Längtar

Just nu finns de många "morötter" att längta till... 
Den första av dem är Göteborg på lördag, buss från vetlanda, mässan några timmar och sedan se kvälls föreställningen!!! 
Blir en lång dag men ska bli jätte kul, ska försöka hitta nytt underlägg till däckeln och bröstan! Helst skulle jag vilja ha gråa och svarta finns inte de får det nog bli hel svarta! 
En ljuddämpande luva ska jag också hålla utkik efter, annars ska jag försöka hålla i plånboken ;0)

Nästa helg blir det en tripp till Skåne... Körkalaset har träning för Boyd och eftersom stackars Marie måste jobba behövde Johanna hjälp och det är klart man ställer upp!!!
Ska bli super kul, både att få se träningen, träffa familjen Nilsson och se Johannas stora par som ja inte sett i verkligheten ännu!!!

Sen hoppas jag få till en tripp till Fam Olin någon gång i mars också!
För att sedan köra för Rudolf och Tonnie igen den 3-5 april i Vaggeryd!!!

Skickar med en tävlings bild på mig och Dockan, Vaggeryd 2012!!!

Och sen är det bara en månad kvar till första tävlingen... Oj vad spännande de ska bli!!! 

Kram
Mikaela <3

Markarbete

Igår fick Aragon följa med in till ridhuset,  Tilde rider lektion där på måndagar och vi har länge pratat om att hon skulle kunna ta med honom in. 
Win-win situation för alla parter, Tilde får en lektion på honom och han får komma bort i annan miljö vilket är otroligt nyttigt för honom!
Tilde sa till mig att det va markarbete när vi bestämde, jag reagerade inte över detta utan tog de som "dressyr"... Efter att ha jobbat i ett hopp stall i flera år är markarbete dressyr för mig ;0)

Men nu var det ju arbete över bommar istället! 
Både häst och ryttare skötte jobbet med den äran.De red ganska svåra linjer, skänkelvikning, trav över bommar ut på spåret med hjälp av skänkelvikning igen, galopp i hörnet och galoppera långsidan ner!
Andra övningen va fyra bommar på diagonalen lägga en volt på mitten fyra bommar tillbaka till hörnet, galoppfattning samlad galopp genom hörnet och öka på långsidan!

Med tanke att vi inte har en aning om hur mycket eller lite Aragon har sett bommar gjorde han detta jobbet super! Och även Tilde hon rider honom riktigt bra. Framförallt är hon lugn och vänlig och det är precis va han behöver!!! Så detta upplägg blir det absolut fler gånger!
Nu i eftermiddag ska jag ta och jogga en sväng med honom ute i skogen och Bellinda ska få dra däcket igen...

Kram
Mikaela <3

Upptäcksfärd

Igår morse när jag kom runt hörnet på det röda lilla extra huset på min tomt fick jag möte... 
Där kom en mycket GLAD Aragon gående från grannarnas trädgård...

Jag ropade på honom, han kommer så glatt, följer efter mig som en snäll hund går direkt in i sin box och tittar på mig med en min precis som att -"Du kan jag få min frukost nu, jag är vääääääldigt hungrig"!
 På ett sätt kan jag förstå honom, men med tanke på vad jag fick veta av hyresvärden ändå inte... Han har nog varit ute ungefär hela natten!!! Bland annat har han varit och ätit av vildsvinens mat, pellets bullar osv! 
Av spåren att döma har han gått på en riktigt upptäcksfärd!!! Då det är spår ungefär överallt... Skritt spår så han har väl strosat runt här och kollat läget! Inte var det mycket att mocka i boxen heller så mer eller mindre hela natten har spenderats ute!!! 

De komiska med detta tycker jag är att hade någon frågat mig för två dagar sedan hade jag sagt -" Nä, inte Aragon han skulle aldrig gå någonstans".
För ja trodde han va alldeles för "feg" för de då han tycker väldigt mycket är läskigt när man rider och kör...
Men än kan man bli förvånad!
Jag är mest glad över att inget hänt honom och att han inte fick ont i magen av de han åt!!! 
Så nu är det kedja på hans dörr som gäller framöver då jag är så gott som säker på att jag stängt hans dörr ordentligt! 

Men han va i alla fall väldigt lugn och avslappnad att rida igår... Idag ska Tilde och jag bege oss in till ridskolan med honom då vi tänkte att det kunde vara nyttigt för båda parter med en lektion i en annan miljö! 

Kram
Mikaela <3


Det där med glädje...

Glädjen är så oerhört viktig i allt man gör! Jag tror att man för att man ska få ett så bra liv som möjligt så är glädje och trygghet två av de viktigaste ingredienserna i livspusslet!!!
Just nu känner jag att jag har båda dessa jag är verkligen så glad över hästarna, huset, mina vänner, familjen och alla dessa fantastiska människor som ställer upp för mig i vått och torrt! 

Har trillat en ny människa i mitt liv... Hon ska ha sin häst inackorderad när Bellinda och näst kommande inkörnings häst har åkt hem... 
Det magiska med detta är att hon är redan en liten stalltomte hos mig! Igår va stallet fixat i topp skick, vatten hinkarna så otroligt rena och fina... Det ger glädje och trygghet!!! 

Denna trygghet känns också väldigt bra... 
Dels för att det kommer en tävlings säsong när man ska ut och åka! Men även för att det kommer finnas någon som man kan dela uppgifter med... Men även annars i livet känns det tryggt! Jag har utvecklats så mycket som människa det senaste och de finns inte mycket som skrämmer mig!
JAG VET att jag klarar mycket både med hästarna och allmänt i livet och de känns otroligt skönt det också.

Aragon ger mig även en otrolig trygghet! Jag behöver bara titta in i hans lugna ögon så blir ja lugn... Förtroendet oss emellan känns så otroligt bra! Vi vet vara vi har varandra!

Tänk att det kan kännas så här... :D

Kram
Mikaela <3Blogg torka

Just nu råder de lite blogg torka här!!! Det är så grymt mycket annat hela tiden jobb, hästar, vänner och familj! 
Har jobbat väldigt mycket det senaste, på gott och ont! Men prioriterar Aragon och Bellinda...

Bellinda drar numera däck utan problem!!! Snacka om cool liten brud, hon har hitintills inte brytt sig det minsta om någonting... Hoppas kunna sätta henne i vagn nästa helg!

Aragon jobbar på fint nu efter träningen, har kört tre pass på rad nu ons, tors och fre!
I onsdags var vi inne i ridhuset och tränade på "hemläxan" vi fått av Rudolf... 
Han skötte sig super och va riktigt mjuk och fin! Våran akilleshäl just nu är avbrotten han gör inte dem bra! Han blir lång och seg, vet att jag måste jobba med mig själv kring detta också så jag inte släpper iväg honom!
I torsdags va vi ute och körde galopp intervaller... Tänkte skriva ett eget "inlägg" om hur jag gör när jag kör de framöver så håll utkik!
Igår blev det en lugn runda med fokus på en rak och taktfull häst!!! 

I helgen blir det vila för alla hästarna då jag jobbar 11 timmar om dagen... Tur man har stall hjälp så stallet blir fixat i alla fall! 
Jag kan åka hem och fixa det på rasten så det löser sig alltid men det är guld värt att bara få koppla av då!

Kram
Mikaela <3

Träning i Vaggeryd

Träning för Rudolf Pestman och Tonnie Cazemier 3-5 april 2014 i Vaggeryd. Du kör fyra pass, två dressyr om 40 minuter individuellt. För träningen i hinder och koner är upplägget så att du går banan/hinder med din tränare  och sedan kör ni tre och tre ett pass om 1 1/5 timma per moment. Vi försöker få ihop grupper som matchar varandra. Undervisningen sker på mycket lättförståelig engelska och det verkar som de svåraste orden är lika på svenska och holländska vilket underlättar för oss alla.

Det finns många boxar så vill man ha med fler hästar, exvis dela dina pass mellan fler hästar, för att miljöträna eller träna på egen hand går det fint. Priset för detta är 200 SEK samt boxhyra.  Par- och fyrspannsekipage får naturligtvis ta med så många hästar som man får ta med till tävling utan extra avgift.

Om det skulle finnas lediga träningspass får man gärna köpa dessa pass. Den som köper ett maratonpass  måste någongång kört för Tonnie eller Rudolf tidigare.

Hästarna står uppstallade i permanenta boxar på anläggningen. 

Anmälan anses vara gjord när  minst 500 sek av kursavgiften är swischat till 070 39 45678 alt insatt på plusgiro 6340762-1 (Niclas Henriksson). Totala träningsavgiften och boxhyra skall vara betalad senast 21 mars. Avanmäler du tidigare än 21 mars  får du pengarna tillbaka. Avanmäler du senare får du pengarna tillbaka om vi/du hittar en ersättare. 

Pris: 2300 SEK, boxhyra 500 SEK/häst tillkommer

Välkomna!!!
Först till kvarn gäller... :) har ni frågor eller är intresserade får ni bara höra av er!

Kram
Mikaela <3

Precisions passen

Tänkte att ni skulle få en liten "genomgång" på vad vi gjorde på eftermiddags passen också! 

Lördagen kändes mer eller mindre omöjlig, de va koner överallt plus att de va första gången Aragon gick koner!
Om det är någon som är intresserad så kan ja rita upp övningarna vi körde.
Vi började med att köra enkla konpar med mjuka vägar!
Skillnaden mot dressyren är att nu måste jag lägga upp tempot lite till, så det är något vi måste jobba vidare med!
Jag tycker han löste uppgifterna bra även om "vågen" med fyra 90 graders vinklar va lite väl svår... I alla fall om du frågar Aragon!!! 

På söndagen, helgens sista pass var det en helt annan häst! Dels var han balanserad och rak sedan "dröm" dressyrpasset på fm!
Sedan hade han ett helt annat driv han gick fram av sig själv och vi la även in en del galopp! 
Höger är jätte fin, vänster behöver mer jobb för den är svår!

"Stjärnan" hette denna dagens övning! Helt klart en övning som jag ska använda mig av i fortsättningen, man kunde köra på så många olika vis!
Man hade fem konpar som stod i en "stjärna" sen kunde du köra dem i olika varianter bara inifrån, bara utifrån osv.

I söndags va de väldigt lätt och kul att köra precision! Tror och hoppas att det kommer bli en riktigt bra tävlings säsong för oss!
3-5 april hoppas vi på att kunna träna i Vaggeryd och då kommer de även bli maratonträning :))

Kram
Mikaela<3


Dressyr pass

Vi började lördags morgonen med ett dressyr pass, Aragon va lugn och fokuserad på mig till skillnad mot förra tränings tillfället! Då han brydde sig så mycket om allt runt omkring... 

Han klev på med fin takt men va lite vinglig och jag har problem med att få igenom hans vänstra sida!

Mycket fokus låg på vänster sidan jag upplever inte att han har ont eller något i den stilen utan bara att han är stel! 
Sen VET jag att ett fel ligger i min egna höger hand då jag inte är tillräckligt stadig där! 
Men som Rudolf sa när man själv vet ett fel då kommer man lösa de med lite mer tanke bakom problemet! 
Jag fick mycket "vägar" och övningar för att lösgöra honom! 

Söndagens pass började också med att lösa vänster sida de tog cirka fem minuter! 
Sen kunde vi "bara" köra häst... Har nog aldrig tidigare haft känslan av en så stadig och rak häst!!! Är det så här enkelt de ska vara?
Nu blev det mycket tempoväxlingar, avbrott och igångsättningar. Här måste vi få till lite mer tryck i både avbrott och igångsättningar... 
Jag skulle tänka att Aragon va ett gummiband, dvs nu är han lång och lite oelastisk! Jag ska få honom att trampa in och ha kvar spänsten som ett väldigt töjbart gummiband! 
Här måste jag bli mer konsekvent och han ska inte få lång töm efter trav utan skritta på ett tag innan han får pusta ut...
Avslutade detta pass med att köra volter på en hand... Med en mjuk och stadig häst!

Hade jag inte haft öron hade nog leendet gått runt! Vilken häst... Och vilken fantastisk tränare... 
Allt blir så lätt och ledigt, mjukt helt enkelt!

Sen att Börje och Helen fick komma och se sin underbara ponny jobba så fint satte ju extra krydda på allt!
Kul och kunna "visa upp" en sådan utveckling!!!

Kram 
Mikaela <3

Helgen

Så ska man då försöka sig på någon slags summering av helgen... 
Jag vet inte om jag är redo för det "ännu" det är så mycket tankar och funderingar som virvlar runt i hjärnan!!! 
Ibland skulle jag vilja uppleva lektionerna en gång till!
Man skulle liksom kunna spola tillbaka när man har tänkt igenom allt!!!

Men man kan väl säga så här i alla fall! Jag är ju på helt rätt väg, Aragon har varit helt fantastisk hela helgen! 

Man ser hur otroligt mycket han har mognat i sig själv de va liksom en helt annan häst bara att hantera, stod lugnt i sin box och gick rätt in i transporten osv! 
Skönt när även sånt börjar falla på plats! Kroppsligt ser man också att han fått en helt annan resning och överlinje!

Ska bli otroligt spännande att ta ut denna hästen på tävlingsbanorna i vår!

Jag ska gå in mer i detalj på hur vi jobbade på de olika passen, kommer ett inlägg om dressyr passen och ett om konkörnings passen, tror de blir lättast så!

Måste även passa på att tacka alla underbara människor som kommer på träningarna och även min "par-häst" Pia Mariha!!! 
Utan oss alla skulle ju inte detta bli så bra som det faktiskt är! Eller hur?!? 

Och sist men inte minst våra fantastiska tränare... Som förklarar och visar på ett utomordentligt sätt!!! 

Ja är redan laddad inför första helgen i april... Då det är dax igen!

Kram
Mikaela <3

Koll på läget

Jag tror jag har koll på läget nu... Visst är det skönt att ha nära till träningen i helgen men jösses vad mycket det är som ska stämma!!! 
Hoppas jag har läget under kontroll nu, ska in och handla lite innan jag åker och byter till "favvo" bilen... Morfars!!! Mycket bättre att dra med och säkrare i detta väder som är nu!

Snö blandat regn öser ner och hästarna såg förskräckligt ynkliga ut ute så nu fick de komma in och äta lunch istället! Får gå ner och fixa Aragon ikväll!
Vagnen är tvättad med stelfrusna händer som följ och selen hänger putsad i tävlingsskåpet!

Igår körde jag lite dressyr med honom, tejpade även hans bett och han blev mycket lugnare i munnen men är fortfarande kluven kring det där med bette!
Jag ska fråga Rudolf redan ikväll om han tycker vi ska prova och köra honom på ett vanligt.
Ska bli så kul att träningarna börjar nu, sen rullar de på för fullt med träningar, möten och sen även tävlingar! Så spännande!!!

Ska försöka hålla er uppdaterade om helgens körningar i både text och bild, så håll utkik!

Kram
Mikaela <3

Förberedelser

Nu är jag ledig en vecka framöver, jobbar inte förrän nästa tis kväll!!! Skönt och välbehövligt!!!

Men tro inte att vi ligger på latsidan här för de! Just nu är det massa förberedelser inför träningen i helgen, laga mat, inköp, putsa selen, packa och förbereda hästen!
Krävs lite planering och massa samtal med min vapendragare Pia, tur att vi är två, smarta blondiner som samarbetar kring detta för att få det att gå ihop!

Det ska bli riktigt kul att träna igen, hoppas att vi kommer vidare många steg nu! Tänker man efter lite är det ju faktiskt inte alls långt kvar tills tävlings säsongen drar igång... Skräckblandadförtjusning kan man väl kalla det... Men jag längtar mer så förtjusningen måste väl ta överhand över skräcken då ;0) eller vad tror ni?!?

Kram
Mikaela <3

Här och nu

Igår hade jag en sån där otroligt härlig dag!!! En sån där dag som man bara njuter av att vara ledig och göra det man vill på! Och fylla på med massa energi...
Tilde kom vid halv tio tiden så tanken och målet var att röra på alla hästarna och fixa stallet innan jag skulle till mamma på middag och sedan massage (lyxigt med en mamma som jobbar med sånt.) 

Först ut var Bellinda och Fortuna, en sväng ut i skogen med dem! 
Bellinda drar linorna som ingenting, Fortuna hade Tilde på ryggen och tågade glatt på i täten?!? På hennes första tur ute med ryttare själv... Det är så otroligt skönt med trygga och lugna hästar!
Bellinda med linor, Tilde och Fortuna på tur!

Nästa va Aragon, ett "dressyr" pass på vägen va de som gällde för honom!
Mycket tempoväxlingar och serpentiner över vägen och på slutet hade jag en mycket mjuk och fin häst!!! 
Visst hade jag gärna kört ett riktigt dressyr pass men med snön och underlaget som är nu är de för tungt på fältet och igår fanns inte tiden att åka iväg...

Sist ut va Wella, började med att longera sedan fick Tilde sitta upp med linan på... För att sedan skritta själv! Gas och broms funkar jätte bra!!! Medan höger och vänster måste tränas mer! Men det kommer... Precis som den naturliga framåt bjudningen!

Både Wella och Fortuna ska få följa med på korta små turer i skogen nu!!! Allt är så mycket mer naturligt där än att vara på banan!
På köpet får man unga hästar med bjudning och självförtroende!
Wella och Tilde på ridbanan!

En perfekt dag helt enkelt med guld stjärna till alla mina hästar!!! Och Tilde... Vad skulle jag göra utan henne och alla andra människor som hjälper mig! 
Den avslutades med massa slapp i soffan... Även det guld värt!

Kram
Mikaela <3

Hästig helg

Ledig helg... Betyder massa häst, så klart!!! Började dagen med lite stall fix och desto mer snö skottning!!! 
Nu ligger jag faktiskt på soffan och bara njuter av att vara hemma och ta de lugnt...
Maja kommer om någon timme, ska försöka röra på alla fyra hästarna idag! 

Maja och jag lärde egentligen känna varandra genom fjordhästarna, sen började hon på Bollerup då träffades vi hos Axel och de sista va hon med Fredrik P i Breda när ja va med Axel! Ska bli riktigt kul att ha lite sällskap idag, dessutom av någon som är riktigt duktig på körning! 

Aragon ska vi köra ner till sjön tror jag, hade egentligen tänkt mig ett dressyr pass men jag tror det blir för tungt med all snö på fältet!
Wella ska vi tömköra med linor, Fortuna blir "bara" tömkörning om inte Maja vill rida henne!
Bellinda börjar vi också med tömkörning så ska hon få på sig linorna också sen...
 
Sen blir det nog mat och melodifestivalen! Helt optimal lördag med andra ord!!! 

Imon kommer Tilde vid nio så då ska alla fyra få motion igen! 
Sen återstår bara två jobb dagarn innan jag tar en veckas ledigt!!! Så är
läget här oss oss i is-vintern!!! 

Kram
Mikaela <3

RSS 2.0