Dressyrpass

Igår snodde vi ihop det riktigt bra till slut... Jag jobbade hade tre timmars rast, hem "klä på" Tim så Elsa kunde ta ut honom i paddocken på ett dressyrpass! Medan jag matade de andra och fixade lite... 

Sen hade jag den "äran" att njuta av ett riktigt fint pass på banan! Det märks att han börjar bli starkare, fokus låg på övergångar igår och han har en helt annan takt och balans nu än innan... Tappar inte sig själv när man byter gångart eller om man gör en ökning eller minskning! 
Det är verkligen kul att se honom så härifrån backen och se hur han jobbar. Man får ju inte samma bild av honom när man sitter på kuskbocken. 

Idag blir de vila och imon fullt ös från morgon till kväll...
Tandläkaren, hämta spån, köra Tim, jobba lite för att avsluta kvällen med massa prat och te hos en av mina högt älskade vänner! Fullt upp men ändå en grymt bra ledig dag!!!
Så de ska vara eller hur?!?

Kram
Mikaela <3

Äppelkalas


 Igår hade vi äppelkalas i hagen... Gott sa Wella! 

Kram
Mikaela <3

Hemma

Nu är jag hemma igen och nu tänker jag hålla mig här ett tag!!! :) 

De två senaste dagarna har varit fulla av sånt jag ÄLSKAR!!! Umgås med familj och vänner... Och förstås kvalitetstid med Tim ute i skogen. Tror vi varit lika lyckliga båda två... 
Skönt att känna så, tyvärr får vi inte till någon körning i veckan, då Jossan jobbar tok mycket och jag också hela helgen. 
Men den som väntar på något gott, får helt enkelt ta de nästa vecka.

Nästa vecka blir det även en del klippning utav hästar, Tim ska klippas och så en av Elsas hästar!
Har du en häst som behöver klippas klipper jag gärna den. 
Har stor erfarenhet av klippning då jag gjorde de mycket när jag jobbade som hästskötare. 700kr för helklippning, 550 utan huvud och ben och 400 för spår eller filtklippning. 
Bara hör av er så löser vi detta!!!

Skickar med en bild på en nyklippt Allman från förra året!


Kram
Mikaela <3

Hemresa

Idag är det dax att lämna sol och bad och fara hemåt... Ärligt talat gör de inget! Älskar mitt liv hemma... Borta bra hemma bäst!!!

Imon blir de massa stall pyssel och så ska jag ta mig en riktig galopp runda med Tim... Livskvalité för mig! 
Än är ju tjejerna ute, får ta mig en funderare på när vi ska plocka in dem också... Och så står lite ensilage och spån hämtning på schemat! Måste ju börja "boa" in mig inför riktig höst och vinter! 
Även om det just nu vid en stekhet pool känns väldigt avlägset! 

Kram 
Mikaela <3Stallplats

Första november kommer det finnas en stallplats i mitt stall. 
Eddan ska flytta "hem" tyvärr... Har trivts super med både henne och Jennie men jag förstår absolut beslutet att hon vill ha sina hästar i samma stall! 
Och Wella kommer nog sakna sin BFF för de har verkligen haft super kul ihop de där två...

Så därför blir de en box ledig, skulle jätte gärna se att det blir en unghäst, då den skulle kunna gå med min/mina och leka och busa! 
Hästarna får va ute mycket i bra hagar, jag sköter in och ut släpp när jag är hemma (vilket jag oftast är)! 
Kan behöva hjälp om jag är borta, jobbar eller tävlar, men det planerar vi i så fall tillsammans! 
Jätte fina ridvägar och upplyst paddock finns, har du ett intresse för körning är det ett stort plus!
Jag kan hjälpa till med mockning osv om det behövs... 

Uppvärmd sadelkammare, spån och hö går att köpa av mig! Priset kommer vi överens om tillsammans beroende på hur "mycket eller lite" hjälp du vill ha med skötsel osv. av mig! 

Stallet är litet, fyra boxar varav de andra tre är mina hästars, två tvårs ston och en godkänd hingst. Han är mycket snäll och lätt att hantera!
De ligger ungefär 8km från Vetlanda mot Nye! 

Välkomna att höra av er om det låter intressant!!! :))

Kram
Mikaela <3

Rastlös

Nu börjar rastlösheten krypa på mig!!! Tur jag har mina aktiva mornar här nere... Går, springer eller simmar! Tre böcker har de också blivit och förstås där emellan en hel massa jobb! 
Tänk va "konstig" man kan va... Hemma kan man verkligen längta efter att ta de lugnt, sen när man väl kan/får de... Då kliar de i hela kroppen när man sitter still!

Längtar efter mina djur där hemma me, tror vi ska ta tag i Wellas inkörning nu när de får komma in på nätterna! Spännande!!! Då får ni följa med på den resan! Framåt jul är det Fortunas tur så i höst/vinter händer de mycket spännande.

Skickar med en bild från lite terass häng här nere! 

Kram
Mikaela <3Läsvärt

Kära läsare... Vad vill ni läsa om, har ni ngt särskilt ni vill att jag ska skriva om?!? Eller reflektera över... 

Nu har ni chansen, när jag inte är hemma och skriver om allt de "vardagliga" ;0) 

Kram
Mikaela <3

Beslut

Dessa beslut gällande hästar kan ibland driva mig till vansinne och ge mig början på gråa hår... 
Jag har velat, ältat och ändrat mig 1000 gånger angående om vi (jag, Jossan och Tim) skulle tävla i Åstorp eller inte! 

Nu har jag till 99% bestämt mig för att vi sparar på körtävlingarna till nästa år! Har även angående detta hört ung 100 olika åsikter... Visst jag får börja om i LB och visst hade de varit skönt att "veta" vad jag ska träna på i höst och han behöver rutin på att komma ut, vara borta osv! Jag vet de...

Men och andra sidan kommer allt detta gå galant med rutin så då ger vi honom de först, de är ibland lätt att glömma att han bara är körd sen i februari! 
Han uppför sig ibland lite väl spralligt i vagnen och de är främst dessa "tonårs" fasoner vi måste få bort, när de är borta kommer de inte vara några som helst problem att starta denna häst i någonting! 
De kanske inte är några problem nu heller men bättre att ge honom de bästa förutsättningar man kan!

Så rutin att vara borta tänkte jag lägga på Elsa, blir både hopp och dressyr tävlingar under hösten! Vi ska åka till Axel i okt tänkte då försöka komma iväg på våran första maraton träning... I nov blir de träning inne för en holländsk tränare! Så nog ska vi göra allt för att nästa säsong ska bli super... 
Men nu backar vi ett steg istället för att ta ett stort framåt och trilla bak en himla massa steg igen... 

Om jag gör rätt återstår att se ;) eller nä de får vi ju aldrig veta! Man kan bara hoppas att slutresultatet blir de man vill... 

Kram
Mikaela <3

4 människor

Måste säga att jag har OTROLIG tur som har fyra fantastiskt fina människor i mitt liv!!! Utan dem skulle inte mitt häst liv gå ihop, särskilt inte den senaste tiden när jag har varit borta två av tre veckor...

Vi börjar med klippan i mitt liv, Jossan, vad skulle jag göra utan henne?!? Kan säga som så här att utan henne hade inte Tim varit en sån körhäst som han är... 
Hon är alltid med och vi behöver bara titta på varandra för att veta vad den andra tänker!!! Hon är även guld när det gäller inkörningar... Vi känner varandra utan och innan, vi har vårt system och jobbar bra utefter de båda två och framförallt är hon en otroligt fin vän som jag litar på till 100%... Hon kan och vet allt om hästarna minst lika bra som jag själv! 

Sedan har vi mamma, som bor i huset, fixar stallet, matar och släpper ut och in hästar... De är tur att livet på landet väger upp för hon "älskar" väl inte alltid mina hästar! Även om hon och Tim börjar komma riktigt bra överens... 
Han fick ju till och med en rykt sist jag va borta! Mamma är egentligen lite rädd för hästar, men ställer väl upp just för att hon är min MAMMA!!!

Amanda "granntjejen" som dök upp för åtta, nio månader sedan... De va väl slumpen som gjorde att ja fick veta att hon va intresserad av hästar! Första ridturen slutade med markkänning av Alle, trodde aldrig mer hon skulle komma tillbaka :p men de gjorde hon... Amanda är en tuff tjej som rider precis som man vill, till 99% är hästarna svettiga om man har bett om de! Hon är tuff och orädd perfekt för Tim även om Alle väl egentligen låg/ligger henne närmre hjärtat.

Nyast i "gänget" är Tilde! En jobbarkompis dotter, tanken är väl här att jag ska ha en ny "tävlings tjej" så småningom... Hon är oerhört duktig och noggrann, vill alltid göra rätt och framför allt göra de som är bäst för hästarna. 
De som jag gillar allra bäst hos henne och som ja märkte tidigt är att hon är lugn, även om "situationen" kan bli stimmig så är det inte massa ryck och skrik utan hon är alltid lugn mot hästarna... Oerhört viktigt i mina ögon!!!

Så tack ni fyra att ni finns i mitt och hästarnas liv och glöm aldrig att den dagen "mina" hästar tar pris eller är placerade har ni minst lika stor del i de som jag... 
För utan er hade inte mitt liv med hästarna varit möjligt, i alla fall inte på samma nivå!!! 

Ni är guld värda, tack!!!

Kram
Mikaela <3


Teneriffa

Så då var man på resande fot igen! Både skönt och vemodigt... Ser fram emot sol och värme! Men de känns lite tråkigt att lämna Tim igen...

Men han får en lugn vecka igen så får vi kämpa på när jag är hemma igen! 
Veckan som har varit har han jobbat på ganska hårt, vi körde ons fre och lör. I lördags va han så där jätte fin, pigg och lyssnade jätte bra! 
Sådan dagar man får ta med sig och leva på, när allt stämmer.
I söndags va Elsa här och trimmade honom på banan! Från början ville han inte ställa igenom i höger varm men efter lite påminnelser om hur man gör och jobbar, va han mjuk som smör! De e så kul att se att de tar kortare tid för varje gång att få honom dit! 

Nä nu ska ja vila lite, snart framme i Malmö, flyget går från Köpenhamn! Vi har Wi-Fi på hotellet så jag kommer nog skriva lite inlägg här under veckan!!!

Kram
Mikaela <3

Vilken helg

Vilken helg det har varit, haft Grönkullas två tre års ston här! Bästa Linda har varit på besök och så hann vi med ett besök på Stuteri Kry också!

Gårdags eftermiddagen tillbringade jag med att lyfta bommar! 
Jag hjälpte till på fjordingarnas alldeles egna tre års test. Oerhört kul att få chansen att se allt från de hållet, lärorikt och inspirerande inför nästa år... Att sedan domaren delade med sig av sina tankar och funderingar förhöjde ju dagen ytterligare! 
Årets gångartstalang blev Björkhems Classica och stora fina valacken Myklus blev hopptalang!!! 
Alla hästar visades väl och det jag blev mest "imponerad" av va att ingen störde hästarna när de väl hoppade, kan uppleva att många annars driver då också och att hästarna mest blir stressade över detta! 
Min klara favorit var Grönkulla gängets fina Safine, vilken lite rally räka, världens härligaste uttryck och med ett självförtroende som sa jag klarar allt!!! Den kommer någon eller några människor ha otroligt roligt med! Skickar med en fin bild på henne och Elin, kolla in den snygga västen också från Lickhammer Collection!Så tack fjord familjen för ännu en otroligt härlig helg! De finns ju de människor man önskar att man hade tid att umgås mer med... Som Anette och jag sa när vi sa hej då, man borde ta en "mys-helg" och bara prata!!!

Kram
Mikaela <3Topp två

Elva blev tvåa på 42 poäng...

RIKSETTA Malexia, från Stall TeMa! 43 poäng... Stort grattis!!! 

Kram
Mikaela <3Topp 4a

Topp 4a i tre års ringen är Malexia, Vinna, Björkhems Classica och Elva! Vem vinner?!?

Kram
Mikaela <3

God morgon

Att man kan bli så trött av att "bara" titta på hästar, vi somnade helt utslagna klockan halv elva!!! 
Då efter ett jätte trevligt besök hos Stuteri Kry! Fick titta på deras fila hästar och blev bjudna på jätte god mat!

Innan dess va vi och fotade fina Fricco som gick årgångs etta! Helt borta kan ja ju inte vara i mitt häst tänk då ja direkt sa att detta va den finaste hästen.

Nu är det ny dag och dags för tre åringarna att inta ringen! Jag håller er uppdaterad...

Kram
Mikaela <3

Årgångsetta

Fricco... Favoriten!!! Årgångsetta och till salu jobbigt läge... 

Kram
Mikaela <3Ring

Arne, Efin, Fricco, Rigor Frö, Flurry, Uddas Fenomen och Rubins Diego! 

Final ringen...

Kram
Mikaela <3

Paketöppning

Så nu är det dax för 2 års hingstarna att få sin kritik... Det är ju som paket öppning på julafton!

Lordi blev fick 41 poäng Hjorthöjs Procent blev inte godkänd men gjorde ett excellent bruksprov med 49 poäng!!! Hoppas nu han kommer ut på tävlingsbanorna!!! 

Kram
Mikaela <3På plats

Sitter och tittar på lösgalopp just nu!!! :) Är inte jätte imponerad än men det är ju många kvar...
Favoriten än så länge är Fricco från Karin Bondesson! En hingst med ett härligt uttryck och bra tryck från 


marken!

Kram 
Mikaela <3

Tjuvkik

Vi var inne och kikade på hingstarna i boxarna ikväll... Inte alla som kommit men de flesta! 
Ingen direkt som föll mig i smaken, får väl se hur de rör sig imon! De är ju ändå bland de viktigaste för "mig"!

Fick hjälp av Elin och Linda och köra Tim plus att ja fick me mig hela Grönkulla ligan och titta på fina Fortuna!!! Längtar till nästa år...

Kram
Mikaela <3

Håll koll


Ni får hålla utkik här, under helgen så ska jag försöka lägga ut både bilder och lite text om vad som händer på hongstpremieringen i vetlanda... 
Dålig koll på vilka som kommer så jag ska inte försöka mig på att gissa några vinnare eller så! 
Men ändå hålla er som inte är "här" lite uppdaterade!

Kommer två fina treårs ston från Grönkulla hit imon, de ska övernatta på pensionat Salvaryd! Får inte äran att inhysa deras "tvåfotingar" men Linda kommer hit... En kär vän som jag inte träffat på länge!!! 

Lägger ut en bild på den finaste fjord hingsten (i alla fall i mina ögon!!!)

Kram
Mikaela <3

Ner till sjön

Igår gav vi oss iväg ner till sjön med Tim, har aldrig kört där innan dels för att det är mycket "runt omkring" och dels för att den är ganska backig och "tung" har inte tyckt han varit redo för de...  
Men igår bestämde vi oss för att han va redo, har laddat ner en app där man kan få kilometer tider osv, hade tänkt använda mig av denna då det är kul att se när de går framåt, de glömde jag så klart! 
Han skötte sig i alla fall utmärkt med kossor och bilar! Inga konstigheter här inte. Märktes dock att backarna hade tagit rejält då han va ganska trött när vi började närma oss hemmet!

Men nu är det bara och träna på, ska han va redo för körtävlingarna nästa säsong måste flåset förbättras oerhört!!! Har dock ännu inte bestämt om han ska få debutera i Åstorp i år eller om vi sparar de till nästa år... Återstår att se! 
På lördag tar vi nog en sväng ner till sjön igen, idag blir det ett dressyr pass och i tisdags blev de tömkörning... Denna veckan blir rätt intensiv efter som jag är borta igen nästa vecka! 

Kram
Mikaela <3Breda

Tänkte ni skulle få en insyn i hur tävlings platsen såg ut! 

Kram
Mikaela <3


Hemma igen

Nu är jag hemma igen, andra tvätt maskinen är på och allt är upp packat! Egentligen hade jag verkligen velat köra eller rida idag men en "olycka" på väg hem sätter nog stopp för detta...
Hade tummen ivägen när dörren mellan bodelen och hästdelen blåste igen!!! 
Pang sa de och tummen har nu antagit en väldigt stor form och en blå lila ton så i ett blåsigt väder med en förmodat väldigt pigg hingst känns de direkt olämpligt... Tyvärr!!! 

Motivationen är på topp och jag har ett nytt mål att kämpa mot, tänk att en dag själv få köra tävlingen i Breda!
Underbart fin tävlingsplats och mycket folk som va där och tittade! Ska knåpa ihop ett bildkollage till er så ni får se... Är som sagt glad och stolt att jag får denna chansen att vara med och se och lära! Dessutom va de ju extra kul att få göra de med en "ponnykusk-kollega", även om vi rätt många gånger under helgen fick höra att vi inte körde riktiga hästar ;0) 

Kommer ett mer ingående inlägg när de är lättare att hålla ögonen öppna och när man kan använda tummen.

Kram
Mikaela <4

Underbara Holland!

Tänk att detta land alltid gör mig så glad!!! Tim och jag ska åka hit två månader och träna någon gång i framtiden...

Vi e framme, hästarna igenom besiktning och jag och Johanna har de toppen i stallet!
Kul att få göra detta med en ponnykusk som också vill komma långt... :)) motiverande och inspirerande till tusen!!!
Även om gliringarna i svenska "teamet" är många att vi borde köra RIKTIGA hästar så trivs vi!
Johanna "fuskar" ju dock lite och köra stora också... Hur eller hur så har vi de toppen! Tävlingarna börjar för oss på fredag... Håll tummarna gott folk!!!

Kram
Mikaela <3


Söderut

Så nu är vi på väg söderut! Passerar strax Lund, vidare mot Rödby färjan och sen mot Holland och Breda!
Ska bli så otroligt kul och inspirerande!!! Och ja, jag har ju en otrolig förkärlek för Holland så de gör ju inte saken sämre... Hoppas på att hinna träffa lite vänner också!!! :D

Så håll nu tummarna kära vänner så rapporterar jag om det finns internet!!!

Kram
Mikaela <3


Dressyrtävling

Igår va det dax för Tims debut på lokal ponny dressyr! Vi åkte till Grankärr strax utanför Gränna.

Än så länge är han inte stark nog att gå två klasser så vi hade valt att anmäla honom till en LB:1.

De hade fått start tid 09.50 och vi va där vid nio tiden, perfekt tajming då han än så länge inte kräver så lång framridning. Men det var en pigg och glad gosse som började med att bjuda på en serie bocksprång när Elsa kom upp till de andra i paddocken, så då blev det istället så att man fick värma upp i ridhuset... Där det inte var fullt lika mycket ponnyer....
Skönt i alla fall att ha en hingst som är lugn och trevlig borta, inte massa skrik och fasoner utan uppför sig prickfritt!!!

Väl inne på banan va Mr Tim lite misstänksam mot blommor o staket men när han väl fått gå förbi dem insåg han att de inte va så farliga.
Jag som stod vid sidan av tyckte programmet såg fint ut, visst "dyker" han lite i travprogrammet än (beror ju på att han inte är stark nog). Men galoppen och skritten va riktigt bra!

Dock får de dåligt betalt vilket både jag och Elsa tycker 58% och ingen större skillnad på det som är "bra" och "dåligt" även om kommentarerna är bra... Dvs han får en sexa även om kommentaren är väldigt positiv samma sak om kommentaren är negativ, tycker att man ska använda skalan lite mer i dessa fall och lyfta fram de som är bra eller dåligt!

Men men vi är otroligt glada och nöjda över hästen, han skötte sig strålande och det var många som kommenterade att han va fin!
Han har potential de vet vi, de handlar än så länge om styrkan och den blir bättre för varje dag!

Det är verkligen en stor fördel att ha en så rutinerad och duktig tjej som Elsa i sadeln på honom, kunde inte varit mer nöjd och glad över detta upplägg!
Nästa tävling blir 12-13 oktober vi ska bara komma fram till vad Allround ponnyn ska gå för gren... Finns ju en körtävling den helgen också ;0)

Kram
Mikaela <3


RSS 2.0