Unghästarna

Just nu ligger mycket fokus på unghästarna... Aragon går lite på halv fart, rids mest för kommande klubb tävlingar!

Wella och Fortuna får dock jobba på, både i ridningen och körningen...
Wella är inte körd i vagn ännu utan har dragit däck o släpa! Helt cool med detta!
Fortuna har vi däremot kört nu, hon drar även maratonvagnen utan problem! Hon är alltid otroligt positiv och glad... Känns som att hon är en häst som gillar att dra, när holländarna kommer hit 13-14 december ska hon få gå ett pass, bara för att stämma av, att vi är på rätt väg osv.

I ridningen rids båda ut utan problem, både själva eller med sällskap båda har även galopperat uppsuttet, inte heller det är några problem!
Förra lördagen va vi uppe i Lammåsa och de fick prova och skutta över små hinder... 
Jätte kul tyckte Wella som är otroligt försiktig och "hinder"klok! Fortuna gör allt man ber om men är inte fullt lika rädd om sina ben! 
Wella och Felicia efter en tur ute i skogen! 

I lördags pratade vi om att ibland känns det som att arbetet med unghästarna går otroligt lätt... Men sen är det ju så att jag har ju haft dem sen de var föl och vet väldigt väl hur de reagerar och var man kan sätta gränser osv!
Detta är ju helt klart en fördel när man jobbar med unghästar! 

Vi hoppas på att hitta någon "Pay and Jump" här i början av året sen ska de också mätas innan det blir lite vila för dem igen... Vilan är otroligt viktig för att både kropp och knopp ska få återhämta sig! Och detta är något jag kommer vara otroligt frikostig med till dessa båda damer eftersom de ska vara som bäst om ungefär 5-8 år... 

Kram 
Mikaela <3

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0