Körkort

Det är nog bara att inse att jag måste byta bil vilket också leder till att det väl är dax att ta tag i det där med att utöka sitt körkort! 
Så imon ska jag gå till körskolan och ta reda på vad de som gäller... 
Idag har vi även tagit tag i mitt blivande "kontor" börjat tvätta väggarna och riva ner bården... 
Där i de rummet ska jag ha mina fina priser, rosetter och diplom! Är annars ingen "hästmänniska" inne i huset, är väldigt snål med bilder, rosetter eller annat som påminner om hästarna här inne... 

Små brudarna har fått jobba idag, Wella skritt med ryttare och Fortuna tömkörde jag! De är så snälla och lyhörda! Man märker verkligen att de utvecklas från varje gång vilket är väldigt roligt!


Kram 
Mikaela <3

Vilken resa

Vilken resa det blev igår när jag skulle lämna Tim... Vi hade bestämt möte i Huseby, ungefär halva vägen var!
Jag kom till Sandsbro som ligger på min sida om Växjö...
Körde genom en rondell, sen hände inget mer med bilen, kom i alla fall intill kanten, så där fick vi stå! 

Anna kom dit vi lastar om världens snällaste lugnaste Tim på den två filiga vägen, pappa kommer och hämtar trailern och världens bästa vän hämtar bilen på bil-trailer kärra!
Så jag kom hem, resan blev mycket dyrare än vad jag tänkt från början och Tim bor numera på Stuteri Idyllen! 
Där ja tror han kommer ha de super och få de bästa förutsättningar man kan tänka sig... Så stort lycka till önskar jag er!!!

Kram
Mikaela <3

Tisdag

Så va de då tisdag... Tim ska åka hem, dagen efter "stormen", jag känner mig som en urvriden disktrasa och hade helst stannat i sängen hela dagen, dumma tisdag ta och försvinn!!!

Jag är för "sjuk" för att jobba men för frisk för att bara ligga i sängen, tur Tilde kommer snart och hjälper mig lite så hästarna får röra på sig lite... 
Hon får ta en avslutnings skritt tur på Tim på fältet så ska vi försöka rida lite på Wella och tömköra Fortuna.
Vid fyra tiden kör jag ner mot Huseby för att möta upp Anna och lämna av Tim! 

Visst känns det otroligt sorgligt men ändå så rätt, ibland får man bara bita ihop och inse den bittra sanningen, detta hade jag inte fixat själv!
Kram
Mikaela <3

Storm

Vindarna viner utanför hus knutarna! Jag har kurat ihop mig under filten och tänt massa ljus... Bunkrat upp med vatten både inne och i stallet, så här i Salvaryd ska vi klara oss ett tag till i alla fall!

Jag va nyss nere hos hästarna, de va  så blöta så de fick komma in redan vid tre tiden... Annars har jag de gärna ute till fem, sex i alla fall, de fick en extra Hö tuss och jag kollade så fönstrena va ordentligt stängda! 
Det var tre lugna pållar som glatt tuggade i sig sitt hö, måste säga att även att jag har en hingst och två ston är de aldrig något liv i stallet, var och en har sin plats vi har våra rutiner och jag tror de känner sig trygga i detta då blir de inget liv... 

Nu håller vi tummarna att strömmen stannar och att inga träd går ner över eltrådar eller några byggnader så ska vi nog överleva detta också... :)

Stormiga kramar från 
Mikaela <3

Flaggan i topp

Vi avslutar med flaggan i topp, på tisdag åker Tim vidare till Skåne, från och med nu är det hopp ponny han ska vara!

I helgen har han och Elsa tävlat i vetlanda, igår hoppade de en LB som jag tyvärr missade eftersom jag hade maskerad och 30 års fest!
Så jag skickade iväg en knoppad och Fixad Tim med världens bästa Eva, får erkänna att den känslan va konstig "min" häst var på tävling utan mig! Dock löste de uppgiften super, felfria i debuten i LB. Ska man "klaga" på något så är de väl att de ibland blir lite undertempo vilket inte bekymrar Mr Tim det minsta ;) han hoppar bara lite större! Knas Pelle...
Idag var det en LC och denna runda fick de verkligen till, "tyvärr" ett nedslag men tempo och flytet var mycket bättre idag. 
Så kul att se utveckling denna häst har gjort, så nu lämnar vi över stafett pinnen. Jag tror och hoppas att vi om några år får se denna ponny på de största tävlingarna i de högsta hopp klasserna! 

Kram
Mikaela <3

Tapp sko

Egentligen ska jag väl inte klaga då jag verkligen varit förskonad från tapp skor på mina hästar... Men igår tog jag in en Tim utan vänster fram sko och med ganska sönder sliten hov! 
De hade väl egentligen inte varit så farligt om de inte vore så att min hovslagare är sjukskriven!!! 
Då hon nästan alltid är så snäll och löser allting om man bara kopplar trailern och åker hem till henne! 
Suck, pust och stön... Så nu ska jag hålla tummarna stenhårt för att hon får en ok stämpel imon och får börja jobba på måndag igen... 

Verkligen inte roligt alls när han ska tävla både lördag och söndag nästa helg... Men vi får hoppas att hoven håller sig fin och att vi kan "jogga" honom lite lätt under helgen!

Kram
Mikaela <3

Klippt

Nu har de börjat "ramla" in lite "klipp" hästar, jätte kul... 
Får erkänna att jag till skillnad mot många andra, faktiskt tycker att de är riktigt kul att klippa... 
Visst blir man hårig och det sticks en hel massa... Men hästarna blir ju så fina!!! :) de roligaste är ju när man helklipper, helt plötsligt "trollar" du fram nya linjer på hästen, de blir mer ädla och ser oftast mycket bättre ut ;)
Har bara klippt en helt i år de andra har fått någon form av "frisyr". 
Så behöver ni få era hästar klippta är det bara o höra av er... Sedan min tid i Skåne och Holland har jag även stor erfarenhet av rädda eller bråkiga hästar! 
Det mesta brukar gå att klippa med lite mer list och tanke än hästen besitter!

Förresten har jag fått ett nytt jobb också, helt otroligt kul och spännande!!! Samma "jobb" fast på nytt ställe.

Klurar fortfarande på inlägget med övningar för körningen... Jag vet ju hur jag gör och kör dem men man ska få ner det på pränt också inte alls samma sak... 

Kram
Mikaela <3

Älg jakt

Jaha då va de dax för älgjakt igen, så nu får man hålla sig borta från skogarna några dagar!

Idag ska Tim få jobba lite lätt på fältet med Tilde, imon blir de longering lång och låg på ridbanan vila på onsdag och på torsdag tror jag att vi vågar oss ut igen... 

Wella fick en tömkörnings sväng med mig och mamma igår, idag ska hon ha Tilde på ryggen lite, sen blir de några dagars vila för hennes del... 

En liten uppdatering om oss så här på måndags morgonen! 
Tänkte knåpa ihop ett inlägg om kör-övningar då det var någon som efterlyste detta! 

Kram
Mikaela <3

Wella

"Lill" tjejen börjar bli riktigt duktig nu, tredje gången vi va ute idag (med sele) fick bli en tur på andra sidan vägen.
Hon tyckte de va konstigt att gå över de vita linjerna på asfalten, då va man tvungen att ta jätte stora kliv över!!! Jag tycker det är nyttigt att byta håll osv även om man bara är ute dessa korta turer, de ska inte vänja sig vid att alltid vända på samma ställe osv!
Hon börjar följa töm och pisk fint, hon är oerhört vaken och lättlärd, jag är inne på att betäcka henne nästa år (med Tim) tror att det är klokt för hon är en häst som kommer att vara både lätt och rolig och jobba med, bara bra att få ett naturligt avbrott, så det inte blir för mycket jobb...

Tilde har suttit på henne och skrittat lite, inga långa stunder max 5-10 min! 
Det handlar inte om några pass i den bemärkelsen utan mer att hon ska vänja sig vid allt och acceptera de! Gillar att vara "tidig" med unghästarna så här och ger dem hellre långa pauser vart eftersom i utbildningen!
På hemvägen följde vi stora vägen en bit, mötte en cyklist och blev omkörd av två bilar, inget som "störde" fröken! Ska bli så oerhört kul att följa henne... Hela vägen hoppas jag!

Kram
Mikaela 

Hopptävling

Idag var det dax för hopptävling, i Åseda för Tim och Elsa, en lätt C avd B stod på schemat! 

Kom dit precis lagom i tid, Tim fick se sig om medan Elsa gick banan och sedan kunde hon sitta upp!
Till en början va han ganska spänd på framridningen, kan bero på alla de andra ponnyer som flög runt i 190km/h! Så för att Elsa skulle sitta kvar tog vi de säkra före de osäkra o började med travhoppning, himmel vad han hoppar! Är de någon som vill ha en otroligt utvecklingsbar häst så har vi en här!!! När han väl hade "sprallat" klart bjöd han på fin fina språng som imponerade på många, han syns verkligen i mängden!!! 

Väl inne på banan skötte han sig super och hade fullt fokus på Elsa, ett ner, hinder nummer tre ett räcke. 
Han tappade lite bjudning när de vände från öppningen och då är de lätt att en bom rullar! 
Resterande del av banan gjorde han otroligt lätt... Dock märks det att han har orutin i att vara ute så här för han blir otroligt "psykiskt" trött men de kommer ju komma med mognad och styrka i kroppen! 
Så därför valde vi att bara hoppa en klass!

Planen just nu är att han får va kvar här iaf två veckor till, Elsa ville gärna rida Vetlanda på honom också och det är nyttigt för honom att gå 2 dagar i rad... Och så länge jag inte har något annat att köra eller någon inhyrning får han ju plats och då gör han ingen större skada ;0)

Nu ska jag ta helg och äta fin middag med underbara vänner i Sandsjöfors, planka! Ja, jag är jätte hungrig... Kommer en uppdatering om Wella ikväll, fina lilla häst...

Kram
Mikaela <3

Beslut

En del beslut är lätta att fatta här i livet och andra är väldigt svåra, både att ta och att acceptera när de väl är tagna! 

Förra tisdagen tog jag ett oerhört svårt, tungt och hårt beslut! 
Tim ska inte vara körponny, eller i alla fall inte "min" körponny!
Första gången vi satte för honom här hemma, tog han i, slog i vagnen och drog! Vi redde ut det och de hände inget... 
De hade aldrig hänt innan och vi kan än idag inte förstå vad som utlöser dessa reaktioner, tyvärr för det har hänt igen, senast i tisdags och då tog jag beslutet att inte köra honom mer! 
Oerhört tråkigt då jag vet att han är otroligt fin... Och hade förmodligen kunnat gå hela vägen!!! 

Men jag måste sätta min, Jossans och Tims säkerhet först och detta känns inte bra! 
Sen är det ju tyvärr så att jag måste se att inom en rimlig tid kan jag sätta för och ut och köra själv (en del hävdar att man inte ska göra de själv och de är bara att gratulera er som har hjälp 7 dagar i veckan för de har inte jag)! 
Så även om Jossan och jag hade fixat de hade de inte funkat framåt våren när han behöver gå 4-5 dagar i veckan i vagn för att kunna tävla... Jag varken kan eller vill begära att Jossan ska vara här så mycket, då hon hjälper mig med allt bara för att hon kan och vill! Vilket jag är oerhört tacksam för.
Det är alltså i förstättningen vi har problem, han har tagit i framför vagnen också men de har inte hänt sen i våras och här känner jag att jag har kontroll och kan reda ut situationerna! Men jag känner mig inte trygg i momentet när vi sätter för längre... 
Hade man vetat att tiden var obegränsad kanske man kunde gjort om allt, men jag vet inte om det hade hjälpt då det bara händer någon gång ibland och inte går att förklaras.

Jag är oerhört glad och tacksam för att Tims ägare tog detta så bra som hon gjorde! 
Han är kvar här tillsvidare och tanken är nog att han ska bli hopp ponny... Det blir i alla fall hopptävling på lördag! Jag är säker på att någon kommer ha otroligt kul med denna vackra talangfulla häst... Jag är den första som ska önska dem lycka till... 

Kram
Mikaela <3

Inköp

Idag var jag inne på min favorit affär... Charlies häst och hund! 
Skulle köpa en remont nosgrimma till Wella, blev ett helt träns! Så nu när hon fått de får hon se till och sköta sig framöver... 
De va nämligen så att de va 50% på priset på tränset, så prislappen hamnade ungefär där den hamnat för bara nosgrimman oxå, så jag tycker att jag fyndade! 
Blev även ett par "mellan-vantar" det är för kallt med bara sådan man rider eller kör i, men för varmt för tjocka! Så nu hittade jag äntligen ett par som var mitt i mellan, hoppas att de är bra och sköna att jobba i!Hästarna har fått vila idag, imon blir de hoppning uppe i Lammåsa för Tim och Wella "vilar".
Nu ska jag också blunda en stund...

Godnatt
Kram
Mikaela <3

Börjat skolan

Så nu har Wella börjat "skolan" på riktigt!!! Igår fick hon selen på och ut och traska med den och träna på att svänga! 
Hon grejar mycket med tungan och bettet så jag får nog införskaffa en remont nosgrimma till henne, för igår va tungan över bettet ganska många gånger! Ikväll kommer Tilde så då blir de lite "ridning" istället, sen tar vi två vilodagar så det inte blir för mycket för henne...
Min tanke är att hon ska vara i vagn och kunna "ridas" lite innan jul, då blir de vila igen.Tim går mest ut i skogen just nu, på lördag blir de lite hoppning. För nästa lördag, den 12e väntar hopptävling i Åseda. 
Vi har anmält till Lätt C, är han pigg så kanske vi efteranmäler till Lätt B. Bättre att känna av formen där än att anmäla till två klasser och han blir trött, inte det att han blir kroppsligt trött men det är ju alla intrycken för en orutinerad häst! 

Kram
Mikaela <3

RSS 2.0