28 april

Idag tog jag och Linda en tur i skogen runt sandåkra, alltid när vi ger oss iväg på turer så möter vi massa konstiga saker eller händer de ngt idag va de grävmaskiner och lasbilar. Isa tar ju det hela med ro medan bruna Isa tycker att en del saker är lite farligare än andra...
Men vi hade en väldigt trevlig tur!
I solskenet på morgonkvisten, blev en hel del trav uppför och där ville inte min kära pålle ge efter riktigt hon va super fin i skritt och galopp men va väldigt stark i traven. Dock travade vi sedan igen när marken var plan och när jag suttit ner i traven och verkligen fångat upp henne med halvhalter så mjuknade hon och jobbade rikitigt fint, skönt att hon mjuknade och känslan blev bra innan vi kom hem igen. Ska nog snart ringa och boka en dressyrlektion, vi får ju ge oss ut och åka om ett tag! Har även små funderingar på att åka på JLFF:s uttagning i dressyr och rida allround klassen, men vi får se, vågar inte ropa hej ännu...

Igår jobbade jag heldag och Josefin och Isa var ute och skrittade en timme.

Tisdags kvällen tillbringade vi på banan (nu mera i dammet) jag red ut 20 min till att börja med i skritt och trav sedan blev det jobb på banan i 40 min, Isa blev rejält trött och svett. Vi jobbade mycket med ställning, tvärning, avsaktningar och igångsättningar. Hon var mycket mjuk och följsam och jobbade fint trots värmen som var.
Jag blev kvar i stallet ganska länge där på kvällen och när Dockan och Daimond fick komma in kände jag på Dockans juver och nu börjar hon fylla i lite smått, är så spänd på att se vad det är som gömmer sig där inne. Det viktigaste är så klart att det går bra och att det är välskapt men så klart drömmer man!

På tal om drömmar så finns det en häst och en gård jag skulle vilja ha... Varför är man inte miljonär!?! Jag har alltid älskat gården och hästen är fantstisk, kanske skulle gå ner till affären och köpa en triss lott och be en bön!?!

Kram
Mikaela <3

Ny skodd

Igår fick Isa nya skor, igen (2 veckor tidigare än vanligt)! Men det passade egentligen rätt bra eftersom hon slitit tån på skorna väldigt mycket när hon gick med broddarna. Så nu har hon fina fötter igen. Jag pratade också med hovslagaren om hur vi ska göra med fölungen sen eftersom Dockan är lite inåt tåad (stavas det så???) hon ville titta på den redan vid två veckors ålder ifall det var ngt som man kunde rätta till med raspning osv. Det är verkligen skönt att ha hittat en sån duktig och kunnig hovslagare.
Innan hon fick nya skor hade jag och Linda varit ute och skrittat en lång runda, bäckrundan plus en gång upp i backen båda hästarna var lite svettiga och rätt trötta efter vår tur. Sen var det ju redan 17 grader igår vid klockan tio så det är ju inte så konstigt att de blir svettiga heller, jag funderar faktiskt på att klippa Isa igen, vi får se hur jag det blir.

Josefin har haft riktig älgsafari i helgen träffat på en älg på samma ställe 3 utav 4 gånger, i lördags ringde hon och frågade om hon kunde rida förbi och jag försäkrade att den inte skulle göra ngt, sen när hon red tillbaka så hade den lagt sig ner på samma ställe.
På söndagen var det sedan dax igen återigen på samma ställe fast då bara när de var på väg hem. I lördags blev det två gånger i branta backen medans de i söndags tog en rikitg lång runda runt Nygård.

I söndags var jag så arg, ledsen och blev även lite skärrad när jag fick mess av Josefin om att Isa fullkomligt hade "mördat" sitt stall täcke och hade det kvar i trasor på kroppen dessutom rejält insnodd och svettig. Det står klart och tydligt på Isas tavla att hon INTE ska ha täcke när det är varmt och om det regnar ska hon ha regntäcke, som är gjort för lek och bus ute... Stalltäcket hon hade på sig är inte gjort för utomhus bruk och inte är det heller särskilt skönt för Isa med täcke ute när det är 20 grader.
Jag längtar så tills vi har ett eget ställe och man kan sköta sig helt själv... Det var ju verkligen tur i oturen att det inte hände något, hon kunde ju skadat sig!
Ja ja nu har jag gnällt lite också...
Framåt eftermiddagen/kvällen blir det ett dressyrpass för mig och Isa på banan.

Kram
Mikaela <3

Påsk

Nu är vårens stora högtid påsken här, för min del blir det inte så mycket umgänge med släkt och vänner då jag jobbar 13 timmar idag och återigen samma pass imorgon, men den dagen man får lönen finns där ett extra tillskott och det är alltid välkommet!
Igår var jag i ridhuset och hjälpte till på en dressyrtävling för stora hästar, jag räknade lite protokoll och fick lära mig sytemet i datorn osv. Sedan var jag speaker i en klass, tycker faktiskt det var väldigt kul även om jag var otroligt nervös när jag skulle börja prata men sen flöt det på rätt bra!
Isa fick vila igår efter tre dagar med körning, i torsdags tog vi en lugn tur runt Bäckseda. Jenny och Molly var med mig och åkte, tror dock inte Molly var så jätte imponerad. Hon tyckte det var roligare att titta på flugor och plocka stenar ;0) men jag tycker det var mysigt att få umgås med dem en stund.

Nu i helgen tar Josefin hand om Isa, det blir nog en lång uteritt och klättring för deras del. På måndag kommer hovslagaren så då blir det nya skor för damen och sen ska vi nog ta en riktigt mysig skritt tur det var längesedan, inga krav utan bara ut och skritta långt och länge.

Har en glad nyhet så här i påsktider också, igår flyttade den hästen som fortfarande hade symtom från kvarkan ut, på bete och det betyder att han och hans kompis är isolerade och vi andra kan börja räkna ner dessa 20 dagar... Så nu gäller det att hålla tummar och tår så att de blir blåa för att det inte blir några mer hästar som insjuknar utan att vi blir "frisläppta"...
Hoppas, hoppas, hoppas då kan vi snart börja titta på lite tävlingar!

Kram
Mikaela <3


Dressyr körning

Igår stod dressyr körning på schemat och igår höll vi oss faktiskt till planen!
Josefin kom och hjälpte mig och höll mig sällskap, vi hade bestämt att vi skulle försöka filma lite och så blev det. Först körde vi ner till sommarstugorna och vände, skritt ner och trav hem, sen blev det lite uppvärmining på banan med volter och tempoväxlingar även lite andra linjer som ingår i programmen.
Isa va väldigt lyhörd och känslig så fort vi kom in på banan men hon har två lägen i sitt jobb och i det första läget är hon ganska ok men man får oftast pressa henne och nästan ta en liten "diskussion" med henne för att ramla helt över nästa kant då hon blir helt mjuk och följsam. När jag har ransakat mig själv och analyserat som jag har gjort väldigt mycket det sista halvåret har jag kommit fram till att jag kanske inte jobbade mig över den där sista kanten förra året för att hon va så otroligt svår då. Jag var helt enkelt rädd för att misslyckas helt och hållet, vilket skulle bli resultatet om jag gjorde mitt yttersta men ändå inte fick till det... Ja, ja nu svamlar jag lite!

Tilläggas bör att jag nu är tillbaka där jag var när hon va så fin, jag gör detta jobbet på ett vanligt tredelat bett och visst krävs det lite jobb men det gör de ju på de flesta hästarna och jag får henne dit jag vill på ett bra och mjukt sätt...
Jag ska försöka fixa så ni kan få se filmen antigen här eller på facebook, jag tror nämligen att man kan lägga videon direkt från telefonen till facebook. Jag filmar och tar väldigt mycket kort med telefonen och måste säga att jag tycker bilderna blir jätte bra och även filmerna.

När Isa stod i sin box och njöt efter tvätt och avskrittning så började vårat nästa arbete! Tvätta vagnen, den har verkligen sett hemsk ut efter flera körturer på blöta grusvägar. Men nu är den glänsande svart igen...
En dag när solen skiner ska vi gå igenom den helt, måla i där det släppt färg och smörja upp allting nu inför säsongen, så är nog snart både den och vi redo för att ta tag i körsäsongen när vi är "fria".

Idag blir det en lugn tur runt Bäckseda tror jag (vi kanske skulle klä ut oss till påskkärringar hi hi hi...) en av mina äldsta och bästa kompisar kommer med sin lilla tjej så vi ska bara ut och mysa och njuta av vårvädret. Skönt för Isa nu när hon har gått två ordentliga pass.

GLAD PÅSK på er alla mina läsare...

Kram
Mikaela <3

Fartlek

Gårdagens plan höll inte riktigt så som jag hade tänkt mig, dressyr på banan stod det i kalendern. Men motivationen fanns inte där överhuvudtaget... Så istället bestämde jag mig för att köra en runda i det underbara vårvädret vi hade, jag fick med mig Fanny som hjälp och sällskap så vi gav oss iväg utan ett egentligt mål... Det slumpade sig så att vi hamnade borta vid travarna och där hittade vi en ny slinga som inbjöd till fartlek och "maraton"träning. Det var en jätte mysig sandslinga som tog ung 15 minuter att köra runt så vi körde två varv, övade på öka och minska galoppen, lägga volter på en del ställen och "ruscha" i galopp för att sedan gå ner i lugn galopp igen.
Isa var otroligt glad och lyhörd, det märktes verkligen att hon hade lika kul som vi! Med en nöjd och svettig häst begav vi oss sedan hemåt i skritt och trav.
På köpet fick Andreas en ny "idol" i Fanny, hon var mycket imponerad av en grooms jobb och hur jobbigt det måste vara och stå där bak och parera allt i hög fart, hon sa att hon skulle be om autografen nästa gång hon ser honom vi får väl se ;0)

Vid sju var det stall möte angående kvarkan och vårstädning i stallet! Gällande kvarkan är det nu mera bara en häst som har symtom, så förhoppningen är att han kan gå ut i helgen och börja vara ute. Detta gör ju att vi "isolerar" honom och han inte har någon kontakt med andra hästar eller stallet och på detta sättet ger det ju oss andra friheten att börja räkna ner de 20 dgarna...
Dock får jag släppa drömmen om ett deltagande i NM-allrounden... Jag hinner absolut inte kvala! Det är om Jennifer får en nolla till i hoppningen och man då kan sats på hoppningen istället. Vi har preliminärt bokat in Tranås den 29 maj, så nu gäller det bara att hålla tummar och tår att det inte "poppar" upp någon mer sjuk häst.

Kram
Mikaela <3


Vårbilder


Först kommer två bilder på "Egons-spann" det var detta fyrspannet jag hjälpte
till med under kursen i O-hamn. Var verkligen jätte intressant att se hur man
satte ihop dem och styrde osv. På första bilden får Egon hjälp av Christer och på
 andra bilden har jag fotat från groom plats där bak.

Isa är trött efter ett mycket hårt och i hennes ögon "onödigt"
longerings pass.

Isa och jag myser i vårsolen! behöver jag tillägga att hon var
överlycklig över att få smaka på de första små gröna stråna.

Två av tre små glada tjejer som var och hälsade på mig och Isa i lördags!

Hela gänget samlat utanför stallet. Det var tre glada tjeer som sedan
hjälpte till med att ta av saker, borsta och släppa ut Isa.

Kram
Mikaela <3

Vårsol

Nu har vi fått njuta några dagar av denna underbara sol, visserligen var det mest moln igår men jag och Isa fick allt lite sol på oss när vi var ute och körde på morgonen. Igår blev det alltså en körtur, körde runt Nygård och hittade en längre variant av den rundan med en rikitgt härlig lång backe som man kan träna i. Igår låg fokus på att få henne lite mer bärig i galoppen och lyssna på mig (hon vill gärna bli lite stark när man kör ute) därför hade vi "tävlingsbettet" på, det fungerade jätte bra och jag fick igenom mina halvhalter och mina tempoväxlingar lite bättre, alltså tempoväxlingar i gallopen dvs att man lägger in ökning och minskning som om man körde ett maratonhinder...
Detta går jätte bra på banan men när hon är så full av energi som hon är nu kände jag att jag behövde lite hjälp ute då hon blir mycket starkare för mig.

I fredags longerade vi och jobbade mycket med att flytta innerbenet ut över yttrebak benet, inte jätte roligt i Isas ögon men ett bra sätt att få henne mjuk på.

Idag var en jobbarkompis och hennes barn och hälsade på mig och Isa i stallet, så idag blev det skritt och trav på ridbanan och en sväng ut i skogen i skritt. Isa är så bra med barn för hon är så snäll och ger dem förtroende direkt, tog mycket kort som jag hoppas kunna bildbomba er med imorgon så håll utkik.

Trots att jag har haft stallet i helgen har Andreas och jag hunnit med mycket annat också i fredags var vi i Jönköping, Andreas skulle handla llite golf saker och så passade vi på att äta ute.
Igår tog vi en roadtrip på eftermiddagen och hann med att besöka både släkt och vänner, vi hade inte anmält våran ankomst till någon utan den var högst oplanerad men väldigt trevliga stopp ändå utmed vägen.
Idag hade jag sällskap och hjälp i stallet av Andreas på morgonen, det är verkligen skillnad på att vara två och hjälpas åt, jag längtar så till den dagen vi får eget!!!
Nu är jag däremot själv hela eftermiddagen då min älskade hälft skulle iväg och dömma fotboll, jag tror jag ska ta en promenad i vårsolen och köpa mig en tidning och lite "söndags"godis. Sen blir det ju stallet ikväll igen för att fodra.

Skickar med en liten bild när Isa mumsar av årets första gröna strån!

Kram
Mikaela <3

Halm

Igår var vi hos min morbror och hämtade halm inför den stundande fölningen, är ju drygt en månad kvar men jag känner att jag vill vänja henne vid halmen succesivt(hon står ju på spån nu men jag vill att hon står på halm när hon fölar).
Börjar bli lite pirrigt, vad det ska bli för kön? Hur den kommer se ut osv. Det viktigaste av allt är ju självklart att allting går bra men om jag får drömma vill jag ha ett kolsvart stoföl med fyra vita strumpor och vit stjärn... Låter fint va!?!
Är det någon som är bra på att knåpa ihop namnförslag så mottages det tacksamt, pappa heter Wellhouse Willum och mamma Strätes Dockan. Om det blir ett sto vill jag nog att det ska vara något namn som innehåller docka på något vis tex på engelska, hingst har jag egentligen inga särskilda krav vore ju kul om man fick in "Well" på något sätt.

Annars har "hästeriet" gått lite på halvfart på grund av magåkomman, i tisdags körde jag och Josefin en sväng innehållande ganska mycket trav på asfalt. Jag får ju passa mig var jag kör så ingen behöver ringa veterinärer osv igen, men så vitt jag vet så smittar det inte bilar och det var de ända vi mötte i tisdags.
Igår va jag och Isa ute och "joggade" lite i skogen, kan säga att Isa var uppe i de blå och med tanke på hur lite mat jag fått i mig det senaste var jag inte alls med på hennes noter. På det viset känner man verkligen att det tar på krafterna...
Idag var jag bara i stallet och mockade Dockan och Isas boxar, resten ordnar Josefin, jag skulle jobbat idag men kände mig fortfarande för ork- och kraftlös. Hoppas att Isa håller sig på mattan och får rasta av sig lite mer ordentligt ikväll, de skulle rida runt sandåkra så då kanske hon kan få lite utlopp för sin energi.
Så får vi se vad vi orkar hitta på imorgon(Isa orkar säkert en hel massa men matte!?!), vi skulle behöva ägna oss åt dressyr men finns inte kraften där blir de bara fel då tar vi en tur i skogen.

Wellhouse Willum, bilden är lånad från www.astartorp.se

Kram
Mikaela <3

Fodringsvecka

Denna veckan har jag hand om fodringen i stallet dvs jag fodrar på kvällarna och på morgonen lördag och söndag!
Detta gör vi på ett rullande schema efter antalet hästar i stallet, varje häst (förutom stallets ägares hästar) har en vecka. Det blir ungefär en vecka per halvår så jag tycker det är ett rätt "smärtfritt" schema.
På lördag och söndag har jag även utsläpp i våran utsläpps grupp vi är tre olika grupper i stallet som hjälps åt med utsläpp, i våran grupp ingår 8 hästar så det innebär att man har utsläpp en gång varann månad, inte så farligt det heller. Jag tycker det är skönt att kombinera utsläpp och fodring eftersom man ändå måste upp och fodra kan man lika gärna var kvar tills de ätit upp och sedan släppa ut dem.

Igår låg jag mer eller mindre hela dagen, som tur var pratade jag med Lissa i stallet och hon skulle in till stan för jobb så igår fodrade hon dem. Orkade ju knappt gå ut med soporna så det var ju tur att hon kunde hjälpa mig. Mår mycket bättre idag, har till och med fått i mig lite frukost nu!
Egentligen skulle jag jobbat idag men efter två nätter med knappt någon sömn så kände jag att 13 timmars jobb nog skulle förvärra saken så idag ägnar vi dagen åt rehab...
Beroende på hur jag känner mig framåt kvällen så kanske det blir en lugn körtur med Isa annars skulle Josefin ta ut henne på en lång skritt tur!

Skickar med en bild på Isas box, jag har alltid extra täcke hängande framme om hennes utetäcke är blött och hänger i torkrummet kan Pelle alltid ta det andra som hänger på boxen.
Alla i stallet har också egen grep och sopkvast, rätt skönt tycker jag då kan man alltid mocka och sopa utan att behöva vänta på någon annan.
Sen har vi min älskade "trefingers"-krok där jag alltid har en handduk hängande plus att det är smidigt till träns, tömmar osv.
Har även en "cykelkorg" hängande på boxen där i finns jodopax, pälsglans, linement, schampo och lite annat smått och gott! Smidigt att ha det framme som andvänds ofta.
Nästan alla hästar i stallet har en egen "white-board" tavla på boxen, där skriver vi vad de ska ha för täcke eller om de ska stå inne. Helt enkelt om det är ngt de andra behöver veta. Alla hästar har även en fodertavla så Pelle vet hur mycket grovfoder vi ger dem.
Vi hänger färdiga "ikea-kassar" med maten på deras boxar, överst är kvällspåsen där vi även ställer kraftfodret. Nederst är bara grovfoder, kraftfodret står då i fodringsvagnen i foderrummet ifall ngn häst skulle vara lös under natten finns iaf inget kraft foder den kan äta av.

Så nu vet ni lite hur vi har det i stallet och hur det ser ut vid boxarna.

Kram
Mikaela <3

Kort uppdatering

Idag blir det bara en kort uppdatering så ni vet att jag lever... Fast just nu känns det inte som det är mycket mer än så, att jag lever!
Reagerade nog på att jag suttit i solen hela lördagen så natten mellan lör o söndag vaknade jag med blixtrande huvudvärk, illamående och frossa! Sen blev det inte mer sömn den natten.
Inatt var det "bara" illamående, så inatt har istället magen hållit mig vaken... Matförgiftning!!! Nästan alla vi som va i O-hamn hade råkat ut för detta kring midnatt, är helt orkeslös och förutom några skedar fil har det inte blivit mycket mer än vatten i magen.

Annars var helgen toppen som vanligt!!! Massa nya intryck även om "man bara stod vid sidan om" fick vara med och hjälpa till coh sätta ihop fyrspannet och åka med och kan bara säga att jag är imponerad och att fyra tömmar är två för mycket för mig!

I torsdags red Isa och jag "dressyr" i skogen medan Josefin och Isa tog en långtur runt Nygård i fredags kväll... Lördagen va inplanerad vila, igår skulle jag kört men orkade inte så det blev ännu en vilodag, jag tänkte ju att jag är ju ledig på måndag så då tar vi en härlig tur men de har jag inte orkat med idag utan blev vila även idag!
Så nu har hon haft tre vilodagar, är ju bra med "break" ibland så får räkna detta som de! Igår klippte vi dock manen och fixade lite...

Hoppas på att orka uppdatera med lite bilder osv imon, nu blir det nog soffan och film. Är sjukt sugen på glass?!?! Ngn som vill gå och handla åt mig ha ha ha...

Kram
Mikaela <3

Underbar dag

Idag har det varit en sån där fantastiskt underbar dag när allting känns bra och stämmer... Fast jag får erkänna att jag är lite "rädd" för sådana dagar! Tycker alltid man får bakslag när man är glad och nöjd över allting... Får hoppas att det inte händer nu, jag njuter iaf av vad denna dag har givit mig!

Åkte ut till stallet direkt på morgonen, så Isa stod i sin box och väntade på mig! Isa fick en hötuss och jag tog mig an kaos tillståndet som min "täckes- och tvätthög" på mitt tävlingsskåp har befunnit sig i. Plockade iordning alla täcken vek ihop och avgjorde vad som behövdes tvättas eller inte?!?
Blev en rejäl hög som ska upp på skullen bland de andra täckena i min stora låda, en del fick dock stanna kvar på tävlingsskåpet det ska jag köra till "Djurens värld" där de tvättar och torkar allting åt mig.
Blev även en ikea kasse med handdukar, skydd lindor osv som fick följa med hem bli rena istället! Nu går maskinen för fullt med hästjackor istället, flitig dag med andra ord.
Tog även tag i "cykelkorgen" som hänger på Isas box där har också varit en salig röra men nu är det ordning och reda bland alla flaskor och sprayer. Så skönt när man får ordning bland alla saker!!!Ska fortsätta med lite andra projekt imon...

Sedan tog Isa och jag ett dressyrpass med vagnen i ridhuset. Isa var till en början väldigt sprallig och busig hon lyssnade mest efter Dockan som stod ute i hagen och gnäggade efter henne. Då hade jag en häst som var otroligt stark och bara ville lägga sig inåt i kurvorna istället för att jobba med mig och faktiskt bära sig själv.
Jag jobbade mycket med volter, åttvolter och serpentiner för att få loss henne i nacken och även jobba med pisken på hennes innersida (har pisken vilande på innersidan precis som innerskänkeln vid ridning) för att få henne att inte luta sig inåt utan jobba och ställa i nacke och hals, efter en halvtimme ungefär lossnade allt!!!

Jag bara log, hade ingenting i handen en häst som lyssnade perfekt och behöll formen i alla lägen, ärligt talat vet jag inte när Isa var så här fin senast!
Jag önskar att jag hade haft någon som filmade eller tog kort känslan var TOTAL det är detta man letar efter varje dag, det är de som får en att fortsätta kämpa och jobba!
Hade jag inte haft öron hade nog leendet gått runt. När hon slappnade av och jobbade så fint körde jag även lite vägar med enhandfattningen och även detta gick jättebra, super stolt och glad fick Isa skritta ute en stund.
Det som är så härligt just nu är att även att hon jobbat ca 50min i ridhuset och vi skrittar bortåt så gör hon det med glädje och spetsade öron. Min älskade lilla häst...
Jag tror och hoppas att vi nu har hittat ett system där vi kan hålla henne glad, pigg och fräsch...

Nu ska jag lägga mig i soffan med ett nytt nummer av Equipage!

Kram
Mikaela <3

Temp

Isas temp låg lite högt även under lördagen men sen på söndagen och igår har den legat helt normalt igen, skönt! Jag har i alla fall en toppen snäll veterinär jag skrev ju ett "nojjigt" sms till henne i lördags, snäll som hon är så ringde hon upp och så pratade vi lite.
Planen blev att Josefin skulle rida ut henne som tänkte men bara jogg dvs skritt och trav, för att sedan ta tempen igen när de kom tillbaka, hade hon då haft feber hade förmodligen tempen skjutit i höjden vi ansträgning! Det gjorde den inte, även på söndagen gjordes samma sak och nu var tempen nere på normala 38,1 igen.

I lördags på min rast var jag inne i ridhuset och kikade på tävlingarna och shoppade loss på charlies, det blev en underbart gosig fleecetröja med Charlies egen logga på och en HV polo tröja! Som nästan är för fin att ha i stallet så det blir nog en "vanlig" tröja...
Man blev ju ännu mera sugen på att få ut Isa på tävlingsbanan när man såg alla fina hästar på tävlingen, just nu längtar jag väldigt mycket efter de och tills i maj när den lill* fölungen ska se världens ljus.

Igår blev det ett svettigt och soligt dressyrpass på banan. Jag jobbade mycket med att tänka ytterhand, innerskänkel och verkligen få henne att forma sig kring dem. Sen blev det mycket galopp jobb där vi jobbade varierande mellan små volter och kort galopp för att sedan lägga upp tempot på en större volt. Reaktionen blev precis som jag ville ha den dvs att jag fick en häst som reagerade snabbt och blev väldigt lätt i handen. Jag får tänka ännu mer på yttertygel i galoppen för Isa har en förmåga att "falla" lite inåt om man inte är stadig och hjälper henne. Skillnaden blir så stor när man är noggran där! Jag hade ridit och var klar vid halv och solen sken från en klarblå himmel så Isa fick komma ut i hagen igen vilket jag tror att hon uppskattade.

På kvällen var det sedan dax för bowling och mat i bowlinghallen tillsammans med de som jobbar i sekretariatet på hopptävlingarna här i Vetlanda. Tanken är att jag ska hjälpa till där när jag nu tävlar för dem och jag ska även ansöka om förmånskort osv.
Jag och ytterligare en tjej fick i uppgift att göra scheman osv innan tävlingarna på vilka som ska jobba och vilken tid. Ska bli spännande att vara aktiv i en förening på detta sätt, det har jag aldrig varit innan.

Kram
Mikaela <3


Oro

Isa hade lite högre temp igår också 38,3 när jag var där på eftermiddagen och sen när Fam F var där på kvällen hade hon 38,4.
Jag kan inte låta bli att oroa mig, jag vet att det handlar om jätte lite och när jag tänker efter och blir så där klok som man kan bli när man inte låter "nojjandet" ta över, så säger mitt förnuft att hon borde haft ännu högre temp nu om det skulle vara något fel?!?
Kan inte den där himla bacillen bara ta och försvinna...
Vi gjorde även så att från och med nu får hon ha samma täcke ute och inne, kanske är täckena som gör henne varm? Så nu har hon sitt fina rutiga täcke både inne och ute, det är ju lite fodrat. Innan hade hon stalltäcke och sedan utetäcket över.

Jag hade tänkt att vi skulle ridit dressyr igår men hon fick vila, jag blev inbeodrad på jobbet så det var bara och åka hem och sticka till jobbet istället (kanske var bra med tanke på den lite förhöjda tempen!?!)!
Det var verkligen inte vad jag hade planerat, hade tänkt rida och sedan innan det var dax för kalas för Andreas lillebror bege mig till Charlies på kundkväll... Men men så blev det inte!

Nu i helgen jobbar jag, 13 timmar per dag.
Så nu står Isa under Josefins beskydd denna helgen, hoppas på att få ett glädjande SMS om en pigg och glad häst med lägre temp...

Kram
Mikaela <3

Grått, grått, grått

Idag var det svårt att masa sig upp ur sängen det var ju helt dimmigt och regnade så smått ute, jag behöver sol och vårväder!!!
Framför allt behöver våran hage det... Man får "vada" ut i geggan när man ska hämta in dem. Igår blev en lite mer stressig dag än det var tänkt, passade Alvin (min underbare systerson) på dagen och sen blev det jobb från halv fem till elva. .
Fanny tog ut Isa på en skritt runda, hon hade varit pigg o glad men haft lite högre temp än vanligt... 38,3 visserligen bara 0,2 grader men just nu är man helt nojjig att de ska bli sjuka! Vi hoppas på vanlig temp idag igen och att det bara var en tillfällighet.

Damerna äter lunch i deras leriga hage...

I onsdags var jag och Isa ute och travade i det fina vårvädret, vi tränade mycket avbrott och igångsättningar. I början var hon lite för laddad och tyckte inte alls om att matte ställde massa krav och att hon ibland också skulle stå stil,l det tillhörde inte favoritövningarna i Isas ögon...
Men efter ett tag så gick det till och med att göra fina avbrott från trav till halt och från galopp till skritt självklart blev de även från skritt till galopp och från halt till trav. När man jobbar dem på detta viset får man verkligen en häst som är observant och lyssnar och man får dem att mjukna bakifrån när de får in baken under sig och höjer ryggen.

Dock hade en person med hästar som jag travade förbi ringt till jourhavande veterinär och klagat! Vi kunde ju inte vara ute med hästar från "Kvarkastallet" hans hästar kunde smittas!!!
Jag säger bara, herregud, Isa är frisk och kvarka är en kontaktsmitta!!!
Jag förstår att han hade blivit upprörd om Isa stått och "pussats" med hans hästar över staketet men vi travade förbi på en allmän väg... Om folk tog reda på fakta innan de ringer och skäller så vore det så mycket enklare. Jag skulle aldrig drömma om att orsaka smitta på någon annans hästar eller utsätta dem för en risk...

Isa iklädd sitt nya utetäcke!

Ringde Eva i tisdags också så det blir en tripp till O-hamn nästa helg, ska bli jätte kul! Jag var så välkommen om jag kom utan häst och i rena kläder... Så klart!!!

Kram
Mikaela <3


RSS 2.0