2011 forts...

Så här kommer en summering av juli-december...
• JULI började med en fantastisk vecka i Falsterbo! Isa åkte till Zamir på en lite romans, hon var dock ganska svårflörtad! Gamla tanten... Dockan och Wella fick mycket träningstid och pyssel!
• AUGUSTI kom Isa hem igen! Blev en lång vistelse. Gulmåras Hannibal kom till oss för inkörning vilket gick som på en räls en häst med attityd men ack vad han älskar att jobba... Tankar och planer på en hingst i Dalarna börjar födas!
• SEPTEMBER livet tar en oväntad vändning... Det finns inte längre något VI nu är de bara JAG! Första helgen i sep åker Elin och jag till Dalarna! Allman 204 formligen galopperar sig rakt in i hjärtat på mig! Isa är halt igen och vi bestämmer att nu får hon bara gå... Hannibal uppför sig exemplariskt och drar vagn både i skogen och på ridbanan! Jag hittar hus o stall...
• OKTOBER första tävlingen med Allman första klassen och vinst direkt! Vi konstaterar att Isa inte är dräktig vilket vi misstänkte. Jag bestämmer mig för att köpa Fortuna! Mycket jobb med hus o stall! Jag rider min första dressyr på Allman 62%.
• NOVEMBER Fortuna och Etna kommer till oss! Isa, Wella och Fortuna flyttar ut på lösdriften. Allman ger oss en grym tävlingsdag! 2a i LC, vinst i LB klara för SM i hopp allround! Sista helgen spenderas i Globen med underbara människor!
• DECEMBER Allman går km i hopp och dressyr me fina resultat! Fölen får åka på löshoppning och vi jobbar på hemma...

Plusen under 2011 måste helt klart vara att jag lärt känna Josefin!!! Ett helt år har hon snart hjälpt mig <3 Och jag hoppas det blir många till!!! Att fina Wella föddes... Tror mycket på henne!!!
Och att Allman kom in i mitt liv, denna häst, jag är glad för varje minut jag tillbringar med honom!!!

Minusen är helt klart Isas framben som inte håller... :( de gjorde att inget blev som de va tänkt!
Och att jag blev ensam... Det är fortfarande oerhört tungt men de visa säger "Tiden läker alla sår".

Gott nytt år kramar...
Mikaela <3


2011 året där inget blev som de skulle

Får väl också försöka mig på en resumé av året:
• JANUARI började med Etna i stallet och en dräktig Dockan en härlig månad med massa underbar snö.
I slutet av Januari fick jag hem en tokladdad Isa och Josefin började hjälpa mig.
• FEBRUARI tränade vi på hemma och jobbade mycket på att bygga upp Isas grundkondition igen.
• MARS är mest en svart månad då stallet drabbades av kvarka och vi blev isolerade. Tur i oturen så höll sig mina hästar friska!
• APRIL hände inte heller mycket vi var ju fortfarande isolerade så de blev träning hemma. Dockan blir bara tjockare och tjockare...
• MAJ kära lilla Wella föds <3 de fixar allting själva... Detta är nog faktiskt det bästa under hela 2011!!! Finare fölunge finns nog inte ;) Vi hann även med en hopptävling i Tranås med Isa där de var 2a i 85cm och dubbelnolla i 90cm, SM biljetten fixad!
• JUNI första helgen i Juni tillbringade vi hos Fam Holmgren och på Flyinge! Vilken helg vi hade bra tävling och underbar service. Tvåa i maraton med en ute temp på 30 grader...
Sen börjar tyvärr de svarta igen Isa blir halt och behandlas svarar dåligt på detta så vi låter henne vila...
Dockan sätts i vagn igen för första gången sedan fölningen, hon va verkligen toppen fin. Både med Wella vid sidan och själv...

Resterande 6 månader kommer imorgon...

Kram
Mikaela <3


Ingen kraft

Här är det helt kraftlöst... Orkar verkligen ingenting :( och jag är inget bra på o ligga still men denna sjuka har inte gett mig något val. Idag har ja dock varit vaken mer el mindre hela tiden... Nu ser jag fram emot hoppningen på tv kl 18.00!

Hästarna tar de som ni förstår tyvärr alldeles för lugnt, Fam F är nere i stallet och fixar nu får se om någon av mina får komma ut o röra på sig idag me :) hoppas! Imon kommer Jossan tänkte hon skulle få ta ut Alle på en riktig galopp runda så kanske jag kan orka longera Etna.

Igår ville inte Wella följa med in... Så hon fick sova kvar ute med Isa och Diamond! De är för roliga de där fyra, de har en ganska hög kulle i sin hage. På morgonen när jag släpper ut den eller de som varit ute då hälsar de först på varandra... Sen börjar de, då jagar de varandra runt kullen tills en springer upp och ner igen för att byta varv på alltihop. De är som de de lekte "Herre på täppan" och fort går de jag är livrädd att de ska krocka... De bockar, sparkar och piper!!! Tror det är en mycket lycklig liten flock... Riktigt kul o se dem leka så där.

Kram
Mikaela <3


Inte riktigt som de va tänkt

Ja skulle va ledig och njuta av min ledighet... Tji, fick jag!!!
Ligger helt däckad i feber och jätte ont i halsen... Smög sig på i tisdags kväll, igår sov jag mer eller mindre hela dagen, likadant idag! Helt orkeslös, ta ut och in hästarna är ett projekt som heter duga!!! Tur man har hjälp i stallet så man slipper fixa allt själv...

Igår fick alla hästarna vila, idag tog Fam F ut alla på en skritt tur. Jeppe på Etna, Nellie på Allman, Fanny på Dockan och sist men inte minst My på Diamond... Så hela familjen va ute!!!

Nä nu ska jag sova igen...

Kram
Mikaela <3


God fortsättning

Nu är de "riktiga" juldagarna över men vi fortsätter lite till här... Ikväll blir de tjejmys hemma hos mig med massa goa tjejer och fyra små busfrön!
Julen har varit helt perfekt, julafton var hela familjen här, jag och Fanny var ute och red en sväng på förmiddagen med Allman och Dockan.
Sedan blev de traditionsenligt firande med familjen!

Juldagen gav vi oss ut med Allman, Etna, Dockan och Diamond på en jätte mysig tur i skogen. Mamma var kvar här så sen blev de julmiddag igen ;) innan det var dax för party med tjejerna och utgång!

Annandagen blev de vila för alla hästarna då vi var hos pappa och åt gott och umgicks alla syskon!

Idag har Dockan och Etna redan fått jobba en stund. Allman ska få jobba framför vagnen i eftermiddag. Så vi jobbbar på lite lätt... Just nu ligger jag i soffan och bara njuter av att vara ledig och veta att jag är de tre dagar till...

Kommer en bild på något jag blev väldigt glad för som tomten kom med i år i eftermiddag... ;) håll utkik!

Kram
Mikaela <3


God Jul

Snart är det julafton... Jag har haft Jossan och Daniel här på uppesittar kväll de har varit en kväll full av glada skratt och några tårar... Även de på grund av skratt :)
Imorgon kommer hela min underbara familj till mig, blir första julen i salvaryd, riktigt mysigt!

Mamma skulle ut på promenad på förmiddagen så jag följer nog med på någon av hästarna. Idag blev de vila för båda två, fanns ingen tid när det skulle städas, göra skinka och få mys besök av Elin och Wilja!

Igår hade Jossan både Allman och Etna klara när jag hade rast, de fick jobba på fältet! Allman red Jossan och jag körde Etna... Äntligen, äntligen fick jag fram de jag ville, tjejen jobbade så fint, var mjuk i mun och nacke.
Jag har ju till och från ridit och kört på kimbelwick bettet de har fungerat bra men inte optimalt hon har varit lydig men ändå "stum" och plötsligt slog de mig att sådan var Frida... Så då fick hon helt enkelt prova "Fridas" bett! Ett baby pelham delat i gummi, då fick jag den häst jag ville ha jag hoppas de håller i sig nu.

Nu vill hela Team MR önska er alla en riktigt God Jul! Ta hand om varandra, njut av ledigheten och försök att inte stressa...

Kram
Mikaela <3


Penecellin

Sitter på Apoteket och väntar, att det alltid ska ta sån tid... Pratade med veterinären igen idag på morgonen och vi bestämde oss för att Fortuma skulle få en penecellin kur!
Så hon får lite hjälp inifrån att läka... Små tjejerna trippade så glatt ut i hagen på morgonen, Fortuna iklädd sitt nya fina täcke... Hon såg ut som värsta lilla tävlings hästen ;)

Idag blir de lite körning av Etna på min rast! Jossan skulle ha hästarna klara så får dr jobba en stund på fältet.

Kram
Mikaela <3


Effektiv

Allt går bara man vill och om man är effektiv och planerar!!!
Klockan ringde vid sju, upp fixa stall och rida Etna på fältet! Vi fokuserade på avbrott och igångsättningar hon va pigg som en mört men lyssnade efter ett tag riktigt fint.
Vidare på apt med jobbet och träffa våran nya chef.

Efter de blev de pyssel och städ inne, insåg också att min gran var för hög!!!
Allman fick även han ett jobbpass på fältet, vilket han uppskattade! Vi jobbade mycket med galoppen, växlade mellan samlat jobb och riktiga ökningar längs hela fältet.
Sedan var det dags att klippa lilla Fortuma, tyvärr har hon rätt många fläckar... Hoppas nu ingen annan får de!!! Kan inte mina hästar bara hålla sig pigga och friska! Fortuna och Wella bor numera inne och Diamond håller Isa sällskap ute... Så kan vi hålla bättre koll på skorporna och fläckarna!

Skickar med en vinter bild på underbara, fina Allman. Hade han varit en kille hade jag varit gift me honom ;) man kan inte annat än älska honom.

Kram
Mikaela <3


Vinter vitt

Nu är det så vitt och fint... Snälla tomten jag har bara en önskning, ge mig snö o kyla... Tror hästarna me vill ha de istället för lera och slask!

Kram
Mikaela <3


Dåligt samvete

Just nu gror mitt dåliga samvete som bara den... Blir trött på mig själv ibland, mamma säger att jag måste lära mig ta de lugnt och minska på kraven...
Igår hade jag en riktig kaos dag när inget blev som de skulle. Isa o Co. rymde, Fortuna kom travande framför huset (visade mycket trevliga rörelser) och de andra tre nötterna i full galopp ute på stora vägen. Detta resulterade i att Etna snabbt åkte in i boxen igen... Ut och fånga rymlingar!!!
Isa och Diamond in i en annan hage fölen in i en box! Ut och lokalisera felet (hålet) knäckt stolpe och massa tråd nere. Och ungefär där någonstans gick min dags-plan i stöpet!
Etna fick i alla fall ett pass på banan hon jobbade jätte fint till min stora glädje, de behövdes då de andra inte stod högt i kurs! Isa va ja så arg på så jag skrek så grannen kom ner o undrade om ja blivit sparkad :/ men hon va riktig dum... Hoppade o for och kunde inte vända i stallgången, och de kan Isa faktiskt egentligen!!!
Sedan skulle veterinären komma klockan tolv, kom halv två... Där gick en och en halv timme som Allman kunde fått jobba på istället blev de vila för hans del, oplanerad sådan!

Fortuna och Wella är numera vaccinerade, den bruna chippad och id-kollad... Den gula "utredd" om sina fläckar... Regnskållor! Så imon åker pälsen av medhårs och Fortuna ska få sitt första täcke, hon ska behandlas med salva så hoppas vi de försvinner!

Så var är då mitt dåliga samvete?!? Hästarna, huset och julen... Ungefär där ligger de!!! Hinner inte de jag har planerat och då känner jag mig dålig... Ändå har jag blivit så mycket bättre än jag var innan.
Igår fick Allman vila, inte planerat! Idag Etna, imon får troligtvis båda vila eftersom jag måste klippa föl ta in gran osv... Ge mig bara en lugn julafton så är jag snart laddad igen.

Kram
Mikaela <3


Stallmys

Ikväll hade jag och hästarna riktigt stall mys... Jag var så rastlös efter world cup hoppningen så jag gick ut och fixade i sadelkammaren. Så nu är det ganska bra ordning där inne, vi måste bara få upp lite mer krokar, hjälm, spö och sadelhängare!

Jag mockade, borstade och pysslade om dem lite... Va riktigt mysigt bara jag och hästarna!
Ibland är det bra att vara rastlös :)

Kram
Mikaela <3


Julkänslor

I år är inte mina julkänslor på topp, tyvärr! Jag brukar älska allt med julen... Men i år har jag inte lyckats komma i rätt stämning, inte ännu iaf får hoppas att de infinner sig!
Har ju en del pyssel kvar som borde bättra på den, göra julgodis, baka lite mer, pynta och klä granen... Sen ska ju alla tomtar fram och lite mys med nära och kära ska jag nog få till i veckan också och skulle snälla tomten vilja ge mig snö och kyla skulle jag bli ännu gladare!

Idag jobbar jag (har lunch just nu) men bara till kvart över tre, efter detta ska jag åka hem och mysa ner mig i soffan framför WC hoppningen från Olympia! Som jag längtar... Har inte sett en enda omgång än eftersom jag inte haft tv innan.

Etna vilar idag, Allman får komma ut på tur med Dockan och Diamond.
Igår var både Etna och Allman ute på skritt tur med Jossan och hennes syster! Idag är de Fam F som står för ridning och stallhjälp som är guld värt... :)
Imorgon kommer veterinären så då blir de pyssel med små brudarna och både Alle och Etna ska få jobba på banan.

Trevlig 4e advent kära läsare...
Kram
Mikaela <3


Foder

Jag fick en förfrågan för längesedan att skriva ett inlägg om foder... Vad mina hästar äter...
Grunden för alla hästarna i stallet är hö-silage dvs ganska torrt ensilage. Mängden beror på hur hästarna jobbar och hur de är byggda, Isa och fölen som går ute hela tiden har fri tillgång även Allman har så gott som fri tillgång, dvs han får så mycket han vill och orkar äta... Diamond har också så gott som fri tillgång då hon går med Isa o små trollen i hagen!
Dockan och Etna får mat 4ggr per dag precis som Allman de får 2kg per gång.

På kraft foder fronten är det rätt lugnt i vårt stall... Alla hästar får mineraler, salt och betfor när de kommer in från hagen. Dockan får inget mer.
Etna äter ett halvt kilo pellets av granngårdens sortiment, bas sorten.
Allman äter en liter havre när han kommer in och sedan morgon och kväll får han en liter Groov 125...

Isa och fölen får kraftfoder varannan dag, Isa ett halvt mått och fölen ett helt. Även de av Grooven.
Detta är vad mina hästar äter och hur ja har byggt upp det.

Kram
Mikaela <3


Helg igen

Nu är det helg igen och på söndag får vi tända det fjärde advents ljuset! Vet inte vart tiden tar vägen... Den skenar i alla fall ifrån mig... Nästa helg är det julafton och jag har fortfarande 100 saker kvar att göra innan dess.
På hästfronten flyter de på rätt bra, i torsdags hade jag kvalitets tid med Isa och fölen. De fick komma in och bli riktigt ompysslade Isa och Fortuna fick även manarna klippta. Vi blir inte kloka på Fortunas fläckar... Så på måndag kommer veterinären. Då blir de koll av det, vaccination till båda de små och id kontroll av Wella...

Allman och Etna fick i torsdags komma ut på en "jogging" tur med mig och Josse. Jag red Etna och hon skötte sig riktigt fint... Tycker att vatten är läskigt men har börjat acceptera det mer och mer!!! Mycket bra... Va stundtals riktigt mjuk och fin, kul!
Idag fick båda ett pass på banan i lampans sken... Etna longerade jag och Alle fick tömkörnings gjorden på sig! Båda jobbade fint och avslappnat i 30min.

Nu blir de jobb-helg för mig igen då jag har bytt med Emma så i helgen är det inte jag som sköter stallet ;)

Kram
Mikaela <3


Jossan & Mickan dag

Igår hade jag och Jossan en riktig umgås dag... Jag vet ärligt talat inte vad jag skulle göra utan henne just nu! Vi började med att köra Etna, först en sväng ut i skogen och eftersom damen fortfarande är helt uppe i de blå blev de även lite jobb på fältet...
Hon är liksom helt uppe i varv och har svårt att koncentrera sig och jobba!
Som vi sa igår... Etna, tänk efter först och stirra inte så blir livet lättare ;) men men hon landar väl snart får vi hoppas.

Sen skulle Jossan på möte så då fixade jag och Daisy (hennes hund) stallet.
Efter de blev de körtur med Alle som va så lugn och avslappnad! Blev trav i rund och fin form i en timme ungefär... De e så roligt att jag börjar hitta alla knappar på honom nu.
Kvällen ägnade vi åt bak av julgodis, glögg drickande och lucia på tv! Helt enkelt en väldigt bra dag.

Just nu finns bara ett moln på min himmel och det är en kal fläck på Fortuna... Imon ska hon få komma in och "undersökas" så får vi se om de blir till att ringa veterinären. Någon som varit med om något liknande?!? Pälsen trillar av... :/

Kramar
Mikaela <3


Allman 204

I sommar kommer Allman vara tillgänglig för betäckning på Stuteri Yxnavall... För mer info kika in på Jennys hemsida www.yxnavall.zoomin.com

Han kommer dock "stå" kvar hemma hos mig, han åker bara till Yxnavall när han ska betäcka. Allt för att han både ska kunna vara i avel och tävla.
Har ni några frågor så finns nr till Jenny på hennes hemsida annars går det bra att fråga mig med....


Full fart

Även om jag inte har varit så aktiv här på några dagar så har det varit full rulle här...
I lördags kom Fanny ut på eftermiddagen, vi började med en konditions runda framför vagnen med Allman. Han fick jobba mycket i galopp och ganska långa sträckor.
Sedan tog vi Etna och Dockan på en tur. Etna med vagnen och Dockan med Fanny på ryggen. Även här tog vi en runda innehållande mycket trav och galopp.
Söndagen jobbade jag så då var Fanny och Nellie ute på tur med Etna och Dockan och Allman fick jobba på fältet med Fanny i sadeln.
Igår var Anna här så de blev en lång runda med Etna och Allman i skogen, vi hittade en ny runda med massor av backar... Mina hästar kommer vara väl förberedda för tävlings säsongen med tanke på den underbara terrängen vi har här runt omkring.
Dockan fick ett tömkörnings pass på banan, hon jobbade jätte fint på volten i både trav och galopp!

Idag kommer Jossan och vi ska ha en riktig Jossan & Mickan dag! Får se vad vi hittar på... :)

Kram Mikaela


Ofrivillig vila

Igår blev det ofrivillig vila för hästarna, hade tänkt köra både Etna och Allman... Men vädret va alldeles för ruskigt. Hästarna från lösdriften fick istället komma in, de blev ompysslade och fick vara inne för att vila och torka lite.
Allman var ute någon timme på förmiddagen, sen ville han in, samma med Diamond fast efter lunch. De som trotsade vädret var Etna och Dockan de var ute hela dagen.

Som jag nämnde i förra inlägget så ska Isa flytta. Inte så långt och inte för alltid... Men det blir en bra lösning för alla just nu. Hon ska bo hos Jennifer, ponnyn Nadja som Jennifer har tävlat ska nämligen tillbaka till sin ägare och då blir Razzmin ensam...
Så för några veckor sedan ringde Jennifer och frågade om hon fick låna någon av mina och då föll valet på Isa. Henne kan de ju lämna själva i stallet och även ta med ut på ridtur då och då så detta arrangemanget blir nog bra. Dock blir det nog inte förrän efter jul.

Det blåser fortfarande mycket här i Småland men idag är det i alla fall lite ljusare och de regnar inte på sidan så idag ska jag göra lite nytta... Etna ska få komma ut på en körtur. Allman och Dockan ska få komma ut på en ridtur.

Kram
Mikaela <3


Pigga hästar

Just nu vet jag inte vad som flugit i mina hästar... De är mer vilda än tama hela bunten!
Idag var jag och Allman ute på en tur med vagnen, han taktar, hoppar och studsar... Efter en timme och en kvart ute i skogen kan han knappt skritta hem och då har det tills största delen varit trav och galopp när vi varit ute.
Väl hemma möts vi av Dockan och Etna som far runt som tokar i sin hage piper, bockar och sparkar i 110km/h det är ju tur att jag gillar pigga och glada hästar ;)

Etna visade prov på talanger ur den högre skolan även igår när jag longerade... Galna hästar!
Dockan vet jag inte vad de tagit åt, hon har myror i hela kroppen, så just nu rids och tömkörs hon "bara" då det känns riskabelt och sätta henne i vagnen med de humöret hon visar upp. I grund och botten är hon en väldigt känslig häst och skulle något hända med henne så får vi nog inte henne i vagn igen därför avvaktar vi... Bättre att ta det säkra före det osäkra.

Lugnast verkar de vara i lösdrifts hagen, de har inte visat prov på några myror ännu ;) i helgen ska de få en bal med ensilage i hagen... Känner att de små behöver de, vill inte att de ska tappa något. Diamond tillhör sorten som aldrig lägger på sig så det är för Isas del man inte skulle ha det i så fall, men hon får väl helt enkelt bli lite tjock så länge hon bor här ;) hon ska kanske flytta iväg snart..

Kram
Mikaela <3


Trötter

Idag hade jag tänkt mig ett långt inlägg om hur fina "mina" hästar är just nu... Men tröttheten sätter stopp!!!

Blir bara en kort uppdatering, idag fick både Etna och Allman ett pass på banan. Alle tömkörning och Etna longering... Både gjorde mig glada och jobbade över förväntan.
När de kom in väntade saxen så nu har båda två fina manar igen ;)
Får nog gå över Isa och små trollen i helgen...

Nu ska ja sova... Jag är ledig både tors, fre nu och ska försöka lyssna på min kropp och ta det lite lugnt!

Kram
Mikaela <3


Vitt

Så har det då äntligen kommit lite snö... Jag älskar ju snön och vintern! Nu ska det bara frysa i marken och komma lite mer så blir de vitt och fint här ute på landet!

Idag är jag ledig och tänkte mestadels ägna mig åt inomhus aktiviteter så som städ, tvätt och hänga upp julgardiner. Morgonen har jag ägnat åt att försöka få igång min tv... Som fortfarande inte fungerar :( så nu blir de till att sätta upp en parabol antenn. Så min kväll i tv soffan blir inte av idag heller...

Hästarna ska få jobba lite på fältet i eftermiddag... Ska nog rida både Etna och Allman om det inte suger för mycket i kör"tarmen" då kanske selen åker på någon av dem.
De har fått byta hagar också, då Dockan och Etna gick fram som två bävrar på träden... Allman rör dem inte så nu är han tillbaka där han började och allt är lugnt och skönt. Känns som vi alla har landat.
Nä nu ska jag tända i pannan och sen blir det till att damma lite.

Kram
Mikaela <3


Söndag

Söndagen skulle vi då ägna åt dressyr... Närmare bestämt även detta ett klubbmästerskap!
Jennifer skulle rida en LB:1 och startade tjugo över nio. Vi räknade med en timmes framridning så han verkligen skulle komma till ro och slappna av. De tycker jag vi lyckades bra med och det såg väldigt fint ut.
Väl inne på banan tycker jag också de såg bra ut, visst kommer han upp lite med huvudet ibland men annars såg de lugnt och harmoniskt ut.
När de skulle göra sista halten var det dock en häst utanför som gnäggade och då måste ju även Allman hälsa så upp med huvudet och gnägga ;)
De red ihop 57,93% kanske lite snålt med poäng kan jag tycka men det var fler som fick dåligt betalt... Vi är i alla fall nöjda med hur han uppförde sig!

Så var det bara att lasta Allman åka hem och fixa stallet för att sedan sticka ut på äventyr med små trollen...
Wella och Fortuna skulle få prova på löshoppning uppe i lammåsa!
De skötte sig med den äran, snälla att lasta och att köra och uppförde sig prick fritt på plats. Underbart med väluppfostrade hästar...
Det var jätte kul att se dem röra sig och hoppa och ingen av dem gjorde mig besviken. Wella har en fantastisk trav och Fortuna hoppade lika runda fina språng som morfar :p

Kram
Mikaela <3


Inaktivitet

Jag vet att jag varit dålig på o blogga nu men i helgen har det varit tok mycket att göra...
I lördags var det km i hoppning, så in med Allman till ridhuset! Km klassen gick i LC om man inte hade placeringar i LA då fick man hoppa LB osv...
Man kan väl säga som så här att Allman var mer vild än tam, han bockade till och med rätt rejält på framhoppninigen! Gamla mannen han älskar verkligen att vara på tävling. Nollan i grundomgången fixade de lekande lätt, även om Jennifer fick va ganska hård mot honom annars hade de nog gått i 110km/h ;)
Det blev många nollor så sedan var det dax för omhoppning och nu låg hindrena på 90cm. Åter igen felfritt och gick in på en andra plats. Jag tycker det är så kul att se Jennifer rida för hon rider verkligen väl och planerat! De gillar jag...
Tyvärr räckte det "bara" till en fjärdeplats... Alltid tråkigt att bli fyra när det delas ut medaljer :p

Men återigen bevisade han vilken fantastisk häst han är. En klippa att ha med sig...
Skriver om söndagen ikväll... Då är det dax för dressyr, så håll utkik...

Kram
Mikaela <3


Torsdag

Dagarna blir till veckor, som blir till månader och dessa blir till år... Det känns som tiden rusar iväg! Jag har haft Allman i tre månader, bott här i två och haft Etna och Fortuna i stallet i en månad... Och nu är det redan torsdag! I helgen blir de tävling för "Alle" och Jennifer, lördag KM i hoppning och Söndag KM i dressyr!
Det blir alltså en riktigt spännande helg! Synd att Etna hade juverinflammationen annars hade nog hon också fått hoppa lite...

Här hemma på gården rullar allt på som vanligt! Hästarna jobbar på. Etna levde loppan både i hagen och under ryttare idag Allman gjorde de igår... Något i fodret?!? Jag hoppas att de bara är glada ;)
Imorgon blir det en riktig hästdag innan jag sticker in till stan och jobbar kvällspass. Allman ska ut och jogga lite lätt, Etna ska få ett långpass i vagnen ut i skogen! Så blir de om man skyltar hej vilt med sin energi!!! :p
Sedan hoppas jag på att hinna skruva i lite isolatorer i stolparna också. Så jag har inga problem att fylla mina dagar... Inte alls, är det någon som är arbets-sugen eller har några timmar över går de bra att komma hit...
I helgen hoppas jag på att kunna pyssla med lösdrifts hästarna en del också.
Nu väntar kudden på mig.

Kram
Mikaela <3

P.S måste passa på att tacka för de dina kommentarerna i förra inlägget de värmer så gott... Tusen tack!


RSS 2.0