Vilken helg

Vilken helg de kommer bli... Vågar knappt säga det men imon slutar jag två och är ledig ända till mån kväll :)) 

Ska spendera helgen med massa underbara människor och fantastiska hästar! 

På lördag är det hingstarna som gäller, bruksprov, visning av 2,5 års hingstar och höjning av äldre! 
Söndagen ägnas åt tre åringarna... 
Riks utställningen och tre års test! 

Här kommer ju Fröken Fortuna in i bilden! Hon är anmälda till båda delar... Som jag skrev till en vän ser jag fram emot denna helg med skräckblandad förtjusning... Jag kan inget om sånt här ;) kör mycket hellre in på en dressyr bana eller ut i ett maraton! Men ibland måste man ju lämna "comfort-zonen"... Så det gör vi i helgen, håll tummarna för oss!

Mest ser jag nog i alla fall fram emot att träffa denna mannen... 
Allman <3

Jösses, det kommer nog fällas en och annan tår!!! Finns ingen annan häst som varit mig så nära som han! 

Kram
Mikaela <3


Raketfart

Just nu går dagarna i raketfart... Jobb och hästar!!! 
Mer hinns inte med, känner mig stundtals som en "dålig" människa, särskilt mot mina vänner. 
För man kan ju inte påstå att jag är översocial och att de tröttnar på mig!!! Eller jo i så fall för att de inte längre känner igen mig för att det var så länge sen vi sågs :p tur de flesta är av de tappra slaget! 

Men fem hästar och jobb är till och med lite i överkant för mig, Bellinda och Cissi är båda super fina och har utvecklats enormt. Så nästa torsdag är det dax för dem att åka hem och vila ett tag... Då får jag lite mer tid över hoppas jag! 

Annars har mycket av fokus legat på Fortuna nu... Eftersom hon ska visas nu i helgen, mycket spännande! 
Och resultatet kan bli hur som helst eftersom hon är lite av en "show-girl" om hon e på de humöret, dvs svansen rätt ut, bländande trav och lyssnar inte på ngt annat... Ho, ho ho, jorden anropar Fortuna?!? Inget svar... Anropar igen, hon blinkar förvånat och ser ut att tänka... Va?!? Pratar du med mig?!? ;) den hästen alltså!!! Mamma sa ngn gång att jag både kommer älska och hata henne, kanske finns en sanning i det?!?
Hur som helst är hon otroligt charmig och vi älskar henne oftast... 

Wella har fått följa med på löshoppning när vi ändå åkt... Och man kan väl säga som så här! 
Där är det full fokus på hinder allt annat struntar hon i!


Min "lilla" rally-räka med det otroligt stora hjärtat!!!

Aragon jobbar mycket dressyr nu, då han fått för sig att han kan bestämma saker och ting själv... Med styrka kommer också oftast en annan självständighet! Så just nu är det full fokus på noggrannhet och lydnad så får vi hoppas att det ger utdelning, igår gjorde han i alla fall ett bländande pass.

En "snabb" rapport från Salvaryd!

Kram
Mikaela <3

Vardag

Så är vi hemma igen och "vardagen" är tillbaka! Just denna veckan har jag jobbat mycket, Aragon har vilat efter tävlingen medans unghästarna har fått jobba på lite istället!

Ikväll ska vi "köra" ett race när jag slutat jobba! 
Aragon ska få en tur i skogen, Bellinda ska köras i paddocken och Fortuna ska i vagn för första gången... Ska bli riktigt spännande då jag verkligen har längtat efter att köra denna häst!
Sen får vi se om tiden och energin räcker till de andra båda små trollen Cissi och Wella! 

Imon ska Wella och Fortuna få åka iväg på löshoppning! Får lägga i en lite högre växel med Fortuna på denna front nu, då vetlanda närmar sig med stormsteg, men hon är ju löshoppad innan så jag är inte orolig... 

Det är så mycket spännande som händer framöver! Först vetlanda... Riksutställning och hingstptemiering! 

Sen eventuellt tävling i Vartofta 27 september, första helgen i oktober träning för Carina Ekenberg i Vaggeryd, efter de tävling i Åstorp!!! 

Och sen väntar en hel tränings helg för Holländarna tillsammans med EDG gruppen, i vetlanda så klart!!! 

Vill ni ha inspiration så kom och titta finns även några platser kvar både i EDG och i Vaggeryd där de har träning tors fre innan... Alltså 16-17 oktober! Helt fantastiska träningar som ger så mycket!

Kram
Mikaela <3


Vilken helg

Vilken helg vi fick till i Gbg även om jag var grymt besviken efter dressyren... Men när jag hade smält de, sett de andras resultat och även kikat på filmen kändes det bättre! Har dock kommit fram till att jag måste "våga" köra honom med mer tryck inne på dressyren... Jag blir lätt lite passiv mot honom där!

De andra två grenarna är jg mer än nöjd med och det känns verkligen som vi har utvecklats där! Han har blivit mycket starkare och orkar mer nu... Samtidigt som han fått mer attityd som gör att han vågar mer!

Stallfix inför dressyren... 

Självklart laddar vi med Herbalifes produkter! 

Det kändes också väldigt bra med allt runt omkring på denna tävling, vi hann göra allting i lugn och ro... Åt bra och hade alla dessa fantastiska människor i min närhet, som hjälper mig och ställer upp! Utan er skulle tävlandet aldrig gå ihop... Sonny, Aragons ägare och Sonnys föräldrar! Stort tack...
Jag "planerar" väldigt mycket kring en helg på tävling, alltifrån mat till upplägg, då känner jag mig trygg i de som ska hända osv.

I söndags hämtade vi även hem Wella där på kvällskvisten så nu är alla mina hästar hemma... Dock är det ju en för mycket nu, så jag hoppas de kan gå ute ett tag till ;0) 
I eftermiddag står lite spånhämtning på schemat, så hästarna kan sova gott sen när de väl kommer in, än så länge är de bara Aragon som står inne!

Kram
Mikaela <3


Söndag

Helgens sista gren... Precisions körning! Jag var tvungen att vara nolla för att behålla min tredje plats i totalen... Eftersom Ellinor och Vessmer som jagade oss på fjärdeplatsen satte en säker nolla! 

På de två senaste tävlingarna har jag haft lite problem med just denna gren! Så nu var planen, lugnt och stadigt inte "grejja" för mycket!
Framkörningen stog mer eller mindre under vatten så det blev bara några svängar bland konerna för att han inte skulle behöva dra så tungt! Men han kändes fin och lydig...

Väl inne på banan tyckte han domarnas hästtransport va förfärligt läskig därför fick jag ha lite extra tryck genom start... Något som han tog så bra så han fick fortsätta galoppera!
Denna rundan var verkligen perfekt, så som man vill köra med ett mjukt och fint stöd och en häst som går fram av sig själv!!! Kommer leva på denna känslan länge... 
Även Sonny tyckte att de kändes bra från passagerar plats!!! Och nollan satt där, så tredje platsen var säkrad!!! Anade nog även att det skulle bli pris i denna delgren! Och de blev de, räckte ända fram till en andra plats!!! 
Så jag "uppfyllde" ju mitt mål om en totalplacering... Dessutom med placeringar i alla delmomenten!!! Kunde knappt varit bättre, före mig i resultat listan var ju dessutom Tomas med stor häst och Gunlög med sitt par, så vi var ju bästa ponny ekipage. 

Nu blir de några lugna dagar för Aragon! Kommer ett inlägg med en summering av helgen och lite annat smått och gott framåt kvällen... 

Kram
Mikaela <3

RSS 2.0