Längtan

Våra hästar håller sig friska, än så länge! Dockan går ju på sin penecelin behandling, jag tror hon ska ha det i tio dagar. Än har ingen mer insjuknat, men vi har fortfarande några hästar i stallet som visar symtom, så man vågar inte ropa hej ännu!

Idag fick Isa stå inne på morgonen, jag jobbar men Josefin skulle ut och rida en sväng på henne i skogen, kan knappt tro att det är sant att jag har hittat en så seriös och duktig tjej. Hon är verkligen guld värd. Man får mess om temp på Isa och andra frågor bara för att hon verkligen vill att allt ska vara rätt. När det trillar in ett sånt här sms i inkorgen när man frågat om hon vill rida i helgen så kan man inte vara annat än glad "Jag vill och hinner :) allt för lilla Isa. Är så glad att jag får rida :)"
Så nu när det är min jobb helg i helgen behöver jag inte "bekymra" mig över Isa det allra minsta, det är så skönt!
Behöver jag säga hur mycket jag längtar efter att få tävla!!! Det bara kliar i hela mig, längtar även efter att få sätta igång Dockan igen ska bli så kul och se var vi hamnat efter detta långa uppehåll, hoppas hon sugit i sig de vi fick lära oss i O-hamn i höstas.
Jag funderar stark på att åka dit och titta nästa helg, man lär ju sig mycket av det också, försöker få tag i Eva för att kolla om det är ok med mat och sovplatser osv.

I söndags tänkte jag mest på alla som var i Flyinge och tyckte synd om mig själv att jag inte var där... Andreas följde i alla fall med mig till stallet och det är alltid kul när man har sällskap vi körde långa rundan runt Nygård med högt tempo, så fröken var stundtals rikitgt "skummig" mellan bakbenen, det är nog första gången i år jag har kört henne riktigt svettig. Det var väldigt kul att hon trots det höga tempot var pigg och glad när vi skrittade, hela tiden med toppade öron och härlig svikt i steget.
Vi mötte två stora hästar på vägen som med förskräkelse vågade sig på att gå förbi Isa och vagnen, tänk att "ridhästar" kan tycka att det är så läskigt bara för att man har en vagn efter?!!?

Igår fick hon en välförtjänt vilodag, jag försöker lägga in en vilodag 1-2 gånger i veckan, vis av vad som hände förra året ska hon få sina pauser. Både vanlig en dagars vila men även vila med flera dagar i rad.

Kram
Mikaela <3


Feberfri

Jag hade utsläppet i stallet idag på morgonen, segt att gå upp när klockan var framställd, men det var nog mest psykiskt för när man väl hade kommit upp gick det bra!
Började med att tempa Isa, Dockan och Diamond ingen av dem hade feber, Dockan låg på 37 grader nu. Fam F skulle åka dit nu vid lunchtid och tempa henne igen hade hon ingen temp då heller så skulle hon få gå ut till de andra...
Till allas stora glädje, tror jag, för det är ett väldigt liv i stallet nu när Isa och Diamond ska "snacka" med Dockan som står inne.
Hoppas att det inte blir värre för henne nu att vi hann "Mota Olle i grind" så att säga, igår pratade jag även med min morbror om att köpa halm inför denna kommande fölningen och det gick bra! VI får ta tag i det nu någon helg framöver så man kan vänja in henne på halm ett tag innan fölningen.

Igår blev inget som jag hade tänkt, kände ingen motivation till något. Klockan två fick jag i alla fall tummen ur och tog cyklen till stallet. Blev longering av Isa ute på ridbanan, i början va hon inte alls övertygad om att det var kul men det släppte och sen jobbade hon riktigt fint!

Kram
Mikaela <3

Första i "vårt" läger

Som jag skrev igår så trodde vi att det skulle ha "blåst" över lite med kvarkan nu.
Men idag på morgonen hade Dockan feber 38,7 och hon brukar ligga på 37,5 så det var ju ingen tvekan om att det är feber. Den som morgonfodrade hade även hört henne hosta...
Isa och Daimond har än så länge inte visat några sjukdomstecken, fast nu känns det bara som en tidsfråga tills det drabbar någon av dem också. Dockan fick penecellin nu på morgonen, jag säger det återigen, det är skönt med en veterinär i stallet!
Följden blev nu att Dockan ska stå inne och de andra två vara ute men så lätt delar man inte på "pantertanterna" de två som skulle vara ute har redan rymt två gånger så nu är det boxarrest på dem också... Suck!
Får hoppas att Dockan tillfrisknar snabbt och att de anra håller sig friska så de kan gå ut tillsammans sen igen, när febern har gått ner kan hon ju följa med ut igen. Så är läget just nu...

Igår blev det både dressyr och uteritt kan man säga, red ut i skogen 20 min innan det blev lite trimm på banan. Vet ni vad?!? Jag red ute på ridbanan... Härlig känsla att slippa sitta inne i ridhuset, sen att Isa är som en tidsinställd bomb på våran ridbana det är väl sånt man får leva med.
Idag blir det körning, jag ska faktiskt vara hurtig och cykla ut i det fina vädret!


Pigga på dig nu "Svarta Madam"...

Kram
Mikaela <3

25 mars

Just nu är inte motivationen på topp, allt känns så tråkigt och omotiverat!
Men man får försöka hålla modet uppe, än så länge har iaf mina hästar klarat sig ifrån smittan!
Vi tar tempen på dem varje dag och den ligger där den ska, jag vet att detta borde vara en stor glädje källa men denna glädje grusas av planerna som förmodligen gick i stöpet. Har inte släppt hoppet helt ännu... Kanske kan vi få åka till NM:et med en "hopphäst" iaf!
Angående SM och mina allround planer får vi se, jag har tur för kvalen i vår förening ligger sent... Nog med gnäll nu tar vi lite positiva tag!

I tisdags klättrade Josefin Isa, jag fick rapport om en mycket pigg häst som glatt jobbade på i de branta backarna. Detta tyder på att hon börjar komma i bra form, jag trodde faktiskt att hon skulle vara lite matt efter dressyren i måndags men det verkade de inte som hon hade någon känsla av!
Josefin var i Ullared i onsdags och snäll som hon är frågade hon om jag behövde något, jag har inget "mellantäcke" till Isa ute dvs ett fodrat regntäcke!
Men nu har Isa ett snyggt rutigt täcke, tänkte jag skulle ta kort på henne ikväll så får ni se. Känns som det börjar bli lite varmt med tjocka fodrade täcken ute, men jag är lite skrockfull så de får nog hänga framme ett tag till ifall det blir kallt.

Eftersom vi skulle tävlat i helgen hade jag planerat in att Isa skulle vila både igår och i onsdags så vi höll oss till denna planen, ibland tror jag det är skönt för dem att få några vilodagar på raken så musklerna får en chans att återhämta sig.
Idag däremot ska vi röra på oss lite grann, hur har jag inte riktigt bestämt ännu, från början hade jag tänkt dressyr och öva på sakerna vi fick i hemläxa av Karin men det suger i "rida ut" tarmen så vi får se.


Isa på SM 2010.

Kram
Mikaela <3


Isolering

Så har det då konstaterats kvarka i stallet, tycker självklart jätte synd om de hästarna som har drabbats och deras ägare.
Men mitt i detta finns också en stor portion besvikelse och rädsla över att Isa eller Dockan ska drabbas... Drömmarna om NM och SM för Isas del känns just nu bara som, just det, drömmar!!!
I bästa fall kanske vi får lämna stallet i slutet av april och det känns omöjligt att fixa kval i tre grenar på en månad, hur gärna man än vill så kan man ju inte för Isas skull.
Vi får väl hoppas på att Jennifer kan ordna en nolla till i hoppningen så kanske de kan vara med i hoppningen iaf...

Våra hästar dvs Isa, Dockan och Daimond har än så länge inte visat några tendenser till sjukdom så vi håller tummar och tår att de klarar sig!!!
De står själva de tre på rad utan andra boxgrannar och går heller inte jämte några andra ute i hagen så chanserna att de klarar sig känns iaf bra, nu får man bara tänka till med tanke på vad man tar i osv.
Flyinge och besöket hos Fam Holmgren blir alltså inte av kommande helg, också det var en oerhörd besvikelse!!! Som jag har längtat och laddat inför detta... Både besöket med rundvandring i Grönkulla stallet, massa prat och trevligt umgänge men även själva tävlingen.

Kan ju berätta en rolig sak mitt i alla olycka och besvikelse. Träningen idag gick verkligen super, fast både jag och Isa kommer nog ha spagettiben imon för vi fick jobba hårt!
Vi jobbade mycket med tempoväxlinga och att jag verkligen ska vara tydlig med att hon ska ha stödet på yttertygeln, detta är en sak jag känner att jag har "slarvat" med hemma. I galoppen har jag haft känslan av att hon faller inåt i vänster varv även Jennifer har kännt detta men idag när jag red med stark yttertygel och mycket innerskänkel för att få henne rak och bära sig på det yttre bakbente så kände man en sådan tydlig skillnad. Galoppen blev helt annorlunda Isa har alltid haft otroligt fin galopp men helt plötsligt höjde hon sig några nivåer till, det blev ännu mer luft och takt.
Karin var imponerad av all hennes energi, ja Isa är ju ingen häst man behöver bära fram, framåt går hon av sig själv!!!
Va så nöjd och glad över träningen och vi bokade in en lektion om två veckor igen.
Men när jag sätter mig i bilen och tittar på mobilen har jag fått ett tele svar om kvarkan i stallet så det var bara att hoppa ut och säga att hon skulle åka hem och byta kläder efter kontakten med Isa. Även om inte Isa har symtom så kan hon ju bära på smittan! Detta kändes oerhört pinsamt, som tur va så var hon snäll och förstående...
Så det blir ingen lektion om två veckor utan det får vi skjuta på framtiden, orehört tråkigt när man väl kommit igång, fast vi har väldigt lång tid på oss att öva nu så det vill ju till att det blir bra tills nästa gång!

När man sedan kommer till stallet och får höra att det funnits misstanke om kvarka utan att vi fått veta något då blir besikelsen ännu större.

Någon som har några erfarenheter?!? Dela gärna med er...

Kram
Mikaela <3

Nya skor

Idag har Isa fått nya skor, hovslagaren skulle kommit förra torsdagen men vi fick flytta det en vecka eftersom hon skadade sin tumme förra veckan, så nu var det dax för nya skor med en ny hovlagare, spännande!
Kan bara sumeras på ett sätt, super nöjd!
Hon förklarade och visade och var verkligen ytterst nogrann, så nu har Isa överrullningsskor fram och skor med sidokappor bak istället, även på överrullningskorna är det sidokappor. Detta trodde hon skulle hjälpa Isa dels med framskorna då att hon blir "snabbare" i fram och på det sättet får vi en bättre och mer balanserad trav eftersom hon gärna "knackar" sko plus att skor med sidokappor ligger stadigare och detta kanske förhindrar att hon vrider skorna så hon får tåkappan i hoven detta är ju något hon har lyckats göra några gånger.
Hon tyckte Isa var mycket fin och var imponerad av en fjording som gjorde så mycket på så hög nivå, kul!

Igår blev det dressyrkörning i ridhuset, vi jobbade mycket i trav på volter och böjda spår med ställningar och att hon ska flytta med baken så hon hamnar rätt i vagnen på de böjda spåren. I slutet tränade vi även en del halter och ryggningar, får se om det kanske blir dressyr på flyinge också, nu hörde jag på ryktesvägar att det fanns en del återbudsplatser.
Idag hade jag tänkt att vi skulle kört en lång runda ute på morgonen innan det var dax för skoning men med några minus och hårt i backen lockade inte det så mycket. Istället blev det longering i ridhuset med pessoaselen, hon jobbade mycket fint och har verkligen takt och tryck i sitt steg nu.
Det ska bli mycket spännande på måndag och höra vad Karin säger om henne.

Isa har fått en ny favorit sak också, den blåa plast "skrapan" jag köpte, hon älskar när man skrubbar henne med den hon njuter för fullt och "fnular"med sin överläpp hela tiden, ska försöka ta en bild på den så ni får se hur den ser ut. Kanske finns fler hästar som "önskar" sig sådan...


Det är sådana här skor Isa har på sina fram hovar nu,
bilden är lånad från Kerckhaert hemsida.

Kram
Mikaela <3


Besviken

Igår var jag så fruktansvärt besviken!!! Jag skulle tränat dressyr på eftermiddagen men det blev inställt för att vi var för få deltagare, jag som hade sett fram emot det så mycket.
Stackars Andreas som va hemma och pluggade fick höra allt mitt gnäll, idag har jag i alla fall bokat in en ny lektion, fast detta blir hemma hos henne istället så nu håller vi tummar och tår att det äntligen går att genomföra. Men med min otur blir det väl snöstorm på måndag, suck!
Jag ska bara försöka hitta någon som kan följa med mig, tycker inte om att åka helt själv ifall något händer! Någon som är ledig på måndag förmiddag?!?

Så igår blev det en tur ute i skogen, hade först tänkt rida dressyr i ridhuset men sen tänkte jag om och insåg att med min besvikeles över lektionens uteblivande var det nog bättre att ge sig ut i skogen. Jag hade en hel taggad häst som hoppade och for och var överallt och ingenstans... Energi till tusen!
Hade tänkt dressyr i skogen men på den nivån Isa var igår så fick man mer hålla sig vän med henne och försöka få henne att inse att det inte var farligt med fläckar utan snö, vatten osv, det mesta var livsfarligt om man frågade henne.
Idag ska vi dock försöka vara lite ordentliga och få till lite dressyrkörning i ridhuset, på söndag har Andreas lovat att följa med så att man har någon på marken som kan påpeka förtjänster och brister.

För två veckor sedan köpte jag ju nya ridskor, har aldrig haft skönare skor, varken när man rider eller i stallet dessa känns nästan som man flyger fram stötdämpning är underbar och känslan när man rider är att man kommer väldigt nära hästen. Sen var priset där efter men inte heller helt hutlöst, vad jag har hört av dem som har denna modellen är att de håller väldigt länge, då är de ju värda sitt pris!
Den modellen som jag köpte heter Ariat Heritage Zip, jag kan varmt rekommendera dessa skor om det är någon som är på sko jakt.

Nä nu ska jag fixa lite fika för snart får jag besök, en kompis kommer förbi med sin lilla bebis osm jag ännu inte har träffat, ska bli så kul att träffa dem!

Kram
Mikaela <3

Pyssel kväll

Igår hade jag en riktig pysselkväll i stallet, ryktade Isa rikitigt ordentligt, tvättade hennes ben och hovar...
Denna lera, jag hatar den!!! Isa har otroligt lätt för att få mugg så nu har vi en rolig preiod framför oss vilket innebär att man alltid får tvätta hennes ben och karleder extremt noga för att sedan torka dem torra med handduk. Jag har varit väldigt orolig att det skulle "utvecklas" mugg i hennes broddtramp, men det verkar "peppar peppar" som det får läka i fred.
Efter tvätten blev det lite finslip på manen, toppning av svansen och klippning av "moikanen" (där tränset ligger för er som inte vet vad vårat ord betyder).

Sen blev det ut med svarta damen för att rykta bort massa päls, hon fäller som en tok just nu! Även där blev det lite klippning och tillsnyggning... Skönt när man känner att man gör något i stallet trots att hästen har vilodag!
Isa fick också rent och fint spån i sin box, jag fyller på med en stor kärra ungefär en gång i veckan. Hon är väldigt renlig och har det alltid fint i sin box.
Jag ska ringa min morbror och "boka" en halmbal till Dockan också, vill att hon står på halm sen när det börjar närma sig utsatt datum.

Nu är jag hemma på lunch rast från jobbet, blir överbliven sallad sen igår till middag sen ska jag gasa ut till stallet och ge hästarna lunch innan det är dax för jobb igen.
Nu snöar det ute igen, inte kul för Josefin ocgh Isa som skulle ta en lång runda idag, vi får hoppas att det lugnar ner sig! Imorgon blir det sedan bara en skritt tur för på måndag står årets första dressyrträning på schemat, ska bli så kul!

Kram
Mikaela <3

Lugna gatan

Här går det sin gilla gång, idag har jag jobbat extra! Skönt att få lite timmar som man kan använda om man behöver vara ledig, funderar även på att byta min dag efter Flyinge, jag jobbar måndagen den 28e mars och jag vet inte om jag känner för det när man har varit iväg hela helgen, börja sju och jobba till elva kan bli lite tufft...

Igår hjälpte jag Josefin i ridhuset när hon red Isa, märktes att de har lärt känna varandra mycket mer. Kommunikation och kontakt var mycket bättre nu, kul när man ser en sådan tydlig skillnad, vi jobbade mycket grundläggande i mest skritt och trav. Förfinade vad Josefin behöver tänka på.
Sedan hade vi ett riktigt "puts-race", selen blev klar, 2 sadlar, dressyrtränset och gramanen... Bara hopptränset och förbygeln kvar! Tycker vi va duktiga och det känns bra att ha gått över selen så grundligt och ordentligt nu inför tävlingssäsongen, jag är verkligen nöjd med min sele tycker den är mycket fin och lädret är verkligen toppen i den!

Idag får Isa en välförtjänt vilodag! Helgen kommer tillbringas på jobbet, 26 timmar på två dagar! Så i helgen sköter Josefin rulljansen, jag tror knappt det är sant att man hittat en så bra tjej som både är ambitiös och tycker det är roligt! Ser bra ut när stallet förhoppningsvis blir utökat, Dockan ska igång igen och så måste ju "fölis" få sin grundläggande utbildning, sen kanske det kommer ännu en häst, spännande!
Fast jag klagar absolut inte, tycker det är så roligt, den som klagar i så fall är väl min kära sambo, fast han är rätt tålig, vilket jag tycker är fantastiskt!!!

Nej, nu ska jag iväg till affären och "slåss" med alla andra som ska fredagshandla... Grillade revben står på min lista inför kvällen!
Trevlig helg!

Kram
Mikaela <3

Klockan

Jennifer var och hoppade Isa igår och vi jobbade mycket med en hoppövning som kallas "klockan" dvs du lägger bommar på en volt klockan 12, 3, 6 och 9. Vi började med bara bommar på marken, rulla över dem i gallopp, Jennifer jobbade mycket med att det bara skulle flyta och att sprången skulle stämma. Sedan la vi upp bommarna så att det blev hinder av dem, man kan också variera sig genom att rida antigen på inner eller ytterbåge och leka med galoppsprången på det viset.


Sedan fortsatte vi med linjen räcke oxer, här varierade hon galoppsprången med att rida 5 eller 6 språng, sedan avslutade hon med att rida räcke, räcke på båge eller räcke oxer på båge.
Blev väldigt bra övningar med bara dessa enkla hinder, hoppas ni förstår min skiss!
Isa var pigg och glad och jobbade på jätte fint, i slutet blev hon nästan överexalterad och ville att allt skulle gå väldigt fort så Jennifer fick sluta ridpasset med att jobba lite markarbete i trav och gallopp så att hon verkligen fick henne lugn igen, något som vi la märke till denna träningen är att vi börjar uppfatta Isa som "snabb" igen. Hon har alltid varit snabb i sig själv men i sommras tyckte vi att vi fick driva mer och mer för att få henne snabb, hoppas gamla Isa verkligen är på väg tillbaka!!!


Kram
Mikaela <3

Till Salu

Snygg och hoppglad D-ponny

Då intresset hos ryttaren har svalnat har familjen bestämt sig för att sälja Diamond. Hon är en belgisk import med okänd stam 15 år, hon är tävlad upp till LB/LB.

Snäll och lätt att hantera i stallet, kräver dock ngt rutinerad ryttare då hon kan vara busig vid ridning. Har dock ett enormt hopp och stort hjärta på hoppbanan, kan med rätt ryttare gå betydligt högre klasser.
Snäll att sko, lasta och klippa. Inga problem att rida ut i skog och mark. Hon har alla papper, licenser, mätintyg osv iordning.
Pris kan diskuteras med rätt köpare. Endast seriösa köpare gör vig besvär att ringa eller maila då vi är mycket måna om att hon hamnar på rätt ställe. Utrustning så som sadel, träns och vissa täcken medföljer.

Pris 60 000kr

Vid intresse ring eller maila på 070/22 82 0 89 mickan83_62@hotmail.com


Diamond utanför stallet februari 2011

Diamond på tävling nov 2010

Jag har aldrig tidigare haft annonser på min blogg men eftersom läsarantalet ökat den senaste tiden och familjen som äger Diamond står mig mycket nära valde jag att lägga ut annonsen här! Hoppas verkligen att någon ponnyryttare fastnar för henne då hon är en mycket härlig ponny!

Kram
Mikaela <3

Vår!?!

Kan det vara så fantastiskt att våren faktiskt är på väg!?! Nu har vi haft sol och underbart väder i flera dagar, verkligen jätte skönt. Dockan har fått sola pälsen och vara utan täcke, hon är inte klippt så det klarar hon fint i detta vädret.
Isa hade "klätt av" sig ett täcke i lördags, hon har stalltäcke och utetäcke, hon hade alltså tagit sig ur utetäcket, men alla spännen var knäppta, hur lyckas man med det?!? Men hon tyckte väl att hon var varm...
I måndags vilade Isa, jag jobbade.
Igår var vi ute i klätterbacken, 3 gånger blev de Isa var pigg och glad men man märker att hon inte tycker om att gå där de är halt det blir sådan skillnad på skritten om det är med eller utan is, hela hästen slappnar av på grusvägen och skritten blir helt annorlunda, vill verkligen ha vår och barmark nu, det är på tiden tycker jag!

Måste även lägga ut två bilder på de snygga jackorna vi har fått från Drive Out Hästvagnar, det blir vårens måste på träning och tävling! Tusen tack, Drive Out...

Visst är de super fina, blev lite knasigt med bakgrunden eftersom den är vit, när jag fotade dem.

Igår stämde jag även av med alla runt Flyinge helgen, det vill säga att vi sover över hos Fam Grönkulla från lör-sön och sedan lånar vagn av Ewa på Flyinge, det är verkligen toppen att ha så snälla vänner runt om i landet! Sen ska det bli orehört spännande att se Sol Grönkulla framför vagnen, jag tror det kan bli riktigt bra. Jag och Elin åker neråt på lördag eftermiddag... Sen kör vi koncupen på söndagen, eventuellt även dressyr, vi får se det återstår hur formen är.
Ska bli så grymt kul, årets första tävling är bokad!

Idag ska jag hämta Jennifer i skolan så blir det lite hoppning i stallet sen, imorgon kommer Isas nya hovslagare ska bli spännande. Jag hoppas att det blir uppdatering ikväll eller imorgon förmiddag, håll utkik.
Missa inte heller bildbomben i förra inlägget, där finns bland annat en bild på Dockan och hennes mage, tagen i förra veckan.

Kram
Mikaela <3

Bilder


Isa på Bollerup 2a plats i SM-klassen

Finaste hästen i världen <3

Etna Grönkulla spanar i vintersolen!

Dockan med sin "stora" mage, vi väntar med spänning!

Ulliga och gulliga öron ute på skritt tur!

Blev en riktig bildbomb idag, tyckte det kunde vara kul för er att se lite bilder nu när jag äntligen fick tummen ur och förde över alla mina bilder från telefonen.

Kram
Mikaela <3

Kör helg

Jag vill börja med att tacka för alla snälla och "peppande" kommentarer jag får här på bloggen det är verkligen jätte kul! Har ni några frågor om träning eller vad som så kom med dem också...

Den här helgen fre-sön har verkligen varit en "kör-helg" i fredags blev det skritt i en kilometer ungefär och sedan jobb i ridhuset efter det. Vi jobbade mycket tempoväxlingar och halter, hon var till en början väldigt pigg och laddad och jag hade mycket häst i handen, men det släppte och sen hade jag en mjuk och fin häst som lyssnade fint.
Lördagen var tänkt att jag skulle jobbbavidare med fredagens övningar, solen sken dock från klarblå himmel så det fick bli trav ute i ungefär 2 kilometer först för att sedan jobba vidare i ridhuset nu jobbade vi med att får tempoväxlingar och halter på exakt "rätt" ställe och la även in lite samling och ökning! Det är en fröjda att återigen känna en häst som har ett enormt klipp och driv i steget, verkligen jätte kul!
Idag kom Elin till stallet vid halv elva tiden och vi skulle bege oss ut på "upptäcktsfärd" dvs försöka hitta en ny runda och det gjorde vi en bra kör runda som tog en timme med mesta dels trav. Sista biten var på asfalt, det är bra för hästarna att jobba på asfalt ungefär en dag i veckan det stärker ligamenten i deras ben och gör att de blir tåligare och starkare. För körhästarna är det nästan ett måste att det är vana vid att trava på asfalt eftersom maratonsträckorna ofta är på asfalt, det negativa när man kör maratonsträckorna på asfalt är ju att man har brodd på hästarna och då sliter man på brodden och hästarna får ett lite snett i tram med sin hov.
När vi kommit tillbaka till stallet idag började jag på mitt nya projekt, "projekt selen" dvs ta isär hela selen och putsa och fetta allting. Jag försöker putsa selen varannan vecka men då tar jag inte isär den utan putsar den som den är. Men nu har jag bestämt mig för att det ska bli storrengöring, hela däckelen, svanskappa och linorna är klara... Bara resten kvar!

Isa vilar sig i form innan SM-klassen på Bollerup!

Jag har även tagit tag i att betala medlemsavgift och licens, i år tävlar vi för Vetlandaortensryttarförening efter mycket påtryckningar och övertalningar! Ska bli kul att representera en lite större klubb med mycket aktiviteter, måste bara komma på ett sätt att få in dem körsidan också... ;0)

Nej, nu är det dax för lite soffhäng efter en mycket aktiv helg, tillbringade stor del av lördagen på hopptävling med en av mina bästa vänner! Hade mycket trevligt med fina hästar och trevliga människor.

Kram
Mikaela <3

Skritt turer

Nu verkar det som Isa är "återställd" hon är pigg och glad och visar ingen hälta i någon gångart, i onsdags skrittade jag henne i en timme och igår var Josefin och Isa ute på en skritt runda även de.
Det jag oroar mig för nu är om hon istället har fått mugg i såret, jag tycker nästan det verkar så för det är massa krustor osv som det blir när det är mugg!
Får se om jag får köra en omgång med min kära huskur mot mugg, den har ju hjälpt oss innan.

I eftermiddag ska vi försöka oss på ett dressyrpass med vagnen i ridhuset, så att det blir lite mer jobb igen! Om vi ska åka ner mot skåne i slutet av mars måste jag nog försöka planera in en klippning till, får nog bli även huvudet denna gången i så fall...

Nä, nu ska jag ta fram dammsugarn och städa lite inför helgen, blev en kort uppdatering men nu vet ni i alla fall att det går åt rätt håll. Hoppas på att kunna uppdatera imon igen.

Kram
Mikaela <3

Bättringsvägen

Det verkar som det går åt rätt håll med Isas sår i alla fall, jag hade turen att träffa veterinären i stallet igår. Nu fortsätter vi lokal behandling med penecellin salva i 3-4 dagar eftersom hon verkade ha svarat så bra på det, alltid skönt att slippa behandla hela hästen med antiinfammatoriskt.
Igår eftermiddag va hon helt ren i skritten, nickade fortfarande lite i traven, idag syntes ingenting i varken skritt eller trav och nästan all svullnad är borta, hon är dock fortfarande öm på såret, vilket är förståligt.
Så imorgon tänkte jag faktiskt ta sovmorgon, efter att ha haft klockan på 6 nu fyra mornar i rad! För att åka och titta till henne innan de släpps ut...

Elin var med i stallet igår och vi gav Isa en lång och skön rykt, hon fick även en "omgång" med sin ny inköpta "massage/skrubbvante" detta njöt hon av i fulla drag, underläppen rörde sig hela tiden. Denna blåa plastiga sak inhandlades igår på Charlies och även två "Wet-rap" bandage och en Kingsland halsduk åt mig, Isa verkade ju uppskatta massageborsten och jag älskar halsduken, bandagen hoppas vi att vi slipper andvända, i alla fall till skadade ben kan i så fall tänka mig att tejpa kindkedjor osv med dem, det är ett helt ok andvändningsområde.

Idag var Josefin en räddande ängel och ryckte ut och gav hästarna lunch när det var kaos på jobbet, vilken klippa! Är så otroligt glad att jag har hjälp av henne.
Imorgon ska vi nog ge oss ut på en skritt tur om nu såret fortsätter hålla sig så här fint, vilket vi verkligen får hålla tummarna för.
Nu börjar min rast närma sig sitt slut och det är dax för sista rycket på jobbet!

Kram
Mikaela <3

RSS 2.0