Pay and Jump

I söndags var det pay and jump ute i bråtåkra, skogsbygdens hästsällskap stod som arrangörer, Isa och Ellen skulle hoppa 50cm och Jennifer och Allman 80cm.

Isa och Ellen var först ut och det var en taggad Isa på framhoppningen som till och med försökte sig på att busa lite med Ellen... Denna hästen älskar verkligen och hoppa! Tyvärr blev det en avfallning för Ellen på framhoppningen men det gick bra och hon var snabbt uppe på hästen igen, sadeln gled på sidan...
Några språng på framhoppningen sedan var det dax att gå in på banan. Isa var jätte laddad och skulle även här bjuda på lite bus, innan hinder ett. Sedan var det full fart som gällde och då menar jag FULL fart, tyvärr gick de lite för fort till hinder sex så Ellen la en volt för att få koll på situationen.
Annars va rundan prickfri och det var ett mycket glatt ekipage som gick i mål helt utan fel på hiner, speakern gav beröm för en väldigt pigg häst där ryttaren som va mindre van hade litat på sin häst! Det är väl så det ska va de orutinerade ryttarna på de rutinerade hästarna, underbart!!!

Mellan Isa och Allman var det 20 ekipage så vi hann byta sadel och fixa efter Isas och Ellen ritt.
Allman var väldigt laddad och kunde till en början knappt skritta på framhoppningen men Jennifer fick honom att slappna av fint med lite jobb, även hon gjorde så att hon gick från skritt till galopp och vi upplever att det är ett bra sätt att gå runt problemet.
Hoppmässigt upplevde sedan Jennifer att det var stor skillnad på Allman och Isa, då han har mer aktion i sin galopp och tar sig över hindrena mer i "slow motion" medan Isa är väldigt snabb över. Så det kommer nog ta sin lilla tid innan hon hittar alla knapparna. Vi hade ju bara anmält till en klass bara för att hon skulle få känna på honom och kunna rida/hoppa fram mer.
Väl inne på banan hade vi hört att han kunde bli okoncentrerad om han var själv inne, han gnäggade en gång sen hade han fullt fokus på Jennifer och hindrena. Så när som ett långt språng över hinder nummer tre var rundan helt optimal, grabben lämnar mycket luft och tyckte väl knappt han behövde ta i på dessa höjder. Tanken är inte att vi ska hoppa så mycket med honom men vi ska försöka kvala honom till allround SM så några hoppklasser får han gå, lokal tävling i Tenhult den 1 okt blir nästa mål, sätter de nollorna redan där är hoppningen klar!
Här va speakern mycket imponerad av en otroligt välriden runda och hur väl och lätt han hoppade...
Hon avlutade med att säga att detta bevisade verkligen vad fjordingar kan... Då skulle hon veta vad dessa två gula gjort innan... ;0)

Även för mina andra två hoppekipage gick det bra, Diana och Anemone kom runt med några fel och med tanke på hur lite rutin de två har så är det jätte bra jobbat.
Johnna och Hero hoppade 60 och 80cm och satte klockrena nollor i båda klasserna!

Kram
Mikaela <3

Kommentarer
Postat av: Johnna

Tack :D

2011-09-20 @ 21:04:45
URL: http://missjohnna.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0