Unghästarna

Just nu ligger mycket fokus på unghästarna... Aragon går lite på halv fart, rids mest för kommande klubb tävlingar!

Wella och Fortuna får dock jobba på, både i ridningen och körningen...
Wella är inte körd i vagn ännu utan har dragit däck o släpa! Helt cool med detta!
Fortuna har vi däremot kört nu, hon drar även maratonvagnen utan problem! Hon är alltid otroligt positiv och glad... Känns som att hon är en häst som gillar att dra, när holländarna kommer hit 13-14 december ska hon få gå ett pass, bara för att stämma av, att vi är på rätt väg osv.

I ridningen rids båda ut utan problem, både själva eller med sällskap båda har även galopperat uppsuttet, inte heller det är några problem!
Förra lördagen va vi uppe i Lammåsa och de fick prova och skutta över små hinder... 
Jätte kul tyckte Wella som är otroligt försiktig och "hinder"klok! Fortuna gör allt man ber om men är inte fullt lika rädd om sina ben! 
Wella och Felicia efter en tur ute i skogen! 

I lördags pratade vi om att ibland känns det som att arbetet med unghästarna går otroligt lätt... Men sen är det ju så att jag har ju haft dem sen de var föl och vet väldigt väl hur de reagerar och var man kan sätta gränser osv!
Detta är ju helt klart en fördel när man jobbar med unghästar! 

Vi hoppas på att hitta någon "Pay and Jump" här i början av året sen ska de också mätas innan det blir lite vila för dem igen... Vilan är otroligt viktig för att både kropp och knopp ska få återhämta sig! Och detta är något jag kommer vara otroligt frikostig med till dessa båda damer eftersom de ska vara som bäst om ungefär 5-8 år... 

Kram 
Mikaela <3

Ett helt år har gått!!!

Den 2 november förra året va jag och provade Aragon... En då väldigt grön ponny som mest va körd och riden rakt fram!!! 
Jag är så otroligt glad att jag fick förmånen att komma och prova denna underbara häst... 
Tänkte på det igår när vi va ute och körde! Att vet Aragon bara att han kan lita på den som kör/rider då går allt hur bra som helst... Hans stora skräck är ju traktorer och lastbilar men även de börjar fungera nu! 
Han är otroligt känslig och märker direkt om man inte är fokuserad på honom eller de man håller på med... Jag har också funderat, ältat och vänt på vårt "problem" i dressyren och jag tror att problemet ligger just där!!! 
Att mitt fokus har inte legat på att köra honom utan på att han ska gå så bra som han kan, ja måste sätta alla övningar så vi får till det där fina protokollet osv! Istället för att bara koncentrera mig på det här och nu... Förutom detta har vi nog egentligen inte haft några problem än så länge...
Han är alltid glad och arbetsvillig, kommer alltid i hagen osv... En dröm-ponny helt enkelt, vi brukar skoja om det här hemma! 
Att han ser ut sommen sån där Barbie häst man alltid önskade sig när man var liten! 
Även om han just när är långt ifrån Barbie stylen med lera i hela pälsen... Rulla sig är nämligen hans favorit syssla, om man inte känner Aragon kunde man nog ofta luras till att han har kolik! 
Han kan utan problem rulla sig en så där 5-6 gånger på rad på olika ställen, alltför att bättra på sitt lerbad! Han kanske någon gång har hört att lera är bra för huden...

Så när jag nu blickar tillbaka på ett år tillsammans måste jag ju börja med första tanken, hoppas det blir många många fler!!!
Jag trodde aldrig att vi skulle kunna prestera så mycket som vi gjort på tävlingsbanorna ihop... Redan! Det är ändå även detta hans första säsong! Och jag ser med spänning fram emot nästa, då ska det förhoppningsvis bli lite mer uppsuttna tävlingar också!
Målet nästa år är att bli starka i MSV att vi ska få bättre flyt i både dressyren och maratonet! I precisonen kan jag bara hoppas att det fortsätter i samma stil!
Att få avsluta med ett DM guld krönte bara våran säsong lite extra...

Kram
Mikaela <3


RSS 2.0