Mot österrike

Då rullar vi strax... Mot Villach, Treffen Österrike... :) tre stjärning tävling!!!

Håll tummarn!

Kram
Mikaela <3


Holland <3

Nu ligger jag i sängen, konstig tid att sova på?!?
Men har man en resa i lastbil till Österrike framför sig kan det vara bra att sova några timmar... Halv nio tänkte vi försöka komma iväg. Sju får vi middagen serverad av Joris, lyx på hög nivå!

Vi var i alla fall uppe med tuppen idag och jag har hjälpt Erika och Joris när de har hoppat. Behöver jag säga att detta ökar på inspirationen för ens egna ridning!!!
Erika hoppade två av de hästarna som ska med oss... Riktig fina hästar så de ska bli kul att se dem på tävling.
Sedan bar det av till affären för att handla lite mat osv till helgen. Tyvärr gömde jag alldeles bort att ta kort men ska försöka komma ihåg ikväll... Lägger in ett från förra året när vi va på samma ställe i österrike.

Jag fick rapport från ett kallt sverige på morgonen. Hästarna hade fått frukost och var glada och nöjda... Jossan och Alle skulle ta en tur ute idag.
Nu ska jag försöka sova, skriver ngt innan vi åker!

Kram
Mikaela <3


Framme

Sitter i soffan och myser, ätit gott och pratat massa... Härligt!

Resan ner gick fort och bra, med musik i lurarna och en bra bok går tiden!

Ska försöka ta lite kort och blogga imon också så håll utkik, då kommer lite hästbilder, nu blir det sängen!

Kram
Mikaela <3


Bye bye Sweden

Sitter på flygplatsen i Växjö :0) snälla pappa körde hit mig och om en halv timme går flyget... Mot Tyskland! Och där hämtar Erika mig, så det blir nog lite tyst här på bloggen nu. Kommer jag åt internet ska jag blogga det lovar jag... Så ni får ändå lova att hålla utkik!

Idag har det varit fullt ös medvetslös från början till slut... Fixa hästar, stall, köra in ved och tänka på att allt är fixat till mina hus- och hästvakter!!! Så nu hoppas jag att det är de annars får de lösa det själva :p vilket jag vet att de gör så bra!

Jag hann i alla fall röra på både Dockan och Allman på förmiddagen. Blev tömkörning för svarta damen ute på fältet, till en början var hon inte alls säker på att hon ville jobba. Det var vilda protester över att jag ville ha henne lugn och vilande på steget. Men efter ett tag insåg hon att jag är envisare och slappnade av fint! Med henne handlar det mesta om att få henne lugn... Man får lura henne att hon faktiskt bestämmer själv så går de bra.
Alle fick ett dressyr pass även de på fältet och med tanke på hur lösgörande jag jobbade igår förväntade jag mig en mjuk och fin hingst! Vilket jag hade han var helt super att rida idag, jag njöt och han skummade och frustade nöjt!
När han är så mjuk är inget svårt... Man bara rider runt och ler... Jag försöker fokusera på delar ur LB programmet nu eftersom vi ska rida det i mars.

Nu börjar det bli dax att ställa sig i kö för att gå ombord... Lägger ut en bild på damerna i snön!

Kram
Mikaela <3


Söndag

Nu har jag varit nere i stallet med mina trevliga grannar... De ska ge hästarna kvällsmat tors, fre, lör och söndag! Så vi hade lite förevisning om hur de går till osv. Verkligen toppen att ha grannar som ställer upp och hjälper till!

Alle och jag hade en riktigt mysig tur i snön idag va ute en och en halv timme med vagnen. Vi travade mycket och jobbade fram och tillbaka med olika tempon i traven, sedan samma sak i galopp. Jag tycker det är ett bra sätt att få dem lösgjorda och mjuka... Vi gjorde även mycket halter både från skritt och trav och de börjar han göra riktigt bra!
Han var rejält svettig när vi var hemma så när jag är tillbaka från Holland åker klippmaskinen fram!
Han fick iaf på sig massa täcke och in i boxen för att äta och torka... innan det blev massage med skrapan och riktigt rykt!
Bilden är från idag...

Kram
Mikaela <3


Boda Borg

Igår var vi stall-tjejer på rymmen... Jag, Jossan och Fanny var på Boda Borg. Vi hade tre killar att tävla mot och kampen blev hård men så drog ju vi tjejer till slut de längst strået... Så klart!
Boda Borg är ett äventyrshus där man ska lösa uppgifter i olika rum, en del kluriga och andra fysiska!
Hur som helst hade vi en toppen dag... Va riktigt kul att göra något sådant tillsammans!

Allman hade vilo-dag igår, lämpligt nog! Jag fixade stallet på morgonen och var sedan "häst ledig". Fanny red Dockan på fältet när vi kom hem!

Återkommer senare med dagens övningar!

Kram
Mikaela <3


Ledig

Nu är jag ledig i tio dagar... Jobbar inte förrän den 7e februari nästa gång! En hel vecka med Bästa Erika ska bli så kul och det är riktigt efterlängtat.

Tror jag har koll på det mesta här hemma me... Mamma, Jossan och Fam F delar på hus och hästvakteri. Nytt ensilage fick jag igår och spån hämtar vi på söndag... Så ska de nog överleva här hemma också!

Idag var Alle och Jossan på fältet och red, vi båda tycker att han känns så fin efter kiropraktor besöket! Han har åter ett härligt tryck, är super pigg och fin i munnen. Jag tycker det är så kul att vi känner/tycker lika...

Skickar med en bild på Alle i collage form, laddade ner en ny app igår... Och den kommer jag leka mycket med!

Kram
Mikaela <3


Underbara minnen

Isa... Underbara, härliga, fina, glada, positiva häst... Vad jag saknar tiden med dig!!!

Kram
Mikaela <3


Härlig dag

Idag har jag varit ledig och jag har verkligen haft en underbar dag... Sitter i soffan och njuter av en totalt slutkörd kropp och massa värme ljus!
Klockan nio kom Josse hit för att vi skulle ta en tur med Alle och Dockan. Det blev en riktigt härlig tur i den underbara snön, små små vita flingor singlade ner från himlen också...
Det blev en tur med massa prat, skratt, skritt, trav, bus och härlig galopp! Tror alla fyra njöt lika mycket av turen, vi hittade en ny, längre variant av en "gammal" runda och var nog ute i en och en halv timme! Fantastiska djur som ger oss dessa upplevelser...

När vi sedan var hemma så var det åter dax för små brudarna att få en ny vaccination och båda skötte sig som vanligt galant! Fortunas fläckar fick även "godkänt" så nu ska de bara tvättas med jodopax var tredje dag för att hålla efter de så det inte får för sig att sprida sig...

Resten av dagen har bestått av mestadels vedkörning och snöskottning! Därav min härligt trötta kropp... Jag tycker om när man får jobba hårt med kroppen särskilt om man får göra det ute!
Kvällen har jag spenderat hos pappa så nu är Hollands biljetterna utskrivna :0)

Kram
Mikaela <3


Utsikt

Här kommer en bild med min utsikt från hallen...
Allman är i hagen närmast, sen Diamond... Fölen och Dockan står bland träden! Ser ni dem?!?
Ikväll kommer ett inlägg om min underbara lediga dag :)

Kram
Mikaela <3


Veckoplanering

Här kommer en veckoplanering för Allman...

• MÅNDAG dressyr på fältet fokus på volter, ställning och flytta bakdelen in och ut.
• TISDAG en timmes skritt med Jossan.
• ONSDAG rida ut, runt Ödshult. Fokus ligger på mycket galopp jobb, Jossan rider.
•TORSDAG köra dressyr.
• FREDAG galopp intervaller på fältet med Jossan
• LÖRDAG vila.
•SÖNDAG köra ut.

Kram
Mikaela <3


Ledig dag

Idag har jag varit ledig och det har verkligen varit skönt... För nu blir det jobb i två dagar igen... Tur Jossan vill rida ;0)

Började som vanligt dagen med att fodra hästarna... Sen blev det en timmes promenad med mamma och sen ut med hästarna!
Sen fixade jag med ved, panna och stallet!
Hann även med ett långt telefon samtal med Pia, Alles ägare. Alltid lika roligt och givande, får nog fin besök på påsklovet av "Dala-gänget".

På eftermiddagen blev det dressyr med Allman på fältet, till och börja med va han så fin och jobbade riktigt bra! Sen gick Diamond och Dockan hem då va inte koncentrationen på topp...
Men jag gav mig inte och han fick jobba på med mycket ått-volter med olika mycket ställning och även flytta bakdelen in och ut så till slut kunde vi till och med jobba i galopp!!! När inte koncentrationen är på topp vill han bara springa i galoppen...
Han har så svårt när de andra går ifrån honom men jag är envisare än honom så de löste sig fint...
Fölen fick pyssel i stallgången och gå ut en liten vända i mörkret själva! Inget som bekymrade någon av dem, skönt!

Imorgon kommer en veckoplanering för Allman. Så håll utkik... Skickar med en bild på lilla Fortuna...

Kram
Mikaela <3


Vitt

Äntligen har vi fått lite (eller mycket) snö! Det är nog ungefär 2dm... Så gissa om jag och Allman ska ut och busa i snön imon. Tittar man på väderleks rapporten verkar det faktiskt som det ska få ligga kvar ett tag också.

När jag var hemma på lunchen hjälpte jag Nellie med Alle på fältet... Det såg jätte bra ut, hon klarade av att hålla honom ganska bra på bakdelen och det är ju det svåra med honom. Killen va överlycklig för att han äntligen fick galoppera igen!

Fölen och Diamond hade bus race i hagen, de hoppade och skuttade... Pep och busade runt i hagen, tror att det är snön som påverkar dem också. Nu kan de ju busa fritt utan tanke på bökigt underlag...

Kram
Mikaela <3


Några dagar

Nu har det gått några dagar sedan jag skrev vad vi pysslat med här...
I onsdags var jag och Allman ute och skrittade i en och en halv timme. Jag hade egentligen tänkt rida honom på fältet men de va alldeles för hårt, det är inte jätte lätt att hålla igång när de e sånt här väder! Men han är väldigt fin i munnen och sidorna så man ska inte heller förakta all skritt...
Torsdag och fredag vilade Allman... Dock var jag hos Jennifer och klippte Razzmin i torsdags, super snäll och duktig när vi klippte och dessutom blev hela hästen klippt och det var första gången hon blev klippt.

Idag har jag jobbat och då har Fanny varit ute en timme på Alle. Imon blir de Nellie som rider och då blir det förhoppningsvis ett dressyr pass på fältet... För idag har vi fått mycket snö så hoppas detta håller i sig ett tag nu!

På måndag ska jag ha en riktig hästdag, kanske ska försöka lura hit Jossan också ;0) tänkte att jag skulle köra ett dressyr pass med Alle. Pyssla med fölen leda dem över skakler och putsa lite...

Kram
Mikaela <3


Bokat

Nu har jag bokat biljett till Holland, 30 januari åker jag och stannar en vecka till den 6e... Mamma, Jossan och Fam F fixar stall, hus och hästar! Underbart med folk som ställer upp och hjälper till...
Det blir några dagar hemma hos Erika sen åker vi på tre stjärnig tävling i Österrike! Ska bli så kul. Lägger in en bild från när jag var med i Österrike förra året... :)

Sen har även jag, Jossan och Jennifer bokat biljett till scandinavium! Lördagen ska tillbringas där, på mässan och shoppa och även för att se GP hoppning och dressyr. Kul att göra något sådant tillsammans...

Sen finns en liten tanke från mitt håll att rida lätt B:1 den 3 mars med Allman... :0) vi arrangerar lokal ponny dressyr i Vetlanda och det är kanske ett bra tillfälle att fixa ett SM kval!!!

Kram
Mikaela <3


Bra dag

Den första av fyra lediga dagar blev mycket bra... Började med sovmorgon, dvs hästarna fick mat och jag gick och la mig en timme till. Har nog hänt en gång innan sen ja flyttade ut men idag va ja grymt trött! Sen blev de massa fix inne, dammsugit och plockat lite.

Eftermiddagen spenderades i stallet, Allman fick sig en tur på en timme. Vet inte om man ska kalla de skritt runda för skritt stegen va inte många... Mest taktande, hoppande och studsande! Om han inte fick jogga på i trav då va han nöjd... Han hade förmodligen varit ännu nöjdare om vi galopperat ;0)
Men jag gillar pigga och glada hästar!

När vi sedan var hemma blev de klippning av manen och en rejäl rykt! Små brudarna fick även de komma ut på stallgången och bli ompysslade, borstning och klippning stod på deras schema!
Imorgon kommer hovslagaren igen så då ska alla få fina hovar, så då blir det mer stallpyssel. Lägger in en bild från när jag lämnade stallet ikväll...

Kvällen avslutades med kvällsmat och prat med min kära mor som sover här inatt!

Kram
Mikaela <3


Alla inne

Just nu är alla hästarna inne dvs ingen går på lösdriften. Fortuna får ju fortfarande inte bli blöt, Diamond vill de ju helst ha inne och stackars lilla Wella kan ju inte vara ute själv ;0)
Men jag tänkte att det kan passa rätt bra, att de får vara inne nu fölen (el ska man säga 1 åringarna) så kan man pyssla med dem och lägga lite jobb på dem så får de gå ut sen när vädret är bättre igen.
Nu går Dockan, Diamond, Fortuna och Wella tillsammans ute. Alle tycker nog de är toppen de går i hagen mitt emot honom och han har full koll på alla! Så jag hoppas att det är ett bestående lugn som lagt sig över Salvaryd... Bara min hjärna kvar :/

Igår var Jossan ute på skritt tur med Allman, just nu blir det bara skritt ute är ju stenhårt i backen.
Idag blir det min tur, tror dock jag ska lägga på dressyrsadeln och jobba honom ordentligt i skritten! Ska försöka komma iväg till ridhus någon dag nu i veckan jag är ledig ända fram till helgen och har inga direkta planer... Tänker försöka ta dagarna som de kommer, har svårt att låta bli och planera! Men jag övar...

Kram
Mikaela <3


Iskyla

Just nu är det kallt och stenhårt i marken här på höglandet... Inget optimalt rid väder men nu har vi i alla fall ingen lera! Inget ont som inte har något gott med sig...
Igår for alltså jag och Jossan till Huseby och lämnade över Etna till Fam Holmgren, känslorna är mycket blandade kring detta. Skönt att ha mindre o göra då det varit en enorm press, men känns ju lite som man gav upp... Sen när vi kom hem blev det en timmes skritt med Alle framför vagnen! Hittade en mycket bra raksträcka att träna sträcka/tid på inför körsäsongen!

Idag skrittar Nellie honom en sväng, går ju inte att göra så mycket annat med tanke på underlag... Då jag jobbar! Ska försöka komma iväg o rida dressyr i lammåsa i veckan om det inte blir mer snö.

Kram
Mikaela <3


Klappar

Ikväll va jag med Jennifer i stallet klappar o gos på världens bästa Isa... <3 Teddy björnen nummer ett!!!

Kram
Mikaela <3


Solkskenstur

Idag har jag och Allman varit ute på en jätte mysig skritt tur i det strålande solkskenet! En timme på lång tygel, var riktigt uppskattat av både mig och honom...
Sen blev de pyssel i stallet och Alle fick en riktig genomkörare med massage-borsten som han verkligen älskar! Jag fortsatte pysslet även när han kommit ut i hagen då jag plockade ordning i stallet, alla täcken osv. Skönt att ha lite sånt gjort.

Imorgon ska jag och Jossan ge oss iväg på en tråkig resa, en resa som jag verkligen inte vill göra men jag måste med tanke på mig själv...
Etna ska åka hem till Grönkulla igen, jag bestämde mig när jag blev sjuk då jag inte mått bra på sista tiden. Jag får ofta känslan att jag står jämte mig själv o ser på de jag gör och detta skrämmer mig... De säger att det är stress relaterat så jag måste ändra på en del saker i livet.
Har jag en häst, särskilt åt någon annan så vill jag göra jobbet till 100% och som mitt liv är nu klarar jag inte det med Etna och då är det bättre och vara ärlig och säga som det är.
Som de underbara människor de är på Grönkulla tog de det tråkiga beskedet med ro... <3

Kram
Mikaela <3


Kungen

Kungen i stallet måste ju ha en grimma som matchar hans identitet... :p Tack Elin!!!


Regn och rusk

Idag är det verkligen rusk väder, regnet öser ner och det är alldeles grått ute... Jag är så trött på regn, blåst och lera... Jossan skulle ju ta ut Allman på en skritt tur får se om de trotsar vädret eller om det blir ännu en vilodag :/ vill så klart att han ska gå men jag förstår om de inte ger sig ut i detta vädret!
Det känns bara som det blivit lite mycket vila nu det senaste, först jul, sen blev ja sjuk och nu blir det i så fall tre dagar igen...

Idag fick Etna nya skor, Diamond skulle även hon få nya skor men det blev bara fram... :/ då hon inte uppskattade att vara inne ensam och vi ville inte bråka med henne.
Resten av gänget får nya skor på onsdag... Då ska vi även sätta på 4 brodds skor på Allman, han blir lätt osäker om han inte har bra grepp och då spänner han sig, vilket resulterar i att han "trippar" och det blir ännu halare.

Ge mig vår, sol, värme och torra hagar!!! :0)

Kram
Mikaela <3


Vila

Allman har fått vila både idag och igår, kiropraktorn sa ju att han skulle vila en dag och sedan skritta... Jag gav honom en extra dag att vila och så blir det skritt torsdag och fredag!
Kände att jag lika gärna kunde ge honom de, just nu har vi inget att stressa till. Det viktigaste är att han håller sig fräsch...
Nästa vecka står klippning på schemat igen, just nu ser han ut som en ullig Teddy Björn!!! Så ska vi komma igång riktigt med träningen inför kommande tävlingar, ååååhhh vad jag längtar!!!

Imon ska Diamond och Etna få nya skor, resten av gänget tar vi nästa vecka.
Nu har jag en fråga till er kära läsare... Nu när det är lugnt med tävlingar och träningar, vad vill ni läsa om?!?
Läsarantalet bara ökar och nästan varje dag ligger det på över 100 besökare, jätte kul! Säg nu vad ni vill läsa om :0)

Nu blir det soffan resten av kvällen, tycker jag har förtjänat det efter en och en halv timmes promenad och även städat hela foderkammaren!

Kram
Mikaela <3


Kiropraktorn

Idag var det alltså dags att bege sig till kiropraktorn med Allman... Både jag och Josefin har tyckt att man har kunnat ana en lite ojämnhet bak i trav. Ingen hälta eller så utan mer att han "skjuter" upp oss mer ur sadeln med höger bak det har helt enkelt varit mer tryck i höger bak än vänster...

Kiropraktorn höll helt med då han hade två låsningar på vänster sida om korset! Va härligt det är när de man känner stämmer överens med verkligheten... Då kanske man inte helt är ute och cyklar!
Han hade även en låsning i nacken på höger sida!
Jag växte nog 10cm under besöket också, han frågade mig hur gammal Allman är, 18 svarar jag! Han hade tippat på 8-9 år utifrån hur han såg ut i kroppen. Han sa också att det var en av de mest väl musklade hästar han sett, med musklerna på helt rätt ställe för att kunna jobba optimalt! Sen att han uppför sig exemplariskt när man är ute med honom gör ju bara saken bättre... Herre jösses vad jag tycker om denna häst!

Innan vi åkte iväg hade Alle fått jobba i vagnen, den "lilla gula faran" Daisy och Jossan var också med oss ute... De där Jossan och Mickan dagarna ger mig energi! Idag pratade vi massa tävlingar så jag tror det finns någon mer än jag som längtar till tävlingssäsongen drar igång...
Vill också passa på att tacka för de fina orden angående mitt jobbiga inlägg igår. Det är mycket som är jobbigt i livet men man får försöka belysa de sakerna som är bra...

Kram
Mikaela


Benen borta

Hur många gånger orkar en människa resa sig och kämpa vidare... 2011 var ett grymt tungt år man kan väl säga att jag förlorade de två som betydde mest i mitt liv!
Isa och Andreas, Isa finns ju kvar men vi kan inte göra de vi båda älskade mest... Tävla!!!
Innan jul kändes allt bra jag bara kämpade på utan och tänka det minsta... Men nu känns det som tankarna är tillbaka och med dem kommer massa andra jobbiga saker!

Inte nog med detta Wella hade problem i höstas och nu har vi Fortunas fläckar. Känns som man är otursförföljd eller något!
Men jag ska verkligen försöka resa mig borsta av mig och stå där starkare än någonsin!!!
Men ibland är det frestande att ge upp och för att inte göra detta, ge upp alltså måste jag verkligen börja tänka på mig själv i första hand... Jag har en förmåga att vara "snäll" och därför göra saker för andra!
Jag ska även försöka fånga dagen lite mer, göra sånt jag tycker är roligt och glädjas åt det som finns runt omkring mig...
Måste säga att utan min älskade familj och mina fina vänner vet jag inte hur jag skulle klara mig... Ni är GULD värda!

Kram
Mikaela <3


Morgon ritt

Klockan e tjugo över tio och jag är redan klar i stallet. Allman fick jobba nästan en timme på fältet och det behövdes för han har myror både i kroppen och hjärnan just nu ;)
Tror det är bristen på dressyrarbete som gör det, både banan och fältet har ju varit alldeles för blött att rida på innan... Men nu har det frusit och kommit en del snö så idag gick det fint igen.

Får se hur länge de håller i sig... Snön på fältet alltså! Imon blir det en körtur med Alle och Jossan, sen ska vi bege oss till kiropraktorn vid klockan 16.
Känner att det kan vara läge och kolla upp "gammel" mannen innan träningar och tävlingar drar igång igen.

Kram
Mikaela <3


Fina julklappen

Här kommer äntligen den utlovade julklappen som jag fick från Fam F drömmen är att alla hästar i stallet har likadana... Jag vill även den dagen jag har eget stall ha namnskylt och plaketter till de hästarna jag har tävlat på en särskild vägg. Tycker det är så fint...
Så nu har Isa och Allman varsin, bara Wella och Fortuna kvar av mina egna!

Kram
Mikaela <3


Små fix

Nu har vi fått ännu en hage klar, bakom stallet. Tanken är att Allman ska få gå där om det fryser hans hage är så lerig och tråkig så om det blir lite hårt i marken får han byta... Det fattas "bara" isolatorer och tråd så finns det ännu en hage för damerna också.
Vi har även fått upp fodertavlor till alla hästarna i foderkammaren. Vi skriver med "white board" pennor på så är det lätt att ändra om man ändrar någons foderstat. Jag ska ta kort får ni se hur det ser ut :) ni har ju inte heller sett min fina julklapp även denna måste så klart fotas.
Ännu en sak som kommit upp är "familje-almenackan" där finns sex rader så där kan man skriva hur alla hästarna har jobbat och hålla koll på hur de har gått. Så det rör på sig hela tiden...

Just nu snöar det utanför mitt fönster, tråkig snö med mestadels regn i jag får faktiskt erkänna att jag längtar till våren nu... Mindre kläder, torrare, ljusare och framförallt tävlingar!!!

Kram
Mikaela <3


Fel

I onsdags skrev jag ju att Isa flyttat, och det stämmer hon bor numera hos Jennifer. Så klart skulle det ju vara ett inlägg också och inte bara en rubrik, vet inte vad som blev fel... :/ hoppas inte det är ett återkommande problem, inte kul när man skrivit inlägg och de försvinner.

Idag jobbar jag så nu blir de lite uppdatering på rasten. Josefin ringde precis hon hade varit ute på tur med Allman som var galet pigg, han beter sig som värsta unghästen nu. Det är ingen som kan tro att han fyller 18 år i år.
Etna går tyvärr på sparlåga just nu då hon har lyckats dra av sig båda framskorna och är rejält öm i fötterna. Fortunas fläckar börjar bli bättre nu, hon bor fortfarande inne på nätterna och verkar trivas bra med de. Dock vill Wella inte ens komma i närheten på kvällen hon verkar vara nöjd med att gå ute med Diamond.

Så är läget hos oss just nu...
Kram
Mikaela <3


Isa flyttat


RSS 2.0