Snö

Nu har vi ett vitt litet snö täcke på marken! Jag hade helst velat ha 30-40cm och sen kan de ligga ända tills februari-mars någonting!
I torsdags fick Aragon på sig skor runt om och snösulor, så vi är redo för vintern... Skönt, muskel uppbyggnaden mår ju inte heller dåligt av lite snö.
Har även fått lite frågor om slädkörning i vinter, så de hoppas vi att vi kan lösa! 

Igår blev inte alls dagen som de var tänkt, skulle hunnit rida på kvällskvisten men vi gjorde ost hos pappa och de drog ut på tiden! Så "tyvärr" blev de en vilodag igår, men Aragon tyckte nog de passade efter tre dagars ganska intensivt arbete! 
Hoppas vi kan lösa någon form av motion idag, trots att jag jobbar!!! Annars blir det dess värre tre vilodagar för honom. Suck, kan vi göra så att dygnet får mer timmar, helst ljusa sådana!?!

Kram
Mikaela <3

Från marken

Ikväll har Elsa provat Aragon, så de blev lite markarbete uppe i Holmströms fina ridhus. 
Nyttigt att lasta, åka iväg och träna på ett annat ställe! Han skötte sig fin fint trots att det blåste, small och levde i ridhus dörrar och annat!

Ibland är de så kul och nyttigt att stå på marken och se sin häst jobba!
Första gången jag såg Aragon så här, jag måste säga att han bär upp en ryttare väldigt bra, han ser riktigt maffig ut när han bär sig på rätt sätt, Blondie! 

Idag blev de mest arbete på olika volter, ställa, böja och rakrikta. Göra allt detta i rätt takt och balans är faktiskt väldigt svårt om man är svag i sin kropp och lite stel i sin vänster sida! 
Så återigen vi lägger jobbet på en väldigt basic nivå nu men det är detta han behöver!
Galopp fattningarna som han har haft problem med satte han alla utom en idag. Skönt... 
Så det blir nog lite tävlingar under ryttare fram i februari kanske, Elsa va väldigt positiv och jag också så klart! Man kan inte vara annat med en så duktig ryttare på "sin" ponny.

Kul och spännande, fortsättning följer... Och som ni kanske märkt så gjorde detta att schemat ändrades lite... Imon blir de dressyr körning på fältet och sen blir de två vilodagar i helgen istället, så blir de ibland!

Kram
Mikaela <3

Röd tråd

Jag tror att det är viktigt att ha en röd tråd i hästarnas träning och i mitt fall är denna röda tråd byggd på... 
GLÄDJE! 
Jag kanske har sagt det förut men utan glädjen hos hästen tror jag inte du får den att prestera på topp på en tävling! Den måste vilja "slåss" för dig, ta i och dra upp dig ur de där lerhålet i maratonmomentet, ta i lite extra i dressyren och lägga i ännu en överväxel i precisionen...

Så hur uppnår man detta, jag tror mycket handlar om varierad träning, hästen får inte tröttna eller tycka det är tråkigt! När du ska hämta den för ett tränings pass ska den vilja komma till dig de ska vara dagens höjdpunkt!
Jag följer inget fast schema varje vecka, men gör däremot ett "veckoschema" varje vecka, hängde ni med? 
Min grundträning ligger ute på vägarna i skogen, man kan göra mycket här även dressyrmässigt, bågar på vägen, ut i terrängen, halter och igångsättningar! Volter på en vändplats osv, på detta sättet hamnar man inte i en situation där man "nöter" dressyr!

Sen är jag en människa som älskar att lägga in mycket galopp i mitt träningsarbete, när hästen galopperar genom hela kroppen och bjuder framåt är detta otroligt uppmjukande. 
Man kan märka ett mycket bättre rörelse mönster i de andra gångarterna när hästen har fått galoppera en stund, sen tror jag de ger livskvalité för hästarna. 
De flesta hästarna uppskattar en galopp! 
Tim hade aldrig gjort de resultat han gjorde med Elsa om vi inte hade galopperat honom så mycket! När han kom hit hade han väldigt svårt att galoppera... Med Aragon är de lite samma sak fast han har svårt att hitta "takten" i galoppen, så även här kommer krävas mycket träning! Men vi har ju hela vintern på oss ;0)
Överlag är nog galoppen den gångart vi använder minst i vår träning och de kanske har sin förklaring i att när vi tävlar galopperar vi inte så mycket... Men som sagt jag och hästarna uppskattar galopp så här används den flitigt! I lagom mängd för hästen och dess träningsnivå så klart!

Min bas under en veckas träning ligger i vila en eller två gånger. 2-4 körpass, 2-3 ridpass och ett pass tömkörning, longering eller promenad! 
Då vet ni lite hur jag tänker, ett av kör eller ridpassen innehåller bara skritt och ett till två av dem dressyr, under denna årstid mestadels ut på vägarna, resterande är konditions och styrkepass, gärna med intervaller!

Oj de blev ett långt inlägg... Hoppas ni orkade läsa hela och tyckte det var intressant! Idag blir det ett konditions pass med vagnen för Aragons del, på andra sidan vägen.

Kram
Mikaela <3

Aragons vecka

MÅNDAG: vila.

TISDAG: uteritt, med mycket galopp.
ONSDAG: körning, på andra sidan vägen.

TORSDAG: skritt, en timme på långa tyglar.

FREDAG: deessyrkörning, på fältet, fokus på vänster sida avbrott och igångsättningar.

LÖRDAG: vila.

SÖNDAG: skritt, ut i skogen på lång tygel.

Kram
Mikaela <3

Nijkerk

I lördags eftermiddag begav jag mig iväg på en tripp... 
Alldeles själv, ja va lite nervös över att köra där ja inte hittade men med "tom-toms" hjälp gick de fin fint!
Planen va att Erika skulle följt med men efter avrådan att ta med Johnatan stannade hon hemma. 

Jag va framme halv fyra, gick in i "ridhuset" och fick en "chock" helt propp fullt med folk och stämningen va högre än på en allsvensk fotbolls match i Sverige! 
Jag va där i lagom tid för att se fyrspannens kval, nivån på ekipagen här va väldigt blandad, de fanns de som travade runt i sakta mak och de som körde grymt fort och skickligt! 
Inför deras andra kvalet mötte jag upp Tonnie och Rudolf som hämtat Jeron (Tonnies ponny). Riktigt kul och inspirerande och träffa dem igen, hela tiden blev jag presenterad för massa människor! De förklarade allt och svarade på alla mina frågor, bättre sällskap kan man inte tänka sig! Fick även träffa Rudolfs flickvän... Och tre mycket trevliga människor från England!

Halv sju va de dax för Tonnie att köra finalen, en tok laddad Jeron kunde inte stå still på lastbilen, pillade på allt, skrapade och va allmänt ivrig! 
Hjälpte Rudolf att sätta för så Tonnie kunde gå banan i lugn och ro.
Upplägget va precis som i Globen och Scandinavium... Maraton blandat med precision, tre hinder med portar A-D i finalen!

Tyvärr gick det inget vidare för Tonnie, han körde fel redan i port ett då tolvan och ettan stod jämte varandra! Han insåg de men eftersom tempot är så högt så var de för sent att väja då hade de vält! Bittert, men sånt som tyvärr kan hända... 
Bilderna är inte optimala men ni får en känsla av hur det såg ut... Får skylla på att ekipagen körde för fort ;0)

Träffade även Pernilla som kört sin fina Fedde i kvalen, tyvärr räckte de inte till final, hade varit riktigt kul att se henne och Emil på banan! 
Skulle verkligen vara kul och åka ner och köra denna tävling någon gång! Även mästaren Boyd Excel va där och körde, engelsmän och belgare...

Efter Tonnies final såg vi resten av finalerna på ståplats, ju tokigare hästarna/ponnyerna va ju tokigare va publiken! Gå in på hoefnet så finns där filmer från tävlingen! De kördes finaler i enbet, tandem, par och fyrspann... Alla finaler i både häst och ponny klasser! Från början hade de varit 178st i alla kval, beroende på storlek i startfältet hade ca 1/3 gått till final.
Super kul att träffa alla dessa kör människor och att få uppleva en sån här tävling! 

Kvällen avslutades hos engelsmännen med god paj och massa prat om körning, träning, pengar och tävlingar!!! 
Kanske, kanske, kanske blir en resa till "Jumping Amsterdam" återstår att se...

Kram en från en tokladdad
Mikaela <3

På väg hem

Så då va man i Sverige igen... 

Jag tyckte jag va förvirrad innan jag åkte ner med vad jag vill göra i livet! Nu är förvirringen om möjligt ännu större... Men jag vet vad jag ska spara till och vad jag ska ha som mål!!! 
Träna och tävla i Holland under en period... När det blir, låter jag vara osagt men det är verkligen ett mål!

I lördags var jag på inomhus maraton och det får komma ett eget inlägg om detta! 

De kräver lite förklaring och är helt klart värt ett eget inlägg. 
I söndags "jobbade" vi lite i stallet, hämtade en fyraåring som ska börja jobba igen. Erika och Joris har sina unga hästar hos Joris föräldrar när de inte är i träning, där kan de gå ute i hagarna istället för att stå på stall under viloperioderna! 
Söndags kvällen tillbringade jag hos en annan holländsk kompis. Lugnt och trevligt med film... 
Har verkligen haft semester! Sovmorgon, träffat vänner och gjort de jag velat! Underbart... Och förstås, umgåtts med världens sötaste Jonathan en hel massa!Är full av inspiration inför en vecka med massa jobb för mina hästar!!! Roligt är bara förnamnet... Detta och träningen för två veckor sedan va precis vad jag behövde för att hitta kör glädjen igen! 

Kram
Mikaela <3

I Holland

Så va man då återigen i Holland! Och kan ni tänka er... Imon ska jag ha sovmorgon! Vet inte när de hände senast!!! Väldigt längesedan iaf... 

Framåt eftermiddagen ska jag/vi bege oss mot Neijkerk och titta på inomhus maraton, en utav Hollands största tävlingar inomhus! Ska bli fantastiskt kul och inspirerande! 
Tonnie som var en av de vi tränade för hemma för två veckor sedan har tagit sig till final... 
Sammanlagt var de 178 starter i alla kval, enbet, par, tandem och fyrspann både ponny och häst i samtliga! Tänkte åka dit och se fyrspannens kval och sen finalerna.

Igår tog vi ut Aragon på en körtur, kravlös jogging i skogen...
Idag blev det ett pass på banan, jag fick hjälp med markarbetet av Erika! Mycket är verkligen detsamma som jag ska tänka på i körningen, lossa sidorna och tänka mycket framåt... 
Nu ska vi träna och bygga upp honom hela vintern så hoppas vi på en bra säsong nästa år.

Skickar med en bild på Aragon och Johnatan från körturen igår.


Kram
Mikaela <3

Tillsammans

Nu går alla tre hästarna tillsammans... Funderade länge och väl på hur jag skulle göra i den frågan... Eftersom Aragon är valack! 
Men den senaste veckan har han verkligen bara stått och "hängt" vid stonas hage, han har varit super stressad när vi grejat med honom... Nerverna på utsidan, så då började jag fundera på om de kunde bero på att han saknade kontakten med andra hästar... Så igår vid frukost fick han gå ut med/till brudarna... 

Lite pip och spring blev de i början men sen va de så lugna och snälla... Och igår när vi va ute och körde va han återigen sitt vanliga jag?!? 
Så de får fortsätta gå tillsammans i vinter iaf får man se hur de blir när stona börjar brunsta i vår! 

Kram
Mikaela <3


Körturer

Nu har de blivit körning två dagar i rad med Aragon, igår blev de en tur på vägarna och idag en sväng ut på fältet med lite "dressyr" jobb!

Jobbade mycket lösgörande som vi gjorde på träningen åt vänster och mycket övergångar för att få honom att lyssna och fokusera på mig. 
På vägen till fältet, "träffade" vi en skogsmaskin som lastade av skräp och skrot... Lite läskigt men ändå ok, tycktes Aragon säga och travade vidare! 
Skönt, när man känner att hästen har fokus kvar på mig trots det som händer runtomkring! 
Sen fick han ett litet "ryck" på fältet, tror de bara va för att "kolla" av mig och han blev nog rejält överraskad när han fick veta att de va INTE ok alls att ta skutt med vagnen... Fine, då jobbar jag igen tycktes han tänka! 
Han är en otroligt positiv häst som bara vill göra sitt allra bästa! 

Tyvärr hade han tappat en av sina framskor i hagen idag... Så hovslagaren får komma nästa vecka och slå på den, vi får hålla oss till mjuka underlag så länge... Så nu blir de nog skor runt om med snösulor så vi kan jobba hela vintern! 

Kram
Mikaela <3

Bilder

Här kommer lite bilder från körträningen i helgen... 

Han är fin Aragon och jag tror detta kommer bli riktigt bra...

Kram
Mikaela <3

Jobbhelg, besök och Hollandstripp

Ja nu är man mitt i en jobbhelg, va nyss hemma och "slängde" in hästarna på rasten! 
Fixa stallet blir de när jag slutat vid halv nio, det är allt tur att man har en STOOOOR passion för de där djuren... ;0) Imorgon har jag dock sån lyx att Tilde fixar allting, återigen jag skulle aldrig få ihop mitt "hästliv" om jag inte haft alla snälla människor runt omkring mig...

På tisdag får jag fin besök av Erika, jag tänkte att jag och Aragon skulle få "proffs" hjälp med att fila lite på markarbetet under de dagarna hon är här! Det gäller att passa på... 

På fredag flyger vi sedan ner till Holland tillsammans för en weekend fylld med hästar och så ska vi så klart passa på att avnjuta en av Hollands största inomhus maraton. 
Tonnie som var en av de vi tränade för förra helgen ska köra med sin New Forest!
Så jag ska hålla tummar och tår för att vi får se honom i finalen på lördagen... Kvalet dit går på fredagen! Jätte kul att få komma ner och se sånt här... Snacka om att man kommer vara ännu mer motiverad när man kommer hem...

Kram
Mikaela <3

Vardag

Så va vardagen tillbaka!
Återigen börjar man komma in i rutinerna med att jobba (på nya jobbet) och hålla igång en häst, de kräver sin planering men de är ju bara kul!
Unghästarna har tyvärr fått stå tillbaka lite då det varit väldigt mycket annat. Men efter nästa vecka ska de få sin dos av jobb igen! 

I måndags skrittade Tilde Aragon på fältet, i tisdags blev de vila och i onsdags tog vi en körtur när ändå Emelie va här och kunde hjälpa oss. Hon kom nämligen hit med sin tre åring så vi passade in vagn och sele och körde en sväng... 
En söt Welch Cob som säkert kommer ut på tävlingar om ngt/ngr år! 

Så sedan tog vi Rudolf på allvar och körde en runda utan hårda krav och "lekte" lite på ett fält! 
Aragon fattade snabbt att så fort ja lättade lite i hand så va de helt ok att sträcka ut i galopp! Härligt med en så positiv ponny...
Igår blev de en skritt tur ut i skogen, idag blir de tömkörning och imon vila igen! Viktigt att han får sina vilodagar så kropp och knopp hinner återhämta sig.

Dax att sätta fart om man ska jobba ikväll. 

Kram
Mikaela <3

Söndag

Söndagens pass körde jag på eftermiddagen, Aragon har verkligen uppfört sig helt strålande båda dagarna! Snäll att sätta för och att ha i trailern... Guld värt att ha en sån häst!

Vi började passet på samma sätt som i lördags dvs jag körde först och sedan Rudolf, sen kom frågorna! Vad var skillnaden? Vad ville jag fokusera på? Det var en väldigt stor skillnad och det var att i början av söndagens pass var han rätt spänd, han lyssnade mycket bättre framåt men med lite höjd nacke och sänkt rygg...
Så de första uppdraget blev att få honom att slappna av, komma till ro. Detta gjorde vi genom att köra mycket volter, mjuka vägar med mycket mjuk kontakt i tömmen, fortfarande samma, "ask and reelese"! Skillnaden nu var att vi la in lite vända i detta böjda... Svårt att förklara men man vänder, ställer, vänder ställer... Så "volten" blev kantig istället för rund. 

Sen lärde han mig några olika vägar och övningar för att komma in i att han ska vända och ställa!
Detta gjorde vi både i skritt och trav... Nu var han helt mjuk och avslappnad helt lätt, rak i hals och nacke! 

Då kom den, frågan, vet du var största problemet ligger?!? Ja visste svaret direkt... Hos mig!!! 
Ja vill så mycket, allt ska vara perfekt och de största rådet ja fick va... Du kan inte ALLTID vara seriös, glöm inte att ha kul också!!! Super råd och massa bra ord på vägen avslutade en helt grym helg... 
Grabbar?!? Kan ni komma tillbaka, typ, nu! :0)

Så nu ska vi träna och ha ROLIGT, jag och Aragon!!! Så vi är väldigt mycket bättre när de kommer tillbaka i januari/februari. 

Kram
Mikaela <3

Den där KÄNSLAN...

Just den där känslan... Ni som känt den vet vad jag menar... När hästen är balanserad och man kan styra med lillfingern då är det underbart att köra häst!!! :))

Men vi tar de från början!!! Jag valde att "dela" min träning med Linda som för övrigt har Fortunas mamma, Aragon hade inte haft kondition till att gå två pass om dagen så de kändes inte rättvist att kräva de av honom.

I lördags körde jag ett dressyr pass på 40 min, vi började passet med att jag körde Aragon en stund, Rudolf ställde lite frågor, inte jätte lätt att ha en åsikt om så mycket i och med att jag bara haft honom en vecka. 
Men vi konstaterade båda att han måste lyssna "snabbare" och att han va stel till vänster. Så vi la fokus på detta, väldigt basic men samtidigt sånt som MÅSTE fungera!
Rudolf körde honom för att känna hur han kändes, han körde honom med små små hjälper och väldigt lätt kontakt i munnen, eftersom Aragon måste lära sig att bära sig själv!

När vi skulle få honom att jobba igenom åt vänster, skulle jag hålla ett stadigt tag i höger töm (ytter) utmana att bli hängande så klart och ta små små halvhalter på vänster (inner), "ask and reelese" de kommer eka i mitt huvud!!! De va också noga att jag inte blev hängande i vänster tömmen vid tex en förhållning eller ett avbrott utan då göra de på högertöm! Detta gjorde vi med "ridfattningen" för när man "frågar" (ask) är då lättare att bara göra det med lillfingern!

Sedan jobbade vi med att han skulle svara framåt! Först röstkomando och tar han inte de, lägga på pisk. 
Alltid samma sak, röst först och förstärka med pisk... Detta va jag otroligt dålig på... Öva, öva öva!!!
Sen skulle jag även tänka på att ibland lätta mycket i hand för att få honom att verkligen vilja gå fram, jag skulle leka fram detta och inte vara för "seriös" i min körning!

Efter detta hade jag en häst som var väldigt mjuk att köra, svarade fint framåt och va väldigt trött ;0)
Söndags passet tar vi i ett annat inlägg... Annars blir det jätte långt!!! Behöver jag säga att jag uppskattade lektionen till max...

Kram
Mikaela <3

Håll tillgodo

Skulle ju skriva ett inlägg om träningspassen... Men ni får hålla tillgodo med en fin bild med Aragon från träningen!
Jag är för trött för att knåpa ihop ett just nu, men ville ändå dela mig av något till er andra!

Kram Mikaela 

Träningshelg

Min förhoppning var ju att jag skulle kunna uppdatera lite då och då under helgen... Det gick bara inte! Sen i fredags har de gått i ett!!! 
Men vilken otrolig helg vi har haft, tror vi alla kommer leva väldigt länge på det vi lärt oss och den glada och inspirerande stämningen som har infunnit sig under hela helgen. 
Jag tror många med mig om inte alla?!! Kan instämma om att vi skulle helst vilja ha hit de där grabbarna snarast möjligt igen! 
Man har verkligen sett en grymt stor utveckling på alla ekipage, de roligaste är att vi har varit en väldigt "blandad" skara kuskar också, alltifrån nybörjare som nosar på vår underbara sport till de som är rutinerade på tävlingsbanan! Nog med mitt "svammel" om glädje! Ni kanske vill läsa om upplägget?! 
Hur det gick för mig och Aragon väntar vi med till ett annat inlägg som kommer ikväll...
Pia och "små hästarna".

Pia kontaktade mig för några månader sedan och frågade om inte vetlanda var ett bra ställe och ha körträning på? Jag nappade på iden och nu i helgen blev den verklighet!
Tonnie Cazemeier och Rudolf Pestman har drillat oss i körningens konster hela helgen, båda har erfarenhet från internationella tävlingar och mästerskap. Två väldigt ödmjuka killar som gjorde allting på ett väldigt lättförståeligt sätt med väldigt små och mjuka metoder!
På förmiddagen körde vi ett dressyrpass ensamma på 40 min, medans vi på eftermiddagen körde konkörning två och två à 45min. 

I lördags kväll berättade de om sitt upplägg och hur de tränar, mycket uppbyggt kring fakta som de får genom blodprovsmätningar och mycket träning med pulsmätare!
Jätte intressant att höra och även om man inte kan ta till sig hela konceptet med mätningar osv finns det mycket jag kommer ta till mig och tänka på kring min egen tävling och träning.

Pia hade gjort god lunch som vi åt när de passade mellan passen, lördags kvällen "firade" vi på Chili Thai och alla sov så gott utspridda lite här och där hemma hos mig!
Mer om "hur" vi tränade kommer i inlägget kring mig och Aragon!
Qarin och "Pontus".

Kram
Mikaela <3
Sent!

Äntligen har jag lagt mig i sängen, snacka om en kväll i 110km/h men vad gör de när man har världens bästa sällskap!
Anna va redan här när ja kom hem från jobbet, stallet mockat och vattnet påfyllt till hästarna, ja skulle kunna vänja mig vid detta! På med selen och ut och jogga Aragon, fin och avslappnad kille som mer och mer börjar förstå vad jag vill och varför jag vill saker!

Med lite mat i magen tog vi oss sedan an kvällen uppgift, klippa två hästar! Aragon va först ut så nu är han lite "lättare" och lite mindre varm. 
Monett nästa... Inga problem där heller! Det var två snälla hästar som blev av med väldigt mycket päls!!! 

Ska verkligen bli jätte kul att träna i helgen, hoppas Aragon håller med mig ;0) 
Maxi, var vår nästa anhalt för att handla frukost till oss alla! Så jag tror att jag börjar få koll på läget, bara massa andra måsten kvar tills imon... Så som att tvätta vagnen, putsa selen, städa och fixa inne, hämta nyckel till anläggningen och så ska jag hinna jobba lite med!

Bäst att sova lite nu!

GodnattKram
Mikaela <3Inställning

Jag tror att väldigt mycket här i livet handlar om inställning... Det du tänker de sker! 
Är du positiv så löser sig det mesta medans du får negativa utslag och reaktioner på det mesta om du tänker negativt! 
Fick syn på denna bild på internet idag när jag surfade runt bland ordspråk osv... (ngt jag kan roa mig med då och då).

Jag tror det stämmer, de sista åren som jag har tävlat har jag ALLTID innan jag somnat kvällen innan tävling.
"Sett" mig själv köra program, hinder eller precisions bana! Inne i huvudet, så som jag vill och kan köra om allt är optimalt! 
Resultaten har blivit bättre sen jag började med detta! Även "lugnet" innan jag går in på banan för jag har ju redan gått igenom scenariot i huvudet minst en gång!!! 

En sån där liten grej som fastnat hos mig och blivit till en ofrånkomlig vana!!! Så om vi alla "tänker" oss ännu bättre så måste ju alla bli lite bättre, eller hur?!? 
Må bästa kvinna eller man vinna... 
Eller är de så att den som är bäst förberedd vinner?!! Jag tror på det... Visst du kan vinna eller placera dig med hjälp av "slumpen eller tur" men du
tar dig inte hela vägen till toppen utan ett fungerande system och en sjuhelsikes vilja... 
Lite pengar underlättar ju också! Detta är bara vad jag tror och tänker, vilket kan vara både rätt och fel... :D

Kram
Mikaela <3

Lickhammer Collection

Jag måste få berätta om mitt nya spännande uppdrag, återförsäljare för Lickhammer Collection, fantastiskt fina kläder med oerhört hög kvalité! 


Jag pratade med Erika igår kväll och vi har väldigt spännande idéer, som hon sa så är det väldigt kul när man kan göra saker tillsammans så här, med folk man tycker om!
Se på bilderna... Anna Jacobsson (www.annapannaochlivet.blogspot.com) har tagit dem, Kim Zetterberg (fd Ivarson) en av mina allra bästa vänner är modell och så har vi då "klanen" Lickhammer! 
Erika som är "chefen" och hennes syster Andrietta som sköter alla beställningar, marknadsföring osv! Jätte kul att få komma in i detta Team!!! 

Kika gärna in på deras hemsida www.lickhammercollection.se där finns alla kläder och priser! Kommer dyka upp nya spännande saker här på bloggen allt eftersom, så håll utkik!

Pssssstttttt... En julklapps kväll för vänner kommer inom kort! 

Kram
Mikaela <3


Fredriksbergs Aragon

I lördags var vi alltså och provade en ny häst! 
Styrde kosan mot Linköping och Bergs slussar, stallet låg precis vid slussarna och det är inte ofta (läs aldrig) man provar häst och samtidigt utforskar ett av Sveriges mest besökta turist mål!

Så vi gav oss av på en tur längs med kanalbanken, vidare ut längs med en trafikerad väg för att avsluta med lite körning på en stor grus plan!

Och här provade vi alltså Aragon, sju årig valack, mycket körd och riden men inte så mycket "dressyr" trimmad, men han har fina gångarter som jag är övertygad om att de går att utveckla ännu mer! 
Sen vill kanske jag ha en häst som svarar snabbare på det jag ber om men det är ju också en så kallad "samarbets" fråga! Han ska lära sig vad jag vill och när jag vill de osv. 
Jag har honom på prov under november månad sen ska vi bestämma hur det fortsatta samarbetet ska se ut! Otroligt kul och spännande i alla fall att folk vill ge mig möjligheten att köra deras hästar. 


Så nu får ni följa ännu en häst här ett tag och för er som är intresserade av stammar är han e: Fredriksbergs Kavat u: Frdriksbergs Kame... Fin prestations stam har jag förstått!

Sen har jag ett annat spännande uppdrag att berätta om ;0) men det tar vi i ett annat inlägg! 

Kram
Mikaela <3


Häst helg

Detta har verkligen varit en riktig häst helg... 
Startade upp den med en tripp till Linköping, Drive Out, nya skakler och ny framvagn... 
Vidare för att provköra en häst, Fredriksbergs Aragon, som numera står i vårt stall (kommer mer info i ett annat inlägg). Idag började vi tidigt, Fortuna blev longerad och hängd på! Jösses, den tjejen kan röra sig!!! 
Sen ut på en liten skritt tur med Aragon och Wella... Som både skötte sig exemplariskt!
Vidare in på tävlingarna i satsning lite sekretariats jobb, få alla kläder till EL Collection... Är numera återförsäljare! Klippte en häst, hem ta in mina och lasta av vagnen som fått på de nya skaklerna!!! :)

Toppen helg! Med toppen folk...
Kram
Mikaela <3

RSS 2.0