Storstaden

Nu är "lantisen" i stora staden!!! Igår blev det en hektiskt fm, alla hästar fick fina fötter, Alle ett dressyr pass på banan och Valle åkte hem igen... Han kommer tillbaka efter Flyinge tävlingarna... Hem och tänka och begrunda!!!

Sedan styrde jag och en kompis mot Nässjö för att sedan ta tåget mot huvudstaden!
Igår kväll va vi på Lady Gaga och de va grymt... Vilken show!!! Bra musik och scen arbete! Riktigt häftigt att ha sett de live. Idag blir de shopping i regn rusket... Det står som spön i backen ute, tyvärr, det är ju inte lika motiverande att strosa runt då!

Kram
Mikaela <3


Kyla

Idag var det bara 4 grader ute när jag åkte och jobbade, det märks att hösten är på väg... I år känner jag mig rätt lugn med de, dock får jag erkänna att det känns mer ensamt när mörkret kommer krypande...

Idag blir de vila för Valle och Alle... Igår körde jag Alle och så hade vi Dockan som handhäst, runt Skurebo!
Mycket trav i friskt tempo... En och en halv timme tog de! Hästarna jobbade på fint båda två, dock var de inte lika pigga som innan vilan när de gick dessa långpassen, känns att de behöver några sådana här i kroppen för att komma upp i flås! Min tanke framåt vintern när man ska bygga för nästa säsong är att de ska gå den här ungefär en gång på 10 dagar... Bra för flås och muskler!

Kram
Mikaela <3


Tystnad

Va säger ni kära läsare, vad vill ni läsa om nu när det är mellan tävlingar...
Känner att det blir så mycket vardagligt, är de bra gillar ni de eller har ni några särskilda önskemål...

I så fall har ni er chans nu! Skriv vad ni vill läsa om...
Eller ni kanske gillar det precis som det är?!? Får dock erkänna att jag är dålig på att lägga in inläggen i rätt kategorier... Skärpning!!! ;0)

Kram
Mikaela <3


Vatten

Här kommer en bild kavalkad på Dockan i vatten hindret i Vaggeryd... Skönt att ha två hästar som är helt orädda för det man ställer dem inför i maraton hindrena! De bara "matar" på framåt och tycker allt är roligt...

Imon tänkte jag skriva om just glädjen i ekipaget... Hur jag tänker kring de!

Kram
Mikaela <3


Full fart

Idag är det full fart som gäller... Dockan ska vara selad och klar kvart över tre så jag hinner med henne mellan mina två jobb pass!
Hon ska få sig ett dressyr pass på banan, checka av lite mer vad hon tycker om kimbelvick bettet, kändes väldigt bra när jag körde med det ute i alla fall. Hon blev liksom mer stilla i handen.
Samtidigt som jag kör henne rider Fanny ner till sjön med Alle, fokus här ligger på trav i lugnt tempo! Mycket trav...

Sedan får Wella och Valle komma in och äta lite medan jag åker och jobba för att sedan åka hem och köra Valle på min rast... Det är nog ingen som behöver sjunga vaggvisa för mig ikväll. Imon ska jag unna mig en sovmorgon och hästarna ska ha en halvlugn dag. Tänkte ta tag i städningen av huset också så hemmet blir i lite mer uppvisnings bart skick...

Kram
Mikaela <3


Jobb helg

Ja nu va det återigen dax för en sån där jobb helg, 33 timmar på tre dagar det känns sen kan jag lova... Men idag har jag delad tur så då blir det till att gasa hem och rida ett dressyr pass på Allman.
Valle ska få gå ett pass med släpa och sen lite träning på att gå i vagnen.

Det är ju så att med lite hjälp utifrån och en stor portion planering så går det mesta att genomföra... Bara man är motiverad och målinriktad!
Tiden som kommer fram över kommer jag vara mycket beroende av Fanny och Jossan eftersom jag kommer vara borta mycket innan hästarna ska tävla osv... Men jag litar på att de gör de jag ber dem om så hästarna ändå är redo att tävla när jag kommer tillbaka!

Kram
Mikaela <3


Tid tid tid

Just nu känns det som det är tiden som det är lite brist vara av i mitt liv... Men vad gör det när man har toppen saker att se fram emot, Lady Gaga i Globen, Turkiet med familjen, tävling på Flyinge och sedan avslutar vi med en vecka på Zangersheide!!!
Underbar september eller vad säger ni...

Hästarna jobbar på här hemma, Valle hade vagnen bakom idag dock inte fast spänd... Han tog det hela med ro! Härliga lilla ponny...
Alle fick sig ett pass i longer-linan, det där med och böja sig och flytta undan tar emot lite efter vilan... Jag vet hur det är!!! Backar är jobbiga för mig just nu, men det är bara att kämpa på!

Kram
Mikaela <3


Isa har flyttat

Isa flyttade hem till fam Andersson i tisdags, nu får vi hålla timmar och tår för att de får så mycket glädje tillsammans...

Kram
Mikael <3


Vaccinationer

Sitter och väntar på min veterinär Alle, Isa, Dockan och Diamond ska få sina vaccinationer idag, kan tyckas dumt att vi inte tog de när de vilade?!? Men tyvärr hade ju min veterinär semester då, så därför får det bli nu istället...

Alle fick ett dressyr pass på banan med vagnen idag och det kändes väl lite ringrostigt efter vilan...
Det var åter igen stelt åt höger och jag kom på mig själv flera gånger att jag bjöd upp till kamp där, de får jag ju inte göra!!! Ska släppa så han vill ha stödet, efter några pass är vi nog tillbaka fina och mjuka igen... Igår red Jossan ut honom i skogen, Valle fick en vilodag igår och ska få gå ut i skogen idag sen blir de träning med skaklerna här hemma!

Har även kört Dockan idag, ett pass ut i skogen på det nya bettet blev de. Ska prova ett Kimbelwick bett på henne nu. Då det blir lite mindre i hennes lilla mun plus att det ligger mer still i munnen på henne. Hon kändes väldigt fin och stadig idag så vi får hoppas att de håller i sig...
Nähä, ut och jobba igen, några lass på ved backen kanske?!?

Kram
Mikaela <3


Kantklippare

Fint ska de vara och fint blir det... Alle agerar kantklippare.

Kram
Mikaela <3


Sista semesterdagen

Så är den då här... Sista dagen på min semester! Jag får erkänna att idag har jag lite söndags ångest. Fy, vill inte börja jobba igen, sen är det ju samtidigt skönt att komma in i rutinerna igen... Men i alla fall, sen man flyttade ut hit har man ju inga som helst problem med att sysselsätta sig! Något jag ska ta tag i igen är min löpning, va ju jätte seriös i våras men nu har jag "latat" till mig igen, inte bra!

Alle ska få sig en skritt tur igen, sen imon börjar allvaret igen, in på nätterna och riktig motion!
Valle ska få jobba med linorna på banan! Annars tänker jag nog mest lata mig idag... Det är ok va?!? När man börjar med ett 13 timmars pass imon... Frågan är ju hur jag ska ta mig upp på morgonen?!? Har ju haft sovmorgon nu i nästan två veckor ;0)

Kram
Mikaela <3


Isa <3

Den glädjande nyheten handlar om Isa... Tyvärr tror jag dock inte att hon är dräktig men har ändå glada nyheter :0)
Nästa vecka flyttar hon till en annan familj, hon ska vara där som foderhäst, en jobbarkompis till mig letade häst till sin ena son... Och på den vägen är det!

Han har varit här och provat henne och allt stämmer jätte bra. Perfekt för Isa och få en egen liten människa att lära allt fantastiskt hon kan.
Det är väl så här det ska vara?!? Orutinerade barn och välridna ponnyer... Det kommer framförallt att bli lätta skogs turer 3-4 gånger i veckan, perfekt för henne med tanke på frambenet.
Hon har ju inga problem att ridas på det viset, problemet var ju att mina krav på kondition och förmåga är för höga i dagens läge...

Inte flyttar hon särskilt långt heller bara en bit på andra sidan skogen!

Kram
Mikaela <3


Nyheten

Lovar att avslöja nyheten imon... Håller er på halster över natten, haft en toppen kväll hos en toppen vän! Helt enkelt ett väldigt bra avslut på en grym semester... :0)

Kram
Mikaela <3


Underbar dag

Sista dagen på semestern och jag är så otroligt glad över vad jag har varit med om och presterat under denna semester!
Förutom tävlingarna i Västervik och Vaggeryd har jag visserligen mest tillbringat tiden hemma, men jag har gjort de jag har velat och umgåtts med underbara människor!

Idag har Jossan varit här, vi började dagen med en dunder frukost, med nybakade frallor!
Sedan fick Alle en tur med vagnen och Valle en tur med linor ut i skogen. Lill killen tog vårt påhitt väldigt lugnt och samlat!
Sedan har vi tillbringat några timmar i den underbara solen... Så skönt och välbehövligt, batteri laddare till tusen!!!

Har en STOR, STOR glädjande nyhet också, vill ni veta?!? :0)

Kram
Mikaela <3


Mitt stall

Fick en fråga om hur hästarna står i stallet, i vilken ordning...
Det är tre boxar till vänster och en till höger, Alles box är den första till vänster, i vintras stod både Wella och Fortuna i boxen jämte honom... I år får vi se hur de blir med hästar på lösdriften eller i stallet, så mitten boxen är lite tillfällig. Dockan står sedan längst ner till vänster, Diamond står i den ensamma boxen till höger.

Kanske hade varit mer logiskt att ha Allman där kan man tycka?!?
Men grejen är den att i den boxen kan man inte stänga helt om de står en häst i gången... Det innebär ju att den hästen alltid kan ha huvudet ute i gången och det är inte så lämpligt med en hingst.
Och sen är Diamond otroligt sur på andra när hon äter så hon sparkar "sönder" box väggarna, får hon stå själv är hon hur lugn som helst!
Allman fungerar bra jämte andra hästar och då tycker jag han kan få ha den kontakten med dem. Det är "bara" vanligt galler mellan dem men de fungerar jätte bra. På tävling ser jag helst att han står i en hörn box med Dockan på sin utsida, då är han lugn för henne känner han redan...
Hoppas det var svar på det du undrade... Jätte kul med frågor ingen mer som har några på lager?!?

Kram
Mikaela <3


Seger middag

Ikväll har jag och Jennifer varit och ätit seger middag... Några veckor senare, men bättre sent än aldrig säger man väl?!? Så vi unnade oss planka på Sandjöfors Wärdshus...
Massa prat om hästar, framtiden osv. kan väl säga som så att vi båda är rätt klara på vad vi vill...

Idag har jag även anmält till Flyinge, vilket innebär att jag missar hingst premieringen i Vetlanda! Men men ibland får man välja... Men vi kör iaf hus byte med familjen Grönkulla, härligt, slipper man fixa hus och häst vakt!

Kram
Mikaela <3


Första passet

Så har då Valle fått jobba sitt första pass här i Salvaryd... En sväng med tömkörning ut på vägen och sedan vidare upp i skogen! Har kommit på att det är bra för kondisen med de där inkörnings hästarna... :0)
Han skötte sig fint och jobbade på så som jag ville, imon kopplar vi på lite skrammel och ser hur han löser det!

Wella och DH trivs nog med en kille i gänget! Det var högljudda protester när han skulle gå och lika högljudda välkomst rop när han kom tillbaka... Glömde ta kort på honom när han jobbade, så det fick bli två i hagen istället...

Kram
Mikaela <3


Kväll

Är alldeles för trött för o besvara frågan nu... Så får säga god natt nu och återkommer imon.

Kram
Mikaela <3


Valle

Idag kom lilla socker söta Valle, en toppen fin dartmoor ponny som ska köras in! Han är min hovslagares häst, verkligen super fin...
När han krökte på nacken och travade så ville jag bara köra in på en dressyrbana med honom, kolsvart med vitt i pannan, ska ta kort imon så får ni se...

Tanken är att han ska vara hos mig i 2-3 veckor det är i stort sett bara att sätta honom i vagn kvar! Ska bli super kul att jobba med honom. Vem vet kanske vi kan locka hela familjen till denna underbara sport...

Har fått en fråga hur mina hästar står i stallet, kommer ett inlägg om det senare ikväll, håll utkik!

Kram
Mikaela <3


Härlig dag

Idag har jag haft en sån där härlig dag när man hinner mycket och allt flyter på bra hela tiden... Stona har fått mera gräs att äta och verkar väldigt nöjda med detta!

Alle, Isa och Dockan har alla tre varit ute på skritt tur, pigga och glada!!!
Det blev till och med så att jag hann "mer" än det stod på att göra listan... Foderkammaren är även den städad. Fanny stannade kvar efter ridturen så vi hann med det också, fick även hjälp med staketen. Sånt är toppen och så uppskattat...

Nu ska jag sova så jag orkar vara effektiv imon med... Dels kommer det en ny häst, spännande va?!?
Har ni några idéer?!? Om vem det kan vara...
Annars blir det ved jobb resten av dagen!!! Så jag kan ha det varmt och mysigt i vinter...

Lägger ut en bild på Dockan från precisionen i Vaggeryd, visst är hon fin, svarta madam!!! ;0)

Kram
Mikaela <3


Att göra...

Idag finns det mycket att göra på min lista... Och idag känner jag mig till och med motiverad!!! Efter en riktigt lugn och slö semester vecka känns de nu okej att ta tag i lite jobb igen... Så idag hade jag tänkt hinna med:
• Göra nya hagar...
• Flytta Isa och Dockan till ny hage, även DH och Wella...
• Byta och fylla på vatten till alla hästarna!
• Städa sadelkammaren...
• Skritta en sväng med Isa och Alle!
• Och slutligen bära in ved...

Så jag har inga sysselsättnings problem i alla fall...

Kram
Mikaela <3


Fin besök

Igår hade jag fin besök bland hästarna... Stall TheMa kom förbi efter att även de hade umgåtts med stora breda hästar ;0) blev rundtur bland hästarna, fika och massa häst prat! Tänk vad mycket härligt folk man lär känna tack vare våra fina hästar... Jag hade nog lätt kunnat prata bort hela kvällen!

Idag blev det poäng och kritik för hästarna... Fina och mycket väluppfostrade Emilia fick 38p bland alla andra fina tre åringar! Kul att få visa en häst som va så lätt att hantera och jobba med. Det blir så mycket lättare då... Allting!

Imon blir det en fullspäckad dag, ska flytta lite staket och grejja här hemma... Blir även en skritt tur på Allman och Isa, alltid trevligt med sällskap. Nu sätter vi igång mot "höst" säsongen.

Kram
Mikaela <3


Annorlunda dag

Idag har jag tillbringat förmiddagen i Vetlanda ridhus, rätt vanligt förekommande när det gäller mig... Men?!?
Idag var det Riksutställning för russ och ardenner och ingen av de raserna ligger väl mig särskilt varmt om hjärtat. Fast ibland måste man ju kika på andra områden... Visade ett tre årigt ardenner sto åt en kompis, poängen får vi veta imon, spännande!!!

Senare idag får jag fin besök från Stall Thema som också lite otippat kom gående med en stor brun i handen...

Hästarna vilar ännu, på måndag blir det en skritt tur för båda! Hoppas på laddade hästar...

Kram
Mikaela <3


Kiropraktorn

I tisdags var vi med båda hästarna hos kiropraktorn... Skönt att få dem genom kollade nu när de har gått hårt och mycket ett tag!
Alle va först ut, hade bara en liten låsning i bogen, fick beröm för en häst med otroligt fin och välmusklad rygg... Som såg ut precis som en frisk och sund rygg ska göra!

Dockan däremot hade ganska mycket två i ryggen, en i nacken och en i bogen... Kan ju hoppas att det var detta som "spökade" i höger sidan i Vaggeryd! Hon protesterade en del men sen lossnade hon! Så nu ska de vara ännu mer "fit for fight"... Ska även passa på att vaccinera dem nästa vecka, sen är vi redo igen.

Kram
Mikaela <3

Sommarlov

Just nu har hästarna och jag lite sommarlov...

De vilar helt denna veckan, nästa vecka är det skritt en timme varannan dag som gäller sen är det bara på det igen!!! Med förhoppningsvis massor av energi från båda håll... Kändes som de behövde de, båda kändes lite trötta i kroppen i slutet! Och för min del kan det vara rätt skönt att någon gång ibland ha en vecka hemma där hästarna inte behöver va i centrum jämt, utan man kan hinna annat oxå. Finns ju en hel del annat att göra så här med hus och trädgård

Jätte kul att ni tycker om min nya blogg design! :) själv är jag super nöjd... Tusen tack Jonna!

Kram

Mikaela <3


Ny stil

Så vad tycker ni kära läsare om den nya designen?!?
Nu ska jag försöka dela upp bloggen i kategorier oxå... Hoppas ni gillar det!

Kram
Mikaela <3


Sveriges bästa fjordhäst

Tänk att Sveriges bästa fjord häst går ute i "min" hage... Jag har fortfarande knappt förstått det!!! Men dessa kort ger så otroligt mycket glädje! Kram Mikaela <3


Ny header

Jag skulle vilka ha en ny header till min blogg... Jag känner att den jag har börjar bli lite tråkig och Alle kanske förtjänar en plats där även han!
Så är det någon som är duktig som skulle vilja hjälpa mig?!? Eller kan ni tipsa om någon som kan...

Sen funderar jag på att börjar dela in blogg inläggen i kategorier... Vad säger ni om det?!? Då kan man ju lättare hitta det man söker om det är något särskilt man vill läsa om.
Tips, idéer och tankar om hur man kan förbättra mottages tacksamt!

Kram
Mikaela <3

Strätes Dockan

Det utlovade inlägget med bilder kommer nu... Jag somnade vid halv tio igår... Vet inte när det hände sist! Men jag var helt slut så det var väl befogat!!! Här kommer iaf två bilder på Dockan från maratonet! Kram Mikaela <3


Precision

Idag var det så dax för precisionen... Hon kändes fin på fram körning och lyssnade fint åt båda hållen... Men jag ville verkligen ge henne en bra runda och ett trevligt minne! Så det blev en lugn runda med lågt tempo och fokus på att få henne rund och jämn i sidorna!!! Två bollar ner och 3,5 tids fel... Men känslan var bra och det kändes inte svårt trots att vi nu "bara" hade 25cm att spela på... Så det bådar ju gitt för framtiden. Håll utkik på bloggen ikväll så kommer det bilder från helgens tävlingar! Kram Mikaela <3


Fel igen

Idag var känslan inte bra i maraton... Jag fick inte me mig henne runt i svängarna och drog på mig några stopp i de första hindrena! Och som ett brev på posten kom den... Åter igen en fel körning och utesluten!!! Så surt, jobbigt, hemskt och onödigt!!! Jag blir så arg, trött och ledsen... Nu har jag väl fyllt min kvot i alla fall?!? Nu ska vi försöka genomföra precisionen på ett bra sätt imon... Sen tar vi en paus från allt ett tag ;0) och kommer tillbaka bättre än någonsin... Kram Mikaela <3


Sov dax

Nu så är det sov sax för oss och jag lovar ingen behöver sjunga vaggvisa för oss... Klockan ringde halv sex och det är samma tid imon, jag går alltid en sväng i hindrena själv på morgonen! Tycker det är skönt och avkopplande, jag får liksom koll... Dockan har fått komma ut på två promenader och verkar pigg inför morgon dagen! Det är väldigt bra hinder med flyt så imon hoppas vi på en solig dag med goda vänner... Sov gott! Kramar Mikaela <3


Dressyr start

Så var då debuten gjord med Dockan i Msv och hon gjorde det super bra... 56 straffpoäng och en nionde plats av 17 är inte alls illa! Vi är "bara" 9 straff från tredje platsen... Än är inget över!!! Fick en femma annars genomgående 6:or och 7:or!!! Behöver jag säga att jag har en lugn dag... Och att jag saknar Alle?!? Återkommer ikväll... Kram Mikaela <3


Framme

Nu så är vi på plats i Vaggeryd, Dockan är installerad i sin box och vi bor kungligt i Chevan!!! Får erkänna att detta är bättre än tält, vi har ju till och med Tv ;0) Vi startar dressyren 9.25 och har vet. check halv sju så ingen sov morgon här, klockan halv sex ringer klockan! Det märks att det är ett SM då det hos de allra flesta märks att det är mer "nerver" inblandat... Skönt att få vara med så här på håll och "studera" nästa år hoppas jag att vi är där!!! Kram Mikaela <3


Dax att packa igen...

Så var det dax att packa igen, känns som man knappt har hunnit packa upp... Igår fick jag lite panik när jag insåg att tävlings kläderna är ju smutsiga... Men nu är de rena och fina igen! Så jag hoppas och tror att vi är redo för ännu en tävlings helg.
 
Vi åker ikväll framåt fem tiden, vi har ju för en gångs skull riktigt nära till tävlingsplatsen, Vaggeryd!!! Det ska bli så kul att träffa alla igen.
 
Dagarna här hemma har varit rätt lugna, i måndags vilade Alle och Dockan körde jag ut i skogen! I tisdags var Fanny här och hjälpte mig, Isa och Allman fick jobba lite för fodret ;0) det var ett gäng från Eksjö här och åkte med oss.
Igår genrepade jag med Dockan inne i ridhuset och hon kändes fin och mjuk, nu får vi bara hålla tummarna att hon gör ett lika fint program i dressyren som hon gjorde uppe i Berg! Men man ska ju inte glömma att nu är det ett snäpp svårare och konkurenterna ett strå vassare... Men vi ska göra vårt bästa och försöka genomföra denna tävling på bästa sätt, så klart!
Alle fick ett ganska lugnt pass framför vagnen i skogen, tror han njöt lika mycket som vi av att komma ut på vägarna efter att ha tävlat en hel helg.
 
Igår hade jag sällskap av en tjej som ville få lite inspiration och tips till körningen, hon hittade mig på websidan "Körning för alla" ett mycket bra alternativ för den som vill komma i kontakt med körningen... Hon var med mig och körde båda hästarna så fick hon inblick i hur jag jobbar både ute i skogen och på banan! Hon fick även prova att köra Alle lite, vilket jag tror var väldigt uppskattat då han är otroligt "lätt" att köra...
 
Idag ska Alle få sig ett skritt pass innan vi åker och Dockan ska få ett lätt dressyr pass när vi har kommit fram, håll utkik jag kommer hålla er uppdaterade under helgen!
Jag startar dressyren 9.25 imorgon, håll tummarna!!!
 
Kram
Mikaela <3

Glädjetårarar och Prisutdelning

Efter Jennifers formidabla omhoppning var det så åter igen dax för en prisutdelning, hon vann samma sak som jag när jag vann presicions klassen dvs en ny ridhjälm, av den lite mer sportiga typen... Så dessa kommer bli våra nya maraton hjälmar!
Ärevarv till publikens jubel och sedan upp och packa och förbereda för den "stora" prisutdelningen! Vi hann avnjuta en god lunch och även se SM hoppningen, kul att kunna sitta ner och se en hel klass. Men det "muttlades" en del från Jennifers håll, det fanns nog en som gärna hade lagt sig i den medalj striden också... Hoppningen vanns till slut återigen mycket välförtjänt av Elin Holmgren och Sol Grönkulla!!! Den ända som klarade av att försvara sin titel, härligt!!! Stort grattis till hela teamet kring dem...
 
Sen var det då dax för prisutdelning, tyvärr åkte ju vagnen hem igen i lördags så jag red på Allman så gick Jennifer brevid oss...
Men först för oss var ju prisutdelningen i precision, en tredje plats blev det ju där! Gul rosett och en påse med smått och gott från Biltema!
Sedan det mest ärofyllda, Allrounden, så många gånger man har drömt om att gå in först till den prisutdelningen nu var det sanning... Jag kommer egentligen inte ihåg så mycket från det att det stod klart tills vi är hemma igen allt gick så fort, man fick så mycket grattis och man tänkte nog ungefär 100 miljoner saker...
 
Vi vann ett täcke från Biltema den ärofyllda pokalen och en svängel och något mer som skulle komma senare... Ärevarv och jag kan inte ens säga vilken låt de spelade!?! Jag vet dock att Alle bara mös över att få galoppera i täten och dessutom så fort han ville... Underbara häst som ger oss så mycket glädje!
Som jag skrev på speaker informationen... -"Hade Alle varit en man hade vi varit gifta för vi tänker alltid likadant"...
 
Sedan var det bara till att packa ihop allting och rulla de 14 milen hem, det var lätta mil med många sms och telefonsamtal...
Jag är så glad att Pia & Co. var med oss och fick dela allt detta!!! Även tusen miljoner tack till Elin, utan dig hade inte denna helgen gått ihop...
Jag gå här hemma och sneglar på pokalen då och då, nyper mig i armen och försöker förstå vad vi faktiskt har gjort...
 
Kram
Mikaela <3

RSS 2.0