Helg

Vi började helgen lite lugnt i och med att Isa fick vila i fredags, jag skulle iväg på Jönköpings fjordhästförenings årsmöte på kvällen och då blev de tajt med motion för Isa också mellan jobb och möte. Dock fick jag mig en riktigt promenad när jag skulle ta in hästarna från hagen, solen lös ute och de va ljust så de hade väl ingen lust att komma in, vilket innebar att jag fick pulsa fram ömsom på snön ömsom i den i en kilometer ungefär (de har förmånen att ha en stor hage) jag svor lite över dem då men de blev snabbt förlåtna!
Innan årsmötet begav jag mig för att spana in Stuteri Yxnavalls senaste nyförvärv, godkända fjordhingsten Zamir, han var en riktigt trevlig krabat med en sida som tilltalade mig!
Årsmötet hade vi ute i Norra Sandsjö tillsammans med Ardennerföreningen, vi åt god mat och fick lyssna på information kring husarena innan de rätta årsmötet satte igång, jag fick pris som klubbmästare i presicionskörning med Isa, blev dock väldigt besviken och ledsen när det uppärksammades andra resultat utan att ens nämna mina och Isas 2 brons medaljer på SM, känns som ett riktigt slag i ansiktet. Är det skillnad på folk och folk eller varför uppmärksammades inte våra prestationer? Man börjar ju fundera...

Igår var jag och Nellie ute på en blåsig tur med två pigga hästar, red runt sjön till råga på allt det gjorde väl inte så att det blåste mindre om man säger så.
Idag ska Josefin följa med till stallet igen hon ska få lite hjälp av mig i ridhuset, tanken är ju att hon ska ta hand om Isa nu när jag är i Holland. Emma rider en av dagarna sen tar hon resten. Får se om vi hinner med att putsa lite också, det skulle verkligen behövas!
Imorgon hoppas jag på att det blir dressyr träning i stall Bäckseda, har dock inte fått det bekräftat ännu då vi eventuellt blir för få, jag håller iaf tummarna, stenhårt! Blir lite tajt med träning innan flyget går mot tyskland men vad gör väl det?!? Om jag får träna med min lilla prinsessa... Då kan det vara värt att stressa lite, har jag bara packningen klar innan så fixar det nog sig.

Nä nu ska jag bege mig ut i det fina vädret, promenad och handling står på listan, innan det blir stallet i eftermiddag.

Kram
Mikaela <3

Isa <3

Nu har jag haft Isa hemma några dagar, ska försöka mig på att sammanfatta vad vi har haft för oss. I måndags kom Eva för att massera, mest för att vi skulle se så att det inte var några direkta låsningar eller spänningar nu när vi ska sätta igång. Damen fick godkänt endast lite stel uppe på korset på vänster sida, detta kan ju vara så enkelt som att hon spänner sig på grund av halkan. Vi ska boka en massage tid igen när hon har gått några veckor.
I måndags bestämde vi oss också för att vi nog inte kunde ha Dockan och Isa åtskilda, då Isa vandrar hela tiden plus att de hade "skrikit" efter varandra även hela måndagen.
Så i tisdags hamnade återigen Isa, Dockan och Daimond i samma hage, det var ett mycket kärt återseende och nu är ordningen återställd i stall och hagar. Vi passade även på att jogga i ridhuset och klippa Isa i tisdags, så nu är hon alldeles grå och var hon pigg i tisdags innan vi klippte henne är hon ännu piggare nu, vilket jag formilgen älskar!
Joggen i ridhuset innehöll många glada bocksprång och huvudruskningar, ett tag var det så jag funderade på om jag skulle få bita i sågspånet, men det är de värt om jag får tillbaka den glada Isa.
Igår, onsdag var Emma och Isa ute på en lugn tur i skogen, fick återigen rapporter om en galet pigg häst som inte ville hålla sig till de två lugnare gångarterna.
Idag har vi klättrat i backen två gånger, jag åker till Hollland för att hälsa på Erika på måndag och min tanke är att Isa ska hålla till i backen ungfär varannan dag nu när jag är borta, det är så otroligt stärkande och muskelbyggande att klättra.


Bilder från vintern 09/10 det har varit två snörika vintrar nu!

I tisdaga och idag hade jag sällskap i stallet av, Josefin, tanken är att hon ska hjälpa mig lite med hästarna i stallet. När Dockan har fölat ska hon igång igen plus att jag har fölungen och Isa och till hösten kanske stallet utökas med ännu en körhäst, då klarar jag inte att "röra" på alla själv utan behöver någon som kan följa med mig och hjälpa till.
Än så länge går det jätte bra och jag hoppas att hon tycker det är lika kul som jag, det jag främst behöver hjälp med är motionsridning men även jobbet i stallet. Jag vill att det ska vara ordning på allt och att hästarna ska få tid både innan och efter sitt "jobbpass" och detta är svårt att tillgodose när man är själv!
Emma kommer fortsätta rida någon gång i veckan men hon vill inte rida mer och är väl inte heller så sugen på mer jobb i stallet. Hon har så otroligt mycket att göra i alla fall. Så jag hoppas att detta blir en bra lösning för oss alla!

Hur löser ni andra det som har många hästar och stall som ska fixas osv?!? Skulle vara intressant om ni ville berätta.

Kram
Mikaela <3

Ordningen återställd?!?

Så var Isa på plats i stallet igen... Det var jätte kul att se henne igen och hon kände igen sig "hemma" det märktes, framförallt märktes det att hon och Dockan hade stenkoll på varandra!
Isa gnäggade en gång sen fortsatte damerna och "prata" med varandra ända tills de slutligen fick komma in och hälsa på varandra på riktigt. Tanken är att Isa och Shakira ska gå ihop, men det går ju inte att lämna Isa i hagen om tex Shakira ska ut så vi funderade idag lite smått på om man sedan skulle släppa dit de andra ponny damerna också så att de får gå ihop alla fem, kanske blir enklare så, vi får se! Än så länge går Isa i en mindre hage jämte Shakira...

Grönkulla folket anlände runt tolv tiden till stallet med min guldklimp då hade jag redan fixat allt i stallet och "mockat ut" Etnas box så Isa kunde flytta in, Isa kommer sova gott inatt med tanke på hur mycket spån det var i Etnas vallar så har Isa nu istället värsta lyxbädden.
Sedan for vi hem och fick god mat som Andreas hade kockat ihop, sedan blev det körning med Etna i ridhuset. Hon uppförde sig helt super och jobbade på riktigt bra! Jag hoppas på att jag får lite bilder vidarebefodrade till mig, Anette fick även hoppa upp och prova att köra lite på riktigt, jag tycker hon fixade det bra hon ska bara komma ifrån sin "höjdrädsla" dvs ovanan att se hästen ovanifrån så ska det nog gå bra. Jag tror och hoppas att de var nöjda med jobbet jag gjort på Etna... Jag hoppas ju på att detta bara är början på ett bra samarbete! Det var så klart sorgligt att Etna åkte hem, kommer sakna henne och hade gärna haft kvar båda damerna i stallet, hon är otroligt positiv häst som verkligen älskar att jobba!

För Isas del gäller det nu att försöka komma tillbaka i gammal god form igen, jag tror vi får börja med saxen för hon ser ut som en strävhårig tax just nu!
Eva kommer imorgon och ger henne massage för att känna om där finns några direkta spänningar så här innan hon kommer igång så att man vet vad man ska jobba med. Första dressyrlektionen är bokad till nästa måndag, sedan på kvällen tar jag flyget ner till Holland för att tillbringa en vecka med Erika.


Bilden är från 2010 då Jennifer och Isa hoppade
efter uppehållet när hon var skadad.

Återkommer snart igen med lite info kring hur Isa känns.

Kram
Mikaela <3

Lägesrapport

Tänkte att det var dags för en lite lägesrapport, just nu är det väldigt lugnt här i de småländska skogarna. Etna kändes tröttare och tröttare där i början av januari så då bestämde jag mig för att hon skulle få sin vila redan nu, hon har ju lärt sig otroligt mycket de här månaderna plus att hon är dräktig så hon har väl all "rätt" att vara trött. På nyårsafton kände veterinären i stallet på både Dockan och Etna och kände tydliga sparkar i båda damernas magar så nu hoppas vi att de håller sig friska och krya och att två nya små fantastiska liv får se ljuset i vår.

Så läget i stallet just nu handlar bara om pyssel, ganska härligt de också ibland att verkligen ta sig tid att göra de där man kanske slarvar med i vanliga fall.
På torsdag ska jag på en föreläsning om uppfödning och försäljning av tävlingshästar, det ska bli spännande att lyssna på, man måste ju utveckla sig lite på alla plan!

På söndag kommer Isa hem och Etna blir skåning igen, det är blandade känslor inför att byta tillbaka hästarna. Helst hade jag sett att båda var hos mig, men jag förstår att de vill ha hem Etna när hon ska föla. Det ska bli kul att sätta igång med Isa, vi börjar lite försiktigt så får Isa själv bestämma takt på tävlandet osv så ser vi vad som händer. Jag känner mig rätt lugn inför detta, det får helt enkelt gå som det går. Har hon det rätta suget för att tävla ska hon få göra det, känns det som det gjorde förra året kanske det blir betäckning vi får se helt enkelt.

Jag ska försöka uppdatera på söndag när hästarna står i "rätt" stall igen!

Kram
Mikaela <3

Summering 2010

Kanske börjar bli dax för en årssummering så här i mitten av januari, vad är det man brukar säga, bättre sent än aldrig!

2010 års första del var full av snö och vi fick i januari börja bygga upp Isa efter hennes långdragna skada som spolierade så många planer 2009, i februari begav jag mig ut i stora världen (spaninen) och systrarna Karlsson med viss hjälp av fam F tog hand om Isa.
Jennifer och Isa startade sin första tävling i mars och jag fick rapporter nere i Spanien om en överlycklig gul häst som var nolla i LB och ett ner i lagklassen div 1 även den i LB!
Sen blev det nästan en månads väntan innan nästa tävling, lokal hoppning i Åseda där det blev ett ner i LC och VINST i LB! Den långa väntan kom av att vi missade Uddens vårhoppning på grund av att Jennifer låg nerbäddad i en envis förkylning. Under våren blev det sedan två hopptävlingar till i Hultsfred och Tranås, i Tranås blev det ett ner i LB och 8 fel i LA (för övrigt den ända LA Isa gick detta året.) I Hultsfred däremot blev de seger i LB och tyvärr en sned sadel i den andra LB:n innan sista hindret detta resulterade i en avfallning annars hade det nog varit en seger till för den rundan va helt otrolig!

Vi var även på bruksridnings och körnings DM under våren, för att försöka kvala till fjord SM, vi klarade kvalet galant, fixade även till ett kval i dressyr på JLFF:s egna uttagningar, i presicionskörningen fixade vi oxå våran nolla och hoppningarna hade ju Jennifer och Isa fixat för längesedan. Så var då SM kvalen klara!
Midsommar helgen tillbringade vi här hemma i Vetlanda, Isa och Jennifer skulle vara med på de stora midsommartävlingarna, debut på gräs! Allt såg jätte bra ut, felfria fram till 6e hindret där det blir tokfel och de går omkull, såg riktigt otäckt ut men både häst och ryttre klarade sig utan en enda skråma, vilken tur vi hade!
Helgen efter for sedan jag och Andreas upp till Bergs hästklubb för att köra en Msv, började med dressyr på fredagen, känslan va bra men tydligen tyckte inte jag och domaren samma sak för jag hamnade i botten, totalt knäckt efter de resultatet ville jag helst lasta hästen och åka hem. Tack min kära sambo och medtävlare för att ni fick mig på gott humör och viljan att kämpa kom tillbaka.
På lördagen gjorde vi en av våra bästa maraton rundor någonsin och klättrar rejält i prislistan, 4a i maratonet och 3 fick pris, nära, men jag var så glad på vilket sätt Isa gjorde detta så det spelade ingen roll. Hon gjorde ett strålande maraton i 35 graders värme och kändes inte ens trött på väg in i mål!
Dags för presicion på söndagen, nolla och en runda som kändes super säker, det kändes som vi lekte runt i den, återigen 4a, blev även 4a totalt så med tanke på vårat botten napp första dagen gjorde vi en otrolig upphämtning, härliga häst!
Månads skiftet juli/augusti tillbringade vi på Bollerup på fjord SM (finns mer om detta längre ner i min blogg) och vilket SM det blev, 3a SM presicion, 2a allround presicion samma siffror i brukskörningen 5e plats i dressyren, tyvärr sist i hoppningen på grund av ett nedslag på första hindret! Slutade totalt 4a i allrounden, tråkig placering presic utanför medalj men hästen kämpade som vanligt helt otroligt!

Veckan efter SM hade både vi och Isa semester, Isa tillbringade den i hagen och vi i grekland! Rättvist va?

Det var också nu tankarna började födas om att Isa inte hade lika kul på tävling och träning som innan och genom detta föddes också tanken om att "byta" häst med stuteri Grönkulla, ett samarbete som jag hoppas bara har börjat...
Vi hann dock med tre hopptävlingar till innan Isa for till skåne, en i Aneby där det blev vinst i LC efter en helt formidabel omhoppning, ett ner i LB:n men vad gjorde väl det när hästen hoppade strålande.
Jönköping där Isa "bara" gick en klass även den med fyra fel.
Jennifer och Isa var i Braås den helgen jag och Dockan var i Oskarshamn, här blev det två dubbel nollor i LB dock inga placeringar, men iaf två kval till kommande SM, vilket innebär att de endast behöver en nolla till så är de klara för SM och även kvalen till Nordiska är i så fall fixade.

När de var i Braås var alltså jag och Dockan och tränade i Oskarshamn och det kan man säga va en "Aha" upplevelse, vilken helg jag hade, på söndagen kunde jag inte sluta le! Underbara svarta lilla häst, hon är helt fantastisk när hon vill, för Dockan blev det annars bara två "uppträdande" för publik under året! Hon fick följa med och gå presicion på JLFF:s uttagnings tävling, en boll ner i första klassen och dubbel nolla i andra! Sedan körde jag henne på invigningen till New Forest SM, körde en presicions bana och även det Msv dressyr programmet. Har fått många positiva kommentarer om detta och jag tycker det var väldigt roligt, nu väntar vi med spänning på fölungen och sedan ska hon igång igen... 2012 here we come!


Sedan september har jag alltså haft Etna och hon har gjort en helt fantastisk utveckling, från att aldrig gått i 4 hjuls vagn till att nu gå det lätta dressyr programmet riktigt trevligt! Det har varit jätte kul och inspirerande att jobba med en så ung häst.

Det var väl i stora drag vad som hänt under 2010, som känns lite som ett mellan år men om man ser till hoppningen har varit helt fantastiskt! Vilken pärla hon är... Vi tycker åtta fel är mycket och det är det mesta hon har haft i "fel"väg, egentligen är det ingenting.
Jag är så otroligt glad att jag får ha dessa fantastiska hästar i min närhet!

Vill även passa på att tacka min kära sambo, Emma, fam F och Jennifer... Utan er hade jag inte klarat mig! Ni är guld värda.
Nu ser vi framåt mot nya mål och erfarenheter under 2011!

Kram
Mikaela <3

RSS 2.0