Värme

Så kom den då äntligen värmen, solen och den blåa himlen!
Alle och Dockan gjorde sig verkligen förtjänta av en vilodag idag... Båda njöt nog lika mycket av solen o värmen som jag... De rullade sig grundligt flera gånger och stod o dåsade!

Planen va att Pepsi och Prinsen skulle fått jobba men de fanns massa annat som måste göras så de får jobba på onsdag igen.

Allman har fått "förlängd" hage så nu kan han mumsa lite grönt han också! Wella och Fortuna fick en rejäl rykt i solen och de njöt... Hoppas på att kunna släppa dem på lite mer bete i veckan!

Kram
Mikaela <3


Morgonmys

Idag förtjänar Alle och va ute o beta... Vi ska ha en riktig mysdag... Klapp på halsen, sol och grönt gräs!

Kram
Mikaela <3


Precision

Så när vi fått våra fina täcken var det dax att ladda om. Tur jag hade Nellie och Jeppe med mig... De selade och jag gick banan!

Dockan först ut, kör en clear round med henne, nolla och jätte fin och följsam!
Först ut i den "riktiga" klassen... Nolla i grunden, i omkörningen trillade tyvärr tre bollar. Men jag fick kvittot på att det är INGA som helst problem att galoppera med svarta madam längre, hon gör det mjukt o följsamt! Detta kan nog bli riktigt bra...

Allman var sist ut, strular rejält och har fokus på helt annat håll, tre bollar ner!!! Jag bad att få köra om, kör då hela rundan i galopp... Vilken skillnad rund och fin häst som rullar på framåt utan att bli "vinglig"! Detta "problemet" hade jag med Isa också när hon var orutinerad... De vet inte vart de ska och blir då veliga, men i galopp får man mer flyt. Ännu en bra sak att ta med sig...

Jag känner att jag har mycket att ta med mig från denna dagen!!! Nu blickar vi framåt med fina hästar... Behöver jag tillägga att jag LÄNGTAR redan till nästa tävling...

Kram
Mikaela <3


Älskade hästar

Vilken dag vi har haft... Dagen började med att Dockan skulle gå bruksridning, Nellie red henne. De började lite trevande med en spänd Dockan men sen växte hela ekipaget med uppgiften och gjorde en riktigt bra runda så kul för Nellie!

Nästa uppgift var jag och Allman... Dax för brukskörning... Vilken ångest och ågren jag har haft över detta!!! Trodde inte vi skulle lösa uppgiften särskilt bra om jag ska vara ärlig...
Men Alle går in och förvånar, vi började med lastbryggan, några straff. Sen de olika backmomenten och han gör de strålande. Halt i uppför missar vi lite, plattan träff... Halt i nedför ok! Några bollar ner i serpentinerna... Sen kom vattnet, helt ärligt trodde jag att jag och Jenny skulle få en flygtur här, men nädå Alle skrittar fint igenom, duktig kille!
Lite straff i rak körning och hönor är läskiga iaf om du frågar Allman :p

Visst tyckte jag att rundan var bra och jag var super nöjd!!!
Men, att det skulle räcka till seger i klassen och till uttagningen i fjord SM de trodde jag inte...

Fint täcke från Agria fick vi!

Dockan och Nellie blev tvåa... Även de fick ett fint täcke!
Snacka om mer smak för både mig och Nellie... Älskade hästar!!!

Kommer ett inlägg om precisionen senare ikväll... Nu ska jag titta på filmerna från dagen!

Kram
Mikaela <3


Stolpe ut

Idag var det verkligen inte våran dag... En riktig stolpe ut dag!!! Men men bara att bryta ihop o komma igen.
Ny tävling imorgon med nya tag...

Jag bestämde mig i alla fall att pälsen ska bort detta går inte...
När vi kom hem blev det putsa, packa och tvätta inför morgondagens övningar! Jag "tror" jag har koll på läget.

Kram
Mikaela <3


2a Lätt B:n

Oturs dag... :/ ett tids fel... Super runda annars!!!

Kram
Mikaela <3


1a Lätt B:n

Nu har Alle hoppat första klassen tyvärr blev det fyra fel... Allt flöt jätte fint och så kommer de till kombinationen... Hoppar a fint och sen svänger liksom både Allman och Jennifer! Vi vet inte riktigt vad som hände, de missade b... Dumt och retligt när nollan va klockren både före och efter!

Nya tag tills nästa klass, så hoppas vi nollan sitter där!
Vi har även konstaterat att på måndag åker klipp maskinen fram... Vi har en lurvig häst som blir jätte varm när det är varmt ute!

Kram
Mikaela <3


Laddade

Nu är vi laddade för en helg med årets första tävlingar... Ska bli så kul o komma ut lite i helgen!!!

Ska försöka uppdatera här, snabbt o kort efter varje klass... Så ni får hålla utkik, håll tummarna för oss också!

Fanny och Alle var ute och skrittade i över en timme... Och hem kommer en taktande hingst med en glad tjej, som säger att Jennifer kommer få fullt upp med honom imon. Underbart när de är pigga...
Dockan fick ett dressyrpass med vagnen på banan. Jag måste säga att sen jag va iväg o tränade så är det verkligen mycket roligare och köra! Fick med mig så mycket som jag kan använda på alla hästar...

Kramar
Mikaela <3


Vilodag

Idag har hästarna vilat och jag har jobbat ännu en dag... :)
Hann dock med ganska mycket stallfix innan jag åkte. Putsade och packade även allt till lördag... Effektivitet!!!

Så imon ska Dockan, Pepsi och Prinsen köras... Alle ska skrittas och det gör Fanny!
Ska försöka hinna packa och fixa lite inför söndagen också...

Nu kallar sängen!
Godnatt kramar
Mikaela <3


Planering

Tänkte lägga ut en liten planering här med tävlingarna och träningar som kommer framöver.

• 28 april reg hoppning vaggeryd LB, LB, Allman
• 29 april uttagning i precision och brukskörning fjord-SM, Dockan & Allman
• 6 maj uttagning i dressyr fjord-SM, Allman
•12-13 maj Christer träning i O-hamn med Dockan
• 3 juni DM i bruks ridning och körning, Allman
• 8-10 juni nationell lätt körning Hjälmsätra med Dockan & Allman

Det är så det ser ut just nu...

Kram
Mikaela <3


Grabb dag

Idag har jag haft en riktig "grabb" dag... Började med Allman som fick jobba i paddocken. Longering stod på att göra listan idag, 40 min i lång och låg form! Grabben var helnöjd och jobbade lugnt och fint, trots publiken på andra sidan staketet...
Dockan som "hummar och kuttrar" för fullt och Diamod som gör utfall mot staketet, här är vi olika!!! I tycke och smak...

Prinsen fick även han jobba i paddocken, lydnad och linor på släp. Jag kan säga som så att han väcker inte lika mycket känslor hos damerna...

Igår red Nellie ut Alle tillsammans med Fanny och en kompis! Tänk vilken tur att jag har sådana underbara människor som ställer upp i vått och torrt!
Nu ska jag sova, har jobbat sen kvart över två och är riktigt slut körd!

Kram
Mikaela <3


Måndag

Jag känner att jag ligger lite efter med bloggen... Just nu är det tok mycket på alla plan! Så har inte hunnit uppdatera här som jag vill och brukar.

I måndags var i alla fall Anna här och hjälpte mig med alla hästarna. Jag tog ut Alle själv direkt på morgonen, han fick en riktig trav runda till Karlsjön. Jag kan säga som så att det behövdes efter två dagars vila, ben fulla av spring och huvudet fullt av myror ;0) fokuserade vi mest på att hålla honom på mattan och någorlunda lydig!

Sedan var det dax för Pepsi hon fick dra vagnen till Hulta. Inga problem alls, hon är en riktig liten pärla, hon ska bara lära sig att man faktiskt måste stå still ibland.
Prinsen körde vi i i ekbacken med linor! Det skötte han mycket bra men detta är en kille med mycket egna tankar och en enorm vilja. Jag tror han skulle bli en fin tävlingshäst då han är ambitiös och har lätt för sig.

Dockan fick även hon ett ordentligt trav jobb till Karlsjön!

Skönt att kunna "jobba" av alla hästar på samma dag, jag började med Alle vid halv tio och vi var klara med Dockan vid två så vi höll ett ganska högt tempo.
Skickar med en bild på Prinsen och Anna... Fix med linor!

Kram
Mikaela <3


Hoppning

I fredags var vi uppe i Lammåsa och hoppade Alle igen... Han är verkligen så fin och bärig nu, hoppade studs och olika linjer.
Han gör det verkligen så lätt... Och han och Jennifer börjar bli riktigt samspelta, jätte kul att se.
Det ända vi "deppade" över är att vi inte fick honom tidigare! Härliga häst...

Idag ska han iväg och "dejta" en ny tjej... Saga! Om bara Isa ville börja brunsta också...

Imon kommer bästa Anna och hjälper mig med hästarna... 4 hästar ska jobba så vi får vara effektiva! Alle ska gå dressyr på banan, Dockan köras ut, Pepsi i vagn och Prinsen med linor!

Kram
Mikaela <3


Trötter

Nu ska jag strax sova... Upp och jobba imon igen, jobbat hela dagen idag och igår började jag kvart över två! Pengarna rullar in :p

Igår var vi i Lammåsa och hoppade Alle, ska försöka knåpa ihop ett inlägg om det på min rast imon... Idag och imon får han två välförtjänta vilodagar på rad för att kroppen ska hinna vila så han kan bygga mer muskler! Det är ju ytterst viktigt att ge dem vila mellan de hårda passen annars börjar kroppen ta av "reserverna" och då tappar de istället i muskelmassa!

Godnatt kram
Mikaela <3


Shopping

Då är jag hemma från en toppen trevlig eftermiddag med My och Jeppe i Tingsryd!
Blev lite shoppat men höll ganska hårt i plånboken...

Jag köpte en tröja, en piké och två par strumpor... Även lite till hästarna, sporrar, två grimskaft, gummisnoddar och hovolja...
Sen va det ju den isolerade elkabeln det var ju den som vi åkte dit för :p så nu ska vi få ordning på strömmen på andra sidan vägen oxå!

Kram
Mikaela <3


På väg

Då är vi på väg... Mot eftermiddagens resmål!

Börjes i Tingsryd!

Så nu ska här shoppas häst saker!!! Och lite mer saker till staketen... Så vi klarar sommaren.

Prinsen fick jobba uppe i träd dungen idag igen och han skötte sig fin fint idag oxå...
De andra är inte jobbade får se vad klockan är när vi kommer hem!

Kram
Mikaela <3


Små folket

Vi har nu mera döpt gänget med Fortuna, Wella, Pepsi och Prinsen till "Små folket" vi kan ju inte kalla dem fölen och shettisarna...

I tisdags jobbade Pepsi i tömmen först ut på vägarna med linor skramlandes på "släp" och sen lite på volt och träna lydnad. Vi avslutade med att gå över skaklerna in i vagnen och stå still! Pepsi är körd innan så hon ska bara utbildas vidare... Därför går vi lite fortare fram med henne.
Igår fick hon en lång tur på vägarna i tömmen! Duktig fröken som är otroligt snäll men tycker det där med att stå still är rätt onödigt!

Prinsen fick i tisdags komma upp i träd dungen med selen på... För att inte vara jobbad så mycket skötte han sig super! Jag tycker om att köra runt träd och stenar med de unga hästarna det blir liksom mer naturligt för dem och lära sig att svänga! Även han fick prova att gå över skaklerna, de bekymrade inte heller Lill-killen...
Igår fick han vila och idag ska vi ta oss upp bland träden igen!

Jag trodde jag skulle rida en "matt" Alle igår efter träning i o-hamn, betäckningar och maraton träning... Oj, vad jag bedrog mig, mannen har så mycket energi så det sprutar ur öronen på honom! Skritt?!? Vad är de...
Vi tog oss i alla fall ut på en skritt tur i en timme! Härligt med pigg häst i träns utan nosgrimma och jag iförd mjukisbyxor barbacka... Ibland får man släppa på alla måsten och krav och bara ha de, mysigt!!!

I eftermiddag ska jag och Fam F ut på äventyr igen ;0) håll utkik så avslöjar jag vart... När vi är på väg!!!

Kram
Mikaela <3


Oskarshamn

Igår blev det alltså återigen en tripp till Oskarshamn, hade lämnat vagnen där nere efter träningen så det blev lite smidigare.

Började lite lugnt och fint med Alle bara rullade lugnt och fint i trav. Med honom måste jag verkligen tänka på att se vart jag ska... Titta upp, vända tidigt och få ett flyt. Här märktes återigen att han är svårare i höger sida, då det var betydligt lättare att vända till vänster.
Men han har ett härligt driv och när han väl kommit in i de och förstår vad det går ut på kommer det nog gå jätte bra!

Sedan tog vi Dockan och jag kan väl erkänna att förhoppningarna inte var jätte höga... När vi tävlat henne har hon varit stimmig och gått mer uppåt en framåt, de har varit svårt att hitta flytet... Men va hon förvånade, denna underbara lilla svarta häst som hon gjorde de... Började även med henne väldigt lugnt, fick inte riktigt de rätta flytet men fick hjälp av Eva som sa jag skulle vända tidigare så blir de mjukare... Då trillade poletten ner det är alltså så här "lätt" det kan va! Hon va som en liten vessla i hindrena, allt flöt och hon höll sig på mattan. I slutet tog vi även hinder i galopp och hon höll sig lugn!!! Att hon kommer bli farlig i hindrena om hon gör det på detta sättet!
Ska bli så kul att komma ut med dessa två hästar, längtar som en tok...

Kram
Mikaela <3


Tidig morgon

Tänk vad det lönar sig att komma upp i tid ibland, man får så mycket gjort!
Idag skulle jag lämna bilen på service klockan sju... Bara upp och hoppa!

Men nu har jag redan fått jätte mycket gjort, stallet e klart, bilen är lämnad, små folket intagna, pannan tänd, veden hämtad... Nu ska jag rasta snabeldraken en stund oxå, innan det ska jobbas en del med de små!

Kram
Mikaela <3


Maraton träning

Idag har Allman åter haft en dejt med Zhara... Spännande! Nu hoppas vi att det blir en liten fölunge också...

Imorgon åker vi mot O-hamn igen, maraton träning står på schemat! Ska bli spännande och kul och se hur båda hästarna går... Jeppe åker där bak, så får han också öva!

Imon ska shettisarna få jobba igen, Pepsi (lilla svarta stoet) tömkörde jag i fredags och hon skötte sig strålande!
Prinsen (den grå) jobbade lite i tömmen igår... Betydligt mer okunnig och massa vilda tankar i huvudet!
Inte nog med det, han var på rymmen idag mitt på dagen... Åka ifrån jobbet och fånga hästar, super kul... Eller inte!!!

Kram
Mikaela <3


Program körning

Söndags passet skulle alltså ägnas åt program körning... Jag hade bestämt mig för att köra det lätta med samlingarna!
Eftersom Mr A hade rätt mycket spring i benen i lördags tog jag ut honom redan kvart över sju, träningen började åtta, detta för att jobba vidare med att få honom loss och uppmärksam på mig!

Och vi kan väl säga som så... Jag har aldrig kört en mer lydig och loss häst! Så fin han var när Christer kom ut och det var skönt att få ett kvitto på att man kunde lösa det själv.
Körde jag så på tävling så trodde han att segrarna kunde trilla in, bra för självförtoendet! Fick också till två riktigt fina trav ökningar... Trodde han hade mycket att ge men detta... Stå päls!!! Och lyckan var total, tur öronen va där annars hade leendet gått runt.

Är verkligen så glad över denna helgen, jag har verkligen fått lära mig otroligt mycket! Så nu ser vi fram emot att tävlingarna börjar...

Kram
Mikaela


Helt slut

Kära läsare ni får hålla tillgodo tills imon gällande mitt pass som gjorde mig så glad... Måste sova nu eftersom jobbet kallar imon!

Alle fick åka och dubbel arbeta sen idag... Årets första Betäckning är gjord...

Kram
Mikaela <3


Stolt

Måste bara kika in och skriva :0) vilket pass Allman gjorde idag...
Kan jag få till detta på tävling så kan vi bli farliga! Körde lätt nr 3 då vi hade program körning idag...

Kommer ett längre inlägg ikväll... :0) kan bara beskrivas med ett ord, lycka!!!

Kram
Mikaela <3


Andra passet

Körde mitt andra pass direkt efter lunch vi började återigen att flytta honom åt vänster för att lossa höger sida som han gärna biter sig fast i!
Här måste jag verkligen jobba hemma med att fortsätta lossa honom på detta sätt, tror detta kommer bli en bra övning för Dockan också!

Sedan fick jag öva på att verkligen vända för innertömmen och ha kvar stödet på ytter... Sist men inte minst kom det "svåra" och roliga...
Driva på jätte mycket och samtidigt inte ha något i handen för att han ska söka min hand och vilja ta näsan framåt nedåt. Röra sig kan han det fick vi kvitto på!!! De ökningarna kommer bli riktigt bra när kusken slappnar av i hand och armbåge... Det är de svåra att släppa kontrollen och ändå ha kvar den... Hängde ni med?!?
Det gjorde knappt jag heller men underbart lärorikt återigen.
Imon blir det de Msv dressyr programmet för vår del...

Kram
Mikaela <3


Första passet

Körde första passet vid klockan åtta... Snart dax för andra! :0)

Nu ska jag tänka på...
• att våga släppa honom.
• vända för ytter tömmen.
• och verkligen jobba igenom höger sida!

Så trodde han många problem skulle vara lösta!

Kram
Mikaela <3


På plats

Nu är jag och Alle på plats... Kom fram vid halv fem tiden och imon kör jag redan vid åtta! Så jag borde verkligen sova nu...

Alle har återigen visat vilken stjärna han är! Står så lugnt och fint o stallet!

Kram
Mikaela <3


Packat

Nu så är det mesta packat inför min och Alles helg i Oskarshamn. Ska hoppa in i duschen lite snabbt och sen ner och borsta klart Allman... Pappa kommer om en timme då ska vi åka :)

Jag har hunnit med en runda ute med Allman och sedan lite tömkörning med Pepsi (det svarta stoet) på banan. Hade helst velat checka av Prinsen också men det får vi ta på söndag.

Hopp iväg...

Kram
Mikaela <3


Gäster

Ikväll har det varit fullt hus här i Salvaryd! "Dala"-gänget, Jenny H och Jennifer!!! Massa häst snack och god mat stod på schemat...
Känns som tiden har gått i ett sen de kom igår kväll och jag vill inte att de ska åka hem redan imon.

Vi har i alla fall fått en hel del gjort, fixat lösdriften, packat, bytt däck, gjort klart staket, städat i stallet, umgåtts och ätit gott!!! Väldigt bra gäster måste jag säga.
Igår vilade ju Alle efter kiropraktor besöket idag var han och Pia på skritt tur till Karlsjön, 8km.
Turen hade dock kunnat sluta med förskräckelse... En skogsmaskin körde i hagen intill vägen... Kör av en elkabel och den kommer ner dimpande alldeles mot dem, i detta fallet får man välvara glad över en "rädd" och försiktig häst... Som tar ett skott iväg!!!

Kram
Mikaela


Nyanlända

Nu så har Pepsi och Prinsen kommit... Inkörning står på tapeten! Så de ska sällskapa med Fortuna och Wella som numera får bli "uteliggare", så har jag en box mindre att mocka!
Nu när det börjar bli mer resor med de andra två på tävlingar osv.

Återkommer med ett längre inlägg ikväll.

Kram
Mikaela <3


Blött

Idag blev det en blöt tur med hästarna runt Skurebo... Trots att jag hade täcke över benen så frös jag, Alle i vagnen och Dockan som hand häst. Till allra största delen trav i 15km båda jobbade fint och var pigga.

Sedan lastade vi dem och for in till kiropraktorn... Alle va i super trim tyckte han och hade "bara" två jätte små låsningar en i korset och en i nacken precis som sist men nu var de nästan obefintliga! Bara att fortsätta jobba som man gör...
Dockan hade en rejäl i korset på vänster sida och uppe i manken... På höger sida var det en i nacken! Känns som man känner sina hästar rätt bra, Alle kändes fin och det var rätt. Dockan har haft svårt att ställa i genom ärligt till vänster och här har vi de... Även Dockan va bra musklad!

Nu ska jag sova och se fram emot fin besöket imon...

Kram
Mikaela <3


Morgon stund

Morgon stund har guld i mun sägs det... Men idag var det mest jobbigt att stiga upp, en helg med jobb och farande fram och tillbaka har satt sina spår!
Nu är jag ledig en hel vecka men den kommer bara "swicha" förbi... Imon kommer "dala-gänget" och stannar till fredag, sen på eftermiddagen ger jag och Alle oss iväg till oskarshamn... Ingen som är sugen på att följa med?!? Jag behöver någon som kör en bil ner ;0)

Stallet är klart och nu väntar lite arbete här inne... I eftermiddag kommer My vi ska ta ut båda hästarna på lång rundan runt Skurebo, sedan blir det kiropraktor besök för båda två!
Dockan har nog något i sin vänster sida då hon har svårt att jobba i genom helt ärligt där. Alle känns väldigt fin men ändå skönt att kolla upp honom nu innan betäckningarna.

Nä nu väntar pannan på mig, ska sotas och sen elda! Ingen vila här...

Kram
Mikaela <3


Uppvisning

Igår åkte jag hem med racer fart efter jobbet på med stall kläder och ut och fixa Allman inför kör uppvisningen i ridhuset! Snälla Fam F hade redan lastat vagnen...
Dockan och Alle skulle för första gången åka tillsammans det gick så lugnt och fint!

Väl där inne berättade jag lite om körningen och de olika delgrenarna. Sedan visade vi när vi selade och satte för honom, Alle skötte sig exemplariskt hela tiden, så skönt!
Sedan blev de lite körning och jag förklarade grunderna, visade dressyr och prescion.
När vi skulle köra var Allman till en början lite spänd men slappnade sedan av mer och mer vart efter tiden gick, jag körde och förklarade hela tiden. Vi avslutade med några rundor med barn på vagnen! Det kändes som det var uppskattat och det var riktigt kul...
Nya kontakter knöts och det blir kanske ännu en inkörnings häst i sommar, spännande!

Dockan fick ett riktigt bra kon och dressyr pass innan vi körde hem!

Kram
Mikaela <3


Frågor

Ewfa skrev:
Den röda vagnen ska du väl ha att köra någon liten med, eller? Jag menar, man har väl en vagn till att ha bakom en häst? Du har säkerhet hittat på något fyndigt.

Ha ha ha klart man har vagnen bakom hästen... ;0) Och svaret är ja på frågan omdet är mindre hästar, kommer två shettisar som ska köras in. De kommer faktiskt imon så jag hoppas kunna uppdatera med bilder och mer info då!

Emelie skrev:
Jag skulle faktiskt gärna komma ut och hjälpa till och se hur ni har där där ute, om jag inte hade massa inbokat jämt.
Särskilt om du ska ut och köra nån gång och behöver ha med en extra hand, vore jättekul!

Du är så välkommen bara o höra av dig... Extra händer tas alltid emot!

Tehresia skrev:
Hej, du bad mig fotografera Jennifer och Allman på Pay & Jumpen. Jag undrar om hon sett dom bilderna som jag lagt ut på facebook ? ;)

Jag vet inte om hon har sett dem?!? Ska påminna henne... De var var verkligen super fina! Jag är jätte glad över dem...
Tusen tack...

Kram
Mikaela <3


Uppvisning

Idag körde vi "teori" uppvisning i ridhuset... Jobbade till tre, hem byta om iväg till de för att sedan åka till mor o äta!
Så jag återkommer imon med mer info om detta. Kan bara säga att jag har två fantastiska hästar. Så fina och lydiga...

Kram
Mikaela <3


Vitt

Idag vaknade jag till ett alldeles krit-vitt landskap, god jul eller glad påsk... Kändes mer som det första alternativet!

Jag är tveksam till om det går att göra något utan snö sulor idag... Jag tror i alla fall att jag ska börja med att putsa selen och packa så är det gjort. Får ta en runda på grusvägen kanske. Vill ju helst att han ska röra på sig.

Kram
Mikaela <3


Vinter

Så blev det vinter igen, vem beställde detta?!? Vi har flera centimeter redan och det snöar fortfarande rejält ute!
Blir inte kul att släppa ut hästarna i detta imorgon...
Ge mig vår, ljumna vindar och sol! Allt blir så mycket lättare då!

Imon ska jag försöka hinna med mycket, efter att jag har jobbat till halv två!

För på söndag ska vi ju till ridhuset och "visa upp körning" och det innebär att selen och vagnen måste få sig en omgång med puts trasan. Så vi kan visa oss offentligt...
Helst ska jag beroende på underlaget hinna rida ut Alle en runda också! Så om det finns någon som inte har några planer för morgondagens eftermiddag tar jag tacksamt emot hjälp!

Kram
Mikaela <3


Glad Påsk

På morgonen var vi uppe i Lammåsa med Allman så Jennifer kunde hoppa honom lite...

Styrkeövningar stod på dagens schema, vi började hoppa en serie med kryss, räcke, kryss, ett galoppsprång över en bom, kryss, räcke, kryss... Väldigt bra övning där hästarna jobbar med hela kroppen, Alle tyckte det var rätt jobbigt, så sånna här övningar får de bli fler av så får vi en ännu starkare häst.
Nästa serie var ett litet hinder på ca 40cm, ett galoppsprång till ett räcke, två galoppsprång med bommar till en oxer! Denna övningen gillade han och hoppade väldigt väl med mycket tryck även på bommarna.
Vi avslutade träningen med att hoppa räcke med vattenmatta, fem galoppsprång till en oxer på rak linje. Nästa varv blev grind till oxer på böjt spår sex galoppsprång!

Han är verkligen en pärla och sköter sig exemplariskt när man är borta! Igår viskade en liten fågel i mitt öra att ännu ett fint sto är "intresserad" av en dejt...

Kram
Mikaela


På väg...

Till Lammåsa... Med Alle! Lite styrke-hoppning med Jennifer står på schemat!

Kram
Mikaela <3


Tungt

Just nu blev livet väldigt mörkt igen... Återigen, när jag trodde de va bra och började bli glad och uppskatta livet! Så är det där, hånskrattet rakt upp i ansiktet.
Mikaela får inte va lycklig...
De känns nästan så...
Ett telefon samtal som gjorde så grymt ont!
Hur man nu ens kan ringa och berätta sådana jobbiga saker, kan man inte tänka till o säga de öga mot öga om man nu ska säga något?!? Fegt?!? Vill inte gnälla men va tvungen o skriva...

Nellie och Alle var ute på en riktig galopp runda innan, jag hann i alla fall borsta fölen och de njöt!!!
Pälsen faller i drivor just nu. Den röda lilla vagnen... :p ska dras av två små hästar som kommer hit nästa tisdag! Två shettisar som ska köras in...

Kram
Mikaela <3


Inga gissningar?!?

Nu tycker jag allt ni va lite dåliga på att gissa kära läsare ;0)

I måndags fick båda Dockan och Allman gå på banan med vagnen. Jag körde Dockan först, med henne fokuserade jag på volter, att få henne att mjukna i sin höger sida är väldigt svårt. Detta är ett problem vi haft från början och det tar tid att jobba bort... När vi började med henne sprang hon med huvudet vikt åt vänster hela tiden detta har jag jobbat bort och hon börjar bli riktigt fin i den sidan, då kommer höger sidan och det är väldigt svårt att flytta över henne på höger töm! Men jag känner att vi e på väg, Christer löste det sist så jag hoppas ha henne bättre i maj än va hon va sist vi tränade så vi kan komma ännu längre.

Allman är för tillfället riktigt fin och avspänd!
Med honom la jag fokus på att försöka skruva upp tempot i traven och ändå behålla formen. Han vill gärna tappa takten och bli lite "långsam".
Även halterna tränade vi på då han gärna "faller" lite åt höger om inte jag passar med pisken på höger sida och håller helt jämnt i honom...
Alltså är ju problemet egentligen kuskens :p

Igår vilade båda hästarna då jag jobbade, idag blir det galopp gör båda på fältet!
De behöver träna på att bara rulla på och få mycket galopp i kroppen då blir de inte så jobbigt i maraton hindrena sen! Nellie och Fanny rider dem då jag har möten hit och dit hela dagen! Började med tandläkaren 8.30, apt 10.00, annat jobb möte kl 14.00 för att sedan avsluta med möte i ridhuset 18.00... Fin dag va?!?
Skriver om den röda vagnen ikväll...

Kram
Mikaela


Den lilla röda

Här är alltså den "nyanlända" vagnen... Så nu kära läsare vill jag ha gissningar... Vad ska vi med den till?!?

Skrev ju att de skulle bli två föl nästa år, fick då frågan vem mer än Isa... Diamond ska betäckas med Power Boy, kan nog bli riktigt bra!

Kram
Mikaela <3


Ta tag i dagen

Nä det kanske är dax att gå ut och ta tag i dagen...
Men man drar sig liksom när det är is kallt och blåser! Tänk vad allt är lätt när solen skiner och vindarna är varma!!! Jag vill ha tillbaka värmen, nu!

Idag väntas dressyr pass på banan med båda två...
Måste komma ihåg o fota nya vagnen med... Vad tror ni jag ska ha den till?!?

Kram
Mikaela <3


Föl längtan

Nu börjar de komma... De underbara, söta fölen. Vänner laddar upp bilder till höger och vänster!
Suck, jag vill också ha en... Isa då?!? Vi får verkligen hoppas att det går vägen i år! Så därför har vi bestämt oss för att börja tidigt, faktiskt redan nu i april. Så jag får snällt vänta till nästa år, då hoppas jag på två små föl som busar runt här :0)

Lägger ut en bild på Wella från förra året!

Kram
Mikaela <3


Vilket väder

Idag kan man verkligen säga att det varit april väder... :/
Under körturen med Alle fick ja uppleva regn, snö, blåst och sol!!! Men Allman skötte sig exemplariskt i alla fall, pigg och laddad till tusen, så några gånger fick jag säga till honom att han fick tänka efter?!? Det går ju inte bara att rulla på i 190km/h men helst skulle vi göra de om han gick bestämma i alla fall!
Jobbade mycket "fram och tillbaka" i de olika gångarterna. Han fick även jobba mycket i kort trav i nedförs backarna, tycker de gör dem starka i bakdelen och får dem att trampa under sig riktigt bra!

När vi kom tillbaka fick det bli lite pyssel i stallet, klippte man, svans och hovskägg... Fick "order" om boots av hovslagaren nu ett tag framöver och de går inte att ha "långt" hovskägg då! De blir ju som en krullig liten tofs om han e de minsta blöt eller smutsig!
Just nu vräker snön ner och jag sitter under min älskade filt med massa tända ljus...

Kram
Mikaela <3


Sköna söndag

Va uppe med tuppen idag, fixa stallet och köra Dockan!
Fröken var fin men väldigt "rädd" för saker... Hon är egentligen inte alls en rädd häst men ibland får hon liksom bara för sig att alltifrån stenar till brevlådor i själva verket är krokodiler med hemska huggtänder!
Blev långa rundan runt Skurebo med väldigt mycket trav imon ska vi slipa på "fin-liret" på banan, snart är det ju dax för Christer träning då måste båda hästarna vara på G!!!

Det bästa under turen var nog ändå nästan det som hade hänt här hemma medan vi var ute på tur... Jeppe hade fixat Alles hage dvs. satt tillbaka stolpen som gick av i vintras och flyttat grinden. Där vi hade hans grind var väldigt blött och han gillade inte leran där så nu är den på ett mycket bättre ställe.
Han hade även hunnit skruva upp isolatorer i nya hagen... Så nu är det "bara tråd och handtag kvar! Vad skulle jag göra utan Fam F?!?

Idag har det även kommit en ny vagn hit... Kommer bild i eftermiddag... Håll utkik!

Kram
Mikaela <3


RSS 2.0