Team MR

Vet ni att att vi finns att följa på Facebook sök på "Team MR" så kan ni "gilla" den sidan och följa oss lite snabbare! 

Bloggar ju om det mesta som händer oss men ibland tar det lite längre tid innan infon kommer ut här, där blir ju inläggen kortare och kommer mer direkt! Lägger också upp fler bilder där, men vill ni se ännu mer bilder så är det ju Instagram som gäller, följ oss gärna även där! 
Jösses vilket reklam inlägg detta blev... Om mig själv bara ;0) men ni måste ju även läsa här! Så klart...

Kram 
Mikaela <3

Pay and Jump

Igår bar det av till vetlanda för Pay and Jump med alla tre hästarna... Har verkligen sett fram emot detta! Att äntligen få ta ut brudarna på en "tävling"! Eftersom vi åkte med alla tre hade vi nästan behövt en lastbil ;0) men nu va de ju nära så det var ju inga problem att köra mellan!

Först ut var Fortuna, henne styrde Felicia runt över upphöjda bommar, utan några som helst problem! Felfri runda! Som vanligt var hon lugn och stadig både på framhoppningen och inne på banan... Dock skulle ju hon och Wella snacka en väldans massa med varandra, hon på banan och Wella utanför, nackdelen med att åka med två "kompisar"!

Wella och Felicia hoppade 30cm och en yr Wella va lite om sig och kring sig inne på framhoppningen men gjorde fina språng! Väl inne på banan va hon betydligt lugnare, sprången är lite ojämna, en del precis över och andra nästan en halv meter över! Sista bommen föll annars va även detta en mycket fin runda!
Så stolt över Felicia som lotsade båda dessa unga individer runt banan på ett föredömligt sätt! 

Aragon och Emilia hoppade två rundor! En i sjuttio och en i åttio... Helt lagom och mycket bra träning för Aragon då det är främst flera språng i kroppen han behöver för att få rutin!
I första rundan var de nolla, han va ganska tittig och hoppade ojämna språng men med Emilias stadiga ridning gick det ju jätte bra i alla fall. I åttio rundan hoppade han mycket jämnare men tyvärr föll bommen på hinder ett då de fick ett för tidigt avsprång där! 

Är så oerhört glad över dessa båda tjejer som tar ett sådant ansvar och verkligen vill utveckla både sig själva och hästarna, guld värt! 

Den 15 februari är det återigen Pay and Jump i vetlanda, tanken är att alla tre ska gå igen, Wella och Fortuna får nog hoppa något högre. 
Efter detta ska de få sex veckors vila! Om inte Felicia känner att hon vill rida Pay and Riden den 21e på Wella (dressyr) Emilia och Aragon ska vara med och rida en Lätt B:1 bra träning inför div 2 laget... Som de ska vara med i under våren, känns jätte kul! 

Kram 
Mikaela <3

Hängig

Ända sedan nyår har ja varit hängig, inte riktigt dålig och heller inte riktigt bra... 

Super jobbigt!!! Då e de bättre och ligga helt utslagen i tre dagar och sen vara bra! 
Idag gick de inte längre, nyser, snorar och hostar om vartannat! Så nu har jag bäddat ner mig i soffan! Ska dricka lite te och äta en grape, hoppas det hjälper! 

Sen mår jag ju inte bättre av att jag vet att det står tre hästar i stallet som "borde" motioneras i någon form!

Där är jag väl också lite "dum" då tänker man att man ska göra ngt litet... Typ skritta ut men det vore bättre och vila helt, iaf för mig!!! 
Så är det någon som har lust att rida idag får ni höra av er ;0) 
Sjukskrev mig idag och imon, så får vi hoppas att jag kan jobba på söndag igen!

Skulle klippt en häst ikväll, men avbokade de också, kändes inte alls kul med tanke på att vi hade bestämt i söndags egentligen! Men då blåste ju Egon omkring här, så då fick vi ställa in då med... 
Hoppas vi kan få till en ny dag snart! Aragon behöver klippas han med, nästa vecka är det ju körträning och Pay and Jump, då måste man ju vara fin! 

Kram
Mikaela <3

Dressyr

Idag lastade vi Aragon och Wella och åkte upp till Holmströms, väldigt skönt att ha ett ridhus 15 min bort med bil och släp! 
Emilia och Aragon skulle träna för Elsa och då tyckte vi Wella kunde få följa med så jag hjälpte henne och Felicia lite! 
Det har verkligen blivit skillnad på Wella det sista, innan gick hon helst med halsen in och ut, nu har hon börjat söka sig fint framåt neråt! 
Så drömmen och målet för 2015 känns inte längre så avlägset! Ungponnykombinationen på New Forest SM! Allt är ju än så länge väldigt basic när vi tränar dressyr med henne, halter, avbrott och igångsättningar är grundstenarna! Allt detta ska ske med all kroppsdelar på rätt ställe... Inte alltid de lättaste när man vill vrida och vända på sig som Wella! 

Aragon och Emilia har ju så klart kommit betydligt längre och började idag nosa på LA rörelserna! Elsa trodde inte heller det skulle vara några problem att tävla LA med honom under året, spännande!

Aragon och Emilia har inte riktigt fått till dressyren tillsammans efter vilan... Men idag trillade allt till rätta och han såg verkligen ut som en dressyr häst under dagens pass.
Bland det roligaste är Emilias inställning till dressyren! Från början tyckte hon mest de var ett onödigt ont som jag "tvingade" henne att göra! 
Nu frågar hon själv efter träningar och tävlingar... Så något rätt måste ju jag och Elsa gjort när vi tjatat på henne! 

Jag filmade båda ekipagen så de själva kan se hur det ser ut, väldigt nyttigt och roligt!
Emilia sa själv att hon tyckte de såg riktigt bra ut och Felicia hade lättare att förstå vad jag menade när hon såg det på film!!! Jag försöker alltid filma en liten bit från varje träning, otroligt lärorikt och man får en helt annan syn och insikt i det man själv gör!

Kram
Mikaela <3

RSS 2.0