Champion of the Yougsters


Lägger ut två bilder på Kim och fin fina Tristan från Skövde i helgen. Detta var verkligen en tävling som andra "arrangörer" borde ta lärdom av, allt sköttes otroligt bra och proffsigt!
Inga sura miner någonstans utan alla var verkligen där för att hjälpa till, detta är nog så nära man kan komma en internationell tävling utan att det är internationellt...

Kram
Mikaela <3

Hannibal körd

Nu är "lill-killen" körd på riktigt ;0) han fick till och med prova på lite trav med vagnen... Inte heller detta var några problem, halt och igångsättningar fixar han också fin fint. Han är verkligen en ärlig kille när man väl har lärt känna honom.
 
Duktiga killen!Det blev även en körtur med Isa i regnet, vi var totalt dyng sura både jag och Josefin, mindre härligt! Men Isa var duktig och jobbade på bra i regnet.
Wellas svullnader har gått ner men hon är fortfarande väldigt öm, lilla tjejen tycker så synd om henne.

Kram
Mikaela <3

Lilla Wella

Lilla Wella är fortfarande inte pigg, igår var jag där på morgonen och hon var rejält svullen och öm i hela bakdelen. Helene kom och tittade på henne vid lunch och vi bestämde oss för att ge henne smärtstillande, febernedsättande, antiinlammatoriskt och även en stelkrampsspruta.
På kvällen hade febern gått ner men jag tycker nästan hon var mer svullen, konstiga och diffusa symtom hon har! Vi hittade även "hål" i ryggen på henne som små, små sår som var lite variga, några bett!?! Jordgetingar eller liknande!?!
Idag har jag inte varit i stallet ännu men fick rapport om att hon åt och var pigg! Ska strax åka ut så då får jag ta febern och ge antibiotika, hoppas hon piggar på sig så de kan få gå ut igen!

Lill-tjejen!

Hannibal och Isa fick sig en körtur igår, Josefin hade dem färdiga så det bara var till att sätta för när jag kom farande på min kvällsrast, utan henne skulle detta inte gå, vilken klippa. Blir bara lite nervös när hon pratar om hus och hönor ;0)
Idag är planen att Hannibal för första gången ska få jobba på riktigt i vagnen jag tror inte detta blir några större problem grabben verkar ju vara lugnet själv!

Denna dagen har jag än så länge ägnat åt mig själv, långt hår är numera ett minne blott! Nu är det kort som gäller och fint blev det, jag är verkligen super nöjd!
Sedan blev det god middag på stan för att därefter bege sig iväg till LRF och möte om att starta eget! Så nu har jag fullt upp med detta, ska bli så spännande och lärorikt! Mycket man ska tänka på...

Nu kommer snart mamma, ska bjuda på fika och sen blir det stallet för lite jobb med de fyrbenta!

Kram
Mikaela <3


29 augusti

Jag känner att det har varit lite dåligt med information om hur läget är just nu hos oss, men jag har ju haft så mycket annat roligt att skriva om.

Förra tisdagen tillbringade jag, Josefin och Linda (Hannibals ägare) mer eller mindra hela dagen i stallet och vilken toppen dag sen, solen strålade och vi "smidde" massa planer inför framtiden.
Dockan fick komma ut på en rejäl travrunda, som avslutades med Linda i tömmarna. Sedan var det dax för Hannibal återigen blev det körningn med rockarden på banan och han sköter sig lysande. Nästa gång blir det nog till att sätta fast honom och köra på riktigt.
Isa tog vi en tur neråt sommarstugorna med, Linda fick köra hela vägen ;0) och efter lite skäll från mig om att sträcka tömmarna och mer tempo blev körningen riktigt bra och Linda pratade något om att kidnappa Isa och stoppa in henne i bagaget... Är hon försvunnen vet jag vart jag ska leta iaf!
Dagen avslutades med en middag på Mc Donalds innan Linda återigen for mot Varberg.

Hannibal har fått vila medan jag var i Skövde, nyttigt och välbehövligt tror jag för att kunna smälta alla nya intryck han har fått.
Isa har jobbat på med Josefin ute i skogen och vi tycker hon känns fin och pigg i alla fyra benen. Veterinären ska titta på henne en dag när vi longerar för att kunna utesluta alla orosmoment, om hon är fin då får vi börja jobba som vanligt. Nästa vecka ska vi även försöka få till ett ultra ljud för att se om det finns någon liten krabat där inne.

Det tråkiga i det hela är att Wella är dålig. Hon ömmar något fruktansvärt i hela bakdelen, korset och ner på "skinkorna" fam F upptäckte de igår när de skulle klappa henne på bakdelen, hon sätter sig nästan så ont har hon. Hon har även feber men är inte hängig utan pigg och vaken med god aptit.
Igår var hon inte svullen men det var hon idag... Sytomen är konstiga och diffusa någon som varit med om något liknande!?!

Kram
Mikaela <3

Skövde

I onsdags åkte jag, Kim och hennes föräldrar med 5 hästar till Skövde för att Kim skulle rida "Champion of the Yougster". Vi hade två 5 åringar och tre 4 åringar med oss.
Helgen har verkligen varit toppen på alla sätt och vis, på torsdagen hade vi 4 felfria av fem, samma sak på fredagen, 3 av hästarna kvalade in till finalen som gick på söndagen.

"Mackan" och "Jonte" gick B-final på lördagen, "Fia", "Ello" och Tristan kvalade till finalen. Inte nog med det Tristan var även en av de åtta som delade på segern bland femåringarna. Tre rundor och en omhoppning utan att röra en bom det är inte illa.
På vägen hem igår hade vi lite tråkigt så då räknade vi ut att hästarna och Kim hade hoppat 185 språng under helgen och av dem var 178 felfria, rätt bra statistik!!!

Helgen har verkligen varit toppen på alla sätt och vis, umgåtts med roligt folk ätit super god mat och tittat på fina hästar, det kan inte bli så mycket bättre.
Det som hade kunnat varit bättre är ju uppdateringen här på bloggen men men jag lyckades iaf få ut några inlägg. Ikväll kommer ett om läget i vårat stall så håll utkik!

Kram
Mikaela <3


Dalarna

Den 3-4 september sticker jag och Elin på en liten "road-trip" till Dalarna, närmare bestämt till Äppelbo för att hälsa på Allman och Pia H...
Det ska bli så jätte roligt att se denna hingst som alla pratar så varmt om.
Tanken är sedan om vi "tycker om varandra" att han följer med oss ner igen och blir "smålänning" i till att börja med ett år framöver.
Jag ska försöka få ut honom på tävlingsbanorna i körning och eventuellt blir det även lite dressyr, vi får se. Just nu känns det som det är mycket häst, men jag känner att jag vill göra denna satsning här och nu, tar jag inte chansen att få förvalta denna hingst så ångrar jag mig nog sen.
Med tre tilltänkta tävlingsindivider i stallet vore det väl sjutton om jag inte kunde komma ut på fler tävlingar än 1 så som det varit de senaste åren... Det suger i tävlings-tarmen varje helg när jag följer alla andras resultat på facebook och hemsidor!

Sen hade jag inte kunnat göra detta om inte min underbara sambo hade stöttat mig, han vet att det kommer bli mycket häst framöver men han säger att det är ok ;0) så jag får väl helt enkelt lita på honom... Och bita mig i tungan när jag är nära att säga något om alla hans golfrundor. Ge och ta heter det väl!

Åter till Allman, han kommer stå i en hörnbox nere i de lilla stallet, där blir det lugnt och skönt för honom. Vi kommer även göra så att han kommer ha en hage utanför stallet så behöver man inte leda honom förbi varken några boxar eller hagar och han har koll på läget från sin hage... Både över stall, hagar och ridbana!

Behöver jag säga att jag helst av allt skulle vilja åka upp nu!?!

Kram
Mikaela <3

Well Done <3

Tänkte att ni skulle få se lite bilder på Wella igen, det var ju ett tag sedan det kom "nya" bilder på henne... Så i tisdags (förra veckan) bestämde vi oss för att ta ut Dockan och Wella på banan för att kunna ta lite rörelse bilder på dem. Det var lättare sagt än gjort för ingen av dem var direkt på sånt humör att de bjöd på sig själva. Varför är det alltid så när man har kameran med sig... Annars kan de minsann både busa och visa upp fina rörelser.

Jag hoppas även på att få lite fina foton från fam F från premieringen, jag hade ju hela tiden hästar i händerna så för mig var det kört att försöka fotgrafera! Jag får passa på att tacka Jan Matsson för att han visade Dockan på ett sånt fint sätt, snacka om att vara proffsig.
Kram
Mikaela <3

Dag 30 - Mitt drömstall

Mitt drömstall, är framförallt mitt EGET!!! Det är den största drömmen just nu att det bara tillhör mig ;0) Eller oss, det är ok att Andreas är med och äger det också...

Det främsta kriteriet känner jag är att det är rymligt och har bra förvaringsmöjligheter för både foder och utrustning.
Något annat som jag känner är väldigt viktigt är bra platser där man kan binda upp dem och att man kan förvara alla saker som man andvänder ofta där så att man kommer åt dem lätt...
Detta är något vi har "förverkligat" nere i lilla stallet, där har vi ryktborstar, skydd, lindor, pälsglans, hovfett osv där vi binder upp hästarna så att det alltid finns nära.

Hannibal på våran uppbindning, i bakgrunden ser ni korgar med div
saker och till höger en "garderob" med borstar och andra saker i.

Sen ska mitt drömstall så klart ha varm-vatten och en dusch spilta så man kan bada och spola hästarna vilken tid det än är på året. En annan sak som ska vara lätt tillgängligt är gödselstacken...

Det var några tankar om dröm stall i mina ögon och nu är denna "Dag för dag" serie slut, tyvärr!
Jag tycker det har varit roligt att skriva om mina tankar och lite andra ämnen än det dagliga som sker hos oss. Vill ni veta något mer eller har något ämnen ni vill att jag ska skriva om så skicka iväg en kommentar så ska jag försöka lösa det.

Kram
Mikaela <3

Dag 29 - Bilder på mig från Tävling


Isa i Åstorp 2008, vårt famtastiska år!!!

Presicion när den är som bäst, VINST!

Full fart <3

Frågan är ju om jag ser något alls?!? Hoppning på Fjord-SM 2010.

Kram
Mikaela <3

Starta eget

Vad ska man säga?!? Det rör på sig...
Den senaste tiden har jag fått många mail och telefonsamtal från människor som vill att jag ska köra/utbilda deras hästar, riktigt kul och inspirerande när människor tycker att man gör ett bra jobb. Så jag har bestämt mig för att starta eget så får vi se var detta leder, det är nu jag behöver eran hjälp, jag behöver ett bra namn till företaget... Kom igen, tips och ideér mottages tacksamt!
Jag ska främst inrikta mig på att köra häst, turister, bröllop osv. Men även köra in unghästar och hjälpa människor som vill lära sig mer om våran underbara sport, körningen!

Igår gick allt i "raket" fart i stallet, Josefin hade Hannibal och Isa klara när jag kom (jobbade och hade rast) selade och färdiga stod de i stallet och väntade på mig. Sånt är oerhört lyxigt och jag kan knappt förstå vilken bra tjej jag fått tag i... Utan Josefin, Andreas och fam F skulle inte denna satsningen inte vara möjlig! Jag är er så evigt tacksam!
Så vi gav oss iväg på en tur neråt sommarstugorna, Isa och Josefin med vagnen och jag och Hannibal traskade på, efter, brevid och framför inget av det bekymrar honom det minsta. Så på tisdag blir det jobb framför rockarden igen innan han får en paus på fyra dagar när jag beger mig till Skövde på "Champion of the Yougster" unghästävling med Kim och hennes hästar.


Ikväll kommer ännu ett "Dag för dag" inlägg så håll utkik och glöm inte att komma med ideër på företagsnamn.

Kram
Mikaela <3

Vilken dag

Ja, vilken dag vi har haft idag. Först på schemat stod staboksföring med Dockan och Wella, platsen var Norra Ljunga. Allt gick jätte bra från början till slut, Dockan fick jätte fin kritik och vi fick beröm för en häst visad i utmärkt skick... Sånt är alltid roligt!
Tyvärr är hon för gammal för att få poäng vid satmboksföringen så det blev bara kritik men om man tittar på kritiken hade nog poängen hamnat någonstans mellan 38-40, riktigt kul! Vi måste dock kolla upp hennes tävlingsresultat och komplettera med dem för då kan hon kanske få ännu en höjning.
Wella uppförde sig exemplariskt, jag är så glad att mina hästar är så välhanterade! Vi fick fina ord på vägen även med Wella!

När vi sedan kom hem påbörjade vi dagens andra projekt... Hannibal skulle för första gången sättas i vagnen!
My hade longerlina på honom, Jeppe vid en skakel, Josefin vid den andra och jag körde. Vi hade även Isa med Fanny på ryggen som moraliskt stöd, men som lil-killen uppförde sig känns det som jag kunde gjort det själv... ;0)
"Skämt å sido" jag är mycket heller många människor i början så att man ser att allt flyter på bra och att hästarna är lugna. Framför vagnen idag hade vi "Mr filbunke" hur lugn och fin som helst, inte brydde han om vare sig vikt, skrammel eller skaklerna som gick emot hans ben... Härlig kille!

Nu är jag helt slut och efter en lång skön dusch väntar god middag med Andreas och en "slappar" kväll!

Kram
Mikaela <3

Dag 28 - Favoritmärke

Mitt favoritmärke bland alla hästsaker är nog Kingsland... Har mycket kläder från dem och de är jag jätte nöjd med, är även super nöjd med det jag har till Isa! Ett bra märke som inte är alltför dyrt och håller bra och hög kvalite'.

Dessa paddar har jag när de åker
till och från tävling.
Kingsland down jacket parka (1)
Något som står högt på min önskelista är en riktig dun-jacka
från Kingsland.

Kram
Mikaela <3


Onsdag

Igår hade jag en riktig "häst-dag" den började vid lunch tid med fika på Cecil och massa häst prat med Jenny H och hennes pojkar. Alltid lika trevligt, känner att det är så kul att man kommit varandra närmare och det känns verkligen som man kan bolla ide'er med varandra, sånt är guld värt! Som det ser ut nu så blir det kanske mer samarbete nästa år... ;0)

Sedan begav vi oss iväg till stallet för att titta på hästarna, prata lite till och kolla stall, ridhus, lösdrift med mera. Planen var att longera Hannibal på banan och träna kommando med honom och att Isa skulle få en skritt tur! Väder gudarna ville annorlunda, åska och hällregn gjorde att det bara blev Hannibal som fick motion, skönt för honom att slippa selen någon dag...

Klockan sex var det dax för hopplektion med tjejerna! De skötte sig utmärkt (som vanligt) även om det mest blev dressyr för Fanny och Diamond då hon hade tankarna helt uppe i de blå(hästen alltså)! Dockan var med på bomarbetet i början med Ellen på ryggen, vilken klippa hon är den hästen, hon sköter allt själv och erbjuder verkligen ryttaren en bra känsla om den gör någorlunda rätt där uppe på ryggen...
Emma och Johnna fick sedna träna på linjer med olika antal galopp språng!

Nu laddar vi inför premieringen med Dockan och Wella på lördag, ska bli spännande!

Kram
Mikaela <3

Fråga, varför Fjord?!?

"Hej Mikaela!
Hur kommer det sig att du fastnade för fjordhästar?"

Denna frågan fick jag på bloggen för några dagar sedan, kul med lite frågor och kommentarer, sådant uppskattas! Så nu ska jag försöka vara en bra blogg-skrivare och besvara frågan...

Min syster och jag fick ju Frida som vår första häst och med tanke på vad hon utsatte oss för så borde jag vänt fjordhästen ryggen direkt! Men något i mig drev mig vidare och jag ville bara bevisa för hela världen att vi visst kunde lyckas osv. Men efter Frida fanns det nog egentligen inte någon tanke på fjord igen, jag hade både en New Forest och ett halvblod innan Isa kom in i bilden...

Alla upplevelser med Isa och andra "gula" hästar har nog dock fått mig att ändra uppfattning! "De gula" är väldigt trevliga hästar om man tar dem på rätt sätt, de har ett godmodigt temprament och är väldigt ambitiösa, sen hänger matchningen på den som sitter på ryggen eller bakom vagnen... Hästen blir aldrig bättre än du gör den!

Sedan att många tror att de inte kan har nog fått "den lille fule" i mig att ännu mer tänka jag ska visa er... Inget går upp mot att bevisa att människor har fel när det gäller våra älskade hästar, tävla med halvblod eller bruna ponnyer?!? Det gör alla andra och jag vill inte vara som alla andra...
De upplevelserna vi har haft med Isa går inte att mäta i pengar... Glömmer aldrig fnissandet på läktaren i Udden när Isa gick div. 2 dressyren. Jennifer och Isa såg kanske inte så mycket ut när de kommer inskrittande på långa tyglar ;0) de va mycket fniss, pekande och påpekande om vad hon hade där och göra!!!
Däremot var det rätt tyst på prisutdelningen när Isa var 4a av närmare 40 starter, man kan om man vill!!!

Sedan gör ju alla fjord-vänner att det är i princip omöjligt att lämna detta "gäng"! Visst har jag en brun i stallet nu också men det är väl inget som säger att man inte kan blanda?!?

Kram
Mikaela <3

Dag 26 - Mina rädslor

Det finns mycket man är rädd för av olika anledningar men just hästrelaterade rädslor vet jag inte om jag har så många...

Min STÖRSTA rädsla är nog att misslyckas, då menar jag inte att det går dåligt på en tävling osv för det är sånt man får räkna med, man kan inte ligga på topp jämt!
Utan jag menar mer om man säger till en person att göra på ett visst sätt och så blir det tokfel, hästen skenar eller skadar sig! Då vore det mitt fel att de hände...
Så klart kan det hända saker som man inte rår över eller att utgången egentligen skulle blivit enn annan... Men iaf!

Jag tror att rädslan att misslyckas sitter i sen jag gick på gymnasiet då jag hade oerhörda krav på mig själv och enligt mig själv gjorde ett riktigt "botten napp", jag fick inte de betyg jag ville ha! När jag tog studenten lovade jag mig själv att aldrig göra något så dåligt igen och det där hänger i! Fast jag jobbar på det och försöker sänka kraven på mig själv!

Kram
Mikaela <3

Dag 27 - En stund jag aldrig kommer glömma

Är nog när jag vann Presicionen med Frida på Fjord-SM i Stockholm, allt var bara glädje och det var verkligen ett mål som vi hade satt upp och som vi lyckades nå... Får fortfarande rysningar i hela kroppen när jag ser den prisutdelningen och rundan på film!

Jag kan försöka göra "storyn" lite kort!!! Vi hade köpt Isa på hösten -04 och märkte ganska tidigt att hon hade gjort mycket i sitt liv trots ringa ålder och ett föl... Då bestämde vi att hon skulle betäckas -05 och sedan ta över som min tävlingshäst!
När detta var bestämt, la jag också upp ett mål för mig själv att på mitt och Fridas sista SM ihop var det bara guld som gällde, detta var inget jag talade om men målet var uppsatt och de i teamet runtomkring mig visste vad jag ville!
Jag körde en förklass där Frida var klockren förutom en lite touch på en förarglig kona annars hade det blivit vinst där också... Så var det då dax för SM klassen, Isa och Frida gick samma bana, Frida först ut! Nolla i grunden, dax för Isa även hon Nolla...
Nu var det bara och vänta till omkörning (ärligt talat vet jag inte hur många vi var) men jag var först ut med Isa och tar ledningen med henne en ledning som håller i sig ända tills Åsa "Bengtsson" kapar vår tid med 2 sek då tänkte jag att detta går inte att slå jag körde ju så otroligt fort med Isa! Då får jag ett "pep-talk" av Isabel som heter duga och hon säger, bara gå in och kör du har ju ditt mål!
Och som vi körde sen... Jag slår Isas tid med 8 sek och Åsas med 7, när vi kommer ut från banan kommer glädje tårarna de bara sprutar, jag har gjort de, jag har klarat mitt mål, dessutom med en häst som såldes för att hon var "oduglig" som körhäst!

Vi hade även planerat inför prisutdelningen, vi körde i gråa västar! Under hade vi gröna tröjor som det stod "WINNER" på, västarna åkte av till prisutdelningen... Det var så kul!!! När man tittar på filmen hör man att folk kommenterar de när vi kommer in :0)

Det var min stund...

Kram
Mikaela <3

Dag 25 - Meriter

Egentligen har jag väl inte så mycket meriter, mina meriter är väl till stor del att jag har jobbat med hästar i två år och på detta sättet fått kontakt med mycket olika hästar och på detta sätt lärt mig att hantera och sköta hästar som uppför sig på olika sätt.

Inom körningen har jag flertalet placeringar i Msv klass och total placeringar i regional klass (är det nuvarande nat. lätt!?!). Jag har tävlat körning med tre hästar och tagit placeringar med alla tre, Frida, Isa och Dockan det är dock bara Isa som har placeringar i Msv än så länge...

Jag har flertalet medaljer och placeringar på Fjord-SM både med Frida och Isa. Frida vann jag presicionen med 2005, då jag var trea med Isa i allrounden. Frida har även ett brons i presicionen från åstorp kommer dock inte ihåg vilket år det var.
Med Isa var jag fyra totalt i allrounden förra året, tog ett brons i både presicionen och brukskörningens SM-klasser.

Jag har även ridit ett bruksridnings SM med Isa, jag ska försöka ställa upp i DM:et i år så får vi se hur det går.

När jag red ponny tävlade jag upp till LB dressyr och LA hoppning.

Har ni några frågor och funderingar när det gäller vad jag har gjort så är det bara och fråga.Kram
Mikaela <3

Helgen

Jag får be om ursäkt för den dåliga uppdateringen men det har varit fullt upp!!! I fredags vilade alla hästarna, jag jobbade, var ute på rasten och klappade om dem och såg så alla var hela och rena ;0)
I lördags fick Diamond komma in och vila och äta medan Isa och Hannibal fick komma in för att jobba lite. Isa fick sig en skritt tur på en timme, jag kan säga att det var en dam som var mer i luften än på marken, hon var super pigg och det mesta var farligt i hennes ögon... Härligt!
Hannibal tömkörde jag i paddocken och sen ut i skogen med linor, inga problem!

I söndags fick alla hästarna jobba, Dockan gick ett tömkörnings pass på banan och vilket pass sedan. Hon jobbade så fint i alla gångarterna lång och låg eller kort och hög. Det kvittade vilken position man ville han henne i hon bara var där, som en dröm. Det kanske var välbehövligt med de där skorna hon fick på fram hovarna i torsdags.
Isa och Diamond fick ett klätterpass i backarna...
Hannibal fick jobba på med linorna ute i skogen, växlande med linor på marken, mot bena och med tyngd i, inget av det bryr sig killen nämnvärt om!!! Sena blev det lite träning med rockarden, gå över skaklerna, stå stilla och backa in... Jag tycker det är viktigt att du inte "låser" hästarna vid att bara kunna ett sätt utan de ska kunna gå in över skaklerna, vända och även kunna backa in. Detta fixade han galant, han förstod dock inte vitsen med att lyfta på hovarna i början men även detta kom han till insikt med att det var tusan så mycket lättare om han lyfte på hovarna... Det tar sig!!!


Hannibal & Isa i hagen.

Måndag tillhör egentligen inte helgen men eftersom den redan har passerat får även den "hänga med" här. Isa fick ett skritt pass av Ellen (Fannys kompis) och Hannibal hade en välförtjänt vilodag!
Dockan däremot fick ett "tungt" pass (vi var fyra stycken i vagnen) ner till sommar stugorna och var återigen väldigt fin, så härligt!
Sedan fick Isa, Diamond och Hannibal nytt bete, nere på mossen och jag kan säga att det var tre glada hästar som travade iväg i skymmningen. Isa behöver väl egentligen inte nytt bete men de andra två behöver mer så då får jag helt enkelt acceptera att hon kanske blir lite tjock... :/

Ikväll kommer ännu ett dag för dag inlägg håll utkik!!!

Kram
Mikaela <3

Dag 24 - Jag måste träna på

Jag måste träna på...

Att ha jämna händer när jag kör jag sitter gärna med händerna olika och inte mitt framför varandra. Jag sitter ju på höger sida i vagnen och detta gör ju att jag inte kan ha exakt lika långa tömmar som man kan om man sitter bakom. På grund av detta har jag fått en ovana med att inte hålla jämna händer.

Sträcka på mig jag sjunker gärna ihop hemma på träning när jag kör och får påminna mig själv då och då för att verkligen ha rätt position på kusk-bocken.

Vrider gärna ut vänster armbåge, när man kör häst ska du i princip ha armbågarna intill kroppen, jag vill gärna vinkla ut vänster armbåge. Jag tror att detta kommer ifrån när jag började med Isa för hon var väldigt svår i vänster sidan och då tyckte jag väl att jag blev starkare i den sidan om jag gjorde så, ful ovana helt enkelt!

Inte lätta i halter och ökningar jag lättare gärna på stödet i tyglarna både i halter och ökningar. Karin var på mig mycket om detta också när vi red dressyr. Hästen tappar så klart formen om jag släpper iväg den därför måste jag bibehålla samm jämna stöd hela tiden.

Det var lite som jag själv vet att jag måste fokusera på, sen finns det så klart hur mycket som helst som man kan bli bättre på...

Kram
Mikaela <3

Dag 23 - En hoppträning

Först tänkte jag ändrat rubriken till en körträning men sen tänkte jag att jag kan skriva lite om hoppning för jag skriver ju alltid om körning annars ;0)

Nu var det ju evighter sedan jag tränade hoppning, tror att det är "si så där" två år sedan, då hoppade jag för Kim, hon hade hoppträningar hos oss i Bråtåkra då. Jag tror att Jennifer va utomlands eller något sådant och Isa behövde hoppa för att de skulle tävla sen när Jennifer kom hem.
Jag har ju "lejt" bort hoppningen till Jennifer dels därför att hon gör det så mycket bättre än mig men också för att jag inte tycker att det är så roligt att hoppa längre. Körningen är roligare och jag tycker det är bättre att man gör det man är bra på.
Dock faller ju Jennifer för ålders-strecket nästa år så min förhoppning är att hitta någon annan att samarbeta med kring hoppningen så att de ändå får hoppa som ponnyer.

En hoppträning tycker jag ska vara upplagd så att man först börjar med markarbete, så att de är loss i kroppen och lyssnar på gas och broms.
Sen kanske man börjar jobba dem med bommar i någon bom-serie och sedan jobbar vidare på linjer eller liknande.
Jag brukar hjälpa några tjejer i stallet lite med hoppningen och det viktigaste är att ha lydiga hästar. Därför är jag lite allergisk mot att bara bygga upp hinder och så hoppar man och höjer. Jag tycker man ska ha en tanke bakom och få igenom något vid varje träningstillfälle. Det är min filosofi... Sen kan man ju självklart hoppa bana och hoppa högre ibland men man lär sig rida hästen med hjälp av bommar, serier och linjer för då får man känslan av hur det ska kännas när det stämmer.

Kram
Mikaela <3

Nya äventyr

Nu har allvaret satt igång för Hannibal, igår blev det en "lära-känna" varandra tur, vi började i paddocken kollade så höger, vänster, gas och broms fungerade och jag måste ge en stor eloge till Linda som gjort ett så bra grund-jobb för lydig är han även om han tycker det är väldigt onödigt att stå still...
Sen tog vi oss in i ridhuset och gick några varv, dock var det lite läskigt där inne för han hörde röster men såg ingen... Han försökte sig även på tricket "jag blir rädd och vänder" dock såg han väldigt förnärmad ut när jag var snabbare och han inte alls kunde vända, så då traskade han på igen. För att sedan pipa och sparka lite inte heller då fick han som han ville så sen skötte han sig exemplariskt, grabben har attityd och det gillar jag.
Vi avslutade med en sväng ute bland maskiner, hästtransporter och vatten-pölar även detta var helt ok!

Halt!
Idag tog vi en tur tillsammans med Isa, Josefin körde henne med maraton vagnen och Hannibal fick gå brevid Isa, jämte vagnen och bakom! Allt för att han ska ha sett och hört vagnen innan han själv hamnar mellan skaklerna, stundtals gick han jätte bra jämte Isa, han brydde sig inte det minsta att han gick emot skaklerna eller att vagnen var bakom. Då var det nästan läskigare att gå bakom den...
Vi passade även på att träna halter, med en klippa som Isa som står så snällt stod även Hannibal mycket snällt, så nu sa vi att Isa har en ny "grej" unghästtränare, det är hennes nya kall. Klurade även på om vi kanske kan sätta dem i par innan Hannibal åker hem... Imorgon blir det vila för alla hästarna, jag jobbar och fam F är bortresta.

Hannibal, Isa och Josefin!

Isa skrittade runt Hökås igår och Dockan vilade, tyvärr fick Dockan vila idag ocså så nu fick hon ett "break" på tre dagar men det gör inte så mycket. Hon är ju trots allt först och främst mamma i år!

Kram
Mikaela <3

Dag 22 - Jag gillar inte

Tänkte att jag kunde göra en lista... :0) Listan är helt utan inbördes- ordning det är helt enkelt bara en lista över sånt jag inte gillar!

Oärliga människor
Skit snack
Omockade boxar
Osopade stallgångar
Tapp-skor
Halta hästar
Sjuka hästar
Oputsat läder
Oordning i stallet
Svansar utan pälsglans
Sjöbogårdens pälsglans
Mitt "favvo"-pälsglans.
Billigt och bra!

Fjordhästar utan stubb-man
Försenade människor
Inställda evenemang
Hästar som är ouppfostrade
Mörker
Spindlar

Det var en liten del av sånt jag inte gillar som är av häst-relaterad "status"...

Kram
Mikaela <3

Dag 21 - Fula Ovanor

Jag vet inte riktigt vad jag ska säga här, vet inte om jag har så mycket fula ovanor i stallet jag är rätt koncentrerad och fokuserad när jag är där.

Jag vet att jag är dålig på att knäppa grimmorna under ganachen, mina hästar står ofta med dem uppknäppta. Väldigt dumt om de skulle komma lösa eller att man behöver ta tag i dem. Anledningen till att jag låter det vara så är nog att jag tycker det är mycket smidigare och borsta huvudet ordentligt och när man jobbade som häst-skötare hade man ofta grimmor utan den delen just för att hästarna skulle vara lättare att borsta och sköta... Får skärpa mig med det helt enkelt!

En annan sak jag är dålig på är att ta med mig saker till och från stallet tex tvätt det kan stå hemma eller i stallet i flera dagar och jag bara glömmer och glömmer... Jag tänker på det någon gång på dagen att man ska ställa fram saker osv men sen när man väl ska iväg då är det puts borta ur minnet igen.

Sen kan jag väl erkänna att jag är väldigt slentrian mässig när jag sätter för Isa, man vet att hon är så snäll och aldrig gör något. Men man måste ju ändå vara vaksam och ha fokus på henne.
När man jobbar med Dockan har man helt annan koll eftersom man vet att hon kan "pipa iväg" när som helst, utan anledning... Får helt enkelt jobba på detta också!

Fick ju en fråga i första inlägget om Hannibal också, min morfar hade en häst som också var döpt till Hannibal och frågan var vad namnet på den andra hästen var? Han heter Ymak :0) Ymak och Hannibal var alltså radarparet i vagnen hemma när jag var liten.

Kram
Mikaela <3

BilderDressyr med Dockan i paddocken 8/8-2011

Tre "rumpor" Hannibal, Isa och Diamond!

Hej, kompis?!? Isa och Hannibal hälsar...

Kram
Mikaela <3

Gästbloggare; Linda Karlsson

Hejhej!;)

Jag har fått den stora äran att gästblogga lite här!
Eftersom jag inte är mkt av en författare blir de bara lite info om min fina Hannibal. Gulmåras Hannibal kommer från skåne land, och Marita Hansson på "Stall Gulmåra". Han köptes sommaren 2010 och har verkligen satt rejäla hovavtryck i mitt hjärta. Han är en kille med mkt egen vilja och vill helst ha de på sitt sätt.

De ligger blod , svett och tårar i arbetet med Hannibal. På hemma fronten, är han mkt tömkörd har dragit däck linor. Inga som helst problem, ljud ,skramel, bilar, traktorer inget skrämmer upp honom. Vilket är så tacksamt speciellt om han ska bli körhäst.
Visa hanni som...JPG i bildspel
Töm "bruks-körning".

Beslutet att lämna bort honom för den "riktiga" inkörningen har varit jobbigt och tagit lång tid då man inte vill lämna sin guldklimp i vilka händer som helst.
Men efter att ha sett Mikaelas körning både på de gula och bruna hästarna var beslutet inte alls svårt, sagt och gjort.

Hon känns helt rätt, med en god hand  och viljan att få fram trygga , lugna körhästar.
Hon kommer hjälpa mig och Hannibal en lång bit på vägen till ett framtida alloround ekipage;) Är dig så tacksam Mikaela;)

Dag 20 - Veterinär, Hovslagre & Massör

Jag ska försöka berätta lite kort vilka personer som spelar stor roll på det "yttre" och "inre" planet för mig och mina hästar... De som jobbar kring oss inte om alla er andra fantastiska människor runt mig och mina hästar, klurar på ett eget inlägg gällande er, men de inlägget kommer bli långt som en hel roman...

Veterinär, jag har det ju så lyxigt så jag har min fantastiska "hemma" veterinär i samma stall som mina hästar står uppstallade i. Hon hjälper mig med allt kring hästarna hemma, vaccinationer, råd i allmänhet, dräktighetsundersöka, kolla tänderna och första kollen på hältor osv. Det bästa med henne är att man alltid kan ha en dialog och resonera fram till det bästa. Det känns som hon lyssnar på vad jag vill och inte bara ställer sin diagnos, jag är aldrig rädd att fråga henne eller diskutera ett problem som uppstått och sånt är guld värt och att man sedan har det bara några boxar bort eller ett telefonsamtal bort är en oerhörd lyx!
Sen respekterar jag hennes jobb och försöker fråga bara när hon är i tjänst!
Skulle det vara mer komplicerade saker som hältor, åker vi till Vaggeryds hästklinik eller Slöinge, har även varit hos Göran Ryden på Stenestad.

Hovsalgare efter mycket om och men har jag äntligen hittat en hovslagare som skor bra, är bra med hästarna och har ett stort kunnande. Dessutom är hon ödmjuk inför ämnet och vill hela tiden lära sig mer, det är väl så det ska vara!
Sen hon började sko mina hästar har jag verkligen fått upp ögonen för hur mycket man kan förändra bara skoningen är utförd korrekt.
Hon berättar och förklarar varför du ska göra på ett visst sätt, jag har lärt mig otroligt mycket om hovar, skor, ben och benställningar bara på de få gångerna när hon har skott mina hästar. Sen har vi återigen en människa som inte har några problem när man frågar och undrar massa konstiga saker... Underbart!

Massör jag har en god vän som är utbiladad häst massör, hon masserade alltid Isa med jämna mellanrum när det var tävlingsdax eller bara hemma i vardagen.
Jag tycker det är bra därför att du kan känna spänningar i kroppen på dem i ett tidigt stadium och självklart även för att de ska få koppla av slappna av i musklerna.

Kram
Mikaela <3

Hannibal

Idag fick vi tillökning i stallet, Gulmåras Hannibal e: Myckletind u: Jaffa har flyttat in för att utbildas lite i körningens underbara värld.
Linda kom med honom vid elva tiden, då blev han installerad i en box mellan Isa och Diamond, lugnt och städat eftersom alla var mer intresserade av mat... Sen blev det fika och massa fjord snack innan Linda styrde bil och släp hem mot Varberg igen.
Vid tre tiden fick damerna komma ut i hagen med Hannibal, Isa lyfte en hov och sa att här är det jag som bestämmer "lill-killen" bara så du vet...
Sen var allting lugnt och städat, Isa i mitten med en häst på var sida. Isa har dock fullt upp med att hålla koll på Diamond så att hon inte smiter förbi och hälsar! Hon får INTE hälsa förrän Isa tycker det är okej. Ska åka ut en sväng ikväll igen och kolla så att allt är lugnt, då ska även Isa och Diamond få komma ut på skritt tur.

Imorgon får han en vilodag så sätter vi igång så smått med lite jobb på onsdag, han verkar väldigt lugn och godmodig än så länge, klev över järnvägen på vägen ut till hagen utan och blinka. Möte även "gräs-monstret" (självgående gräsklippare) och den var också helt ok...

Dockan fick jobba på banan idag, fokus låg på ställning och rakriktning. Fanny tog massa kort på oss så jag ska försöka få upp dem här ikväll, kanske även kommer något foto på Hannibal då så ni får se hur han ser ut. Dockan skötte sig i alla fall fin fint på banan, ställningarna börjar fungera riktigt bra även om hon har svårare i vänster varv vill gärna gå lite "rak" på volten i det varvet.

Kram
Mikaela <3

Lördag

Lovade ju er bilder från när vi badade med hästarna... Här kommer två stycken, dess värre har jag inte lyckats komma ihåg att ta kort i stallet, minnet är som på en guldfisk!

Josefin och Diamond.                                Fina Dockan och Fanny.

Tyvärr blev det inga kort på mig och Isa, eftersom jag höll i kameran... Isa skrittar och skrittar just nu, hon har varit ute på en sväng varje dag och är pigg och glad, verkar trivas med att vara med i gänget som jobbar igen. I helgen sköter Josefin både ridning och omsorg då jag jobbar.

Dockan körde jag i onsdags, en timme med ganska mycket trav ute på grusvägarna. Hon börjar hitta tillbaka till sin fina form nu och med den kommer också en lite hetare häst som har svårt att stå still och vill iväg DIREKT när hon är försatt för vagnen... Men man får väl ta det goda med det onda, i onsdags behövde jag "bara" säga till en gång att man inte går på sned i vagnen och man "maskar" inte heller. Sen hade jag en rak och fin häst som gick i det tempot man satte henne i. Härliga häst, jag längtar tills nästa år när vi kommer ut på tävlingsbanorna på allvar...
Som det ser ut nu blir det förhoppningsvis körinslag på NF-SM nästa år och så nära har vi nog aldrig haft till en tävling om det återigen hamnar här i Vetlanda.

På tal om körtävlingar i Vetlanda, så tävlade min vagn igår ;0) och vet ni vad!?! Den vann båda klasserna, morgan RIKS går här i Vetlanda i helgen och de hade lånat den och vad passar då bättre än att den vinner... Tur någon håller stilen.

Kram
Mikaela <3

Dag 19 - En häst jag saknar

ROLIN... <3

En brun halvblods valack efter Robin Z, utan honom hade jag nog faktiskt inte hållt på med hästar idag... Min stora häst var väldigt svår att rida och när jag väl hade bestämt mig för att sälja henne så var tankarna nära på att sluta med hästar för gott. Men så kom då Rolin...

Erika red honom när jag jobbade ner i skåne och egentligen var det väl ingen mer än jag som tyckte om honom, han va dum och rida ut och kunde obekymrat riva fyra hinder på rad. Grejen med honom var att han hade en otrolig kapacitet och var otroligt säker du kunde styra honom mot en vägg och du visste att han tar sig över, kanske inte felfritt men över kommer man.
Så när min häst krånglade fick jag "fömånen" att rida denna otroligt duktiga och välutbilade valack och vi gjorde allt ihop...

Med mig var han världens snällaste ute i skogen och på terrängbanan gick han som en klocka, jag hoppade och gjorde allt med honom och inget kändes svårt, det var detta som gav mig självförtroendet tillbaka!!!
I slutet av min arbetstid nere i skåne fick jag frågan om jag ville köpa honom, men köpesumman blev för stor... Än idag kan jag fundera på vad som hänt om jag hade köpt honom, då hade jag nog varit hoppryttare idag istället för kusk ;0)

Han var ganska stor säkert närmare 170cm och jag är liten och kort, så han fick snällt lära sig att man fick ställa sig jämte allt möjligt för att jag skulle kunna hoppa upp. Försökte någon annan göra detsamma vände han ut baken och tittade på dem, precis som han tänkte att där kan du stå... Du är lång nog att komma upp på det vanliga sättet!

Härlig häst!!!

Tyvärr har jag inga bilder på honom på datorn...

Kram
Mikaela <3

Dag 18 - Jag gillar

Ordning och reda jag vill ha rent och snyggt omkring mig... Grimmor som ligger slängda lite överallt får jag röda prickar av ;0) likaså osopat golv ger hemska utslag! Jag tycker man ska ha ordning i och omkring stallet dels är det mycket snyggare sen är oordning en stor fara för hästarna för slarvar man med det ena så slarvar man ofta också med de andra... Tex slängda grimmor kan bli livsfarligt om en häst får i ett ben i den och får panik...

Glada hästar jag vill att hästarna ska visa glädje och vara glada över det de gör, inte så att det de blir farliga eller dumma. Men finns det något härligare än en häst som ruskar på huvudet, frustar och bockar för att den är lycklig. Det är svår slaget!
Har man positiva hästar så tror jag också att man får bättre resultat, för då vill hästen jobba med dig!

Sen finns massa annat jag gillar... Körning, hoppning (om jag får stå på marken), dressyr, föl, mina älskade hästar, alla snälla människor som hjälper mig på något sätt... Och så klart att VINNA!!! ;0)

Kram
Mikaela <3

Dag 17 - Mina tränare

Jag har tre personer/tränare som har betytt oerhört mycket i min utveckling med hästarna, tänkte att jag skulle berätta lite kort om dem...

Lars Lindkvist var tränare i hoppning som jag och min syster red på ridskola hos, vi började där när jag var 14-15 år. När jag sedan fick Mowitz hade vi honom på tillridning ett tag hos Lasses dotter och sedan började jag träna hoppning/markarbete med honom hos dem.
Upplägget var väldigt pedagogiskt och han hade en enorm känsla för barn och hästar men samtidigt hade du en enorm respekt för honom och han hade respekt för hästarna. Något jag lärde mig där var att hästar är INGA fåtöljer dvs när du tex har tävlat tar du hand om hästen och hoppar av du sitter inte kvar och tittar på andra ryttare...
Han tog mig från att knappt ha tävlat utom ett fåtal Clear Rounder upp till LA nivå.
På gymnasiet hade jag special idrott och även detta red jag för honom dels på Mowitz men även på min stora häst Love Me Tender.
Fokus låg alltid på att få hästen att jobba med dig och inte emot dig!

Erika Lickhammer jag och Erika är väldigt bra kompisar och har jobbat ihop i två år, dels ett år i skåne och sedan i holland. Jag har även dess emellan varit med på tävlingar och hjälpt henne. I skåne red jag lektioner för henne med min stora häst.
Men det jag främst har med mig från denna tid är upplägg av träning och skötseln av hästar! Jag lärde mig verkligen hur man lägger upp träning både grund kondition och inför en tävling... Alla möjliga scenario av hästars träning fick man vara med om. Även skötseln är oerhört viktig, jag tror många glömmer detta, sköter man hästarna på ett proffsigt vis så håller de längre och det är oftast i den dagliga skötseln du upptäcker om något skulle vara fel.

Christer Pålson en riktig hästkarl ut i fingerspetsarna! Det är Christer som har lärt mig "köra" innan jag började träna för honom visste jag inte vad körning innebar. Han har verkligen fått mig att inse att körning kan vara otroligt lätt men även oerhört svårt...
Man måste var ödmjuk både mot hästen och sina egna prestationer och kunna växla fokus beroende på uppgift. Det var han som fick upp mina ögon för att jag inte alltid kan ha allting "tävlingsmässigt" då jag är perfektionist ut i fingerspetarna kan jag ha en förmåga att bli för noggran.
Det var även han som fick mig att våga ta klivet upp till msv, att han trodde vi skulle klara det gjorde nog att jag vågade. Vem vet annars kanske vi hade varit kvar i de lägre klasserna ännu ;0)

Nu vet ni lite om de som betytt mest för mig och mina hästar...

Kram
Mikaela <3

Bad och flytt

Idag har vi flyttat, burit, skruvat, spikat och skurat... Kommer nog bli riktigt bra och fint men vi hann inte klart allting idag... Känner att jag inte har varken ork eller lust att ladda upp bilder heller så ni får hålla ut tills imon. Åkte till stallet vid elva idag hem vid halv fem och sen dit ut igen och rida och fixa lite mer, hemma kl åtta! Började jobba kvart över så jag känner att kudden vore en skön plats just nu.

Jag på Isa, Fanny på Dockan och Josefin på Daimond gav oss iväg och badade med hästarna på kvällen, härligt både för dem och oss. Har foton även på detta även om jag var livrädd att min Ipohne skulle hoppa i vattnet den också.

Nä nu måste jag sova men ni har koll på läget i alla fall ;0)

Kram
Mikaela <3

Dag 16 - Min önskelista

Min önskelista skulle nog gå att göra hur lång som helst, det jag önskar allra starkast och innerligast det är att jag får fortsätta dela mitt liv med Andreas <3 allting är så lätt ihop med honom och vi har alltid så kul ihop...

Men nu gör vi en mer "materiell" önskelista tycker jag...

1. Eget ställe
2. En finvagn i nuläget letar vi efter en gigg så får man väl försöka "byta" upp sig till en fyrhjulig finvagn om ett tag.
3. En dressyr sele
4. Sponsor
skulle underlätta jätte mycket med mera pengar! Så är det någon som känner någon eller själva känner sig sugna på att tillhöra ett "team" som satsar högt och har en bra sammanhållning och där fokus ligger på glada och pigga hästar är ni välkommna att höra av er.
5. Liten lastbil så att jag slipper vara orlig att Andreas somnar i bilen på väg hem! Med en liten lastbil kan man även åka "själv" eftersom man kan koppla på vagnen på släpvagn där bak... Hästarna åker bekvämare! Så klart vill jag ha bo-del också så är även det problemet ur världen på tävlingarna.
wagframnydec10.jpg

Det är de som står högst upp på min lista i dagsläget, billig lista va ;0) därför jag behöver den där sponsorn! Visst önskar man sig sådana mindre saker som en ny jacka, nya ridstövlar och massa andra saker men det gör väl alla, detta var de jag kände för egen del är viktigast just nu.

Kram
Mikaela <3

Dag 15 - Mina Drömmar

I dagsläget handlar mina drömmar mest om ett eget ställe, jag längtar så efter att kunna gå ut till hästarna när jag vill och bestämma allting själv! Foder tider, ordning, hur länge de ska vara ute osv.
Snart går ju flytten ner i lilla stallet och det blir mer som ett eget ställe i alla fall, med "egen" sadelkammer och inte så mycket spring.

Drömmarna i stort handlar mycket om körtävlingar, att man ska bli en bättre kusk kunna hitta "aha" känslan lite fortare och oftare.
Drömmarna sträcker sig också så klart ut på tävlingsbanorna, ett SM guld någon gång skulle sitta fint och även drömmen om att komma till de internationella banorna...
Just nu känns mina drömmar lite avlägsna och man får istället sätta upp mindre mål och delmål för att komma dit man vill.

I dagsläget när man inte har någon direkt tävlingshäst får det handla om att försöka utveckla sig själv som hästmänniska på andra sätt, man kan aldrig lära sig för mycket!
Jag försöker ta till mig olika saker från olika ställen för att sedan "mixa" det och göra mitt eget utav det.
Sedan får man jobba extra mycket, så att man har de där pengarna när dröm stället dyker upp :0)


Bild från Åsbo "tävlingen när allt stämde".

Kram
Mikaela <3


Nyheter

Nu känns det som jag har massa nyheter att berätta... Men först vill jag börja med att be om ursäkt för att "Dag för dag" inläggen inte kom upp under helgen måste blivit ngt fel, ni får hålla tillgodo och kika in här fler gånger under dagen så kommer det allt eftersom! Det kommer nog "poppa" upp 2-3 inlägg till här idag.

Vi kan börja med en av de största nyheterna, Isa är hemma och är färdigbetäckt. Nu börjar en lång väntan och vi får hålla tummarna så de blir blåa att det finns ett litet liv där inne. Jag jobbar tyvärr idag så Josefin får "äran" att ta ut Isa på en tur blir en lugn igångsättning med mycket skritt nu... Kan tänka mig att damen kommer var tok-pigg hon har ju vilat ända sedan den 12 juni men nu har vi ingen brådska och inga direkta mål så nu tar vi en lugn och fin igångsättning mest för att Isa ska ha något att göra.

Dockan har tagit de lugnt nu under helgen när vi var borta, hon är fortfarande rejält svullen på ganachen, veterinären i stallet kollade på den i helgen och även hon var lite förbryllad... 
Då Dockan bryr sig inte nämnvärt om man tar på den, den är varm och svullen men hon har ingen feber eller dålig i övrigt. Vi funderade på om det kunde va tänderna på något vis men veterinären säger att det sitter för högt upp för att vara tänderna... Så det är bara att avvakta och se.
Annars ligger fokus för Dockan och Wella nu på att träna inför premieringen i Norra Ljunga den 20 augusti, ska bli spännande då jag aldrig har gjort något sådant innan, har visat på utställning och det är väl nästan samma sak.
I torsdags kväll hade de fin besök av Anna-Lena (New forest och kör vän) i hagen, blev massa prat om hästar i allmänhet och körning i synnerhet. Att sedan Wella fick beröm för hur hon såg ut gjorde inte saken sämre...

Imorgon börjar vi så smått flytta ner i "lilla" stallet ska börja flytta ner saker i sadelkammaren och organisera lite, ska ta lite bilder imon så ni får se hur de blir. Ska bli så kul jag längtar och har funderat mycket på hur vi ska organisera för att det ska bli som bäst.

Nästa stora nyhet är att v.32 kommer det en ny häst till oss, Gulmåras Hannibal en 2,5 årig valack som ska köras in. Ska bli spännande att jobba med något nytt plus att det blir kul att ha något mer att jobba lite "effektivt" med under en period nu när mina damer går på halvfart.

Vi passade även på att göra ett "Stuteri-besök" när vi var i Halmstad i helgen, hälsade på Fam Nord på Stuteri Rubin det var verkligen jätte trevligt att träffas på "riktigt" och inte bara skriva på internet... Vi fick en guidad visning bland alla deras fantastiskt fina hästar, det är verkligen ett stuteri med ett gäng "guld-hästar" i dubbel bemärkelse.
Höjgaardens Java fastnade dock lite extra både hos mig och Andreas ett jätte vackert och feminint 2,5 årigt sto som var lite tillbaka dragen men som när hon insett att vi faktiskt var riktigt trevliga blev kliad ett antal gånger av både mig och Andreas... Pratades om att hon eventuellt skulle säljas senare då kanske man skulle be om första tjing ;0)

Det blev en lång uppdatering idag men jag hade ju så mycket att berätta hoppas ni orkade läsa allt...

Kram
Mikaela <3

RSS 2.0