Tandläkar besök

Igår va ja och Emilia hos Sara Nyman på Wallby säteri, Wella och Fortuna skulle få tänderna kollade... 
Wella anade vi att hon hade vargtänder eller något annat problem då hon har blivit orolig i sin mun och särskilt när man gör en förhållning! Fortuna trodde jag inte att det fanns några problem hos utan ville mer kolla upp henne för att i så fall veta!

Wella hade vargtänder som förmodligen hade stört henne en hel del!!! Så de drogs ut och annars behövdes inget göras, hon ska kollas i munnen igen vid fem och ett halvt års ålder! 
Hon uppförde sig exemplariskt och fick guld stjärna i beteende!!! Återigen är jag glad och stolt över mina lugna och snälla hästar! Vi ska prova ett annat bett på henne också, med kortare mitt del, för nu va hon lite nypt i kinderna.

Fortuna hade även hon vargtänder! Men efter lite diskussioner kom vi fram till att vi väntar lite med henne... 
Det syns inte i hennes mun att hon haft bett och hon är fantastiskt fin i munnen när vi rider och kör så vi avvaktar helt enkelt! Sara sa att de va en av de mest korrekta munnar hon någonsin sett! 
Så det var skönt att veta med båda två hur saker och ting låg till! 
Wella får inte ha bett nu på en vecka, jag ska låna ett hackamore så länge så får hon och Felicia ta de lite lugnt ut i skogen nu i veckan.

Ikväll tar vi Fortuna och Aragon med oss in till vetlanda, div 2 laget ska träffas och rida igenom LA:1, Fortuna och Felicia får dock hålla sig till LC:1 men det är i alla fall otroligt nyttigt för henne att följa med och bra för Felicia att få rida igenom programmet, tanken är att hon och Wella ska ut på någon liten dressyr tävling framöver! 

Det händer mycket spännande saker nu... På lördag är det dressyr tävling i Grankärr för Aragon och Emilia... Debuten i LA! 
Nästa lördag blir det lokal hoppning för Wella och Felicia i Aneby och sen får hästarna flytta upp till Lammåsa! 
Helgen efter de är det zonfinal i vetlanda för div 2 laget, då hoppas vi så klart på en riktigt bra dag så vi får va med i finalen i Braås helgen efter de och tanken är i så fall att Wella får följa med dit och gå en LC:1! 

Sen blir de körning två helger i rad nere på flyinge först tävling 13-14 juni sen träning över midsommar helgen! Tur man älskar sina hästar så otroligt mycket!!! 

Kram
Mikaela <3

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0