Midsommar helgen

Midsommar helgen tillbringade vi som ni vet på flyinge, träning för Tonnie och Rudolf! Ett stort samarrangemang mellan EDG och oss som har tränat för dem i vetlanda... 
Något som slog väldigt väl ut och vi va under helgen hela 25 kuskar som tränade! Fantastiskt kul att genomslaget blev så stort. 
När jag och Emma började spåna på detta vet jag att vi ställde oss frågan; "- Om det verkligen va fler än vi som va så nördiga så de ville träna under hela midsommar helgen." Uppenbarligen var det så!
Jag får återigen tacka för alla positiva reaktioner vi fått både under helgen och efter, det är all energi ni tränings villiga kuskar ger oss som gör att man orkar kämpa vidare med allt som behöver fixas, innan under och efter träningen. Ett stort plus va också att Eva Ö från Tidningen Ridsport va där och skrev ett härligt reportage om oss.

Upplägget under helgen va precis som på en tävling, dvs dressyr fredag, maraton lördag och sedan koner på söndagen! Dessutom hade vi ett jätte stort midsommar knytis på midsommar afton. Jätte lyckat och super gott, det var alltifrån sill till sallader, ost och kex och jordgubbar så klart! 
En och annan sång och nubbe hörde ju så klart till! Härlig stämning och massa prat, vad mer kan man önska? 
Under hela helgen fanns också Ulrika och Nicklas från Kungsborgs smedja på plats, för att "checka" våra hästar! På lördags kvällen lyssnade vi på blandad teori uppe i gröt rummet på flyinge, groomens uppgifter i maraton, dressyr tankar, våra träningar och hästarnas status va sånt som vi diskuterade! 

Så till mina träningar... På fredagen va Aragon så där fin som bara han kan va, det mesta funkade prickfritt och vi slipade på detaljerna till programmet vi ska köra i Eskilstuna. 
Fortuna fick träna vatten och leka i hindrena, hon är en riktig tiger och slitvarg! Hon vill hela tiden framåt och hon bjuder på ett härligt stöd i handen.
På lördagen blev rollerna ombytta, Aragon i hinder o Fortuna på dressyrplanen. Det känns verkligen som vi börjar få upp farten med Aragon nu, när jag tänker på att vara helt stadig i handen går han super, nu ska jag bara hålla i denna känslan. 
Söndagen slipades det dressyr med båda, vi bytte bett på Fortuna, hon kommer nog få gå dressyren med ett Kimbelwick bett, inte för att hon är tung eller svår att styra utan för att jag ska få min lilla Duracell kanin att vänta... Ligga kvar i min hand och inte alltid mata på framåt! 
Aragon va ganska svår att köra på söndagen, förmodligen lite träningsvärk sen lördagen kombinerat med att vi körde honom mycket framåt och då var han lite konfunderad under söndagen. När han åter skulle hålla sig lugn och "bara" trava! 
Jag är så glad över att jag har en tränare som engagerar sig och alltid finns där, i bra och dåliga stunder! Trots ett pass där hästen stundtals va lite yr fick jag mycket med mig hem, ibland får man ju faktiskt syssla med problem lösning också ;0) 

Klockan tjugo i ett natten till måndagen stupade jag i säng här hemma, med ett fånigt leende på läpparna! De här helgerna är verkligen guld värda och jag är så glad att Pia "snackade" in mig i detta för två år sedan!!!

Nu har ni fått en liten inblick i hur vi har haft de... Men för att veta hur det är, måste det ju så klart upplevas!!!

Kram
Mikaela <3

Semester på Grönkulla

Jag har ju haft de så "lyxigt" nu att jag har varit kvar här nere i Skåne på lite semester sen tävlingen... 
Jag och hästarna bor ju på fem stjärniga lyx hotellet Grönkulla! Eller vad sägs om jordgubbar, kladdkaka, fin frukost, varm vatten jämt, hemlagad rostbiff osv! 

Som om inte detta var nog har Fortuna blivit hoppad, jag har haft sällskap på körpassen! Aragon o ja va ute och skrittade med två hästar som sällskap! 
Sen att värdparet och andra människor här har hjärtan av guld och behandlar mig som en prinsessa gör ju inte saken sämre!!! Kanske ska överväga och tillbringa hela min fyra veckors långa semestrar här nere också... Hi hi hi... 
Körning på skånska vägar...
Allround häst, så klart! 

Igår blev jag bjuden på middag hos Team Nilssons, massa kör/häst prat och även en härlig tur med hästarna i Snogeholms skogarna! Och jag är beredd att hålla med, deras körvägar är verkligen fantastiska! 
Sen att jag fick grooma lite åt Johanna och Triton bland träden bara kryddade ju turen lite extra!!!

Nu kunde man bara önska lite mer värme och bättre väder! Har verkligen varit fantastiskt skönt att vara ledig en vecka! 
Kändes som jag behövde de efter den senaste tidens stress med flytt och allt! 

Kram
Mikaela <3

Flyinge

Så va årets första meeting över, man ser fram emot tävlingarna jätte mycket men sen är de så snabbt över! Tyvärr...

Vi åkte ner till Skåne i fredags kväll, det blev ganska sent, men som vanligt va mottagandet på hotell Grönkulla fantastiskt! Tänk va lyckligt lottad jag är som lärt känna så många fantastiska människor genom hästarna! 
Lördagen började jag med att gå precisonen, kändes som en bra bana med fint flyt i, skönt när det var första gången med giggen! Sen åkte jagmed Anette som gjorde en fin debut med egen uppfödda Selene!
12:17 var det dax för oss att köra dressyr, han kändes väldigt fin att köra fram lite ojämn i sidorna om man ska klaga på något! Väl inne på banan skötte han sig jätte fint förutom att han tyckte att domar kuren va läskig så de blev lite onödigt låga poäng i början då hästen va felställd hela tiden... Poängen va väl annars inget jag hoppade jämfota över 60stp är väl inte riktigt mitt mål! Men det är bara att bita ihop och kämpa vidare! Nästa tävling blir MSV och jag tror egentligen att de programmet passar honom bättre! 

Sen var det dax för precisonen efter lite påklädning med skydd och ändring av tömmen i bettet! 
Och som han gör det, nu körde vi inte så fort och långa vägar men det var som att köra radiobil! Jag behövde bara styra lite så följde han jätte fint och de kändes väldigt bra med giggen också, skönt nu har vi gjort den den debuten också! 

Jag tror Aragon uppskattade hagen på Grönkulla väldigt mycket i lördags, de va väldigt varmt och tanken på tältstall kändes inte lockande! 
De gick ingen nöd på oss heller, middag på flyinge lite slappande och svenska jordgubbar! Sen va de dax att traska hinder! Tycker vi fick till bra vägar med fint flyt så de bådade gott för söndagens övningar! 

Sträckorna va som vanligt inga problem och vi kunde skritta en hel del... Vatten hindret va första hindret denna gången! Förra året va han lite tveksam på att gå i där, den tvekan va som bortblåst i år... Han gjorde de riktigt bra och lyssnade fint! 
Även hinder nummer två flöt på bra! Tredje hindret va flyinge hindret och de är trångt och svårt att köra tycker jag... Fjärde hindret va finska hindret och detta är nog de bästa hindret jag kört med Aragon han va super fin, snurrade runt i galopp och tog i av sig själv! Härligt när man känner att poletten håller på att trilla ner... Sista hindret va egentligen bra, men kusken körde lite vilse till B så vi tillbringade onödigt mycket tid i hindret! Synd när vi låg så bra till inför den totala tredje platsen! Men jag är ändå otroligt nöjd över vårt maraton, vi börjar hitta ett flyt och jag börjar få in hur jag ska köra! 

Resultat mässigt kom jag inte riktigt upp där jag hade hoppats men jag va ändå så nära man kunde bli, målet va topp tre! 
I dressyren blev de en fjärde plats, trea i precison, femma i maraton och fyra totalt! Nu laddar vi för årets grymmaste tränings helg och sedan MSV i Eskilstuna i juli! 

Kram 
Mikaela <3

Fartfylld helg

Så va ännu en helg fylld av tävlingar "över", lördagen ägnade vi åt dressyr i Braås!
Wella och Felicia gjorde tävlings debut i dressyr, de red en LC:1 där de red ihop 60% och fick mycket fina ord med sig från domaren! Så nu gäller de bara att slipa ännu mer på dressyr formen till New Forest SM för deras del där de rider LB ungponny programmet. 

Emilia red sedan LB på Aragon, ett program som såg väldigt fint ut, de börjar verkligen se ut som ett dressyr ekipage de där två ;0) resultatet där blev 72% och vinst! Nu har vi beslutat att efter New Forest SM så blir det inga mer LB starter för deras del i dressyren... För att utvecklas måste man ju sikta uppåt!
Sen väntades si så där fem timmars paus tur att det var fint väder och att det fanns trevligt folk att umgås med, vissa sov, andra kollade blocket eller så kunde man ju faktiskt titta på andra hästar! 

LA och lagfinal, Lisa va först ut på Tulpan, de red som vanligt en säker runda med fina procent och gick upp i ledning! Sedan va de dax för Emilia och Marijo... Som för dagen va lite spänd och tyckte att de blåste på tok för mycket! 
Direkt efter dem va de sedan Emilia och Aragon... Ett bra program även om även han va lite spänd, men de fick till skänkelvikningarna denna gången dock va galopp arbetet lite sämre än vanligt! Emilia va inte alls nöjd när de kom ut från banan... Procenten räckte dock till att ta över ledningen, så två vetlanda ryttare i toppen. 
Sen följde en nervös väntan innan Kelly skulle in i slutet med Swingfly, det är inte "ofta" man önskar att en annan ryttare ska överta ledningen men de gjorde vi nu!!!
Ännu en säker och fin ritt!!! Som resulterade i att Kelly nu tog över ledningen, bland C ponnyerna va de alltså tre vetlanda tjejer i topp!!!! 
Nu räknades det för fullt och Braås va de stora hotet vi räknade ut att deras sista ryttare behövde rida på 63% för att ta över ledningen! De gjorde hon inte! Så det blev ännu en vinst för vetlanda tjejerna! Super kul att det höll hela vägen... 
Vinst i div 2 finalen Småland för Vetlandas tjejer!!! Det har verkligen varit en ära och så kul att vara på tävling med detta gänget! Glada och peppande i alla lägen, alla har verkligen brytt sig om varandra och hjälpt till... Trevliga föräldrar, tränare och lagledare! Man kommer sakna lagtävlingarna, tur att man kommer ses ute på tävlingar i alla fall och att det nästa vår förhoppningsvis blir start i div 1 för detta härliga gäng! Känns som attalla har potential i sina ponnyer att plocka upp dem ännu ett snäpp! 

Även Emilia och Aragon har gjort en fantastisk resa... Emilia har snart ridit honom i ett år och då ville hon inte ens rida dressyr utan jag och Elsa fick mer eller mindre övertala henne till de, nu talar ju resultaten för sig själva och de har verkligen utvecklats något enormt!


Söndagen ägnades åt körtävling med Fortuna men de kommer i ett annat inlägg!

Kram
Mikaela <3Tävlings helg

Nu stundar ännu en helg fylld med tävling!!! Känns som det har varit fullt upp den senaste tiden men jag älskar det så jag klagar inte... 
På lördag åker vi till Bråas med Wella och Aragon för dressyr tävling, Wella och Felicia ska vara med i LC:1 och Emilia och Aragon rider LB och LA. Det är ju lag finalen för tjejerna ifrån vetlanda, ska bli spännande och se hur de hävdar sig mot dessa lag!

På söndag blir det sele och vagn istället... Fortunas första körtävling, en LB i Oskarshamn! 
Ska bli så kul, det är till och med så jag längtar efter att få packa och fixa! 

Äntligen börjar hon bli stor, eller iaf vuxen, tänk att det var ca fyra år sedan jag såg henne för första gången och blev kär!!!! 
Och nu ska vi ut och tävla, verkligen jätte kul och spännande! 

Så i veckan har det varit full aktivitet på hästarna, rida, köra, packa, tvätta, tänka och förbereda! 
Nästa vecka får Wella åka på kollo till skurebo (Hem till Felicia och Emilia) för nästan två veckors "rump" träning i alla backarna där! ;0) så jag förväntar mig en mycket välmusklad häst när vi kommer hem!
Vi åker nämligen till Skåne med Aragon och Fortuna nästa fredag för en LA tävling för Aragon. 
Ska bli riktigt kul att komma ut på årets första meeting och tänk att vi är hela 25 startande i LA klassen! Jag tror absolut att kör Sverige är på fram marsch igen! 
Vi hyser som "vanligt" in oss på Hotell Grönkulla!!! Där Fortuna får njuta av en lugn helg... 
Jag och hästarna stannar sedan kvar där nere veckan innan midsommar, för att sedan träna för Tonnie och Rudolf hela midsommar helgen! Så en veckas semester i Skåne väntar för mig och hästarna som jag längtat efter detta! 

Känns som detta har varit en mil stolpe att se fram emot under hela vårens jobbighter med flytt osv! Sonny får åka hem och jobba några dagar innan han kommer ner och firar/tränar under midsommar med oss igen...

Kram
Mikaela <3

Fullt upp!

Just nu har de varit helt galet mycket, flytten, hästarna och väldigt mycket jobb! Så det blir en "kort" dragning om de senaste! 

För två helger sedan var vi i Aneby med Wella, hennes och Felicias första lokala tävling och första gången hon åkte iväg själv! Lugn som en filbunke och hoppade som en peng,  resultatet?!? Nolla i båda klasserna! Hinder nummer 6 var byggt med alternativ hinder, antigen ett vanligt räcke eller räcke med vatten matta under. De hoppade så klart vatten mattan utan att blinka... Mycket bra iniativ att ha med även i låga klasser så hästarna lär sig från början!

Nu i helgen va det dressyr tävling hemma i vetlanda sista omgången av div 2, final biljetten hägrade ju så klart! 
Emilia red två klasser med Aragon i LB:1 tyckte vi han va jätte fin... Domaren höll väl inte med till 100% men de red iaf ihop 61%! Ibland får man behålla känslan och tänka bort poängen! 
I LA:1 va han om möjligt ännu finare, som en förälder sa... När Emilia och Aragon får till ALLT då kommer de rada upp segrar! Det är verkligen kul att se deras utveckling tillsammans, 65% red de ihop!!! Och det räckte ända till vinst... Så där satt den, första blå gula rosetten, på lokal dressyr tävling! 
Som ni ser är det två blå gula i tränset! Dvs de vann även med laget och är klara för final i Braås på lördag!!! Spännande och galet kul! Tänk att två av tjejerna i laget inte ens ville rida dressyr innan och nu har båda vunnit LA på jätte fina procent ;0)

Söndagen ägnades åt hoppning och Pay and Jump i vetlanda! 
Wella först ut i 70cm tyvärr kom det världens regn skur precis innan de gick in, hon blev osäker på gräset och stannade, sen hoppade de hinder 5-9 jätte fint så då bestämde vi oss för att stryka henne till nästa klass inte värt att de händer något eller att hon blir osäker! 
Emilia och Aragon hoppade 80 och 90 och som han har börjat hoppa! Helt annat tryck i honom och även en helt annan bjudning! Kul... :0) all heder till Emilia som rider honom fantastiskt bra. En bom föll i åttio och två i nittio men vi är super nöjda, va ju första gången för dem i nittio! 

Nu är båda ekipagen anmälda till New Forest SM, Wella till Ungponny kombinationen och Aragon till LB kombination plus en LA dressyr. Ska bli riktigt kul och väldigt spännande att ha med två hästar i start fältet! 

Kram
Mikaela <3

RSS 2.0