Jobb jobb

Jobbar för fullt på nya stället... Idag har jag haft min kära bror till hjälp! Men än är det mycket kvar, så det är bara o bita ihop o köra några timmar till!!! Sen vidare till bråtåkra o förbereda för tävling o flytt imorgon.

Nu får ni ha bättre koll på bloggen kära läsare, blogg.se har ju nämligen lanserat en app så nu kan ja blogga direkt från telefonen! Toppen toppen...

Imorgon kommer uppdateringar direkt efter varje klass.

Kram
Mikaela <3


Börjat Packa

Idag har jag börjat packa så smått inför flytten på lördag... Ska bli så spännande att verkligen ha sitt eget! Så nu är det så gott som bara stora saker som ska packas in!
Så som fodertunnor, tävlingsskåp, stora gekås bagar, och mina förvarings kistor.
Allman får åka direkt till nya stället efter tävling så fixar vi lite där och hämtat "brudarna" senare på kvällen. Har även beställt två balar hö som kommer levereras till oss på söndag. Det börjar kännas verkligt nu :0)

Kram
Mikaela <3


Veckoplanering

Jag tänkte ni skulle få läsa en liten veckoplanering för Allman... Denna gäller vecka 39.


Måndag: Klättra tre gånger i backen, 2 gånger i skritt en i galopp.
Tisdag: Jennifer hoppar, fokus på kontroll och lydnad. Mest små hinder och bomövningar.
Onsdag: Dressyrlektion för Karin.
Torsdag: Josefin rider ut i skogen.
Fredag: Skritt-tur eller vila, beroende på vad jag hinner inför flytten.
Lördag: Tävling i Tenhult 80 & 90 centimeter.
Söndag: Vila.

Efter tävlingen kommer Allman få två eller tre vilodagar för att komma till ro på nya stället och för att han har jobbat rätt hårt sen han kom hit.Kram
Mikaela <3

Födelsedag

I söndags var det min födelsedag... Den firades på tävling med Johnna och hennes familj, jag skojade med Johnna för några veckor sedan och sa att om du och Hero är nolla på min födelsedag så är det en jätte bra present. Hon gav mig den presenten, nolla i 60cm Clear Round och tyvärr ett nedslag i 70cm på sista hindret, retfullt men ändå två mycket fina rundor!
Sedan begav jag mig till nya stället för att måla lite, fick sällskap av Fanny därefter var tanken att jag skulle ridit Allman men all kraft hade liksom runnit ur mig så det blev istället hem och lägga sig i soffan... Jag dras just nu med en envis förkylning som vägrar släppa taget, tröttheten följer ju med som ett brev på posten!

Isa hon går just nu bara och skrotar i hagen med Diamond... Så alla fokus hamnar på Allman, ändå har jag inte hunnit med honom som jag har velat den gågna veckan :/ det är så fullt upp med allt inför att vi ska flytta.

I måndags vilade han... Tisdagen spenderade vi nere i vattenpoölarna och tränade "vattenhinder", Allman tyckte det var kul och bjöd fint i både trav och galopp, så förhoppningsvis har vi inga problem i vattenhindrena! Onsdagens äventyr har ni ju redan läst om, då vi tränade dressyr.
I torsdags blev det ofrivillig vila, hovlagaren var här och Linda hämtade hem Hannibal... Så jag tillbringade ändå 5-6 timmar i stallet och sen var orken slut. Josefin och Allman var ute på skritt-tur i fredags, det var första gången Josefin var ute på honom... Och det hade gått toppen och jag tror nog att även hon kommer vara väldigt svag för honom om ett tag.
Dressyrkörning på banan stod på schemat på lördagen, grabben skötte sig exemplariskt! Så då vet ni vad vi har pysslat med i veckan.

Kram
Mikaela <3


Isa halt

Nu är Isa återigen halt och detta med knappt något arbete... Josefin har ridit och kört henne lugnt och fint ute i skogen 3-4 gånger i veckan, så nu har det ju inte på några vis varit något hårt jobb!
Isa är dock lika lycklig för de, hon bryr sig inte det minsta om att det ena benet inte hänger med utan tuffar glatt på i alla fall (i hagen menar jag så klart då vi har ju inte jobbat med henne när hon har visat orenheter på sitt ben).
Jag har tyckt mig kunna se en antydan till ojämnhet när hon gått på böjt spår men sedan blir man ju "hemma-blind" och jag har nästan övertygat mig själv om att nu måste jag sluta leta fel på henne.

Men så i tisdags skulle både hon och Hannibal få sina vaccinationer så då bad jag Helene att hon skulle titta på henne på volt och även hon konstaterade att hon är oren på vänster fram. Så nu väntar ultra-ljud för att kolla dräktigheten på torsdag om två veckor och även en "check" på vänster fram, så får vi ta en diskussion om hur vi ska göra sen...

Ibland önskar man att de bara kunde säga vad de vill...

Kram
Mikaela <3

Dressyr träning

I onsdags på min lunch lyckades jag klämma in en dressyr lektion, det gäller att ta till vara på tiden ibland så man inte går miste om något.
Vi kan väl säga som så att lektionen började mindre bra, de kom in två hästar i ridhuset som skrittade ett halv varv och sedan gick ut... Då försvann Allmans fokus på mig, han "stajlade" runt för fullt, taktade, kunde inte göra halt osv. Då fick jag en kommentar ifrån tränaren som funderade på om han inte var mer väluppfostrad än så han är ju trots allt rätt rutinerad?!?
Men efter lite jobb med halter och minska skritten, så flyttade han över fokus på mig igen. Här måste jag ju hitta knapparna på honom för att känna att jag kan få honom och jobba på en gång och det tror jag kommer när vi känner varandra lite bättre.

När han väl kommit till ro med arbetet hade jag en väldigt givande dressyr-lektion, vi jobbade mest med att få honom att forma sig rätt och hitta ett lagom stöd i bettet. Han blir gärna lite över-ilad i skritten så här måste jag jobba mer med att han vilar på steget och att jag rider varje steg.
I traven är det istället tvärtom att jag får driva lite mer för att då hitta ett väldigt trevligt "gung" i traven. Galopp arbetet är verkligen fantastiskt på denna häst, det känns som du sitter i en gungstol och det är bara till att följa med.

Vi avlutade med lite "svårare" övningar som skänkelvikningar och förvänd galopp. Han är otroligt lätt att flytta för skänkeln, han flyter som ett rinnande vatten och kroppen hamnar väldigt naturligt i rätt läge för att flytta sig. Inte heller den förvända gloppen var några problem, bara piloten där uppe tänker sig för och inte hamnar ovanpå sadeln bara för att vi går in i "fel galopp".
Hem-läxan tills nästa onsdag blev att jag skulle tänka på att rida mer i skritten, lugna upp honom och i trav istället hitta känslan fortare där han har en bärig fin trav... Då får man inte sitta och tjuvhålla!
Vi övade också lite på skritt-galopp, galopp-skritt och även detta ska vi fokusera på ett tag nu så att jag får en häst som lite lättare sätter sig på baken! Karin och jag var också väldigt överens om att när han får mer muskler i bakpartiet och blir stabilare där kommer det finnas mycket mer att hämta hos denna lilla underbara häst!

Kram
Mikaela <3

Hannibal hemma igen

Igår for återigen Hannibal söderut, närmare bestämt hem till Varberg. Det blev bestämt lite hastigt men det kändes som det bästa för honom då Linda (hans ägare) hade svårt att komma sen i oktober och det kändes onödigt att han skulle flytta med till nya stället bara för ett kort tag.

Men han är körd ut i skogen och på banan i skritt och trav så han kan sitt jobb och jag är inte alls orolig över hans resultat i vagnen. Han är en mycket härlig häst som jag är övertygad om att ägaren kommer få mycket skoj ihop med när han kommer på hur man ska andvända sin stora lite valpiga kropp på rätt sätt.
Jag ska ta mig en tripp neråt när Linda får hem maratonvagnen hon har beställt så får vi sätta honom i den sen... Spännande spännande!!!

Kram
Mikaela <3

Maskoten "Fjordy"


Isa har ju alltid haft en maskot som vi kallat "Fisken" den har nästan varit med på alla tävlinga runtom i vårt avlånga land... Nu när vi har en ny tävlingshät i stallet var det ju alltså dax för en ny maskot!
Och vad passar på bättre än en "Fjordy" till en fjordhäst? Det är en bekant till mig som stickar dessa små söta hästar, jag tycker de är underbara...
Så vi säger väl välkommen till teamet "Fjordy" hoppas du bringar mycket tur över oss annars kanske du får sparken ;0)

Kram
Mikaela <3

Allman Bilder


Galopp...

Hopp...

Trav...

Pay and jump...

Kram
Mikaela <3

Pay and Jump

I söndags var det pay and jump ute i bråtåkra, skogsbygdens hästsällskap stod som arrangörer, Isa och Ellen skulle hoppa 50cm och Jennifer och Allman 80cm.

Isa och Ellen var först ut och det var en taggad Isa på framhoppningen som till och med försökte sig på att busa lite med Ellen... Denna hästen älskar verkligen och hoppa! Tyvärr blev det en avfallning för Ellen på framhoppningen men det gick bra och hon var snabbt uppe på hästen igen, sadeln gled på sidan...
Några språng på framhoppningen sedan var det dax att gå in på banan. Isa var jätte laddad och skulle även här bjuda på lite bus, innan hinder ett. Sedan var det full fart som gällde och då menar jag FULL fart, tyvärr gick de lite för fort till hinder sex så Ellen la en volt för att få koll på situationen.
Annars va rundan prickfri och det var ett mycket glatt ekipage som gick i mål helt utan fel på hiner, speakern gav beröm för en väldigt pigg häst där ryttaren som va mindre van hade litat på sin häst! Det är väl så det ska va de orutinerade ryttarna på de rutinerade hästarna, underbart!!!

Mellan Isa och Allman var det 20 ekipage så vi hann byta sadel och fixa efter Isas och Ellen ritt.
Allman var väldigt laddad och kunde till en början knappt skritta på framhoppningen men Jennifer fick honom att slappna av fint med lite jobb, även hon gjorde så att hon gick från skritt till galopp och vi upplever att det är ett bra sätt att gå runt problemet.
Hoppmässigt upplevde sedan Jennifer att det var stor skillnad på Allman och Isa, då han har mer aktion i sin galopp och tar sig över hindrena mer i "slow motion" medan Isa är väldigt snabb över. Så det kommer nog ta sin lilla tid innan hon hittar alla knapparna. Vi hade ju bara anmält till en klass bara för att hon skulle få känna på honom och kunna rida/hoppa fram mer.
Väl inne på banan hade vi hört att han kunde bli okoncentrerad om han var själv inne, han gnäggade en gång sen hade han fullt fokus på Jennifer och hindrena. Så när som ett långt språng över hinder nummer tre var rundan helt optimal, grabben lämnar mycket luft och tyckte väl knappt han behövde ta i på dessa höjder. Tanken är inte att vi ska hoppa så mycket med honom men vi ska försöka kvala honom till allround SM så några hoppklasser får han gå, lokal tävling i Tenhult den 1 okt blir nästa mål, sätter de nollorna redan där är hoppningen klar!
Här va speakern mycket imponerad av en otroligt välriden runda och hur väl och lätt han hoppade...
Hon avlutade med att säga att detta bevisade verkligen vad fjordingar kan... Då skulle hon veta vad dessa två gula gjort innan... ;0)

Även för mina andra två hoppekipage gick det bra, Diana och Anemone kom runt med några fel och med tanke på hur lite rutin de två har så är det jätte bra jobbat.
Johnna och Hero hoppade 60 och 80cm och satte klockrena nollor i båda klasserna!

Kram
Mikaela <3

Den gågna helgen

Tänkte försöka "knåpa" ihop ett inlägg om helgen... Dock kommer ett separat inlägg om "Pay and Jumpen" imorgon så håll tillgodo kära vänner.

I fredags red jag ett helt underbart dressyrpass på Allman, han gick som en klocka efter att ha "stimmat" en stund eftersom han inte hade riktig koll på allt och alla, något som är väldigt viktigt för honom. Men när han väl kom till ro och arbetade var känslan fantastisk, tänk vad bra detta kommer bli med mer träning och när vi känner varandra ännu bättre. Jag jobbade mycket med tempoväxlingar och fokus på att hålla samma stöd i tygeln hela tiden, han svarade med en fin eftergift som gick att reglera både uppåt och neråt. Jag har också kommit fram till att när han är ofokuserad i början av passet är det bättre att hoppa över traven och istället komma fram i galopp direkt då blir han mycket lättare att jobba med, i traven bara spänner han sig och blir då lite "struttig".

Sedan begav jag mig till ridhuset för att kika på hästarna i boxarna och träffa lite trevligt folk, kvällen avslutades med Fam Grönkulla och paret Gulmåra och deras vänner på en pizzeria. Mycket hästprat hela kvällen...

Lördagen bjöd på sol från klarblå himmel, spännande att se alla hingstar på riktigt! Min favorit fortsatte vara favorit även bland de andra 20 hingstarna. Lagom fram till Lunch kom Josefin och Daisy (Josefins fantastiskt fina hund) och höll mig sällskap, vi hann även ut och fixa foder, box osv till Allman innan det var dax för bruksproven. Även här var det idel fina hästar med bra uppvisningar även om en av dem var helt i en klass för sig. E och hennes fina Gandalf, där har vi ett par som jobbar helt i samförstånd, otroligt kul att se.
Massa hästprat blev det med goda vänner, tänk att alla vi fjordhästmänniskor är så trevliga ;0)
Lördags kvällen bjöd på god mat i ridhuset för att sedan bjuda på en ute kväll med bowling och sedan utgång, helt enkelt en väldigt bra dag!

Så var det då dax för söndagen, dagen då det skulle avgöras... Tyvärr missade jag upplösningen med hingstarna! Men min favorit som var Joker gick in och det med råge 44p och bästa hingst! Jag kanske har lite öga för sånt där i alla fall :p jag gillar ju annars bättre att se hästarna med ryttare på ryggen eller vagn efter.
Även denna dagen såg man mycket fina hästar och träffade många glada människor! Extra stort grattis till Yxnavall och deras fina fölunge som blev fölchampion.
Tyvärr blev dagen lite för lång för mig, med mer jobb väntandes i stallet fick jag hoppa över BIS klassen. Huvudet värkte av trötthet och alla intryck men jag somnade ovaggade igår...

Tack alla för en fantastisk helg!!! Synd att man inte hinner prata mer bara, men det trillade in ett roligt mail i inkorgen idag, en helg för unga fjordentusiaster vore väl något att dra igång...

Kram
Mikaela <3

Vetlanda helgen

Vetlanda helgen närmar sig med stormsteg... Och då menar jag så klart hingst premieringen och riksutställningen, det ska bli så kul att se alla fina hästar och träffa alla trevliga människor. Träffar nog de flesta redan ikväll... Fredags kvällen är ju nästan lite som dagen innan julafton, man får träffa alla människor och kika på hästarna i boxarna.
Jag tycker verkligen det är förmånligt att jag bor i den stad där detta arrangeras år från år. I år har vi även lånat ut lägenheten, Grönkulla gänget ska bo här, medan jag bor hos mamma och Andreas är ute och far. Känns skönt att kunna "bjuda" igen sedan vårat besök hos dem när vi tävlade på Flyinge i somras.

Jag har ju ingen katalog eftersom jag inte heller har någon häst att ställa ut eller visa så det blir spännande att se vilka hästar som kommer delta... Dock har man ju kontakt med flera stycken via tex facebook så en del har jag koll på.
Jag har ju även sett en del "live" och där har jag en egen favorit ska bli spännande att se hur långt han räcker, jag håller tummarna att han går in!
I år har jag även anmält mig till middagen på lördagen, ska bli trevligt att äta gott i goda vänners lag!

Vi ses i ridhuset i helgen, dock måste jag göra en avstickare på söndagen när mina små adepter ska hoppa "pay and jump" men sen sitter jag bänkad igen. Söndag eftermiddag/kväll ska jag sedan tillbringa med bästa Linda och Malou då ska vi ut på äventyr med Hannibal...

Kram
Mikaela <3

Fullt upp

Just nu händer det så galet mycket i mitt liv så jag hinner knappt med och tänka! Något som är väldigt jobbigt är att jag inte kan sova heller, så fort jag lägger mig är jag klarvaken och tankarna på allt som ska fixas och lösas kommer som ett brev på posten...
Kan bara hoppas och önska att det blir bättre när man är på plats i det nya!

Hästarna jobbar på ganska bra trots allt som händer, Allman och Hannibal är prio ett!
Damerna kommer i andra hand. Igår fick dock Isa vara med på hopplektionen för mig, Ellen var med Fanny i stallet och jag frågade om hon inte ville rida Isa...
Jag tror de hade lika roligt båda två, Isa är verkligen toppen för en ryttare som ska lära sig rida och hoppa. Hon är så lyhörd för hjälperna och kan allting ryttaren ber om. Älskade fina hästen, så mycket glädje hon har gett oss människor.

Allman och Diamond fick gå ett pass på 40 min i backen, detta är verkligen toppen för hans rygg då den behöver bygga på sig med mera muskler. Han är verkligen en gentleman som sköter sig i alla sällskap.

Återigen till hoppningen, Johnna och Diana var även de med på hopplektionen igår och jag måste säga att "mina" tjejer verkligen är jätte duktiga.
Johnna och Hero ska iväg på tävling om två veckor, vi tjuvstartar med en liten tränings "Pay and Jump" i stallet på söndag. Johnna och Hero ska hoppa 60 och 70cm, Ellen och Isa hoppar 50cm och Jennifer hoppar Allman i en 80cm Clear Round. Spännande, spännande och så duktiga som de är kommer de lösa detta galant.

I eftermiddag ska dock jag och Josefin försöka röra på alla tre gula hästarna. Isa och Hannibal får gå en runda med vagnarna i skogen.
Allman ska också han få komma ut med vagnen, dock får han gå lite längre på andra sidan vägen, med trav på asfalt för att stärka senor och ligament. Jag velar fortfarande fram och tillbaka till om vi ska anmäla till den lätta klassen i Åstorp den 15 okt...

Kram
Mikaela <3


Wella

Ja kände att det var ett tag sedan jag berättade om Wella nu, hon har ju haft sina "sår" på bakdelen och antagligen var det så att där hon från början var svullen har hon blivit biten av någonting tex jordgetingar. På grund av detta har hon sedan fått små skorpor på såren och de trillar nu av... Och då följer pälsen med!

Det bästa är annars att hon inte visar någon smärta längre, stackaren hon hade verkligen jätte ont från början.
Jag pratade även med veterinären idag igen som tyckte de kunde vara ute om nätterna nu igen om det inte kommer väldigt mycket regn och blir kyligt!
Jag tycker det kunde vara skönt om de kunde vara ute tills vi flyttar första oktober! Så nu vet ni hur läget med "Wella-Bella-Bus" också.

Kram
Mikaela

Bilder


Bild från körningen i fredags, inte super skarp och
lite för långt bort... Men ändå en bild så ni ser lite
hur det ser ut.

Jennifer och Allman!

Dressyr...

Blivande dressyr ekipage?!?! ;0)

Kram
Mikaela <3

Motion

I helgen har hästarna fått jobba på rätt rejält, i lördags red Jennifer Allman på banan och hon som jag föll nog pladask!
Hon lovade till och med dyrt och heligt att nu kunde hon faktiskt tänka sig och tävla dressyr också, målet under hösten blir att försöka kvala honom till ridgrenarna inför SM 2012. Eventuellt blir det även en körtävling i Åstorp 15-16 okt, vi får se hur det känns.
Jennifer red ett normalt markarbetes pass på honom där fokus låg på att hitta rätt knappar, stundtals såg det riktigt fint ut, det var också väldigt roligt att se honom från marken.
Man får ju en annan blick för hur de jobbar därifrån.
Mattias (Jennifer pojkvän) passade även han på att prova på ridningens ädla konst, på Isa i ett betydligt lugnare och helt kravlöst pass.

Igår var jag och Elin ute på tur med Allman och Isa, vi var ute i tropisk värme i nästan en och en halv timme. Vi tog en lugn tur innehållande skritt och trav. Det var inga problem att rida honom ihop med ett sto han gick först och Isa en bit efter... Problemet i skogen just nu är alla dessa älgflugorna, hemska, hemska djur!!! De kan inte ha någon funktion i naturen de är nog bara till besvär. Isa är super känslig för dem och blir riktigt "dum" att rida när de kommer fram... Inte blir det bättre nu när de börjar få lång päls som de kan krypa in och gömma sig i...

Hannibal fick vila i lördags och igår blev det återigen jobb på banan, denna gången med tömkörningsgjorden på, jag tycker han börjar bli riktigt lydig nu! Kul.

Kram
Mikaela <3

Veckan som har varit

Nu har det varit dåligt med uppdateringar om vad vi sysslar med i stallet... Så vi tar en snabb genomgång av vad som har hänt hos oss!

Tisdag: Isa ut i skogen med Josefin, Allman på körtur i skogen med maratonvagnen, Hannibal vilade.

Onsdag: Isa vilade, Allman fick ännu en körtur ut i skogen och Hannibal tömkörde jag på banan.

Torsdag: Isa ut i skogen med Josefin, både Allman och Hannibal vilade.

Fredag: Isa och Hannibal blev båda körda ner till sommarstugorna. Första gången Hannibal fick gå ut i skogen med vagnen och han uppförde sig som han inte gjort annat. Först gick My med en longerlina ifall han skulle vara tramsig men till slut åkte vi båda i vagnen, inga problem alls!
Allman fick sedan gå sitt första dressyrpass med vagnen på banan. När han väl slappnar av och kommer till arbete är det en fantastisk häst. Där emellan ska han stajla och kolla på allting och då är han så klart svårare att påverka.
Josefin fick även åka med på "groom-platsen" och känna hur det känns när man galopperar, bäst vi börjar träna nu om hon ska med ut på lite tävlingar nästa år!

Lördag: Isa ska gå på banan och Jennifer kommer och rider ett dressyr pass på Allman även det på banan, så klart! Hannibal får en välförtjänt vilodag och får jobba imorgon igen.

Tyvärr hyser vi inte så stort hopp om att Isa är dräktig, igår var hon ganska sällskaplig mot Allman och passade även på att "kissa" när de stod inne jämte varandra. "Blinkade" även en hel del... Men det gör hon ju i vanliga fall också så det är väl bara och avvakta och se hur hon beter sig idag... Håll en tumme eller två!

Kram
Mikaela

Flytten

Flytten blir av och kommer ske första oktober eller sista september dock vill jag inte avslöja så mycket mer förrän vi skrivit papper och allt är till 100% klart...
Jag kan dock avlöja att det kommer bara vara mina och fam F:s hästar där, vi har tillgång till ridbana och fina hagar!
I stallet finns även sadelkammare och foderkammare, jag kan helt enkelt inte komma på några nackdelar.
Jag bara längtar, tänka att äntligen efter att ha haft häst hos andra ända sedan jag fick häst få bestämma helt själv.
Den känslan går knappt att beskriva... Ni får tåla er lite med var stället ligger osv men kan avslöja att det är ca 8km från vetlanda.

Kram
Mikaela <3

Flytt

Vårat hemliga uppdrag var att titta på nytt stall... Så innan första oktober flyttar Isa, Allman, Dockan, Wella, Diamond och Hannibal :0)

Vi ska hyra ett stall som kommer vara vårat "eget", lovley!!! Jag berättar mer i ett längre inlägg imorgon...

Godnatt, nu ska jag drömma fina stall-drömmar...

Kram
Mikaela <3

Hemligt uppdrag

Kan inte klockan bara gå... Halv tre ska jag iväg med fam F på hemligt uppdrag, spännande spännande!!!
Så nu behöver jag hjälp med att hålla tummar och tår för att detta går vägen, så kan jag förhoppningsvis avlöja vårat uppdrag ikväll.

Kram
Mikaela <3

Spring i benen

Allman hade spring i benen igår, han skulle inte stå still när jag hoppade upp gnäggade och levde om, men det är väl inte så konstigt när man är kille, väldigt snygg och dessutom vet om de...
Vi skrittade en liten tur först och sen joggade vi i ridhuset, han var spänd som en stålfjäder och gnäggade mycket efter de andra! Men han jobbar ändå på fint och försöker göra sitt bästa... Vi joggade mest på en stor volt i alla gångarter och jag försökte ha fokus på att han skulle lyssna på mig istället för att bry sig om allt annat, stundtals gick det riktigt bra, ibland mindre bra. Men jag tycker att han måste få landa här först så får vi ställa högre krav sen.
Idag ska Josefin ha honom klar så vi kan köra lite på min rast ikväll, nu på frukostrasten var jag och mockade åt honom, Dockan och Wella så allting i stallet är klart, skönt när man kan sticka iväg och göra sånt på rasterna.
Han var lite orolig i hagen när jag kom dit nu på förmiddagen men han lugnade ner sig och tog till och med några tuggor av höet innan jag åkte därifrån. Han gnäggar och går lite av och an för att ha koll på de andra hästarna...

Hannibal fick jobba igår också, longerade honom i ridhuset med 3-4 andra hästar där inne, han uppförde sig jätte fint och tyckte nog ridhuset var helt ok när han hade andra hästar där inne.
Innan vi gick tillbaka till stallet övade vi på att göra halt och rygga, så fick han träna på att gå ute vid väggarna också!

Stallmötet igår förflöt lugnt, vi bestämde fodringsveckor och vilka hästar som skulle gå i vilka hagar. Våra hästar kommer gå bakom stallet en bit ner Isa, Diamond, Dockan och Etna. Allman ska få en "ny" hage imorgon kväll när vi ska ha "arbets-kväll" i stallet, även hans kommer ligga på baksidan.
Jag har fodringsvecka denna veckan de innebär att jag fodrar hästarna mån-sön kväll och även morgon lör, sön detta tycker jag är ett väldigt bra sätt att dela upp de på. Nästa gång jag har fodringen blir vecka 3 så det händer ju inte allt för ofta :0)

Kram
Mikaela <3

Trött

Idag känner jag mig rätt seg, även om jag vaknade och var pigg som en mört klockan sju idag på morgonen, visst är det konstigt att när man kan ta sovmorgon då vaknar man... Och när man ska upp på morgonen då är man trött som bara den...

Så vid åtta tiden var jag redan i stallet, släppte ut Dockan och Wella med de andra igen, det var ett glädjefyllt återseende för Wellas del iaf! Hon hoppade omkring och uppförde sig som hon var med vild än tam, lill-tjejen! Allman hade jag tänkt att han skulle gå i "Back-hagen", det gick så där bra kan jag säga!
Han for också omkring som en tok både uppför och nedför och jag bara väntade på att en sko skulle komma farande... Så han blev infångad och satt i en av hagarna på baksidan som egentligen är tänkt som sjuk-hage men med rejält staket och bra utskit över de andra hästarna får den agera "hingst-hage" några dagar... Vi har stall-möte ikväll så då får vi väl diskutera var han ska stå någonstans. Han var i alla fall lugn och nöjd i den lilla hagen.

Så nu är jag hemma och slappar en stund innan det blir stallet för att jobba hästarna och gå på mötet.

Igår var jag och Josefin väldigt effektiva, vi körde Hannibal... Satte för direkt vid stallet för att sedan köra nedför backen till banan och sen tillbaka upp med vagnen. Han kämpade på fint, tyckte dock att det var lite läskigt när vagnen sköt på i nedförs backen, så då vinglade han en hel del.
Sedan fixade vi i stallet, fyllde på spån, vatten och gjorde mat till de som står inne! Wella blev tvättad om baken, tempad och fick ännu en liten spruta.
Efter detta hjälptes vi åt med att få Isa färdig så Josefin och hon kunde ge sig ut på en tur, jag och Almman gick  också ut för att han skulle få gå en liten promenad och beta lite gräs...
Behöver jag tillägga att jag stöp i säng igår kväll!?! Nä nu blir det soffan en stund...

Kram
Mikaela <3

Dalarna tur & retur

Nu har vi varit på äventyr! I lördags morse for jag och Elin mot nordligare breddgrader, resan upp gick jätte bra. Massa snack och en mycket god räkmacka höll oss på gott humör, vi landade väl på fam Hälsnings gårdsplan vid halv tre tiden, då blev det fika och massa hästprat innan det var dags att ta ut guld-gossen.
Körning stod först på schemat, Allman uppförde sig exeplariskt och jobbade mycket fint i vagnen även om jag hade vissa problem och hålla mig kvar på vagnen då den studsade, hoppade och for! Jag lovade Allman att det skulle bli lättare och jobba hemma i min maratonvagn...
Efter lite körning så blev det ridning, även här skötte han sig fint! Galoppen var helt underbar, hade nog kunnat sitta där och galoppera fortfarande om jag hade fått de.
Jag kan väl säga som så här, jag bestämde mig nog för att han skulle få bli smålänning så fort jag la en hand på honom, det kändes som det sa "klick" på en gång.
Sedan blev det en tur till grann-byn för att titta på Hjamlar en av Allmans första avkommor, en jätte fin fjordning som var årets "Dala-häst" förra året och på söndagen skulle fara till "Romme" travet för att överlämna pris till årets "Dala-häst".

Kvällen bestod sedan av massa prat och skatt ihop med Pia, dottern Edith och Pias mamma! Är det dessa gula hästar som gör att vi blir så trevliga människor eller är det slumpen!?!? De gula hästarna har iaf fått mig att träffa så mycket folk som jag är så glad att jag mött och som lämnar stora avtryck i hjärtat.

Vid halv tio tiden på söndagen åkte vi hemåt igen, med häst i transporten. Resan hem gick väldigt smärtfritt, man märkte knappt att man hade en häst där bak... Det märktes däremot att man hade 45 mil i bil dagen innan för hemresan gick betydligt segare även om det tidsmässigt inte var någon skillnad.

Allman i transorten på väk till Småland.

Tusen, tusen tack bästa Elin för resesällskapet!!! Återkommer med lägesrapport ikväll så håll utkik, gott folk...

Kram
Mikaela <3

Över mycket

Denna veckan har varit helt galet mycket att göra. I måndags jobbade jag, ledig tisdag, jobbade onsdag, jobbade torsdag och jobbade även idag! Så jag känner att det inte alls har blivit så mycket häst som jag har velat... Tyvärr, men ibland är det så.
Dockan hon står ju bara i boxen med Wella, som vi fortfarande inte vet vad det är för fel på. Idag fick hon lugnande och pälsen delvis bortklippt på bakdelen, hon har sår och som "skorv" så nu blir det fortsatt behandling med penecellin och tvätt av baken med Lactacyd för att sedan smörja med Acetylsalicylsalva. Men nu får de börja gå ut lite när det är fint väder vilket jag tror båda kommer uppskatta för de är mer vilda än tama just nu.

Hannibal fick jobba med lite tömkörning på banan igår, körde lite mot "dressyrtömkörning" han lyssnade fint och suger bra på bettet.
Isa fick vila igår för jag ville inte ut med en till i regnet. I onsdags vilade båda. Dagens och helgens jobb har jag lämnat över till Josefin, kommer som vanligt gå utmärkt tror jag.
Fick precis SMS om att Isa hade varit galet pigg och velat gå på högsta växeln i galoppen! Skönt att hon börjar komma tillbaka.

Imon åker jag och Elin uppåt landet för att titta på och prova Allman, ska bli så spännande och jag återkommer med rapport om hur det gick på söndag!

Ha en bra helg!

Kram
Mikaela <3

RSS 2.0