2014

2014 har verkligen varit ett år med fantastiska häst framgångar... Aragons första tävlings säsong och så mycket priser vi har tagit! 
Fortunas fina resultat på premieringen och i vetlanda! Framförallt är jag stolt över att hästarna uppför sig så bra hela tiden! De är lugna och trygga och gör alltid sitt bästa! 
Både Wella och Fortuna är "trygga" ridhästar, Fortuna är även körd och har gjort den utvecklingen på ett fantastiskt sätt! 

Aragon har utvecklats oerhört mycket!!! Han börjar nu få den rätta styrkan i kroppen att utföra ökningar och samlingar på rätt sätt! Jag ser med spänning fram emot nästa års tävlingssäsong!


De skiljer nästan ett år på dessa två bilder då ser man att han har "grovnat" ganska rejält i kroppen! 

Årets bästa tävling: den är svår... Får nog nästan plocka gren för gren, dressyr är helt klart Åsbo där vi kom tvåa i FEI programet!
Precisonen är vinsten i Åstorp, årets sista tävling! Och maraton är i Gbg i september... Där vi knep en fjärdeplats och vår första placering i maraton! 

Årets sämsta: är däremot inte svårt!!! Vartofta... En dressyr som va katastrof och utesluten i maraton! Ja de behövs ju ingen mer förklaring! 

Årets mest oväntade: Fortuna som fyra i tre års ringen i vetlanda! Knäna höll på att skaka sönder och magen vändas ut och in... Sen att hon gjort en perfekt löshoppning i samarbete med oss spädde bara på glädjen! 

Årets glädjeämne: Emilia och Felicia... Och super groomen Sonny!!! Utan er hade inte detta året blivit så bra som det faktiskt blev!!!
Kan inte med ord beskriva hur glad jag är att ha er kring mig och mina hästar!!! Nu blickar vi mot nya mål... 

Jag tror och hoppas att 2015 kan slå 2014... Fortuna och Wella ska göra tävlingsdebuter! Aragon ska befästa sin form, tävla MSV och kanske någon svår klass! Och även komma ut på dressyr och hopptävlingar med Emilia! 

Jag är redo för nya utmaningar... Låt 2015 komma!!!

Kram
Mikaela <3

Julledigt

Snart är det dax för ett nytt år!!! Jag ska ge er lite glädjeämnen från 2014 men det kommer i ett annat inlägg...

Aragon har en liten jul paus på tre veckor, på måndag den femte börjar vi röra på honom som vanligt igen! 
Ska bli väldigt roligt och jag längtar efter att jobba med honom igen...
Fortuna jobbar på, det har mest blivit ridning nu eftersom det har varit lite knivigt att få med sig sällskap och hon är väldigt pigg och glad, då känns det onödigt att utmana ödet och köra själv även om det nog inte alls är några problem!

Wella har tyvärr varit ofräsch, haltat på vänster fram och vi har inte hittat någon direkt anledning, annat än att det skulle vara hålväggen hon har. Så idag va min fantastiskt snälla hovslagare här och la på skor fram... Så hoppas vi på att det bättrar sig och att det löser problemet! Så hon har ju fått vila nu, annars va planen att vi skulle fått henne i vagnen nu!
Men det får vi ta så fort hon är ok! Tror inte det är några större problem, med henne heller!

På fredag ska vi åka till Vaggeryd med Wella och Fortuna, mätning står på schemat, så spännande att de faktiskt är fyra nästa år och att man får börja tävla så smått!
Min tanke är att någon av dem ska hoppa på pay and jumpen i Vetlanda den 25e januari sen får båda gå den 16efebruari sen ska de få lite vila.
Tycker det är väldigt viktigt att ge dem pauser så de får bearbeta allt de lär sig! Vi är också mycket noggranna med att de går max tre till fyra dagar i veckan. Än är de inte vuxna nog i varken kropp eller knopp att göra mer.

Kram
Mikaela <3

God jul

Vill passa på att önska mina kärablogg läsare en riktigt God Jul!!! 
Försök nu njuta av ledighet, god mat och umgänge med nära och kära! Det ska jag göra... 

Aragon vilar... Han ska vila fram till den 5e januari då är det full fart igen! Tror både knoppen och kroppen behövde denna paus han på tre veckor... 

Det passade bra nu vid jul när det är mycket annat, tre veckor är heller inget som påverkar kondition osv när de rör sig i hagen!

Brudarna jobbar på de får en paus i mitten av februari, tanken är att vi ska komma iväg på iaf en Pay and Jump innan dess! Sen förtjänar de lite vila igen! 


Så från oss alla till er alla en riktigt God Jul!!!! 

Kram
Mikaela <3


Tränings helg

Förra helgen var det ju återigen träning för Tonnie och Rudolf, riktigt kul att man kan ordna en tränings helg så här sent på året med trevliga och träningsvilliga kuskar! Extra kul är det ju att alla verkar trivas och tycka att det är bra...

Jag körde Aragon först på lördagen och jag måste säga att han har nog aldrig varit så fin att köra! Tränade mycket på att jag skulle bestämma tempot dvs öka minska, korta och länga! 
Fick även beröm för att han va riktigt fin i kroppen nu, har ändrat fodret och även börjat ge honom ett E-vitamin tillskott då vi insåg när vi räknade på foderstaten att han fick för lite med tanke på sin träning och muskeluppbyggnad. Sen la vi mycket fokus på att jag skulle kunna bestämma var han ska ha näsan i sin böjning, hög eller låg! Tonnie sa att det är dax att spänna bågen nu... Jag har en fin ponny och nu måste jag börja köra mer för att få fram detta!

Sedan körde jag ett pass med Fortuna! Här blev de ju mycket basic... Jag tränade ett pass med henne mest för att stämma av så vi är på rätt väg! Jag måste bara tänka mer på att köra henne på yttertömmen! Men de va en riktigt rolig känsla att för första gången köra ett tränings pass med en häst där man gjort allting själv! 

På kvällen var det dax för jul show i ridhuset! Självklart lovade vi att ställa upp med ett show nummer... Så vi var fyra kuskar som körde en precisions bana till julmusik! Mycket uppskattat av publiken har jag förstått... 
Själv undrade jg mest vad jag gett mig inpå, köra hemma, till müsli och massa liv på läkaren med Aragon som kan bli ganska spänd!
Men han uppförde sig galant och de gick till och med så bra att vi fick en blå-gul rosett i vår lilla mini tävling! Och känslan att köra där inne va riktigt rolig... Jag tyckte inte publiken hejade något, snacka om att man stänger in sig i en tävlings bubbla! På filmen hör man att det var livat värre!!! 
Suddig bild... Från "pris"utdelningen!

Efter detta körde vi in med tomte nissar på vagnen och delade ut godis! Även de uppskattat i alla fall av barnen! ;0)

Jag måste säga att jag är otroligt stolt över att kunna göra detta med Aragon... För ett år sedan hade han vänt i dörren och sagt, -"aldrig i livet att jag går in där"! 
Tyvärr fick jag väl "betala" lite för detta på söndagen då han va spänd och lite motsträvig! Något jag tyckte va otroligt jobbigt... Men efter ett super samtal med Tonnie så löste vi även detta!!! 

Kommer mer om detta i nästa inlägg... :)

Kram
Mikaela <3

Hoppning

Har ju inte hunnit få till ett inlägg om hoppningen den 6 december... Men bättre sent än aldrig eller vad säger ni?!? 

Emilia hoppade två klasser med honom, en pay and Jump klass och en lätt D, båda var i 70cm! 
På framhoppningen va han pigg och glad, fullt fokuserad på uppgiften! Det känns som han verkligen börjar förstå vad hoppningen innebär! 
Väl inne på banan va han ganska vinglig och tittade på allt runt omkringen Emilia är oerhört duktig på det sättet... Oavsett vad han gör så fortsätter hon alltid att rida framåt, en väldig styrka som ryttare!
De fick med sig en bom ner men vi var ändå oerhört nöjda med rundan...

Det blev en liten kort paus för Aragon innan det var dax för nästa klass! 
Kort framridning och sen in på banan igen, vilken skillnad på häst!!! 
Nu förstod han verkligen vad han skulle göra och lyssnade mycket bra på Emilia, de fick till och med till en bra omhoppning även om de båda kan bli snabbare och mer samspelta där så klart!!!
Men det räckte ändå till en andra plats, vilken allround ponny han är!
Och framförallt vilket TEAM de är!!! Ska bli kul att följa dem på fler tävlingar framåt våren... 

Vi anade att de låg ganska bra till i kombinations KM:et efter deras vinst i dressyren och nu denna andra plats!!! 
Det räckte så långt som till en andra plats i den kombinerade klassen, jätte kul! 
Så på kvällen blev det middag och prisutdelning på stadshotellet tillsammans med de andra ryttarna i VRF! Och de fick sin första medalj... Jag hoppas så klart på fler!!! 

Man kan inte säga annat än att Aragon har varit en riktig rosett plockare i år!!! Kommer ett inlägg om tränings helgen oxå... Håll utkik!!!

Kram
Mikaela <3

Dressyr tävling

I lördags var vi i vetlanda på klubbtävling med Aragon... Emilia skulle rida en LB:1, det var även klubbmästerskap och deltävling ett i den så kallade kombinations klassen där även hoppning ingår! 

Aragon va betydligt mer laddad och uppmärksam än han var när vi va på pay and riden i Nässjö! Skönt... Ett annat stort plus va att Elsa (som Emilia tränar för) kom lagom tills de skulle rida fram, det är otroligt skönt att ha en person på framridningen/körningen som kan ekipaget! Sånt skapar trygghet! 

Väl inne på banan skötte han sig jätte bra, höger galoppen gav bara en femma på grund av att han tog fattningen sent... Annars låg de på sexor och sjuor hela tiden, jätte kul för Emilia som mer eller mindre blivit "övertalad" till att rida dressyr ;0)

När vi sedan får procenten går hon upp i ledning, vilken hon sedan får ge ifrån sig... Så hon ligger länge på en andra plats!!!
Dax att hämta protokollet, då upptäcker Elsa att de glömt att ta gånger tre på en bedömnings punkt, vilket gör att de ska ha ytterligare sex poäng... Detta leder i sin tur till att de går upp i ledning igen, jätte kul och nu fick vi börja bita på naglarna om ngn av de sista två skulle slå dem?!? 
Men de fick behålla sin ledning klassen ut denna gången, vilket resulterade i vinst på fina 62,75%!!! 
Jag är så stolt och glad över båda två!!! Jätte kul och ingen förtjänar denna seger mer än Emilia som verkligen sliter med både mina och sina egna hästar... 

På lördag är det dax för hoppning, först en Clear Round i 70cm och sen en riktigt klass även det i 70cm!
Håll nu tummarna för oss, hon leder kombinations klassen efter sin vinst i dressyren!!! 
Kanske kan vi få fram ännu en super fin allround ponny?!? :0)

Kram
Mikaela <3

RSS 2.0