Sommar dag

Idag ser det ut att bli en riktig sommar dag!!! Kanske drog en vinst lott när jag "råkade" bli ledig ikväll...

 

Trädgården ska få sig en till putsning och i eftermiddag ska jag åka med Timmie till Elsa så de får slipa på dressyren.

På lördag ska vi hitta på bus med två vänner, jag och Timme, kan ni gissa vad vi ska göra?!? Ska i alla fall bli otroligt spännande och jag tror resultatet blir super!!!

 

Njut nu av solen idag de ska jag göra!!! 

 

Kram

Mikaela <3


Ledig dag

Idag har jag varit ledig och även Timmie, han har kanske vilat "onödigt" mycket den senaste veckan... Men i perioder i livet blir de så ibland! Jag är inte så nervös över de i all fall...

Det är en häst som de senaste 6 veckorna utvecklats enormt så både kropp och knopp kommer nog må gott av att komma hem och mysa med brudarna och vila några veckor!
Han är en helt annan häst med tanke på form, takt och framåtbjudning. Kul att se att ens egna tänk fungerar...
Att "släppa" fram hästarna, de ska gå själva med framåtbjudning och stöd i töm/tygel och de ska VILJA jobba! Det är mina grund stenar!
Utan framåtbjudning och glädje/vilja att jobba kommer man inte långt.

Lite midnatts tankar från Salvaryd ;0)

Kram
Mikaela <3


Hoppträning

I onsdags var vi uppe i Lammåsa och hoppade med Timmie. Kim hade lektion för två andra ponny tjejer så vi passade på att vara med...
Bra för honom att komma ut och vara med på sånt här, nya ställen, nya hästar osv.
Snart är "prövo-tiden" slut och jag ser fram emot när han kommer tillbaka och man kan göra en långsiktig plan!
Fram till dess jobbar han på i vagn och under ryttare även om han haft de lite lugnare med vilodag tors och lör nu när jag har jobbat...

Isa och Alle kommer hem på måndag efter deras lilla kärleks semester, nu håller vi tummarna att alla ston är dräktiga!

Wella och Eddan trivs på betet och är i vanlig ordning mycket sociala när de får påhälsning i hagen.

Är det någon som läser min blogg och skulle vilja göra om min "header" jag är total oteknisk när det gäller sånt och känner att bilderna passar inte längre... Skulle bli oerhört tacksam för den hjälpen i så fall!

Kram
Mikaela <3


Det rör på sig

Just nu är det mycket som händer!!! Känns ibland som man lever i en mindre stormvind eller ngt liknande ;0)
Men det är ju självvalt och jag ÄLSKAR mitt liv.

Ikväll ska vi åka med Isa till Alle som är hos Jenny och dejtar andra damer, eftersom nu Isa är super brunstig, igen?!? Knasiga häst, men de får gå ihop så länge så får vi se vad de blir av de...
1a juni är det nu äntligen dax för Isas spekulanter att komma och titta på henne! Tror att detta kommer bli en av de bästa "matchmakingar" jag har gjort!

Den 2a eller 3e ger jag mig iväg ner till Skåne för att sedan åka vidare med "Team Olin" till Ungern!
Vi är hemma igen den 10e...
Den 14e kommer fam Hellsing och stannar över helgen för att hämta Alle sen har jag "bara" två unghästar hemma (förhoppningsvis) tills Timmie kommer tillbaka...

Så om någon vill ha en häst inkörd eller jobbad med under tiden så har vi tid och plats... Som sagt de rör på sig!!!

Kram
Mikaela <3


Ridsällskap

Idag får jag ridsällskap, Lukas som hade Isa på foder kommer hit så då passar vi på att ta en sväng i skogen tillsammans... Kul och bra med sällskap ibland, tänkte vi skulle ta en sväng på andra sidan vägen.

Igår fick Timmie ett pass framför vagnen, han jobbade stundtals på riktigt fint! I skritten är han riktigt bra nu, traven kan fortfarande bli lite spänd och när han blir spänd blir han osäker... Men det är bara att träna på de kommer släppa!
Tycker han har utvecklats grymt mycket dessa veckor, när han kom hit var han bakåttänkande och ville inte gå fram till tygel/töm vilket han nu gör riktigt bra. Ska bli spännande att få följa och förvalta denna otroligt fina hingst.
Han åker hem för att betäcka nu den 30 maj så blir han väl borta 3-4 veckor sen blir de träning hos Axel igen och sen full fart mot New Forest SM! ;0)
Tror de kan vara nyttigt för honom med ett break nu och vila både kropp och knopp.

Alle är kvar hos sina damer, tyvärr börjar Isa visa intresse för Timmie så jag tror att hon är på väg in i brunst igen. I så fall är det alldeles för kort tid mellan brunsterna... Tänk om de kunde säga hur de kände?!?

Kram
Mikaela <3


Vilodag

Idag är de jobb för hela slanten... Hästarna vilar och jag jobbar!

På måndag hoppas jag att jag ska hinna gå "igenom" en av sommarhagarna, så små brudarna kan "slippa" höet.

Kram
Mikaela <3


Betäckningar

Alle började ju "sin" säsong ganska tidigt i år, med Mystique e: Hugo 179, fyra årigt sto som fick diplom förra året, hon har faktiskt inte brunstat om så vi hoppas hon är dräktig! Ägare Stuteri Yxnavall.

Hans nya "hag" kompis Isa 3150 är ju också så klart betäckt! Och jag hoppas verkligen de blir en liten fölunge nästa år! Tänk "mina" två prestations hästar tillsammans... Om Isa ska brunsta om så borde de bli runt nästa helg, vilket vi så klart inte hoppas.

Kommande ston är Emilia fyra år e: Emil, ett sto efter Kim Hero och sedan Ariel e: Hugo 197...

Så nu håller vi tummar och tår för dessa ston...

"Timmie" åker hem och dejtar ett "gäng" ston om någon vecka!
Skickar med en ljuvlig bild på Alles ända föl från förra året.

Kram
Mikaela <3Vår paus

Jösses vad tiden går och när tiden går och det var "länge" sedan man bloggade så blir det på något vis svårare... Känns som man ligger så mycket efter!

En kort resumé iaf... Isa är hemma igen, vi rider, kör och donar med henne!
Hon och Alle är numera "hag-kompisar" också, så vi hoppas så klart på en liten fölunge nästa år...
Alle har fullt upp med sina damer så han är nöjd med att gå i hagen, idag åker han till Yxnavall för att dejta två tjejer där! Kul att han får lite ston i år!

Wella och Eddan är numera ute hästar och verkar trivas alldeles förträffligt med de. RIKS utställningen för New Forestar går ju i vetlanda i år samtidigt som NF-SM och jag velar fram och tillbaka om jag ska visa Wella eller inte...

"Timmie" jobbar på med alla möjliga och omöjliga former av träning, i alla fall om ni frågar honom.
Elsa (super duktig dressyrtjej) har börjat rida honom lite ska bli riktigt spännande och se var detta landar. Känns som vi kommit in i lite rutiner angående körningen med honom också...
Så om någon vecka eller så åker han tillbaka till RANS New Forestar för att betäcka och vila ca en månad. Sen är det tävlingshäst på fullaste allvar som väntar ;0)

Nu har ni lite koll på oss igen, hoppas inte det dröjer lika länge tills nästa inlägg...

Kram
Mikaela <3


Skåne

Dag 2 och 3 i Skåne var också lika bra som den första, även om "Timmie" inte alltid hade samma åsikter som oss... Har dock insett ännu mer under dessa tre dagar vilken otroligt fin ponny jag har fått äran att prova!

Jag har fått åka med när Axel har kört olika hästar och hela tiden har han förklarat varför han gör si eller så! Väldigt lärorikt och nyttigt och se så mycket körning.
I onsdags var vi i Vinslöv med fyrspannet, det slipades precision och även lite maraton. Jag kan ju säga som så att det är lite kraft när fyra hästar tar i...
Jag hoppas och tror att besöken hos Team Olin kommer bli ganska täta! Man kanske till och med får äran att följa med på någon tävling med spannet!
Är i vilket fall som helst oerhört glad och tacksam för all hjälp jag fått och allt jag fått lära mig.

"Timmie" har vi mest kört ut med, då det framför allt handlar om att hitta framåtbjudningen och rätta tempot i honom!
Vi avslutade sista passet på banan i onsdags och då fick jag lite hjälp med volterna och hur jag ska tänka nu i början för att han framförallt ska ställa rätt, hålla sig rak i kroppen och inte vingla.

Kram
Mikaela <3


Fantastiska dagar

Har verkligen haft tre underbara dagar i Skåne... Fått lära mig och ta del av så mycket!!!
Ska så klart summera de två andra dagarna men ögonen går i kors så nu blir de sängen...

Kram
Mikaela <3


RSS 2.0