Regn

Just nu öser regnet ner utanför fönstret! Jag har tagit en paus i dagens uppgifter och ligger i soffan, blogga och läsa Equipage står på schemat. Helst hade jag stannat här hela dagen, men det går ju inte med hästar och hund.
Usch, gillar inte detta vädret, hade tänkt mig ett mjukgörande pass med Alle på fältet men de får bli en tur på vägarna i em...

Valle ska göra "eld-provet" imon för att vara redo för hemfärd på söndag... Det innebär sättas för direkt och ut och köra! Men det känns inte som det kommer vara några problem, dock är han fortfarande väldigt vaken så det är en kille man får ta det lugnt med!
Wella kommer sakna sitt sällskap men hon får hålla tillgodo med Alle som box och hag-granne, ska filura lite på hur vi ska göra...
Är lite sugen på att ta hem min gula "Donna" och då får jag väl lämna bort den bruna ett tag...

Har nog så gott som spikat årets första tävling också, Flyinge 20-21 april debut i Msv om vi alla håller oss pigga och friska!
Hoppas på ett helt gäng med fjord där nere då jag redan så gott som övertalat Jenny H och Anette H att deltaga... Hoppas så klart att Etna kommer också! Vilket härligt gäng... Och så jag, Jossan och Alle så klart!
Bra tävling för Jossan att börja på då hindrena inte bjuder till jätte högt tempo där och nu ska vi ju upp en klass så då får vi hålla oss lugna! ;0)

Kram
Mikaela <3


Lärling

Idag ska jag ha mamma med mig i stallet... Hon måste ju lära sig allt inför min Hollands tripp!
Ska bli mysigt o trevligt med sällskap, känns som det behövs, just nu virvlar tankarna runt i huvudet på mig. Är man två tänker man alltid mindre.
Så de blir mockning, väga hö och göra kraftfoder som står på schemat!
Sen ville hon ta in Alle oxå, större problem att ta in hoppjärkan Wella tror jag egentligen... Men Alle är ju hingst!

Han ska få komma ut på en skritt tur idag, Wella ska få en promenad o pyssel. Valle får vila...
Bäst att hålla sig sysselsatt! Doris o ja har redan städat toaletterna, torkat golv,städat min garderob och toa skåpet plus ett varv med dammsugaren! Man får mycket gjort när man vill skingra tankarna...

Kram
Mikaela <3


Förrymd häst

Valle gav mig både en språng marsch och hjärt klappning idag på morgonen... Han och Wella skulle ut genom dörren samtidigt varvid Wella tjurar och Valle drar iväg o ja tappar honom!
Han travar iväg i full fart... Mot hagen, yes tänker jag! Sedan ändrar han sig och travar iväg mot stora vägen!!! In med Wella i hagen, efter Valle fort som attan... Men han travar så fint på stora vägen in mot vetlanda, men sen svänger han av på den andra infarten mot "mitt" vilken tur och inte en bil mötte vi...
Jag såg både det ena och det andra scenariot framför mig!!! Men sen lät han sig snällt fångas på stall planen och förutom mina andetag efter ruschen så va de återigen lugnt i Salaryd!!! Måste nog ta tag i löpningen igen... ;0)

Kramar
Mikaela <3


Hårt jobb

De senaste dagarna har varit fulla av både de ena och de andra!
Alle och Valle har jobbat på och sköter sig fin fint. Pigga grabbar som båda tycker livet är riktigt "lattjo" för tillfället...

Wella har varit på promenad och fått bli av med lite vinterpäls.
Igår var vi ett helt gäng och åkte pulka, Jennifer var med och när jag körde hem henne passade jag så klart på att hälsa på fina, underbara Fortuna.
Hon är en fröjd för ögat den hästen och hennes psyke är guld värt. Hon är så lugn och snäll på rätt sätt, all fokus på oss människor och bara vill vara till lags!

Doris och jag har börjat gå lite korta promenader igen och nu märker man knappt av skadan på benet alls. Hon haltar inte alls längre... Skönt!
Nu ska jag bara njuta i soffan med massa tända ljus!

Kram
Mikaela <3


Magiskt

Tog tag i mig själv och red ett dressyr pass när jag kom hem efter mötet, visst var det lite kyligt men ändå helt okej...
Det bästa var månljuset, här behövdes ingen belysning!
Man såg precis allting och skuggorna va riktigt skarpa! De va verkligen magiskt...

Sen att hästen formligen dansade fram gjorde inte saken sämre! Detta var de första "dressyr" passet han gick sen han blev skadad.
Fokus la jag på gas och broms och att han böjde sig i sidorna. Han svarade verkligen jätte fint, vi höll oss till skritt och trav. Jag tar det lugnt, nu ska vi bygga upp inför säsongen...

Imon jobbar jag 13 timmars pass och har utbildning så då står Jossan för pilotandet!

Kramar
Mikaela <3


IS kallt...

Idag var det helt enkelt för kallt att rida klockan åtta på morgonen, nog för att jag är ambitiös och driven i det jag gör... Men här gick gränsen även för mig!
Tyvärr kan jag ju inte rida mitt på dagen, då det säkert kommer vara bättre eftersom solen redan strålar från klar blå himmel... Nä idag står, schema läggning på agendan och efter de möte på jobbet!
Vi har ju den otroliga förmånen att få lägga vårt schema själva, vilket gör att man kan styra och påverka mycket stora delar. Passar ju alldeles utmärkt när man har hästar och tävlar...

Så jag hoppas att vi kan ta ett litet lugnt dressyr pass på banan i lampornas sken när jag kommer hem! Kommer ju så klart vara kallt då med, men vetskapen om att man kan komma in ta en varm dusch och sen krypa ner i soffan gör det lättare att motivera sig... Morgon ridning hade inneburit stress, ingen dusch och förmodligen en Mikaela som frusit hela dagen... Så är det att leva med vedeldning ;0)

Kram
Mikaela <3


Återbesök

Idag var det dax för återbesök med Doris och hennes lilla tass... Hon fick en okej stämpel och slipper både bandage och påse! Tack sa matte, nu är det lite mindre "styrigt" att ha hund, hon får även springa och gå som hon vill igen... Ännu skönare!

Alle fick jobba framför vagnen idag, herrn blev till och med lite svett. Jag känner inte att han har tappat så mycket i styrka, men däremot är flåset dåligt. Så vi får rikta in oss på lite flås- och back träning fram över.
Doris var med oss ute och åkte idag, trivdes utmärkt på platsen bredvid mig med ett fleece täcke över sig...
Just nu känns det inte som motivationen är på topp, tur jag åker till Holland nästa måndag, där kan man alltid hämta en stor portion...
Nu ska jag krama kudden en stund för att vakna pigg och utvilad och rida ett "dressyr" inspirerat pass på fältet på morgonen...

Kram
Mikaela <3


Glädjande nyhet

Oj vad glad jag precis blev... Satt och läste Lill-Blakken (som kom innan jul) och insåg att vi redan är kvalde till SM precisionen!!! Wohoooo...

Två nollor i lägst LA har vi ju redan, lätt klass både på Berg och i Flyinge! Skönt då var de fixat, trodde det var tre som gällde... Då är både precisionen och Allrounden fixade. SM 2013 here we come...

Kram
Mikaela <3


Så mycket

Just nu är det galet mycket i mitt liv... Ledig helg, förvandlades igår till jobb natten mellan lördag och söndag! Men men så kan det vara och helgen har ändå varit toppen.

Igår va Filippa ute på en tur med Alle medan ja pysslade i stallet, Wella fick lite pyssel också eller halva Wella hamnade på golvet efter min rykt... Både hon och Alle fäller något enormt just nu.
Valle har jag kört nu tre dagar i rad igår va han helt avspänd hela passet. Skönt, han är så känslig så man får ta de riktigt lugnt med honom.

Nu blir de World cup hoppning och sen ska ja åka in till stan och hyra film! Soff mys står på schemat idag...

Kram
Mikaela <3


Efterlängtad helg

Äntligen är den här denna efterlängtade helg... Och kan ni gissa jag är helt ledig! Slutar klockan tre idag då ska ja hem, en skritt tur med Alle och Valle på banan med vagnen står på dagens schema!
Sen blir de mat på "stenen" med bror och Filippa!!! :)

Imon väntas stall och ved jobb med sällskap... Alle ska få en ridtur och Valle jobba med vagnen!
Och sen revy med underbar, galna, fantastiska släkten och Kim!

Sedan en "slapp" söndag utan måsten!!! Så välbehövligt...

Trevlig helg!
Kram
Mikaela <3


Full fart

Nu har det varit full fart i två dagar!!! Igår fick båda hästarna jobba i snön, Alle firade första galoppen med rejält bus och en och annan spark... Underbart! Tilläggas bör att det var gnistrande ute i snön och solskenet... Då trivdes jag...

Idag har båda jobbat i vagn, Alle tyckte vi skulle köra galopp ute i snön med vagnen oxå?!? Lite tidigt tyckte jag och Jossan, som tyckte trav räckte, härligt iaf med en pigg häst igen.
Valle drog vagnen så fint, jag satt till och med i! Så jag ska nog återigen lyckas med att skicka iväg en inkörd häst... Kul!
Men det hade så klart inte lyckats utan Jossan, ovärderligt att ha någon med där verbal kommunikation är överflödig! Man tänker samma saker hela tiden...

Idag insåg vi också att det snart är dax för "våra" egna små "Donnor", vad kul de ska bli att ta dem hela vägen... Nästa år är det dax för tre års test och premieringar! Redan?!? Jag fick nästan lite panik där i vagnen... ;0)

Kram
Mikaela <3


Vinter igen

Så blev det vinter igen, just nu är de så fint ute att det gör ont i hjärtat!!!

Jag längtar verkligen tills ja får ta en tur i snön me Alle imorgon...
Blev ju dumt igår när vi va hos veterinären och idag har det bara varit jobb. Så imon är vi laddade båda två...
Tänkte jag skulle börja kika så smått på vilken tävling som ska bli årets första.
Efter "skadan" har vi tagit beslutet att de blir ingen mer hoppning utan nu blir det körning för hela slanten...
Så klart får han "skutta" över Allrounden på SM:et, men det är inget som frestar på det viset!

Kramar
Mikaela <3


Instagram

Nu kan ni som vill följa oss på Instagram också, där lägger jag ut bilder... Så ni kan hänga med i vad som händer!

Ni hittar mig om ni söker på teammr, så klart!

Kram
Mikaela <3


Är det inte det ena...

... Så är det de andra!!!
Alle är pigg och frisk och var ute på tur med Jossan igår... Idag blev de ofrivillig vila för honom för jag och Doris va hos veterinären. Ett ben i tassen var brutet, "klo-benet" första leden var av och andra var ur led... Så nu är det bandage och lugna gatan en vecka för att se hur de läker.
Tillbaka på tisdag och antigen läker de av sig själv eller få man amputera bort den "klon"... Så hon kommer klara sig utmärkt hur eller hur!
Tråkigt med stillhet dock...

Just nu är det soffan och idrottsgalan som gäller! Man skulle bara haft ett sällskap till förutom Doris ;0)
Snart bär det av till Holland igen och en efterlängtad "semester" vecka, tusen tack fina ni som gör detta möjligt...

Kramar
Mikaela <3


Lycklig kille

Jag börjar verkligen få tillbaka min glada spralliga kille här hemma... Han är återigen vaken i hagen, har full koll på var jag befinner mig! Är ja i huset är han utanför, samma om ja befinner mig i stallet...
Idag bjöd han på bus in från hagen, sånt gör mig lycklig... När hästarna busar då är de glada. Håller ni inte med?!?

Kram
Mikaela <3


Frusna fingrar

Sitter vid köks bordet och försöker tina upp... Idag har Valle varit i vagn på riktigt, dvs fastspänd precis som han ska vara. Han skötte sig fin fint, han är en väldigt vaken ponny, han passar mig fin fint i temperamentet men man får tänka lite på vad man gör med honom... Så det inte går för fort, har han bara koll på läget är det mesta okej.
Skulle han mot förmodan inte ha det har han väldigt lätt att "stimma" till de, han gör liksom något innan han har hunnit tänka efter!

Även Alle har blivit körd idag, en pigg gosse som tuffar på som tåget... Han har inte riktigt förstått att hans kondis inte är vad den har varit.
Men han får trava kortare sträckor nu så de är riktigt kul att känna att han själv vill mer och framåt! Det måste väl bevisa att han känner sig fräsch i kroppen?!?
Händer och lår är fortfarande som isklumpar, men får väl hoppa in i duschen och försöka tina upp där, i eftermiddag väntar jobb och sen hela helgen.

Trevlig helg kära läsare!

Kram
Mikaela <3


Hästar & hundar

De senaste dagarna har bestått av hästar, jobb och hund i en salig röra! Men det känns som vi börjar komma in i rutinerna med hund och nya arbets tider... Välkommen vardag och framförallt välkommen ljuset, jag vet de är jätte långt till våren men jag tycker redan det märks att de är ljust lite längre.
Idag tog jag tag i massa "pappersarbete" gällande hund och hästarna. Passade på att klippa ur tidnings urklipp om oss också, vilket år vi haft och vi har ju figurerat i flera tidningar, kul!

Igår när jag kom hem funderade jag på om Doris inte tyckte att ja o Alle va värda våran precisions seger i flyinge... Hon hade i alla fall total strimlat den rosetten och då hotade jag med massa hemskheter om hon gjorde något med SM rosetterna! De här var ju bara en "vanlig" rosett ;0)

Idag hände dock de jag väntat på ett tag, det vill säga att Doris va i vägen för ett av Alles ben... Det verkar dock ha gått rätt bra! Hon är lite halt och varm om en en tass men hon blev nog ganska rädd och kanske håller sig på lite bättre avstånd från hästarna fram över...

Kram
Mikaela <3


Stall fix

De senaste dagarna har varit fyllda av aktiviteter... Hund träning, ridning på Alle, körning av Valle och där i mellan massa snorande och nysande!
Jag skulle lätt kunna fördriva mina dagar på detta sätt, är det någon som vill lämna häst på inkörning på finns de plats från vecka åtta!

Har även hunnit med en stor städning i sadelkammaren, fått upp hjälm hängare och Valle har fått en egen täckeshängare på den boxen!
Så jag tycker jag har varit rätt flitig...

Tycker däremot det var sorgligt och säga hej då till Isabel och Macken när de åkte tillbaka mot Gbg.. De har varit så kul att ha dem här, nästan som förr i tiden när vi delade stall!
Så jag hoppas på att de vill komma tillbaka igen...

Kram
Mikaela <3


Glädje

Besöket av equiteraputen igår var lyckat... Alle var mycket bättre i musklerna nu... Så idag var det premiär i stor hage och även lite trav under ridturen!
Nu håller vi tummar och tår för att detta fungerar...

Detta blogg inlägg skulle ju kommit i onsdags... Konstigt att det inte har blivit publicerat! Men men kommer ett längre i eftermiddag...

Kram
Mikaela <3

https://cdn3.cdnme.se/cdn/7-2/2049423/images/2013/pic_50e94e2b9606ee4c0e5a4c25.jpg" class="image">


Nytt år

Nu är vi inne på ett nytt år... Jag började året med ett 13 timmars jobb pass, de ger gott klirr i kassan!
Imon ska jag ha sov morgon, Gud som jag längtar!!! Vet inte när detta hände senast, snälla mamma tar med Doris ut och ger hästarna, ovärderligt.

Sedan kommer equiteraputen vid halv elva ska bli så spännande att höra vad hon tycker nu efter två veckor...
Jossan skrittade ut med honom idag och även hon tyckte att det kändes bättre! 2013 kunde inte ge mig en bättre början än att jag får börja jobba "min" älskade häst igen.

Kram
Mikaela <3


RSS 2.0