Påskhelg

Ligger i soffan och latar mig... Och väntar på mat och fin sällskap!

Idag har vi verkligen haft strålande vår väder!
Alle och jag tog en skritt tur idag... Det kliar i fingrarna på mig att sätta igång och jobba med den nya hästen men nu är det snart bara en vecka kvar! Nästa tisdag...
Och denna veckan kommer ju gå otroligt fort, fre-mån kommer ju jag och Kim tillbringa med Erika i Holland! Så mycket roligt och spännande på gång just nu ju...

Kram
Mikaela <3


Långfredag

Den där lååååånga fredagen har inte varit så jätte lång idag!
Har haft "lille" Alle här på besök, vi har fixat stallet, klappat hästar, burit ved och haft djupa diskussioner om allt och ingenting!!!
Till exempel va han väldigt oroad över om Eddan skulle få någon mat, när inte vi gjorde den?!? Fick inte riktigt ihop att någon annan kunde komma och fixa senare! Söta unge...

Imon blir de en tur med Alle och vagnen... Bara för att vi kan och vill liksom! Får fin besök av en gammal klass kompis och hennes son oxå... Kvalitets tid!
Nu ska ja slöa i soffan en stund innan jag går upp och sover med mitt underbara lilla sov sällskap!

Kram
Mikaela <3


Lugna gatan

Just nu är det väldigt lugnt hemma, vi pysslar med än de ena än de andra... Sadelkammaren har fått sig ett varv med städning, tänkte ta tag i skåpen och börja putsa lite grejer oxå. Bra att göra när man just nu inte har några hästar som går så "allvarligt".

Alle kommer ut på små mysiga turer i skogen då och då... Helt utan krav och mest bara för att det är trevligt.
Wella går små promenader och får jobba lite i paddocken då och då, med sadeln eller tömkörnings gjorden. Hon är av åsikten att desto fortare desto roligare... Så mycket av hennes träning handlar om att lyssna och tänka efter! Före, helst...
Jag ser fram emot när det kommer lite gräs och värme så små brudarna kan flytta ut!
Isa kommer ju också hem så småningom, så snart är det full fart igen, så just nu njuter vi av lugnet och ser fram emot oerhört spännande helger i april... :)

Kram
Mikaela <3


Ny häst

Tänk ibland kan saker ordna sig fantastiskt bra... Den tionde april åker jag och Jossan ner mot Skåne och halvvägs ska vi mötas upp med Anna som äger Burley Time Lord RNF 201!

Tanken är att ja ska prova honom fram till juni då han åker hem för att betäcka! Sen ska vi bestämma oss för ett fortsatt samarbete... Som så klart båda parter hoppas på om de "klickar" mellan mig och "Tim"!
Mycket spännande och kul att få chansen att jobba med ännu en otroligt fin individ...
Och tack alla i mitt "team" som är med på mina mer eller mindre knasiga idéer utan er hade de aldrig gått... Så plötsligt känns sommaren lite mer positiv!

Jag tackar även ödmjukast till er alla som tror på mig och Anna-Lena som "match-mejkade" ihop oss!!!

Kram
Mikaela <3


Stolt dotter

Idag är Wella lite extra kaxig... Hon är ju en dam med mycket humör redan innan.

För idag vann hennes pappa Wellhouse Willum RNF 197 bruksprovet i Ljungby för New Forest hingstar!
De går både hoppning och ett litet "dressyrprov" jag har inte hans poäng ännu men återkommer med dem i ett annat inlägg.
Men kul att det fortsätter gå bra för honom när man valde att betäcka med en hingst som gjorde sin första årgång då har man ju inga referens ramar alls. Det ska bli så spännande att följa Wella förhoppningsvis hela vägen...

Skickar med en bild på Willum!

Kram
Mikaela <3


Vatten

Detta vatten har varit ett gissel i år, det är en el-ledning i vattenledningen som ska hålla den "fri" när det fryser men när det blir neråt -10 då fryser vattnet i alla fall... Och jag kan väl säga som så, att i vinter har jag ju burit några hinkar från huset!
Får tänka på armstyrkan och konditionen jag får... Igår bar jag närmare bestämt tio stycken! Men idag har det ju varit lite mildare så idag droppade de i kranen, till slut så rann även vattnet. Så skönt! Nu har jag även fyllt upp tre stora hinkar och en tunna med vatten så nu klarar vi oss en stund!

Men under tiden vattnet "droppade, strilade" ner i alla hinkarna hann jag iaf även med att va lite snäll mot min hyresgäst och mockade hennes box.
Gjorde även lite vår fint i sadelkammaren, plockade i ordning, sopade och fixade!

Kram
Mikaela <3


Glädje

Tänkte försöka mig på att förklara beslutet att Allman inte ska tävla mer...

Som ni vet var han ju skadad i höstas och från det har han hämtat sig otroligt bra!
Men den där "gnistan" jag hade i honom finns inte längre, viljan att jobba och ta i det där lilla extra.
Rider man ut så travar och galopperar han glatt, men han vill inte komma till arbete. Plus att han pustar och frustar mycket, vi upplever även att han har dåligt "flås".
Sen när man skrittar upplever jag att han håller igen... Känslan är nästan som när vi själva har träningsvärk och inte vill länga ut steget utan man kortar steget för att det inte ska spänna och sträcka så mycket.

När mina hästar tränar och tävlar vill jag att de ska göra det med glädje och egen vilja!
Jag har aldrig behövt "gå på" mina hästar i ett maraton för att de inte vill jobba själva. Heller aldrig tex betsla upp i en dressyr klass för att de annars inte kommer till arbete, de har inte hänt och ska aldrig behöva hända heller...
Därför känns det rätt att Allman själv får bestämma nu.
Han är 19 år och har gjort otroligt mycket i sitt liv!
Han är fin i kroppen, glansig i pälsen och har pigga och glada ögon. Men han tycker inte det är "roligt" att ta i och jobba det där lilla extra som behövs för att vara en tävlings häst, så nu blir det mysiga skogs turer och massa klappar.

Allman kommer åka hem till Dalarna igen, men när vet vi inte riktigt än... Jag återkommer med de så fort vi vet mer. Är det så att du vill betäcka med Allman så hör gärna av dig så fort som möjligt så vi kan ta hänsyn till detta...

Kram
Mikaela <3


Allman 204 <3

En epok är över en saga är slut... Tack för oförglömliga minnen på tävlingsbanorna! VÅRT år 2012 är inbäddat i så många fina minnen... Du är och kommer alltid förbli älskad!

<3 Allman 204 <3 nu ska du bara slappa och få "göra" ny hästar...

Kommer ett inlägg som handlar om glädje ikväll eller imon då kommer jag förklara lite mer. Måste bara tänka lite innan jag skriver de inlägget...

Kram
Mikaela <3


21 mars

Tittar man i almanackan ska det vara den 21 mars idag, tittar man ut tror man mer det är den 21 december!
Idag fick jag till och med "locka" ut Alle han ville vända igen när han möttes av snöstorm... Idag blir de vilodag och förmodligen får hästarna komma in lite tidigare! Snön vräker ner!

Jag har nog ingen feber längre men väldigt ont i kroppen, känns som jag vet var varenda muskel och led sitter just nu. Känns som lite massage hade suttit fint, fast det ska man ju inte få när man är sjuk...
Men en man som kunde skotta och bära ved hade varit bra att ha nu i alla fall ha ha ha... ;0) Så är det någon som vill jobba lite man eller kvinna så bara hör av er, så vilar jag i soffan idag med...

Usla influensa försvinn... Jag vill att det ska bli april, har så mycket spännande på gång då...

Kram
Mikaela <3


Feber

Idag är ingen bra dag! Jag ligger i soffan och snön viner utanför husknutarna, feber och värk i hela kroppen! Har känt mig trött och hängig ett tag och inatt kom eländet!
Jag har varken tid, lust eller råd med detta...
Men det är väl bara till att snällt ligga kvar i soffan i alla fall idag.

Tur i oturen i alla fall att Amanda skulle fixa stall och hästar, slipper jag ha dåligt samvete för det i alla fall.
Jag har ju lite svårt för detta med att vara still och ta det lugnt! Det är så fruktansvärt tråkigt och så vill jag göra så himla mycket ju.

Får hålla tummar o tår att Lill-Blakken ligger i brevlådan i eftermiddag! Så har jag något kul att göra ikväll i alla fall...

Blev lite gnälligt inlägg, så jag får väl bjuda på en rolig bild istället! ;0)

Kram
Mikaela <3


Snö och kyla

Jag tror jag går i ide och kommer fram i juni eller något, är så otroligt trött på denna eviga kyla...
Jag eldar och har lager på lager kläder hela tiden!!!
Frysa ska vi inte tala om, det gör jag nog till ung 90% av dagarna... Våren var är du?!?

Annars är det som vanligt! Alle jobbar på och jag jobbar oxå, otroligt mycket, ser fram emot påsk veckan som är lite lugnare... Plus veckan som följer efter den, då det blir en weekend med Kim i Holland!!!
Har även börjat fundera lite på om jag skulle betäcka något sto med Alle, då det inte verkar som Isa vill ha några mer föl...

Så ja vi lever även om det är knappt i kylan och har varit lite dåligt med uppdateringar här!

Kram
Mikaela <3


Bortfall

Så typiskt att hela mitt "braiga" inlägg verkar vara puts väck...
Jag ska försöka skriva om det ikväll eller imon, håll tillgodo!

Kram
Mikaela <3


Nya skor

Igår va Anna här och skodde om Alle så nu är han redo för tävlings säsongen! Behöll fyra brodd hål bak, eftersom hans problem fram förmodligen kommer från höger bak som är lite "svagt" så kan vi i alla fall hjälpa honom med bra fäste. Fram har han bara två brodd hål eftersom han har överrullnings skorna fram och då kan man inte ha brodd i tårna.
Wella fick så klart också fina fötter! Jag va inte hemma jobbade hela dagen lång igår. Så hästarna fick vara inne på morgonen så åkte ja hem på lunchen och släppte ut...

Amanda va här och red en sväng på Alle och fixade i stallet på kvällen.
Idag tänkte jag ta en lite lugnare tur med vagnen framåt kvällen. Han brukar få två lugna dagar vid skoning eftersom han ibland har blivit lite öm i fötterna! Gubben är känslig ;0)

Kram
Mikaela <3


Skogshäst

Fick rapport från Isas fodervärd idag... Nu har bruden bevisat att hon kan vara skogs häst också!
Bättre att säga vad den hästen inte kan?!? Hon ställer verkligen upp på alla påhitt man har...

Kram
Mikaela <3


Underbar dag

Idag har jag spenderat hela fm i stallet, tagit de lugnt och pysslat och donat.
Wella fick en ordentlig rykt och sedan komma ut på linan med sadel på...

Sedan fick vi fin besök av Kicki och Ottilia. Vi tog en kall tur med Alle och vagnen, lekte lite fart lekar och visade hur underbar körningen kan vara... Hade verkligen en kille som var pigg, glad och lätt i fronten! Härligt när de jobb man lägger ner fungerar...

Sedan fick jag hjälp med allt i stallet, de fick lära sig att väga hö och fixa!
Härligt och mysigt med sällskap ibland!!!

Kram
Mikaela <3


Årsmöte

Kvällen har tillbringats på vetlanda stadshotell... Årsmöte för Vetlandaortens ryttarförening!
Vanligt årsmöte, prisutdelning och taco buffé med bästa sällskapet Kim!

Fick Championats pris för körningen och världens finaste blombukett för SM-guldet!!!
Kul när man får uppskattning för de framgångar man har haft!!!

Kram
Mikaela <3


Dressyr

Igår red jag ett dressyr pass på banan... Va precis lagom mjukt i snön där och eftermiddags solen värmde så det nästan va så jag fick ta av mig tröjan... Härligt! Nu håller vi tummarna för att snön håller sig borta och våren kommer hit!

Jag har tyckt att han har varit lite långsam i reaktionerna de senaste, blir ju lätt så att man inte är så "jätte" konsekvent om man ridet rakt fram alltid... Så igår la vi fokus på igångsättningar och avbrott. I början va han inte riktigt med men sen "kvicknade" han till och jobbade fint i båda varven.
Tänkte spinna vidare på detta i eftermiddag med lite mer jobb mot ökning och längning.
Börjar ju snart bli dax för årets första tävling... Då måste vi vara i form, bättre flås och bättre reaktion!

Imon ska vi klippa mannen igen nu när tränings intensiteten ökar blir han för svettig i all sin päls...

Kram
Mikaela <3


Tusen tack

Ville bara passa på att tacka för alla telefonsamtal, sms, hälsningar på Facebook och även blommorna jag fick för att Alle blev vald till Årets Prestationshäst... Tusen tack!!! Det är roligt och lätt att jobba med fina hästar! Och ännu lättare känns det när så många människor är glada för just våran skull...

Än en gång är jag väldigt ödmjuk mot "ödet" som kopplade samman min väg med denna underbara häst... Han hjälpte mig genom mycket den tunga hösten/vintern 2011-2012.
Mamma brukar ibland säga att hon tror att de va meningen att han skulle komma in i mitt liv när någon annan lämnade de och kanske är de så...
Jag är i alla fall väldigt tacksam över att jag får ha honom! Vi har upplevt mycket ihop på ganska kort tid och jag har nog aldrig varit så fäst vid en häst som jag är vid honom...

Fina, fantastiske, vackre Alle-mannen!!!

Kram
Mikaela <3


Hästkrafter

Idag var det "spån hämtar dag" allt går fin fint tills vi ska backa in kärran... Återigen låser sig påskjutsbromsen och det tar tvärstopp!!!
Pappa hade lovat att det var åtgärdat (hade samma problem sist) måste bero på att det är tungt och lutar uppåt... För det går på plan mark!
Stressade och på lite halv dåligt humör ringer vi pappa, inte heller han eller min hyresvärd lyckas...
På med bröstan och ett rep i linorna på Alle, så drog han så smidigt in den... Med lite påskjuts hjälp från resten av gänget!!! Tur att man har en snäll och cool körhäst, som tar i när "matte" säger till... Dock tittade han lite konstigt på mig och undrade varför han skulle dra inne på logen?!?

Vi fick fortsätta med vårat spån-jobb det skulle ju av också medans Amanda kom och tog ut Alle på en riktig lång tur i skogen... Betydligt roligare än vårt jobb men nu är det gjort och vi klarar oss nog ända fram till sommaren! Härligt...
Träningsvärken kommer nog som ett brev på posten imon också. Ska även försöka ta tag i min löpning igen, tror de får bli imon förmiddag efter att Alle har jobbat!
Nu är det dax för möte på jobbet och sedan jobb ikväll. Får se om Jennie kan ta in hästarna annars får det bli en tur ut ikväll på rasten.

Kram
Mikaela <3


Ommöblering

Idag får vi nog strukturera om "gänget" i stallet...
Wella och Eddan e verkligen super bästisar ute, de leker och kliar varandra, hellre än att äta.
Men inne är båda ganska "kaxiga" och "stoiga" vilket resulterar i väldigt tjuriga miner och massa sparkar och hugg i väggar... Och jag gillar inte sånt! I mitt stall ska det vara lugnt och tyst!

Så inatt ska fröken Wella få bo mitt emot Allman istället så blir det en tom box mellan Eddan o Alle... Får se om Alle saknar Wella för mycket eller om de fungerar?!?
Annars får vi hitta på en ny lösning... Man får ju helt enkelt prova sig fram!

Idag va verkligen luften mild på morgonen... Tänkte Alle och jag skulle ta en lång-runda framåt eftermiddagen. Sadel eller vagn är frågan?!?
Ge mig vår nu... Snälla!!!

Kram
Mikaela <3


Seg måndag

Idag är en sån där seg dag!!! Man får liksom ingenting gjort... Men nu är iaf de där nödvändiga räkningarna betalda och schemat för nästa schema period inskrivet i almanackan! Tänk på den perioden ligger även årets första tävling 20-21 april... Åååå vad jag längtar! Helgen innan det är det dax för SSF:s års möte där vi ska få priset för "Årets prestationshäst". Mycket roligheter på gång...

Idag fick Alle jobba lite i tömmen på banan, igår tog vi en lugn tur ut på vägarna och njöt av vår solen. I fredags och i lördags hade jag hjälp av grann tjejen i stallet... Även om Alle var lite ohövlig på deras första tur och skyggade så hon trillade av, fy skäms gammel mannen ;0)
Men hon var mer än nöjd med lördagens tur och det är ju ofta så, särskilt när man får galoppera på honom! Den känslan är väldigt bra och det är bara och njuta..
Njuta ska jag göra i eftermiddag, massage står på schemat, underbart och välbehövligt...

Kram
Mikaela <3


Årets prestations häst

Igår fick Pia ett mycket roligt brev!!!
Att vi va välkomna på årsmötet i Gränna och mot ta priset för ÅRETS PRESTATIONSHÄST!!!

Weeeiiii så kul, fantastiska, underbara fina Allman... Han är så värd detta pris och det är kul att ha tagit ännu en häst till detta pris, Isa fick nämligen det 2008, så för fyra år sedan...
Ska vi hålla i trenden är det Fortunas tur 2016, men hon kanske är lite väl ung då... :D

Med alla placeringar i körtävlingarna vi har kört, placeringar på uttagen till SM och sedan seger i Allrounden och en tredje plats i precisionen så känns det som han är väl värd detta pris...

Så nu ska vi bara fortsätta i samma stil detta året! Och visa att det inte a tillfälligheter... Prestations medalj i guld i körningen, hägrar rätt mycket!

Kram
Mikaela <4


RSS 2.0