Nya skor

Idag har Isa fått nya skor, hovslagaren skulle kommit förra torsdagen men vi fick flytta det en vecka eftersom hon skadade sin tumme förra veckan, så nu var det dax för nya skor med en ny hovlagare, spännande!
Kan bara sumeras på ett sätt, super nöjd!
Hon förklarade och visade och var verkligen ytterst nogrann, så nu har Isa överrullningsskor fram och skor med sidokappor bak istället, även på överrullningskorna är det sidokappor. Detta trodde hon skulle hjälpa Isa dels med framskorna då att hon blir "snabbare" i fram och på det sättet får vi en bättre och mer balanserad trav eftersom hon gärna "knackar" sko plus att skor med sidokappor ligger stadigare och detta kanske förhindrar att hon vrider skorna så hon får tåkappan i hoven detta är ju något hon har lyckats göra några gånger.
Hon tyckte Isa var mycket fin och var imponerad av en fjording som gjorde så mycket på så hög nivå, kul!

Igår blev det dressyrkörning i ridhuset, vi jobbade mycket i trav på volter och böjda spår med ställningar och att hon ska flytta med baken så hon hamnar rätt i vagnen på de böjda spåren. I slutet tränade vi även en del halter och ryggningar, får se om det kanske blir dressyr på flyinge också, nu hörde jag på ryktesvägar att det fanns en del återbudsplatser.
Idag hade jag tänkt att vi skulle kört en lång runda ute på morgonen innan det var dax för skoning men med några minus och hårt i backen lockade inte det så mycket. Istället blev det longering i ridhuset med pessoaselen, hon jobbade mycket fint och har verkligen takt och tryck i sitt steg nu.
Det ska bli mycket spännande på måndag och höra vad Karin säger om henne.

Isa har fått en ny favorit sak också, den blåa plast "skrapan" jag köpte, hon älskar när man skrubbar henne med den hon njuter för fullt och "fnular"med sin överläpp hela tiden, ska försöka ta en bild på den så ni får se hur den ser ut. Kanske finns fler hästar som "önskar" sig sådan...


Det är sådana här skor Isa har på sina fram hovar nu,
bilden är lånad från Kerckhaert hemsida.

Kram
Mikaela <3


Kommentarer
Postat av: Efwa

Hoppas nu att det hjälper mot hennes skovridningslekar.



Hejja Dig och Isa. Kramar

2011-03-18 @ 13:55:15
Postat av: Elin Petersson

sånna skor har jag skott med en hel del, riktigt bra dojor =)

2011-03-23 @ 11:04:15

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0