Veckan som kommer

Tänkte ni skulle få ta del av Tims "vecko-schema" kommande vecka...

MÅNDAG: Köra ut i skogen
TISDAG: Vila
ONSDAG: Dressyr med Elsa
TORSDAG: Köra dressyr i Näshult
FREDAG: Ett lugnt dressyr pass med Elsa, "check" inför tävlingen
LÖRDAG: Tävling LB:1 i Grankärr
SÖNDAG: Vila

Sen åker jag ner till Skåne på söndag eller måndag för att åka vidare med Team Olin till Breda, Holland på tävling. Då väntar en lugn vecka för Tim... Först vila i fyra dagar sen skritt och någon lugn skogs tur.

Härom dagen när jag kom hem från jobbet, såg jag inte Tim... Han hade "kamouflerat" sig bra, eller vad tycker ni?!!

Kram
Mikaela <3


Dressyrpass

Idag va Elsa här och red ett dressyrpass på ridbanan.
Hon har inte ridit honom sen Equiteraputen va här, skillnaden va stor tyckte hon!!! Kul när det märks skillnad, han följde henne mycket bättre nu och släppte igenom i kroppen riktigt fint stundtals.

Nu börjar man kunna ge honom tygel och han sträcker nacken framåt nedåt som man vill att han ska kunna göra för att jobba genom kroppen på rätt sätt. Framförallt behöver vi få upp ryggen på honom så han jobbar med ryggen. Som han har jobbat innan har han bara krökt in nacken och sänkt ryggen istället för att använda sig av den...
Men som jag har sagt innan är det fantastiskt kul att se hans utveckling för varje pass han gör!
Sen är det en enorm tillgång att ha en sån duktig ryttare som Elsa till sin hjälp, hon har verkligen känsla för hästarna och får dem att jobba "med henne". Riktigt kul att han får chansen att utvecklas tillsammans med henne ett tag framöver.
Detta hjälper ju även mig i körningen då jag har en häst som är genomarbetad och blir utbildad!

Kram
Mikaela <3


Fortuna

Förra veckan va jag Jossan och Tilde och hälsade på Fortuna!
Tilde hade ju aldrig träffat henne och för Jossan va de längesen. Hon växer fin-fint men har nog lugnat sig lite på höjden vilket är tur då de kändes som hon drog iväg väldigt mycket ett tag!

Snacka om att jag har sociala och trygga unghästar! Allt de "vill" är att umgås, de kommer alltid och vill bli kliade och klappade. I höst börjar "allvaret" för dem, inkörning! Ska bli så kul och spännande och börja jobba med dessa båda krabater som man följt hela livet...

Skickar med två bilder på Fortuna så ni får se hur hon ser ut!!!

Kram
Mikaela <3


Körning

Nu har vi kommit igång bra med körning och den senaste tiden har vi kört flera gånger i veckan!
I tisdags var vi över på andra sidan stora vägen, körde "genom" Ödshult (stora gården där jag köper mitt ensilage), över bron, förbi kor och en skördetröska! Och tog lite försiktig galopp i två uppförsbackar, så snart kan man nog kalla honom körhäst på riktigt ;0)

Nästa torsdag ska vi åka iväg och köra dressyr, mest för att han ska få komma bort och bli körd.
När jag kommit hem från Holland blir de en tripp ner till Axel igen och sen hoppas vi komma iväg någon eller några gånger till Vaggeryd för att sedan "avsluta" med deras tävling där den 12-13 oktober! Känns som en bra plan just nu i alla fall... Kan säkert ändra sig flera gånger innan den helgen infaller!

Kram
Mikaela <3


Utbrytarkung

Så har vi då en som tar sig ur boxar i stallet oxå, kändes inte som jag glömt att stänga igår... Men det är ju de man tror när man kommer till stallet och en av boxarna är tomma!
Den paniken jag kände och rädslan när jag insåg att hon inte var i närheten går inte att beskriva!!! Kom hem ca 24.00 och i stallet ligger täcken borstar osv som Wella "rumsterat" om med plus att hon stått framför Tims box och kissat och haft sig!
Han har dessutom förmodligen stegrat mot fönstret och lyckats böja en av "pinnarna" in i glasrutan och hade massa krossat glas hos sig, så box byte på honom...
Rusta sig med grimma, grimskaft, foder och en ficklampa! Och ut i mörkret och leta, ropa, skramla och lysa! Vi tog även bilen och kollade runt men ingen Wella...
Så fort de kom en bil på stora vägen knöt de sig i magen, livrädd för bromsljud och sen PANG!!! När vi framåt två tiden nästan tänkte ge upp och även ringa polisen tyckte mamma att hon såg ngt röra sig... Och långt uppe på åkern bakom mitt hus var hon!!! Utbrytar drottningen...

För idag fick hon "kedja" runt boxdörren också och mycket riktigt när ja kom ner och skulle fodra kvällsmat var dörren "öppen"... Hade inte kedjan varit där hade hon varit ute igen! Lilla knashäst, ja kan skippa de äventyren...

Kram
Mikaela <3


Bilden

Oppppsss... ;0) bra om bilden kommer med...

Kram
Mikaela <3


Bildbevis

Här kommer ett litet bildbevis på Wella med ryttare på ryggen, fina tjejen! Och duktiga, hon hade dock varit mindre duktig igår kväll...
Kommer ett inlägg om de senare!!!

Kram
Mikaela <3


Massor

Oj, va tiden går och vilken dålig bloggare jag har varit! Nästan en hel vecka sen sist! En vecka när vi varit väldigt effektiva och hunnit med en hel massa!!!

Wella har blivit "rid"häst, Tilde har iaf skrittat några varv på henne hemma! Vilket hon inte brydde sig de minsta om, hennes min sa ungefär
"-Sitt du där uppe så kan jag gå och beta"!
Har även hunnit last träna med Wella lite hon har varit jätte snäll alltid men fick lite panik på New Forest SM och kastade sig ut... Så nu har vi backat ut lugnt och sakta!
Tjejen tycker livet e tråkigt utan sin BFF tur "Eddan" kommer tillbaka på tisdag! Då ska de få komma ut i stora hagarna igen!

Tim har jobbat på, mest i vagnen, vilket han gör jätte fint nu! Kul att känna att de går framåt för varje dag!!!
I onsdags red Elsa ett riktigt dressyr pass på honom, om två veckor ska han gå en LB:1 i Grankärr, ska bli riktigt spännande!!!
I torsdags va Equiteraputen här, Tim va lite spänd i hela sin högersida, vilket förklarar varför han inte velat böja sig riktigt åt höger! Hoppas detta släpper nu, fick annars beröm för en väldigt fin häst med fin och jämn kropp!

Lite "snabb" uppdatering från den gångna veckan!!! Kommer lite bilder ikväll håll utkik!!!

Kram
Mikaela <3


Morgon gympa

Igår va vi uppe i Lammåsa och hoppade Tim, eller Elsa hoppade och jag stod på marken...
Han fick prova att hoppa studs och även en serie, inga problem sa han och skuttade glatt på!!! Hoppade även linjer på böjt och rakt spår och avslutade med en bana på 80-90cm.

Det är verkligen kul att se att han utvecklas för varje gång man gör något och även med tanke på körningen är jag glad att han får chansen att ha en sån duktig ryttare på ryggen! Det stärker honom och Elsa är otroligt duktig på att rida loss dem och få hästarna mjuka och "med" henne... Vilket så klart också följer med i körningen.
Jossan och jag ska ut en sväng med vagnen nu vid ett tiden, hoppas regnet håller sig borta bara! Körde även en lugn sväng i fredags, riktigt mysigt, skritt i backarna och de va jobbigt tyckte Tim... Men ack så nyttigt för ryggen och rumpan!

Valle åkte hem idag så just nu är det "bara" två hästar i stallet, får kolla om Eddan är "redo" att komma tillbaka?!!

Kram
Mikaela <3


Byte

Idag gjorde jag och Jossan ett riktigt super byte ;0) eller i alla fall enligt oss! Vi bytte en häst mot en transport full med hö...
Mötte upp med Anna i Huseby och lämnade Lady (Tims eftersläntar sto) och fick höbalar istället!
Skönt, nu behöver vi inte tänka mer på hö till Tim innan de andra kommer in och vi klarar oss nog en bit in på nästa tävlings säsong också!

Sen blev det en körtur med grabben när vi var hemma, provade till och med några galopp språng idag, uppskattat!
Men att de "lät" så mycket när gruset skvätte mot vagnen va mindre uppskattat... Fjanten!
Men han tog de bra och lyssnade på mig hela tiden, härlig känsla... Imon blir de körning igen.

Just nu sitter jag ute, regnet öser ner men ändå är det "väldigt" varmt!!! Är så otroligt glad att jag har "förmånen" att bo så här fint... Älskade landet!!! Kunde inte trivas bättre.
Två hästar betar nöjt utanför, den tredje som älskar sin box mer än något annat står inne och äter av sitt "nya" hö... Livet är rätt bra i alla fall!

Kram
Mikaela <3


Träna träna

Just nu ligger fokus på att få in Tim i ett "system" han ska va trygg och känna trygghet i allt vi gör! Jag försöker göra allt på samma sätt då är det mycket lättare o lära honom... De mesta fungerar faktiskt väldigt bra nu! Igår va Elsa här och red, han skjuter gärna ut höger bog och de har jag märkt även när ja kör... Så om en vecka kommer Samantha Equiteraputen och tittar på honom, skönt att få ett "kvitto" på hur kroppen är!

Valle kommer åka hem här i dagarna, vi har konstaterat att han är ingen körhäst, hur gärna vi än vill! Ibland får man ta tråkiga beslut men man kan inte kämpa hur mycket som helst och jag skulle inte känna mig trygg med att skicka ut barn eller mindre körkunniga med honom! Jag och Jossan reder ut honom men mer är det inte, han har en förkärlek för att gå på två ben... Tyvärr som sagt för det är en väldigt fin liten häst!

Imon blir det en tripp ner till Huseby med Tims dejt, Lady, hon ska åka tillbaka till Danmark vi får hoppas hon är dräktig... I så fall är det 100% dräktighet i år!
Vi möter Anna (Tims ägare) där, slipper hon köra hela vägen upp, vi får småbals leverans till Tim som är den ända som står inne hemma... Vin vin situation för oss båda!

Kram
Mikaela <3


Helg

Äntligen helg och en väldigt bra sådan...

Igår va Tim och jag ute i skogen och "snurrade" runt träden, jobbigt tyckte grabben men skrittade glatt på iaf.
Han kan va lite snubblig och ofokuserad på marken han går på men ett pass "off road" då och då i de småländska skogarna brukar göra susen på de flesta hästarna, så vi testar de här oxå! Ikväll blir det lite tömkörning på banan...

Just nu ligger jag i solen och gottar mig, mamma frågade igår om jag slagit vad med ngn angående hur brun jag var... Kan erkänna att jag har väldigt svårt att koppla av, men i solen njuter jag och kan faktiskt till och med vara still utan att tycka att det är tråkigt!

Wella och Valle har fått lite nytt bete igen, Eddan "flyttade" iväg en stund för att få lite mer "respekt" för trådarna! Wella saknar sin BFF och gnäggar efter henne då och då... Hon kan även ta ett varv i hagen som om hon letade efter henne.

I eftermiddag blir det 200års fest uppe i Lammåsa ska bli riktigt trevligt och bättre väder kunde vi inte fått, sol från klarblå himmel!!! Njuter till fullo av livet just nu...

Skickar med en bild på Wella iklädd sin "flughuva" visst är hon *hmmm* annorlunda... ;0)

Kram
Mikaela <3


Myskväll med grabbarna

Igår hade jag en sån där underbar kväll när man kan spendera hur mycket tid som helst i stallet... Man tar de lugnt, pysslar och framför allt njuter av att vara där!

Valle fick en tömkörningsrunda med linorna, tyvärr är han väldigt osäker... Så vi var i skogen där han får fokusera på var han ska gå istället för att tänka på det bakom honom!

Tim och jag tog en sån där välbehövlig galopp runda som känns ända in i hjärtat!
Tror vi njöt ikapp av att vara ute i lagom temperatur, inte mycket flugor och framför allt fartvinden i ansiktet...
Man blir så lycklig när allt stämmer, när man har en häst som plötsligt kommit på att tempo och jobb är ROLIGT! Vilken otrolig utveckling det har blivit, igår kände man riktigt hur han "frågade" -"Är det okej om jag tar i och sträcker ut ännu mer"?!!
En klapp på halsen och lätta i handen och jag hade en Tim som ökade ännu mer... Då är det värt allt jobb innan och återigen ett kvitto på att man gör på rätt sätt!
Idag blev det en lugn tur med vagnen, mest skritt i backarna, men även en hel del trav! Just de där med skritt både nedför och uppför är något som han behöver...
Skritt nedför är svårt, här behöver han lära sig att balansera sig och hitta takten även när det inte är plant... Uppför är bra för att stärka rygg och bak, så detta kommer vi pyssla med mycket framöver.
Även Valle fick jobba lite i vagn idag eftersom Jossan var här!

Nähä, dax för lite jobb igen och så ska jag försöka lägga mitt schema från och med 1 september!

Kram
Mikaela <3


RSS 2.0