Tapp sko

Just nu är det ju tapp sko säsong... Förra fredagen tappade Wella en av sina skor, hovis kom i tisdags, alla skulle skos om... Och i onsdags kom hon in med bara en fram sko igen! Suck och stön, jag som hade tänkt att unghästarna skulle börja jobba i helgen! Tänk att det gått sex veckor sen de började vila... Ska bli riktigt kul att komma igång med dem igen!

Får börja med Fortuna som är barfota! Känns som att båda brudarna behöver börja tänka lite igen, för just nu är de allmänt hopplösa och har massa konstiga åsikter om det mesta! 

Peppar peppar... Så känns det som vi fått ordning på Aragons hovar iaf! Han "gick" ur sina skor väldigt mycket i början när vi skodde honom!

I eftermiddag ska allt förberedas för morgondagens tävling, en LB:1 i Västervik! Ska bli riktigt spännande och se hur de går för dem på en lokal tävling... Dessutom är det ju en lagtävling och det är ju så klart extra spännande! Ni får hålla lite koll på "Team MR" på Facebook så ska jag försöka hålla er uppdaterade där!

Får nog till och med ta och skrubba lite på hans strumpor och svansen så han blänker lite extra i domarens ögon imon ;0)

Kram
Mikaela <3

Världens bästa!

Tänk att just jag ar världens bästa stall-tjejer i mitt stall... 
Emilia och Felicia, vad skulle jag och hästarna göra utan dem?!? De rider och fixar... Och de gör de verkligen med inlevelse och de vill bli bättre och lyckas!!! Där är ett oerhört stort plus!!! Jag trivs med människor som vill utvecklas och hela tiden ta saker till nya nivåer! 

Om man tittar på Emilia och Aragon så har de verkligen utvecklats ihop! De tränar dressyr för Elsa ungefär varannan vecka medans de mest hoppar för mig... När hon började rida dressyr ville hon bara träna för att kunna rida bättre! AVSOLUT INTE TÄVLA DRESSYR ;0) när de hade varit på pay and ride senast fick jag ett sms om att hon minsann längtade till nästa tävling?!? Vad hände där...  
Hopp mässigt har egentligen utvecklingen varit ännu större, från början rev Aragon nästan allt vi satte upp framför honom nu hoppar han med lätthet banor på 80cm om några veckor rider de sin första lokala hopptävling! Och på söndag rider de i VRF:S dressyr lag i Västervik! Snacka om spännande vår för allround hästen Aragon...
Men egentligen är detta inte de viktigaste,utan det är att jag litar på båda tjejerna till 110% de är noggranna och gör alltid sitt yttersta för hästarna... 

Felicia va från början ganska osäker men hon och Wella har en sån oerhörd kontakt och de känns som de verkligen har hittat varandra! Trots att hon stökade och busade sist på pay and jumpen så red Felicia henne lika lugnt och fint... För hon litar på att Wella sköter sig och hon låter både henne och Fortuna vara unghästar och göra sina egna misstag! Nog så viktigt för de unga hästarna som man inte kan rätta hela tiden! 
Tanken här är ju att Wella och Felicia ska komma ut på lite unghäst klasser och sedan vara med i kombinations klassen på New Forest mästerskapen i sommar! 
Fortuna är väl den hästen de egentligen delar på eller vad man ska säga... Med henne ligger fokus mest på körningen nu så egentligen är hon väl mest "min"! 

Vi går verkligen en spännande vår till mötes med tävlingar, träningar och våra fantastiska hästar! Och jag vill bara tacka er underbara brudar för att ni hjälper mig med denna satsningen... Jag hoppas och tror att de känner att de i kunskap vinner väldigt mycket tillbaka på detta samarbetet!
För det är ju bara att inse att utan dem hade min och hästarnas vardag varit betydligt jobbigare!!!

Kram
Mikaela <3

Frånvaro

Nu har jag varit borta från bloggen ett tag, ber om ursäkt... Men skrivar lustan har inte riktigt infunnit sig!!! Av många själ... Men nu kommer det iaf ett inlägg!

Förra helgen tillbringade vi i Kungsbacka, hos härliga kör vänner och körde inomhus maraton! 
Så kul vi hade alla tre, först va de en grund omgång, två hinder i stora ridhuset, lilla ridhuset bestod av en precisions bana som oxå räknades som ett hinder! Sedan var fjärde och sista hindret ute på en grus plan! 
Första hindret gav en riktigt bra känsla, även konhindret, men här "fegade" jag lite pga att underlaget va mycket slirigt... Men ändå hade vi fjärde snabbaste tiden i dessa två hinder, fick inte till riktigt lila bra flyt i trean, 6e tiden! Sista hindret va riktigt bra, för bra ;0) så fick lägga en volt till D porten... Sånt som händer! 

Sedan skulle alla köra en final i stora ridhuset som då bestod av två hinder plus koner, alltså en liknande banan som fyrspannen kör i sin världs cup! 

Jag är mycket nöjd över Aragons insats i finalen, visst finns det fortfarande mycket att förbättra... Men det är också så otroligt mycket som redan blivit väldigt mycket bättre! 
Han håller ihop sin galopp och kan fortsätta galoppera i svängar osv... Nu ska vi "bara" stärka galoppen och lära honom att accelera lite mer när det går rakt fram så blir nog detta riktigt bra!

Sen att han kan gå in i ett ridhus med hög musik osv och bara fokusera på mig är också i sig en stor bedrift med tanke på hur rädd han var för ljud och oväntade saker för bara ett år sedan...  

På hemvägen var det mycket analyserande och planerande för framtiden!!! Hoppas den har riktigt mycket bra saker med sig...

Kram
Mikaela <3

Fantastiska körvänner!

Jösses vi har bott och haft det som vi bott på lyxhotell inatt... Fin mat, oerhörd gästfrihet, underbara människor och shuttel service till stallet!!! Sämre kan man ha de...
Vi har bott hos Heds och Aragon hos Åsa och Mats 200m längre ner på vägen! 

Vi kom ner igår, byggde hinder och gick hinder... Aragon fick gå lite i lina, pigg som en mört!!! Så vi hoppas att han är på samma humör idag!!! 

Håll tummarna så uppdaterar jag när vi åker hem! 

Kram
Mikaela <3

Nya dekaler

I tisdags "pimpade" vi släpet lite inför årets tävlings säsong... 
Bakluckan... Kom dock på att jag nog vill ha blogg adressen under också så det kanske får bli ett litet tillägg där! ;0)
Så här ser det ut på båda sidorna!!! Så nu är vi redo för en ny säsong... Och groomen har ju med detta mer eller mindre skrivit på ett livstids kontrakt, eller vad tycker ni?!? 

Aragon fick vila i tisdags så då passade det bra att fixa med detta istället... 

Igår trimmade Emilia dressyr på honom med hjälp av Elsa! Får bli några lektioner nu innan tävlingen om två veckor.
Idag ska vi ut i skogen och bara jogga helt kravlöst för att sedan ta en skritt-tur imon, vilodag på lördag. 
Så hoppas vi på en laddad häst på söndag... Groomen har ju inga fart spärrar alls och i något svagt, mycket svagt ögonblick lovade jag visst honom att han skulle få åka fortare denna säsongen! Så jag får väl göra mitt bästa för att hålla detta!

Kram
Mikaela <3

Tre pass

I helgen blev det tre pass för mig och Aragon, ett varje dag lör, sön och mån! Väldigt skönt upplägg som gav mig tid att hinna titta på de andra och "umgås" lite mer!

I lördags jobbade vi mycket på böjningen, ställningen så som den ska vara i dressyren eller böja för att stretcha hals och nacke. 
Vi jobbade även på var Aragon ska ha sin näsa, att jag ska kunna bestämma om den ska vara hög, låg eller mittemellan! I dags läget har vi svårt med den låga positionen, att plocka upp honom i formen är inga som helst problem, så lång och låg är de vi ska träna på, för att sträcka ut ryggen och bygga på halsmuskeln! Detta passet blev mycket basic, varv byten, tempo växlingar osv. Kändes skönt att så väldigt mycket har förbättrats sen i december! Nu börjar jag äntligen kunna koncentrera mig på hur jag ska köra istället för vad han gör.

Söndagens pass ägnades åt mycket galopp, ökning och samling i korta etapper för att göra det kul och spännande och på detta sättet leka med hans förmåga att korta och länga sig! 
Det märks också att jag börjar hitta min egen körning mycket mer nu, Tonnie tyckte att jag ibland la vikt vid väldigt små saker som blev fel eller va mindre bra... Dvs att jag just nu känner av även när det blir små missar och nyanser som inte är helt perfekta!

I måndags körde jag för Rudolf, vi tränade vidare på allt de vi tränat på under de andra dagarna samtidigt som vi tränade en del på halter och ryggning! Något som han gör väldigt bra med giggen! 
Det känns verkligen som han trivs med den, det rullar lätt och är stadigt! 

Jag är otroligt nöjd med mina pass och det känns som vi har en bra plan och är på helt rätt väg! Och jag är otroligt nöjd och glad över att jag har Tonnie och Rudolf till så mycket hjälp! Nästa träning är den 25-26 april, då ska vi träna alla tre momenten! 
Det är så att jag redan längtar dit! Men som tur är går ju tiden fort när man har roligt, så vi kommer så klart snart att vara där!

Kram
Mikaela <3

Tunga ögonlock

Igår va ögonlocken otroligt tunga... Så även idag det tar på krafterna att träna och arrangera träningar! Men vad kul det är och vi har fantastiskt roligt tillsammans! 
Killen på pizzerian sa till och med de igår, vilket härligt gäng ni verkar vara och ni har verkligen kul ihop. Bra sammanfattning... Jag "fuskar" ju lite och har ett pass kvar imon, så en sammanfattning av träningarna kommer imon. Ni får hålla tillgodo av två bilder på den gula prinsen! 
Det känns riktigt bra att köra med giggen, härligt inför den kommande säsongen! 
Nöjd ponny och otroligt glad kusk skrittar av efter dagens pass... Trivs bra bakom den där rumpan! Är väldigt glad över hur bra han har tagit det med en ny vagn.

Kram
Mikaela <3

Mycket kvar...

Jag borde sova... Men kroppen är alldeles förväntansfull så de kommer ta en stund idag! Däremot kommer jag somna som en klubbad säl imorgon, sådan är jag alltid på tävling oxå, svårt att somna första dagen sen sover jag som en stock!

Klockan ringer halv sex imon, måste putsa min sele... Har man fyra hästar och jobbar 90 procent är det bara och inse att ibland hinns inte allt med som man vill!
Då får man prioritera och idag valdes att laga mat och umgås med Tonnie och Rudolf! Jag ska köra med giggen imorgon, spännande och lite konstig känsla! Men man måste ju träna med den om vi ska tävla med den. 

Diego åker hem imon... Känns sorgligt och tråkigt på många vis, men det är det rätta mot honom, mig och hans ägare. Wella och Fortuna har två veckors vila kvar, jösses vad fort tiden går... De har redan vilat i tre. 

Nä nu ska jag i alla fall försöka sova lite, ska försöka rapportera imon kväll. 

Kram
Mikaela <3

Göteborg

Vilken fantastisk helg vi hade i Göteborg! Fantastiska vänner och bra tävlingar!!! Man kan ju ha de betydligt sämre... :))
Sen är jag otroligt glad och tacksam över alla människor här hemma som tog hand om hästarna och gjorde resan möjlig!

Blev lite shoppat oxå, nya ridskor, strykkappor till Aragon, schampo och pälsglans och äntligen en pisk från piskmakaren! 
Det bästa under helgen va nog ändå lördags kvällen, svårt att beskriva med ord, Grand Prixen va otroligt klurig med endast 6 felfria! Peder va sist ut och sätter nollan med snabbast tid, jag ryser bara ja tänker på de...
Vilket jubel det var och att vinna en sån seger "hemma" inför ett fullsatt Scandinavium måste vara en helt grym känsla!
Två glada brudar på läktaren...

Sen var det så klart jätte kul att se körningen, eftersom det ligger mig allra varmast om hjärtat! 
Så nu är det tillbaka i vardagen med jobb, hästar och hemmet! Ingen ide att ligga på latsidan ju... 
Idag va vi uppe i Lammåsa och körde hinder och koner! Jätte kul att få leka av sig och Aragon gjorde det riktigt bra, det märks att han blivit väldigt mycket starkare under vintern.
Körde en bana med både hinder och koner som fyrspannen gör inomhus och som de kommer bli om två veckor i Kungsbacka! Efter detta passet är det nästan så man längtar lite ;0)

Kram
Mikaela <3

RSS 2.0