Tävlingsåret 2012

Tävlingsåret 2012 började med uttagnings tävlingar för KLFF, bruks och precision... Döm om min förvåning när Alle går in och är "stencool" på bruksen och vinner våran första start!
Precisionen körde jag med både honom och Dockan, det var här jag kom på att ngn trav i precisionen med Alle de fungerar inte han blir så vinglig... Bollarna flög åt alla håll. Dockan däremot gjorde en super runda och blev trea.

Dressyr uttagningen gick även den fint och vi knep en andra plats... Hoppningen hade ju Jennifer och Alle fixat på egna meriter!

I juni körde jag våran första kompletta tävling för året... Och den kan väl bara stavas på ett sätt, SKRÄLL!!!
Tvåa rakt igenom med Alle i alla moment och totalt, vinst i maratonet med Dockan! Uppringd av Tidningen Ridsport på väg hem... Det var glädje!!! En fantastisk tävling där allt stämde...

Sen var det dax för Berg där jag hade båda hästarna på pris i dressyren, i maratonet körde jag tyvärr fel med Alle, dock visade han var skåpet skulle stå genom att bli trea i precisionen... Dockan total fyra! Denna underbara svarta lilla häst som knappt gick att köra rakt när ja började med henne, gjorde en fantastisk tävling!

Fjord-SM... Triumf, glädje, nervositet och ett helt underbart gäng! Vinst i Allrounden och trea i precisionen...

Vaggeryd med Dockan, besvikelse och motgångar... Gör oss till visare människor... Debut i MSV! Helt okej dressyr, utesluten ur maratonet, nolla i precisionen.

Årets sista tävling blev även den fantastisk... Flyinge, Dockan gjorde en strålande tävling, där hon va ihop slagen med hästarna och slutade i mitten dock som "näst bästa" ponny!!! Dressyren var våran livs dressyr...
Alle gjorde en helt ok dressyr och slutade femma även han i konkurrens mot stor hästar. Precisionen var klockren, vinst! Maratonet kändes lätt och enkelt och här slutade vi tvåa... Total tvåa och endast slagen av en stor häst!
Om inte om varit o JAG kört fel på Berg hade han haft pris totalt i alla sina starter... Vilket år jag har haft, vi har vunnit tre täcken, massa andra fina priser och haft rosetter med oss hem jämt!

Klart glädjen i Västervik överglänser allt annat och hade jag kunnat hade jag velat uppleva den helgen igen...
Jag är otroligt glad, stolt och tacksam över vad vi har presterat i år!

Nu blickar vi framåt... Gott nytt!!!

Kram
Mikaela <3


2012

Sista dagen på året... Klockan tolv inatt börjar ett nytt år! När jag ser tillbaka på 2012 gör jag det med stor glädje. Vilket år jag har haft, framförallt tävlingsmässigt men även annars, förra året vid denna tiden var livet verkligen inte på topp och detta årets slut har väl heller inte varit så bra... Men jag är mycket starkare som människa nu och så otroligt glad och nöjd med det livet jag lever, det ger mig trygghet även om man stöter på motgångar.

Vi håller tummarna stenhårt för att Alle kommer tillbaka i fin gammal form igen, har fått förfrågningar om två andra hästar annars... Så utan häst står jag nog inte fram till mina "prinsessor" är redo att ge sig ut på tävlingsbanorna! Underbart att folk gillar sättet man jobbar hästarna på och har sådant förtroende så de vill att man ska förvalta deras hästar... De ger mig också modet och viljan att fortsätta kämpa mot ännu större mål!

Det kommer en summering av hela tävlingsåret senare i em...
Nu ska Doris och jag lata oss en stund, efter kurragömma lek i skogen.
Tusen tack alla som har gjort 2012 till ett så fantastiskt år...
Och ett verkligt hjärtligt tack till Jossan och Jennifer utan er hade detta aldrig gått.
Mamma som vaktat hus och hästar... Fam F för en fantastisk säsong med Dockan!
De tre "damerna" från Dalarna som hejjat, stöttat och hållt tummarna för oss.
Och förstås alla ni andra också...

Kram
Mikaela <3


Service

Denna helgen är det återigen jobb som gäller, känns som jag har jobbat helg jämt de senaste... Men men nästa helg är ledig och då ska jag bara njuta!!!
Jag hade i alla fall service i stallet igår, när jag kom hem på lunchen var de bara hö påsarna kvar att göra...
Ibland är de de bra med inhyrningar!!!

Idag skulle Belle ta ut Alle på en skritt tur, spännande och höra vad hon tycker om hans rörelser!
Jag är så otroligt lyckligt lottad med alla snälla människor runtomkring mig... Ni vet vilka ni är och utan er skulle inte mitt liv gå ihop! Tack...

Kram
Mikaela <3


Trav

Idag var jag, Alle, Belle och Macken ute på en skritt tur... Eller frågar ni Belle va de nog en skräcktur ;0) med is, skare, massa snö och även vatten... Stadsbor! Alle han skrittade på så fint.

När vi var tillbaka hemma, longerade jag på banan i trav... Visst underlaget va inte helt 100 och han fick väl trycka på mer än annars men jag såg ingen orenhet... Kan de a så att han är ok nu?!? Ååå, vad jag hoppas och håller tummarna för detta...

Annars är det mest IS här... Wella och Valle tar sig nätt och jämt till hagen! Hemska underlag...

Kram
Mikaela <3


Besök i Hällaryd

Igår förmiddag åkte jag och Doris ut till Jennifer... Lite gos och frisering av Fortuna stod på schemat!
Lill-tjejen, som inte är så liten längre, jag gillar verkligen hennes uttryck och temperament. Ska bli så kul och följa mina små prinsessor.

Får nog dock inse att någon päls på ryggen kommer hon nog inte få, så vi kanske skulle höra om Helosan vill sponsra oss?!?
Kommer vara stor-konsumenter av de för att hålla skinnet mjukt och smidigt... När sele och sadel ska på, hörde av en kompis som haft en häst med kala fläckar på grund av skav från sadeln (innan hon köpte den va den skadan skedd) att hon haft äkta fårskinn på med pälsen mot hästen och då var de inga problem...

Så det blev lite klippning av manen, gos, rykt och prat med Jennifer igår! Härligt när man känner att hästen har det så bra...

Kram
Mikaela <3


God fortsättning

Hoppas eran jul har varit underbar!!! Det har min... Verkligen tillbringat tid med nära och kära. Njutit av lite ledighet och mycket god mat!

På juldagen va jag uppe på Alles rygg igen, underbara känsla han var pigg, glad och hade återigen sitt underbara tryck i steget. Har även skrittat idag, samma känsla... Imon ska jag longera honom och se om jag ser ngn skillnad! Håll tummarna stenhårt...

Valle har dragit däck i snön några dagar, Jossan och hade som plan att köra honom imon... Men med den isgata som är nu är de farligt för både honom och oss. Så vi får vänta lite till... Vi skulle ha en släde ingen som har ngn passande B-ponny?!?

Lägger upp en bild på årets julklapp, snyggt va?!? :)

Kram
Mikaela <3


Dan före dopparedagen

Idag är de dan före dan... Och jag jobbar!!! Gjorde så även igår, tror dock att jag har koll på läget, det mesta är fixat, några klappar kvar att slå in men de fixar jag ikväll.

Igår under eftermiddagen hade "Macken" anlänt till Salvaryd så nu är stallet fullt igen... Mysigt och trevligt att ha fin besök så här i två veckor från Göteborg!
Och på juldagen ska jag äntligen få rida min prins igen, behöver jag säga att jag längtar redan... Efterlängtat och underbart!

Så nu vill jag bara säga från oss alla (Allman 204, Wella, Valle, Fortuna, Jossan, Jennifer Doris och jag)... Till er alla en riktigt god jul!
Njut nu av lugn, nära, kära, god mat och våra underbara djur!
Så håller jag er uppdaterade här...

Kram
Mikaela <3


Spån hämtning

Igår hade jag och Jossan bestämt oss för att hämta spån... Och jag hade även beställt hö för att ha allt hemma över jul! Så vi hämtade släpvagnen och stack iväg. Kom iväg bra i tid från hämtningen också... När vi väl var hemma igen började problemen!
Påskjuts bromsen gick i så fort vi backade, så de bara spann i snön. Men nu är vi ju väldigt envisa och min hyresvärds son var även han vid stallet. Så efter massa slit, jobb och en hel del skratt hade vi dragit, puttat, vinschat (med hjälp av hö hissen) in släp vagnen på logen... Vilket "sjå" mitt i allt ihopa insåg jag att de finns små fördelar med att va inhyrd, men de är minimala. Uppskattar mitt stall så mycket även om det är hårt ibland ;0)

Så framåt två var vi klara, uthungriga och väldigt spåniga... Undrar om många tyckte vi var smutsiga när vi var iväg och mat?!?
Det blev även ett besök på Charlies för att hämta klippmaskinen och julklappar! Så behöver någon ha sin häst klippt så kan vi lösa det igen...
Alle fick sina stretch övningar gjorda annars var det inte så mycket mer jag orkade göra igår...

Träningsvärk och väldigt trött i kroppen är resultatet idag!

Kram
Mikaela <3


Equiteraputen

Lovade ju er en uppdatering igår... Men det gick bara inte, jobbade och hade en grym huvudvärk! Så när jag kom hem blev de sängen direkt...

Equiteraputen var ju här igår och gick igenom Alle... Han var rejält spänd och låst i vänster bog och hela bakdelen! De är bara för tappra våra små hästar... Här har han gått och varit spänd och haft ont... Och jag känner mig som världens taskigaste?!?
Men nu är han genomgången med "Bio light", akupunktur, kiropraktik och stretching...
Jag har fått en övning till bogen och en till båda bakbenen och jag får börja rida igen, lugnt och bara rakt fram!
Men i alla fall de känns som ett steg i rätt riktning, nu hoppas vi att detta hjälper honom. Så vi kan komma igång på riktigt igen.
Om en vecka ska jag longera honom och se om man ser någon skillnad och i så fall blir de återbesök om 2-3 veckor...

Har två bra blogg inlägg på "G" håll utkik... En om en häst som betytt grymt mycket och ett om en dag full med spån :D

Kram
Mikaela <3


Lek & bus

Just nu känns de som livet mest består av lek och bus med ett svart litet yrväder... Dess emellan får Valle jobba lite och Alle följa med oss ut på promenader!

Idag ska vi även bege oss in till stan för att fixa lite julklappar och annat smått och gott.
Imon kommer equiteraputen hit och kollar på Alle, jag nästan "håller tummarna" för att hon hittar något som sitter högre upp som är lättare att behandla än de där pålagringarna.

Wella har nog kommit in i något bus stadie, hon far runt som en tok i hagen och går knappt att leda utan att hon ska hoppa och skutta! Bara glad över livet eller är de kylan och sällskapet som sätter sina spår?!?

Återkommer imon med svaren från equiteraputen... Håll tummarna ni också!

Kram
Mikaela <3


Lugn helg

I fredags hämtade jag Doris och vi har haft en lugn och skön helg hemma... Egentligen har/hade jag väl 1000 saker jag skulle/vill göra men orken och energin finns inte riktigt nu, som min kloka mamma sa: -"Det blir jul i alla fall"... Så jag tar det lite mer som de kommer i år. Får väl köpa lite julgodis osv ;0)

Allman får jag börja skritta rakt fram nu antigen under ryttare eller för vagn. Han får dock denna veckan också med promenader så kör vi igång sen när equiteraputen har sagt vad hon tycker!
Valle har gått med linorna o släpa några gånger senaste tiden, vill inte sätta för med vagnen själv ännu så säker känns han inte där... Men jag pratade med Anna när jag hämtade Doris och han får stanna här till ponny ridskolan börjar så då behöver jag ju inte stressa heller...

Kram
Mikaela <3


Återbesök

Som jag skrev innan är han nu "pigg" dvs han har ingen infektion och glädjen i ögon och kropp är åter tillbaka.
Nu är han "bara" halt... Så nu ska vi göra som så eftersom vi inte är helt hundra på vad det är... Han har ju pålagringar på båda fram benen men är bara halt på vänster därför kanske det inte är de?!?
På torsdag ska han till en equiteraput så får hon gå igenom hela honom... Om vi inte hittar något högre upp i kroppen finns det en eventuell behandling mot pålagringarna... Så just nu är mycket osäkert och många frågetecken. Om de ändå kunde prata!!!

Kram
Mikaela <3


Snabb update

Blir en liten snabb uppdatering nu på morgonen bara... Vi va ju i Vaggeryd igår igen! Kommer mer ingående senare... Hinner ju inte nu ska ju hämta Doris...

Blodvärdena är fina och jag har en hingst som är pigg och visar vem han är igen, han är sig själv igen! Vilket är väldigt skönt...
Dock är han fortfarande halt, vänster fram, på böjt spår, syns absolut ingenting på rakt! Så nu ska vi bara fundera lite på vad vi ska hitta på framöver, om hästar ändå kunde prata...

Nu har ni lite koll, återkommer ikväll/em och då kanske jag även har en "behandlingsplan".

Kram
Mikaela <3


Hard Work

Just nu är det bara jobb, jobb, jobb... Ikväll när jag slutar vid elva har jag gjort 52tim på en vecka, trött?!? Ja det är bara förnamnet, men det går för det mesta gör jag ju något jag gillar ;0) 
 
Valle o Wella rumsterar med varandra i hagen och Alle går sina korta små power walks... På torsdag blir de återbesök och vi behöver alla tummar ni kan hålla!
Blev bara ett snabbt och kort inlägg men ni vet att vi lever och inte är insnöade... ;0)
 
Kram
Mikaela <3

Doris

Nästa fredag ska jag hämta tillskottet till Salvaryd!
Lilla Doris en blandras valp från min Hovslagare :) ska bli så spännande och kul med en alldeles egen liten hund...

Så över julen blir de "välbefolkat" här hemma för fredagen den 21e kommer även en till häst som ska bo här över jul. När jag va yngre så hade en kompis till mig sin häst hos oss både hos morfar och hos kusinerna.
Isabel, så nu ska hon vara hemma två veckor över jul och då ska Macken hennes häst bo här! Ska bli jätte kul med sällskap av henne då hon verkligen är en av mina bästa vänner. Hoppas jag får klar tecken att börja rida så smått så vi kan ta några turer ihop...

Så en häst till och en hund, tur man inte ät någon soff-potatis!

Kram
Mikaela <3


Hej mitt vinterland

Åååå vad mycket snö vi har nu, underbart om ni frågar mig!
Hästarna verkar också gilla det, de är pigga och glada. Det märks inget av ömheten av de nya skorna för Alles del längre idag tågade han glatt på... Jag hoppas allt är mycket bättre med honom nästa vecka!

Valle fick släpa däck i snön idag igen, han va lite på "tårna" idag, vet inte om det har vädret?!?

Jag har en nyhet att avslöja, vill ni veta?!?

Kram
Mikaela <3


Vardag

Så var man tillbaka i vardagen med jobb igen... Klockan ringde vid sex idag bara för att jag skulle hinna mocka innan jobbet.
Jossan var nämligen så snäll så hon åkte ut och tog in dem vid tre tiden... De ville verkligen in och såg ut som tre snö monster fick jag rapport om...
Så på rasten ikväll gäller det att vara effektiv, fixa resten i stallet, elda och skotta lite snö!
Jag fick dock en halv dag "gratis" imon då jag trodde att ja återigen hade 13 timmars passet men jag började ju inte förrän kvart över två imon ;0)

Även igår hade jag hjälp av Jossan, vi fick Valle i vagn för första gången och han skötte sig strålande! Inga konstigheter alls, tänk vad bra de går (oftast) om man bara gör allt lugnt och metodiskt!
Så nu blir de tre dagars jobb för honom igen innan han får en lugn helg då jag jobbar.
Kan inte annat än älska detta väder, de bara "spritter" i hela mig o jag vill bara vara ute...

Kram
Mikaela <3


Klokt

Såg denna bilden :) underbart! Precis så det är, för mig är det viktigaste målet och kärleken till hästen...
Utan kärlek och förståelse går det inte att få dem att jobba med mig! De måste gilla det de gör och förstå vad man vill.

Kram
Mikaela <3


Första advent

Första advent idag, jösses vad tiden går fort! Nu börjar den mysigaste tiden på hela året och i år ska jag verkligen "unna" mig att njuta, ta det lugnt och göra sånt jag vill...
Har börjat bra, 10km promenad med mamma, tömkörnings runda med Valle och Globen på tv!!!

Måste säga att Valle har fått en guld stjärna både igår och idag! Han är väldigt lydig och har full koll på mig och vad jag vill... Upplevde i somras att han va lite "förvirrad" ibland och va mycket om sig och kring sig. Nu är han fin, mjuk och går stundtals till och med fint på tömmen! Riktigt kul att jobba med honom nu...
Stallet har jag kvar till em och Alle ska få sig en grundlig rykt och lite klippning av manen, annars ska jag bara slappa idag, jag är ju ändå ledig...

Kram
Mikaela <3


Aktiv dag

Igår hade jag en sån där bra dag när allt flöt på... Började morgonen med promenad med Alle, vi fick dock vända hemåt igen efter fem-tio min. Spänner nog lite med ring-skorna så nu blir de bara hagen fram till tisdag så hoppas vi att han vänjer sig! Kan bli en sån reaktion innan hoven vänjer sig... Han är lite ovillig att gå inte halt, och han är pigg så vi avvaktar!

Sedan blev det en tur med Valle och linorna, känns som grabben kommer ihåg de han lärde sig i somras då han skötte sig strålande! Ska friska upp minnet med däck idag o imon sen blir de vagnen på måndag igen tror jag.

Framåt lunch kom Emma o Molly och vi gick runt Ödshult, en riktigt härlig promenad i strålande vinter väder. Som vi för övrigt har idag också...

Så dagen igår var minst sagt aktiv och avslutades med pepparkaks bak i Åseda!

Kram
Mikaela <3


Älskade snö

Nu är det så där vitt o fint ute... :) ser ni de tre hästarna som gömmer sig i vinterlandskapet?!?

Inlägget om min aktiva dag igår kommer när ja satt mig vid frukost bordet. Ska bara mocka först ;0)

Kram
Mikaela <3


RSS 2.0