Körning

Idag har jag varit i stallet och pysslat väldigt länge, kört båda hästarna, putsat en del och packat täcken osv till SM.
Jag insåg när jag hade kört Dockan att jag inte skulle hinna hem till sju, som jag sagt till Andreas, skickar ett SMS att jag är nog hemma halv åtta, får tillbaka att han räknat med att jag skulle va hemma kvart i åtta. Det har blivit lite av ett intern skämt att jag aldrig håller tiderna när jag är i stallet, jag förstår bara inte varför?
Eller jo, det gör jag visst, det finns väldigt mycket att göra där, drömmer och längtar till den dagen man har sitt eget ställe, jag hävdar att jag kommer kunna planera bättre då och att jag inte behöver göra allt på en gång, min kära sambo tror dock att han aldrig kommer få se mig, undra vem som har rätt?

Jag körde båda hästarna idag, bara kände av så att allt stämde inför kommande prövningar. Jag körde båda runt sommarstugorna och sen på banan, jag tycker det fungerar bättre på banan om de får trava ut en liten sväng först. Den lilla rundan tar 20-25 min om man travar en del.
Då kan man börja med "jobbet" direkt när man kommer till banan, det fungerar väldigt bra med mina hästar man får en direkt framåtbjudning i skogen som man sedan tar med sig till banan, särskilt Isa kan va lite "tjurig" innan hon kommer till arbete och detta stadiet "missar" man om man tar det första i skogen med henne istället.
Dockan kändes väldigt fin och lydig, kul inför torsdag! Hon är lite svår att ställa igenom till höger men detta märks det mindre och mindre av för varje gång man kör. De första gångerna jag körde ut henne i skogen sprang hon med halsen vikt åt vänster hela tiden man kunde inte få henne att gå rakt, men med mycket tålamod och en del lockande har jag nästan fått bort detta helt och nu märks det bara när man börjar jobba och då som att hon är svårare att ställa till höger.
Isa va också fin, dock lite stark, vilket hon är när jag kör henne med de tredelade vanliga bettet, men jag kör alltid med de hemma och använder de andra på tävling, jag tycker detta upplägg har fungerat bra. Vi jobbade mycket med att korta och länga galoppen men även att behålla takt och bärighet i galoppen även när man svänger lite snävare svängar. Känns bra inför precisionen!
Elin va med mig i stallet hela kvällen, väldigt trevligt med sällskap, det är verkligen jätte kul att hon är hemma så mycket på sin semester, önskar bara att de bodde lite närmre i vanliga fall också. Ska bli kul att de följer med på SM.

Ni måste läsa mitt förra inlägg som egentligen är en inbjudan till en körkurs för Susanne Ankermark. Hon kommer hit i augusti och ska ha träning. Ska bli jätte kul och spännande att träna för en ny tränare. Hoppas vi blir åtta stycken som tränar nu och att det kommer många och tittar på oss, så sprid nu detta till alla hästmänniskor ni känner, så har vi en trevlig hästhelg i Vetlanda. Kursen är till kör kuskar på alla nivåer, vi lägger ribban där ni själva vill ha den. Varmt välkommna!

Kram
Mikaela <3

Körkurs

Körkurs för Susanne Ankermark i Vetlanda, 28-29/8


             
“Kursen inriktar sig till                
körekipagepå alla nivåer”   Max 8 deltagare


Pris: 1.500 kr


Detta ingår: 3 körpass (2 á 30 min under lördag samt 1 á 45 min söndag), 2 luncher(för kusken)


Vi tränar på vår grusbana (40X80), vid dåligt väder finns möjlighet till ridhus

Vid behov av boxplats kan detta ordnas på anläggningen, tillkommande kostnad av 300 kr. Under lördagskvällen är tanken att vi tillsammans går ut och äter.

Enklare övernattningsmöjligheter finns.

Lunch för medhjälpare samt åskådare bokas i samband med anmälan, 50 kr/måltid.

 

 Först till kvarn gäller, sista anmälnings dag är 15 aug.

Anmälan till Mikaela Rautio, 070 - 228 20 89


Genrep Hoppning

Igår gav vi oss ut på banan i ösregnet och hade lite genrep inför SM. Byggde upp 3 olika övningar med relaterade avstånd och jobbade mycket på att avsprångspunkterna skulle stämma, vilkat det gör alldeles utmärkt när jag inte lägger mig i för mycket. För när jag ska börja "ratta" och styra inne i övningarna blir de gärna så att stackars Isa får trampa om och ta ett extra. Hon tänker nog, hopplösa matte, jag har 100 gånger mer rutin än vad du har så låt mig sköta detta nu så går allt jätte bra.
Vi hoppade tillslut alla övningarna på 80cm (som är höjden vi ska hoppa på SM), jag har verkligen blivit löjlig och tycker det är förskräckligt högt! Men känslan va bra även på 80cm vilket var väldigt skönt att känna, en liten knut i min mage släppte nu med tanke på detta.
Nellie var också med på banan och red lite bomövningar med Daimond (samma familj som äger Dockan, Nellie är äldsta dottern som har en D-ponny) det gick jätte bra för henne också så vi var så nöjda med vårt tränings pass, trots att vi va blöta ända in på skinnet.

Här har de regnat nu i två dagar, vilket behövs, är otroligt torrt ute i markerna, men jag tycker det är kallt. Tur för mig att jag hade planerat in en vilodag för Isa idag så vi slapp ge oss ut i regnet. Istället har jag tvättat allt som ska med på SM idag och börjat packa så smått. Isa fick komma in vid tre tiden, vilket hon verkade väldigt glad över, kom i full galopp mot mig i hagen. Frågan är blev hon så lycklig över att se sin matte eller ville hon helt enkelt bara in och äta?
Ja hoppas på att hon blev glad att se mig men kanske va hon lite sugen på kraftfodret som låg inne i krubban också. Innan hon fick komma in i boxen blev de dock lite manklippning, hon måste ju vara fin nu inför nästa helg. När jag vill hon ska var fin brukar ja klippa 4-5 dagar innan tycker den är finast då, inte när den är direkt nyklippt. Tycker man får klippa lite strån här och där både en och två dagar efteråt, så nu hoppas vi att hon håller sig fin till SM, tycker faktiskt jag fick till den riktigt bra den här gången. Jag klipper gärna hennes man när den är lite blöt tycker resultatet blir bättre då, manen blir inte heller så spretig.

Nä nu ska jag gå och fortsätta med mitt album, ligger lite back med att sätta in kort, så där fyra år bakåt i tiden. Bestämde mig för att all kort skulle in i sommar, så nu får jag jobba på. Andreas kommer nog snart hem också, han har varit på fotbolls cup sen i torsdags (utbildning), för att få gå som huvud domare i division 4, han messade innan och sa att han hade klarat sig, så kul för honom.

Kram
Mikaela <3

Dressyrpass

Just nu sitter jag hemma hos min syster och hennes pojkvän, är barnvakt åt deras lille kille. Medan de är ute och roar sig. Vi har haft en mysig kväll med mycket skratt och bus, nu sover han dock gott och jag tänkte ägna lite tid åt att uppdatera bloggen.

I onsdags red jag ett sista dressyrpass för Linda innan SM, vi fokuserade mycket på det som ingår i LB:1 (den klass allround hästarna går). Men även en hel del på min sits, så mycket att jag till och med haft träningsvärk nu i två dagar, i rygg och mage. Det är väldigt intressant just detta med sitsen när man rider Isa för om jag sitter rätt och håller mina händer stilla är hon väldigt självbärig och fin men om jag flyttar händerna minsta lilla eller lutar mig en millimeter för mycket framåt, så direkt faller hon fram på bogarna och tappar alla bärighet. På detta sättet märker man vilken känslig häst hon är och vilka små hjälper det krävs för att rida henne om man gör det på rätt sätt.
Vi tränade uppridningar och mycket tempoväxlingar, jag måste tänka på att göra tempoväxlingarna tydliga när ja rider programmet, för att visa domarna vilken lydig häst jag faktiskt sitter på. Det är så roligt att vi börjar hitta knapparna med hennes ökningar för jag har ju hela tiden haft känslan av att hon har dem att det finns mer register att hämta men inte riktigt fått fram de, men nu så börjar vi hitta dem. Nu får vi bara hålla tummarna att jag får fram detta på SM!

I torsdags hade jag "ledigt" från stallet, jag jobbade dubbel pass. Istället tog Emma Isa, de va ute på en härlig skogs tur tillsammans! Dock är det svårt att njuta till fullo nu när man är ute och rider alla flygfän är hemska. Är det någon som har något tips på vad man kan göra för att undvika dem?

Idag var jag och Isa ute på en avspänd skritt tur, hade sällskap av Linda & Isadora, lika trevligt som vanligt. Vi kom fram till att vi nog inte hade ridit ut tillsammans sen det var snö ute. Våra hästar va ju skadade samtidigt förra hösten så då blev det mycket skritt turer ihop, men på senaste tiden har de blivit alltför sällan. Men som vi sa får de bli ändring på de!
När jag var i stallet idag hade Fam F (de som äger Dockan) skurat sina boxar och höll på och måla och fixa, jag blev sugen på att göra detsamma i Isas box, ska fråga Andreas om vi kan göra det tillsammans en dag nu på semestern, inte de roligaste semester jobbet, men Isa kan ju sova gott sen och då gör ju vi detsamma.

Nä nu ska jag lägga mig i soffan och lata mig lite!

Kram
Mikaela <3

Hoppning

 Isa & Jennifer i Tranås 90cm
 Isa & Jennifer i Tranås 1m

Här kommer två bilder på Jennifer och Isa när vi va och hoppade regionalt i Tranås i juni, tycker det är roligt att lägga dessa två bilder jämte varandra. Det är två olika klasser överst LB och bilden nedan LA, det ska skilja tio centimeter i dessa två klasser, visst ser det ut som det skiljer mer?
Isa har nog dragit ett tungt lass till att människor här runtomkring oss på tävlingsbanorna inte lägre tittar snett på fjordhästar. I början när vi åkte ut på tävlingar med henne hörde vi ofta skratt bakom ryggen och lite halv dumma kommentarer (särskilt när vi kom upp på regional nivå). Nu hör vi nästan inget sånt längre, om någon säger något så blir den människan oftast "tillrättavisad" av någon som känner till Isa, de kommentarerna brukar vara ganska värmande att höra!
Vart vill jag då komma med detta inlägg, jo att vi måste ut och visa fjordhästen mer om den ska bli accepterad som "rid"häst/ponny. Jag tror inte det vi gjort med Isa är unikt på något vis, det gäller bara att man har rätt kombination ryttare/häst och att man jobbar långsiktigt, ger hästen de rätta förutsättningarna att lyckas. Jag är otroligt glad och tacksam att jag har Jennifer som har tagit Isa till den här nivån, de trivs otroligt bra ihop och man ser att de är lyckliga på banan.
Tyvärr får jag ju inte Jennifer med mig till Bollerup (hon ska rida New Forest SM på Nadja) så i år får jag och Isa försöka lösa hoppningen själva! Vi får väl se hur det går, jag tycker ju att 80cm är rätt HÖGT. Jennifer hon bara skrattar och säger att det bara är att ta ett mantag och styra så löser Isa de själv.Vi ska göra vårt bästa, mer kan vi ju inte göra?
Men förutsättningarna är helt andra än om vi haft "hoppryttaren" med oss. Håll en tumme eller två för oss det kan behövas en rutinerad (Isa) och en "om"börjare (Jag) är det inte så man ska göra?

Kram 
Mikaela <3

 

Ändrade planer

Våran plan har hela tiden vara att köra ner till SM på torsdagen men idag satt vi och diskuterade detta, med tanke på att vi ska köra Dockan här i Vetlanda på invingningen av New Forest SM kl 19 blir det nog lite sent, vi kommer inte att vara framme nere i skåne förrän tolv, ett på natten. Så istället tänker vi köra tidigt på fredag morgon, på så sätt slipper vi stressa plus att vi får sova en natt till hemma i vår underbart sköna säng! Har ju fått trevligt resesällskap med oss hela helgen också, Elin och Mattias ska följa med. Alltså slipper vi sitta ensamma i varsin bil, vilket bara det i sig är riktigt lyxigt. Planerna finns att arrangera vårat fortsatta resadnde på ett annat sätt men det får vi berätta mer om när det blir verklighet.
SM resan blir nog i vår egen bil plus min snälla morfars bil, det är tur att vi har alla snälla människor runt oss som lånar ut sina bilar till höger och vänster.

Isa fick en rejäl körtur i skogen idag, runt Nygård som är 18km, trav nästan hela tiden. Hon var rejält svettig när vi kom hem men det var nog mest på grund av värmen, hon ville gärna fortsätta trava istället för att skritta sista biten hem. Känndes som det var bättre i hennes mun också, hon låg inte alls lika mycket i handen. Hon är och förblir en stark häst, men det är skillnad på att vara stark och ligga i handen.
Andreas var med oss på turen, trevligt med sällskap!

Planen för hur det blir på New Forest SM är ännu hemligt, så ni får hålla tillgodo tills det är genomfört då ska jag berätta hur allting gick och vad vi gjorde.
Nu ska jag gå och lägga mig, imorgon är jag ledig, sen väntar fyra tuffa jobbdagar innan jag går på semester. Behöver jag säga att jag längtar?

Kram
Mikaela <3

Veterinärbesök

Så har vi då varit hos veterinären idag. Kan erkänna att jag va rejält nervös när vi skulle kolla Dockan, har haft en känsla i maggropen av att hon inte har varit dräktig. Jag vet inte varför den känslan funnits där, ingenting pekade ju på att hon inte skulle vara dräktig.
Veterinären sa dock redan när hon kände på henne att hon va dräktig eller hade varit i alla fall, så tog vi då ultraljudet och visst va där en liten fosterblåsa med ett pickande litet hjärta, tänk att man kan se hjärtat slå efter bara en månad, så nu återstår 10 månaders väntan på att ett litet nytt liv ska komma till världen. Nu får vi bara hålla tummar och tår att allting går bra!

Hon är betäckt med Wellhouse Willum som inporterades till Sverige förra hösten av Åstratorps- och Torpalyckans stuteri. Kika gärna in på www.astratorp.se för att se bilder av honom. Han gick årgångsetta i år med 42 poäng, ska bli riktigt spännande att se vad det blir av den krabaten. Jag hoppas så klart på en körponny. Dockan har ju varit på betäckning på Åstartorps stuteri, där har vi blivit väl omhändertagna med regelbunden information om hur läget har varit. Så jag får ge Jan & Barbro ute i Alseda en stor eloge som tar så väl hand om era stoägare, det är inte på alla ställen man känner sig så välkommen.

Isa fick tänderna slipade och raspade, fanns en del vassa områden och en hake på varje sida i underkäken. Det va skönt att det faktiskt va någonting, men att det ändå var så "lätt" att åtgärda, krävdes ju inga större insatser. Jag red Isa en tur innan vi åkte till veterinären, kom inte hemifrån i tid så det blev ingen lång tur det får bli imon istället. Det gäller att vara flexibel när det jämt är fullt upp.

Nu ska jag kila tillbaka till jobbet, jag va bara hemma på rast en snabbis, tänkte då att jag kunde uppdatera så alla ni där ute i cyberrymden vet hur de gick idag.

Kram
Mikaela <3

Träning & vila

Isa har fått två "ofrivilliga" vilodagar! Fast med tanke på hur hon kändes på dressyrträningen i fredags kanske det bara var bra i slutändan.
Vi kan väl säga som så att vi inte va överens om mycket på träningen i fredags. Förmodligen va hon trött och hade lite träningsvärk efter att Linda hade ridit henne på torsdagen. Hon fick ju jobba mycket med att flytta sig, skänkelvikning, öpnna och sluta. Senaste tiden har hon gjort det väldigt bra och jag har fått en riktigt bra känsla när vi jobbat med detta.
Det så kallade problemet i fredgas var nog dock att jag vill att det ska vara helt perfekt vilket hon inte är riktigt stark nog för ännu, samtidigt som hon jobbat mycket med det dagen innan oxå. När man tänker efter var det förmodligen inte så bra att träna dagen efter att Linda ridit henne.
Sen är det så att när Isa känner att något tar emot då går det istället över i "tittighet" vilket gör att i stortsett allt är farligt, det i sin tur gör att hon blir ännu svårare att rida när hon hoppas och far. Men efter mycket jobb i skritt fick vi henne med oss ganska bra och vi jobbade på trav och galopp rörelserna i Lätt B progremmet (det jag ska rida på SM) istället, så får vi jobba vidare med de andra rörelserna på nästa lektion.
I sådan här situationer är jag så glad att jag och Linda har samma tankesätt, vi jobbar med något annat och går runt problemet istället för att gå direkt på det och få en häst som står emot och tjurar istället för att jobba med oss. Då tror jag att hästen blir positivare till jobbet.

I lördags hade jag och Elin förberett allt och skulle ge oss ut på en tur i skogen med Isa och Dockan, men tji fick vi! Det kom ett plötsligt och långvarigt åsk- och regnoväder, så hästarna fick en vilodag, även om det inte var tanken från början.
Idag (söndag) har jag och Andreas varit på Kolmårdens djurpark, till sällskap hade vi familjen Ivarson/Zetterberg, så dagen har varit hästfri förutom de två klapparna gotlandsrusset i "barnens lantgård" fick. Så nu har hon vilat två dagar, men i det stora hela så kanske det var bra med två vilodagar efter två tuffa dressyrpass. Imon ska vi ta en långtur med vagnen och sen blir det veterinärbesök för båda hästarna. Håll nu en tumme för att Dockan är dräktig!

 Dockan i Åkerbo maj 2009.
 Isa i Åkerbo maj 2009.Kram
Mikaela <3


Bad & dressyr

I tisdags fick alla 3 hästarna komma ut, jag red Isa och till sällskap hade vi Emmy på Dockan och Elin på Daimond! Vi hade otroligt varmt här i tisdags så de fick bli en lugn tur ner till sjön, skönt för både oss och hästarna, Dockan var dock väldigt tveksam till det där med att blöta hovarna. Medan Daimond och Isa var över förtjusta de plumsade glatt ut i vattnet och stänkte vilt omkring sig så även jag och Elin blev rejält blöta. Jag har nog faktiskt inte badat med Isa sen jag tog in henne hit till stan från Jennifer. Isa verkade ju i alla fall uppskatta badet så det blir nog fler turer ner till sjön nu när vi hittar vägen, tror till och med de får bli en tur ner med vagnen någon dag, träna på att köra i vatten är alltid bra.

Igår vilade alla hästarna, jag hann inte med några större häst aktiviteter jobbade lång tur plus att hela "tjejgänget" skulle träffas på After work med räkfrossa. Det var alla tiders, något jag verkligen kan rekommendera om man är i krokarna kring Vetlanda.

Idag red Linda (som jag tränar dressyr för) Isa, nyttigt för henne att känna hur hon faktiskt fungerar och väldigt roligt och inspirerande för mig att se en duktig ryttare rida dressyr på henne. Man kan ju se mycket från backen som man kanske inte uppfattar på det viste när man rider själv och tvärtom om. De var båda rejält svettiga och varma efter ridpasset, Isa mjuknade fint efter ett tag och de fick till fina öppnor och slutor. Det var också kul att se att vårt jobb med tempoväxlingar ger resultat, nu är trav ökningarna riktigt fina. Linda tyckte som de flesta som provar att rida Isa, att hon är betydligt mer "häst" att rida än vad man tror, de krävs mycket ben för att jobba ihop fröken på ett korrekt sätt.
Dockan fick även hon ett pass på ridbanan men för hennes del blev de tömkörning, något vi inte gjort på väldigt länge. Svarta damen försökte först spela cool och låtsas att hon faktiskt glömt allt sen sist. Efter några diskussioner gav hon dock upp och jobbade väldigt fint, tränade mycket tempoväxlingar, avbrott och igångsättningar.

På måndag ska vi åka till veterinären med både Isa och Dockan. För Isas del blir det koll av tänderna, jag upplever att hon hänger lite i bettet och är lite stum i munnen så vi ska se om det är något som är på tok, alltid skönt att veta.
Dockan ska på ultraljud så de blir spännade!
Hoppas på goda nyheter för båda hästarna, för Isas del blir de väl då att det finns lite som behöver göras iordning, så att det faktiskt blir bättre sen.

Kram
Mikaela <3

Ny design

Måste kila in och tacka för min fina design som Emilia har ordnat åt mig, tusen tack hade aldrig klarat de utan dig www.eemilian.blogg.se är hennes adress kika gärna in där!
I utbyte var jag dock tvungen att lova något, att vi skulle åka på fälttävlan i boxholm i augusti (så Jennifer om du läser detta så måste vi åka, bara så du vet.) Nä skämt och sido men det var hennes krav och eftersom hon är duktig både på datorer och fälttävlan kan vi ju inte få bättre sällskap, vi som är gröna inom denna för oss nya gren.

Idag blev det en körtur med Isa, mitt på dagen, tyvärr. Det är ju skönare på kvällen eller morgonen men ibland har man inget val, idag jobbade jag delad tur det vill säga både morgon och kväll så det fick bli så här istället. Vi tog långa vägen runt sandåkra med mycket trav för att komma undan de värsta flug angreppen. Trots värmen var Isa pigg och glad, inatt sover hon inne igen vilket hon får göra fram till SM. Detta på grund av att hon blir tjock och loj om hon går ute dygnet runt, tyvärr! Jag hade gärna sluppit lite stall sysslor och haft henne ute på sommaren, men det går bra i alla fall.
Jag och isa hade sällskap på turen idag av Elin & Mattias det blev mycket häst prat till min och Elins stora glädje, vet dock inte om Mattias uppskattade de lika mycket. Tror ändå att han va lite stolt när han löste problemet med Isas baksele, den vill gärna krypa uppåt, men detta löste han genom att flytta den ett hack bakåt på svanskappan något jag inte hade tänkt på innan. Jag tycker det är trevligt med sällskap ibland när man ska köra mer kondition och inte behöver stenhård fokus utan har mer inriktning på "flås". Sen är det bra för Isa att ibland få dra lite tyngre, extra träning, det gillar vi mycket.

Nä nu ska jag gå och sova det är ju en dag i morgon också. Då blir de en lugn skogstur med Isa och Dockan.

Kram
Mikaela <3

Varm vecka

Nu har de gått en vecka sedan vi kom hem från Berg, en väldigt VARM vecka! Jag brukar inte klaga på värmen, då jag älskar att sola och att vara ute när de är varmt, men detta är nästan för bra för min smak oxå. Så länge man inte ska göra något eller ligger i badet går de ju bra men när man ska jobba eller ta hand om Isa då är det för varmt.

Isa har tagit de lite lugnt denna veckan, haft lite sommarlov kan man säga. Hon har till och med fått sova ute om nätterna (vilket har medfört att vi fått en "lite" tjockare Isa att jobba med nu fram över) men jag tror att både hon och jag behöver sådana pauser ibland. Hon har vilat två dagar denna veckan, i övrigt har hon gått ut i skogen. Helgen har jag och Andreas tillbringat med hans familj i Helsingborg, det var väldigt skönt att bara umgås utan massa måsten och tider att passa, vi har hunnit med att cykla på Ven, äta god mat och bada i havet. Härlig helg så nu är jag taggad till tårna för att sätta igång med finliret inför SM om tre veckor.

Isa hade på inget sätt ledigt när jag va borta, hon fick kämpa på i värmen. I fredags tog hon och Emma en lång tur, i lördags va de Nellie som stod för motionen och idag, söndag har Elin och Isa varit ute på en lång och härlig solskenstur! Det är verkligen tur för mig att jag har alla snälla och hjälpsamma människor runt omkring mig som ställer upp i vått och torrt. Ni är guld värda hoppas ni känner de.

Dockan (New Foresten jag kör) har nu varit hos hingsten för andra gången, hon visar ingen brunst denna gången så vi hoppas nu hon är dräktig efter betäckningarna hon tog när hon va där första gången. Hon är betäckt med Wellhouse Willum som gick etta på grevagården i år, så nu häller vi tummar och tår för ett fint och välskapt föl nästa år.
Denna veckan kommer mycket tid tillbringas i stallet, jag ska ta hand om Dockan och Daimond medan Fam F är uppe i Särna, kul att jobba med dem också och inte bara Isa. Dockan och jag slipar på formen inför invigningen till New Forest SM (går här i vetlanda.) Vi ska köra där som ett av inslagen, ska bli väldigt kul, kommer nog bli den största publik jag har kört inför.

Nu ska jag duscha av mig resdammet för att sedan titta på VM final i fotboll i goda vänners lag.

Kram
Mikaela <3

3 dagars hos Bergshästklubb

Tänkte berätta om den gågna helgen som vi tillbringade uppe i Götene, hos Bergs hästklubb för att köra en Nationell medlesvår tredagars tävling. Jag tyckte innan att det skulle bli så kul med tredgars tävling för att man skulle få mer tid till att titta på andra, umgås osv. men "tji" fick jag vi hade fullt upp från det att vi kom dit tills vi åkte hem...

Jag rullade från stallet kvart i tre på torsdagen för att möta upp O-hamns gänget på McDonalds, det va verkligen toppen att jag och Isa kunde ta sällskap med dem så kunde Andreas jobba hela torsdagen för att komma upp med vagnen på fredagen istället. Resan uppåt gick utan några som helst problem, jag lyssnade på musik i bilen och Isa tuggade hö i transporten. Väl framme blev de il-fart till maratonvisingen som vi precis hann i tid till, sen va de fix i stallet och promenad med Isa som gällde. Vanligtvis brukar jag köra henne på tävlings området kvällen innan men nu blev det ett dressyr pass hemma innan vi åkte istället eftersom vi inte hade någon vagn med oss upp på torsdagen. Kvart över elva va vi klara med installation av oss själva och hästarna, då bestämde vi oss för att försöka hitta något ätbart i Götene vilket inte var de lättaste så de fick bli ett stopp på Preem ute vid E20, gick ju bra de också.

På fredagen va de dressyr för hela slanten, jag startade inte förrän tio i tre så när Andreas kommit upp vid nio tiden och jag hade ridit Isa, gick vi ner och tittade på ekipage som vi kände och tog en snabb sväng i maraton hindrena.
Kan tillägga att det är 1,5-2 km ner till tävlingsplatsen så den som sa att vi inte hade gått den helgen den va väldigt orättvis!
På framkörningen kändes Isa fin, dock ville hon inte släppa till i sin vänster sida riktigt ordentligt så det blev mycket framkörning i vänster varv. Väl inne på banan tycker jag att hon skötte sig bra, jag vet att jag missade lite i min  enhandsfattning och i en av halterna, men i de stora hela hade jag en bra känsla och va väldigt nöjd med Isas prestation inne på dressyrbanan. Döm om min förvåning när resultaten kommer upp och jag ligger näst sist, jag och domaren va helt enkelt inte överens. Bedömmningssportens svarta baksida, jag va efter detta rejält arg, besviken och ledsen men efter lite pep talk från andra kuskar och domare bestämde vi att det va bara att lägga det bakom sig och lita på sin egen känsla och "glömma" siffrorna på pappret.
Kvällen ägnade vi åt att gå maraton hinder, när vi går hinder går vi in tillsammans (jag & Andreas) i hindret letar upp de bokstäver vi ska köra och försöker hitta en bra lösning med mycket flyt, flyter de vinner man mer tid än om man stannar upp, kör ryckigt och korta vägar. Vi går sedan varje hinder tills vi känner att de sitter som gjutna, det blir mycket diskussioner och gående innan man är klar.

Så var de då dax för dagen D som skulle innehålla maraton. Vi startade fem över halv ett med Isa, termometern visade 34 grader i skuggan. Men Isa va pigg och glad på väg upp mot sträckorna, det ända som verkade störa henne va blinningarna som va helt tokiga, när vi körde skritt sträckan hade hon nog 15-20 stycken på sig då tyckte jag riktigt synd om henne. Vi klarade sträckorna utan fel, dock va ja orolig i skritten, skritt sträckan va på 800m, efter att vi skrittat 300m låg vi 30 sek efter ideal tiden. Detta för att hon ville stanna och skaka av sig alla flyg fän men tur man har en häst med 9a på sin skritt för de sista 500m gick utmärkt och hon lyckades faktiskt skritta in den tiden och lite till. I pausen innan hinder sträckan fick Isa vatten både att dricka och över sig både med hjälp av svamp och blöta handdukar, detta för att kyla ner henne en aning.
Isa va pigg och glad i hindrena, jag hade en häst som ville ta i och kämpade med oss hela tiden, underbar känsla. Behöver jag nämna att det dagen till ära var riktigt skönt att bli blöt i vattenhindret! Alla hinder flöt otroligt bra vad kan det annat göra när man har en super groom där bak. Känner mig så trygg med Andreas på vagnen, jag behöver "bara" tänka på körningen så fixar han resten, tider, pliktportar osv. Vi slutade fyra av 11 i maraton och efter maraton och dressyr hade jag gjort en rejäl klättring från 10e plats till 6e, brukar vara svårt att avancera så många placeringar efter en "dålig" dressyr. På kvällen va de kusk fest, mycket trevligt, var och en fick ha med sig eget att grilla.

Söndagens presicion började vid nio och jag körde redan som nummer sex, presicions banan var snällt byggd med portar till nummer 16. Omkörningen va inte heller den så lång 1-3, 12-16. Isa kändes väldigt fin i precisionen, dubbel nolla med en bra tid... Vi hoppades så klart på pris, men sista kusken slog mig med en halv sekund, än en gång va vi fyra. Tre fick pris, totalt slutade vi 6a.

Klockan ett satt vi redan i bilen på väg hem så vi va hemma i god tid i söndags vilket innebar grillat hos pappa och en lång pratstund hos min morfar.

Summeringen av helgen blir... Att jag om man bortser från dressyr poängen är super nöjd med våran prestation, vi har inte tävlat sen första helgen i augusti förra året vi går direkt in i medelsvår klass med dessa resultat! Jag känner att vi är på G igen nu... Mycket som är på gång, jag får avslöja mer nästa gång, håll tillgodo det blev ett långt inlägg...

Kram
Mikaela <3

Hemsida V/S Blogg

Hej!

Jag har bestämt mig för att skaffa en blogg istället för att fortsätta med min hemsida. Känner att hemsidan tyvärr tar för mycket tid och då blir det att man inte uppdaterar istället... Här kan man gå in och skriva ett kort inlägg utan att behöva uppdatera första sida osv.

Så håll tillgodo kära vänner och följ mitt liv med hästarna och våra äventyr här istället!

Kram
Mikaela <3

RSS 2.0