymmet inte så stort så man kan byta häst som går före, jag och Etna tog en lite diskussion och hurvida det går att gå över (genom) bäckar eller inte! Etna gav sig ganska snabbt och skuttade snällt över. Skönt med en häst som behåller sitt lugn och tar sitt förnuft tillfånga efter lite övertalning.
I söndags kom Elin och gjorde oss sällskap på Dockan, vi tog återigen bäckrundan bara för att se om det var ok även idag, inga problem ett fint skutt över igen! (Kanske går att övervinna vattenrädslan, annars får man ta så långa vägar i vattenhindrena och de tar alldeles för lång tid).
Vi hade dock två mycket pigga damer så bäckrundan fick bli en aning längre, de taktade och tokade sig så de fick minsann knata uppför backen också, inte heller de bekom damerna nämnvärt visst var det jobbigt för stunden men när de pustat ut var de fortfarande pigga, härligt med glada hästar! Jag höll dock på att hamna i snödrivan på vägen hem, det låg en gran över vägen, den spankulerar Etna glatt rakt i, och följden blir då att snön försvinner och grenarna rör sig "under" henne, hemska tanke, hon far i luften och jag med, men vi landade i alla fall tillsammans. Så kan det vara när man är ute på två dräktiga halvtokiga damer! Pigga och glada var vi i alla fall alla fyra när vi kom hem. På med fleecetäcke och utetäcke för att äta lunch i hagen!

Nu var det längesedan jag körde Etna men imon kväll tänkte jag att vi skulle "inviga" ridhuset med vagnen, vi har än så länge bara ridit där inne. Jag hoppas att jag ska hinna putsa av hela min sele ordetligt denna helgen också, Andreas ska hälsa på en kompis i Norrköping så då kan jag lägga mycket tid i stallet, tänkte att hon skulle få gå hela helgen nu så kan hon vila på  måndag så hinner jag med danspasset. Planering är A och O, jag kan väl villigt erkänna att utan min almenacka och utan planering skulle mitt liv rasa samman.

Kram
Mikaela <3

Vinter väder

Nu kan vi verkligen säga att vi har vinter i vårt avlånga land! Tror det är snö i hela Sverige det verkar så när pratar med folk i olika landsändar, igår hade vi nästan -20 grader ute så det lockade inte med en ridtur. Jag och Fanny hade annars planerat för att ta ut hästarna i skogen, jag tror att vi gör ett nytt försök imorgon istället. Jag ska försöka sluta lite tidigare från jobbet så vi kan komma ut medan det fortfarande är ljust. Fanny håller igång Dockan ungefär varannan dag med ridning, körningen har vi lagt på hyllan för ett tag både för Dockan och fölungens bästa! Hon blir så het och tokig när man kör och hon inte får jobba ordentligt så det känns som det är mer risker med att försöka köra än vad det gör nytta. Jag ska däremot försöka tömköra henne lite nu när ridhus underlaget är bra, så kan man hålla igång lite på det sättet också.Bjuder på en "vintrig" bild av Etna och Nellie på ett av fälten runt stallet bilden togs när Nellie red henne när jag var i Globen i helgen.

I Måndags jobbade jag och Etna med Våra "hemläxor" från dressyrlektionen förra veckan, det gick mycket fortare att få henne dit jag ville nu. Halterna bli riktigt fina nu när jag tänker på att hålla om henne in i halten och sedan verkligen rida henne framåt när vi ska sätta igång igen!
I tisdags joggade vi ut i mörkret alldeles själva, inte heller detta bekymrade unga damen, jag sjöng julsånger och Etna frustade i takt med mig (visst är vi duktiga), just då hade jag väldigt mycket julkänsla och glädje i kroppen tänk vad mycke glädje dessa fyrfota djur skänker oss. Tankarna på att åka hem till morfar och hämta släden har börjat födas så smått, va evigheter sedan jag körde släde och jag tror att "vinterhästen" Etna skulle gilla att dra släden, ska prata med sambon så kanske vi kan få den till stallet redan i helgen!
Idag fick det bli vilodag eftersom jag hoppade in och jobbade och snart ska vi bege oss iväg på julbord, även detta med jobbet. Ska bli mycket trevligt och gott förstås!

Snöiga Kramar
Mikaela <3

RSS 2.0