Natti natti

Ja nu är det dax att sova, så jag är utvilad tills imorgon! Då väntar dressyr träning för mig och Allman, det ska bli jätte spännande.
Det var ju ett tag sedan jag tränade nu, men jag hoppas och tror att vi har utvecklats en del tillsammans... Känslan är att jag hittat knapparna på honom nu och att vi pratar lite mer samma språk.

Dock hade han behövt en omgång med klipp-maskinen igen, för att inte tala om stackars Dockan som inte är klippt alls.... Men det kanske vi hinner med på torsdag, vi får se!

Idag fick båda hästarna gå på tur ut i skogen med vagnen. Vi har iaf hittat en runda på denna sidan vägen nu... Skönt och roligt!


Kram
Mikaela


Häst fri

Denna helgen kan man nästan säga att jag har varit häst fri...
I fredags var jag i Jönköping och gjorde av med massa pengar, det är så mycket man vill ha till huset nu. Allman fick vila, Dockan fick en skritt tur eftersom hon hade ont i magen o betedde sig konstigt i torsdags. Tyvärr var hon likadan i fredags kväll... La sig direkt i boxen och andas häftigt, mycket märkligt! Nu har vi inte märkt av de efter de, peppar peppar...
Lördag och söndag har ägnats åt jobb och Josefin har hållt ställningarna i stallet.
I lördags gav sig hon och Allman ut på en långrunda med mycket backar, han hade varit tokpigg hela rundan, härligt!
Igår fick båda hästarna komma ut på en skritt tur...

På det personliga planet har det varit en tung helg, ja trivs toppen bra med hus, hästar och allt runt omkring men ensamhet är jobbig. Särskilt på nätter och kvällar... Men men det bättrar sig väl det också, kanske?!?

Kram
Mikaela


Avslöjande

Jag tänkte att det kanske är dax att avslöja vem det är som ska flytta hem till mig...
Christina gissade helt rätt andra gången, Fortuna Grönkulla!

Det var en liten fröken som satte sig på näthinnan redan när vi var i Flyinge... Hon stack liksom ut, det var henne man såg direkt i flocken! Sen bättrade hon på sina odds när hon visade upp fina rörelser och en snabbhet utan dess like...
Hon galopperade fortare än de vuxna :0) så nu hoppas vi verkligen att hon kommer trivas hos oss och att vi kan ha mycket kul ihop!

Tusen tusen tack stuteri Grönkulla för att jag får chansen att förvalta denna lilla "gul"d-klimp!

Kram
Mikaela <3


Heldag

Igår körde jag och Josefin verkligen en heldag...
Vi började dagen med ett lugnt skritt pass med Allman framför vagnen! Vi håller som bäst på att utforskar nya rundor. Tänka sig igår hittade vi nog en...

Sedan fortsatte vi dagen med att sätta isolatorer på stolparna i en av de nya hagarna. Vi släpade även ut allt ris som var bortröjt ur den hagen. Vi började hela passet med varsin "ramling" som nog hade platsat på AFW på tv, ja skrattade så tårarna sprutade...
När Fam F kom hit hjälpte vi Jeppe att såga bort ett träd som ramlat ner i stonas hage, helt seriöst funderade vi ett tag på att söka som skogsarbetare, vi känner att de vore något för oss!
I den nya hagen fattas nu bara tråd och grindhandtag sen har vi ännu en hage att växla mellan.

Dagen avslutades dock med en häst som hade ont i magen och bara ville lägga sig... Dockan! Två timmar tog de innan hon piggnade till och blev sitt vanliga jag.
Hoppas det var något ytterst tillfälligt :/

Kram
Mikaela


Morgonmys

Min lilla flock har morgonmys...

En del ville ha fler ledtrådar till nyförvärvet, HON är gul... Avslöjar jag vem som är hennes pappa vet ni på en gång ;0)

Kram
Mikaela <3


Hoppträning

Igår körde jag upp Allman till Lammåsa så Jennifer kunde hoppa honom.
Vi fick till en riktigt bra träning, vi började hoppa med en sockerbit och ett räcke, en ganska trång studs så att han kommer ihop mer i sin galopp.
Övningen gick jätte bra, särskilt i höger varv då han gärna länger iväg lite. Sedan gick vi över till och hoppa bana och Jennifer fick till riktigt bra rundor! Härligt!

På förmiddagen var Jenny H här och kikade på hus och stall.
Vi tog även lite bilder på Allman till hennes hemsida, han ska alltså betäcka på Yxnavall nästa sommar.

Fick en gissning på vilken fölunge som kommer hit och den gissningen låg på Etnas dotter Aurora... Bra gissat, men fel... Så nu tycker jag ni försöker en gång till vem tror ni det är som kommer flytta till oss?!? Den är gul... Så mycket kan jag avslöja ;0)

Kram
Mikaela <3


Tillökning

Så är det kanske dax att avslöja... Stallet ska utökas! Jag har köpt en fölunge till ;0)
Jag tyckte Wella behövde en kompis hon kunde husera med i vinter!

Sen är det ju så att man måste tänka framåt också, jag tror jätte mycket på mina blivande tävlingsidivider. Allman, Dockan och Etna men man måste ju säkra återväxten.

Kram
Mikaela <3


Wella

Fina Wella med massor av egen vilja ;0) i hagen när vi sätter staket.


Helg

Nu har ännu en helg gått, tiden går så otroligt fort...
I fredags tömkörde jag båda hästarna på banan och tycker att båda skötte sig super. Allman har jag inte tömkört förut men han uppförde sig sim vanligt som den gentleman han är tror detta är ett sätt som passar honom att jobba på. Jobbade mycket med tempoväxlingar och ändra på formen både hög och låg.

Lördagen ägnade vi åt att sätta staket där stona går... I vinter kommer vi ha lösdrift i den hagen och tror inte de tre brudarna kommer lida där! Stallet ska alltså utökas med några individer ;0)
Fanny red galopp intervaller på åkern med både Dockan och Allman.

Igår hade både jag och Allman en välförtjänt vilodag... Fam F fixade stallet! Jag var bara ute och skrev ett vecko-schema, annars ägnades dagen åt jobb och vänner.

Kram
Mikaela <3


Mitt hus

Här kommer en utlovad bild på mitt hus... :0)
Vill ni se hur de ser ut inne också?!?

Kram
Mikaela <3


Liten blir stor

Imorgon är det dax för lilla Wella och bli stor...
Dockan ska flytta till en annan box och Wella får stå kvar i den jämte Isa där hon förhoppningsvis känner sig trygg.

Så får de bli så ett tag att de går ihop i hagen på dagarna. När sedan Etna kommer så får Dockan gå med henne då delar vi på dem helt.
Men jag tycker det är ett bra sätt att börja med dem i olika boxar och sedan får de gå ihop i hagen på dagarna. Så vi får väl se hur mycket liv de för på natten mellan lör och sön, kanske ska gå och varna grannarna ;0)

Imorgon väntar återigen lite staketsättning, ska rusta upp den hagen som Isa, Dockan och Wella går i. Det behövs bytas ut stolpar och även byta tråd på vissa ställen. Vi har även en hage till att dra tråd i och sätta isolatorer.
Det ska även bli en tredje vinterhage vid stallet men de kanske vi inte hinner imorgon.

Kram
Mikaela


Lägesrapport

Tänkte jag skulle rapporter om läget här och nu...
I tisdags var Fanny och Josefin ute på en skritt tur med hästarna, i mycket dåligt väder. Till och med jag tyckte synd om dem och jag brukar inte vara känslig ;0)
Dockan var dock lite öm och stel i ryggen, tror det var lite träningsvärk sedan passet på åkern och det regniga och kalla vädret gjorde kanske även det sitt till. Så nu mera är det täcke på som gäller för damen ute.

Igår fick båda ett pass med vagnen ute i skogen, jag fokuserade på avbrott och samling.
Dockan var ovillig till att jobba på tygel till och börja med, hon verkade fortfarande lite stel... Men jobbade sedan på bra, hon är ju så härlig när man får henne att jobba på rätt sätt.
Allmans problem är istället att han gärna har bakdelen "efter" sig. Man får verkligen jobba med honom så att han trampar på bakifrån och använder sin energi på rätt sätt. I början förstod han inte riktigt galopp komandot i vagnen (han har ju inte jobbat så mycket o galopp i vagn) men även det sitter mycket bättre nu!

Idag lyser solen från klarblå himmel igen, underbart! Allman och Josefin ska rida galopp intervaller på åkern idag, perfekt höst träning.

Kram
Mikaela <3


Sadelkammaren

Jag har ju lovat er bilder från stall, hus osv... Men jag får be om ursäkt för jag är verkligen dålig på att komma ihåg att ta kort!
Men igår när jag hade kört kom jag på att ni kanske vill se hur de ser ut i sadelkammaren...
Så här kommer två bilder den första står jag i dörren och tar den andra står jag inne i sadelkammaren och fotar ut mot dörren. Så får ni en liten bild. Vad vill ni se mer?!?

Kram
Mikaela <3


Jobb dax

Idag är det dax att jobba igen... Så Josefin och Fanny sköter marktjänsten här hemma. Både Dockan och Allman ska få sig ett skritt pass...

Båda två gick ju rätt tuffa pass på åkern igår så de blir lagom för dem att komma ut o sträcka på sig i skritt en timme idag!
Jag försöker lägga in minst ett skritt pass i veckan för dem. Skritten bygger upp leder och senor väldigt bra plus att den bygger konditionen jätte bra!
För mina hästar som också tävlar körning och då i maratonet har en skritt sträcka som ska övervinnas på ideal tid är det ännu viktigare.

Nä nu är det hög tid att släppa ut hästarna, byta kläder och sedan åka och jobba! Ha en bra dag allihop!

Kram
Mikaela <3


Underbara höst

Har precis kört ett konditions pass med Allman på stubbåkern... Nu väntar ett med Dockan!


Upp och hoppa

Visst kan livet vara konstigt, jag har alltid varit oerhört trött när jag ska upp på morgonen... Men nu när stallet är det första man ska till så går de mycket lättare att hoppa upp.
Jag brukar göra allting klart i stallet direkt på morgonen, så kan man rida och fixa med hästarna på eftermiddagen.

Idag blir det nog dock ett undantag, Josefin kommer i em och vi ska köra både Dockan och Allman... Blir nog ett dressyrpass för båda två! Då är det roligare och göra stallet också tillsammans! Vi ska även försöka hinna klippa dockan, vi får se vad klockan blir och hur svettig hon blir! Prio ett är att köra dem.

Gårdagen blev vilodag för mig och Allman, jag hade mamma och Alvin här hela helgen och sedan kom resten av släkten framåt kvällen. Dockan gick dock ett dressyr pass på banan med Fanny.

Kram
Mikaela <3


Tvåa!!!

Blev en andra plats på 62% för mig och Allman idag... Jag vet att det finns mer och hämta tex kan vi göra mycket bättre halter!
Men i de stora hela är jag nöjd jag har haft honom i lite mer än en månad och vi gör detta resultat efter två dressyr träningar! Jätte kul...

Att det sedan var vi som tog hem titeln i klubbmästerskapet var bara en bonus, vann gjorde nämligen Jenny H med sin fina Satina och hon tävlar för Kalmar.

Bedömningen vi fick på programmet va väldigt positiv så nu är det bara att träna på inför kommande händelser!!!


Snart

Åker vi...


Laddar

Nu har jag krupit ner i sängen, ska strax sova och drömma om Lb programmet som jag och Allman ska starta imorgon...
Klockan kvart i nio åker vi från stallet jag, Jossan o Allman, vi stannar vid ridhuset för att plocka upp Jennifer... Väl i Nässjö möter Elin och Tindra upp, vilket gäng vi blir, kul!!!

Kvällen har verkligen spenderats på bästa sätt, först stallet där jag putsade och packade medan Jossan och Fanny skrittade ut på hästarna... My fixade stallet! Sedan blev Wella och Isa ompysslade...
Efter de blev de varma mackor och te inne hos mig! Vilket gäng vi är, super kul, mindre kul va de att få stryk i Uno men men de bjuder jag på...

Sov gott och håll tummarna för oss imorgon!

Kram
Mikaela <3


Utsikt

Här har ni min utsikt från matbordet... :0)

Kram
Mikaela <3


Nya tag

Nu är det dax och ta nya tag, mitt liv är totalt upp och ner då jag nu mera bor själv...
Men det är tur jag har nära och kära runt omkring mig!!!

Imorgon laddar vi för dressyr-tävling i Nässjö med Allman. Hade egentligen anmält till både lätt b och lätt a, men ringde på morgonen och strök mig ur lätt a klassen då jag känner att fokus just nu inte legat på träning och då är det inte rätt mot Allman!!!
Så nu taggar vi öva program hela dagen...

Kram
Mikaela


Hoppträning

Idag åkte jag o Josefin upp med Allman till lammåsa... Hoppning stod på schemat! Med Jennifer så klart ;0)

Här kommer bildbevis även om det är något suddigt...


Besviken

Just nu är jag väldigt besviken på blogg.se det man skriver går inte att välja fet, kursiv eller understruken text!?! Det syns inte när man gör radbyten eller när man vill lämna en tom rad för nytt stycke... Någon som har samma problem och vet vad man gör åt det!?! Jag kan ju inte ens infoga en bild i mina texter som det är nu... Kram Mikaela <3

Wella Bella Bus

Ja hur går det för Wella nu!?! Hon har läkt fint på baken och just nu känns det som hon är rätt "hel"... I lördags fick hon prova på och vara riktigt stor tjej, stå i stallgången och få en riktig kroppsgenomgång... Borstning, lyfta och kratsa hovar, klippa moikan (dvs där grimman ligger) och även bli av med tofsarna i öronen. Allt detta gjorde vi med störata ro och det var inga som helst problem och stå själv i stallgången. Än så länge så står Wella och Dockan ihop på nätterna men så fort vi får hem den stora spånkärran ska de få flytta isär. Dockans tolerans nivå är inte så stor längre och frågan är hur mycket Wella får äta... Hon har ju inte mamman med solskenshumöret direkt! Något som bekymrar lilla fröken väldigt mycket är vatten, så jag är riktigt glad att det rinner en bäck genom hagen och att hon har lugna trygga Isa som "hag-kompis" det går ju inte att vara rädd för vatten om man ska bli kör-häst! Igår fick hon prova på att gå ut i hagen utan mamma, något hon tog med större ro än mamma själv... Inga som helst problem att vara utan mamma och istället umgås med Isa. Ska försöka komma ihåg att ta kort på både Wella och mitt nya ställe i veckan så ni får lite bilder också. Kram Mikaela <3

Veckoplanering

Här kommer en liten veckoplanering för vecka 41... ALLMAN Måndag: Körtur i skogen, fokus på avbrott och igångsättningar. Mycket konditions tänk med mestadels trav. Tisdag: Vila. Onsdag: Skogstur med Josefin. Torsdag: Bommar och markarbete med Jennifer. Fredag: Skritt i skogen med Josefin. Lördag: Tävling i Nässjö JLFF:s KM i dressyr LB:1 och LA:1. Söndag: Skritt i skogen eller vila. DOCKAN Måndag: Körtur i skogen, mestadels trav och lägga fokus på att få henne och slappna av. Tisdag: Vila Onsdag: Fanny rider. Torsdag: Tömkörning i paddocken, lägga fokus på avsaktningar och igångsättningar och behålla en bra form. Fredag: Fanny rider. Lördag: Vila. Söndag: Körning på ridbanan. Kram Mikaela <3

Dålig uppdatering

Nu har det varit dåligt med uppdateringar på ett tag och det beror på att jag inte har köpt någon dator ännu... Ute i skogen där jag bor finns så mycket annat att göra än att sitta vid datorn så det får vi ta lite längre fram. Blogg.se har ju dock kommit med en "app" till min telfon så jag hoppas att jag ska kunna hålla er uppdaterade därifrån. Helgen spenderades med Allmans ägare, dvs Pia, hennes Mamma och Edith. Vi hade en toppen mysig helg med massa hästsnack! De kom i fredags och då stack vi ut på en körtur med Allman så fort de kom, i Lördags var vi på besök hos Jenny H, Stuteri Yxnavall, där Allman kommer betäcka nästa säsong. Vi fick gott fika och återigen massa prat om hästar och en guidad tur bland Jennys alla fina hästar. Sedan åkte jag, Josefin och Fanny hem för att motionera Dockan vi tänkte köra över på andra sidan vägen och försöka hitta en runda vi hade sett på kartan... Vi hittade den, den var dock betydligt längre än vad vi trodde och vi var ute i två timmar! Det var en väldigt bra och kuperad runda dock var vi på tok för dåligt klädda!!! Kvällen ägnades åt att äta god mat i bra sällskap, även Jennifer kom så nu har hela "Dala-Allman-gänget" träffat det småländska teamet kring honom. I söndags fick vi ner stolpar till ännu en hage, nu ska vi bara dra ut lite sly därifrån och få dit tråden så har vi ännu en hage! Läget hos mig just nu handlar mest om och försöka få ordning på allting och hålla mig flytande på alla sätt och vis men det ska nog gå detta med. Kram Mikaela <3

Klinikbesök

Idag åkte jag och Isa in till kliniken i Vetlanda gör att göra ett ultraljud... Tyvärr var det som vi trodde, dvs negativt! Så nästa år blir det inget föl tyvärr, får väl bli ett nytt försök nästa år eftersom det verkar som hon inte håller för någon ridning.

Idag har jag dock kört både Dockan och Allman, båda fick komma ut på en tur på grusvägarna. De verkade glada över att få jobba båda två, härligt... Det är verkligen balsam för själen.
Jag har även anmält mig och Allman till Jönköpings fjordhästförenings km i dressyr nästa lördag, de ska bli så spännande!

Kram
Mikaela <3


Stängsel, stängsel

Nu är alla stolpar och isolatorer på plats till Allmans nya hage!
Nu ska jag ta en vända till stan och köpa grindhandtag och fjädergrindar. Sen är det bara tråden kvar....

Jag ska försöka dra över tråden nu i eftermiddag så hjälps jag o Josefin åt med de andra två trådarna när hon har slutat jobba... Blir lunch i stan, ska bli så skönt när man kommit iordning.
Är kanske dax att avslöja att jag ska bo där stallet ligger oxå...

Kram
Mikaela <3


Godmorgon

Allman njuter av frukosten i sin nya box...
Har gjort ordning allt i stallet nu på morgonen! Tycker de går riktigt bra, förutom vatten kranen som pajade o vattnet sprutade åt alla håll... Då va ja inte så glad!!!
Nu ska jag och Emma till Ikea och i em får jag jobba med hagarna igen.


Allman klippt

Idag blev Allman delvis av med pälsen... Han har kvar päls på bakdelen, ska ta kort på honom så ni får se! Tyvärr la telefonen av så det blev inga kort idag heller.
Vi har även hämtat vagnarna i bråtåkra, så nu är allt på plats, innan dess var vi på granngården o köpte foder, hinkhållare, uppbindning och en stor hink med hästgodis ;0)

Tyvärr hann vi inte bli klara med Allmans hage idag heller men imorgon ska han få slippa paddock och grushagar! Den första hagen vi gjort är vid stallet sen ska vi göra en till som ligger så han ser sina "brudar" hela tiden... Kommer bara vara en grusväg som skiljer dem åt!

Josefin kom även över en hylla till foder kammaren idag, kommer bli toppen! Vaktmästaren på hennes praktikplats skulle slänga den men vi fick den istället! Jätte bra!
Isa, Dockan och Wella trivs i sin hage, Isa lyckades dock trampa av sig en sko igår så nu får hovslagaren komma igen... :/

Kram
Mikael <3


På plats

Nu börjar vi komma på plats i stallet! Ska försöka komma ihåg och ta lite kort imorgon...
Idag har jag och My lagt vår mesta energi på att sätta staket och för den som aldrig har provat de kan ja säga som så... Det är tveksamt om jag kan lyfta armarna imorgon! Vi har "lagat, stängslat om" en hage till Isa, Dockan och Wella jätte fin och mysig hage. Kuperad och med en rinnande bäck som går igenom den.

Allman fick gå på ridbanan idag, saknas sex, sju stolpar i hans hage och tråd... Hoppas på att få de klart imorgon! Inne i stallet börjar vi få riktigt bra ordning. Ska dock bege mig till Granngården imorgon för att köpa foder och diverse andra saker sen så är det så gott som klart...

Kram
Mikaela <3


Tävling i Tenhult

Idag styrde alltså jag, Jennifer och Allman kosan mot Tenhult för en lokal ponnytävling. Första klassen som de skulle hoppa var en Lätt C (80cm) Jennifer gick banan tillsammans med Johnna som passade på att åka på samma tävling som oss. Båda tyckte banan var en aning rörig och inte så lätt att komma ihåg, tyvärr fick Johnna lägga en volt men red annars en super fin runda på Hero. De hade tjuvstartat med en Lätt D innan som de var nolla i. Jennifer tyckte Allman kändes fin och väl framme även om hon inte fick till markarbetet lika bra som hemma, men inte så konstigt heller med tanke på hur lite de känner varandra. Som start nummer två går de in och sätter en klockren nolla i både grund- och omhoppning att sedan tiden räcker ända till en vinst vågade vi ju knappast tro... Första kvalrundan till SM och en vinst i först klassen de red ihop underbart och Allman verkade så lycklig och stolt även han. Nästa klass var en Lätt B (90 cm) skulle vi lyckas få en nolla till som SM kval!?! Tyvärr föll en bom redan på hinder ett, då Allman hade fokus på vem som gick in och ut på banan istället för att ha full koll på Jennifer och hindret... Killar ;0) Resten av banan flöt jätte bra! Kombinationen där andra hade stora problem hoppade de med lätthet. Både jag och Jennifer tycker det är väldigt synd att hon inte får rida "ponny" nästa år, men vi fokuserar på ridgrenarna de månaderna som är kvar av året så får vi försöka fixa körningen nästa år. Hästarna är nu installerade på nya stället och de verkar faktiskt trivas jätte bra... Kommer bilder och mer inlägg om det imorgon! Kram Mikaela <3

Lätt B, 90cm

Tyvärr föll första bommen, då han hade fokus på hästar som kom in och ut i manegen.
Annars en mycket fin och bra runda! Nya tag och nya tävlingar väntar, kommer längre o utförligare resumé ikväll.

Kram
Mikaela <3


Allman & Jennifer

Ladda om inför Lätt B, 90cm.


Lätt C, 80cm

Nollan satt där!!! Med tanke på hur kort tid ekipaget haft ihop så e vi otroligt glada...

Dessutom räckte de till VINST!!! Wieeee... Bästa Alle mannen...

Kram
Mikaela <3


RSS 2.0