Here we go again...

Dax för tränings helg igen... För Tonnie och Rudolf så klart!!! Denna gången "samsas" vi med fjordfolket då de har sin årliga hingst premiering i vetlanda denna helgen! 

Det kommer va mycket hästar och människor, det bästa av två världar helt enkelt! 
Jag måste putsa Fortunas sele... Annars tror jag att jag har koll! Vi lastar vagnarna o kör in dem ikväll, jag kör ju Fortuna redan vid åtta imon på morgonen! Sen ska jag mest mysa omkring, prata med folk, njuta av fin körning, titta på fina hingstar...

Och hjälpa Amanda med Efin så klart, han ska göra sitt bruks prov och jag ska även köra honom lite ikväll! :0) alltid lika kul att få chansen att köra en ny häst... Det gör så att jag utvecklar mig och hela tiden lär mig mer, jag ska även träna ett pass för Rudolf med honom på måndag! Mycket spännande! 

Ännu en helg som man får tillbringa med de bästa människorna man kan tänka sig... Tänk att det blev så bra detta de kunde inte jag och Pia drömma om för två år sedan! 
Träningarna är oerhört populära, denna gången är vi 24 kuskar! Och vi hade med lätthet kunnat fylla upp några platser till! En stor eloge också till VRF som glatt välkomnar oss, gång på gång... 

Kram
Mikaela <3

Halv tomt eller halv fullt?

Här är det mer över fullt!!! Livet går i 110km/h och de känns ungefär som det bara är att hålla i sig och hänga med... Det är väl självförvållat (iaf en del) men att ha hästarna på olika ställen är ingen höjdare, när helst alla tre ska jobba!!! 

Den 18e maj la jag bud på ett litet häst ställe, inte långt från vetlanda... Budet accepterades!!! Men ja vet ännu inte när ja får flytta in?!? Jag har en inkörnings häst på kö, mina hästar på olika ställen och försöker själv bo lite mitt i mellan... Allt jag vill är att veta så vi kan börja planera upp livet, styra över sitt eget och göra så att en av mina drömmar här i livet slår in... Ett eget ställe!!! 

Men men just nu vet ja inte mer!!! Wella och Fortuna jobbar på igen och verkar väldigt glada över detta, ungefär lika glad som Felicia är över att få rida på Wella igen! Ikväll ska de gå sitt första pass på banan, då kör vi upp dem till Lammåsa.
Fortuna ska köras, Wella få ett dressyr pass och Aragon ska hoppa! Innan dess ska jag köra Efin (får skriva ett längre inlägg om honom sen, godkänd fjordhingst för er som inte vet och förhoppningsvis blivande tävlingskompanjon till oss) och förbereda för helgens träning för Tonnie och Rudolf, de va kanske tur att det blev en ledig dag idag?!?

Mitt i allt detta har jag också hunnit bli grenledare för körningen i Småland! Något som inspirerar mig otroligt mycket och en dag framöver ska jag sätta mig ner och spåna igenom lite idéer, dels för oss aktiva men även för att locka nya till våran fantastiska sport! Så nu vet ni vem ni ska kontakta om de gäller körning i Småland. 

Närmast ligger ju DM som jag kommer köra både Aragon och Fortuna i... 

Ja de va en liten "snabb" rapport nu måste jag ta tag i de där med att städa och bädda lite så våra kära tränare känner sig välkomna! 

Kram
Mikaela <3

Dressyr DM

I helgen va vi på DM i dressyr i Vaggeryd, när vi kom dit hällde regnet ner, bara på vägen ner för att visa vaccinations intyget blev vi jätte blöta!
Men men... Det var ju inte så mycket att välja på bara lasta ut hästen och bita ihop! 
Aragon verkade älska vädret och allt där omkring lika mycket som vi, de hade start nummer två i klassen och vi kan väl säga som så här, de fick inte till de, 63,39% är väl inte på något vis dåligt men det är ju inte heller där Emilia och Aragon brukar ligga i LB. Bryt ihop och kom igen... Han va spänd och inte alls med Emilia.

Till LA:n va han mycket bättre och även mycket mer med Emilia... Nu hade de även storpublik, Börje och Heléne som äger Aragon va där och tittade!
Inledningen i programmet va lika bra som de brukar, tyvärr fick de några kostsamma missar i galopp programmet, domaren uppskattade visst inte galopp ombyten och bakut sparkar... ;0) de fick även en för tidigt avsaktning på den förvända galoppen även de kostsamt när det ligger koefficienter där. Men Emilia va betydligt nöjdare efter denna klass i alla fall. Härligt, ibland får man ta med sig känslan och glömma de andra. Vi vet ju att de kan så mycket bättre men de va inte deras dag i lördags... 

Snygga är de i alla fall de där två eller vad säger ni!? Nu siktar vi mot regionala klasser och börjar fila på LA:P1, oerhört spännande och vilken utvecklings kurva dessa haft tillsammans! En sak är säker att det hade aldrig gått utan Elsa... Hon har verkligen hjälpt dem hela vägen och engagerar sig något oerhört! Vilket vi är otroligt glada och tacksamma för, så klart! 

Kram 
Mikaela <3

RSS 2.0