Oförändrat

I lördags kväll la vi jodopaxomslag och satte på Isa stallbandage över natten för att förhoppningsvis få bukt på såret.
När jag kom dit igår morse (söndag) va hon fin i benet och inte alls så svullen däremot har hon rikitgt ont i såret, hon fick återigen gå ut eftersom svullnaden och värmen försvinner när hon rör sig, jag hoppades att hon skulle va så fräsch att vi kunde skrittat en sväng på eftermiddagen. Tyvärr fick vi ställa in den ridturen då såret hade börjat vara sig, så det blev istället tvätt och omläggning igen, nu la vi penecellin salva på såret oxå.

Idag va såret riktigt fint och benet inte särskilt tjockt men hon linkar fortfarande lite och har märkbart ont. På morgonen försökte jag få tag i min veterinär, se om hon kunde skrivit ut någon salva och om man ska ge henne något antiinfammatoriskt, såklart va hon ledig så det får vänta tills imon.

Vi insåg igår att Isa är lite av en "DramaQueen" det är väldigt synd om henne när hon har ont och när hon hade fått på bandagen kunde hon knappt gå in i boxen men när det sedan vankades mat då kunde hon helt plötsligt röra sig nästintill obehindrat, knasiga häst!
Jag tycker detta var oerhört onödigt och tråkigt, nu när hon varit så fin... Men det är väl bara och avvakta och hoppas att det inte blir värre.
Jag hoppas även på att stöta ihop med veterinären redan ikväll (hon har sina hästar i samma stall som mig) så kanske vi får reda på vad vi ska hitta på.

Jag är ledig idag, Elin och jag hade planerat att ta en riktigt långtur med Isa och vagnen, men tji fick vi!
Så nu ska vi strax sticka iväg och ta en fika och gå på stan lite istället, det går det också men det är inte alls lika kul, om någon frågar mig.
Sen blir det lite pyssel i stallet och så hoppas jag på att kunna dra med mig Elin till Charlies... Isa behöver lite nya saker!

Kram
Mikaela <3

Broddtramp

I onsdags när Jennifer hoppade fick ju Isa ett litet brodd tramp, hon va helt obekymrad över det under träningen, vi märkte det inte förrän vi skulle borsta av och fixa iordning henne. I torsdags märktes ingenting, ingen värme ingen svullnad, Josefin hade inte heller märkt något igår.
Men idag på morgonen när jag kom till stallet var hon jätte tjock i benet, dock inte varm eller någon puls. Eftersom jag och Andreas hade bestämt att vi skulle åka till Jönköping för att handla var planen att longera henne på morgonen, det gjorde jag och då var hon ohalt och svullnaden hade gått ner när hon fick röra på sig, då fick hon gå ut i hagen som vanligt.

Nu på kvällen var hon dock lite "halt", hon nickar lite när hon travar men är väldigt pigg och glad så jag tror inte det bekyrar henne något vidare, bra att man har en sambo som kan springa med hästar... Så ikväll blev det jodopax omslag och stallbandage på båda frambenen. Jag åker ut i morgon bitti och tittar till henne, skrev på hennes tavla att hon inte skulle gå ut, får se hur hon är. Annars är ju nästan det bästa för dem att röra på sig om de har sår för står de inne blir det oftast bara värre med svullnader osv. Vi får hoppas att hon repar sig snabbt, nu när hon varit så fin att jobba med.

Kram
Mikaela <3

Hälsningar från Etna

Här kommer en liten hälsning från Etna Grönkulla, som trillade in bland mina kommentarer...


Vill bara hälsa genom matte att jag faktiskt saknar er uppe i kalla Vetlanda! Just nu gör jag ingenting mer än står still i gången och njuter när matte borstar av all päls som faller av i drivor! Magen är stor och tar emot en del, men jag är ändå snälla, gulliga Etna, som gärna lägger huvet i famnen på folk!
Jag har faktiskt fått en ny kompis i Vidja som också snart skall vara mammaledig, vi haf lite mera gemensamt nu, annars har jag ärligt talat alltid tyckt att hon varit lite tråkig!

Isas kompisar hälsar och tycker att det är toppen att hon har återfått sin arbetsglädje, Sol hoppas att få tampas med henne på hoppbanan (körbanan?) i sommar....

Kram till er båda från matte och husse samt lillmatte!! //EtnaKram
Mikaela <3


Hoppträning

Igår gick årets första hoppträning av stapeln, Jennifer konstaterade innan träningen att hon inte hade hoppat Isa sedan i början av september.
Det syntes dock ingenting av den frånvaron på varken häst eller ryttare, Isa busade runt som en tok under framridningen, hade hon fått bestämma så hade nog tempot varit en aning högre.
När det sedan "kopplades" in bommar skötte de övningarna med den äran, Isa va fortfarande väldigt pigg men lyssnade fint på Jennifer, de jobbade även med galopp bommar under uppvärmningen. Det brukar inte vara Isas starka sida, hon har en förmåga att vilja rusa på lite för mycket men även detta skötte de bra.

När sedan hindrena kom in i bilden jobbade de med en linje med fyra galopp språng mellan, kryss till en oxer.
För att sedan jobba med en studs övning med tre hinder och bommar mellan hindrena.
Tredje övningen var två kryss som också var studs för att sedan ta ett galoppsprång till ett plankhinder.
Ekipaget skötte sig strålande hela tiden och alla övningar såg väldigt lätta ut. Jennifer var mycket glad efteråt och även Kim (som håller i lektionerna) båda tyckte verkligen att Isa va helt annorlunda nu mot i höstas. Tänk vad lite vila kan göra!
Efter lektionen såg vi att Isa hade tramat sig lite på vänster fram, inget allvarligt men man får hålla lite koll på de, så det blev lite tvätt och fix. Jag linementar även hennes ben väldigt noga när hon har gått lite hårdare, även kors och rygg fick sig en genomkörare efter passet, behöver jag nämna att hästen halvsov under behandligen och var allmänt nöjd.
Idag stod det vila på schemat, jag var i stallet och fixade allting, fyllde även på spån i hennes box. Sen fick hon sig en riktig rykt och tvättade även av hennes sår som såg jätte fint ut.

Imorgon jobbar jag återigen ett 13 timmars pass, Josefin rider och fixar stallet. På min ena rast kommer jag ut och hjälper henne med lite ridning i ridhuset, känns skönt att kunna "ge lite tillbaka" efter all hjälp man får av henne.

Nu blir det soffan resten av kvällen!

Kram
Mikaela <3

Filmer

http://www.youtube.com/user/TeamJennifer#p/u/9/oq4nxezTzUI Jennifer och Isa hoppar regional LB i tranås mars 2010, resultatet dubbel nolla och fjärde plats.

http://www.youtube.com/user/TeamJennifer#p/u/8/I2BQApTS4rY Jennifer och Isa hoppar regional LB i vetlanda mars 2010, resultat dubbel nolla och precis utanför placering.

http://www.youtube.com/user/TeamJennifer#p/u/8/I2BQApTS4rY jennifer och Isa hoppar regional LB i udden april 2009, resultat 0+4 fel och en sjätte plats.
Klassen efter som var Mounatain horse ponny cup vann de klassen och kom 11 i stilbedömmningen av 66 starter, då fanns det inte annat än glädje i vårat team, det blev till och med ett segertäcke.


Lyckan är total!

Kram
Mikaela <3

Lång tur

I lördags var vi ute på en riktigt lång tur, va ute med vagnen i en och en halv timme, vi hade även Josefin med oss, får passa på introducera henne så sakteliga i körningens underbara värld. Vi körde runt Nygård, en runda som med "normalt" underlag tar lite mer än en timme att köra. Nu kunde vi inte hålla så högt tempo dels på grund av sämre kondition på Isa men även på grund av det hala underlaget. Vi körde mest i skritt och trav, blev en galopp när Isa själv bad om det. Känns så härligt att hon själv vill framåt även efter en lång runda som i lördags.

I söndags tog vi bara en skritt runda, eller så bara är det inte egentligen, skritten är ju väldigt stärkande och bygger upp grund flåset så man ska inte förringa långa skritt rundor, i söndags skrittade vi ca en timme. Jag vill att all is förvinner nu och vägarna blir bara så att man kan jobba hästarna vettigt, skritt på asfalt är något jag känner att det behöver läggas in i träningen också.
Det är mycket man vill men som jag sagt innan ska jag försöka hålla mig "kall" och verkligen låta henne få slappna av mellan och heller inte "alltid" rida eller köra med höga krav. I lördags tex kollade jag bara i fem minuter lite samling och ställning annars fick hon jobba rätt så fritt, inte huvudet rätt upp men de behöver inte heller jobba i "tävlingsformen" hela tiden, räcker att man stämmer av och ser att de lyssnar när man vill de.Jag tror att stora delar av problemet vi hade innan kommer härifrån, att jag vill för mycket och är för ambitiös, jag måste släppa på kraven och inte alltid ha allting så perfekt. Som Christer har sagt till mig så MÅSTE det bara vara perfekt på tävling, jag försöker lära mig och jag jobbar på det men det är svårt att släppa "greppet".

Igår blev det dock ett dressyrpass med vagnen i ridhuset, jobbade mycket med volter att hon ska behålla ställningen och spåra på rätt sätt, dvs att jag kan ha den positionen jag vill på henne mellan skaklerna att hon flyttar undan baken i en volt tex och jobbar med hela kroppen.
I slutet var hon så otroligt fin, hade ingenting i händerna och ändå körde jag med ett vanligt tredelat bett, kunde få henne att länga ner sin hals jätte fint också. Hoppas detta håller i sig!

Idag är första dagen på nya jobbet (hemma på lunch nu) dvs jag jobbar 7-23 då är det svårt att hinna med ridningen, men idag rider Josefin henne de skulle ut på en lugn runda för imorgon står det hoppträning på schemat, sen väntas det lite vila!

Kram
Mikaela

Sparkar

Glömde alldeles bort att berätta sist när jag bloggade om Dockans fölunge som levde loppan där inne i magen i tisdags kväll. Jag skulle bara visa Jennifer hur tjock Dockan hade blivit, så vi går in i hennes box och jag lägger en hand under hennes mage. Aldrig förut har jag känt så kraftiga sparkar av en fölunge, antigen hade den nog hicka eller gjorde den kullerbyttor där inne. Man såg även på sidan i flanken på henne hur de rörde sig där inne, det var riktigt spännande. Fölungen behöver dock inte ärva sin mors lätthet i fram och bakben!?!

Dockan under "frisering".

I onsdags var jag ute och red med Nellie och Jennie, vi skrittade två gånger i den stora backen, det tar ungefär 40-50 min då man skrittar upp på ena sidan och sen ner på andra sedan vänder man för att återigen klättra upp och ner. Detta försöker jag göra minst en gång i veckan, man kan även göra så att man "väver" in backen en gång i tex en uteritt.
Torsdagarna är min lediga dag så igår var jag ute och gav hästarna lunch och fixade stallet mitt på dagen, Isa fick vila. Ibland är det rätt skönt att lägga Isas vilodagar på de dagarna när jag är ledig, så att man verkligen kan känna att man är ledig. Dock tillbringades den mesta tiden med att städa igår, då jag har en sambo som fyller år i helgen, alltid kul om det är rent och fint när man ska ha folk hemma.

Idag kör jag ett dubbelpass igen, dvs först kontoret och sedan patrullen och detta resulterar då i att Isa även denna vecka får spendera fredagen med Josefin. Jag skrev ett "kart"sms till henne innan och förklarade rundan runt Sandåkra, får hoppas att de hittar.

Ha en trevlig helg, för det ska jag ha!

Kram
Mikaela


Glädje

I måndags var Eva i stallet och masserade Isa, hon tyckte hon kändes väldigt fin och avslappnad, jämn i kropp och muskler. Isa njöt verkligen av behandlingen och var nära att somna flera gånger, huvudet sjönk längre och längre ner och ibland ryckte det till lite i underläppen. Något som hon visade väldigt tydligt var också när hon tyckte det "räckte" mede massage, hon började pilla på grimskaftet och försökte hitta kvarglömda strån på marken osv så då tyckte hon nog att hon hade haft sin sköna stund.Emma red henne på förmiddagen ute i skogen, skönt att hon fick komma ut en runda annars hade jag inte hunnit med det mellan jobb och massage.

Igår var Jennifer med mig i stallet, första gången hon skulle rida Isa sen hon kom hem. Jag fixade allting i stallet och Jennifer styrde med Isa och utrustningen, det blev dressyr i ridhuset med mycket fokus på volter, ställning och att vara följsam i kroppen. När jag kom in i ridhuset hade de varit själva ett tag och det var ett mycket fokuserat ekipage som jobbade tillsammans med stor glädje igen.
Jag fick medhåll om att vi återigen har en häst som verkligen vill jobba och är mycket mjuk och följsam i kropp och mun, precis som det ska vara. Igår var det en fröjd att se sin häst bli riden.
Sen att hon spelar på att hon är rädd för diverse skuggor och hörn det får man försöka ha överseende med, det kommer av att hon är så pigg. Som Jennifer sa så kommer det mer och mer när hon blir "varm" det vill säga när man har galopperat igång henne, du kan ta några korta galopper utan att detta kommer fram men när man sedan får igång galoppen och börjar jobba så kommer det som ett brev på posten, dels är det väl som sagt att hon är pigg men också att det kanske blir lite jobbigt och att hon då spelar på detta istället.Nästa onsdag blir det nog årets första hoppträning för Kim, ska bli spännande att se om hon ser någon skillnad på henne.
Som ekipaget jobbade igår kanske jag kan övertyga dem om att tävla dressyr den 2 april också, vi får se.
Nu gäller det att ha is i magen och behålla vår glada häst det är de vi måste fokusera på i första hand.

Idag tänkte jag att Isa och jag skulle ta en lugn tur ute och även klättra lite i backarna, bra för musklerna på både häst och ryttare.

Kram
Mikaela <3


Nya tag

Från och med nästa måndagen den 21e börjar jag jobba i patrullen igen, allt har så klart sina för- och nackdelar men just nu känns det väldigt bra att gå tillbaka till patrullen!
Sen en tid innan jul har jag känt att jag mer och mer glidit ifrån det liv som jag verkligen älskar, livet med hästarna, kompisar och allting här hemma. Nu har det bara varit jobb, jobb, jobb och jobb och jag har varit så stressad av detta inombords och på sätt har det gått ut över alla i min omgivning, människorna runt omkring i form av att jag varit sur, tvär och fruktansvärt trött och över hästarna med känslan att jag inte hinner någonting längre!
Kände det väldigt tydligt nu när jag var i väg en vecka, då kände jag mig som en helt annan människa, skrattade och var glad och så fort jag landade började jag tänka på allt som jag "behövde" och "måste" göra. Den stora nackdelen är ju att det blir helgjobb igen, men det går bra bara man planerar efter de.
Nu kommer jag jobba från 7.00 till 23.00 alla dagar jag jobbar, vilket innebär väldigt få pass på 6 veckor. Jag hoppas att detta ger mig mer tid till allt det jag älskar!

Tanken idag var ju att jag skulle kört en lång runda men eftersom tröttheten är enorm blev de sovmorgon och den blev för lång för att hinna med en körtur innan mina föräldrar kom hit på middag. Jag var ute och gav hästarna lunch och fixade allt i stallet. Isa vaggade fram som en pigvin idag, det hade blivit något missförstånd så hon hade båda sina utetäcken ute vilket innebar att hon hade fyra?!?! Täcken på sig ute, så jag plockade av de tjocka utetäcket så fick hon nöja sig med de andra. Hon fryser så lätt så hon har två stall täcke inne och sen ett utetäcke över när hon är ute. Hon var inte ens säskilt varm idag när hon hade fyra på sig. Hon är väl som sin matte, som också alltid fryser, nu ska jag krypa ner under min värmefilt i soffan, det är verkligen en underbar uppfinning.
Fast idag har jag väl "skäl" att frysa, har varit i Nässjö ishall och tittat på hockey och det är nog den kallaste ishall som finns. Min bror spelade hockey, tyvärr blev de förlust för dem men de säkrade iaf nytt kontrakt i div 2 så det var positivt.

Här bjuder jag på några bilder:

Åkerbo i maj 09

Jennifer och Isa i vetlanda hösten 08

Jennifer och Isa vetlanda hösten 08 seger i LB:1 med 69%

Fanny och Isco NG vintern 08/09

Kram
Mikaela <3

Dagens bravader

Den här lördagen har varit fylld av hästar på alla möjliga vis, började med att jag skulle åka ut och ge hästarna lunch men på väg dit fick ett litet sms om att Emma redan hade fodrat lunch. Så det blev istället massa fix i stallet, plockade ordning bland Isas täcken och hämtade en kärra spån utöver allt annat som man alltid gör, mockar, fixar mat, fyller på vatten, sopar osv.

Sedan begav jag mig utåt Björköby för att klippa en häst, klippningen förlöpte verkligen smidigt och smärtfritt. Det ända damen hade åsikter om var klippningen under magen, det tyckte hon var lite onödigt, förmodligen kittlades det.

Sedan gasade jag och passaten ut till Bråtåkra för en ridtur i snön med Isa. Det blev en väldigt fartfylld sådan vilket kanske inte riktigt var meningen men kul hade vi i alla fall, vi red rundan utmed sjön och lilla fröken var rädd för i stort sett allt men hon lyssnade iaf och jobbade samarbets villgt med mig förutom när hon hoppade över eller undan för massa läskiga faror, som jag inte såg röken av men det gjorde hon!
Inte blev det bättre av att en av sommarstuge ägarna hade ordnat en för tidig "majbrasa", där blev de massa frustande och skuttande. I sista backen på vägen hem joggade vi i lagom takt i lite lägre form, jag var nöjd och glad över att Isa verkade ha funnit sig till ro, det skulle jag ALDRIG tänkt för när vi närmar oss krönet kommer (enligt Isa) en livsfarlig varelse med en ännu hemskare varelse i lina (människa och hund) varvid hon tvärvänder och hoppar rakt upp i luften... Där låg jag på marken i snön med en häst som tittar ner på mig med pigga och glada ögon som tycks säga -"Men matte va du inte med på de där, ja skojade ju bara lite med dig".
Jag kunde inte annat än att skratt och inte slog jag mig heller, knasiga Isa som egentligen inte är rädd för någonting.
Jag ville ha en pigg häst och nu har jag fått en som är mer vild än tam men ingen är gladare än jag över detta.


Pigg och glad Isa <3

Nej nu ska jag slå mig ner i soffan med popcorn och nyaste nummret av ridsport, imorgon ska jag upp och jobba innan det återigen bär av till mitt andra hem, stallet!

Kram
Mikaela <3

Hemma igen

Nu var det längesedan jag uppdaterade igen, jag hade iaf en toppen vecka i Holland och Österrike! Fina hästar, massa prat och skratt, vad mer kan man begära?
Tyvärr blev det ingen träning med Isa där innan jag åkte, då vi var för få som kunde vara med så fort vägarna och vädret blir lite stabilt så kommer jag nog istället åka iväg och träna dressyr varannan vecka. Jag funderar även på att åka söderut och köra Skånes "Koncupen" för att fixa lite kval i presicionskörningen, det finns ju både ett SM och ett NM att se fram emot! Jag har aviserat lite smått om detta på facebook och vips har både jag och Isa boende och kan även låna vagn så jag slipper köra med två bilar ner, härliga fjordkompisar man har.

Under veckan som jag var borta jobbade Josefin och Isa på med lite varierande uppgifter, verkar som de har kul och trivs ihop vilket är väldigt skönt. Sen att man kom hem till ett stall där box och hästens saker var i perfekt skick gör inte saken sämre, sånt gillar jag, mycket. Josefin ska även rida Isa idag, skrev just en "vägbeskrivning" på Bäckrundan till henne, får hoppas att de hittar.

I tisdags fick det tyvärr bli vilodag för Isa då jag istället fick promenera med Dockan i närmare en timme, då hon hade lite känningar utav kolik. Det släppte utan några men så det var verkligen skönt! Man tänker på både Dockan och fölis nu, får hålla tummar och tår att det inte händer igen.
Isa fick istället ett körpass i onsdags och nu känns det som jag börjar känna igen den Isa som jag haft innan, nu var det återigen ett rejält tryck i steget och en häst som ville framåt. Det blir så mycket lättare att köra när man slipper driva hela tiden utan att man istället kan jobba på den farten hästen självmant jobbar fram. Jag måste dock "lära mig" att köra med pisken igen, har kommit ifrån det lite i och med att jag kör Dockan mestadels utan pisk för att hon blir så stressad av den.
Igår joggade jag och Isa lite lätt i ridhuset jobbade mycket lösgörande i skritt och tempoväxlingar. Behöver jag säga att jag längtar efter vår och tävlingar? Men nu ska jag hålla mig lugn och inte stressa fram något. I helgen ska vi försöka komma ut på lite längre turer och även försöka hinna med att putsa och dona lite i stallet.

Måste höra vad ni tycker om den nya blogg designen?!? Själv är jag jätte nöjd och tacksam tycker att den passar mig precis, körningen i centrum men ett speciellt hjärta till hoppningen, det är så jag känner.
Vill passa på att tacka snälla Emilia för hjälpen, kika gärna in på hennes blogg www.eemilian.blogg.se

Kram
Mikaela <3


RSS 2.0