Årets andra tävling

Vi håller som bäst på att ladda inför årets andra tävling... Åsbo Driving 2014! Extra roligt att så många som jag känner kommer och kikar och hejjar!!! 

I måndags var vi i Vaggeryd och körde hinder, då kom vi fram till att vi skulle byta bett då han inte är helt tillfreds med bettet när man svänger plus att han gärna får "suga" tag mer själv! 

Sagt och gjort nu har vi kört i skogen på ett D-rings bett! Och "hittills" har jag fått en helt annan häst... Så nu återstår att se hur han beter sig på dressyr banan ikväll! 
Han tar för sig mycket mer och gör mycket bättre ökningar och ryggningar på detta bettet! Så här i efterhand har det kanske blivit för mycket bromsande effekt på de andra! Ibland är det lätt att vara efterklok... 

Idag ska vi alltså in till vetlanda och köra dressyrprogram! Ska köra inne på gräset så man får in den känslan oxå... Imon blir de vilodag! 
För att på onsdag styra ner mot Skåne! På onsdag kväll blir de träning för Axel, torsdag lätt jogg och sedan tävling fre-sön! 

Nu gäller det att njuta av denna tävling då det förmodligen inte blir någon tävling förrän första helgen i augusti sen... 
Hade tänkt flyinge men de har bara MSV och uppåt och vet inte om jag vill köra de ännu! Vi får se... 

Men ska väl hinna med iaf en träning, förhoppningsvis två hos Team Olin iaf!! :)

Kram 
Mikaela <3

Emilia

Här kommer ett inlägg om Emilia, "grann" tjejen som ska hjälpa mig i stallet och tanken är väl att Aragon och hon ska komma ut på lite tävlingar framöver! :)) 

Kram
Mikaela <3

Skrivet av Emilia: 

Jag har nog aldrig skrivit ett riktigt inlägg om min ridning genom åren. 
Men det började väl med att rida på mammas foderhäst som nu är våran, käraste Enni. Men började på ridskola och red där i något år men slutade pga dåliga grupper. Lånade min kompis häst Pallotta, en shetlansponny som var hur go och snäll som helst. Bästa första ponny. 

Sen efter ett litet tag köpte vi våran egna shetlandsponny Sally. Världens snällaste men med en räv bakom örat. Hon kunde få för sig att vända och springa hem.
Men det var nog där min stilla sits och balans började, för där har jag fått tugga grus många gånger. Sen tog Felicia över henne men sen såldes hon och har vandrat vidare till himlen för hon fick cancer. 

När jag vuxit ur Sally lånade vi Media, en b-ponny som var snällare än snällast. Henne lånade vi två år sen köptes Chikita. Henne Felicia rider (min lillasyster). Där har vi en riktig ponny med motor som älskar att hoppa. Henne red jag i fem år. 
Började rida Enni det senaste året och sen ett år tillbaka har vi Quintin. 
Han var inte riden på ett år när vi köpte honom så där vi fick börja om lite. De visade sig vara en problem häst, han sparkade, bockade, och stegrade. Men det problemet är nästan helt löst nu. Kan komma upp när han är laddad och full med energi men inget mer.

Jag rider två hästar om dagen, Enni och Quintin. Men nu på senaste tiden har jag börjar rida fler. Men de hästar rider jag inte varje dag. Bland annat så rider jag min mosters hästar någon gång i veckan när jag hinner. Ville och Katinka!

Men nu sökte Mikaela en tjej som kan hjälpa henne i stallet någon gång då och då! Samt rida Aragon. En c-ponny som hon kör men rider ibland också. Han är en riktigt "Emilia häst". 
Honom ska jag rida någon gång i veckan, och åka iväg och hoppträna varannan. Han har aldrig hoppat, eller i alla fall inte hos Mikaela så vi får se hur det går. Men tror det kommer gå jätte bra!

Detta var lite om hästarna jag har haft och om tankarna kring Aragon.

Skulle vara kul ifall ni önskar mer inlägg. Då får ni ju läsa det ni vill.

Med vänlig hälsning, Emilia :)) 

På väg hem

Lyxigt som jag har de så sitter jag jämte på väg hem från tävling i Göteborg! Tusen tack till chaffören och groomen, denna helgen hade inte blivit alls lika bra utan den hjälpen!!! 

Aragons och min debut på tävling... Som jag har längtat, oroat mig, varit glad och ledsen inför detta känns det fantastiskt att genomfört vår första tävling på ett bra sätt!

Vi åkte ner i fredags, Aragon var tyvärr mycket orolig upp till Jönköping sen var de lugnt i släpet! 
När vi och Aragon hade acklimatiserat oss lite så blev det en sväng på dressyr banan, han skötte sig super trots stigande och landande plan... Tävlings platsen ligger mycket nära Säve flygplats!


På lördagen var det dressyr och precision... Mitt mål var att köra under 60 straff och att vara nolla! 
Vi fixade båda målen med råge, 51 stp i dressyren och här vet att jag måste förbättra ryggningar och hörnpasseringar! 
Presicions banan var snällt bygd och jag fick till ett bra flyt, nolla med en bra tid! Som skulle visa sig räcka ända till vinst... 
Så med dessa resultat låg jag i ledning inför söndagens maraton!!! Något jag också va realistisk nog att förstå att jag skulle förlora! 

Lugnt och försiktigt va planen. I maratonet! För att ge honom en positiv upplevelse... Sträckorna va inga som helst problem, vi la in mycket skritt och hade ändå bra med tid, grabben kommer långt med sina steg!!!
Planen vi hade höll vi i alla hinder, i ettan va han inte med alls... Han fattade nog inte varför vi helt plötsligt skulle in där när vi nyss varit ute på skogspromenad! I tvåan fick vi ett stopp... Trean flöt fantastiskt bra och fyran va också helt ok! 

Detta gav oss en fjärdeplats i maraton och en tredjeplats totalt! Jag är verkligen jätte nöjd över både prestationer och resultat... 
Fast skönaste känslan är nog ändå att jag vet att det finns så otroligt mycket mer att hämta i denna fantastiska ponny! Så nu ska vi åka hem och smälta detta, analysera och träna ännu mer...

Åsbo here we come! :))

Kram
Mikaela <3

RSS 2.0