Hoppning

Förra söndagen packade vi tävlings skåpet med hopp utrustningen och begav oss mot Aneby för första omgången av div 2 för vetlanda tjejerna! 

Emilia red Lätt C även som förklass och innan den va de även Lätt E och D så vi behövde inte gå upp i ottan! Skönt! 


Aragon va pigg trots att de va riktigt varmt ute, hoppade fint på framridningen också! Väl inne på banan va han ju rädd för de "lilla tillhållet" som funktionärerna hade mitt på banan, typiskt Aragon om man frågar oss som känner honom... Så Emilia fick lägga lite tid på att lugna honom där, sen hoppar de en klockren nolla med jämn rytm och super fina språng! En sån runda som "tränaren" blev otroligt nöjd att se!!! ;0) dvs jag... Hon red alla snäva svängar men utan att hetsa upp tempot eller slita och dra i honom! Bara flyt och bra tempo och språng för hästen, alltså helt enligt våran plan! 


Banan för lag klassen såg också bra ut och Argon och Emilia gick ut som ekipage nr två i Vetlandas lag! Tjejen som red först va nolla...

Tyvärr fick Emilia och Aragon två nedslag, han kom lite nära på tvån, rev de och fick då även ner hinder tre, förutom dessa två nedslag va även denna runda jätte fin! 


De andra två tjejerna hade 4 fel var och denna gången blev de ingen omhoppning eller placering! 

Bara att ladda om inför nästa omgång den 12 september i Tranås, då rider Emilia bara lagklassen eftersom vi har körträning den helgen så vill ja ju kunna träna med Aragon söndag och måndag så då sparar vi på honom genom att bara gå en klass.


Kram

Mikaela <3


Maraton dag

Idag åkte jag, Sonny och Maja till Åstorp för att titta på maraton... I Ljungby mötte vi upp Emelie och Lotta! Förutom maraton bjöds vi på strålande sol så brännan är ännu lite förbättrad efter idag. 

Först kände vi oss lite förvirrade som publik, man är ju annars ganska van att ha "koll på läget" nu kom vi dit och visste ingenting ;0) 
Men det löste sig ganska snabbt då vi träffade Johanna och fick en genomgång i hinder ordningen. Riktigt kul att gå runt och titta och prata, sånt som man "normalt" knappt hinner med när man är på tävling! 

Jag tycker ju så klart att det är extra kul att titta på enbet ponny eftersom det är de ja själv kör, måste säga att de i dag va en klass som höll väldigt hög kvalite! Jösses va de kör, vi måste växla upp ännu lite till känner jag...

Vi hejjade ju så klart lite extra (läs väldigt mycket) på Team Racking och deras fin fina Monette! 
Danne bjöd oss på lite extra spänning i hinder sex då de va uppe på två hjul men de fixade han snyggt samtidigt som han skrek till sin kusk att hon bara skulle köra! Team work... På hög nivå!
De va verkligen kul att se dem idag, flyt och bra tempo hela tiden, de är så man själv hoppas på att köra en dag. Känns helt ok att se upp till en av sina bästa vänner!!! Hon vet att vi kommer ge dem en riktig match en dag ;0) 

Extra kul att deras fina körning ledde ända till en andra plats och att de kunde klättra i totalen och de kan fortfarande med lite tur osv klättra ytterligare imon...

Över lag va de väldigt fin körning i trevliga öppna hinder som bjöd till stora vägar och fint flyt! Sen att man fick en sån här extra dag med alla underbara kör människor är ju bara ett plus! 

I "smålands" bilen på fram och tillbaka vägen diskuterades framtids planer och utveckling av körningen i vårat distrikt, men det tar vi en annan dag...

Kram
Mikaela <3

Motigt

Just nu känns körningen lite motig... Får inte till dressyren med Aragon... Det känns som vi går bakåt i vår utveckling! Diskuterade detta med Sonny igår och vi kom båda fram till att jag behöver ha någon mer att träna för, en "hemma" tränare! 

Så nästa vecka blir det en tripp till Oskarshamn och jag hoppas och tror att vi kan få till ett bra samarbete med Eva Ottosson som tävlar par internationellt och är utbildad C tränare!
Skulle kännas fantastiskt skönt att ha någon att träna för mellan gångerna med Tonnie, och till henne kan man åka över dagen eller på kvällen! 
En annan stor fördel är att man kanske till och med har sån tur att vi befinner oss på samma tävlingar ibland här i Sverige så man kan få lite hjälp där också! Känns som en väldigt bra lösning och något jag saknat länge... Tanken har bara inte slagit mig innan! 

För Aragons del blir det hoppning på söndag med Emilia, div 2 i Aneby! Ska jag vara ärlig ser jag mer fram emot den 5e september då är det dressyr DM i Vaggeryd... När de tävlar hoppning blir jag så himla nervös, dressyren är mycket lugnare! ;0)

Kram 
Mikaela <3

Besvikelse

Motivationen till att blogga har inte varit på topp efter vårat botten napp i Göteborg... 66 straff poäng i dressyren va väl inte något jag räknat med, särskilt inte när känslan va bra!
Lägg sedan till fyra bollar ner i precisionen... Min mamma tyckte ja blivit otroligt social på tävling, när hon var med oss i flyinge! De gällde inte i lördags! Så fort någon frågade om dressyren kändes de som tårarna stod i ögonen. Ibland kan man fråga sig om det är värt slitet?!? 

Nå ja, nu ska ja inte gnälla mer över de, jag är glad att Tonnie och Rudolf kommer om fyra veckor! För då ska här tränas! Sen har vi bara DM kvar... Denna säsongen! 
Söndagen maraton gick fin fint, Hanna och Marcus kunde vi inte göra något åt utan det blev en tredje plats! Men jag är nöjd med Aragon, han börjar förstå och tagga till av sig själv! 
Han tar i så fort vi är på rakt spår och i vinter ska vi träna på att vända i galopp! Så ska det nog bli ännu bättre nästa år! 

Efter detta resonerade jag och Sonny mycket och kom fram till att jag faktiskt gärna hade kört den medelsvåra klassen på SM, där det för övrigt bara va två anmälda... 
Men det gick tyvärr inte eftersom anmälan va stängd! 
Oerhört tråkigt och även de en besvikelse när man gärna haft en tävling till på säsongen, jag förstår att man måste ha en "sista anmälningsdag" men annars brukar det ju alltid gå att lösa?!? Så nu har vi bara LA i DM kvar... Kommer nog bli så att både Aragon och Fortuna får gå då... :0)

Kram
Mikaela <3
Packa

Just nu packar vi för fullt inför helgens tävling i Gbg! :) Aragon ska gå MSV, ska bli väldigt skönt att bo på tävlings platsen och även komma iväg i tid! 

Vårat "signum" denna säsongen har ju annars varit, urpackade och klara på tävlingsplatsen vid tolv tiden på natten... Men nu får vi hämta lastbilen redan idag så vi kan börja packa den och fixa redan ikväll! 
Planen är även att försöka komma iväg redan vid tolv imon, så hinner jag trimma nere i Göteborg! Ska även köra honom lite på lördag morgon där nere så han får komma ut och se sig omkring... Det funkade väldigt bra i Eskilstuna så vi hoppas på det denna helgen oxå! 

Jag har packat alla mina kläder osv så det är bara Aragons saker kvar uppe i stallet, tvätta maraton vagnen och putsa en sele!
Vi ska in och handla lite också samtidigt som vi hämtar lastbilen, även Aragon behöver lite påfyllning i fodertunnorna! 

Jag tror jag har koll på läget och jag längtar något oerhört efter att få tävla igen... Som vanligt!!! 

Kram
Mikaela <3

Följ oss

Under veckan får ni följa oss på Instagram... Vi har "lånat" Smålands Ridsportsförbunds konto! Så följ @smalandsridsportforbund för att inte missa något... 
Vi "instagramar" ju så klart från helgens körtävling i Göteborg också, så håll utkik!!! 
Ännu ett sätt som man kan sprida körningen på, så där i förbi farten liksom! 

Just nu ligger jag på magen... I solen!!! Och njuter av att jag har två veckors semester kvar!!! Riktigt ljuvligt, hoppas det är nu de fina vädret kommer!

Kram
Mikaela <3

RSS 2.0