Hästar, hästar, hästar...

Tyckte denna var lite rolig så jag delar med mig till er kära blogg läsare...

Kram
Mikaela <3


På lina

När mina hästar tar de lugnt brukar ja låta dem "jogga" på lina 1-2 gånger i veckan...

Har de bra egen balans och är lugna brukar de få gå utan inspänning, de jag vill "komma åt" är ju att de ska röra sig inte jobba i den bemärkelsen!
Så idag blev de en halv timmes "joggning" för Alles del.
Wella däremot körde fullt race i hagen jämte oss... Mina hästar är allt lite små galna men vad skulle jag göra utan dem?!?
Underbara varelser...

Kram
Mikaela <3


Lugna veckor

Nu ska Alle få lite höst "lov" ingen vila i den bemärkelsen men han ska få ta de lugnt... Bara gå ut i skogen!
Han slipper kraven och ridbanan i två veckor fram över.

Han har ju i stort sett jobbat hela tiden sen han kom till mig så jag känner att han kan behöva detta.
Upplägget blir som så att de blir skritt eller jogg ut i skogen 4-5 dagar i veckan och 2-3 dagars vila. I vanliga fall får han ju bara en dags vila.
Vilo dagarna får han ju inte i rad utan blandat bland jogg passen... Tror han och hans kropp behöver detta nu och kan vara skönt nu innan Globen!

Kram
Mikaela <3


På tur med Wella

I onsdags var Jossan ute hos mig... Alle skulle ut och skritta och Wella fick följa med på tur!
På med tränset (under griman mest för sakens skull med bett i munnen) och ut i vida världen!

Jag tycker att det är ett väldigt bra sätt att få ut unghästarna på, Isco var med Isa så här väldigt mycket och han var aldrig några problem att köra in sen.

Vi skrittade upp förbi Hulta säteri och det fanns mycket för en liten ett åring att titta på, hundar, maskiner, ensilage balar och även att hålla reda på vagnen...
Men hon skötte sig strålande! Tog allting med ro och klarade att hålla Alles tempo ganska bra.
Hon fick ta trav ibland, även de klarade hon fint. Så min tanke är att hon ska få följa med ut lite nu fram över.

Kram
Mikaela <3


Stolpe ut

Idag får vi väl erkänna att det blev stolpe ut för oss...
Vi är ju bortskämda med super resultat av Alle och egentligen kan man ju inte klaga på dagens runda heller men i alla fall...

Ett nedslag, och dessutom på sista hindret!!! Känns alltid lite extra retligt... Men förutom de nedslaget så va han verkligen super fin. Hoppade verkligen stora, fina, runda språng. Hoppade kanske lite för "väl" på hinder sju och "dök" lite efter de.
Då blev han lite lång och kom nära sista hindret!
Men han är för rolig att ha med sig ute, man får så mycket snälla kommentarer och han är verkligen en "show-man" han älskar att visa upp sig och vara borta!
Jag jobbade mer eller mindre hela dagen i sekretariatet så Jennifer och Jossan kom in med honom och gjorde allting själva... Tänk vad de är mycket värt att ha bra folk runt sig!!!

När ja kom hem blev de pyssel i stallet Alle fick en ordentlig rykt, och massage med linement.
Även Wella blev ompysslad och fick stå med träns och gjord på sig. Nu blir de dock sängen för mig, imon väntar 12 timmars jobb igen...

Kram
Mikaela <3


Upprop

Nu alla människor vill ja ha in definitiva anmälningar till kördagen...
Har haft en del som hört av sig och bokat "lite halvt om halvt".
Men för att kunna göra en bra dag med ett bra upplägg vill jag nu veta vilka som kommer ;0)

Kram
Mikaela <3


Så kom den då

Snön...

Vet inte riktigt vad ja ska tycka?!? Lite tidigt kanske, men de är vitt och fint ute! Lite onödigt med tanke på att Alle ska tävla imon och jag tänker inte riskera livet på både han och mig... Med sommardäck på dessa vägar så isf stannar vi hemma!
Vi har lite olika planer och arrangemang så vi får se hur vi löser de.
Idag red vi ett lätt dressyr pass på fältet på morgon kvisten, en pigg och glad Alle jobbade fint i snön, tror de va en "dala-häst" som uppskattade snön iaf!

Wella hoppade och studsade även hon glatt omkring i sin hage, hon hade nog helt glömt bort vad snö va för något.
Jag tror Lill-tjejen kommer bli överlycklig den 18 november när vi får hem Fortuna på "lån" i några månader...
Jennifer pluggar ju och ska ha Razzmin uppstallad i Lammåsa under vintern så då får Fortuna komma hem och jobba lite. Tänkte ta tag i inkörningen så smått så kan hon ha sommarlov med Razzmin sen igen!
Så ligger de till hos oss... Men mest tänker vi förstås på vår Stockholms resa!!!

Kram
Mikaela <3


Globen

Vet knappt vad jag ska skriva eller göra... Hoppa runt och öppna en flaska champagne?!? Vem kommer och dricker med mig ;0)

Jag och Alle ska tillsammans med resten av fjordgänget som består av 6 hästar till... Tillbringa första advent veckan på Globen Horse Show!
Fatta känslan när man ska rida in i Globen med publik på torsdagen, underbart, häftigt och säkert jätte läskigt... Men vad kul att få uppleva de!

Jag hoppas så klart att Jossan vill va min "tomte-nisse" så nu hoppas vi på ledighet för henne och lite träning på skidorna...
Annars kanske de finns fri villiga?!? :D

Kram
Mikaela <3


Galen panna

Ibland funderar jag på vad som rör sig i hjärnan på "min" knasiga hingst...

Idag när jag skulle ta in honom är jag säker på att han "leker" ta fatt...
Han "rejsar" i hagen hoppar fram och tillbaka över diket och kastar med luggen tittar på mig med ögon som e fulla av bus...
Springer ett varv till, stannar blåser och kommer sedan i luftig trav och stoppar in huvudet i famnen på mig <3

Kan man annat än att skratta?!? Underbara häst...

Kram
Mikaela <3


Hög på livet

Just nu känns de verkligen som jag är hög på livet... Jag får nog erkänna att jag aldrig tidigare varit så "nöjd" med de livet jag har.
Hästarna, boendet, jobbet de mesta går bra nu och känslan är så skön!
Jag vet att jag klarar allting, jag har koll på läget, allting är lagom liksom. Jag njuter av den känslan då jag vet att man kan "ramla" rakt ner i backen igen när som helst.

Idag blev de bara stall tjänst och klippning av Alle... Så han är fin på lördag, man måste ju va snygg när man är ute på galej ;0)
Alltså är de vilodag för hans del!
Wella blev ompysslad och borstad och fick en promenad med tränset på. Imon när jag hoppas att vi har sällskap av Jossan hoppas jag att hon kan få följa med Alle och mig på en skritt tur med vagnen... Nyttigt och lärorikt!

Kram
Mikaela <3


Hoppträning

Idag ringde klockan tidigt... Närmare bestämt klockan sex, det i sig är väl ingen fara, men när det är mörkt ute blir allt alltid lite värre...

Jennifer ville hoppa Alle redan vid halv nio uppe i Lammåsa så hon kunde plugga sen och vad gör man inte för sin lilla "hopp-ryttare".
Hon red ett pass med mycket bom-jobb på olika linjer och även lite stuts! Lagom jobb med tanke på att det är tävling på lördag...

Det fyller på i stallet och snart i dagarna har vi fina Walle tillbaka. Kommer ni ihåg Welshen jag hade i augusti?!?
Han kommer tillbaka 2-3 veckor för lite mera körning, tror ni Wella kommer bli överförtjust över att få en kompis i hagen igen...
Jag har dock fortfarande en plats som jag vill hyra ut...

Kram
Mikaela <3


Vetlanda

Vad härligt, roligt, jätte kul att "Team Putte" tog hem hela körslaget... Har varken följt eller brytt mig så mycket om det innan men i år har man ju varit tvungen att följa den gula kören!!!

Så Vetlanda har ju haft ett rätt bra år i år... VMS vann speedwayen och detta! Plus att jag Alle och Jennifer också tog ett SM guld... Det går bra nu!!!

Jossan och Alle har varit ute och klättrat i backarna i dag. Imon blir det en lugn skritt tur... Så han är pigg och glad på måndag när det blir hoppning med Jennifer!

Nu ska jag sova så jag orkar 12 timmar imon också... Jobb, jobb!!!

Kram
Mikaela <3


Toppen dag

Idag har jag och Jossan haft en sån där dag när man får massa energi... En sådan dag man behöver ibland, tänk vad skulle jag göra utan henne?!?

Började dagen med en lång sväng runt sjön med Alle alias "Nalle-björnen" som nig får "dejta" klipp maskinen innan nästa helg...
Herre jösses vad hans päls växer va ju bara två veckor sedan sist!!!

Sedan blev de lite stall pyssel innan vi begav oss mot stan med transporten...
Besiktning stod på schemat!!! Och jag är alltid så nervös inför sånt, gillar inte att inte kunna saker och de där med bilar och mekanik de är jag inte bra på!
Men den gick igenom utan några som helst problem!!! Så skönt... Så nu klarar vi oss ett tag till dessutom sa de att den var i väldigt bra skick!

Så för att fira bjöd jag sedan världens bästa moraliska stöd på lunch... Vi avslutade våran dag ihop med att titta på film från årets tävlings säsong. Han är rätt så jätte snygg min "man"!

Nu är det jobb som gäller resten av helgen, men lovar att avslöja nyheten om en kompis till Wella snart ;0)

Kramar
Mikaela <3


Dala häst

Allman var årets "Dala-häst" i Dalarna något år... Då var han så här fint "utsmyckad".
Han gjorde även en löshoppnings uppvisning iklädd detta på hingstpremieringen i Vetlanda något år.

Lite kul kuriosa... ;0)
Kommer ett inlägg med lite spännande nyheter senare...

Kram
Mikaela <3


Frågor

Ja tänkte svara på några frågor här angående kördagen...

Fick en fråga om vilken nivå den skulle ligga på och jag tänkte hålla den grundläggande och bacis i det teoretiska! Sen ni som tänker komma med egna hästar, när jag hjälper er hamnar vi ju på den nivån där du och hästen är... Självklart hoppas jag kunna motivera och hjälpa så ni kan komma ett steg längre...

Den andra frågan gällde anmälningstiden och det satte jag ingen. Får nog sätta en gräns på 10-12 deltagare cirka beroende på hur många som kommer med egen häst osv. För jag vill att denna dagen ska ta er framåt och är intresset större än så här får vi väl försöka hitta på något nytt i så fall.

Har ni fler frågor så bara fråga... Hoppas nu vi blir ett härligt gäng, några anmälningar har trillat in redan.

Kram
Mikaela <3


Värmande vinst

Tänk vilken tur Alle hade som vann ett sånt fint täcke på SM så han håller sig torr nu i rusk vädret...

Igår va mina hästar ute tre timmar sedan ville de in. Idag får de snällt vänta tills jag har rast... Men kan tänka mig att de ville gått in för flera timmar sedan!!!

En film, en brasa, en filt och ett bra sällskap sen skulle man kunna hålla sig inne sådan här dagar!

Kram
Mikaela <3


Kör dag

Nu så börjar det bli dax för en dag i körningens tecken.

Den 3e november kör vi med eller utan egen häst! Du kan även få chansen att köra med Alle om man känner att man vill prova på de...

Upplägget på dagen kommer bli så här...
Vi träffas kl 9.00 och börjar med en genomgång av både lok och bröst sele, hur de ska ligga osv.
Sedan kör vi ett pass med hästarna beroende på hur många vi blir så vi gör lite indelningar innan ni kommer hit, kommer mail om de.
Sedan blir det lunch och lite teoretisk genomgång av körningens olika tävlings moment (säg till om ni är allergiska mot något).
Sedan kör vi ännu ett pass på eftermiddagen...

Jag hoppas nu på många intressenter som vill komma lite djupare in i körningens värld!!!
Först till kvarn gäller för anmälan 300kr för er som vill deltaga utan häst, 500kr för er med egen häst och 700 för er som vill köra pass med Alle... Vilket är Max 3st!
Hör av er till mig så får ni bank uppgifter, anmälan är bindande och man måste betala för att man ska räknas som anmäld.

Kram
Mikaela <3


Träning

i fredags hade nog både jag och Alle träningsvärk! Eller jag vet ju i alla fall att jag hade de i hela ryggen och låren... Efter våra galopp intervaller i torsdags, så nu vet jag något vi ska göra för bådas skull så länge underlaget tillåter! Han gjorde de väldigt bra, åtta etapper i varje varv och de va inga problem att få ner pulsen mellan! Solen sken från en klarblå himmel och vi hade de underbart på fältet... De e då man älskar "sin" häst lite mer än annars!!!

I fredags var vi "bara" ute och skrittade en timme i "D-sträcks" tempo... Vilket är nog så viktigt och bra!
Lördag blev de en vilodag, däremot tvättade jag vagnen på morgonen så vi kan ut och glänsa...

Återkommer med info och datum om kör-dagen!

Kram
Mikaela <3


Kort och gott

Imorgon kommer ett lite längre inlägg om träning och förhoppningsvis även lite info om "kör"dagen för er som är intresserade...

Det kommer vara först till kvarn som gäller där för jag känner att vi kan inte vara för många då blir inte upplägget bra, självklart beroende på hur många "åhörare" och människor med egna hästar de blir...

Kram
Mikaela <3


Frostig morgon

Idag var det en riktigt frostig morgon, så även igår!
Det märks att hösten/vintern är på väg på riktigt. Jag saknar ljuset annars tycker jag denna årstiden är helt ok...

Idag ska Alle och jag träna galopp intervaller på fältet. Varannan gång snabb varannan gång långsam... Ett riktigt "flås" pass med andra ord.
Igår trimmade vi dressyr på banan, han är lite stel i sin höger sida när man börjar rida men det går rätt snabbt att rida bort de. Vi övade mycket avbrott och igångsättningar för jag vill att han ska få in bakdelen lite mer under sig. Han tappar gärna den ibland och särskilt då när man gör avbrott, men nu har vi ju en el vinter på oss att stärka upp honom ännu bättre!

Wella tycker det är tråkigt att vara själv och är mer sällskaps sjuk än någonsin. Hoven ser fin ut och man ser inte längre någon hälta... Härom kvällen gick vi på promenad hon och jag själva, övade start och stopp. Inga problem alls inte heller brydde hon sig om ensamheten eller bilarna. Duktiga flickan...

Kram
Mikaela <3


Fina Fortuna

Idag har Jossan och jag varit på turné... Först landade vi hos Jennifer för att hälsa på Fortuna och "ge" henne en ny grimma, då hon har växt ur sin ponny grimma. Till skillnad mot Wella som precis har växt ur fölgrimman...

Jag tycker att hon har utvecklats riktigt fint, ska bli så kul att följa och utveckla denna lilla häst...
Hon har så häftig inställning till allt. Hon bara är liksom, jag tror vi är väldigt lika sen får vi väl se om det är ett bra koncept eller inte.

Kram
Mikaela <3


Effektiv dag

Idag ska jag försöka vara lite effektiv... Tänkte klippa Alle nu på morgonen, han har verkligen blivit jätte långhårig igen.
Sen vid halv ett kommer Jossan då ska vi köra en runda... Och hoppas på att regnet har avtagit lite :(

Sen ska vi bege oss ut på rundtur, först till Fortuna och sedan till Isa!!! Det va verkligen evigheter sedan jag såg Fortuna och Isa har jag inte träffat sedan hon åkte.
Ska försöka ta lite kort på dem också så ni kan få se hur de ser ut nu. Kommer ikväll... Dax att sätta fart om det ska bli något gjort!

Kram
Mikaela <3


Ledig stallplats

Fam F flyttade sina hästar igår eftersom vi inte ska ha samarbetet kring Dockan längre...

Så är det någon som känner någon osv så har jag en ledig stallplats över, den andra tänkte jag ha "tom" för inkörningshästar.

Kram
Mikaela <3


Hovböld

Wella hade en hovböld... Igår hade den spruckit uppåt i kronranden...
Så nu får hon gå med omslag igen men hältan är ju nästan helt borta iaf!

Skönt att veta vad det varit, hade ju besök igår så jag bad Ola kolla på henne då hittade han lite värme i kronranden och att det var "svampigt" där! Hon reagerade även mycket på tryck...
Sedan på kvällen när jag fodrade så hade de öppnat sig! Så nu får vi hålla tummar och tår för att det inte blir ngt mer av de!

Kram
Mikaela <3


Fin besök

Idag får jag fin besök av härligt fjordhäst folk... Ska försöka locka in dem i körningens underbara värld!!!
Så jag hoppas ju verkligen att de är helt fast när de åker härifrån i em ;0)

Vi ska köra Alle en sväng och så blir de väl massa hästprat i allmänhet!

I torsdags vilade Alle, i fredags fick han jobba i linan... Ngt han för övrigt verkade tycka var väldigt kul, han pep runt som en tok, bockade och sparkade. Han beter sig i alla fall inte som den artonåring han är på pappret!
Igår blev det ett dressyrpass på fältet, det var lite stelt och motsträvigt! Men jag är ju som alla vet envis som synden... Så till slut hade jag en riktigt fin kille!

Bäst att sätta fart med lunchen så man har något att bjuda gästerna på!!!

Kram
Mikaela <3


En epok är över

Jag vet inte riktigt var jag ska börja eller vad jag ska skriva... Mer än att min och Dockans "saga" är slut!!!
Fam F har beslutat att de inte vill att jag ska tävla henne mer, de tycker körsporten är för dyr! Vilket jag har full förståelse för, synd att hon inte är yngre då hade jag lagt ett bud på hästen ;0)

Jag har ändå kommit rätt långt med "Svarta madam" med tanke på att hon till en början bara hade en växel, sken! Och att hon sprang med sitt huvud böjt åt höger hela tiden...
Det är synd att man inte får se hur långt hon hade kunnat komma. Sista tävlingen gick hon ju iaf på fina 54stp i dressyren.
Men jag är otroligt glad och tacksam över den tid vi haft, hon är en häst som jag har lärt mig otroligt mycket med... En häst som varit otroligt svår men ändå väldigt rolig att jobba med, hennes humör var ibland de som gjorde de svårast men det var även det som va utmaningen!
Jag kommer att sakna henne, både hemma och på tävling!!!

Kram
Mikaela <3


Lilla Wella

Wella är fortfarande halt, känns som hon är stel i hela kroppen... Mina tankar börjar gå mot borellia?!?
Hon är liksom inte halt, "på riktigt" svårt att förklara men hon linkar mer liksom och tycker även att man kan se en stelhet i bakdelen. Dock har hon ingen feber eller är hängig...

Hon kan till och med passa på att busa lite när man leder osv.
Idag upptäckte jag dock en sak på henne som jag inte sett innan...
Hon är lite speciell den där hästen när man fodrar. Hon står med sin mule på kanten till boxen tills hon fått kraftfoder... Då upptäckte jag att hon har en vit fläck på överläppen, jätte söt!
Sen när hon fått sitt kraft foder då har hon sitt högra framben i luften, ungefär som vacker tass... Lite roligt!!! Så har hon sedan hoven tills hon ätit upp.

Kram
Mikaela <3


Kör dag

Det har börjat "födas" en tanke om att anordna en "kör"dag hemma.
Här är lite spånande...

Du är välkommen med eller utan häst, vi kör en genomgång av selens tillpassning, både bröst sele och loksele...
Sedan kör vi ett pass antigen med ngn av mina hästar eller egen.
Mat och lite teori...
Sedan ännu ett körpass...

Vad tror ni, bara en tanke än så länge men hur låter de?!?

Kram
Mikaela <3


Sjukstuga

Idag är det verkligen sjukstuga ute i Salvaryd, jag har dragit på mig en monster förkylning!
Fick den egentligen redan nere i Belgien, ja som aldrig brukar bli sjuk. Nyser, hostar, snorar och kan knappt prata... Men men det går nog över!

Alle har tyvärr fått lite mugg och var ganska tjock i benen idag på morgonen, men inte halt, som tur är så nu blirde till att tvätta ben ett tag framöver!
Wella är jätte halt igen, blir inte klok på de där... Hon va ju halt, blev bra, nu halt igen, då va ja nästan "säker" på att det var hovböld. Men hon reagerar ingenting på när man trycket på hoven hittar ingen vidare värme el svullnad heller... Ibland vore det bra om de kunde prata!

Kram
Mikaela <3


Asten

I söndags var det tävling i Asten... Stället vi höll till på när vi för sju år sedan flyttade ner till Holland!!!
I fredags va de vi tre på dansgolvet igen, vilken kväll vi hade.
Det är detta, äventyret i Holland som till stor del har format mig till den jag är idag, så jag säger bara, fundera inte utan åk iväg om man vill...

Åter till söndagen, Erika och Joris hade tillsammans med sina två elever elva hästar på tävlingen.
Bland annat Kims fina Corello som ska stå kvar till försäljning hos stall VHL.
Vi intog läktaren och följde alla deras rundor med spänning.
I en meters klassen var det 16 språng och från 1,20 var det 18 och då en två kombination och en tre kombination, lite skillnad mot hos oss?!?
Inte heller ett hinder bestod av bara "bommar".

De plockade en hel del priser i teamet och Joris toppade med en andra plats i 1,30!
Va riktigt kul att komma tillbaka och prat med folk och titta på fina tävlingar!

Kram
Mikaela <3


Hemfärd

Idag är det dax för hemfärd till Sverige igen och jag får erkänna att jag är inte jätte sugen...
De har nog faktiskt aldrig känts så "tungt" att åka hem! De ända som drar på riktigt är Alle, de finns en dröm och en tanke som har fötts under denna veckan... En del av sommarn kommer nog spenderas här nere, med häst!!!

Åter till Zangersheide och vårt äventyr där, Kim och Tristan kvalade inte till finalen, 40 hästar till final av 269... Ni förstår hur hårt det var, va?!?
De red "consulations" klassen på lördagen och gjorde de jätte fint, rev sista hindret... Men vilken runda!!! Han är fin den hästen och kommer gå långt, de är jag säker på.

I lördags åkte vi sedan tillbaka till Erika och har varit hos henne tills idag...

Kommer en uppdatering om söndagen och lite andra nyheter senare... :0)

Kram
Mikaela <3


RSS 2.0