Glädje och sorg

Idag har Isa, Wella och Fortuna flyttat ut på lösdriften... De är blandade känslor!
Ingenting blev ju som jag tänkt, inte va tanken att min fina prinsessa skulle bo på lösdrift o passa fölisar när hon va 14... Vi skulle ju tävla ihop!!! Göra de vi båda älskar! Inte va de heller min tanke att ja skulle bo själv på landet med 7 hästar...

Men det har blivit rätt bra i alla fall, visst hade jag hellre haft Isa i full tävlings kondition i stallet! Men de va väl inte menat så... Och då hade jag kanske inte heller träffat mannen i vårat liv!!! Allman, tuppen i hönsgården! Den underbara hingsten med den stora luggen...

De verkade i alla fall tillfreds ute i lösdriften damerna! Så nu får vi hoppas att allt fungerar så ska jag nog klara att ro detta i land också...

God natt kram
Mikaela <3


Fortuna

Här kommer som utlovat även en bild på Fortuna!


Wella

Tänkte ja skulle lägga ut en bild på mina små "ull-bollar"... Får dock bli två inlägg eftersom appen inte verkar vilja ladda upp två bilder på samma gång :/ så här kommer en bild på Wella...


Globen

Sitter och tittar på dressyr i Globen!!! Kunde inte ha de bättre... Bra sällskap, god mat och bra ridning!

Är bara lite orolig för hemresan, dumma Berit!!!

Kram
Mikaela <3


Lördag

Nu är det bara en dag kvar av min fantastiska helg... Söndag, de innebär heldag i Globen med Kim!
Ska bli riktigt kul att se allting och kanske hitta lite fint till hästarna ute på mässan.

Josefin och Fam F har hållt ställningarna hemma i stallet idag. Etna och Dockan har varit ute på skritt tur. Fanny red Allman på fältet... Jag kan tro att det har hänt en hel del annat hemma också, vet att gallret på den sista boxen är klar. För imorgon kommer ännu en häst och Isa, Wella och Fortuna flyttar ut på lösdriften. Helt enkelt en bra helg och smita bort när de blev mer jobb... ;0)

Kim och jag har ägnat dagen åt shopping både till andra och oss själva. Kista Gallerian, de va där vi höll till, mycket bra affärer. Nu slappar vi i soffan hos farmor och farfar... Känner att det snart blir sängen så man orkar imorgon.

Kram
Mikaela <3


Inköp

Jag och syster hade verkligen en toppen dag i Ullared!
Blev en hel del julklappar och annat smått och gott så klart.

Dock var jag väldigt sparsam när de gällde stallet, hittade inget fleece-fodrat regntäcke tyvärr... Så jag får spana vidare i Globen! Inhandlade dock nya benreflex, borste till man och svans, pall, sopborste och en familje kalender! Där ska vi skriva vad hästarna har gjort så är det lättare och ha ett bra tränings upplägg.
Till mig och Josefin köpte jag fodrade vantar till vintern, hon fick fem fingers modellen och jag köpte tre fingers modellen. Tycker kanske inte att man får så mycket känsla i de vantarna men man håller sig varmare! Så vid ute-ritt/körning och jobb i stallet fungerar de bra!

Etna ska få börja skritta nu lördag och söndag när jag är borta.
Allman och Dockan får jobba på som vanligt! Igår gick de båda galopp intervaller på fältet... Vilket båda tycker är fantastiskt roligt.

Jag lovar att hålla er uppdaterade även under helgen! Trevlig första advent...

Kram
Mikaela <3


Grym helg

Jag räknar ner inför en fantastisk helg... Eller veckoslut kanske de heter! Börjar imorgon redan, då jag och min kära syster beger oss till Ullared!
Lite stall saker står på inköpslistan så som ett regntäcke med fleece foder till Etna, reflexer och reflextäcke! Sen hoppar de säkert i ett och annat som också kommer hamna i stallet, tänkte köpa en familjealmenacka så man kan skriva vad alla hästar gjort osv.

På fredag jobbar jag på fm sen ska jag ägna mig åt mitt hem och göra riktigt advents fint! Alla hästarna får en välförtjänt vilodag... På kvällen är vi ett gäng som ska göra Växjö osäkert ;0)

På lördag styr sedan jag och Kim mot Stockholm, shopping och övernattning hos farmor och farfar står på schemat då!
Söndagen kommer vi tillbringa på VIP:en i Globen och vet ni va?!? Jag ska verkligen bara njuta och ta de lugnt... Tror ni jag får en grym helg?!? De tror jag...

Kram
Mikaela <3


Lediga dagar

Nu har jag haft två lediga dagar och jag har fått ganska mycket gjort...

• Alla stolpar för vinterhagar är i marken!
• Röjt ur lösdriften, så på söndag blir de premiär för dem o sova där.
• Dockan o Allman fick en lång runda med mig o Josse igår! Båda var mer vilda än tama...
• Idag fick Allman en körtur och Dockan blev tömkörd.

Sen har jag hunnit med en del inne också, målat dörrar o lister i gästrummet, bakat saffrans muffins och städat en hel del inför advent.

De går om man bara vill...

Kram
Mikaela <3


Vi lever

Vi var nog bara trötta hela bunten... För både jag och Josefin e pigga igen!
Etna har också piggat på sig, ingen feber o bara lite svullen...

Nu ska jag koppla trailern för vid fyra ska ja in till stan och byta däck!
Skriver längre inlägg om allt som händer ikväll.

Kram
Mikaela <3


Hängigt

Just nu känns det som de är rena sjukstugan hos oss... Både jag och Josefin känner oss hängiga, trötta och frusna! Vi har inte tid med sånt här, på tisdag ska det ner mer stolpar i marken och även lösdriften ska röjas ur så småflickorna och Isa kan flytta in där.

Som om detta inte räckte har stackars Etna åkt på juverinflammation... Hon hade sinat som hon skulle men antagligen är det något bakterie som har kommit upp i juvret!
Så nu är det penecellin behandling som gäller för henne i fem dagar, så otroligt tråkigt o jobbigt nu när vi kommit igång lite smått med henne.
Josefin och Fanny får skritta henne i helgen när jag är i Globen och roar mig ;0) sen ska vi nog kunna köra på som vanligt igen.
Jobbigt när man har andras hästar och de blir sjuka!
Så idag har alla haft vilodag mer eller mindre frivilligt.

Igår fick Etna en skritt tur och Allman fick ut och trava.
Imorgon kör vi fullt "ös medvetslös" igen jag tänkte försöka hinna måla listerna i gästrummet, baka saffrans muffins, städa sovrummet och ut på tur med Dockan och Allman. Inte att förglömma en kvälls visit hos en gammal kompis också. Ska bli jätte kul och träffas igen.
Sovmorgon?!? Det vet jag knappt hur de stavas längre, de tillhör en annan tid och ett annat liv...

Kram
Mikaela <3


Fölen

På begäran från en av mina kära läsare så tänkte jag skriva ett inlägg hur jag tänker kring fölen och hur jag lägger upp deras "träning".

Än så länge tränas de lite varje dag då vi leder dem in och utifrån hagen. De jag tycker man kan "kräva" av ett halvårs föl är att de kan stå i gången, bli borstade, lyfta hovar och vara snälla att leda dvs de kan start och stopp.
Mina egna föl dvs Isco och Wella har båda gått med jämte vagnen när de va små. Då lär de sig och gå fram och de vet att vagnen är inte farlig för mamma är inte rädd för den.

Jag har även gått över skaklerna med dem, jag tror att den lilla tid man lägger på dem nu har man igen flera gånger om längre fram.
Detta har både Wella och Fortuna gjort, de kan gå över skaklerna och ställa upp där och stå still.
Vi ska även försöka komma iväg och löshoppa bara 2-3 gånger nu när de är små så tar man resten sen.

Så klart ska man även kunna lasta fölen, jag försöker göra detta med mamman redan när de är små. Tror Wella stod i transporten första gången när hon bara var någon vecka. Man behöver inte åka med dem utan bara leda dem på transporten så de har varit med om de.
Jag särbehandlar inte de unga idividerna på något sätt utan de får "hänga" på de vuxna. En klok häst-människa sa nämligen till mig att om man tänker att hästen bara är tre år så kommer man tänka bara fyra osv! De finns inga genvägar utan allt handlar om kommunikation och tillit! Och så klart att man har kul ihop...

Hoppas detta var svar på dina funderingar, är det något mer specifikt får du fråga igen.
Vad de äter osv kommer i ett senare inlägg om vad jag fodrar mina hästar med.

Kram
Mikaela <3


Bilder

Tyckte det var dags för ett inlägg med bilder igen, dock kan jag inte sätta texten mellan bilderna när jag bloggar från mobilen... Så håll tillgodo!!!

Första bilden är "Alle" efter den lyckade träningen hos Karin förra veckan! Han fick en skritt tur i de fina vädret som belöning. Underbara häst man kan inte annat än att älska honom!

Andra bilden är återigen "Alle" våran modell... Han betar nöjt i sin hage mellan stona. Han är verkligen så lugn och harmonisk nu, det är fröjd att jobba med honom.
Det märks även på hans kropp som blivit mycket rundare och finare.

Ikväll hoppas jag kunna knåpa ihop ett inlägg om fölen och hur jag tänker kring dem.

Kram
Mikaela <3


Ute ritt

Idag kom Josse (alltså en annan Josefin) hit... Ute ritt med Dockan o Allman stod på schemat!
Planen var att hitta ännu en ny runda och för första gången på länge var jag "taggad" för att rida ut!
Annars gillar jag mest att va på banan eller köra dem! Därför är det mest Josefin som rider ut dem... ;0)

Sagt och gjort vi kom iväg vid halv elva och var ute i en timme, hittade en jätte bra runda! Med mycket backar så hästarna fick jobba på bra. Vi hade verkligen två överlyckliga hästar som fick sträcka ut i en riktigt härlig galopp också... Så kul när man känner att de är glada och vill jobba.
Väldigt kul att se att Josse och Dockan kom så bra överens också!!! Så jag hoppas det blir fler ute ritter för dem ihop.

Etna fick efter fyra dagars jobb en välförtjänt vilodag! Hon är ju inte så gammal och har inte jätte bra kondition ännu, så för hennes fel är planen att hon egentligen ska ha 2-3 vilodagar i veckan (vilket vi då misslyckades med denna veckan). För vilar de inte hinner inte musklerna återhämta sig och då kan de inte bygga nya utan bryter ner de musklerna de redan har...

Kram
Mikaela <3


Hel dag

Idag har verkligen mer eller mindre hela dagen tillbringats i stallet... Hovslagaren kom vid klockan nio och så skulle alla hästar få fina fötter, under tiden passade jag och Josefin på att fixa i stallet!
Det är verkligen skönt med väluppfostrade hästar som står still och uppför sig vid skoning osv. Så nu är de tre hästarna som jobbar rustade för vinter och snö.

På eftermiddagen fick Dockan och Etna jobba på fältet. Den svarta lilla damen är just nu inne i en period där hon är väldigt billig... Skriker konstant efter Wella och är minst sagt hysterisk mest hela tiden. Så efter en förspänning som var minst sagt kaotisk då hon gärna hoppar på bakbenen... La vi fokus på att rulla på i trav med lugn och bärighet!
Etna jobbade vi mycket på böjda spår och detta gav den utdelning jag ville då hon till slut släppte riktigt fint i nacken. Jag kan uppleva henne som lite "trippig" i traven ibland men när hon går i rätt form så blir trycket och takten så mycket bättre, härligt när man letar efter något och hittar de även om stunderna är korta ännu... Men de kommer!

Vet inte vad jag skulle göra utan härliga Josefin hon har hjälpt mig hela dagen... Ikväll ska vi nog till henne ett gäng och äta ska bli trevligt o se hur hon bor ;0)

Kram
Mikaela <3


Frost

Idag har de verkligen varit kallt ute men ändå är dagarna otroligt fina med strålande sol... Dock innebär denna kyla att jag får elda mer och även att hästarna har börjat få lite mat ute i hagarna.

Allman och Etna fick komma ut på en ridtur på förmiddagen. Emma kom hit så vi tog en tur tillsammans, jätte trevligt!
Vi hittade en ny runda på andra sidan vägen sen kan man ju fundera på om jag var en lämplig ryttare som såg både sjöar och stora vägar?!? Där de i själva verket var en åker och ja ingen väg iaf... Kul hade vi i alla fall. De fick en lugn skogstur med mestadels skritt. Allman ska ha en lugn vecka denna veckan innan vi börjar ladda för KM:en. Etna har blivit riden nu tre dagar och förutom testen av Josefin igår som gick ut på att försöka vända (vilket inte lyckades) så går allt jätte bra.

Imorgon kommer Anna så då är det "nya" fötter som gäller för alla hästarna.

Nu ska ja försöka sova! God natt...

Kram
Mikaela <3


Söndag

Söndagen började i alla fall bättre än lördagen med lugna hästar hemma och en Wella som höll sig i hagen...
Väl på plats hade vi åter bokat box till Allman anledning till det var dels att jag satt i sekretariatet och att man som förmåns ryttare för Vetlanda har en gratis box på tävling hemma... Mycket skönt och smidigt!

Jennifer gick banan tidigt eftersom de återigen var precis i början av klassen, banan var bra och hon hade en väg i omhoppningen som skulle bli otroligt snabb... Varken hon eller jag trodde det skulle vara några problem att vända upp på den oxern!

Om "Alle" var piggelin i lördags var det inget emot vad han var på söndagen, han tycktes säga till Jennifer... "släpp mig ja fixar detta" han stutsade och taktade hela framhoppningen! Ingen som kan tro att den killen är 17 år... Väl inne på banan sköter han sig som den sanna gentleman han är... Tyvärr blir det fel galopp till näst sista hindret och Jennifer rättar till (noggrann som hon är vilket jag tycker är underbart!) och då kommer han inte igång riktigt igen. Vilket resulterar i en bom ner... Men vilken fin runda han lyssnar på minsta vink och hoppar fantastiskt! Synd att de inte fick testa "vägen" i omhoppningen då det inte var någon C-ponny som tog den...
Vilken helg han bjöd oss på underbara häst...
Nu laddar vi om för KM i dressyr och hoppning som går av stapeln 2a advent.
Jennifer lägger nog ut filmer från i helgen på youtube och när de ligger där lovar jag att länka dit, så ni får se hur fin han är!

Kram
Mikaela <3


Lördag

Jag vet, jag vet att det dragit ut på tiden något alldeles förskräckligt för er mina kära blogg läsare, att få läsa om våra äventyr från helgen.
I lördags var det alltså dax för tävling på hemma plan i Vetlanda en LC (80 cm) och en LB (90 cm).
Jag lastade Allman och fixade allting hemma själv tävlingen började inte förrän kl ett så jag tänkte mig en lugn morgon med manklippning och puts av allting hemma... Men TJI fick jag när hästarna var mer vilda än tama och hade glömt allting om uppförande. Dessutom rymde Wella två gånger, behöver jag tillägga att mina hästar var rätt billiga då!
Väl på plats i Vetlanda installerar jag Allman i hans box och det första han gör är att lägga sig ner, de va den rykten och de rena fina tävlingstäckena.

Jennifer och Allman startade i mitten av första klassen som hade 30 starter. Nollan i grunden är klockren, lugnt, kontrollerat och avvägt. Omhoppningen, även den i bra rytm och väl avvägt. Dubbel nolla och in på en andra plats... Frågan var nu hur långt de skulle räcka?!?
Det höll... Andra platsen var deras! Glädje i vårt gäng, Allman fick havre och ensilage och pusta ut i sin box medan vi hann äta middag och ta det lite lugnt.

I nästa klass startade de först, Jennifer trodde inte de skulle gå så bra i denna klassen då det var långa och ganska givna vägar i omhoppningen... Allman är annars en mästare på att vända upp mot hindrena.
Ännu en klockren runda, i omhoppningen får Jennifer bra snurr på galoppen och får till en bra tid även här. Men är man först ut är det klart man går upp i ledning ;)
Dock fick de behålla den hela klassen igenom, ännu en vinst!
Vi fick så mycket positiva ord om "vår" lille hingst under dagen och lyckan var total när de fick galoppera först i ärevarvet.
Dock kände vi allt av vemodet också, Jennifers sista ponnytävling och hon och Allman som precis har börjat hitta varandra... Det är sorgligt! Men en klass på söndagen och KM:et i Vetlanda hade de ju i alla fall kvar.

Kram
Mikaela <3


Härliga Allman

Vilken helg han har bjudit oss på... :0) kommer ett inlägg om lördag... Hoppas hinna skriva de ikväll och sen imorgon kommer rapport om söndag.

Kram
Mikaela <3


Omstrukturering

Idag har hästarna fått gå ut i sina vinterkonstallationer... Det vill säga Etna och Dockan framför stallet, Allman i sin nya hage, Isa och fölen i stora lösdriftshagen.
Mest nöjd var nog Allman som hamnade mellan alla brudar så nu är livet på topp när han har full koll på alla!

Dockan var inte alls nöjd över att hon inte har Wella hos sig! Men de kommer väl till ro, de skriker lite men annars är de lugna.

Jag har även plockat ordning i foderkammaren nu när vi har vi fått upp hyllor så då är det lättare o hålla ordning på allting! Det som fattas där inne nu är fodertavlor till alla hästarna, vilket ja hoppas att jag hinner få upp i helgen.

Jag lägger in en bild så får ni se hur de ser ut :0)
Planen idag är att Dockan och Etna ska få ett tömkörnings pass på banan. Allman ska ut och skritta...

Kram
Mikaela <3

P.S glöm nu inte bort att skriva vad ni vill läsa om... Jag har fått ett förslag eller nästan två så de kommer de inlägg om håll utkik!


Fullt ös

Här är det fullt ös, medvetslös som gäller...
Igår ringde klockan vid sex, upp och hoppa! Först på tur stod Etna, ett tömkörnings pass var vad som stod på schemat. Där jobbade vi mycket tempoväxlingar och att ha kvar stödet på yttertöm! De gick riktigt bra...
För Allmans del var det träning hos Karin som gällde. Vilken skillnad på häst, hela passet bjöd på total lycka och många "aha" upplevelser. Vi jobbade vidare med formen och även här tempoväxlingar där fokus låg på galopp-skritt, skritt-galopp för att verkligen se att han är lydig och lyssnar. Sedan tränade vi även vidare på skänkelvikningarna som till slut flöt riktigt bra, här måste jag själv tänka på att jag inte över rider så han tvärar för mycket o drar ner på tempot... Måste tänka framåt med flyyyyt! Härligt i alla fall när man känner att man kommer vidare...

Idag är det jobbdag för mig, Allman vilar... Dockan och Etna ska ut på ridtur! Blir spännande o höra vad Josefin tycker om Etna.

I helgen blir det mycket häst, de e tävlingar i Vetlanda och vi ska försöka komma iväg och löshoppa fölen... Vore skönt o ha gjort de någon gång innan snön kommer.
Förhoppningsvis blir lösdriften klar, så Isa, Wella och Fortuna kan komma ut där.
Allman ska få prova sin nya hage imorgon hoppas han kommer att trivas.

Nu en fråga till er kära läsare... Vad vill ni läsa om?!? Berätta så ska jag försöka skriva om de ni vill :0)

Kram
Mikaela <3


Stall mys

Fortuna älskar betfor o tycker de e toppen o stå och mumsa i stallet...


Tid

Jag tror seriöst att tiden går fortare på landet, känns som någon sitter på klockan och den skenar framåt... Man har hur mycket som helst att göra och dygnets ljusa tid blir bara mindre o mindre.

Igår var i alla fall jag och Josefin (vad jag skulle göra utan henne och alla mina underbara människor i min närhet vet jag inte just nu) väldigt effektiva! Vi hann med att...
• Klippa Etna
• Köra Etna
• Göra klart ännu en hage till Allman
• Dra ihop riset i nya hagen
• Rulla massa tråd
• Köra Dockan

Va vi inte effektiva så säg?!? Jag tycker vi va mycket flitiga och allting blev bra gjort det är väl så det ska vara...
Det var riktigt kul att sitta bakom Etna igen, en häst som bar sig själv betydligt bättre än i vintras och även hade bättre egen balans! Kul, när det känns bättre än man minns det.
För hennes del kommer det till en början handla mycket om att verkligen befästa allt i den lätta dressyren och få bättre kondition och mer styrka. Allt med sikte på en rolig säsong 2012.

Allman har gått hårt ett par veckor nu så han fick 3 dagar välförtjänt vila. Idag blev de dock jobb igen i form av en skritt tur med Josefin på drygt en timme.
Imorgon väntar återigen en dressyrlektion för Karin.

Kram
Mikaela <3


Söndags mys

Jag gör lite tvärtom, kör söndags mys istället för fredags mys... Då jobbade jag ju ;0)
I fredags var Josefin och Fanny ute och red en runda med mycket galopp, då vi fick order om mer galopp träning av "hopp-ryttaren" i torsdags... En träning som för övrigt gick super! Det är riktigt kul att Jennifer börjar hitta knapparna på honom.

I helgen har Allman fått två välförtjänta vilodagar! Istället har vi hunnit med mycket annat, både Dockan och Allman är klippta, Allmans andra hage är snart klar och lösdriften börjar ta form... Fullt upp och ingen vila här inte.
I lördags flyttade ju dessutom två hästar till hit, fina flickorna Etna och Fortuna. Ska bli så spännande med dessa individer. Visste ni förresten att Allman är morfar till Fortuna?!? Lite komiskt.
Etna slänger vi in i hetluften direkt :p imorgon blir det en tur med maraton vagnen. Ska försöka ta lite kort också så ni får se hur de ser ut.
Jag måste säga att jag är oerhört stolt och glad att jag får förvalta Allman, Dockan och Etna!
Stort tack till er som står bakom dessa hästar! Vi får verkligen hoppas på ett toppen år nästa år!

Nu ska jag återgå till söndags myset, skickar med en bild så ni ser hur jag har de!

Kram
Mikaela <3


Grönkulla invasion

På lördag blir det en riktig Grönkulla invasion här... Anette och Johnny kommer för att leverera Etna och Fortuna. Ska bli så spännande och kul att se de båda damerna och självklart att träffa deras ägare/uppfödare! En toppen dag helt enkelt, behöver jag säga att jag längtar...

På bilden är det Etna en strålande vinterdag... <3

Kram
Mikaela


Dressyrträning

Ja så har de gått några dagar utan blogginlägg, sorry!
I måndags fick båda hästarna gå ut med vagnen i skogen, vi körde mycket S på vägen, dvs ställer och kör från vägkant till vägkant. Det går och göra mycket av dressyren ute i skog och mark...

I tisdags var jag och Allman på dressyrträning för Karin, de va verkligen så kul och träna igen! Va ju ett tag sedan sist...
Vi jobbade mycket med formen på honom att han ska behålla den i igångsättningar och avsaktningar, han har en förmåga att slå sig lite fri emellanåt. Men mycket är också upp till mig, jag måste vara super tydlig och inte lätta i handen osv. Vi ska försöka träna nästa onsdag också för nu var han återigen lite "hingstigt" okoncentrerad och de går inte för sig!
Dockan fick sig en körtur, i lugn samlad trav i mörkret!

Igår jobbade jag så Allman fick en vilodag! Idag väntar hoppträning med Jennifer, i lammåsa.

Ska försöka hinna uppdatera med lite mer nyheter inför helgen ikväll, så håll utkik!

Kram
Mikaela <3


RSS 2.0