Zangersheide

Kram
Mikaela <3


Andra dagen

Idag gjorde verkligen Kim och Tristan en super runda. Han va verkligen jätte fin, rund och hög... Tyvärr blev det ett litet missförstånd till näst sista hindret och bommen föll...
Ibland är inte denna sporten rättvis de hade förtjänat en nolla på hinder. Ett fel för tid blev det också, inte mycket att göra åt i detta land!

Det är riktigt kul att se alla dessa fina hästar och ryttare även om jag själv inte hoppar så är det inspirerande. Kan bara säga att ni som rider osv åk hit istället för Falsterbo, Scandinavium eller Globen.
Mest för att se all bra ridning men även för att känna atmosfären!

Nu blir de duschen och sedan ladda om för en toppen kväll!!!
Kommer ett "bildinlägg" senare.

Kram
Mikaela <3


Första dagen...

Får börja med att be om ursäkt för den sena uppdateringen... Men har inte haft tillgång till nät så här innan!
Nu e vi på hotellet, blir en tidig kväll idag eftersom även morgonen imon blir tidig! Då har de start nummer 64.

Idag hade de två nerslag, båda kom av att han blev lite lång!
Här är det ju tekniskt betydligt svårare än i Sverige plus att tiderna alltid är snålt mätta, av de första fem hade fyra tidsfel i första fasen... De säger ju en del! Hindrena kommer också fortare och på svårare linjer... Rundan var annars jätte fin och man behöver verkligen inte skämmas när den hästen är på banan!

Imon ska vi ta oss tid att handla lite och försöka titta lite mer på de andra klasserna, på kvällen väntar fölaktion, vem vet vad som följer med oss hem?!? Jag har ju redan tittat på en del ;0)

Kram
Mikaela <3


Vet check

Nu är Tristan och hela teamet på plats... Idag har vi installerat oss, i stall, på området och sist vi på vårt hotell!

Kim trimmade lite på eftermiddagen och han såg fin och avslappnad ut!!! Även vet checken gick bra... Så han fick en OK stämpel på rumpan ;0)
Så nu är det bara till att hålla tummarna imon, start nummer 206 är vårt och det börjar kvart i åtta...

Nu ropar kudden på mig!!! Godnatt sov gott...

Kram
Mikaela <3


Mot Zangersheide

Idag är det dax för avfärd mot Zangersheide... Lite trimmning och sedan vet. check!!!

Håll nu tummarna för oss!

Kram
Mikaela <3


Fantastisk födelsedag

Jag har verkligen haft en toppen födelsedag!!! Firat den med båda mina allra bästa vänner och deras nära, toppen helt enkelt.

Sen att det blev ännu bättre med ett kärt återseende... Älskade, fina Coccos och så fick jag äran att träffa hennes lilla fina fölunge Sune gjorde det bara ännu lite bättre! :0)

Kram
Mikaela <3


Underbara Holland

Tristan fick ett joggning pass idag på förmiddagen annars har vi mest umgåtts, tittat på hästar, varit och handlat och haft veterinären på besök.

Tänk vad mycket de kan och gör med hästarna här nere. Idag gjorde de "EKG" på en häst och kollade luftvägarna under ridning på en annan. Allt var ok med båda dessa hästarna, vilket var skönt, det var dock väldigt intressant att se hur de gjorde.

Tristan själv har laddat i hagen hela eftermiddagen och verkar vara i fin form och på bra humör!
Återkommer med ett inlägg ikväll...
En bild säger mer än 1000 ord sägs det så jag skickar med fyra!

Kram
Mikaela <3


Glömde bilden

Kram
Mikaela <3


På plats

Nu är vi på plats i Holland, började med lite stall häng...
Trisse blev ompysslad efter konstens alla regler efter att ha varit ute i hagen! Idag hade de varit i Asten och hoppat vatten, detta hade ju gänget klarat utan större problem fick vi höra, vi som missade detta!

Ikväll har vi ätit på Pesos, något både Kim och jag har varit oerhört laddade för, vår favorit restutang när vi bodde här nere...
Men får väl säga som så här besvikelsen va stor de va inte alls det samma och inte heller lila gott! Får hoppas på bättre tur imon!

Skickar med en bild på "radar-paret" Johan kollar starttider?!? Kim vägbeskrivning?!? Eller vad tror ni...

Kram
Mikaela <3


Ursäkta...

Jag får be om ursäkt för att jag inte besvarat kommentarerna ni har skrivit... Men får skylla på tiden och nu är de flesta inlägg besvarade så kika in där ni vet med er att ni kommenterat så har ni fått svar...

Och jag LOVAR jag ska bättra mig!!!

Kram
Mikaela <3


Holland

Snart är det dax att åka flygplan igen... Åker till Holland idag, två dagar hos Erika sen åker vi vidare till Zangersheide och unghäst VM! Ni får hålla tummarna för "Trisse" och Kim! Jag ska försöka uppdatera så mycket som möjligt här på bloggen, så ni vet vad som händer!

Igår vilade Alle, idag blev det en kall körtur på morgonkvisten. Jag har även bestämt mig för att inte köra tävlingen i Åstorp i oktober.
Känner att det har varit så mycket det sista, knappt varit hemma något och nu känns det som det får bli fokus på hus och jobb ett tag!
Har en tanke på att eventuellt åka ner och köra "Gåsaracet" vi får se... Det lockar inte när klasserna är ihopslagna heller, tyvärr! Bättre att lägga pengarna på lite mer träning så vi är förberedda för nästa år. Båda mina hästar är kavlade till Msv och det var målet med denna säsongen.

Kram
Mikaela <3


Regn och rusk

Här har vi haft två dagar utav konstant regn!!! De har inte varit så att man har haft jätte stor lust att sticka ut näsan...
Igår red Jennifer Alle upp i Lammåsa, blev lite hoppning inte så högt utan mer fokus på rätt antal språng mellan hindren och att hitta rätt avsprångs punkt. Han har ju inte hoppat något sen SM, men det är väldigt kul att Jennifer hela tiden tycker att han blir bättre och bättre... Nu fick vi i läxa att galoppera mer, han är bra i galoppen men han behöver få lite mer tryck i bakbenen.

Så idag tog vi Jennifer på orden och körde Skurebo med mycket galopp!!! Det är så kul att köra en runda på 1,8mil och känna att hästen är lika pigg när man är på väg hem!
Dock blev vi väldigt blöta så de blev första gången som Alle fick gå med täcke under körturen, ett säkert höst tecken med andra ord! Både positivt och negativt...
Jag gillar hösten med hög och klar luft tycker även om när man kan "gosa" ner sig inne under filten och tända massa ljus...
Det som är mest negativt är väl just detta regnande och mörkret! Man hinner ju inte lika mycket då!

Kram
Mikaela <3


Häslopedagogik

Skulle ju berättat för er om nyheten i mitt liv igår kväll... Men får väl skylla på att jag var tvungen att packa för nästa vecka utomlands så jag glömde helt enkelt bort det!

Igår började jag plugga hälsopedagogik, verkar vara en jätte spännande och intressant kurs. Ska faktiskt bli riktigt kul att läsa något igen. Varannan torsdag eftermiddag blir det plugg för min del nu...

Kram
Mikaela <3


Jogg i skogen

Idag blev det lite lätt jogg i skogen framför vagnen... Alle var pigg och glad, något som alltid är skönt att känna efter tävling, jag tycker det är a och o att hästarna utför det vi ber om med glädje! För då får man dem att hela tiden vilja jobba mer med oss... Allting är egentligen som ett hjul, gör de sakerna med glädje vill de göra mer osv så rullar de på så! Så magin är att behålla deras glädje och viljan att jobba...

En annan viktig byggsten i jobbet med mina hästar är variation, de går högst sällan mer än max två dagar i rad på banan... Jag blandar skogsturer med klättring och även jobb ute i terrängen detta får dem att tänka hela tiden.
Imon varierar vi oss så i den milda grad att vi åker upp till Lammåsa och hoppar lite. Den 27 okt är det nämligen lokal ponnyhoppning i Vetlanda, då ska de försöka fixa SM kval...

Lill-skruttan Wella blir bättre och bättre... Knappt halt alls på rakt spår och bara lite på böjt! Jag tror att hon har vrickat sig i kotan och hade förmodligen precis gjort det när ja hittade henne. Då fanns ju ingen direkt värme eller svullnad nu har hon dock varit lite varm på kotan.

Kommer en spännande nyhet gällande mig själv ikväll, kan ni gissa?!? :p

Kram
Mikaela <3


Medelsvår

Nu är ju Alle kvalad till Msv körning, debuten blir i Åstorp i oktober eller nästa år...
Allaman har ju placeringar i Msv hoppning också, jag tror inte det är så många ponnyer som gått på den nivån i två olika grenar?!?

Riktigt kul är det i alla fall och han har verkligen bevisat att han gör sig förtjänt att titeln "Allround"häst!

Kram
Mikaela <3


Halta Lotta

Idag på morgonen möttes jag av en halt Wella i hagen...
Hon får stå inne inatt så får vi se om det blir bättre eller sämre. Alltid svårt när de unga hästarna är skadade och man inte hittar en direkt förklaring...
Det är ju inte så att man behandlar dem på samma sätt som man gör med tävlingshästarna! Nu menar jag ju behandlar som i att spruta dem osv, självklart tar jag ju lika väl hand om dem...

Jag hittar ingen svullnad eller värme någonstans, ibland vore det betydligt lättare om de kunde prata.

Dockan och Alle har vilat två dagar nu, imon blir det en skritt tur!

Kram
Mikaela <3


Sammanslagna klasser

På flyinge i helgen var vi sammanslagna klasser... Dvs stor hästar, kallblod och ponnyer mixade i en ända salig röra ;0)

Jag trodde först de skulle dela oss i resultat listorna sedan men fick till mig att de skulle vara så. Trots olika tempon osv tycker jag det blir svårt för ponnyerna att hävda sig?!? Då fick jag till mig att ponnyerna oftast är mer vändbara... Jo visst så kan det ju vara...
Men med en ponny ligger du ju oftast ett steg efter halvbloden redan i dressyren.

Sedan kan man ju ta detta med championats poäng... Hur gör vi med de?!? Det finns inte längre något för ponnyer och hästar utan allt blir samma... För om vi inte varit sammanslagna nu, hade jag ju vunnit med Alle, hade endast en stor häst framför mig... Och Dockan hade varit trea, tror endast det var två ponnyer före mig totalt med henne och vi va så många ponnyer att det räckt till tre pris! Så jämfört med de andra klasserna jag kört detta året var de ju inte rättvist...

Jag är ytterst tveksam till detta... Tror det kommer minska ponny ekipagen drastiskt!!! För om jag förstod det hela rätt var det förslag på att det skulle bli så här?!?
Pratade även med en domare om detta och dressyren hade upplevts svårare att bedöma med blandade ekipage... Och det kan jag förstå, hur bedmömer man en shettis och ett flasight halvblod på samma sätt?!? Går det ens...

Nästa fråga jag ställer mig är, varför?!? Det är ju inte så här internationellt?!? Eller är de på förslag där också...

Bara mina tankar och funderingar, vad säger mina kör"kollegor"?!?

Kram
Mikaela <3


Flyinge dag 2

Maratondag... Och jag får väl erkänna att jag va rätt nervös, inte för hästarna eller för banan utan för mig själv. Två felkörningar har satt sig på hjärnan!!!

Alle var först ut och vi hade redan innan bestämt oss för att ta de lugnt med båda hästarna. Sträckorna var inga som helst problem med honom han tågar på i vanlig fin stil trots den stundtals djupa sanden...
Väl inne i hinder delen hade jag en häst som var med mig fint och vi tog de mesta i trav, för idag skulle bokstäverna passeras i rätt ordning!!!

Sen var de bara att byta häst, dricka och äta lite lätt!!! Även planen med Dockan var ju att ta de lugnt, så vi inte skulle få massa stopp i hindrena som vi fick i Vaggeryd! Så vi travade runt lugnt och fint... Det kändes faktiskt som hon var med mig riktigt fint! I sista hindret var hon riktigt fin och fick faktiskt "lov" att galoppera en hel del.

Alle var tvåa i maratonet och blev även tvåa totalt!!! Riktigt kul, känns som han har bevisat att han är redo att gå Msv dessutom tror jag nog att han är den ända fjordingen mig veterligen som varit kvalad att gå Msv i två olika grenar?!? Hoppningen har han ju gjort och körningen kommer han göra antigen i Åstorp eller nästa år!

Dockan blev tia i sin klass, super bra gjort med tanke på ihopslagningen med hästar och konkurrens nivån på de tävlande! Kommer ett inlägg om detta senare...

Kram
Mikaela <3


Flyinge dag 1

Då har vi rott iland första dagen och allt har verkligen gått super!

Vi åkte första vändan med bara Dockan jag kan bara säga GULD stjärna till henne... Så fin!!! Har just tittat på filmen och det ser faktiskt väldigt bra ut också, så roligt när man kämpar och sliter och verkligen känner att det man själv gör lönar sig! 54stp i vår andra Msv start, totalt är vi 24 i klassen vi hamnade på 10e plats då är det även stora hästar i min klass tror "bara" ja hade tre ponnyer före mig...
I precisionen var hon nolla, även där fin även om hon stundtals kan bli lite väl het!

Sedan lastade vi henne för att åka hem och hämta Alle, visst blev de lite åkande men på detta vis slapp de stå på transporten hela dagen! Dockan fick till och med gå ut i hagen sen... Underbart!

Alle gjorde även han en bra dressyr, 56stp han var nästan för "lydig" räckte med att jag tänkte en sak så gjorde han det och då nästan för mycket!
I precisionen va han super fin och återigen nolla, jag tyckte inte jag körde jätte fort så döm om min förvåning när vi vann och dessutom med 19sek tillgodo till tvåan... Jag som körde "sakta" ;0)

Skickar med en bild på gos i Grönkulla flocken!
Har verkligen en toppen helg med ett toppen gäng. Vilka man har runt omkring sig sånna här dagar är verkligen viktigt och jag är så glad för mitt Team, behövs inte mycket prat utan alla vet vad som ska och behöver göras.

Kram
Mikaela <3


Hotell Grönkulla

Så då har både vi och hästarna checkat in på hotell Grönkulla, komforten är hög... Men servicen lite dålig, då kusken själv får hoppa upp klockan halv sex för att fodra ;0)
Resan ner gick bra, stannade och mötte upp Grönkulla gänget vid huseby, för lite prat och nyckel byte!!! Smidigt med husvakt för båda parter, då de bor hos mig och jag hos dem!

Alle och Dockan har fått en kvälls promenad och lite lätt joggning på grusvägen, båda super pigga och lätta i steget!
Imon går Dockan ut först tio i tio, Alle kvart i tre. Så Alle får stanna "hemma" så åker vi och byter hästar slipper de stå i transporten hela dagen...
Etna är även hon här, hon och hennes kusk ska göra debut i Lätt A ska bli riktigt spännande att se dem...

Håll nu tummar och tår för oss imon!

Kram
Mikaela <3


Klippning

Ja min "klipp" stund blev inte som jag tänkt... Halva Alle gick bra sen dog maskinen!!! Skrutt och skit... Så en sida klippt en oklippt!
Tur i oturen att fam F har en klipp maskin så imon blir de lite stressigare än det var tänkt för helt plötsligt ska jag klippa en halv häst oxå.

Men men i värsta fall får jag putsa selen i Skåne imon kväll. Allt ordnar sig ju för det mesta...

Kram
Mikaela <3


Rutiner

Tänk vad fort man kommer in i allting igen... Igår körde jag båda hästarna, zapp zapp, fixade stallet, in, äta lite och så sova!

Vi har haft en fantastisk vecka, solat, badat, bott fint och upplevt kultur och äventyr!!!
Forsränning... Ska jag sluta med hästar ska jag börja med de istället ;0)
Va en grymt rolig och häftig upplevelse som jag varmt kan rekommendera!!! Sen att vi var ett toppen gäng med en jätte bra ledare gjorde nog sitt till också... Blev även en del shopping och strosande i deras gamla stads delar med bland annat en amfiteater och ett gammalt tempel!
Är det något jag är besviken på så är det maten, hittade inget som va så där wow liksom!

Nähä, nu är det dax att göra lite nytta igen, hänga tvätt och pyssla lite innan det blir klippning av Alle!
Kommer före och efter bild sen, håll utkik ;0)

Kram
Mikaela <3


Hemma igen

Nu är vi hemma igen... Vi har haft en fantastisk vecka!!! Skriver ett längre inlägg ikväll... Ska köra båda hästarna nu, underbart och saknat!!!

Kram
Mikaela <3


Ett år av glädje och lycka

Ibland kan jag tro att ödet har saker i beredskap för varje enskild människa... Jag tror Allman var mitt öde förra året, jag var så nere för att Andreas och jag skulle dela på oss... Mitt i allt de åkte jag och Elin till Dalarna för att titta på honom, kärlek vid första ögonkastet, så fort jag la handen på honom kände jag att han skulle med hem!!!

Jag är så glad att jag åkte dit, det har varit ett år fullt av glädje, lycka och prestationer jag knappt kunnat drömma om!
Vinsten i första hopp klassen tillsammans med Jennifer, glädjen på Berg när man gör en strålande precisions runda och för att inte tala om den glädjen han gav oss när vi vann allround SM:et!!!

Men även vardagen med Alle är toppen, han är alltid positiv plus att det känns som vi har ett band mellan oss som jag aldrig tidigare upplevt med en häst... Kommer jag hem eller ut så kommer han alltid fram för att hälsa eller prata! Han är alltid där jag är...
Tacksamhet och ödmjukhet är vad jag känner både mot denna fantastiska häst men även till "Dala-gänget" som låter mig förvalta honom!!!
Så nu hoppas vi på ett minst lika framgångsrikt och friskt år till...

Kram
Mikaela <3


Hemma igen

Vi var faktiskt framme i tid med tåget i lördags, skönt, då sj på senaste tiden inte alltid lyckats med de!
Igår körde jag dressyr med båda hästarna, först fick de sig en skritt tur på 20 minuter och sedan blev de körning på banan.
Båda var väldigt fina och lösgjorda och det bådar ju gott inför flyinge om två veckor!

Idag ska båda två få komma ut i skogen och så ska jag försöka få bukt med gräsmattan hemma! Kanske även fixa lite med staket osv tills jag ska vara borta!
Måste även ringa grannarna så de har koll på fordringen av hästarna, det är lite att styra med när man ska vara borta så här...

Kram
Mikaela <3


På väg hem

Nu sitter jag på tåget på väg hem... Har haft en toppen "helg" med massa skratt och ett stort minne för livet!
Men tänka att jag alltid är lika glad och lämna storstaden, jag tycker det vi har hemma räcker utmärkt och trivs ju allra bäst hemma i mina ridbyxor ;0)

Jag har ju fortfarande galet mycket att se fram emot, på onsdag åker hela familjen till Side en vecka, helgen efter spenderas i Flyinge, tävling med de bästa!!!
Hemma en vecka för att sedan förhoppningsvis lyckas pussla ihop allt och få en vecka på Zangersheide och unghäst VM!!! De går bra nu...

Idag har Alle fått en vilodag... Mamma sköter och passar!!! Jag hoppas att "hingsta-kraken" också sköter sig ;0)
Kommer en up-date om Valle snart... Så ni hänger med där också!

Kram
Mikaela <3


Shopping

Blev lite inhandlat idag trots regnet, motivationen var inte på topp trots alla affärer de har att erbjuda här...
Jag hittade i alla fall två par byxor, två tröjor och ett par skor! Så jag är nöjd med dagen...
Nu i kväll blev det god mat och bio, Snabba Cash 2, en mycket tragisk film... Men men det kanske är så det är i den världen...

Hemma har allt flutit på fint! Jossan har ridit ut Alle så han har fått röra på sig idag oxå... Imorgon blir det vilodag och på söndag ska båda han och Dockan få sig ett pass framför vagnen! Jag längtar nästan lite efter dem ;0)

Kram
Mikaela <3


RSS 2.0