Nytt kapitel

Så nu börjar ett nytt kapitel i livet... Idag hämtade ja de sista sakerna i Salvaryd! Ja har bott där me hästarna i nästan fyra år! 
Fyra år då de har hänt mycket, passerat en del hästar och minnen! 

Jag tar med mig att de går bara man vill det tillräckligt mycket, så är det med de mesta och de har ja verkligen lärt mig där! 
Eget hus, stall, vedeldning, fruset vatten, krånglande saker osv! Men allt har ju löst sig på ett eller annat vis! 

De va många som funderade på om ja va riktigt klok när ja flyttade dit alldeles ensam från en lägenhet i stan... Men ja har inte ångrat mig en ända gång! Visst har de varit motigt ibland men jag älskar livet på landet och med hästarna så mycket så de väger upp de negativa eller jobbiga!
Så just nu bor ja hos pappa för andra natten... Hästarna är uppe i Lammåsa, brudarna är numera ute på nätterna medan Aragon fortfarande står inne och de verkar han nöjd med och får göra så länge det är så här mycket träningar o tävlingar! 

Wella och Felicia va ju i Aneby igår men det kommer ett "eget" inlägg om de imon! 

Godnatt 
Kram
Mikaela <3

Debut i LA:1

I lördags va vi i Grankärr på dressyr tävling... Emilia och Aragon skulle rida två klasser en LB:1 och en LA:1... 
Första klassen LB gick jätte bra, tyvärr blev de en felridning som nog kostade en placering! Men det är sånt som händer oss alla förr eller senare! 63% blev resultatet och Emilia va nöjd med Aragon! Han fick pausa i transporten en stund innan de va dax för LA... 

Och som de gör de! När allt stämmer kommer de bli riktigt farliga, låter bilderna tala för sig!


De har verkligen utvecklats något enormt tillsammans!!! De här va första LA:n och de rider ihop 63% även här och är första utanför placering! Jätte rolig dag trots uteblivna priser och en, tro det eller ej väldigt nöjd ryttarna!

Kram
Mikaela <3

Tandläkar besök

Igår va ja och Emilia hos Sara Nyman på Wallby säteri, Wella och Fortuna skulle få tänderna kollade... 
Wella anade vi att hon hade vargtänder eller något annat problem då hon har blivit orolig i sin mun och särskilt när man gör en förhållning! Fortuna trodde jag inte att det fanns några problem hos utan ville mer kolla upp henne för att i så fall veta!

Wella hade vargtänder som förmodligen hade stört henne en hel del!!! Så de drogs ut och annars behövdes inget göras, hon ska kollas i munnen igen vid fem och ett halvt års ålder! 
Hon uppförde sig exemplariskt och fick guld stjärna i beteende!!! Återigen är jag glad och stolt över mina lugna och snälla hästar! Vi ska prova ett annat bett på henne också, med kortare mitt del, för nu va hon lite nypt i kinderna.

Fortuna hade även hon vargtänder! Men efter lite diskussioner kom vi fram till att vi väntar lite med henne... 
Det syns inte i hennes mun att hon haft bett och hon är fantastiskt fin i munnen när vi rider och kör så vi avvaktar helt enkelt! Sara sa att de va en av de mest korrekta munnar hon någonsin sett! 
Så det var skönt att veta med båda två hur saker och ting låg till! 
Wella får inte ha bett nu på en vecka, jag ska låna ett hackamore så länge så får hon och Felicia ta de lite lugnt ut i skogen nu i veckan.

Ikväll tar vi Fortuna och Aragon med oss in till vetlanda, div 2 laget ska träffas och rida igenom LA:1, Fortuna och Felicia får dock hålla sig till LC:1 men det är i alla fall otroligt nyttigt för henne att följa med och bra för Felicia att få rida igenom programmet, tanken är att hon och Wella ska ut på någon liten dressyr tävling framöver! 

Det händer mycket spännande saker nu... På lördag är det dressyr tävling i Grankärr för Aragon och Emilia... Debuten i LA! 
Nästa lördag blir det lokal hoppning för Wella och Felicia i Aneby och sen får hästarna flytta upp till Lammåsa! 
Helgen efter de är det zonfinal i vetlanda för div 2 laget, då hoppas vi så klart på en riktigt bra dag så vi får va med i finalen i Braås helgen efter de och tanken är i så fall att Wella får följa med dit och gå en LC:1! 

Sen blir de körning två helger i rad nere på flyinge först tävling 13-14 juni sen träning över midsommar helgen! Tur man älskar sina hästar så otroligt mycket!!! 

Kram
Mikaela <3

Pay and Jump

I söndags hade Jönköpings fjordhästförening Pay and Jump i Sandsjöfors och vi passade på att åka dit med Fortuna och Wella. Perfekt att åka på sånna saker med de unga hästarna... 

Felicia pilotade som vanligt båda två! 
Båda brudarna är ju fantastiska att ha med sig, förutom att de skriker till varandra nästan hela tiden ;0) men det är ju så när de är bästa kompisar o hamnar i en okänd miljö!

Fortuna hoppade 50&60cm vi har haft lite "problem" med att hon inte har bjudit på hindrena... De gjorde hon i söndags och hoppade som en liten peng!!! Och när hon väl har bjudningen och suget mot hindrena hoppar hon jätte trevligt. Så med mer rutin och styrka i kroppen kommer detta bli super!

Wella hoppade 70&80 alltså lätt D och lätt C för henne... Hon fick inte så runda språng i första rundan, då hon hade mycket fokus på allt runt omkring! Men andra rundan va betydligt bättre och vi kan väl säga som så att Wella är inte i närheten av en endaste bom!!! Om två veckor ska hon ut på sin första lokala tävling... Ska bli så spännande och roligt! Så fyra nollor av fyra... Man kan ha betydligt sämre dagar och jag är otroligt stolt över både Felicia och mina fina unghästar!!! 

På tisdag ska vi åka till veterinären och kolla munnarna på dem, lika bra att få de överstökat innan de ska ut på tävlingar nu i sommar! Sen i mitten av juli väntar 6-8 veckors sommarbete för dem! De måste få vara hästar oxå innan höstens arbete sätter igång... 

Kram
Mikaela <3

Vartofta

Så har vi klarat av årets första körtävling... En endagars i Vartofta! Vi åkte upp i fredags em och övernattade hos fam Lövgren, lika lyxigt som sist med trevligt umgänge och fantastiskt god mat.

Lördags morgonen bjöd på regn och iskalla vindar... Seriöst så trodde jag aldrig mer att jag skulle tina upp igen men när vi anlände till tävlings platsen va de i alla fall uppehåll. 
Jag startade dressyren 11.36 så vi fixade och pysslade med vagnarna på morgonen, va ju premiär med giggen i dressyren, kul! 

På framkörningen kändes han fin och med mig så det var bara att koppla på leendet och köra när vi väl kom in på banan! 
Det var ett helt annat tryck i honom nu än det varit innan, detta resulterade i att det blev galopp på en av diagonalerna där domaren helst skulle sett lite mellantrav. Förutom detta och att han inte stod helt still i halten är jag jätte nöjd med honom, 50 straff poäng och personbästa ger helt klart mersmak inför säsongen. Vi fick en trea när han galopperade och en femma på halt/ryggning så med tanke på det är straffen ännu bättre... Nu är det bara att slipa detaljer ännu mer till flyinge i juni så hoppas vi kunna sänka straffen lite till.

Maraton start vid kvart i fem... Så via hann med att både vara sociala och gå hinder under tiden. Dressyr poängen räckte till en tredje plats.
Första hindret var en precisions bana med tio portar, inga bollar ner! I hinder två och tre va han inte riktigt med mig, styrningen funkade fin fint och vi hade bra flyt i hinderna men han drog inte upp tempot av sig själv. Till sista hindret hade han dock taggat til och bjöd fint, så då var även tempot som jag ville ha de!
För Aragons del passar nog maraton med sträckor bättre så han förstår vad det är frågan om och vad som krävs av honom. Våra tider räckte till en femteplats av 15 kuskar! Vilket jag är mycket nöjd med, kändes bra att vi fick till alla hindrena med flyt i!
Det var många kuskar efter oss så Aragon fick beta medans vi tittade på maraton, tror alla parter va ganska nöjda över de arrangemanget. Det tog lång tid innan vi fick veta det totala resultatet... Men även det räckte till en tredje plats och ännu en gul rosett! 

Bilden är från träning... Då jag tyvärr inte har några bilder från tävlingen...

Vi va hemma och urlastade vid halv tolv, väldigt trötta! Men vi va i alla fall nöjda över både våran och hästens prestation då är det alltid lättare att både resa och packa ur!
Nästa tävling blir i flyinge i juni närmare bestämt den 13-14! Och vi längtar redan.

Kram
Mikaela <3

RSS 2.0