Tränings helg 2

Söndagen bestod av eftermiddags träning för min del, körde ett pass med Fortuna vid kvart i två och sedan maraton med Aragon kvart i sju! 

Dressyr stod på schemat med Fortuna och när hon väl lugnar sig och kommer till ro, efter cirka 15 min är hon en dröm att köra! Hon är så jämn i sidorna och mjuk i munnen, tränade program delar ur det lätta programmet, halter ryggningar och började även smyga lite på ökningarna! Det är verkligen jätte kul att man "äntligen" kan börja jobba henne på riktigt! 
Sen kom vi överens om att jag ska prova att köra henne med skygg lappar då hon ibland kikar lite på saker runt omkring och kan bli lite okoncentrerad pga andra hästar eller annat som finns i närheten! Så får bli lite tömkörning först med de huvudlaget innan vi sätter henne i vagnen med de! Sen tyckte även Tonnie att vi skulle prova och köra lite hinder med henne... Vi körde först ett varv i skritt för att sedan köra hindrena i trav! Till skillnad från Aragon som är oerhört känslig för allt yttre så är Fortuna lite som att köra radiobil det är bara till att styra så går hon precis som jag vill! Aragon blir gärna lite studsig och het medan Fortuna bara tuffar på! 
De är oerhört olika, vilket är väldigt bra för min körning! 

Aragons maraton pass va nog egentligen det jag kände att jag behövde mest, då jag ofta har en känsla av att vi kan mycket mer men jag får inte fram de! 
Nu ändrade vi en en del med bettet och jag måste hela tiden tänka på att vara jätte stadig i min hand och hela tiden köra honom till bettet! Kan låta enkelt men med en känslig häst blir det stundtals svårt, en stubbe eller ett ryck i vagnen så tappar jag honom någon sekund vilket direkt märks på körningen! 
Att jag även ska flytta fram min hand och tänka på att ta och ge i insidan så han följer den va andra viktiga saker att tänka på! 
När allt detta va på plats fick vi till två jätte bra rundor i sista hindret, vilket va skönt för nu vet jag hur jag ska göra och hur det ska kännas! Det är alltid lättare att sträva mot något som man känner igen känslan ifrån! 
Jag hade ju även turen att få köra ett dressyr pass med Aragon på måndag morgon... 
Här blev det mycket repetioner från lördagens pass, men även en del körning ur programmet! När kusken gör som hon ska är hästen riktigt fin!

Jag har mycket att tänka på och är oerhört glad att jag fick chansen att träna så här helgen innan säsongens första tävling! Med alla grenarna... Det ger så oerhört mycket!

Kram
Mikaela <3

Tränings helg

Så har ännu en tränings helg för Tonnie och Rudolf avlöpt! Tänk att vi har turen att träna för dessa fantastiska killar, de är så ödmjuka och kunniga. I helgen har jag verkligen försökt prata med alla om hur de upplever träningen och jag får samma svar av alla... 
Dvs de är så engagerade och de ger en hela tiden nya "nycklar" till låsta dörrar!!! 
Och det är just så jag upplever det oxå, varje tränings tillfälle gör så att man kommer vidare, man behöver inte spendera ett helt pass körandes
på en volt och sedan fundera på vad de egentligen va jag lärde mig för man vet vad man lärt sig och får de förklarat på ett sätt så man kan använda det även när de åkt hem! 
Sen att vi är ett så härligt gäng som tränar tillsammans gör de hela ännu bättre... För körningen vore ju inte lika rolig om det inte vore för oss alla underbara människor ;0)

I lördags körde jag två pass med Aragon, först dressyr och sedan konkörning! 
Dressyr passet handlade mycket om att behålla takten och balansen i samling och ökning, innan vintern hade jag stora problem med Aragons framåtbjudning, de problemen finns inte längre det har jag och Emilia jobbat bort, även en ändrad foderstat har nog gjort sitt till! 

Så just nu ligger mycket av fokus på mig som kusk, för hästen är otroligt snabb och mjuk i båda sidor, nu är det jag som måste hänga med i hans takt! 
Jag har tex en förmåga att "dra" bak min höger hand de innebär ju att jag hela tiden har ett tryck i munnen på hans högra sida! Då är han inte lika lätt att ställa till vänster... Så klart! Så med jämna händer och med mer tänk framåt med händerna blev de stor skillnad och väldigt mycket bättre! 
Tränade även mycket på galopp fattningarna att jag bara ska behöva ge stöd på yttersidan och ge ett kommando så han "hoppar" in i galoppen utan att öka takten... När jag gör rätt blir fattningarna super fina! Så det är mycket för kusken att hålla reda på just nu!

Kon passet på eftermiddagen va riktigt roligt!!! Första gången med giggen och en klurig bana med en "våg" som va riktigt svår och krävde oerhört noggran körning lyckades vi ändå få till det riktigt bra! 
Jag fick även här många tips till kommande tävlingar dvs att jag redan när jag går banan ska bestämma vilka "bitar" jag vill trava eller galoppera i! När vägarna är snäva ska jag tänka en stor väg innan, svårt att förklara men på banan stod tex nr 3 och nr 4 väldigt tajt körde jag då lite till höger efter trean fick jag ju större väg in i fyran! Som låg till vänster om trean på en båge! Tänkte lägga upp en film på "Team MR" sidan på Facebook när vi kör banan så ni får gå in och kika där! 

Jag passade även på att träna lite koner med Fortuna på lördagen när det ändå fanns en bana uppbyggd! 

Skriver om söndagens pass i ett nytt inlägg! 

Kram
Mikaela <3

Ibland blir inte allt som det skulle...

Det händer att livet tar vändningar som man inte förväntar sig... 
Det har hänt mig nu! Meningen var att jag skulle flyttat till sunnerskog nu i maj, men av personliga skäl blir de inte så...
Jag bor kvar i Salvaryd till sista maj och sen är jag och hästarna lite halvt "hemlösa" så är det någon som känner någon som vet något. Så skulle jag jätte gärna vilja hyra något annat ställe!!! Runt vetlanda trakten helst annars måste de ingå ett jobb i hyran också ;0) 

Det var ju nämligen så att jag hade sagt upp Salvaryd och nu är det tyvärr redan uthyrt... Vilket är väldigt synd då både jag och hästarna har trivts jätte bra här och de känns verkligen som "mitt"! 

Men tack vare fantastiska människor och en underbar familj har både jag och hästarna i alla fall tak över huvudet även 1 juni... Hästarna får bo hos familjen Ivarson i Lammåsa och jag får flytta in hos pappa ett tag! Så allt löser sig ju, vilket det alltid gör på ett eller annat sätt! 
Så snälla ni håll ögon och öron öppna! 

Kram
Mikaela <3

En fantastiskt helg!

Vilken helg vi har haft och tur som man har så får jag suga på karamellen lite längre... Det vill säga köra dressyr med Aragon idag! Innan jag går in på passen får ni hålla tillgodo med lite bilder! :0) 
Fortuna bland konerna för första gången! 
Wella fick följa med in i lördags och socialisera sig.
Presicions träning i giggen! Gick mycket över förväntan! 

Kram
Mikaela <3


Tränings helg

Nu närmar det sig tränings helg igen... Och jag hade turen att få en ledig dag idag, otroligt skönt och passande!!! Fint väder och 100 000 saker att fixa! Jag tror att vi har koll på det mesta, schemat är klart och vi har en plan.

Denna helgen blir ju som i Vaggeryd för ett år sedan, att man kör alla tre momenten och man även har möjlighet att köra igenom "sitt" dressyr program! Så det är dressyr staket som ska fram, hinder och koner ska ställas iordning, mat som ska lagas, selar ska putsas, tvätt ska tvättas och helst ska jag hinna städa lite här hemma också!

Har du inget att göra på lördag och söndag eftermiddag från halv fyra tycker jag att man ska ta chansen att komma och titta när vi kör! Det är både roligt och fartfyllt! 
Vem vet, har man tur kanske man kan få åka med på något ekipage! 

Jag kör dressyr och koner med Aragon på lördag, dressyr med Fortuna på söndag och sen kör jag maraton med Aragon då också... Så får vi fila på dressyr programmet med Aragon på måndagen! 
Ska bli så kul att få träna ordentligt och nästa vecka vankas årets första kör tävling, Vartofta utanför Falköping! 

Är ni intresserade av att komma och titta i helgen eller allmänt bara veta mer om körningen så är det bara och höra av sig! 

Kramar 
Mikaela <3

Lag vinst!!!

Idag satt den där vinsten med laget för vetlanda tjejerna!!! 
Jag hade den äran att få vara lagledare för detta härliga gäng då våran ordinarie lagledare va på nationella tävlingar... 

Jag hade ju redan lovat Emilia att om de gick upp i ledning så skulle hon få rida Aragon sista omgången i vetlanda! Den krockar ju tyvärr med en körtävling... Men som sagt gick de upp i ledning skulle hon få rida även den! Så nu får jag hoppa över den tävlingen, men det gör jag gärna, utan henne hade inte Aragon varit så fin som han är! 

Åter till tävlingen! Emilia va först ut i laget, red en stabil runda med en lugn och fokuserad Aragon, det räckte till 66,96% och ledning. Den behöll hon ungefär halvvägs in i klassen, Matilda va sedan nästa ryttare för VRF på Chakira som hon endast hade ridit fem gånger innan, de fick till en mycket prydlig runda och hamnade på 64%... Efter två ryttare var laget i ledning! 

Nästa på tur va Emilia J med sin Marijo, detta är verkligen ett ekipage som har utvecklats, den dagen de får till allt på inne banan får de andra D ponnyerna se upp!!! 
Idag va de dock inte deras dag och han blev spänd inne på banan, 58% och vi ledde fortfarande... 
När Lisa våran sista ryttare skulle in på banan visste vi att hon va tvungen att få ihop över 64% för att vi skulle behålla ledningen! Så när resultat 68,04% kommer upp va de klart! 
Lag seger och en individuell tredje plats för Emilia och Aragon, Lisa tog över andra platsen! 
Individuell prisutdelning... 

Laget :))

Det har verkligen varit en jätte rolig tävlings dag och en ära att få vara med de här tjejerna och deras föräldrar! 
God stämning och hela tiden glada tillrop eller stöttande ord på vägen precis som det ska vara i ett lag!
Nästa omgång går i LA och jag tror/vet att tjejerna är super taggade inför detta!!!

Kram
Mikaela <3

Just another love story

För några dagar sedan la jag ut en bild på Fortuna i Fjordhäst gruppen på Facebook... 
Då kommenterade Anette bilden med att det var en lovestory så då föddes en liten ide om att skriva ett blogg inlägg om hur Fortuna egentligen hamnade hos mig! För det var inte meningen varken från mitt eller familjen på Grönkullas håll! 

Men i juni 2011 var vi på flyinge och tävlade med Isa och bodde som vanligt på "hotell" Grönkulla med den bästa lasagnen i hela Sverige... ;0) 

Och på fredags kvällen skulle vi ju som sig bör gå en liten rundtur bland hästarna, titta, klappa, prata om stammar och framtiden för dem!
Jag minns de som igår... Vi skulle titta på unghästarna som gick på höger sida om vägen! 
Stona gick med fölen på vänster sida... Sto flocken börjar galoppera, helt plötsligt är det en fölunge som tar täten! Och hon galopperar så fort så fort, hamnar långt före de andra och ställer sig högst upp på kullen och tittar "ner" på de andra med en blick ungefär som att!!! "-Jag är lite snabbare och lite bättre än er andra... Bara så ni vet"... Det var Fortuna!!!
Då sa Andreas halvt på skämt halvt på allvar, den skulle man ha och köra maraton med! Var vid Anettes replik blir att hon inte är till salu. 

Sen tänkte jag egentligen inte så mycket mer på de men hon korsade ändå mina tankar då och då... Den där självsäkra blicken kunde jag inte riktigt få ur mitt huvud, de skulle vara så spännande att utveckla henne!

Så när det blev klart att jag skulle flytta till Salvaryd kom tankarna tillbaka, Wella borde ha en kompis, undrar om jag ska ringa och säga att jag vill ha Fortuna?!? Sagt och gjort jag ringde... Men hon var ju egentligen inte till salu... 
Men efter lite övervägande från Grönkullas håll kunde de inte tacka nej till en sån köpare! Så i november 2011 flyttade hon hit... 
Och här är vi idag... Behöver jag tillägga att jag ALDRIG ångrat mig en sekund!!! Hon är så speciell på alla vis och hon är förskräckligt lätt att tycka om! 

Hon är verkligen en vän ända ut i hovspetsarna, hon är den som gör tokiga saker i stallet så man ligger dubbelvikt av skratt men hon är nog också den av mina hästar som jag litar mest på... Trots att hon bara är fyra år! 

Kapacitets mässigt kommer hon aldrig slå Aragon men hon är hästen jag alltid kommer ha kul med, som vi kan köra bröllop och turister med och hon kommer alltid alltid vara speciell för mig... Och vet ni en sak till?!? Hon är och förblir otroligt snabb så i maraton och precison är jag övertygad om att hon kommer bli livsfarlig! 

Och detta är ju bara början på våran "Love-story"... Fortuna Grönkulla!!! 

Kram
Mikaela <3

Häst jobb

Här hemma har hästarna jobbat på med hjälp av Emilia och Felicia! 

I söndags åkte vi till vetlanda med Aragon, han och Emilia skulle hoppa en lätt C, deras första "riktiga" hopptävling tillsammans. Den slutade tyvärr med ett nedslag på sista hindret... 
Aragon stod emot en hel del och va lite spänd så Emilia gjorde ändå ett riktigt bra jobb. Vi får nog dock ha i åtanken att hon måste sätta ännu mer galopp i honom på hoppbanan, med mer rutin och träning kommer även detta bli super! 

Det är skönt när det är nära till tävlingarna! Åkte hemifrån halv nio, vid tio va vi hemma igen :0) 
På lördag bär det av till Falkens hästsällskap som ligger mellan Vimmerby och Västervik, då blir det dressyr igen! LB:1 och andra omgången av div 2 för vetlanda tjejerna! Ska bli riktigt spännande! 

För Fortunas och Wellas del jobbas det mest med "flåset" nu... De måste få lite mer kondition för att kunna komma vidare i sin utveckling! 
Båda gör det otroligt bra och verkar väldigt nöjda med att få jobba igen. 
Fortunas rumpa från i söndags! En skön men väldigt blåsig tur! Funderade länge på om det var bra väder att köra en unghäst i men vi bestämde oss i alla fall för att ta ut henne... Blåsten bekom henne inte det minsta! Hon jobbade lika fint som vanligt. Så klart... 

Kram
Mikaela <3

Hemma igen!

Nu så är jag hemma igen, vi åkte ju till Spanien mån-fre förra veckan! Det var verkligen fantastiskt, fina tävlingar och spendera kvalitets tid med två av mina bästa vänner, det är frågan om man kan ha det så mycket bättre?!? 
Erika och Capella som hon vann 6 års finalen med!
Cyprus i 1,45 ranking klass på stora sandbanan!

Jag är verkligen glad att jag har Erika och får chansen att åka på så här fina tävlingar eller hälsa på henne! De ger mig verkligen inspiration till mina egna hästar! 
Även om vi inte sysslar med samma gren inom häst sporten så är mycket detsamma och man kan bolla idéer och tankar med varandra. Sen att man blev solbränd och hade semester samtidigt det är bara ett stort plus i kanten.
Capella efter vinsten i sex års finalen, självklart ville vi vara med på ett seger kort! Denna hästen har inte rivit en bom på hela säsongen... Riktigt bra med tanke på att hon har tävlat en hel del! 

Kram
Mikaela <3

Västervik

I söndags gav vi oss iväg till Västervik för första omgången i div 2 med Vetlandas lag! 
Emilia och Aragon red bara en klass LB:1 och hon startade inte förrän 14.53, fördelen med dressyr är ju just det att man får en fast starttid! Sen att vi höll på att frysa halvt ihjäl hela dagen bättrade inte på upplevelsen, nästa omgång hoppas vi på sol!!!

Aragon va lite spänd på framridningen och tittade mycket på hindrena som stod i hörnen osv! 
Väl inne på banan kom de inte upp till domarna, han vände studsade och va allmänt larvig... Ja kände bara, suck, ska hon inte få upp honom dit?!? Men med lite övertalning från Emilia gick det bra...
Själva programmet såg bra ut, förutom att han blev lite djup i slutet efter galopp programmet! Med lite mer rutin kommer detta gå super bra. 
När Emilia kom ut från banan va hon väldigt besviken, hon tyckte han varit spänd och inte lyssnat, men efter hon sett filmen och hört procenten så ändrade hon åsikt. De red ihop 64,464% och de räckte ända till en andra plats i klassen, super kul! 
Även tredje platsen togs av en vetlanda ryttare, Lisa, Emilia J, tog andra platsen bland D ponnyerna så det såg bra ut för laget... Men tyvärr tappade de första platsen till Västervik med 0,2%, marginal! 

Så inför nästa omgång 18 april får vi hoppas att marginalerna är på våran sida! Tyvärr är inte Kelly med då, som annars är vår fjärde ryttare, men hon lånar ut sin fina unghäst till Matilda så vi ändå blir fullt lag!
Så här fin va Aragon när vi kom hem och tog ur hans knoppar... 

Igår slipades det på dressyren igen här hemma, Elsa va här och Felicia va för första gången med och red med Wella! Jätte kul att se dem, de ser mycket prydligt ut och lovar gott inför framtiden.


Emilia och Aragon har nu börjat slipa på Lätt A programmet... Och jag gav henne ett löfte!!! Om laget leder inför sista omgången så ska hon få rida Aragon där, jag är väldigt dubbel kring mitt löfte ;0) då vi isf missar Tjlöholm!
Men för oss är det "bara" en vanlig körtävling men för tjejerna är det lag, sista omgången, dessutom på hemma plan... 

Men nästa helg är det dax för hoppning igen 12e april i vetlanda en lätt C, ska bli spännande! 
Flitens lampa lyser här i Salvaryd och vi har många planer och funderingar som vi filar på!

Kram
Mikaela <3


RSS 2.0