Höstlov

Just nu är det ju höst-lov... Jag passade på att ha "lov" i måndags, tillbringade dagen på Astrid Lindgrens värld och deras höstmarknad med mamma, syster, Alvin och Wilton!!! Super mysig dag och jag kan varmt rekommendera ett besök där för gammal eller ung! 

I tisdags hade jag Linn och hennes mamma på besök! Hon har ridit Aragon innan han kom till mig... Och jag säger bara! Vilka härliga människor och vilken super duktig tjej... Sånna där som man bara klickade med direkt! 
Vi tog en härlig tur i skogen i underbart höst väder och Linn fick prova att köra, ngt som gick bra och var uppskattat! Skickar med några härliga bilder från dagen... 

Sen har det ju hänt en hel del annat också! Vi har hunnit med att ta ett DM-guld för seniorer och träna för holländarna... 
Tävlingen i Åstorp slutade med en tredje plats i maraton, och även trea totalt! Skönt att avsluta på ett sätt som man är nöjd med... 

Träningen för två veckor sedan kommer i ett annat inlägg ;) 

Det blev mycket bilder i dagens inlägg hoppas ni uppskattar de!!! Just de Emilia och Aragon har ju oxå varit på tävling... Men de får hon blogga om själv!!! 

Kram
Mikaela <3

Mot Åstorp!

Då är vi på väg mot Åstorp... Igen! Vi har haft de så lyxigt så vi har "campat" hos familjen Lind! 
Så efter dressyr och precision fick Aragon gå ut i hagen några timmar något han verkade uppskatta väldigt mycket... Då "fin" regntäcket numer har en mindre fin ler yta på sig!

Idag är det maraton som gäller... :)) hindrena är fina men långa... Inget som stör oss, hoppas jag! 

Igår hade vi en bra dag... 63 straff i dressyren! Absolut inte det bästa jag kört på och egentligen inga straff jag är nöjd med... Men han va lugn och gjorde de jag bad om och just nu ligger fokus där, det och gå in och köra utan att ha ngn press! 
Precisonen känns lite som det börjar bli våran gren... Han va klockren och lyssnade så fint! Nu känner man att man börjar kunna reglera galoppen också, att man i galoppen kan gasa eller bromsa utan att tappa ner till trav. Så med lite mer hoppning så är jag övertygad om att detta kommer bli ännu bättre... Denna rundan ledde ända till vinst! 
Bilderna är tagna under dressyren igår av snälla Elin Holmgren,  så kul med bilder! 

Och inför DM bland Smålands seniorer ligger jag i topp... Så idag ska vi ha riktigt kul i hindrena så får vi se vart de räcker! 


Kram
Mikaela <3

Då var vi på väg

Så då var vi på väg... Mot Åstorp! Och årets sista kompletta tävling!!! 
Känslorna är ju så klart blandade, jag älskar verkligen att tävla, utan tävlingarna hade jag nog inte haft häst... Men jag ser faktiskt fram emot denna vintern, Aragon ska få en lång och välförtjänt vila, jag tror det är otroligt viktigt att låta dem vara "hästar" oxå! Sen börjar uppbyggnaden mot nästa säsong... Konditionen och styrkan ska förbättras ännu mer! Sen är planen att det även ska bli lite uppsuttna tävlingar för Emilia och Aragon.

Sen har vi "brudarna" Fortuna är körd ute i trav, Wella ligger efter på körbiten men det tar vi igen i vinter... 
Båda rids dock i alla tre gångarter och uppför sig som de prinsessor de är!!! När Aragon ska igång igen ska de få smälta allt de lärt sig och eventuellt får vi ett gästspel i stallet ett tag ;) 

Hur ska vi då köra efter "platt-fallet"för två veckor sedan... Jo helt utan press, bara ha kul och njuta av vilken fin ponny vi har framför vagnen... 

Jag har en förmåga att sätta otrolig press på mig själv och just nu är det "detta" som måste bort för att jag ska lyckas igen... 

Så le och slappna av!!! 

Jätte lätt... Eller inte?!? Men jag ska verkligen göra mitt bästa... Håll en tumme eller två!!! 

Tänkvärt! 

Kram
Mikaela <3

Två helger

Jag får väl erkänna att detta inlägg har dröjt alldeles för länge... 

Först hade jag en fantastisk vecka med "fjord" familjen, fick träffa världens bästa Allman och umgås med massa härliga människor! 
Sen att Fortuna går ut i tre års testet och levererar precis så bra hon kan va bara grädde på moset... Hon hoppade till sig 8-7 jätte kul och jag är så glad och stolt över hur lyhörd och duktig hon var! Sen gjorde även Felicia ett toppen jobb med att fånga och släppa henne... Återigen vad skulle jag gjort utan "mina" tjejer!

I tre års ringen lyckades hon knipa en fjärde plats! Allt under åttonde platsen va bra... Och när de bara var fem kvar inne började de bli jobbigt! Men att hamna "efter" de tre fina stona kändes helt ok... Jag vet och tror att jag kommer ha en fantastisk kompanjon i Fortuna! 

Förra helgen kan vi dock stryka ur kalendern... 

Skit tävling sett ur vårt perspektiv!!! 

Tur att fredags kvällen hos familjen Lövgren va desto mysigare!!!! 
Så vad hände?!? Ett botten napp i dressyren med en häst som galopperar, hoppar och far resulterar inte i många poäng... 
Vilket i sin tur ger höga straff!!!

Precision som första hinder i maraton delen, klockren och nolla...
I andra hindret på maratonet på väg från B tillC kör vi mot en kant, får med oss brädan som går in i luftbälgen... Punkterar den och Sonny får gå av... Vi får sedan även ta ifrån Aragon, så en uteslutning där!!! 

Men jag jobbar som sagt på att glömma den helgen... Så får vi göra bättre ifrån oss nästa helg!!! 

Kram
Mikaela <3

RSS 2.0