"Kör-feber"

Jag tror det råder lite "kör-feber" i Sverige just nu, härligt de behöver vi!!! Denna underbara sport behöver få utrymme och synas mer!
Så här ser det ut på VRF:S hemsida just nu... 
Ligger även en liten text med bild och vidare länk till detta direkt på deras startsida!
Vi är oerhört glada för den entusiasm och vilja att samarbeta som klubben har visat oss! 
De flyttade en tränings helg för vår skull osv! Sånt är guld värt när man har tränare som inte har så lätt att ta sig hit!!!

En annan rolig sak är att körningen återigen ska visa upp sig i Falsterbo! Equstrian Driving Group och Körkalset kommer även bli involverade i detta, behöver jag nämna att jag mer än gärna är en av de som är med och "visar" upp körningen! 
Precis sånt här som behövs!!! Tack alla eld själar... Ni som jobbar för "vår" och "er" underbara sport!!!

Nu är det även officiellt vilka som får vara med i körkalaset! Kul att det var en blandad skara kuskar med olika anspänningar också... 
Jag är övertygad om att allt detta kommer göra oss alla bättre!!!

Det är dax att börja prestera nu, känns som det är många som är "hungriga"!!! Härligt...

Det kliar i fingrarna på mig... Jag vill ut och köra häst! Nu!!!
Men jag får hålla mig tills imon, idag får de bli ett jogging pass i snön efter jobbet!!! 

Kram
Mikaela <3

Tränings dax

Snart är det dax för träning för Tonnie & Rudolf igen, tänk att man kan längta så mycket efter en träning! 

Ska bli spännande att få hjälp igen, känna att jag och Aragon förhoppningsvis kan komma ännu ett steg längre!!! Denna gången blir det dubbla pass även för Aragon, han kommer så klart bli trött men samtidigt är det nyttigt, då man på en två dagars tävling kan "behöva" köra två pass under samma dag!

Jag hoppas att jag och Jossan kan komma iväg och köra med honom i ridhuset på torsdagen! Annars får jag helt enkelt trimma lite på fältet innan det är dax...
Han är ju tacksam på det viset, han är lika "fin" oavsett om jag rider eller kör! Det handlar mest om att han ska få röra på sig så "hjärn-spökena" försvinner och han spänner av!

Vänster sidan är fortfarande lite stelare än höger, min Equiteraput ska få ta sig en titt på honom efter denna träningen... Däremot har han fått ett helt annat tryck i steget än han hade innan!!! 
Takten är liksom där naturligt om man lägger honom i ett tempo så behåller han de... Innan ville han hela tiden slå av på takten! Så nu hoppas jag att vi får nya uppgifter att träna på...

Kram
Mikaela <3

Vinden viner

Med risk för att vara gnällig!!! 
Jag är TRÖTT på denna kyla och isande vind!!! Stenhårt i backen och för lite snö för att göra alltför avancerade träningspass om man inte ska halka iväg till ett ridhus... Men men jag kan ju inte styra över de så jag får väl bara acceptera!!!

Den gångna veckan har varit överfull med allt möjligt ändå har jag med hjälp av Tilde lyckats motionera tre hästar per dag tre av veckans dagar!!!
Fortuna hoppar vi numera upp på utanför stallet, rider utan något mänskligt stöd vid sidan och har till och med testat lite trav! I helgen ska hon få komma ut i skogen med Aragon!

Bellinda inkörningshästen har vi tömkört tre gånger, dels i paddocken men även ut i skogen!
Hon är lugnet själv, tyckte väl dock att det var lite konstigt att jag helt plötsligt skulle gå bakom henne, men numera köper hon det och går på fint framåt!

Wella är den som fått jobba minst, tyvärr men tiden räcker inte till allt hur gärna man än vill!!!

Aragon jobbar på igen och verkar väldigt nöjd med detta, mestadels har vi kört ut men vi har även hunnit med ett dressyr pass med vagnen. 
Tanken var att vi skulle tagit ett idag också, men så som de blåser vet jag faktiskt inte om de lockar jätte mycket! Tänker mest på säkerheten med en pigg ponny och massa blåst... 
Kanske blir en ridtur istället, vi får se!!! 15 grader och lite sol vore optimalt....

Just de jag och Jossan va och hämtade spån i fredags också! Tycker alltid de e så skönt när sånt där e påfyllt, jag blir liksom lugn av de, konstig jag vet ;0) jag bjuder på de!!!
Vi skulle även passa på att köra på andra sidan stora vägen (gör helst inte de själv) vi kom väl ungefär 1km sen var där två män med varsin motorsåg och en stor björk mitt över vägen, jaha då fick de bli en runda på min sida vägen i alla fall!!! Lite tråkigt när man väl hade sällskap liksom... 

Nähä, ut och fixa stallet så djuren kan får komma in sen i alla fall, det är väldigt uppskattat just nu!

Kram
Mikaela <3

Vinterbild

Bjuder på en härlig vinterbild på Aragon från dagens pass på fältet!!! 
Alltid lika positiv och glad!!!

Kram
Mikaela <3

Jag, bara jag!

Just nu är det många debatter på Facebook angående kval uppåt i klasserna, hur man ska köra vad man ska göra osv... 
Jag tänker inte "nysta" så mycket i denna debatten det är det många andra som gör och både www. exaequestrian.wordpress.com och www.pernillhaengstrom.se har skrivit super bra blogg inlägg om detta och jag är beredd att hålla med vi behöver höja standarden för att komma uppåt!!!

Var står jag då i detta? Jag tycker om debatter, jag tycker om när folk engagerar sig, det betyder att vi bryr oss! 
Även om de finns vissa som kanske bryr sig på fel sätt och detta tror jag är negativt för sporten, vi är en liten sport och vi måste försöka skapa en god stämning inte hugga varandra i ryggen på olika sätt... 
Här tror jag och hoppas att vi i Equestrian Driving Group kommer ha stor nytta av varandra! 
Vi ska hjälpa och stötta varandra, jag ser redan nu ännu mer fram emot att åka på tävlingar i sommar, när man är flera som kan hjälpas åt... 
Här tror jag att vi "ligger efter" i körsporten, visst är "vi" helt underbara människor och vi har super kul på tävlingar!

Men... De flesta (nu säger jag de flesta) är väldigt ensamma, man tillbringar den mesta tiden med sin/sina körhästar själv eller med sin groom! Vi tränar inte mycket tillsammans och vi är nog inte så många som diskuterar körning jätte mycket!!! Vet att de finns de som gör de men nu skriver jag om "massan" jag är otroligt glad att jag har två vänner som jag kan vrida och vända på allting inom körningen med!!!
Igår blev de en timmas samtal med den ena... Vi diskuterade bland annat diskussionerna på Facebook och att det ibland känns som det råder någon tränings/tävlings hets... Vem gör de bäst? Vem kan snabbast komma upp i klasser osv?!? 

Jag sa precis som jag känner!!! Jag kanske är jätte tråkig och konstig vad vet jag... Visst tar jag åt mig om jag tränar dressyr tex där känner att jag har otroligt mycket att lära men jag har också min egna röda tråd i träningen och den tänker jag hålla fast vid tills någon bevisar att den inte är bra (och det tror jag inte kommer hända).
Glädjen och variationen!!! Detta ger i sig glada och arbetsvilliga hästar... Jag har (hitintills) aldrig haft en anledning till att tex fundera på att bryta ett maraton, mina hästar har alltid varit pigga i mål även när de varit 30 gradig värme osv... Visst kan du få en häst att genomföra en tävling utan glädje men jag tror och vägar nästan lova att super resultaten de kommer inte om du inte har en glad häst! 
Jag har genom att "ta lite här och lite där" hittat en vardags träning som passar mig perfekt!!!  

Sen är jag ödmjuk och kan plocka in lite mer i "mitt här och där" tänk och i de exakta tävlings momenten har jag forfarande otroligt mycket att lära i alla tre momenten och tur är väl de annars vore det ju tråkigt att fortsätta!!!

Läste också en mycket intressant tanke från en svensk framgångsrik ryttare... "Om inte du själv tror på vad du gör? Hur ska då någon annan kunna göra det? 
För att komma någonstans måste man ha sina egna mål och drömmar för det är bara de du kan underhålla!!!" 
Väldigt klokt och helt rätt...

Känner att inlägget kanske blev virrigt och berörde många punkter!!! Men just nu har jag så många tankar i min hjärna så ni får stå ut med lite virrighet... 

Kram
Mikaela <3


Träning

Imon ska Aragon börja jobba igen, ska bli kul! Har saknat det så klart och nu känns det som han börjar bli nyfiken på vad vi pysslar med igen... 
Vi börjar med två pass under ryttare tis och ons för att sedan ta lite dressyr körning på åkern på torsdag, så är planen än så länge!

Bellinda fick komma ut en sväng igår, tömkörning, inga som helst problem när Tilde gick bredvid henne...
När hon "försvann" blev hon ganska osäker och förstod inte riktigt vitsen med att gå där framme själv!
Men efter ett par gånger kommer det gå jätte bra, hon är lugn och positiv!

Kram
Mikaela <3

Löshoppning

Igår lastade vi Wella och Fortuna och åkte till Lammåsa! 
Det är ju dax att börja "slipa" på löshoppningen om de ska gå tre års testet. Tänk vad det underlättar och är skönt med hästar som är lättlastade... Båda kliver rakt in i transporten och uppför sig exemplariskt borta!!!

Wella fick börja och under hennes hoppning valde telefonen att "leva", vi får föreviga Fortuna näsa gång!
Wella skötte sig mycket bra, eller vi kan väl säga så här, hon skötte sig helt själv!!! Bara släppa, smacka och sen höll hon galoppen så fint tills man sa "proooooo" och de kan hon så tvärnit och vänta igen...
Igår hoppade vi inget högre med dem utan de handlade mest om att "vara med om det"! 
Det är ingen kanon kvalité på bilderna, tyvärr! De beror på att jag "klippt" ut dem ur filmen...

Wella hade otroligt lätt för sig, rättar galoppen och har full koll på bommarna! Medan Fortuna fortfarande är valpig och inte har 100% koll på sina kroppsdelar... Ännu!!! Det kommer när hon växer i sig!

Men jag är så otroligt glad över att båda snällt följer med på de man ber om och lyssnar och har fullt fokus på mig! Då känns det i alla fall som man är lite rätt ute när man håller på med unghästarna! 

Vi ska försöka löshoppa om två veckor igen, ska bli spännande att se om de sker någon förändring då, när de vet vad som ska hända!
Super också att man kan samarbeta med Fam Ivarson/Kim på detta sätt allt går så smidigt när man är några stycken... Vi hjälptes åt igår och löshoppat sju hästar, tillsammans!


Kram
Mikaela <3


Kikar in...

Och säger hej!!! 
Idag kom Bellinda, tre årigt New Forest sto e: Roodles Dancing Gold ue: Sörbys Lotus tanken och förhoppningen är att hon ska bli körhäst... 

Lugn och trevlig häst som tog flytt och nya vänner med stort lugn! Härligt när de är sådana... :) tanken med henne är att hon ska bli tävlings häst och ta med ett nytt "Team" in i körsportens underbara värld... :)) 


Alltid lika kul att få chansen med nya hästar... 

Kram
Mikaela <3

Oro och ansvar

Att ha hästar är inte alltid guld och  gröna skogar... Det vet de flesta som har häst!!! Idag har varit en jobbig dag...

Jag VET att det kunde varit mycket värre men i alla fall, att ha en gnagande orosklump i magen är inte kul!
Idag på morgonen va inte Fortuna sitt vanliga jag, gick efter de andra och stretade emot på väg till hagen... När ja släppte de andra stod hon bara kvar, inget sug efter maten! Då tänkte jag inte så mycket på de...
Men när ja skulle åka från jobbet stod hon en bit bort, skrapade i marken och såg olycklig ut. Kolik känningar?!? Men hon lyssnade och hade koll på de andra hästarna...
Vad gör man när man ska jobba 11 timmar... Jo, man ringer mamma, ber henne åka ut en timme senare, får rapport om att hon nu tuggat i höet men är loj... 
Snälla mamma stannar kvar någon timme till, hon äter och dricker också, skönt!!!

Sedan va de bara och "rapportera" över detta till Tilde... Och ikväll va hon sitt vanliga glada jag igen!!! 
Min teori är att hon ätit för mycket snö/kallt gräs i den nya hagen igår, såg att det var mycket "skrapat" i den på morgonen!

Inte kul och lämna en häst när de inte ser pigga ut. Samtidigt såg jag att det inte var allvarligt... Ännu! 
Men det kunde blivit, därför andra snälla människor ställer upp!!!
Hoppas det var en tillfällighet och att hon håller sig pigg nu! 

Men ändå... Alla dessa tankar som dyker upp! Finns det något som heter VAH (vård av sjuk häst ;))

Kram
Mikaela <3

Inspiration

Jag fick en fråga från en läsare om var jag hittar min inspiration till hästarna... Rätt svår fråga måste jag säga!

Min största inspirations källa är nog hästarna själva, att hela tiden se dem utvecklas och hålla dem glada och positiva till att jobba!
Jag läser även en hel del bloggar som får mig att vilja träna vidare mestadels "kör"bloggar men även rena rid-bloggar, för mycket är ju lika även om du sitter på eller bakom hästen!

Men den största inspirations källan i mitt liv är nog ändå Erika, trots att jag kör så gör jag mycket med mina hästar på samma sätt som hon gör! 
Hon är aldrig längre bort än ett telefon samtal och ofta blir det mycket "bollande" om hur? Varför? Och nya sätt att tänka... I stunder där jag varit omotiverad eller inte hittat nya sätt att tänka är det ofta hon som "sparkat" upp mig!!!

En annan stor bidragande orsak är nog mitt egna driv också... Tror man måste vilja väldigt mycket för att kunna hitta motivationen och inspiration när det är tungt mörkt och lerigt!!! Det är då jag brukar tänka att de är nu jag blir lite bättre!!! Inte den dagen solen skiner och allt går lätt...

Nu med allt kring "Driving Group" och denna satsning är ju även det en stor inspirations källa!!! Att ha en hel grupp likasinnade att träna och tävla med!!!

Så här tänker jag :))

Kram
Mikaela <3


Dessa djur

Tänk att man kan stå och bara "njuta" över tre individer som är helt överlyckliga... 
Sen att alla tre rör sig riktigt trevligt gör ju inte saken sämre!!! Här kommer några bilder!
Fortuna bjuder på fin fin trav!!!
Wella "stilar" omkring i hagen!!!
Och Aragon övar acceleration till maraton momentet!!! 

Kram
Mikaela <3

Iskallt

Så är den då här, vintern... Frågan är hur länge den tänker stanna?!? Detta underlaget som vi har nu är värdelöst! Hårt och lite lite snö, tur Aragon ska vila en vecka!

Idag körde vi till sjön och vände, han har ju bara skrittat nu i helgen så det var en laddad häst som njöt i fulla drag av att vara ute! 
Själv hade jag kläder så jag såg ut som en Michelin gubbe... Men vad gör de när hästen är pigg och fin, det väger ju över det mesta!!!

Så som det kaos "Fröken Wella" skapat i stallet... Någon (läs jag) hade glömt att sätta för kedjan igår kväll! 
Så när ja kommer ner till stallet idag på morgonen va allt en ända röra, täcken, grimmor, borstar, pennor, rosetter, pallen och en hink låg på golvet! Tror inte de fanns en ända sak hon inte pillat på... Lilla bus hästen!!! Så började morgonen med att "städa" stallet!!! 

Emelie kom hit med Jack också så vi hade även ute honom i kylan! Kul med sällskap och diskussionerna som det ger!!! 
Avslutade sedan dagen med att släppa hästarna i "snö" hagen... Brukar försöka hålla en av hagarna som de kan gå i när de är fruset är så rädd att de ska vricka sig när de går i den upptrampade leran!

Detta var i alla fall mycket uppskattat, fullt rejs i säkert 20-30 min!!! 
Underbart när de visar livsglädje...
"Ponnyligan" håller span...

Kram 
Mikaela <3


Vila

Ibland upplever jag att det finns en "rädsla" bland människor för att låta deras hästarna vila... 
Jag har alltid "blandat" in lite vila då och då för mina hästar! De har ju alltid en eller två vilodagar i veckan, ibland får de 2-3 dagar i följd och man kan även känna att de behöver en lite längre paus!
Så blir de för Aragon nu, han ska få vila från och med ons till nästa tisdag! 
Tror att det är väldigt nyttigt för honom just nu... Känns som hans hjärna behöver ett break!!! Självklart får han lite pyssel och långa dagar i hagen, kanske även lite skritt i grimma och "gnaga" på gräset på fältet... Det brukar va väldigt uppskattat!

Under den veckan hoppas jag hinna med mina egna unghästar lite mer! Samtidigt känner jag ingen stress med dem heller, det man ber dem att göra tar de med stort lugn och de ska inte vara som bäst nu utan om 7-9 år...
Jobbar unghästar för mycket upplever jag ibland att de inte blir/är så positiva till jobb senare i livet.
Om ni vill läsa mer om vila och tankar kring detta så kika in på www.betforbloggen.se Erika har skrivit fler inlägg om vila och hur de jobbar med unghästar...

Jag tror att hästarna precis som oss behöver pauser från sina "jobb" och göra lite annat för att behålla tränings motivationen!
Ofta märks det väldigt väl på dem efter en lite längre vila, polletten trillar ner, helt plötsligt förstår de vad man vill och de hittar takt osv! 

De vilar sig helt enkelt i form! 

Kram
Mikaela <3

Drömmar

Mina drömmar och mål är ofta väldigt höga... Jag är sån som människa att jag måste ha detta för att "motivera" mig i vardagen! 
När regnet öser ner och vinden viner kanske inte lusten att träna är så stor, då brukar jag istället tänka på sommaren och tävlingarna som kommer, vips är det mycket lättare att motivera sig till att gå ut! 
Så fungerar jag... 
Man kan ju också tänka på talesättet "-Siktar man mot stjärnorna når man i alla fall trädtopparna." 
Så mina mål med hästarna är så klart att köra de högsta klasserna! 
Visst kan det vara lite "läskigt" att skriva ut de så här... Men samtidigt sätter jag inget år eller när! För jag är väl medveten om att det är långt dit... Men det är mitt största mål!!! Och det måste få finnas med...

Om man ska prata "materialistiska" drömmar så är en egen gård, lastbil och en fyrhjuls "finvagn" det som står högst på min lista! 
Tänk att alla mina önskningar är hästerellaterade... ;0)

Men jag har i alla fall ett mål som inom en snar framtid kanske blir verklighet och det känns förskräckligt stort och pirrigt!!! 
Att starta eget... 
Har den senaste tiden fått många förfrågningar om dvs uppdragskörningar hemma omkring och även en hel del inkörningshästar, plus att det är rörigt på jobbet så det kändes rätt att dra igång detta nu!
Kan väl säga som så här att jag ser fram emot första mötet med Nyföretagarcentrum med skräckblandad förtjusning... 
Så nästa stora fråga är vad ska mitt företag heta, är det någon som har en ide, får ni gärna höra av er! Skulle vilja få med körning på något vis... 
Ett mål som är uppnått... SM guld i allrounden med Alle!!! Oförglömliga minnen och en stor portion glädje... 

Kram
Mikaela <3

Planering

Ibland hjälper de inte hur mycket man planerar och förbereder så blir de inte som man vill... 

Tanken var ju att Maja skulle kommit ut idag och jag tänkte att jag "äntligen" skulle få se ngn annan köra Aragon! Men nädå hennes häst trampar av sig en sko och jag blev inbeordrad på jobbet!!! 
Tur i oturen iaf att vi båda blev upptagna... Så idag blev de helt enkelt en vilodag för Blondie!!! 

Sen blir de skritt lördag, söndag för att sedan köras måndag och tisdag!
Sedan väntar vila veckan ut, nyttigt och välbehövligt tror jag, då det börjar kännas som han är rätt trött i både knopp och kropp!

Han måste ju vara fräsch och alert till träningarna nu framöver, är ju både "Hollands" träning och Driving Group träning inom de närmsta!
Hittade även en liten inomhus maraton den 16e mars får se om vi åker iväg, i så fall bara för att vara med och snurra runt lite! 
Inga snabba tider för oss inte... Det får vänta. Snabb kommer han bli i alla fall det är jag helt övertygad om ;0)

På måndag kommer Emelie och Jack! Får vi se vad vi hittar på då, väldigt kul i alla fall att man har lite folk som man kan köra tillsammans med!!! Det motiverar och sporrar ännu mer... 

Ha nu en trevlig helg allihop, min är fullbokad! 
11 timmars jobb båda dagarna... Sysselsättnings problem?!? Det vet jag inte vad det är...

Kram
Mikaela <3

Onsdag

I onsdags hade vi en sån där dag som man kan leva länge på... :))
Jag och Jossan åkte härifrån vid elva tiden och landade hos Pia vid tolv halv ett... Då var det dax för ett pass ute på deras fantastiskt fina vägar med pulsklocka. De bor nära ett militärt övningsområde så de fanns vägar i oändlighet!

Vi hade även den lyxen/turen att vi "slapp" ha med oss vagn, så på med selen och sedan sätta för, bestämde oss även för att köra med baksele då jag tömkört med det sista tiden!
Ingen reaktion på varken den nya vagnen eller bakselen, skönt med en häst som tar sånna saker med ro!

Vi började med att skritta fram 3km sedan travade vi 6-7km för att sedan återigen ge dem skritt i ca 2km! 
När vi travade i ett tempo på ca 13km i timmen dvs vårt MSV tempo låg hans puls på ca 135 slag... Sedan när de jobbat så här, ska de komma ner under 90 slag inom tio min. De gjorde han på 6-7 minuter så de va skönt!!! 
Sedan körde vi fyra intervaller på ca 5-6km dvs högre tempo helst skulle jag få upp pulsen över 170 slag... Fick de en gång, han vinner mark och har lätt för att galoppera så man får gå på honom en del för att komma upp dit! Vi höll alltså högre tempo för att sedan skritta emellan i dessa intervaller... Och sedan 2km hem i skritt, så nästan 2 mil körde vi! 
Mycket kul att prova detta och se hur han ligger och hur han hänger med i tempo!!! Vi körde på MSV tempo nästan hela tiden och de fixar han utan problem... Visst var han trött på vägen hem, men han skrittade ändå med takt osv! 
Lägger ut en bild över hur hans puls låg så ser ni lite!!!
De mörka staplarna är höjdskillnader osv, den tunna röda linjen är hans puls!

Sedan fick vi lite fika innan det var dax att lasta och bege sig mot kliniken för mätning!
Maxad C ponny blev resultatet! Och vi fick beröm för en väldigt snygg ponny... Fick även frågan om han va hingst?!?Han e rätt maffig, ponny pojken "min"! 

Sedan återigen lasta och bege oss hemåt, när vi kom hem fick han gå direkt in i boxen för jag skulle ta in de andra två... När jag sedan ska "fånga" honom för att borsta linementa osv så ger han mig en sån blick... 
-"Låt mig va"!... Han ville bara vara i fred i sin box... Han tyckte nog att de räckte med intryck efter den dagen!!! 

Men det är otroligt skönt med en häst som tar saker på rätt sätt... Han är ganska het och kan lätt stimma upp sig, men är man bara lugn själv så kommer lugnet till honom också, precis som det ska vara!!! 
Det blev ett långt inlägg men jag är verkligen super nöjd med denna dagen!!!

Kram
Mikaela <3


Stall och körhjälp

Vet att ganska många "vetlanda" människor läser denna blogg... Så känner ni någon som känner någon, nämn då detta!!!

Jag söker efter någon som kan hjälpa mig i stallet... Någon/några gånger i veckan. 

För dig som vill lära dig mer om framförallt körning är detta en super chans men även ridning och mycket proffsig hästhantering! 


Behöver främst hjälp vid körträning av min blivande tävlings ponny och utbildning av mina två tre åringar så unghäst vana är ett stort plus! 

Stallet ligger 9km från vetlanda, körkort är ett plus! 

Ridhjälp vissa dagar mottages också tacksamt! 


Jag har ju själv jobbat som hästskötare så chansen att lära sig riktigt bra hästhantering är stor! 

Finns även möjlighet att följa med på tävlingar och se och lära allt där.


För mig är det viktigt att du vill lära dig och tycker mycket om hästar. 

Då går allt så mycket lättare... 

I "vårat" team har alla roligt och är guld värda i alla lägen... Hör av er om det låter intressant!!!


Med vänlig hälsning, Mikaela!Äventyr

Imon ska de tre musketörerna (jag, Jossan och Aragon) ut på äventyr... 

Vi packar in Aragon och selen för att fara till Pia Mariha i Vaggeryd. En riktig långtur står på schemat! 
Vi har de så lyxigt så vi får låna vagn... Sen ska vi även få den "äran" att köra med hennes pulsklocka på Aragon! Ska bli oerhört spännande att analysera lite hur han ligger i träning! 
Återkommer med resultatet... 
Hon ska även köra sina hästar med oss! Nyttigt att komma bort, dra en ny vagn med andra hästar som sällskap osv! Det behöver han gossen så han är redo för årets alla äventyr!

För att vara ännu mer redo för kommande äventyr ska vi stanna till på kliniken i Vaggeryd på vägen hem! Så får vi se om vi åker hem med en C eller D ponny?!?
Sen ska vi bara ta tag i papper och underskrifter gällande hans licens sen är allt så gott som klart! 
Den 14 januari blir nästa vaccination och efter de ska han få ett litet "break" tror det är nyttigt med sådana!
Tycker att de passar bra i tiden också, blir vila 5-6 dagar för att sedan ha fullt fokus på träningen den 8-9 februari! 

Tävlings säsongen 2014 here we come!!!

Kram
Mikaela <3

Driving Group 2014

Jag har "dragit" lite på detta inlägg, jag ville skriva det med eftertänksamhet och inte stressa så allt blev rätt!!! 
I lördags va jag på tok för trött och igår gick dagen i 110km/h! Så här kommer det nu istället... :) 

Driving Group är alltså en satsning framtagen av Emma Starck för kuskar i "mellanskiktet" dvs vi som inte ännu är i eliten eller tillhör landslaget dina mål och visioner ska vara att tävla svår klass och av cirka 30st i lördags på samlingen så tog hälften upp SM som mål eller delmål! 
Detta var målen Emma satt upp för DG inte alls orimligt om du frågar mig! Med den kompetenta skaran kuskar som satt där...

Vad är då tanken bakom detta?!? Jo, det är att vi ska få fram ett helhets tänk och en "vi" känsla! 
Vi ska lära oss tillsammans och detta gör också att vi kan sporra och stötta varandra, hjälpas åt på tävlingar, träna tillsammans, ha varandra som bollplank osv! 
Jag som gillar att jobba i team eller tillhöra ett lag (har faktiskt spelat väldigt mycket hockey ;)) och tror att detta är helt rätt tänkt!

Vi ska även alltid visa våra hästar i fint skick och vara goda förebilder på träning och tävling!
Sen ska vi så klart ha ett individuellt upplägg var och en! Detta startar vi upp med i februari då vi ska köra en "avstämning" för Emma för att sedan träffas igen avsuttet den 22 mars för att spika vår och sommar säsongen!

Tanken är att vi även ska hitta på saker tillsammans, gå på föreläsningar, kanske synas på mässor, tävla ihop, se andra träningar tillsammans osv!

Jag är alldeles säker på att vi tillsammans kommer ge körsporten en knuff framåt... Jag kan bara tala för egen del men jag tror och hoppas att detta blir riktigt stort!!! 
Jag tror inte på ensam är stark, utan att man blir mycket starkare tillsammans! 

"På köpet" träffade jag även en härlig tjej som gärna ville grooma lite denna säsongen då hennes ponny inte va redo att tävla fullt ut ännu... Jätte bra då Aragon och jag kan behöva någon som groomat innan och har full koll på läget! Eftersom den tilltänkta groomen kanske har lite svårt att ställa upp denna säsong ;)

Kram
Mikaela <3

Fredriksbergs Aragon

Jag skrev ju ett inlägg om Isa och Alle för ett tag sedan och livade då ett inlägg om Aragon och här kommer det... :) 

Med Aragon va lite samma känsla som med Alle... 
Så fort jag kom in i stallet så kände jag att jag kunde tagit med honom hem!
Han hade så snälla ögon, jag tycker att ögonen säger så mycket om hästen och i hans ögon finns bara vänlighet!

Han är väldigt speciell att jobba med, han är nog den "känsligaste" hästen jag har haft och han är känslig på två sätt! Dels är han väldigt känslig för hur du som ryttare eller kusk beter dig, han känner av om man själv är stressad eller orolig mer än någon annan häst jag jobbat med! 
Därför är det väldigt viktigt att bara vara lugn och "lyssna" på honom!

Sen är han väldigt känslig för hur man jobbar, det går inte att köra eller rida honom på ett hårt sätt! 
Man måste vara väldigt mjuk och jobba mycket med rösten... Pratar man mycket och driver med rösten får man en mycket mer avslappnad häst!
Den största anledningen till att jag tycker så mycket om honom är att han är så otroligt positiv... 
Han vill alltid göra rätt och är en riktig arbetsmyra!  Vilket är både bra och dåligt! Eller så klart är det en otrolig fördel om hästen vill jobba... Men här gäller det också att som kusk/ryttare vet var man ska lägga ribban då man inte "får" jobba dessa ambitiösa hästar för mycket... För då kommer de tappa glädjen i att jobba!!! Som så mycket annat handlar det om en vågskål, att lära sig känna vart man ska lägga ribban... Jag tror och hoppas att vi är på rätt väg! 

Vi har även en daglig "gos-stund" innan han får bettet i munnen, dvs han stoppar ansiktet i famnen på mig så myser vi en stund, typisk Aragon grej! <3

Kram
Mikaela <3

Nytt år

Det nya året har inte börjat jätte bra för min del... 
Vaknade och va rejält förkyld på nyårsdagen, natten mellan 1 och 2e hade jag feber! Igår tillbringade jag inte många minuter ståendes utan sov eller låg i soffan hela dagen! Jag har så svårt att vara stilla och ta det lugnt, men när man är riktigt sjuk har man inte så stort val...

Jag hade ändå "tur i oturen" då det var bestämt att Belle och Tilde skulle rida och fixa stallet båda dessa dagar då jag skulle jobbat lång dagar egentligen... 
Så Aragon har i alla fall fått motion! De har varit ute på lång rundor med mycket trav och galopp precis vad hans kropp behöver!
Imon blir det en vilodag, då jag (förhoppningsvis känner mig så pigg) så jag kan åka på Driving Group träffen i Gbg!
Så tar vi en långtur med vagnen på söndag!!! 

Kram
Mikaela <3

RSS 2.0